Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Coni, για τα λεφτά του είναι ΠΑΡΑ πολύ καλό! Και επίσης τα Toshiba ειναι και πιο "στοιβαρά" μηχανήματα, και προσωπικά μου αρέσουν και σαν design...

Πάντως φίλε μου να σου πω κάτι; Καλύτερα να δώσεις 300 ευρώ παραπάνω (πάρ' το με δόσεις!) και να πάρεις κάτι που θα σου κρατήσει... Άσε που δεν θα σπάσουν και τα νεύρα σου!

Μωρέ έχω ένα υπόλοιπο από λίστα γάμου στον Κωτσόβολο και περιμένω να βρω ένα καλό μηχάνημα (όπως αυτό που λες) για να "χτυπήσω"

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Τα toshiba δεν τα πολυσυμπαθώ εγώ και γενικά δεν άκουσα και πολύ καλά σχόλια. Asus δεν μπορούμε να βρούμε online?

Κοίυε δεν ξέρω γιατί το θες...Σε λίγο καιρό θα βγούνε και τα Core 2 Duo μοντέλα που είναι ¨"40% πιο γρήγορα και λιγότερο θερμά" αλλά όχι φυσικά σε όλες τις εφαρμογές (κυρίως multimedia!)...

Αν το θες για γραφείο (office και internet) δεν λέει...Είναι πολλά! Έχει και καρτα γραφικών πολύ καλή και σκληρό αρκετά μεγάλο, γενικά είναι πάνω από αυτά που θες...

Τα toshiba δεν τα πολυσυμπαθώ εγώ και γενικά δεν άκουσα και πολύ καλά σχόλια. Asus δεν μπορούμε να βρούμε online?

Να ένα site αλλά έρχονται και στην Ελλάδα! Δεν χρειάζεται να τα πάρεις από το internet

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Καλημερα φιλοι. Εχω ενα FUJITSU SIEMENS AMILO A και μου χαλασε το cd-dvd. Στην αρχη δεν εγραφε και τωρα δεν διαβαζει καν. Τι μπορω να κανω και με τι κοστος περιπου?

ευχαριστω

ΕΙΤΕ ΧΙΟΝΙΖΕΙ ΕΙΤΕ ΒΡΕΧΕΙ ΜΕΝΕΙ ΛΕΥΚΟ ΤΟ ΓΙΑΣΕΜΙ...

Πήγα χτες στο πλαίσιο για να ρίξω για να ρίξω μια ματιά στους φορητούς που υπήρχαν εκεί με σκοπό να ξεθολώσω λίγο το τοπίο..

Και καθώς κοιτούσα ανάμεσα στο πλήθος των laptop που είχε για δοκιμή (Toshiba, Acer, HP, TurboX, Sony..) είδα τον LG S1-M ο οποίος είχε πραγματικά το πιο ωραίο design από οτιδίποτε εκεί μέσα..! (Πολύ καλύτερος απο Vaio) ;)

Τι έχετε να πείτε για την LG? Υπάρχουν άσχημες εμπειρίες από κατόχους τους? Θέλω επίσης να ρωτήσω τι σημαίνει το "hypermemory" σε μία κάρτα γραφικών και όταν μία κάρτα γραφικών είναι Mobility, τι διαφορά έχει από το αντίστοιχο, απλό μοντέλο (από θέμα επιδόσεων).:confused:

Α! και κάτι άλλο! TurboX ή Innovator? :happy:

(Σας κούρασα? δεν σας κούρασα! :D )

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Καλημέρα σε όλους

Είναι πρωτη φορά που γράφω στο συγκεκριμένο θέμα και ήδη έχω εντυπωσιαστεί από την ποικιλία των πληροφοριών.

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής:

Θέλω να αγοράσω ένα φορητό. Από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς κατάλαβα ότι από τη μια μεριά είναι τα Vaio και από την άλλη όλα τα άλλα!

Και ότι η ουσιαστική διαφορα είναι η οθόνη. Σίγουρα τα Vaio έχουν καταπληκτικη. Από κει και πέρα όμως αξίζει να πάρω ένα Sony με πιο αδύνατα χαρακτηριστικα (τα οποία βέβαια με καλύπτουν με το παραπάνω) ή να προτιμήσω να διαθέσω τα ίδια περίπου χρήματα για να αγοράσω ένα Acer ή ένα Toshiba με σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά;

Οι φίλοι που έχουν Sony είναι ευχαριστημένοι; Έχουν προκύψει προβλήματα;

Γιατί η αλήθεια είναι πως οι φορητοί της Sony δεν είναι πολλά χρόνια στην αγορά και νομίζω πως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την απόδοσή τους.

Ευχαριστώ.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εντάξει, δεν είναι και τόσο λίγα χρόνια στην αγορά τα Vaio.

Εγώ πάντως που είχα παίξει με 2-3 πέρσι δε με άρεσαν διότι σε ένα η μπαταρία δεν εφάρμοζε καλά και με εκνεύρισε όλο το bloatware που είχε, βάλε αυτό, βάλε εκείνο, πέντε ώρες να βγει η μπάρα στα δεξιά κλπ... ΙΜΗΟ πάντα.

@jotz Toshiba ναι, Acer είναι ρίσκο.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Καλημέρα σε όλους

Είναι πρωτη φορά που γράφω στο συγκεκριμένο θέμα και ήδη έχω εντυπωσιαστεί από την ποικιλία των πληροφοριών.

Θέλω να αγοράσω ένα φορητό. Από μια πρόχειρη έρευνα αγοράς κατάλαβα ότι από τη μια μεριά είναι τα Vaio και από την άλλη όλα τα άλλα!

Και ότι η ουσιαστική διαφορα είναι η οθόνη. Σίγουρα τα Vaio έχουν καταπληκτικη. Από κει και πέρα όμως αξίζει να πάρω ένα Sony με πιο αδύνατα χαρακτηριστικα (τα οποία βέβαια με καλύπτουν με το παραπάνω) ή να προτιμήσω να διαθέσω τα ίδια περίπου χρήματα για να αγοράσω ένα Acer ή ένα Toshiba με σαφώς καλύτερα χαρακτηριστικά;

Γιατί η αλήθεια είναι πως οι φορητοί της Sony δεν είναι πολλά χρόνια στην αγορά και νομίζω πως δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για την απόδοσή τους.

Ευχαριστώ.

Έχοντας vaio εδώ και 10 μήνες περίπου είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και δεν είχα το παραμικρό πρόβλημα. Και όντως η οθόνη είναι καταπληκτική!! Γενικά αφού σε καλύπτουν τα χαρακτηριστικά του vaio που είδες, εγώ θα σου έλεγα πάρτο. Μετα από κάποιο καιρό θα μπορεις με κάποια αναβάθμιση μνήμης ή και δίσκου να τον ενισχύσεις αν χρειαστεί. Ποια μοντέλα έχεις υπόψη; Όχι μόνο απο sony αλλά γενικα.

Μεταξύ toshiba και acer θα διάλεγα toshiba.

Κοίυε δεν ξέρω γιατί το θες...Σε λίγο καιρό θα βγούνε και τα Core 2 Duo μοντέλα που είναι ¨"40% πιο γρήγορα και λιγότερο θερμά" αλλά όχι φυσικά σε όλες τις εφαρμογές (κυρίως multimedia!)...

Αν το θες για γραφείο (office και internet) δεν λέει...Είναι πολλά! Έχει και καρτα γραφικών πολύ καλή και σκληρό αρκετά μεγάλο, γενικά είναι πάνω από αυτά που θες...

Μια χαρά μου φαίνεται το μηχάνημα σε χαρακτηριστικά. Μίλησα και με κάποιους ανθρώπους της Toshiba σχετικά με τα των εγγυήσεων και με έπεισαν για την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Θα μου πεις, όλα στην πράξη αποδεικνύονται. Μιας λοιπόν και το έχει και ο Κωτσόβολος κι εκείνη η λίστα γάμου περιμένει να καταναλωθεί, να την αφήσω να περιμένει;;;:rolleyes:

Και ότι η ουσιαστική διαφορα είναι η οθόνη. Σίγουρα τα Vaio έχουν καταπληκτικη.

οντως, η μεγαλη διαφορα ειναι στην οθονη, τα sony ξεχωριζουν σε αυτο αλλα υπαρχει ενα αλλα, οτι αν τα βαλεις τα sony διπλα στα υπολοιπα θα δεις τη διαφορα στην οθονη, αλλα επειδη στο σπιτι, στη δουλεια ή οπουδηποτε δε θα εχεις 15 φορητους να συγκρινεις τις οθονες, δεν προκειται καμια στιγμη να νιωσεις οτι σε χαλαει η οθονη. οταν πηρα το toshiba, διπλα υπηρχε ενα sony και πραγματικα με χαλουσε η οθονη, σκεφτηκα ομως οτι ειχα ενα fujitsu του '99 και δεν ειχα προβλημα με την οθονη, περα απο το μεγεθος, αρα λεω θα εχω με αυτη; κι ετσι εγινε, δεν εχω κανενα προβλημα, μια χαρα χρωματα και φωτεινοτητα :)

οι τιμες ηταν ιδιες αλλα ο toshiba ειχε 0,25 γρηγοροτερο επεξεργαστη, γρηγοροτερο σκληρο, καλυτερη καρτα γραφικων, γιατι να επαιρνα το sony;

αληθεια οσοι εχετε sony που την εχετε τη φωτεινοτητα; πρεπει να στραβωνει :rolleyes: :happy:

Μια χαρά μου φαίνεται το μηχάνημα σε χαρακτηριστικά. Μίλησα και με κάποιους ανθρώπους της Toshiba σχετικά με τα των εγγυήσεων και με έπεισαν για την ποιότητα των υπηρεσιών τους. Θα μου πεις, όλα στην πράξη αποδεικνύονται. Μιας λοιπόν και το έχει και ο Κωτσόβολος κι εκείνη η λίστα γάμου περιμένει να καταναλωθεί, να την αφήσω να περιμένει;;;:rolleyes:

Και εγώ δεν έχω ακούσει σημαντικά παράπονα από τους πελάτες Toshiba μηχανημάτων...

Καλή αγορά φίλε μου!! Δεν νομίζω να το μετανοιώσεις!

Μιλώντας σήμερα και με τον άνθρωπο από την Toshiba, μου είπε ότι πράγματι το μηχάνημα προσφέρεται με 1GB Μνήμη, καθώς έχει βγει σε προσφορά. Αν υπολογίσεις ότι δίνεται στην ίδια τιμή με το Α100-237, που έχει λίγο πιο αδύναμο επεξεργαστή, λιγότερη μνήμη και μικρότερο σκληρό, τότε πραγματικά είναι καλή ευκαιρία.

Θα δούμε ...

Παιδια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Για Toshiba δεν μιλάω για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο γιατί πρόσφατα κυκλοφόρησε αρκετά καινούρια. O κολλητός μου που έχει Toshiba είναι πολύ ευχαριστημένος. Φίλοι που εμπιστεύτηκαν τη Sony είναι επίσης ευχαριστημένοι. Για τους Acer έπεσε στα χέρια μου ένα διαφημιστικό τους και με εντυπωσίασαν τα χαρακτηριστικά και οι τιμές τους. Οπότε μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο.

Επίσης δε θα έλεγα όχι και σε κάτι άλλο με δεδομένο πάντα ότι προσφέρει μια άλφα απόδοση. Πιο πάνω κάποιος αναφέρθηκε στα Asus για τα οποία δεν έχω ιδέα.

Συμπερασματικά λοιπόν καταλήγω στο ότι μάλλον θα πρέπει να στραφώ σε κάτι επώνυμο και αξιόπιστο και από κει και πέρα θα εξαρτηθεί από το budget (~1300€), γιατί τα χαρακτηριστικά με καλύπτουν.

ΥΓ: Από service γενικά τι παίζει; Εξαρτάται από τις εταιρείες ή από το κατάστημα που θα στο πουλήσει;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Για Toshiba δεν μιλάω για κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο γιατί πρόσφατα κυκλοφόρησε αρκετά καινούρια. O κολλητός μου που έχει Toshiba είναι πολύ ευχαριστημένος. Φίλοι που εμπιστεύτηκαν τη Sony είναι επίσης ευχαριστημένοι. Για τους Acer έπεσε στα χέρια μου ένα διαφημιστικό τους και με εντυπωσίασαν τα χαρακτηριστικά και οι τιμές τους. Οπότε μπερδεύτηκα ακόμα περισσότερο.

Από service γενικά τι παίζει; Εξαρτάται από τις εταιρείες ή από το κατάστημα που θα στο πουλήσει;

Απο τις εταιριες..προτιμησε οτι θελεις εκτος απο Acer.αν την παθεις εκει...δεν βρισκεις ακρη.:)

[sIGPIC][/sIGPIC]

αληθεια οσοι εχετε sony που την εχετε τη φωτεινοτητα; πρεπει να στραβωνει :rolleyes: :happy:

Στο φουλ. Οθόνη κρύσταλλο, να βγάζει μάτι... :blink: :p

Καλημέρα σε όλους

Ευχαριστώ.

Αν σε καλύπτουν τα χαρακτηριστικά κάποιου Vaio και είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις το κάτι παραπάνω, τότε με τα χίλια Vaio. Αν προτιμάς μια φθηνότερη λύση με καλύτερα χαρακτηριστικά, νομίζω καλύτερα θα ήταν να έριχνες μια ματιά στα Toshiba.

Επίσης δε θα έλεγα όχι και σε κάτι άλλο με δεδομένο πάντα ότι προσφέρει μια άλφα απόδοση. Πιο πάνω κάποιος αναφέρθηκε στα Asus για τα οποία δεν έχω ιδέα.

Συμπερασματικά λοιπόν καταλήγω στο ότι μάλλον θα πρέπει να στραφώ σε κάτι επώνυμο και αξιόπιστο και από κει και πέρα θα εξαρτηθεί από το budget (~1300€), γιατί τα χαρακτηριστικά με καλύπτουν.

ΥΓ: Από service γενικά τι παίζει; Εξαρτάται από τις εταιρείες ή από το κατάστημα που θα στο πουλήσει;

Είναι λογικό να εντυπωσιαστείς από τα χαρακτηριστικά/τιμές των ACER, αλλά μην ψαρώνεις. Θυσιάζεις άλλα πράγματα για να σου έρχεται φθηνότερα. Καλύτερα να κοιτάξεις Sony/Toshiba να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο για αργότερα.

Ειδικότερα επειδή αναφέρεσαι στην εγγύηση, καλό θα ήταν να ξέρεις ότι το service της ACER είναι από τα - εάν όχι το - χειρότερα στην Ελλάδα...

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

Κάποιος που να έχει ιδέα απο το service της LG?

Έχει βγάλει πανέμορφους και πολύ καλούς φορητούς + έχει 2 χρόνια εγγύηση με παραλαβή και παράδωση στο σπίτι σου + έχει για 30 μέρες εγγύηση για 0 καμένα pixel:cool:

Αλλά ξέρει κανείς αμα είναι έτσι όπως τα λένε ή άμα σου βγάζουν την ψυχή σε πρίπτωση που σου πάθει κάτι? :p

Και κάτι που δεν ξέρω αν παρατηρήσατε, αλλά ο Toshiba A100-192 έχει διάρκεια μπαταρίας 1 ώρα και 40 λεπτά.. Μπορεί κανείς να προμηθευτεί μεγαλύτερη μπαταρία;

Εγώ τελικά θα πάρω ή τον Toshiba A100-192 ή το LG S1-M

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Πήγα λοιπόν μες στην καλή χαρά στον Κωτσόλοβο να πάρω το Toshiba A100-192. Παρόλο που στην ετικέτα έγραφε 1024ΜΒ μνήμη, όταν τσέκαρα τα properties είχε 512ΜΒ!!! Όταν ρώτησα γιατί συνέβαινε αυτό, μου άρχισαν κάτι περίεργες δικαιολογίες ότι έβγαλε αργότερα η Toshiba απόφαση ότι έπρεπε να έχει 1024MB μνήμη και όχι 512 και ότι τα πήραν πίσω και βάλανε τη μνήμη. Παρόλα αυτά όμως, το συγκεκριμένο που έβλεπα δεν "διάβαζε" τα παραπάνω 512 γιατί ίσως δεν ήταν καλά συνδεδεμένα!!! Όταν τους είπα ότι η μνήμη ή είναι βαλμένη ή όχι, μου είπαν ότι "μπορεί" να υπάρχει στο κουτί και θα μπορούσα να τη βάλω μόνος μου.

Φυσικά δεν πήρα το μηχάνημα και αύριο θα έχουμε τηλέφωνο στην Toshiba για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα ...

Πήγα λοιπόν μες στην καλή χαρά στον Κωτσόλοβο να πάρω το Toshiba A100-192. Παρόλο που στην ετικέτα έγραφε 1024ΜΒ μνήμη, όταν τσέκαρα τα properties είχε 512ΜΒ!!! Όταν ρώτησα γιατί συνέβαινε αυτό, μου άρχισαν κάτι περίεργες δικαιολογίες ότι έβγαλε αργότερα η Toshiba απόφαση ότι έπρεπε να έχει 1024MB μνήμη και όχι 512 και ότι τα πήραν πίσω και βάλανε τη μνήμη. Παρόλα αυτά όμως, το συγκεκριμένο που έβλεπα δεν "διάβαζε" τα παραπάνω 512 γιατί ίσως δεν ήταν καλά συνδεδεμένα!!! Όταν τους είπα ότι η μνήμη ή είναι βαλμένη ή όχι, μου είπαν ότι "μπορεί" να υπάρχει στο κουτί και θα μπορούσα να τη βάλω μόνος μου.

Φυσικά δεν πήρα το μηχάνημα και αύριο θα έχουμε τηλέφωνο στην Toshiba για να ξεκαθαρίσουμε το θέμα ...

Φιλε coni, για μια ακόμα φορά αποδείξανε οι "Κωτσοβολαίοι" πως είναι μεταφορείς απλά και όχι πωλητές...

Το μηχάνημα ΕΧΕΙ 1024 ΜΒ. ΑΛΛΑ δεν είναι "φορεμένα" στο μηχάνημα... Το δίνουν ΕΠΑΝΩ στη συσκευασία ακριβώς για να σου αποδείξει η Toshiba πως είναι δώρο και οτι όντως σου δίνει άλλα 512MB.

Κανονικά λοιπόν θα πρέπει όταν το πάρεις να το φορέσουν και στο μηχάνημα, αλλά πρέπει να τους ρωτήσεις εσύ...Σιγά μην το ξέρουν... Πέρα από το που είναι οι κούτες στην αποθήκη τους δεν νομίζω να ξέρουν τίποτα άλλο... :mad: :mad:

Το θέμα είναι ... ξέρουν πως να βάλουν τη μνήμη; Γιατί πήγα στη Νέα Ιωνία και μου είπανε να πάω στο Mall που έχουν εκείνο το PC Clinic για να μου τη "βάλουν" ;) εκεί

..............................

Παίδες πρίν πάρω το φορητό μου είχα πάει να δω το philips x50 & x60 που έχει (ή είχε δεν ξέρω) ο Κωτσόβολος ..... Ο πωλητής όταν το άνοιξε ψιθήρισε : ρε συ τι ωραίο είναι αυτό ? και φυσικά ήταν η πρώτη φορά που το είχε δει :wacko: Τότε λοιπόν άρχισε να μου κάνει διάλεξη για τα +++++ του προϊόντος λές και πρόκειται για ψυγείο :lol: :lol: !!! Αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για άσχετο και φυσικά δεν το αγόρασα :blink:

Κύριοι πουλήστε κανα φούρνο μικροκυμάτων, κανα σεσουάρ ...... που θέλετε και laptop :p

Νίκος,

:)

Παίδες πρίν πάρω το φορητό μου είχα πάει να δω το philips x50 & x60 που έχει (ή είχε δεν ξέρω) ο Κωτσόβολος ..... Ο πωλητής όταν το άνοιξε ψιθήρισε : ρε συ τι ωραίο είναι αυτό ? και φυσικά ήταν η πρώτη φορά που το είχε δει :wacko: Τότε λοιπόν άρχισε να μου κάνει διάλεξη για τα +++++ του προϊόντος λές και πρόκειται για ψυγείο :lol: :lol: !!! Αμέσως κατάλαβα ότι πρόκειται για άσχετο και φυσικά δεν το αγόρασα :blink:

Κύριοι πουλήστε κανα φούρνο μικροκυμάτων, κανα σεσουάρ ...... που θέλετε και laptop :p

Και ποιος σου είπε ότι στη συγκεκριμένη αλυσίδα ξέρουν να πουλήσουν ακόμα και αυτά;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ρε παιδιά πήγα χτες σε πλαίσιο και μουλτιράμα για φορητό μαζί με μια φίλη μου (η ενδιαφερόμενη) κατέληξα σε 3 μηχανάκια:

Toshiba Satellite A100-192

LG P1-J

FUJITSU AMILO Pi1556

όλα με παραπλήσια specs... και τιμή! Θέλω την γνώμη σας!!!

Φιλικά Γιώργος

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...