Jump to content

Ενημέρωση για κάλυψη και βελτιώσεις / προβλήματα δικτύου

kinitoneidimonas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

kotsianis, κάνεις σαν να μη ξέρεις. Αν υπάρχει πρόβλημα στο 3g σε μια περιοχή, θα παρουσιάζει ό,τι ακριβώς παρουσίαζε του φίλου μας. Σε αυτή τη περίπτωση, για τη δεδομένη περιοχή, η πρώτη κίνηση είναι να γυρίσει σε 2g. Και όπως κατάλαβα ( ας με διορθώσει αν κάνω λάθος ), το μόνο πρόβλημα που έχει τώρα είναι ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το internet.

• Απαντήσεις 4,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Το Internet λειτουργεί και με το 2g δίκτυο,απλά είναι άχρηστο από άποψης ταχυτήτων.Λογικό αυτό.

Όσον αφορά το φουλ σήμα και τις χαμένες κλήσεις,αυτό είναι καθαρά δείγμα είτε εικονικού σήματος είτε υπερφόρτωσης δικτύου.Πώς να δρομολογηθεί η κλήση όταν στην περιοχή έχει μπουκώσει το δίκτυο;Αυτά δεν είναι προβλήματα μη ύπαρξης 3g δικτύου/αδύναμης κάλυψης 3g..

Πραγματικά σε ελάχιστες περιοχές έχω και γω φουλ σήμα 3g με αποτέλεσμα να σέρνομαι στο νετ όταν μπαίνω.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Στην Θεσσαλονίκη;;;Δεν το νομίζω!Αντικειμενικά,Cosmote-Vodafone στην Θεσσαλονίκη έχουν εκπληκτική κάλυψη 3g!Μάλλον σε συγκεκριμένη περιοχή αναφέρεσαι!

Τελικά και με 2g σήμα πάλι τα ίδια ακόμα πιο συχνά κιόλας με σήμα 3 γραμμές λέει ότι το έχω κλειστώ.

Τι να πω φίλοι μου είναι δυνατόν αυτή η κατάσταση;

Εσείς τι θα κάνατε θα πληρώνατε λογαριασμό με τέτοια παροχή υπηρεσιών;

Τελικά και με 2g σήμα πάλι τα ίδια ακόμα πιο συχνά κιόλας με σήμα 3 γραμμές λέει ότι το έχω κλειστώ.

Δεν μπορεις να κανεις κατι διαφορετικο σε αυτην την χωρα..απλα κατανοεις πληρως σε τι Μ*********ο ζεις..

Θα άλλαζα εταιρεία. Από ότι κατάλαβα εξάλλου το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έκανες τη φορητότητα στη Cosmote, πριν δεν υπήρχε τέτοιο θέμα.

εφόσον δε σε καλύπτει,πήγαινε στη προηγούμενη εταιρία ή δοκίμασε μια άλλη

Εγώ πάντως -άω/ώ, και ας λέτε εσείς ό,τι θέλετε!!! Δε ζητώ, απλά νιώθω...και πολύ γουστάρω....;)

Οκ, αφού δεν λύνεται ούτε με αυτή τη κίνηση, πάρε στην εξυπηρέτηση πελατών, πες ότι ακολούθησες τα βήματα ( επανεκκίνηση/αλλαγή συσκευής/δοκιμή σε gsm δίκτυο ) και ζήτησέ τους να γίνει έλεγχος απο το τεχνικό τμήμα.

Στην ανω Γλυφάδα ακόμα δεν υπάρχει 2g σήμα από το 2004....

Νομίζω οι άλλες δύο εκεί είναι λίγο καλύτερες ή δεν θυμάμαι καλά?

Η Γλυφάδα είναι άγρια περιοχή,αν δεν κάνω λάθος!Κοινώς,όποιος προλάβει,πρόλαβε-αν δεν τον πάρουν είδηση..Αν υπάρχει όμως πρόβλημα,για ποιο λόγο δεν εκμεταλλεύεστε τη φορητότητα;

Στην ανω Γλυφάδα ακόμα δεν υπάρχει 2g σήμα από το 2004....

Ξηλώνουν συνέχεια τις κεραίες...:X

kotsiani,αφιερωμένο!

Πότε θα βγει ένας νόμος να αποτρέψει όλους αυτούς τους καραγκιόζηδες να ξηλώνουν κεραίες;

συκιές θεσσαλονίκης

Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer

[sIGPIC][/sIGPIC]

Τώώώρα!!Μια Κυριακή του Μαϊου έγινε το συμβάν,2 τετράγωνα δίπλα απ'το σπίτι μου!!Η κεραία της Κοσμοτε την πλήρωσε για περίπου ένα 3μηνο,αλλά στη συνέχεια την ξανατοποθέτησαν και πρόσθεσαν και 3η γενιά και ολη η περιοχή Επταπυργίου καλύπτεται πλέον KAI με φουλ 3η γενιά!Απλά,δε γνωρίζω κατά πόσο νόμιμη είναι και αν τοποθετήθηκε στο ίδιο σημείο!

Τώώώρα!!Μια Κυριακή του Μαϊου έγινε το συμβάν,2 τετράγωνα δίπλα απ'το σπίτι μου!!Η κεραία της Κοσμοτε την πλήρωσε για περίπου ένα 3μηνο,αλλά στη συνέχεια την ξανατοποθέτησαν και πρόσθεσαν και 3η γενιά και ολη η περιοχή Επταπυργίου καλύπτεται πλέον KAI με φουλ 3η γενιά!Απλά,δε γνωρίζω κατά πόσο νόμιμη είναι και αν τοποθετήθηκε στο ίδιο σημείο!

Tιμωρηθηκε κανεις για αυτον τον κανιβαλισμο?

Μόλις έστειλα το παραπάνω mail στην cosmote...

Λέτε να γίνει τίποτα??

Κυρίες/Κύριοι,

Ονομάζομαι Κxxxx Κxxxx, και είμαι κάτοικος της Άνω Κυψέλης στην Αθήνα.

Ο λόγος που επικοινωνώ (για πολλοστή φορά) μαζί σας, είναι για να σας επισημάνω τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι συνδρομητές cosmote στην εν λόγω περιοχή.

Συγκεκριμένα, σε όλη την διάρκεια της ημέρας, βγαίνει πολλές φορές η ένδειξη "Δίκτυο Απασχολημένο", ενώ ακόμα και όταν γίνει η κλήση, η ποιότητα ομιλίας είναι πολύ χάλια, γεμάτι σπασίματα, κοψίματα, ηχώ, περίεργους ήχους σαν σφύριγμα και οριμένες φορές ο άλλος ακούγεται σαν "μασημένη κασσέτα μουσικής", πράγμα το οποίο καθιστά αδύνατο το να μιλήσουμε στο κινητό μας. Επίσεις, πολλές φορές και ο άλλος που μιλάμε δεν μπορεί να καταλάβει τι λέμε λόγω όλων των παραπάνω. Ακόμα, είναι συχνό φαινόμενο όταν σε καλεί κάποιος άλλος, του βγάζει το γνωστό τριτονικό σήμα, ενώ το κινητό δεν χτυπάει και ούτε έρχεται μήνυμα ειδοποίησης για την χαμένη κλήση (καθαρή ένδειξη "μπουκωμένης" κεραίας. Ειδικά τα απογεύματα μεταξύ 6-10 πραγματικά η κατάσταση είναι δραματική. Αξίζει να αναφέρω, πως αυτά τα προβήματα είναι ΜΟΝΙΜΑ όταν μιλάς με κάποιον ο οποίος είναι κι αυτός στην ίδια περιοχή (δηλαδή εξυπηρετείται από τις δύο κεραίες που αναφέρω παρακάτω).

Να σημειώσω, ότι η κάλυψη 2G (γιατί το 3G είναι ανύπαρκτο) στην περιοχή, είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ! Παντού υπάρχει σήμα 7/7 οπότε όλα τα παραπάνω είναι προβλήματα στο κομμάτι δικτύου και μόνο. Επίσεις, ως δια μαγείας, εξαφανίζονται όταν δεν καλώ από την Άνω Κυψέλη.

Να επισημάνω, ότι το εν λόγω πρόβλημα συμβαίνει σε πάρα πολλά άτομα που γνωρίζω και είναι κάτοικοι της περιοχής, και επίσεις δεν είναι μόνο σε καρτοκινητά, αλλά και σε συμβόλαια.

Για να σας βοηθήσω να εντοπίσετε τις κεραίες στις οποίες αναφέρομαι, παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά τους:

Cell ID: 2682 - LAC: 2 - Cells: 788, 784, 822, 826

Cell ID: 2683 - LAC: 2 - Cells: 864, 795, 805, 854

Επίσεις, πολλές φορές οι κεραίες "στέλνουν" το κινητό στις πιο μακρυνές κεραίες 2681 και 2684, οι οποίες απ' ότι φαίνεται δεν αντιμετωπίζουν κάποιο τέτοιο πρόβλημα.

Έχω επισημάνει πολλές φορές το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποιο αποτέλεσμα.

Σας παρακαλώ να κοιτάξετε λίγο την περιοχή γιατί πλεόν το μόνο που μας μένει είναι να κανουμε κάποια φορητότητα. Επίσεις, αν είναι εφικτό να μπεί κεραία τρίτης γενιάς στην περιοχή (υπόψη ότι η vodafone καλύπτει εξερετικά την περιοχή με 3G) θα ήταν πολύ καλό αφού και το mobile internet έχει πολύ χαμηλές ταχύτητες (το ανώτερο 300Kbps).

Για οποιαδήποτε συμπλήρωματική πληροφορία ή διευκρίνηση, μην διστάσετε να με καλέσετε στο 697xxxxxxx.

Ευχαριστώ πολύ καi ελπίζω μια σύντομη απάντησή σας.

Με εκτίμηση,

Κxxxx Κxxxx

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Μόλις έστειλα το παραπάνω mail στην cosmote...

Λέτε να γίνει τίποτα??

Καλά έκανες και το έστειλες και γραπτώς,τα προβλήματα σου δείχνουν ότι οι 2 κεραίες που σε καλύπτουν έχουν congestion τις ώρες αιχμής,είναι πολύ δύσκολη περιοχή η Α.Κυψέλη καθώς οι κάτοικοι έχουν κατεβάσει πολλές κεραίες κάτι το οποίο κάνει εξαιρετικά δύσκολο να τοποθετηθούν καινούριες,δυστυχώς αυτά είναι τα αποτελέσματα της τεχνοφοβίας.Θα αναφέρω και την πολή του Ρεθύμνου στην οποία τελευταία κατέβασαν 4 κεραίες της Cosmote αλλά και των άλλων εταιρειών.

Καλά έκανες ΑΛΛΑ: Λογικά θα σου απαντήσουν ότι θα κοιτάξουν ή ότι κοιτάνε ήδη το πρόβλημα και ότι γίνονται συνεχεις προσπάθειες και λογικά θα το αφήσουν στη μοίρα του...

Μακάρι κατ'εξαιρεση να κάνουν κάτι στην περιοχή σου.

Προσωπικά τους έχω στείλει 3 μειλ σαν το δικό σου, για διαφορετικές περιοχές και δεν έχω δει την παραμικρή διαφορά.

Βρε παιδιά,τι περιμένετε να σας πουν;Δεν είναι κομμάντος οι τεχνικοί,άνθρωποι είναι!Στην τελική,δε γίνεται να βρουν κατάλληλη τοποθεσία σε λίγες μέρες και να κάνουν ανασχεδιασμό στην περιοχή με κινδυνο μάλιστα να ξανακατεβάσουν τις κεραίες...Αν δε δωθεί άδεια απ’τους αρμόδιους φορείς,κλάφτα Χαράλαμπε..

Έκανε ''φτερά'' η κεραία της cosmote απο το κτίριο του ΟΤΕ στην Σαρωνίδα,η μόνη που έμεινε είναι μια σε μορφή τρίενας, νομίζω είναι για τα ραδιοτηλέφωνα της αστυνομίας.
Η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο!!

@KostasDj_2 Δεν τα έχεις αναφέρει πολύ σωστά!

Για να σας βοηθήσω να εντοπίσετε τις κεραίες στις οποίες αναφέρομαι, παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά τους:Cell ID: 2682 - LAC: 2 - Cells: 788, 784, 822, 826

Το 2682 π.χ που αναφέρεις αντιστοιχεί σε ένα από τα 788, 784, 822, 826!Δεν μπορεί να είναι και τα 4!Εσύ έχεις γράψει 4 cells τα οποία αντιστοιχούν σε 4cell id!

Και επίσης αναφέρεις και τα 2681, 2684! Αυτά είνα ακριβώς πάνω στο ίδιο ιστό απλά το κάθε ένα "βαράεϊ" σε διαφορετική κατεύθυνση!

Το τελευταίο ψηφίο από το cell id για την cosmote 0,1,2,3,4,5,6 δηλώνει 1800άρια κανάλια και τα 7,8,9 900άρια κανάλια!

Άν τα ψηφία όλα στο cell id είναι ίδια εκτός από το τελευταίο, σημαίνει ότι είναι πάνω στον ίδιο ιστό!

@KostasDj_2 Δεν τα έχεις αναφέρει πολύ σωστά!

Για να σας βοηθήσω να εντοπίσετε τις κεραίες στις οποίες αναφέρομαι, παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά τους:Cell ID: 2682 - LAC: 2 - Cells: 788, 784, 822, 826

Το 2682 π.χ που αναφέρεις αντιστοιχεί σε ένα από τα 788, 784, 822, 826!Δεν μπορεί να είναι και τα 4!Εσύ έχεις γράψει 4 cells τα οποία αντιστοιχούν σε 4cell id!

Και επίσης αναφέρεις και τα 2681, 2684! Αυτά είνα ακριβώς πάνω στο ίδιο ιστό απλά το κάθε ένα "βαράεϊ" σε διαφορετική κατεύθυνση!

Το τελευταίο ψηφίο από το cell id για την cosmote 0,1,2,3,4,5,6 δηλώνει 1800άρια κανάλια και τα 7,8,9 900άρια κανάλια!

Άν τα ψηφία όλα στο cell id είναι ίδια εκτός από το τελευταίο, σημαίνει ότι είναι πάνω στον ίδιο ιστό!

Α... Δεν το ήξερα αυτό!! Όσο ζεί κανείς μαθαίνει!!

Κοίτα, απ' ότι μου λες πρέπει όλα να είναι στον ίδιο ιστό, αφού τα cell ID είναι τα 2681,2682,2683,2684. (πρέπει να είναι και όλα 1800άρια)

Από εκεί και πέρα, έχω δει πως τα cell, αντιστοιχίζονται ως εξής:

2681 - 830

2682 - 788

2683 - 864

2684 - 810

Άρα πάλι σύμφωνα με τα λεγόμενά σου η αντιστοιχία cell και cell ID θα πρέπει να είναι η παραπάνω... Σωστα??

Η απορία μου είναι ότι όταν κάνω κλήση και το κινητό μου είναι πχ στην κεραία 2683, κάνει hopping μεταξύ των cells 864, 795, 805, 854. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κεραία 2683, απαρτίζεται από τα παραπάνω cells?? (αντίστοιχα, η 2682 έχει άλλα cells...)

Η στέρηση είναι παιδί της γνώσης. Δεν στερείσαι κάτι αν δεν γνωρίζεις ότι υπάρχει

Α... Δεν το ήξερα αυτό!! Όσο ζεί κανείς μαθαίνει!!

Κοίτα, απ' ότι μου λες πρέπει όλα να είναι στον ίδιο ιστό, αφού τα cell ID είναι τα 2681,2682,2683,2684. (πρέπει να είναι και όλα 1800άρια)

Από εκεί και πέρα, έχω δει πως τα cell, αντιστοιχίζονται ως εξής:

2681 - 830

2682 - 788

2683 - 864

2684 - 810

Άρα πάλι σύμφωνα με τα λεγόμενά σου η αντιστοιχία cell και cell ID θα πρέπει να είναι η παραπάνω... Σωστα??

Η απορία μου είναι ότι όταν κάνω κλήση και το κινητό μου είναι πχ στην κεραία 2683, κάνει hopping μεταξύ των cells 864, 795, 805, 854. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κεραία 2683, απαρτίζεται από τα παραπάνω cells?? (αντίστοιχα, η 2682 έχει άλλα cells...)

Ο σταθμός 268 έχει 4 Cells τα 1,2,3,4 και είναι 1800αρης αφού έχει τα 4 κανάλια 788,810,830,864 που αντιστοιχούν στο φάσμα των 1800.

Μπορείς να το διακρίνεις και οπτικά στον ιστό όπου θα δεις 4 κεραίες panels.