Jump to content

mechpanos

Members
  • Δημοσιεύσεις

    231
  • Εγγραφή

  • Αξιολογήσεις

    0%

mechpanos's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Week One Done Rare
  • One Month Later Rare
  • One Year In Rare

Recent Badges

10

Φήμη

  1. Αυτό που λέει ο τίτλος. Θέλω αν κάποιος άγνωστος ή γνωστός πάρει τηλέφωνο το παιδί, να το μάθω άμεσα. Πέραν όλων των άλλων (ασφαλή αναζήτηση, όρια χρήσης κλπ). Κάποιες που έχω δει μέχρι τώρα τύπου Kaspersky, ESET, Family Link κλπ δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
  2. Καλημέρα! Νέος κάτοχος MiA2, το απέκτησα κάπως βιαστικά, το είδα άμεσα διαθέσιμο σε καλή τιμή - το χτύπησα χωρίς να το ψάξω καθόλου, είχα Note 4X πριν. Ψιλοαπογοητεύτηκα από 2 πράγματα, ότι δεν παίρνει SD και δεν έχει θύρα ακουστικών, μετά διάβασα για διάφορα ψιλοπροβληματάκια εδώ μέσα, ελπίζω να μην μου βγει τίποτα σοβαρό. Μετά την εκκίνηση μου πήρε 1 update, Οκτωβρίου 2018, και μετά τίποτα, το σύστημα είναι ενημερωμένο μου βγάζει! Σίγουρα θα υπάρχει λύση, αλλά για να μην ψάχνω 150 σελίδες του νήματος, μπορεί να με παραπέμψει κάποιος! Τις επόμενες ημέρες θα του περάσω και gcam, είδα στο xda είναι σχετικά απλή διαδικασία, την είχα κάνει και στο 4X και τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, σε σχέση με την stock!
  3. Παιδιά επειδή είχα καιρό να μπω στο νήμα, ήθελα να πω ότι βλέπω 1563 μηνύματα σχετικά με την global version, την 4 έναντι της 4Χ τι διαφορές έχουν, την Β20 μπάντα κλπ, δεν λέω κι εγώ πριν το αγοράσω τις ίδιες απορίες είχα, αλλά 1ον μπήκα στον κόπο να διαβάσω τις προηγούμενες σελίδες του νήματος και 2ον χρησιμοποίησα και λίγο το google, θα ήθελα να θέσω τον θέμα, επειδή με τόσα πολλά μηνύματα είναι δύσκολο πλέον για κάποιον να δει μαζεμένα τα ανωτέρω, μήπως να γίνει από κάποιον mod ένα συμμάζεμα των σχετικών πληροφοριών και ανάρτηση στο αρχικό μήνυμα του νήματος, και οι σχετικές ερωτήσεις πλέον, να διαγράφονται;
  4. Δεν έχω καιρό xiaomi, ούτε μήνα, και είναι νωρίς ακόμα για να το πειράξω, οπότε ίσως έχεις δίκιο. Ωστόσο στη προηγούμενη συσκευή μου είχα lineageos πήγαινε σφαίρα χωρίς κανένα πρόβλημα, και αν έβγαινε κάτι λυνόταν στην επόμενη nightly. Επιπλέον, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι χρήστες που σκαλίζουν το κινητό είναι πιο απαιτητικοί και παρατηρούν /αναφέρουν προβλήματα που ο απλός χρήστης δεν θα αναρωτηθεί καν γιατί συμβαίνει αυτό. Και πάλι με επιφύλαξη γιατί δεν έχω σκαλίσει ακόμα το xiaomi να δω τι γίνεται!
  5. Έλα ντε...με τους παλιοΚινέζους, είχα καλομάθει στο καθαρό LineageOS και τώρα η Miui μου φαίνεται φορτωμένη! Πάντως, αν θες να απενεργοποιήσεις εφαρμογές υπάρχει τρόπος, είχε βγάλει πριν λίγες μέρες ο Dr.Android έναν οδηγό που δεν χρειάζεται root, ενώ με μια επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων οι εφαρμογές επανέρχονται ώστε δεν τίθεται θέμα εγγύησης, κλπ.
  6. Φίλε dellapo έπεσα κατά τύχη στο post σου! Πρώτα από όλα, ελπίζω να έβγαλες άκρη με την συσκευή σου... Δεύτερον, δεν ξέρω αν πρέπει να είσαι ή να μην είσαι βέβαιος ότι καμία alcatel δεν είπε τίποτα τέτοιο, ή στο service του eshop κάνουν τους κινέζους. Εμένα πριν 4 χρόνια όταν τους είχα πάει ένα hp tablet που δεν άνοιγε, μου είχαν πει ότι το είχαν στείλει στην hp να βγάλει διάγνωση. Η hp μου απάντησε προφορικά, ότι δεν συνεργαζόταν με το eshop στο κομμάτι των tablets, γιατί το συγκεκριμένο δεν το είχε φέρει ποτέ επίσημα στην Ελλάδα. Μετά το eshop, μου είχε απαντήσει ότι δεν ήταν η hp Ελλάδας, αλλά συνεργάτης από το εξωτερικό. Στο τέλος μου ανέφεραν ότι δεν εννοούσαν συνεργάτη στο εξωτερικό, αλλά το δικό τους τμήμα service, ότι δεν το είχαν στείλει πουθενά τόσο καιρό (2-3 μήνες αν θυμάμαι καλά) και ότι μάλιστα δεν θα το κάλυπταν γιατί η συσκευή έφερε ίχνη παραβίασης. (ή κάπως έτσι τέλος πάντων). Το καλό ήταν ότι όλη την προηγούμενη επικοινωνία την είχα ζητήσει να μου την στέλνουν γραπτώς στο email, οπότε κάθισα τους έφτιαξα ένα ωραίο κατεβατό που τους παρέθεσα όλες τις προηγούμενες παπάτζες που μου είχαν πει, τους έφερα προ των ευθυνών τους για οποιαδήποτε ζημιά έπαθε η συσκευή ενώ ήταν στο service τους και με αποζημίωσαν δίνωντας μου άλλο tablet ίσης αξίας (και καλύτερο). Παρατήρηση: Η συσκευή είχε όντως κάτι γδαρσίματα γιατί είχε πέσει από την μικρή κάνα 2 φορές. Δούλευε κανονικά όμως, μέχρι που πια μέρα έπαθε αυτό που περιγράφεις κι εσύ. Αν μου έλεγαν απλά και κατευθείαν, δεν σε καλύπτουμε γιατί έχει γρατζουνιές και ένα μικροράγισμα στο καπάκι, δεν θα μπορούσα να τους πω κουβέντα, θα είχαν πολύ ισχυρή βάση υπέρ τους. Αυτοί όμως ήθελαν να το τρενάρουν και να κοροϊδέψουν. Δεν τους χάλασε.
  7. Πιθανόν να είναι έτσι, πάντως εκτός της 800ρας μπάντας που αλλού διαβάζω ότι την έχουν αλλού όχι, κατά τα άλλα δεν νομίζω να έχουν διαφορά. Ακόμα και στο xda που διάβαζα, μάλλον η ίδια custom rom θα κάνει και για τα 2 (κατευθείαν στο πείραγμα πήγε το μυαλό μου!) Πάντως κι εγώ από Σκρουτζ, το 4 global παρήγγειλα και το περιμένω...
  8. Το snapdragon έχει πολύ καλύτερη κατανάλωση ενέργειας, και πολύ καλύτερη διαχείριση μπαταρίας. Βέβαια αυτό με κόστος στις επιδόσεις, οπότε και ο mtk βγαίνει πιο γρήγορος. Ωστόσο, επειδή εγώ ασχολούμαι με root, custom rom κλπ, η επιλογή sd ήταν μονόδρομος! Κάμερες διάβασα ότι μπορεί να τύχει οποιαδήποτε, και στα 2 μοντέλα!
  9. Καμία...μαγικές της xiaomi, με την ονομασία, λέγοντας το note 4 snapdragon edition , ως note 4x σε κάποιες αγορές. Προσοχή μόνο στις μπάντες (και τα 2 μπορεί να έχουν ή όχι, την 800ρα). Μην λέει απλά eu version ή international rom ξέρω γω, αλλά να είναι σίγουρα η διεθνής έκδοση του κινητού!!!
  10. Ήμουν σε αυτή την αναζήτηση κι εγώ φίλε jkoli, και κατέληξα ότι δεν αξίζει. Σε αυτά τα χρήματα, θα έχεις: χάλια οθόνη, 32gb δίσκο τύπου flash που είναι τραγικά λίγος χώρος για Windows και αργός, και 2 GB RAM που το 2017 δεν επαρκούν. Δεν συζητώ για επεξεργαστές, που οι Atom είναι 2 γενιές πίσω. Για να αξίζει κάτι πρέπει να πας τουλάχιστον σε 4gb RAM και 64άρη δίσκο, αν πετύχεις 128 και SSD (προσοχή γιατί πολλοί διαφημίζουν SSD αλλά είναι flash κολλημένη στην μητρική που δεν έχει τις ταχύτητες των ssd). Κάποιες επιλογές: https://www.skroutz.gr/s/10138926/HP-x2-210-G2-10-1-x5-Z8350-4GB-64GB.html https://www.skroutz.gr/s/12136767/Lenovo-MiiX-320-10-10-1-4GB-128GB-4G-LTE.html https://www.skroutz.gr/s/7081150/Microsoft-Surface-3-x7-Z8700-4GB-64GB.html από εκεί και πέρα, πας Κίνα μεριά, όπου θα βρεις άπειρες επιλογές, με ρίσκο αν σου κάτσει ζημιά/αστοχία υλικού, να πρέπει να βγάλεις άκρη με τον Κινέζο! Να προσθέσω ότι για τη χρήση που το θέλετε, τα trasnformers ίσως να μην βολέψουν, λόγω μικρής οθόνης και πληκτρολογίου, αν πρόκειται να γράψει κάποιες σελίδες κείμενο τακτικά, ίσως να πρέπει να πάτε σε πλήρους μεγέθους laptopo όπου με 4 κατοστάρικα οι επιλογές είναι απεριόριστες και οι δυνατότητες φυσικά, δεν συγκρίνονται!
  11. Μπήκα Public...καλά τι έχουν φέρει...αυτά τα Wiko πρώτη φορά τα βλέπω. Όπως το είπες μόνος σου Redmi! Αν δεν θες να δώσεις τόσα φράγκα ή δεν θες να περιμένεις το TP link και το Coolpad καλά φαίνονται...ΜΗΝ ΜΗΝ ΜΗΝΝΝΝΝ πας σε MLS μόνο!
  12. Δες και το j5 το περυσινό. Amoled οθόνη και πολύ καλή καμερούλα. Μεταξύ 4a και 4Χ το 4Χ εννοείται, καλύτερη ποιότητα κατασκευής και άλλη κατηγορία τιμής, βέβαια.
  13. Τα λες λίγο μπερδεμένα! 4 καλώδια δικτύου, σε 3 χώρους, τηλέφωνα, φαξ... Τι σε ενδιαφέρει, το πως θα στησεις το τοπικό δίκτυο, η πως θα στησεις τα τηλέφωνα; Επίσης, για τα τηλέφωνα δεν υπάρχει ξεχωριστή υποδομή ή είναι κοινή, με utp καλωδίωση; Λοιπον ας τα πάμε ένα ένα: Για τηλέφωνο - φαξ θα χρειαστείς είτε 2 γραμμές, είτε μια isdn όπου θα προμηθευτείς 2 νούμερα, και το ένα κανάλι θα το χρησιμοποιείς για φαξ. Αν πας σε λύση τηλ. κέντρου που θα είναι voio, μπορείς να πάρεις 1 γραμμή που θα την έχεις βασικά για το ίντερνετ, και από voip provider παιρνεις νουμερο και γραμμές (όσες θες) στις οποίες μπορείς να βάλεις και φαξ. Τώρα αναλόγως της λύσης που θα ακολουθήσεις στα τηλέφωνα, βλέπεις τι κανεις τις άλλες (αν μείνουν) για το δίκτυο!
  14. Ε, τι άλλο; Αν διατίθεται να πάει σε surface δεν υπάρχει σύγκριση με οτιδήποτε άλλο! Μετά πας σε laptop που παίζει και ρόλο tablet, στυλ yoga...
  15. Είχε ανοίξει το καπάκι, και με κάποιο αδέξιο χειρισμό κατά το κούμπωμα κάτι έγινε μάλλον, και από τότε η οθόνη δείχνει μόνο μπλε...
×
×
  • Create New...