Jump to content

Φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα

Ρε παιδιά έχω ένα πρόβλημα με έναν Dell lapitude PP01S

αυτός είναι αγορασμένος δεύτερο χέρι από Γαλλία και έχει Γαλλικά Home το θέμα είναι ότι μόλις τον ανοίξεις μετά την σελίδα που γράφει Dell.com ζητάει code δέν ξέρω φυσικά τον κωδικό και ούτε ξέρω και αυτός (πεθερά)τι είχε κάνει και τον έβγαλε. Έχει κάποιος κάποια ιδέα τι κάνουμε διότι ούτε φορμάτ μπορώ να κάνω διότι δέν ξέρω τι πλήκτρα πατάω στην έναρξη για να φορτώσει το CD.Έχω δοκιμάσει ανοίγωντας να πατήσω C αλλά τίποτα.

• Απαντήσεις 9,7χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Πριν φορτώσουν τα XP θα πατήσεις κάτι εκ των F2 ή Del (ή κάποιο άλλο κουμπί αν τα Dell έχουν άλλον συνδυασμό) και θα μπεις στο Setup του BIOS. Από εκεί θα επιλέξεις στα Boot Properties να διαβάζει πρώτα το CD/DVD drive και μετά το σκληρό. Θα σώσεις και το σύστημα θα κάνει επανεκκίνηση, κατά την οποία θα διαβάσει πρώτα το CD και θα σε προτρέψει να πατήσεις οποιοδήποτε πλήκτρο για να συνεχίσεις την εγκατάσταση των Windows. ;)
:shifty:

Πριν φορτώσουν τα XP θα πατήσεις κάτι εκ των F2 ή Del (ή κάποιο άλλο κουμπί αν τα Dell έχουν άλλον συνδυασμό) και θα μπεις στο Setup του BIOS. Από εκεί θα επιλέξεις στα Boot Properties να διαβάζει πρώτα το CD/DVD drive και μετά το σκληρό. Θα σώσεις και το σύστημα θα κάνει επανεκκίνηση, κατά την οποία θα διαβάσει πρώτα το CD και θα σε προτρέψει να πατήσεις οποιοδήποτε πλήκτρο για να συνεχίσεις την εγκατάσταση των Windows. ;)

είναι κλειδωμένο το ΒΙΟS:(

ποια η γνωμη σας για τον SONY VAIO FE11S Dual Core?

Ειναι αξιοπιστος?

Δεν ξέρω πόσο έυκολα θα βρεις κατόχους του, μιας και έχει πολύ λίγο καιρό που κυκλοφόρησε. Πάντως τα χαρακτηριστικά του φαίνονται μια χαρά. :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

ποια η γνωμη σας για τον SONY VAIO FE11S Dual Core?

Ειναι αξιοπιστος?

apisteyto mixanima,ekswterika elaxista paxyteros apo ti seira fs pou exw alla kai pali athoryvos xwris na anevazei thermokrasies me othonh poy triveis ta matakia sou

apisteyto mixanima,ekswterika elaxista paxyteros apo ti seira fs pou exw alla kai pali athoryvos xwris na anevazei thermokrasies me othonh poy triveis ta matakia sou

Η οθόνη είναι διαφορετική από αυτές των υπολοίπων FS μοντέλων;

Το μόνο μοντέλο της σειράς που έχω πετύχει ως τώρα στα διάφορα e-shops έχει δίσκο στις 4200rpm που είναι πολύ σοβαρό μειονέκτημα. Όποιος ενδιαφέρεται καλύτερα να περιμένει να βγει άλλο μοντέλο με δίσκο τουλάχιστον στις 5400rpm.

Η οθόνη είναι διαφορετική από αυτές των υπολοίπων FS μοντέλων;

εχει ακριβως την ιδια οθονη(x-black II,15,4,1280x800) ,ο δισκος ειναι SATA 160GB 4200rpm(o fs315s εχει 100GB ata 4200rpm)

εχει ακριβως την ιδια οθονη(x-black II,15,4,1280x800) ,ο δισκος ειναι SATA 160GB 4200rpm(o fs315s εχει 100GB ata 4200rpm)

Λαμπρά. Άρα συμφωνώ για την οθόνη. :)

σας ρωτησα γιατι ειμαι αναμεσα σε μοντελο FE11S Sony Vaio αλλα και IBM Levono και δεν ξερω ποια εταιρια να προτιμισω. Το IMB Levono το βρηκα με 1.66 περιπου Mhz ενω το Vaio ειναι 1.8

οι οθονες των sony ειναι ή φαινονται οι καλυτερες, αμφιβαλλω αν αντεχετε οσοι εχετε τερμα τη φωτεινοτητα. αλλα δεν καταλαβαινω γιατι βαζουν αργους δισκους, να'λεγα οτι ειναι φτηνοι, καθε αλλο.

σας ρωτησα γιατι ειμαι αναμεσα σε μοντελο FE11S Sony Vaio αλλα και IBM Levono και δεν ξερω ποια εταιρια να προτιμισω. Το IMB Levono το βρηκα με 1.66 περιπου Mhz ενω το Vaio ειναι 1.8

Προσωπικά θα διάλεγω Vaio, χωρίς κανένα ιδιαίτερο λόγο. Μου "κάθεται" καλύτερα... Ελπίζω τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ να βοηθήσουν περισσότερο... :O

οι οθονες των sony ειναι ή φαινονται οι καλυτερες, αμφιβαλλω αν αντεχετε οσοι εχετε τερμα τη φωτεινοτητα. αλλα δεν καταλαβαινω γιατι βαζουν αργους δισκους, να'λεγα οτι ειναι φτηνοι, καθε αλλο.

Ε είναι φτηνότεροι...όχι πολύ αλλά σε κάποιες περιπτώσεις αρκετά...:rolleyes:

HITACHI 60GB 2.5'' (7200rpm, 8MB Cache) = 159 ευρώ

TOSHIBA 60GB 2.5'' (4200rpm, 8MB Cache) = 99 ευρώ

στους κατασκευαστές λογικά θα είναι ακόμα περισσότερο...

Ι need a six month vacation, twice a year.

Επειδή λές για το Thinkpad T60, υπάρχει και με ταχύτερο επεξεργαστή, αλλά ανεβαίνει το κόστος. Δεν συγκρίνεται ούτε σαν ποιότητα κατασκευής, ούτε σαν υποστήριξη, έχει και το ThinkVantage μαζί του, γενικά είναι πολύ ανώτερο μηχάνημα και έρχεται με 3 χρόνια εγγύηση (συνήθως έτσι είναι για τη σειρά Τ). Αν διαλέξεις δύο μηχανήματα με την ίδια περίπου σύνθεση το Vaio θα είναι πολύ φθηνότερο και είναι λογικό, όλα τα Thinkpads είναι πιο ακριβά, αν και σ'αυτή την κατηγορία, ισχύει το ότι πληρώνεις παίρνεις. Αν εξαρτάται η δουλειά σου από το φορητό θα σου έλεγα να πάρεις το Thinkpad χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν απλά θέλεις ένα δεύτερο μηχάνημα, πάρε το Vaio.

Καλο μηνα σε ολους

εχω μια ερωτηση και θα ηθελα οποιος γνωριζει να μου απαντηση.

επειδη μπορω να παρω απο αμερικη εναν φορητο και με δεδομενο οτι οι τιμες εχουν μεγαλη διαφορα, αν μου τον στειλουν θα πρεπει να πληρωσω τιποτα δασμους εδω? αν ναι ξερει κανεις πως θα το αποφυγω αυτο?

οσο για τον σονυ που γραφετε παραπανω ειναι καλο μηχανημα αλλα ο σκληρος στις 4200 ειναι απαραδεκτος... ειναι σαν να εχεις μια φεραρι 500 ιππων με κοφτη στα 100 χλμ/ωρα...

Καλο μηνα σε ολους

εχω μια ερωτηση και θα ηθελα οποιος γνωριζει να μου απαντηση.

επειδη μπορω να παρω απο αμερικη εναν φορητο και με δεδομενο οτι οι τιμες εχουν μεγαλη διαφορα, αν μου τον στειλουν θα πρεπει να πληρωσω τιποτα δασμους εδω? αν ναι ξερει κανεις πως θα το αποφυγω αυτο?

Επειδή το έχω ψάξει πολύ, σου λέω ότι εκτός και αν το φέρει κάποιος μαζί του εκτός κουτιών κλπ, τότε σχεδόν σίγουρα θα πληρώσεις ένα κάρο δασμούς.

Γεια σας παιδια.Εχω ενα λαπτοπ του οποιου η μπαταρια τα επαιξε μετα απο καιρο.Καινουργια κανει ομως 140 ευρω.Ξερει κανεις κανενα μαγαζι που μπορει να με βοη8ησει????

μενω α8ηνα.ευχαριστω

http://www.myphone.gr/gallery/uploads/5309/2.jpg Βελιγραδι VOLIM TE UVEK! 13/2/97

Παλαιότερα (πριν 5 μέρες περίπου) είχα ρωτήσει στο forum για αλλαγή του σκληρού μου δίσκου που ήταν ένας (δεν θυμάμαι μάρκα) 80GB 4200rpm και πήρα τον Toshiba MK1032GAX ο οποιος είναί 100GB στις 5400 και με 16ΜΒ buffer memory. Η τιμή του ήταν στα 155 ευρώ περίπου. Ο πωλητής που με εξυπηρέτησε μου είπε να μην προτιμήσω εναν άλλον σκληρό που έτρεχε στις 7200 στροφές επειδή είχε 12ΜΒ buffer. H τιμή ήταν λίγο πιο ακριβή για τον σκληρό στις 7200 στροφές (το πολύ 3-4 ευρώ).

Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι "τι δουλειά κάνουν αυτά τα ΜΒ για το buffer"? Είναι πιο σημαντικά απο τις στροφές του δίσκου?

Αυτό που θέλω να ρωτήσω, είναι "τι δουλειά κάνουν αυτά τα ΜΒ για το buffer"? Είναι πιο σημαντικά απο τις στροφές του δίσκου?

Λειτουργούν με τρόπο παρόμοιο με την cache της κεντρικής μνήμης.

Χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση συχνά χρησιμοποιούμενων δεδομένων, έτσι ώστε να μειώνεται η πρόσβαση στον σκληρό δίσκο που είναι πολύ πιο αργή.

Στην περίπτωσή σου, ο ένας δίσκος έχει μεγαλύτερη ταχύτητα περιστροφής, ενώ ο άλλος λίγο περισσότερη μνήμη. Προσωπικά θα επέλεγα αυτόν με τα 7200 rpm, εκτός και εάν επέλεγα δίσκο για φορητό (μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας και θερμότητα).

Οι διαφορές είναι μηδαμινές και δεν θα πρέπει να σε ανησυχούν.

http://skopia.digitalrice.com/ads/myphone-skopia.jpg

Ελληνικός στρατός και στρατιωτική θητεία - http://www.ellinikos-stratos.com/

Collecting coins - http://www.fleur-de-coin.com/

Γεια σας παιδια.Εχω ενα λαπτοπ του οποιου η μπαταρια τα επαιξε μετα απο καιρο.Καινουργια κανει ομως 140 ευρω.Ξερει κανεις κανενα μαγαζι που μπορει να με βοη8ησει????

Πως να σε βοηθήσει; Δεν μιλάμε για μελάνια να σου το γεμίσουν πάλι.

Μοναδική διέξοδος είναι να αναζητήσεις την μπαταρία που χρειάζεσαι στο Internet. Προσοχή μόνο να είναι ακριβώς ο ίδιος τύπος και σε περίπτωση που μπορείς να το ελέγξεις δες η ημερομηνία παραγωγής να είναι όσο το δυνατόν πιο πρόσφατη.

Οι μπαταρίες φθείρονται ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιούνται, απλά με την πάροδο του χρόνου.

Επειδή το έχω ψάξει πολύ, σου λέω ότι εκτός και αν το φέρει κάποιος μαζί του εκτός κουτιών κλπ, τότε σχεδόν σίγουρα θα πληρώσεις ένα κάρο δασμούς.

Το πιο πιθανο ειναι να μου τον φερουν επειδη ομως θα ερθει το καλοκαιρι ελεγα μηπως μου το εστελνε.

οι δασμοι ειναι μεγαλη, η ειναι μονο ο Φ.Π.Α?

και το αλλο που σκεφτομαι ειναι τι γινετε με την εγγυηση?

θα παρω ΙΒΜ η τοσιμπα, ειναι παγκοσμια η θα εχω προβλημα?

Το πιο πιθανο ειναι να μου τον φερουν επειδη ομως θα ερθει το καλοκαιρι ελεγα μηπως μου το εστελνε.

οι δασμοι ειναι μεγαλη, η ειναι μονο ο Φ.Π.Α?

και το αλλο που σκεφτομαι ειναι τι γινετε με την εγγυηση?

θα παρω ΙΒΜ η τοσιμπα, ειναι παγκοσμια η θα εχω προβλημα?

Αυτός που θα αγοράσει τον υπολογιστή θα ζητήσει για παγκόσμια εγγύηση, η οποία μπορεί να κοστίζει λίγο παραπάνω.

Δεν θα έχεις βέβαια ελληνικούς χαρακτήρες στο πληκτρολόγιο, και επίσης δεν είμαι απολύτως σίγουρος ότι θα την γλυτώσεις εύκολα στο τελωνείο. Μπορεί να του ζητήσουν να δηλώσει τον υπολογιστή στην είσοδο και στην έξοδο από τη χώρα (στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να πάς να δηλώσεις κλοπή και καλά στο αστυνομικό τμήμα).

Οι δασμοί είναι μεγάλοι γιατί βάζουν κάτι κερατιάτικα που δεν μπορείς να τα ελέγξεις αν δεν κατεβάσει μία βιβλιοθήκη κανονισμούς.

loipon exo ena forhto compaq seira 2100 montelo 2151ea !! exei pano 512 ram!! xerete an mporo na valo 1024?

Τα 1024 είναι η maximum χωρητικότητα σε Ram…

Το μοντέλο σου έχει 2 slots για Ram, αν έχεις 2x256 τότε θα πρέπει να αγοράσεις 2x512, αν είσαι τυχερός και έχεις 1x512 τότε αγοράζεις μόνο άλλο 1x512 και είσαι έτοιμος.

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...