Jump to content

Ηχεία, τι να αγοράσω;

Exposed_Bone
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εγώ πάντως 2.1 δεν ξαναπαίρνω όσο καλό ήχο και αν βγάζουν.

Σε σύγκριση με 5.1 ή 7.1 μου θυμίζουν ραδιοφωνάκι.

Αλλιώς είναι να έρχεται ο ήχος από παντού και αλλιώς από μια μόνο κατεύθυνση.

Μα η συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών είναι γραμμένα σε δύο κανάλια. Ο ήχος που ακούς με τα 5.1 και 7.1 είναι ψεύτικος. Απλά προσπαθούν να κάνουν προσομοίωση το stereo σε πολυκάναλο. Ασε που για να πάρεις ηχεία 5.1 που θα πλησιάζουν σε ποιότητα τα 2.1 πρέπει να σκάσεις τα διπλάσια χρήματα. Οπότε για μουσική 2.1 και για ταινίες και παιχνίδια 5.1 είναι οι σωστές επιλογές.

• Απαντήσεις 393
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μα η συντριπτική πλειοψηφία των τραγουδιών είναι γραμμένα σε δύο κανάλια. Ο ήχος που ακούς με τα 5.1 και 7.1 είναι ψεύτικος. Απλά προσπαθούν να κάνουν προσομοίωση το stereo σε πολυκάναλο. Ασε που για να πάρεις ηχεία 5.1 που θα πλησιάζουν σε ποιότητα τα 2.1 πρέπει να σκάσεις τα διπλάσια χρήματα. Οπότε για μουσική 2.1 και για ταινίες και παιχνίδια 5.1 είναι οι σωστές επιλογές.

Πλέον οι υπολογιστές είναι όλα σε ένα.

Άν θες να ακούς μόνο μουσική, πάρε ένα καλό Hi-Fi.

...

και εγω εχω 5.1 της creative και ειναι τα δευτερα που αγοραζω και οχι γιατι χαλασανε-καηκανε απο ενταση αλλα στην μετακομιση και αν ποτε χαλασουνε παλι αυτα θα παρω:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

You are Beautiful Its True...

Πλέον οι υπολογιστές είναι όλα σε ένα.Άν θες να ακούς μόνο μουσική, πάρε ένα καλό Hi-Fi.

Και αν θέλεις να βλέπεις ταινίες πάρε ένα καλό home cinema. Δεν είναι λύση αυτό. Εγώ απλά σου λέω οτι ο ήχος που βγάζουν τα 2.1 είναι πολύ καλύτερος αν θέλεις ποιότητα στη μουσική και μάλιστα με λίγα χρήματα σχετικά με το HI-FI, και οτι τα 5.1 είναι αποκλειστικά για ταινίες και παιχνίδια. Αν θέλεις να ακούς μουσική προσωμοιωμένη ψεύτικα σε 5.1 τότε οκ. Εγώ πάντως έχω ξεχωριστό σύστημα home cinema με creative 7.1 που είναι καλούτσικα για ταινίες, αλλα άθλια για μουσική.

Και αν θέλεις να βλέπεις ταινίες πάρε ένα καλό home cinema. Δεν είναι λύση αυτό. Εγώ απλά σου λέω οτι ο ήχος που βγάζουν τα 2.1 είναι πολύ καλύτερος αν θέλεις ποιότητα στη μουσική και μάλιστα με λίγα χρήματα σχετικά με το HI-FI, και οτι τα 5.1 είναι αποκλειστικά για ταινίες και παιχνίδια. Αν θέλεις να ακούς μουσική προσωμοιωμένη ψεύτικα σε 5.1 τότε οκ. Εγώ πάντως έχω ξεχωριστό σύστημα home cinema με creative 7.1 που είναι καλούτσικα για ταινίες, αλλα άθλια για μουσική.

Καλά δεν θα μαλώσουμε τώρα.

Άποψη σου.

Αλλα σκέψου το λιγάκι δεν είναι το ίδιο pc hi-fi, pc home cinema ?

...

βρε παιδια ομολογώ οτι μπερδεύτηκα λιγο...:lol:

τα altec που εχω ειναι πολυ καλα για παιχνιδια και ταινιες στην μουσική ειναι το προβλημα...

κατι που να τα συνδυάζει ολα σε 5.1(και σε λογικη τιμη δεν υπαρχει...???)....

M@μανε :X και αμα εχεις και καρτα καλη στον υπολογιστη σου 24bit θα κανεις το δωματιο σου..αιθουσα κινηματογραφου :p

μαμανε και στο θεμα της μουσικης...???

μαμανε και στο θεμα της μουσικης...???

Σε αυτον τον τομεα οχι τοσο πολυ.σε Μουσικη καλυτερα ηχεια ειναι τα 2.1.αμα θελεις μονο μουσικη καλυτερα να επιλεξεις αυται!

[sIGPIC][/sIGPIC]

@freddaras oπως λεω και παραπανω δες τα χ-530 που εχουν γυρω στα 70..η και στα χ-540 ;)

ειναι καλα ετσι...????:)

εγινε ευχαριστω για την απαντηση....

μαλλον προς τα εκει "γέρνω:) ".....(λεω να χτυπήσω τα χ-540)....

exo ayto to min i hi-fi kai exo balei kai alla 2 ixeia alla i karta ixou exi kai aloes isodous 6 mporo na ta valo ksexorista na kano kati!!

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S !!! ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

;)

exo ayto to min i hi-fi kai exo balei kai alla 2 ixeia alla i karta ixou exi kai aloes isodous 6 mporo na ta valo ksexorista na kano kati!!

Δεν νομιζω απλα πρεπι να τα συνδεσεις σε ενα ενισχυτη και απο κει θα φυγει ενα καλωδιο και θα παει στην καρτα ηχου σου (πρασινο).

[sIGPIC][/sIGPIC]

ta exo sindesi me to pc loipon akou eperne mono 2 ixeia kai evala 4 kai ena woofer alla einai san na exo 2 kai na paizoun poli dinata paizoun ola alla thelo na paizei to kathena ksxorista kai oxi 2,2 ta exo valei se auti ti prasini thira alla exei alles 5 pos mporo na ballo se kathe thira ksexorista ixeia gia na paizei san home cinema!!!

Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ S.O.S !!! ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ!!!

;)

ta exo sindesi me to pc loipon akou eperne mono 2 ixeia kai evala 4 kai ena woofer alla einai san na exo 2 kai na paizoun poli dinata paizoun ola alla thelo na paizei to kathena ksxorista kai oxi 2,2 ta exo valei se auti ti prasini thira alla exei alles 5 pos mporo na ballo se kathe thira ksexorista ixeia gia na paizei san home cinema!!!

Αμα η καρτα σου ειναι 5.1 γινεται να τα βαλεις χωριστα...αλλα θελει πολυ δουλεια.αλλα ειμαι σιγουρος οτι δεν θα καταφερεις αυτο που θελεις.για τετοια δουλεια πρεπει να παρεις εναν πολυκαναλο ενισχυτη και να τον συνδεσεις αυτον στην καρτα ηχου.αλλιως αγορασε μια καλη καρτα ηχου εξωτερικη για να κανεις την δουλεια σου..αμα θελεις μουσικη δεν σε συμφερει ο πολυκαναλος ηχος...γιατι "χανεται" αμα το θελεις για home cinema βαλε μια καρτα ηχου αλλη και παρε ενα σετ ηχειων με 100 ευρο και θα εισαι μια χαρα.:music:

[sIGPIC][/sIGPIC]

η καρτα ηχου ειναι απλη..εγω θα σου ελεγα να επαιρνε μια πιο βελτιωμενη..παντως θα :blink: διαφορα..:music:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Παιδιά πάντως τα επιπέδου logitech,creative ηχείακ αι κάρτες ήχουν είναι πολύ απλά για κάποιον απαιτητικό χρήστη.Μη περιμένετε μεγάλες αλλάγές από το ένα στο άλλο.Είναι απλά home use!Εγώ άν άλλαζα τώρα τον εξοπλισμό μου θα έπαρνα τουλάχιστον για κάρτα ήχου

αυτήγια κάρτα ήχου για να μη πω αυτή

Επίσης για καλά ηχεία θα πρότεινα αυτά

ή αμά είναι τόσο μεγάλη ανάγκη το sub θα έπαιρνα τουλάχιστον αυτό το σέτ

Μπορεί να σας φαίνονται υπερβολικά τα ποσά αλλά για να δείς πραγματική διαφορά πρέπει να δώσεις κάτι παραπάνω!:p

εγω εχω να πω τα καλυτερα για τα x-530 μου για μουσικη..;)

αψογα!

πηρα τελικα τα χ-540.....!!!!

η διαφορα στο θεμα μουσικης ειναι τεραστια.....

πολυ καλη απόδοση....

οσο για ταινίες και παιχνιδια δεν το συζητάμε.....

τρέλα......

• 3 weeks later...

Μπααααααααααααααααα

(εγω αλλαξα από 530 σε z5500)

People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort.

σκευτομαι και τα z2300 αλλα δεν ξερω τι θα κανω με τα rear απο τα x530 μου γιατι τα χω καρφωσει στον τοιχο κ αν τα βγαλω δεν θα φαινεται καλα :(

Μετά από αρκετά creative και logitech είπα να δοκιμάσω κάτι άλλο (πάντα σε 2.1).

Πήρα αυτά:

Altec Lansing MX 5021

Το >80db S/N ratio και το THX Certification μου κίνησαν το ενδιαφέρον. 90W RMS (20-20-50) ονομαστικά.

Οι εντυπώσεις μου από την ηχητική ποιότητα είναι άριστες. Γεμάτο αλλά πολύ γλυκό μπάσο, που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση, από το μεγάλο subwoofer με τη ξύλινη καμπίνα. Σωστός και ακριβής έλεγχος στα πρίμα και ικανοποιητικά μεσαία. Γενικά τη θεωρώ πολύ value for money επιλογή στα 140Ε που τα πήρα. Τα προτείνω ανεπιφύλακτα.

Στα + το τηλεκοντρόλ και το aux in που διαθέτουν!

Σημείωση, όσοι προσπαθείτε να ακούσετε μουσική από την onboard κάρτα ήχου, δώστε ένα πενηντάρικο και πάρτε μια XFI ή μια Terratec της προκοπής. Η διαφορά είναι πραγματικά ΜΕΓΑΛΗ!