Jump to content

Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου

kinitoneidimonas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ αυτό το πρόβλημα με το "δίκτυο απασχολημένο" και την αποτυχία κλήσεων την είχα μήνες τώρα στις γνωστές ώρες ~7-10 το απόγευμα!

Δηλαδή και πριν με το κλασικό call them all το παρατηρούσα, απλά τώρα χειροτέρεψε!

Πριν λίγο πήγα να πάρω τηλέφωνο, πρέπει να έκανα καμμιά 10-15αριά προσπάθειες για να πιάσω γραμμή!

Πάντως εντάξει δεν μπορώ να αρχίσω να φωνάζω για αυτό μιας και ουσιαστικά πληρώνω ελάχιστα/τίποτα για την υπηρεσία οπότε δε σκάω..

(είναι που δε παίρνω και πολλά τηλέφωνα οπότε δε με απασχολεί :p )

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εγώ δεν άντεξα άλλο και χρησιμοποιώ το συμβόλαιο μου.Πάλι καλά που υπάρχει και η Vodafone.Πάντως δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι η κατάσταση στην Cosmote κάθε φορά που θα δίνει προσφορές με δωρεάν λεπτά ομιλίας και sms.Αλήθεια κλήσεις μετά τις 7 γιατί δεν μπορώ να κάνω ενώ τα μηνύματα στέλνονται κανονικά;:confused:

Είπα και' γω, είναι δυνατόν! Εδώ και 4 μέρες παρατήρησα ότι στην Λάρισα, με What's Up, δεν κάνει κλήση, εάν δεν προσπαθήσεις τουλάχιστον 5-6 φορές! Άντε μια χαρά! MMS δεν τα στέλνει δε με τίποτε...
Hello moto....!

Είπα και' γω, είναι δυνατόν! Εδώ και 4 μέρες παρατήρησα ότι στην Λάρισα, με What's Up, δεν κάνει κλήση, εάν δεν προσπαθήσεις τουλάχιστον 5-6 φορές! Άντε μια χαρά! MMS δεν τα στέλνει δε με τίποτε...

Δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα εγώ πάντως χτές και προχτές που ήμουν εκεί!

Καλησπέρα παιδιά, σορρυ αν ειναι σε λάθος τμημα αυτά που θα ρωτησω..

Θέλω να απενεργοποιησω τον Προσωπικό Τηλεφωνητή μου αλλα παράλληλα να μου ερχετε ειδοποιηση με sms των κλήσεων οταν εχω κλειστο το κινητο. Επίσεις θέλω να ακυρωσω το πακετο sms 120.

όλα αυτα προσπαθησα προσπαθησα να τα εντοπησω στο χαωδες site της cosmote αλλα ματαια.

ευχαριστώ

Η cosmote εχει καλυψη παντου και ειναι υπερφορτωμενη,οι αλλες δυο εχουνε προβληματα με την καλυψη ακομη,ειδικα η wind,αυτο το λεω για να μην νομιζουν καποιοι οτι τα αλλα τα δικτυα ειναι αψογα

Η cosmote οπως εχω πει καταλαβε το προβλημα και τωρα βαζει κεραιες στην υπαρχουσα καλυψη για να αυξησει την χωρητικοτητα,σχεδον ολοι στην cosmote πανε ως πιο αξιοπιστη

Η cosmote εχει καλυψη παντου και ειναι υπερφορτωμενη,οι αλλες δυο εχουνε προβληματα με την καλυψη ακομη,ειδικα η wind,αυτο το λεω για να μην νομιζουν καποιοι οτι τα αλλα τα δικτυα ειναι αψογα

Η cosmote οπως εχω πει καταλαβε το προβλημα και τωρα βαζει κεραιες στην υπαρχουσα καλυψη για να αυξησει την χωρητικοτητα,σχεδον ολοι στην cosmote πανε ως πιο αξιοπιστη

Για κάποιον ο οποίος ταξιδεύει συνεχώς σε "άκυρα" μέρη ή πιο απλά στη περιοχή του δεν πιάνουν οι άλλες προφανώς και θα βάλει Cosmote.

Εγώ όμως (που δεν ταξιδεύω συχνά, εντός Αθηνών κινούμαι κυρίως και περισσότερο στο κέντρο), που με καλύπτουν και τα 3 δίκτυα μια χαρά, σαφέστατα δεν θα προτιμήσω τη Cosmote αν είναι να έχω τέτοια προβλήματα, μόνο επειδή θα αισθάνομαι πως ΑΝ κάποια μέρα βρεθώ στην Πέρα Κολοπετινίτσα θα έχω περισσότερες πιθανότητες να έχω σήμα.

Δεν δικαιολογώ τις άλλες δύο (ή μάλλον τις δικαιολογώ αν αναλογιστείς ότι σε πολλές περιοχές και να θέλουν δεν μπορούν να βάλουν σταθμούς) αλλά 1000 φορές το κινητό μου να λειτουργεί σωστά εκεί που περνώ το 99% του χρόνου μου παρά να υπολειτουργεί για να έχω 100% κάλυψη. Δεν δικαιολογείται η εικόνα αυτή.

Πάντως στο κέντρο της Αθήνας ενώ παλιά είχε πάρα πολλά προβλήματα το τελευταίο χρόνο δείχνει να έχει βελτιωθεί πολύ, καλύτερα από Wind. Δεν ξέρω όμως τι παίζει τώρα με τη προσφορά.:O

To προβλημα δεν πρεπει να ειναι γενικο σαν το καλοκαιρι.Στην περιοχη μου(Χανια) ολες οι κλησεις και τα μηνυματα εφευγαν κανονικα χωρις δευτερη προσπαθεια.

Αντιθετα απο την Αθηνα δεν μπορουσαν να μου απαντησουν γιατι ελεγε ''δικτυο απασχολημενο''

Ολα αυτα σημερα το απογευμα.

Εγώ πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα της κάθε κεραίας πόσο φορτωμένη είναι!

Πάντως, χωρίς να θέλω να ματιάξω την cosmote, στην Άνω Κυψέλη τις προάλλες έπρεπε να προσπαθείς κανα 5λεπτο για να βγάλεις γραμμή. Τους πήρα λοιπόν τηλέφωνο και τους το είπα, και μου είπαν ότι θα το κοιτάξουν! Από την επόμενη κιόλας μέρα, από εκεί που έπρεπε να κάνεις 10-15κλήσεις για να πιάσει, το πολύ στις 2 ή και κατευθείαν πιάνει! Και το περίεργο είναι ότι δεν σήκωσαν καινούρια κεραία για να πείς...

Λέτε να είναι απλά τυχαίο ή να έκαναν τίποτα?

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Εγώ πιστεύω πως είναι καθαρά θέμα της κάθε κεραίας πόσο φορτωμένη είναι!

Πάντως, χωρίς να θέλω να ματιάξω την cosmote, στην Άνω Κυψέλη τις προάλλες έπρεπε να προσπαθείς κανα 5λεπτο για να βγάλεις γραμμή. Τους πήρα λοιπόν τηλέφωνο και τους το είπα, και μου είπαν ότι θα το κοιτάξουν! Από την επόμενη κιόλας μέρα, από εκεί που έπρεπε να κάνεις 10-15κλήσεις για να πιάσει, το πολύ στις 2 ή και κατευθείαν πιάνει! Και το περίεργο είναι ότι δεν σήκωσαν καινούρια κεραία για να πείς...

Λέτε να είναι απλά τυχαίο ή να έκαναν τίποτα?

Λογικά κάτι θα έκαναν... Το πιθανότερο να έκαναν αναδιάταξη συχνοτήτων στην περιοχή, οπότε παίζει να υπάρχει αλλού πρόβλημα τώρα... :p

Λογικά κάτι θα έκαναν... Το πιθανότερο να έκαναν αναδιάταξη συχνοτήτων στην περιοχή, οπότε παίζει να υπάρχει αλλού πρόβλημα τώρα... :p

Δεν είναι εύκολο να αναδιατάξεις τις συχνότητες σε μία περιοχή. Αυτό απαιτεί χρόνο και αρκετή παρατήρηση στη κίνηση του δικτύου...Με βάση την ένταση κίνησης μπορείς να κατανέμεις αρκετά καλά τα κανάλια στο δίκτυο χωρίς να μειώσεις το SIR στους δέκτες ρίχνοντας την ποιότητα επικοινωνίας. Απλά θεωρώ λίγο απίθανο στην Ελλάδα να κάθονται να κάνουνε μαθηματική αναδιάταξη συχνοτήτων και ημιστατική εκχώρηση συχνοτήτων στις κυψέλες μιας περιοχής,σε αντίθεση που με το WCDMA τους κώδικες τους διαχειρίζονται διάφορα καλά μηχανήματα και έχουν το κεφάλι τους ήσυχο στα τεχνικά τμήματα ότι όλα πάνε καλά (ενώ δε πάνε καλά...)

Μεγάλη υπόθεση ο σχεδιασμός δικτύων στην Ελλάδα,μπορεί να διορθώνεται μερικώς το πρόβλημα αλλά ποτέ 100%... Σιγά μη κάνουνε cell splitting επειδή ο άλλος με το what's up ξεχνάει να κλείσει το κινητό του! Αυτό χρειάζεται και προσωπικό και κόστος επένδυσης σε εξοπλισμό!

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι και η Δημοτική Αρχή Αφετών από την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας Cosmote στη θέση «Ξωτράχι» του Δημοτικού Διαμερίσματος Αφετών. Πρόκειται για μια περιοχή στην οποία βρίσκονται κατοικίες, ενώ η κεραία είναι ιδιαίτερα υψηλής τάσης.

Αποφασισμένοι να αντιταχθούν και να διεκδικήσουν την απομάκρυνση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας Cosmote, για την εγκατάσταση της οποίας έχουν ήδη ξεκινήσει οι απαραίτητες εργασίες, είναι οι κάτοικοι του Δήμου Αφετών, οι οποίοι στο πλευρό τους έχουν και την Δημοτική Αρχή.

Ειδικότερα, με παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το 2007 το Σώμα είχε αρνηθεί να επιτρέψει την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας Cosmote στην περιοχή και συγκεκριμένα σε κτήμα που έχει νοικιάσει η εταιρία.

Πρόκειται για το σημείο «Ξωτράχι» στο Δ.Δ. Αφετών, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 250 περίπου μέτρων από τον οικισμό των Αφετών και σε 40 περίπου μέτρα βρίσκονται κατοικίες.

«Είναι μια περιοχή, η οποία αναπτύσσεται ραγδαία. Είναι αδιανόητο οι άνθρωποι αυτοί να έχουν πάνω από τα κεφάλια τους και δίπλα στα σπίτια τους τόσο μεγάλη ακτινοβολία», τόνισε ο αντιδήμαρχος Αφετών κ. Ντόβας.

Συγκεκριμένα προχθές το βράδυ ο κ. Ντόβας ενημερώθηκε πως στο προαναφερόμενο σημείο είχαν ξεκινήσει να γίνονται εργασίες. Ειδικότερα τοποθετήθηκε μια μεγάλη βάση 8x8, ώστε να τοποθετηθεί και η κεραία στη πορεία ύψους περίπου 15,5 μέτρων.

Χθες το πρωί ο αντιδήμαρχος μαζί με το Δήμαρχο Αφετών κ. Θοδωρή Κουτσοφλίνη πήγαν ξανά στο σημείο για να διαπιστώσουν για ποιο λόγο, χωρίς να υπάρχει σύμφωνη γνώμη από το Δήμο, ξεκίνησαν τις εργασίες.

«Ρωτήσαμε τον υπεύθυνο και μας έδειξε και όλες τις απαραίτητες άδειες. Απορώ όμως πώς η πολεοδομία, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας και όλοι οι φορείς έδωσαν την άδειά τους χωρίς να συμφωνεί ο Δήμος. Δεν ξέρω τι θα γίνει και τι μπορεί να γίνει πάντως θα αντιδράσουμε και θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες που χρειάζεται για να καταφέρουμε την απομάκρυνση της κεραίας», επισήμανε ο κ. Ντόβας.

Να σημειωθεί δε πως σήμερα συνεδριάζει και το Τοπικό Συμβούλιο του Δήμου Αφετών, ώστε να ληφθούν αποφάσεις για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις.

http://www.taxydromos.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001001006&nodeId=51&articleId=15001

[sIGPIC][/sIGPIC]

elias_ps,ευχαριστούμε για την είδηση...

Αλλά μήπως η Cosmote προκαλλεί; Επειδή το γνωρίζω το μέρος πολύ καλά υπάρχουν πάααρα πολλά μέρη στα οποία μπορεί να τοποθετήσει ιστό :) Δεν είναι ανάγκη να προκαλεί στα 40μ από τις κατοικίες :)

Χωρίς βέβαια να θέλω να υποστηρίξω το δήμαρχο και οποιοδήποτε δήμαρχο,θεωρώ ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση θέλουνε την κεραία αλλά λίγο πιο μακρυά από το χωριό... Μπορεί για παράδειγμα να καλύψει το χωριό χρησιμοποιώντας λόφους που βρίσκονται απέναντι. Η δομή του χωριού είναι αμφιθεατρική και καλύπτεται μέχρι στιγμής μερικώς ενώ σε εξωτερικούς χώρους επαρκώς!

Ας εγγυηθεί όμως ο δήμος στη Cosmote ότι θα μπει κεραία και ας μη τη βάλει στην εν λόγω θέση :p

Πληροφοριακά το χωριό Αφετών καλυπτόταν μέχρι πρόσφατα από το Τρίκερι, από το Σωρό και από το Νεοχώρι-όσο ήταν δυνατόν,κυρίως σε δρόμους πάνω από το χωριό! Αυτό ισχύει και για 3 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας!

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το σήμα της Cosmote στο Παλαιό Φάληρο είναι τραγικό. Κάτι έχει γίνει με τις κεραίες με της περιοχής...

Με το frog εχω προβλημα ορισμενες φορες μεσα στο Κιλκις λογο υπερφορτωσης δικτυου μου ριχνει τις κλησεις,εχει γεμισει ο κοσμος cosmote εδω πανω γιατι οι αλλες δεν εχουν καλο δικτυο λιγο καλυτερο εχει η vodafone απο wind αλλα ο κοσμος προτιμα cosmote λογο αξιοπιστιας και πληρης καλυψης σε ολο το νομο,τραγικο αυτο.

κατι πρεπει να γινει με τη wind ειναι κριμα να μας εχουν γραμμενους

Το θέμα είναι πως τις πήρε αν όντως δεν συνηγόρησε ο Δήμαρχος...

Με πιάνεις?????

Προφανως ασχοληθηκε (αφου πιεστηκε) εκ των υστερων, για τις ψηφους, (κατα τα γνωστη ελληνικη νοοτροπια).

Οσον αφορα τις αδειες, τα γραφεια που τις βγαζουν ανηκουν σε Δ/σεις φορεων που η σχεση, (προσωπικη γνωμη), που εχουν με την εκαστοτε Δημαρχια ειναι μαλλον ..υπογεια (κατω απο το τραπεζι), οουπς :O

Άνω Πόλη,Θεσ/νίκη!Σέρνεται η 3η γενιά εδώ και 2 μέρες,ακόμη και το βράδυ...Δε μιλάω για wap,αλλά για internet...Τι γίνεται;Η προσφορά ευθύνεται ή το δίκτυο θέλει αναβαθμισούλα στο backbone?

Αν για τα προβλήματα της Cosmote ευθύνεται η προσφορά με τα 1000 λεπτά ομιλίας και τα 1000 sms φανταστείτε τι θα γίνει τώρα που έβγαλε -σχεδόν- ίδια προσφορά και για τα συμβόλαια.:wacko::wacko:

Το σήμα της Cosmote στο Παλαιό Φάληρο είναι τραγικό. Κάτι έχει γίνει με τις κεραίες με της περιοχής...

Νέο Φάληρο τα ίδια, και για 3G μόνο στο μπαλκόνι και μετά βίας μία γραμμή (ένδειξη σήματος).

από τότε που άρχισε να διαφημίζεται η προσφορά με τα 1000λεπτα με 1€ παρατήρησα ότι πολύ συχνά 'οταν προσπαθώ να τηλ απο το what's up μου, προς άλλους απλά πέφτει η γραμμή πριν προλάβω να καλέσω. κ το wu ενός φίλου κάνει το ίδιο...

μήπως έχει πέσει πολύ ζήτηση κ τα παίζει η κοσμοτέ?? :p

κ είναι πολύ σπαστικό όταν θες να κάνεις ενα τηλεφώνημα....

έχει συμβει κ σε άλλους???? τι να κάνω???

από τότε που άρχισε να διαφημίζεται η προσφορά με τα 1000λεπτα με 1€ παρατήρησα ότι πολύ συχνά 'οταν προσπαθώ να τηλ απο το what's up μου, προς άλλους απλά πέφτει η γραμμή πριν προλάβω να καλέσω. κ το wu ενός φίλου κάνει το ίδιο...

μήπως έχει πέσει πολύ ζήτηση κ τα παίζει η κοσμοτέ?? :p

κ είναι πολύ σπαστικό όταν θες να κάνεις ενα τηλεφώνημα....

έχει συμβει κ σε άλλους???? τι να κάνω???

Δεν μπορεις να κάνεις τπτ...αυτό είναι σπαστικό και το ίδιο γινόταν και στην προσφορά του Ιουνίου με τα 1200...έλεος!! Χρειαζόμαστε και για σοβαρούς λόγους το δίκτυο...Κάν'τε προσφορές ΑΝ μπορείτε να τις υποστηρίξετε!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και περνάνε οι μέρες..Και η φωνή ακούγεται σα να βγαίνει απ'το πηγάδι και κάνει νερά...Σα να μπαίνουν σε πισίνα οι συνομιλητές για να απαντήσουν την κλήση...Και η Κοσμοτε συνεχίζει να διαφήμίζει την 99,6% πληθυσμιακή κάλυψη...Και το wireless internet αδυνατει να τα βγάλει πέρα με πάνω από 35-40 ΚΒ/s σε περιοχές που υπάρχει δίκτυο hspa στα 7,2 Mbps...Μεγειές το ανανεωμενο δίκτυο... :rolleyes:

Προχτές με πήραν τηλέφωνο απ'το 697131 να με ρωτήσουν για ποιον λόγο μετάφερα όλα τα συμβόλαια σε μηδενικό πάγιο.Αν ήταν δηλαδή επιλογή μου ή αν είχα πρόβλημα με την Κοσμοτέ!Το τι άκουσε η κοπελίτσα δε λεγεται :lol: Το θέμα είναι να καταχώρησε και τα παράπονα βέβαια!Αυτό είναι το παν!Κεντρικη και δυτικη Θεσσαλονίκη αυτά!