Jump to content

Δείξτε το φωτογραφικό σας ταλέντο! (Smartphone Photos)

x_vagos_x
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επιτάφιος, πολύ σκοτεινούς δρόμος. HTC U11 Manual 1/15 iso 800. Cropped Επεξεργασία Lightroom mobile.

40393491915_4c9534f31f_c.jpg

Επιτάφιος, HTC U11 by Kostas kaz - Flickr2BBcode

HTC U11, undefined@undefined, fundefined, undefineds, ISOundefined

Στο μπαλκόνι του Νοσοκομείου. Cropped επεξεργασία σε Snapseed.

41227850572_4de940836c_c.jpg

HTC U11, cropped by Kostas kaz - Flickr2BBcode

HTC U11, undefined@4.3 mm, f1.7, 1/2924s, ISO85

Στάλθηκε από το HTC U11 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

LG G5 manual +snapseed περιπλανωμενη καταιγιδα

2018-04-07_11-58-03 by makis panagiotidis, on Flickr[/img]

Enigma πολύ ωραία η φώτο σου. Βασίλη πανέμορφο κάδρο αλλά βρίσκω υπερβολική την επεξεργασία. Ειδικά το φως που περιβάλλει τον άνθρωπο.

Enigma πολύ ωραία η φώτο σου. Βασίλη πανέμορφο κάδρο αλλά βρίσκω υπερβολική την επεξεργασία. Ειδικά το φως που περιβάλλει τον άνθρωπο.

πράγματι σα να έχει αρπάξει λίγο Αλέξανδρε, θα ανεβάσω και στο άλλο νήμα την κανονική

Χρόνια πολλά σε όλους!

aka bill_thes

πράγματι σα να έχει αρπάξει λίγο Αλέξανδρε, θα ανεβάσω και στο άλλο νήμα την κανονική

Χρόνια πολλά σε όλους!

Όμορφη Βασίλη, μου άρεσε η σύνθεση και τα χρώματα. Δεν είναι κακη η επεξεργασία που έχεις κάνει. Απλά δεν βοηθά πάντα το Snapseed.

Για βιγκνιεταρισμα προτιμώ το lightroom mobile. Πολλές φορές δουλεύω και τα δύο σε μια φωτογραφία γιατί καθένα τους κάνει κάποια πράγματα καλύτερα από το άλλο.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Ένα συγκριτικό μεταξύ stock HDR VS RAW επεξεργασμένο στο lightroom mobile.

Η αποθήκη στην αυλή του πατρικού μου.

Τα συμπεράσματα δικά σας, γιατί τα δικά μου είναι σαφώς 100% υπέρ του raw και της επεξεργασίας.

Η πρώτη το επεξεργασμένο raw.

27444494058_cabe7a42aa_c.jpg

Test_HTC U11_MANUAL_RAW by Kostas kaz - Flickr2BBcode

HTC U11, undefined@4.3 mm, f1.7, 1/8500s, ISO99

Η δεύτερη stock HDR

39507040050_80cbe0bf98_c.jpg

Test_HTC U11_HDR by Kostas kaz - Flickr2BBcode

HTC U11, undefined@4.3 mm, f1.7, 1/3743s, ISO81

Και για να βοηθήσω στην σύγκριση εδώ σχεδόν 100% crop. Οι πιο sharp είναι από το raw.

41316520871_01e4fcd0e7_c.jpg

Raw Vs auto HDR 1 by Kostas kaz - Flickr2BBcode

undefined, undefined@undefined, fundefined, undefineds, ISOundefined

41316534881_7ec1ee4210_c.jpg

Raw Vs Auto hdr 2 by Kostas kaz - Flickr2BBcode

undefined, undefined@undefined, fundefined, undefineds, ISOundefined

Edited by Te_salat

Κάτι από Ταΰγετο! Με το mate 10 pro

41318445361_9f3b6cc925_z.jpgΤαΰγετος by Achilles Gk, on Flickr

Στάλθηκε από το SM-N950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κώστα έχω την εντύπωση πως αυτό είναι σε λάθος νημα!
Δεν αφορά ένα κινητό αλλά γενικά την φωτογραφία και ειδικά το μεγάλο θέμα manual vs auto - επεξεργασία - raw vs jpg.

Στο άλλο θέμα εξετάζουν την απόδοση κάθε κινητού σε auto και αφορά συγκεκριμένες συσκευές.

Εν πάσι περιπτώσει αν οι mode δεν το θεωρούν χρήσιμο, ας το διαγράψουν.

Χρησιμο εννοειται πως ειναι, αλλα αν ξεκινησουμε ολοι το Πριν-Μετα την επεξεργασια, με φουλ ζουμ για να εστιασουμε στις διαφορες που σαφως θα υπαρχουν, και συγκεκριμενα σε φωτογραφιες που δεν προσφερουν αυτο το "καλλιτεχνικο" νομιζω πως θα χασουμε τη μπαλα. Στο αλλο νημα δεν μιλαμε μονο για αυτοματο, αλλα για γενικες συγκρισεις καμερων, οποτε εκει ειναι που θελουμε αυτο το κατι παραπανω στο φουλ ζουμ ας πουμε και το τι μπορουμε να κερδισουμε απο τον συνδυασμο manual-raw-post processing.

Η σκεψη μου δηλαδη αφορα το ειδος της φωτογραφιας και συγκεκριμενα οτι δεν αποτελει κατι το καλλιτεχνικο, οποτε και η επεξεργασια που εκανες αφορα το καθαρα "τεχνικο" κομματι της φωτογραφιας (sharpness πχ). Θα ειχε πολυ ενδιαφερον ας πουμε μια βοηθεια σε μακρα εκθεση, σε επεξεργασια για Α/Μ, για σιλλουετες, για ηλιοβασιλεμα και τεσπα κατι το πιο καλλιτεχνικο στο συνολο.

Υ.Γ. No offence φυσικα! Ελπιζω να καταλαβαινεις το υφος που τα λεω.

Υ.Γ.2 Αν περιμενουμε απο τους mods γενικα, αστο...Αλλου κι αλλου δεν επεμβαινουν, οποτε δεν υπαρχει ελπιδα! Γι αυτο και τα νηματα προσπαθουμε πλεον καπως να τα κουμανταρουμε μονοι μας. Καλη συνεχεια στα ποστ!

Ούτε και στο άλλο θέμα συζητούν τεχνικά. Μάλλον πρέπει να δημιουργηθεί ένα θέμα γενικά περί φωτογραφίας με κινητό. Ούτε το "ποια η καλύτερη κάμερα" βοηθά χωρίς γνώσεις φωτογραφίας, ούτε καλλιτεχνικές φωτογραφίες μπορούν να υπάρξουν χωρίς το τεχνικές.

Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρχει ένα θέμα που να βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση της κάμερας αλλά και την επεξεργασία που για μένα είναι εξ ίσου σημαντική για μια σωστή φωτογραφία.

Ούτε και στο άλλο θέμα συζητούν τεχνικά. Μάλλον πρέπει να δημιουργηθεί ένα θέμα γενικά περί φωτογραφίας με κινητό. Ούτε το "ποια η καλύτερη κάμερα" βοηθά χωρίς γνώσεις φωτογραφίας, ούτε καλλιτεχνικές φωτογραφίες μπορούν να υπάρξουν χωρίς το τεχνικές.

Καλό θα είναι λοιπόν να υπάρχει ένα θέμα που να βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση της κάμερας αλλά και την επεξεργασία που για μένα είναι εξ ίσου σημαντική για μια σωστή φωτογραφία.

Νομίζω όλοι συμφωνήσαμε ότι αν μπαίνει και η αρχική δεν αποτελεί πρόβλημα :).

Πιστεύω ότι το πρόβλημα δεν ειναι η έλλειψη thread αλλά ότι απλά ενδιαφέρει λιγότερους χρήστες.

Ξέρει ο Κώστας πόσο τον εκτιμώ, αλλά και γω πιστεύω ότι τα συγκριτικά καλύτερα να πηγαίνουν στο άλλο thread. Υπάρχει και ένα τρίτο thread αν θυμάμαι καλά που λέει για "βελτίωση της κάμερας"

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Αφού έχει την όρεξη ο tesalat να μας δείχνει τεχνικές εγώ είμαι ok. Τώρα το σε ποιο thread δεν με νοιάζει.

Απο το να βλέπω φωτογραφίες με κάδους σκουπιδιών, spam κ.α. πιο εποικοδομητικά θεωρώ ορισμένα σχόλια.

Abdalis_3k60 thnx

Edited by enigma84

HTC U11 Manual

41300987311_d4aeccf02f_c.jpg

2018-04-07_09-44-43 by Kostas kaz - Flickr2BBcode

HTC U11, undefined@4.3 mm, f1.7, 1/500s, ISO99

Παίδες καλημέρα και Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά σε όλους, με υγεία, ευτυχία και επιτυχίες!

Πολλά μπράβο σε όλους όσοι συνεισφέρουν με οποιοδήποτε τρόπο στο περιεχόμενο και το κλίμα που επικρατεί στο παρόν topic.

Επειδή έτσι από δυο-τρια άτομα ξεκίνησε και το παρόν topic, θα ανοίξω άλλο ένα για πιο "τεχνικά θέματα φωτογραφίας με smartphones", με πιο πιασάρικο τίτλο να κερδίσουμε και όσους θέλουν να μάθουν κάτι παραπάνω για το πώς να τραβούν πιο όμορφες και πιο σωστά τεχνικά φωτογραφίες.

Όσοι πιστοί προσέλθετε και εκεί :)

Done: http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=7542153#post7542153

Edited by x_vagos_x

Πολυ όμορφη φίλε... Και ο σκύλος τα σπάει. Θα έλεγε λογικά και μόνο με σκύλο φωτιά ή και μόνο σκύλο με χρώμα. Αλλά γενικά πολύ ωραία και "ζεστή" φωτογραφία.