Jump to content

Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου

kinitoneidimonas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Νομίζω ότι το εξαντλήσαμε το θέμα της 14ης Σεπτεμβρίου. Το τί έγινε πραγματικά το γνωρίζει μόνο η κοσμοτέ. Ας ελπίσουμε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον...

Τα δίκτυά μας συνολικά αντί να βελτιώνονται χειροτερεύουν, χάρη σε λαοπλάνους πολιτικάντηδες και ιθαγενείς κατοίκους οι οποίοι γκρεμίζουν τις "ραδιενεργές" κεραίες!

Προσωπικά με έχει κουράσει η υπεροψία της κοσμοτέ. Δέχομαι το μερίδιο αγοράς της αλλά όχι τη θεοποίηση του δικτύου. Και είναι γεγονός ότι με κοσμοτέ είναι λίγο ή πολύ δυσκολότερο να βγάλεις γραμμή σε σχέση με τους άλλους. Ωστόσο δέχομαι ότι είναι πιο οικονομικό να έχεις κοσμοτέ καθώς έχει μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς.

Η διαφήμιση με το σήμα μάλλον με εξοργίζει όταν δεν μπορώ να κάνω κλήσεις ή ακούω τον άλλο μέσα από το πηγάδι. Δεν με νοιάζει αν τα άλλα δίκτυα είναι το ίδιο χάλια, θέλω να έχω τις υπηρεσίες που πληρώνω πανάκριβα (20 ευρώ η ώρα το έτος 2010 μετά την κατανάλωση του... "δωρεάν" (όπως λέει ο ανεγκέφαλος Έλληνας συνδρομητής) χρόνου ομιλίας !!!)

Αδιαφορώ για τις τεχνικές λεπτομέρειες και θα ήθελα από την κοσμοτέ να βελτιώσει τις όχι και λίγες ατέλειες του δικτύου της, αντί να με δουλεύει με διαφημίσεις αθλιότατης αισθητικής!

Αυτά...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καμια κεραια να ανεβουμε σαν και αυτή υπαρχει; :P

Edit: Μολις προσεξα οτι υπαρχει edge στην περιοχη μου. Μια ζωη gprs ειχε! :) :)

Edited by doganos
Samsung S21 Ultra

Αυτοί είναι τηλεοπτικοί και δεν χρησιμοποιούνται στην κινητή. Σε συγκεκριμένα μέρη υπάρχουν εκεί που δεν έχει ψηλά μέρη. Free climbing, έτσι ανεβαίνουμε κι εμείς.

Φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα με την κάλυψη των δικτύων γενικότερα... Μέχρι τις δημοτικές οι ιθαγενείς θα έχουν κατεβάσει ακόμη περισσότερες κεραίες και μετά λόγω περικοπών δεν βλέπω να αποκαθίστανται όλες...

"Διαφωνώ με αυτό που λες, αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου να το λες."

Βολταίρος

Φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα με την κάλυψη των δικτύων γενικότερα... Μέχρι τις δημοτικές οι ιθαγενείς θα έχουν κατεβάσει ακόμη περισσότερες κεραίες και μετά λόγω περικοπών δεν βλέπω να αποκαθίστανται όλες...

Δυστυχώς δεν μπορώ να συμφωνήσω με αυτό... Αν ένας δήμαρχος είναι ιθαγενής και ξυλώνει την κεραία, τότε σύμφωνα με την άποψή μου η οποιαδήποτε εταιρία ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΗ να λύσει ΑΜΕΣΑ το πρόβλημα, έστω και προσωρινά καθότι δεν μπορεί να εκπληρώσει τους όρους των συμβολαίων των συνδρομητών που έχει στην περιοχή. Σε άλλη περίπτωση που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, να κάνει ΜΕΙΩΣΗ ΠΑΓΙΩΝ σε ΟΛΟΥΣ τους χρήστες που έχουν δηλώσει σαν διεύθυνση κατοικίας την περιοχή όπου έχει πληγεί από το ξύλωμα της κεραίας, μέχρι να λυθεί το πρόβλημα. Ομως, κάτι τέτοιο πρέπει να γίνεται ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΑ, με πίστωση χρώνου ομιλίας ή κάποιο άλλο τρόπο.

Αυτή είναι η άποψη μου, διότι με αυτή την λογική της κάνει και καλό να ξυλώνουν τις κεραίες της, αφού έτσι μειώνεται η κίνησή της, αλλά τα πάγια καταβάλλονται κανονικότατα!

Για παράδειγμα, σου φέρνω την Άνω Κυψέλη, κεντρικότατη περιοχή της Αθήνας, όπου για 4 μήνες περίπου δεν έχουμε σήμα ούτε για δείγμα. Τώρα πρίν κανα μήνα μας έβαλαν καινούρια κεραία, η οποία όμως ομολογουμένως ΔΕΝ μπορεί να αντέξει την κίνηση της περιοχής αφού έχει να εξυπηρετήσει πάρα πολλούς χρήστες. Έτσι, σήμα μπορεί να αποκτήσαμε κουτσά στραβά, αλλά από ποιότητα υπηρεσιών, χάλια! Κλήσεις δεν βγαίνουν, sms δεν παραδίνονται, και η ποιότητα ομιλίας είναι τόσο χάλια που τις περισσότερες φορές συνεννοούμαστε με sms. Και καλά να στείλεις ένα sms από what's up σε what's up που δεν χρεώνεται, και να το στείλεις 2-3 φορές προκειμένου να παραδοθεί... Αλλά με τα sms πρός άλλα δίκτυα, ή ακόμα χειρότερα πρός το εξωτερικό τι γίνεται??? Πόσο πρέπει να στοιχίσει τελικά ένα sms για να σταλεί, από προβλημα ανεπάρκειας χωρητικότητας??

Η cosmote είναι ενήμερη για τα παραπάνω προβλήματα, και πολύ απλά δεν κάνει τίποτα... Ούτε και η καταγγελία στην ΕΕΤΤ έκανε κάτι, αφού ήρθε σαν απάντηση η κλασσική κουβέντα "Αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στην Άνω Κυψέλη και ζητάμε την κατανοησή σας..."

Με λίγα λόγια: ΡΕΖΙΛΙ!!!!:mad:

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Δεν διαφωνώ με το να σε αποζημιώνει με κάποιο τρόπο η εταιρεία όταν προκαλείται πρόβλημα κάλυψης. Αλλά μπορεί να σταθεί νομικά; Και ποιός θα το επιβάλλει; Οι αργόσχολοι υπναράδες της Ε.Ε.Τ.Τ.; Σιγά μην ξυπνήσουν για να προστατέψουν τους συνδρομητές κινητής! Αυτοί ασχολούνται μόνο με το πώς να υπερασπιστούν τους εναλλακτικούς μη-παρόχους εις βάρος του ΟΤΕ. Είναι πιστοί σε αυτούς που τους πληρώνουν...

Βολταίρος

Αυτοί είναι τηλεοπτικοί και δεν χρησιμοποιούνται στην κινητή. Σε συγκεκριμένα μέρη υπάρχουν εκεί που δεν έχει ψηλά μέρη. Free climbing, έτσι ανεβαίνουμε κι εμείς.

Καλά δεν υπάρχετε... Δε γίνεται free climbing σε τέτοιο ύψος! Μόλις είδα το παραπάνω video πραγματικά χ....... Θα ήθελα όμως να δοκιμάσω :p Πότε κάνετε free climbing στην κεραία στο Τρίκερι στο Πήλιο είπαμε;;; :lol: Θέλει HSDPA η περιοχή,επειγόντως! Μα αν ήξερα ότι βάζατε Αργαλαστή HSDPA δε θα το έχανα,είναι στο 1ΚΜ οπτική επαφή από το σπίτι μου :p Η κορυφή της κεραίας είναι στο ύψος του σπιτιού μου.

Πάντως θέλει πολύ θάρρος για να ανέβεις σε τέτοιο ύψος. Να μου πεις,είτε πέσεις από τα 30μ είτε από τα 200μ το ίδιο δεν είναι; :p Επιπλέον,τι κατασκευές είναι αυτές; Δεν υπάρχουν...

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Βλάβη Cosmote στην περιοχή της Επανωμής

Σύμφωνα με το 13838 εξυπηρέτηση της Cosmote λόγω βλάβης στην ευρύτερη περιοχή της Επανωμής θα έχουμε πρόβλημα στην επικοινωνία τόσο στην Επανωμή όσο και ένα τμήμα της Μηχανιώνας.

Ευελπιστούν η βλάβη να αποκατασταθεί έως το μεσημέρι...

Τώρα αν εμείς πληρώνουμε τη σύνδεση κάθε μήνα και έχουμε ανάγκη τέτοιες ώρες το κινητό είναι άλλο θέμα...

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/09/cosmote_21.html

όσον αφορά το σήμα στην περιοχή της Κυψέλης-σύνορα Γαλατσίου δείχνει να έχει σήμα, όμως κλήσεις βγάζεις δύσκολα, μιλάς με απίστευτες διακοπές, γενικά σου βγαίνει η πίστη να ακούσεις τον άλλον ειδικά με whats up και πέφτουν οι κλήσεις πολύ συχνά. Ο ήχος μεν μάλλον από πηγάδι πρέπει να ακούγεται κάτι έχω ακούσει σχεδόν όλα τα φωνήεντα από ηχώ κτλ! :lol::lol::lol::lol:

Το μόνο που μπορώ να πω θετικό για την cosmote είναι ότι στην περιπτωσή μου, βέβαια μετά από πολύ γκρίνια, τηλέφωνα και άλλα πολλά, μου επίτρεψαν να αλλάξω το πρόγραμμα στο βασικό και ενώ υπάρχει κάποιο πάγιο εδώ και 3 μήνες ο λογαριασμός μου είναι ΜΗΔΕΝ!!!! :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Σήμερα στις 2 είχε black out το 3G και μερικές φορές "αναβόσβηνε" το E (edge) μετά από μισή ώρα επανήλθε αλλά δεν μπορούσα να μπω στο Internet. Το περίεργο ήταν που γινόταν κανονικά η σύνδεση αλλά δεν μπορούσα να μπω σε κανένα Site. Τι παίζει να έχει γίνει;

Εδώ και πάνω από μία ώρα στο Ηράκλειο Κρήτης στην περιοχή του Βενιζελείου, το what's up είναι νεκρό. Σήμα καμπάνα αλλά συνεχώς δίκτυο απασχολημένο. Ειλικρινά έχω κάνει πάνω από 50 προσπάθειες αλλά δεν βγήκε ούτε μία. Επίσης ούτε και εισερχόμενες μπορεί να δεχτεί. Ούτε με 2g ούτε με 3g. Η σύνδεση που έχω λειτουργεί κανονικά. Τι έγινε πάλι;;;;

EDIT: Γύρω στις 22:30 έφτιαξε...

Edited by mourtzman

Εδώ και πάνω από μία ώρα στο Ηράκλειο Κρήτης στην περιοχή του Βενιζελείου, το what's up είναι νεκρό. Σήμα καμπάνα αλλά συνεχώς δίκτυο απασχολημένο. Ειλικρινά έχω κάνει πάνω από 50 προσπάθειες αλλά δεν βγήκε ούτε μία. Επίσης ούτε και εισερχόμενες μπορεί να δεχτεί. Ούτε με 2g ούτε με 3g. Η σύνδεση που έχω λειτουργεί κανονικά. Τι έγινε πάλι;;;;

EDIT: Γύρω στις 22:30 έφτιαξε...

Προφανώς είναι πρόβλημα της πλατφόρμας Prepay που υποστηρίζει την υπηρεσία καρτοκινητής (υπερφόρτωση, βλάβη κ.τ.λ.) Δεν έχει σχέση με το δίκτυο πρόσβασης (κεραίες) Είναι πρόβλημα υπηρεσίας και όχι κάλυψης.

Εαν δοκιμάσεις από συμβόλαιο θα δεις οτι κάνει/δέχεται κλήσεις κανονικά!

Βλέπεις πράγματα και αναρωτιέσαι "Γιατί;"

Αλλά εγώ ονειρεύομαι πράγματα που δεν υπήρξαν ποτέ και λέω "Γιατί όχι;"

Χτές το βράδυ κατά τις δώδεκα έστειλα 3 μηνύματα σε whats up στην Θεσσαλονίκη. Αναφορά? Ούτε για αστείο! Και φυσικά τα μηνύματα μου δεν παραδώθηκαν ποτέ στον παραλήπτη τους.

Επίσης μου είπε οτι τον έπαιρναν τηλέφωνο και δεν έδινε σήμα. Απορώ τόσοι συνδρομητές...μόνο εμείς έχουμε πρόβλημα? Και αναρωτιέμαι γιατί δεν κάνουν ΤΙΠΟΤΑ???????

Στα καρτοκινητά στέλνεις μήνυμα και στο χρεώνουν μετά από κανένα τέταρτο. Αφού έχουν τόσους χρήστες καρτοκινητής γιατί δεν τους σέβονται λίγο???

Στην wind η χρέωση είναι άμεση. ΑΜάν πιά... αμάν.

>>>Τα μηνύματα παραδόθηκαν μετά από 1μιση μέρα!!! Και εις ανώτερα!

Edited by bezoss

εδώ στην Κυψέλη πάντως δεν μπορείς να μιλήσεις κανονικά! έβαλαν κεραία μεν, δείχνει σήμα δε, αλλά η ομιλία είναι ΑΚΡΩΣ απαράδεχτη! λες και μιλάς από κανά πηγάδι, τρελές διακοπές (σαν αυτές που πήγαμε το Καλοκαίρι σε νησιά δλδ), και συνεχής πτώσεις των κλήσεων! η κατάσταση είναι γελοία ΕΛΕΟΣ ποια! και δεν είναι για εμένα το πρόβλημα, έχω wind τώρα! έχω και cosmote στο βασικό πάγιο και 3 μήνες μου ήρθε ΜΗΔΕΝ ο λογαριασμός! αλλά ΟΛΟΙ οι άλλοι έχουν cosmote και δεν μπορουμε να μιλήσουμε!!!! :mad::mad::mad::mad::mad:

εδώ στην Κυψέλη πάντως δεν μπορείς να μιλήσεις κανονικά! έβαλαν κεραία μεν, δείχνει σήμα δε, αλλά η ομιλία είναι ΑΚΡΩΣ απαράδεχτη! λες και μιλάς από κανά πηγάδι, τρελές διακοπές (σαν αυτές που πήγαμε το Καλοκαίρι σε νησιά δλδ), και συνεχής πτώσεις των κλήσεων! η κατάσταση είναι γελοία ΕΛΕΟΣ ποια! και δεν είναι για εμένα το πρόβλημα, έχω wind τώρα! έχω και cosmote στο βασικό πάγιο και 3 μήνες μου ήρθε ΜΗΔΕΝ ο λογαριασμός! αλλά ΟΛΟΙ οι άλλοι έχουν cosmote και δεν μπορουμε να μιλήσουμε!!!! :mad::mad::mad::mad::mad:

Nikifore,συγνώμη,αλλά αν δεν ενοχλεί τους άλλους που το έχουν ως βασικό νούμερο νομίζω ότι τους συνδρομητές wind/vodafone δε τους πέφτει λόγος. Αν δε θέλουν να έχουν προβλήματα η λύση είναι απλή : φορητότητα. Αν και σου τονίζω ότι το πρόβλημα στην περιοχή σου δεν είναι υπό την ευθύνη της Cosmote αλλά των τοπικών αρχόντων. Πλησιάζουν και δημοτικές εκλογές... Έφτασε η ώρα του ΞΗΛΩΜΑΤΟΣ! :lol:

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εχω παρατηρησει επειδη μιλαω συχνα με Αθηνα (Περιστερι) οτι μερικες φορες οταν περνω απο cosmote Σε cosmote χτυπαει κανονικα αλλα οταν το ανοιγει ο αλλος ακουγεται σαν φαξ ΔΥΝΑΤΑ και πρεπει να ξαναπαρεις για να μιλισεις κανονικα.

Μια φορα δεν το περιμενα κ βουηζε το αυτι μου απο το "σφηριγμα/τσιριδα" :/

Samsung S21 Ultra

Μου έχει τύχει και εμένα η τσιρίδα που λες και όχι μια φορά.

Πάντως πριν καμιά ώρα εκεί που μιλούσα από What's Up σε What's Up έπεσε ξαφνικά η γραμμή!

Προσπάθησα καμιά δεκαριά φορές να πάρω πίσω και δεν έβγαινε κλήση καθόλου.

Παρατηρώ ότι την τελευταία βδομάδα έχει ξαναϋπάρξει θέμα χωρητικότητας του δικτύου....

lalista.gr

Παιδιά, σήμερα το βράδυ παρατήρησα σοβαρότατο πρόβλημα στο What's up μου... Συγκεκριμένα, προσπάθησα να πάρω πανω από 10 φορές 2-3 what's up νούμερα, έχοντας πάντα σήμα 3G, και στο 90% των περιπτώσεων, η κλήση απλά δεν έβγαινε! Δίκτυο απασχολημένο και το γνωστό τριτονικό συνέχεια! Επίσεις, και φίλοι μου που με πήραν από what's up, μου είπαν ότι είχαν το ίδιο πρόβλημα σήμερα! Τι συμβαίνει??

Οι περιοχές που κινήθηκα και αντιμετώπισα πρόβλημα, ήταν Άγιος Στέφανος, Εκάλη, Αιγάλεω (στο μετρό), Κυψέλη (Κλασσικά έχει πρόβλημα), Γλυφάδα και πανόραμα βούλας.

Επίσεις, παρατήρησα σήμερα το μεσημέρι, πως στο θησείο στον πεζόδρομο με τις καφετέριες, ΔΕΝ υπάρχει σήμα 3G! Απαράδεκτο!

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Παιδιά, σήμερα το βράδυ παρατήρησα σοβαρότατο πρόβλημα στο What's up μου... Συγκεκριμένα, προσπάθησα να πάρω πανω από 10 φορές 2-3 what's up νούμερα, έχοντας πάντα σήμα 3G, και στο 90% των περιπτώσεων, η κλήση απλά δεν έβγαινε! Δίκτυο απασχολημένο και το γνωστό τριτονικό συνέχεια! Επίσεις, και φίλοι μου που με πήραν από what's up, μου είπαν ότι είχαν το ίδιο πρόβλημα σήμερα! Τι συμβαίνει??

Οι περιοχές που κινήθηκα και αντιμετώπισα πρόβλημα, ήταν Άγιος Στέφανος, Εκάλη, Αιγάλεω (στο μετρό), Κυψέλη (Κλασσικά έχει πρόβλημα), Γλυφάδα και πανόραμα βούλας.

Επίσεις, παρατήρησα σήμερα το μεσημέρι, πως στο θησείο στον πεζόδρομο με τις καφετέριες, ΔΕΝ υπάρχει σήμα 3G! Απαράδεκτο!

Kαι εγώ το επιβεβαιώνω από φίλους wu σε Άγιο Στέφανο + Κρυονέρι. Για πάνω από ώρα δεν μπορούσαν να γίνουν κλήσεις από wu σε wu.

YΓ Kαλά εσύ όλη την Αττική γύρισες? Από Άγιο Στέφανο - Βουλα? :p

Βρίσκομαι στην Άρτα και αντιμετώπισα κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα. Τέσσερις μήνες χρήστης what's up, ερχόμενος από cu, και δηλώνω απογοητευμένος, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που έχω τέτοια προβλήματα. Η επιστροφή μου στο cu είναι δεδομένη πλέον.

Ο "δάσκαλος", ζαίος και με άποψη επί παντός επιστητού και οι "δικαστές" της Vodafone (κατά πρώτο λόγο) και της Cosmote.😅

YΓ Kαλά εσύ όλη την Αττική γύρισες? Από Άγιο Στέφανο - Βουλα? :p

Άσε... Το χθεσινό βράδυ είχε αρκετό τρέξιμο!! Δεν τα πήγα σερί βέβαια, αλλά από τις 9 μέχρι τις 2 βρέθηκα σε όλες αυτές τις περιοχές! :X

όπως είπα και εγώ ακόμα έχω cosmote (στο βασικό πάγιο) και εκεί να με πάρουν δεν μπορούμε να μιλήσουμε και πάλι. Οσο για το σήμα έβαλαν κεραία, έχει σημα (έτσι δείχνει) αλλά όμως δεν μπορείς να μιλήσεις κανονικά, όπως είπε και ο Κώστας παραπάνω. Το θέμα είναι ότι γενικά ο κόσμος έχει cosmote και επειδή το έχω συζητήσει και με φίλους αυτός είναι ο λόγος που δεν αλλάζουν! πάντως η κατάσταση είναι άκρως των άκρων ΑΙΣΧΟΣ! :mad::mad::mad::mad::mad::mad:

Συγκεκριμένα το σχέδιο είναι μέτα από κανά 4-5 μηνες που θα μπορώ να φύγω απο wind να ξαναγυρνούσα cosmote για τον λογο που ήδη είπα, αλλά αν μέχρι την πάροδο αυτού του χρονου δεν φτιάξει δεν πρόκειται να ξαναγυρίσω.

Edited by Nikifoross