Jump to content

[ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ] PC vs Consoles

MsK
 Κοινοποίηση

PC ή Παιχνιδομηχανή;  

718 members have voted

1. 1. PC ή Παιχνιδομηχανή;

• Παιχνιδομηχανή (PS2, Xbox, GameCube κ.ο.κ.)
    • Υπολογιστής (PC, MAC, Linux...)
    • Και τα δύο...

Recommended Posts

paixnidomixani gia paixnidia, kai ena ftiniariko pc gia internet...:cool:
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420Χ150 και 16Κ

• Απαντήσεις 506
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ πάντως αυτή τη στιγμή θα πω ότι δεν υπάρχει καμία κονσόλα που να μπορεί να συγκριθεί με έναν hi-end υπολογιστή. Και εξηγούμαι ευθύς αμέσως:

Πριν κανα 2 εβδομάδες την μέρα που βγήκε το 360 στην ελλάδα, πήγα στο mall για να δω και εγώ από κοντά την σούπερ ουάουα next gen κονσόλα που θα μας μεταφέρει στην νέα εποχή του gaming.

Πάω στο πλαίσιο και βλέπω το cod2. Συμπαθητικό αλλά δεν έβγαζε και μάτι. Κοιτάω καλύτερα και ήταν και σε hd τηλεόραση. Αποκλείεται λέω, δεν μπορεί, κάτι δεν σέταραν σωστά! Πάω και σε άλλα μαγαζιά, πάλι τα ίδια (δεν θα πω χάλια, να μην προκαλέσω αντιδράσεις).

Χθες λοιπόν, πήρα και εγώ στο pc μου το εν λόγω παιχνίδι και τα βάζω όλα τέρμα. Η μέρα με την νύχτα...Ήταν τουλάχιστον 2 φορές καλύτερο, σε σημείο που νόμιζα ότι ήταν άλλο παιχνίδι. Ομολογουμένως καταπληκτικά γραφικά.

Συμπέρασμα: μέχρι να μάθουν οι προγραμματιστές το μηχάνημα και να εκμεταλευτούν το hd και τα άλλα φρου φρου που διαφημίζουν, ένα δυνατό pc δεν παίζεται. Μπορεί ούτε καν και τότε, με το καινούριο hardware που θα βγει.

Βέβαια τότε θα βγει και το ps3 (δείτε ένα λινκ που δίνει ο φίλος arfi-gorgona με το dev-kit του metal gear solid) οπότε δεν θα έχουν ελπίδα ούτε και τα pcs...

ti prodiagrafes exi to neo sou pc????:confused: :confused:

• 3 weeks later...
πραγματικα ειναι ενα δυσκολο ερωτημα.και τα δυο σου δινουν μεγαλη ευχαριστηση. παρολα αυτα πιστευω οτι τα παιχνιδια με υπολογιστη ειναι καλυτερα.ζεις το παιχνιδι.τα γραφικα ειναι καλυτερα.σε λιγο καιρο ολοι θα παιζουν παιχνιδια με υπολογιστη.βεβαια ειναι ακριβοτερος αλλα για σκεφτητε...στις μερες μας ολοι εχουν pc πλεον.

• 2 weeks later...

Αν θες να παίζεις όλα τα είδη παιχνιδιών, χρειάζεσαι και τα δύο. Μερικά είδη παιχνιδιών ευδοκιμούν στα PC, άλλα στις κονσόλες. Στα 20 χρόνια που ασχολούμαι με τα videogames, έχω παίξει ελάχιστα strategy games σε κονσόλα που να άξιζαν τον κόπο. Στο PC από την άλλη δεν χορταίνω κάθε νέα έκδοση του Civ και του HOMM (δεν είμαι μεγάλος φαν των RTS).

Από την άλλη, είμαι μεγάλος λάτρης των fighting games και εκεί το PC απλά δεν υπάρχει. Πέρα από τα ζητήματα ελέγχου που ίσως προκύψουν ακόμα και με αντάπτορα, απλά δεν υπάρχουν τίτλοι. Οι κορυφαίοι τίτλοι του είδους βγαίνουν μόνο σε κονσόλες (Virtua Fighter 4, Soul Calibur 3, Dead or Alive 4, Guilty Gear Isuka).

Tα παραπάνω ισχύουν και για άλλα είδη παιχνιδιών (adventure, sports, action, FPS). Ειδικά τώρα με την έλευση των νέων κονσολών, βλέπω την ψαλίδα σε οπτική ποιότητα να κλείνει με ταχύτατους ρυθμούς (τουλάχιστον στην LCD 40άρα μου!). Συμπέρασμα; Διαλέγεις πλατφόρμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σου σε games. Αν τα θέλεις ΟΛΑ, πρέπει να τα πάρεις και όλα...

Φωκίων Χαροκόπος

Αρχισυντάκτης

http://www.gamelife.gr

http://www.gamelife.gr/admin/titles/images_small/pnautsthumb.jpg

Αν θες να παίζεις όλα τα είδη παιχνιδιών, χρειάζεσαι και τα δύο. Μερικά είδη παιχνιδιών ευδοκιμούν στα PC, άλλα στις κονσόλες. Στα 20 χρόνια που ασχολούμαι με τα videogames, έχω παίξει ελάχιστα strategy games σε κονσόλα που να άξιζαν τον κόπο. Στο PC από την άλλη δεν χορταίνω κάθε νέα έκδοση του Civ και του HOMM (δεν είμαι μεγάλος φαν των RTS).

Από την άλλη, είμαι μεγάλος λάτρης των fighting games και εκεί το PC απλά δεν υπάρχει. Πέρα από τα ζητήματα ελέγχου που ίσως προκύψουν ακόμα και με αντάπτορα, απλά δεν υπάρχουν τίτλοι. Οι κορυφαίοι τίτλοι του είδους βγαίνουν μόνο σε κονσόλες (Virtua Fighter 4, Soul Calibur 3, Dead or Alive 4, Guilty Gear Isuka).

Tα παραπάνω ισχύουν και για άλλα είδη παιχνιδιών (adventure, sports, action, FPS). Ειδικά τώρα με την έλευση των νέων κονσολών, βλέπω την ψαλίδα σε οπτική ποιότητα να κλείνει με ταχύτατους ρυθμούς (τουλάχιστον στην LCD 40άρα μου!). Συμπέρασμα; Διαλέγεις πλατφόρμα ανάλογα με τις προτιμήσεις σου σε games. Αν τα θέλεις ΟΛΑ, πρέπει να τα πάρεις και όλα...

Καταρχην δεν εχεις αδικο, ομως αμα ειναι να αγοραζουμε καθε κονσολα για να παιξουμε τα 3-5παιχνιδια που μας αρεσει απο την καθε μια, (εγω προσωπικα σκεφτομουν να παρω ps2 μονο για το GT4), δεν συμφερει, μονο ps3 λεει αυτην την στιγμη απο κονσολες να αγορασεις, αλλα θα καθυστερισει αρκετα.

Καταρχην δεν εχεις αδικο, ομως αμα ειναι να αγοραζουμε καθε κονσολα για να παιξουμε τα 3-5παιχνιδια που μας αρεσει απο την καθε μια, (εγω προσωπικα σκεφτομουν να παρω ps2 μονο για το GT4), δεν συμφερει, μονο ps3 λεει αυτην την στιγμη απο κονσολες να αγορασεις, αλλα θα καθυστερισει αρκετα.

Αφου δεν υπαρχει δεν συμφερει..:) Οποτε αν παμε στα κυβικα του ps3 Η πιο δυνατη κονσολα ειναι το 360 .

to pc einai mix olon tora an thes na paizeis games me to pc ana 2 3 xronia thes allo cpu motherboard kai vga.tora an to thes gia internet den perneis new.an to thes gia games kapia stigmi thes anavafmisi gia na ta paizeis.to pc den einai kai toso gaming machine alla einai kirios mix apo ola na kaneis tis douleies sou na akous mp3 na vlepeis videos na kaneis diafora rip na paizeis games na tropopoiois video,eikona klp

oi konsoles paixnidiwn einai kathara gia na paizeis paixnidia kai gia afto to logo einai toso ftina estiazontai na vgazoun ipsili analisi se eikona kai hxo kai den einai toso poliploka oso ta pc me games paizeis otidipote game merika kalitera apo pc grafikwn alla xeirwtera afto pezei rolo i kathe etairia ti mixani grafikwn exi sto game klp.

ksexwriste re oti to pc einai gia geniki xrisi ton periseteron anagkwn,eno oi konsoles paixnidiwn einai kathara mono gia games ante na akous kana mp3....

http://spitfire.coconia.net/myphone/sig/index.php

• 1 month later...
  • 3 weeks later...
Παιδια θελω να παρω το Ghost Recon Advanced Warfighter ή στο PS2 ή στο PC. Θα αγοραζω το xbox 360 αλλα απο οικονομικης πλευρας δεν. Τα λεφτα για την κοσνολα τα δινω, για τα games δεν ξερω που θα τα βρω. Για αυτο θα μεινω με το PS2 για λιγο ακομα. Αλλα πειτε μου που να παρω το GRAW. Φυσικα στο PC (εχω 6800GT, αν και προπερασμενη γενια ειναι αρκετα καλη ακομα) θα ειναι καλυτερα αλλα αλλο ειναι το PS2. Τα GRAW ειναι καλο στο PS2 ή ειναι αστα να πανε; Τι προτεινετε;

• 1 month later...
Πολλές φορές αγόρασα και έπαιξα με φορητές και μη παιχνιδομηχανές.Πάντα στον υπολογιστή καταλήγω.Δεν είναι μόνο οτι μπορώ να παίζω οτι παιχνίδι θέλω (freewares και onlines included) ακόμα κι αν πρέπει να θυσιάσω σε γραφικά αλλά επειδή χρησιμοποιώ ενα μηχάνημα που τα κάνει όλα!Δεν υπάρχει λόγος να γεμίζω συσκευές και να πετάω λεφτά τη στιμγή που μπορώ να αναβαθμίσω το σύστημα..

• 1 month later...
  • 1 month later...
Μεχρι και την περασμενη βδομαδα ημουν υπερ του pc αλλα απ'οταν ειδα το PSP και ακομα καλυτερα το αγορασα κατεληξα στο συμπερασμα πως και τα δυο μαζι ειναι ο απολυτος συνδιασμος!:happy:
iphone 3G & Nokia N82 owner

Pc.Γιατι μονο στο pc μπορειτε να νιωσετε τη μαγεια του Warcraft.
Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι.

ειμαι της αποψης οτι για gaming ,κονσολα ΚΑΙ μονο

παιρνεις μια καθε 4-5 χρονια , εχεις απειρα παιχνιδια και συμβατοτητα προς τα πισω αρα ακομη πιο πολλα παιχνιδια και γλυτωνεις απο το βραχνα του συνεχες upgrading...

παλια επαιζα συνεχως , ομως τωρα εχω καταλαβει πως το πισι ειναι πια για επαγγελματικες καταστασεις και εργασιες . Οποιος τωρα θελει να δωσει 4000 Ευρω για να παρει κατι αντιστοιχο ενω την ιδια στιγμη 8α μπορει να δωσει 600 (psx 3 πχ) ας το κανει.

:)

:X

• 3 weeks later...
omws to pc exei pio polla + apo mia pexnidomhxanh nomizw kai to pcmagazine iouniou eixe afieroma pc vs xbox360

Συμφωνώ,και επίσης για αντιπαράθεση στους λάτρεις κονσόλας το pc υποστηρίζει υψηλή ανάλυση χρόνια τώρα και μη πείτε ότι συγρίνονται τα γραφικά στα παιχνίδια του υπολογιστή με αυτά του ps2 ή 3(αν και για το συγκεκριμένο δεν είμαστε ακόμα σίγουροι:X )πχ Fear,guake,hitman blood money κ.α πολλά(ειδικά αν έχεις κάρτα γραφικών πχ 600Ε μια και το αναφέρατε θα παίρνεις τα 70 fps στο F.E.A.R:D :lol: )

Οι κονσόλες νέας γενιάς υποστηρίζουν αναλύσεις μεγαλύτερες των περισσότερων PC..

h megalhterh analysh se ena pc einai 1280x1024 kai stis konsoles einai 1600x1400 (an dn kanw lathos) kai aftes oi analyseis yposthrizontai mono se megales tft kai lcd thleoraseis (milame panw apo 30 intses) !! ksereis esy pollus pu sto domatio tus (pu synhthws vazun oloi tis paixnidomhxanes) mazi me ena xbox 360 gia paradeigma exun kai mia 32ara lcd ??? egw padws

oxi !!!!! pada filika ;)

Πόσο υποστηρίζει μια οθόνη PC;;;;Μέχρι 1280Χ1024;;;Μην ακούω χαζά τώρα!!!Όταν οι απλές 17αρες οθόνες των PC πριν αρκετά χρόνια ήδη χρησιμοποιούσαν μέχρι 1600χ1200 όλοι με τις κονσόλες έμεναν με το μπιπ στο χέρι!Για πάρε μια οθόνη 21'' υπολογιστή (πάρε CRT που υποστηρίζουν μεγαλύτερες αναλύσεις!!!) και πες μου πόσο φτάνει το μέγιστο!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

h megalhterh analysh se ena pc einai 1280x1024 kai stis konsoles einai 1600x1400 (an dn kanw lathos) kai aftes oi analyseis yposthrizontai mono se megales tft kai lcd thleoraseis (milame panw apo 30 intses) !! ksereis esy pollus pu sto domatio tus (pu synhthws vazun oloi tis paixnidomhxanes) mazi me ena xbox 360 gia paradeigma exun kai mia 32ara lcd ??? egw padws

oxi !!!!! pada filika ;)

Κάπου 1900κάτι υποστηρίζουν οι κονσόλες νέας γενιάς.

HDTV δεν υπάρχουν μόνο σε πολλές ίντσες. Μπορείς να βρεις και στις 20 ίντσες... ;)

• 2 weeks later...
Πόσο υποστηρίζει μια οθόνη PC;;;;Μέχρι 1280Χ1024;;;Μην ακούω χαζά τώρα!!!Όταν οι απλές 17αρες οθόνες των PC πριν αρκετά χρόνια ήδη χρησιμοποιούσαν μέχρι 1600χ1200 όλοι με τις κονσόλες έμεναν με το μπιπ στο χέρι!Για πάρε μια οθόνη 21'' υπολογιστή (πάρε CRT που υποστηρίζουν μεγαλύτερες αναλύσεις!!!) και πες μου πόσο φτάνει το μέγιστο!

σωστός!

Κάπου 1900κάτι υποστηρίζουν οι κονσόλες νέας γενιάς.

HDTV δεν υπάρχουν μόνο σε πολλές ίντσες. Μπορείς να βρεις και στις 20 ίντσες... ;)

Ναι και πόσες είναι σε αριθμό και πόσο κοστίζουν?Πόσο θα σου βγει το ps3πχ με μια τέτοια οθόνη?Καλύτερα να πάρεις ένα μέτριο pcάκι με αυτά τα λεφτά!

σωστός!

Ναι και πόσες είναι σε αριθμό και πόσο κοστίζουν?Πόσο θα σου βγει το ps3πχ με μια τέτοια οθόνη?Καλύτερα να πάρεις ένα μέτριο pcάκι με αυτά τα λεφτά!

Με καμιά 1000άρα ευρώ τώρα με τις εκπτώσεις. Πες άλλα τόσα(που δεν είναι) για το PS3, και έχεις τέτοιες αναλύσεις σε παιχνίδια, καθώς και έναν υπερυπολογιστή με 8πυρήνες και linux και ανοιχτό κώδικα σε πακέτο στο κόστος ενός υπολογιστή που με τπτ δεν θα παίζει παιχνίδια (σύγχρονα τουλάχιστον) σε τέτοιες αναλύσεις..

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια διαφωνία εδώ.

Τονίζω ότι εγώ είμαι fan των PCs...

Με καμιά 1000άρα ευρώ τώρα με τις εκπτώσεις. Πες άλλα τόσα(που δεν είναι) για το PS3, και έχεις τέτοιες αναλύσεις σε παιχνίδια, καθώς και έναν υπερυπολογιστή με 8πυρήνες και linux και ανοιχτό κώδικα σε πακέτο στο κόστος ενός υπολογιστή που με τπτ δεν θα παίζει παιχνίδια (σύγχρονα τουλάχιστον) σε τέτοιες αναλύσεις..

Δεν νομίζω να υπάρχει κάποια διαφωνία εδώ.

Τονίζω ότι εγώ είμαι fan των PCs...

Ε όχι και υπερυπολογιστής το PS3.Μην τρελαθούμε τελείως.Καθήστε

πρώτα να το δούμε στην πράξη και αφήστε τα χαζά μαρκετίστικα δημοσιεύματα!Αν δεν δούμε στην πράξη αυτά που λένε δεν ισχύει τίποτα!Για τους 8 πυρήνες και το Linux....σιγά το φοβερό!Και η INTEL μίλαγε για ταχύτητες πχ 3.0Ghz αλλά τους συγκεκριμένους επεξεργαστές τους έτρωγε λάχανο σε επιδόσεις ένας 2.0Ghz AMD!!!Αυτά τα απλά νούμερα είναι απλά για εντυπωσιασμό.Ακόμα ότι και να λες μια κονσόλα ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΕΝΟΣ PC!

Ακόμα.....ποιος σου είπε ότι δεν υπάρχουν υπολογιστές σε νορμάλ τιμές που δεν παίζουν παιχνίδια σε τόσο υψηλή ανάλυση;;;;;Να σου θυμίσω μήπως DOOM3;Που δεν είναι ολοκαίνουριο παιχνίδι!Περσινό είναι!!!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Σε αυτό που λες ότι μια κονσόλα δεν μπορεί να φτάσει τις δυνατότητες ενός PC συμφωνώ εν μέρει όμως. Συμφωνώ αν το λες γενικά για δυνατότητες και όχι gaming δυνατότητες.

Ο επεξεργαστής του PS3, πίστεψέ με είναι κάτι το ξεχωριστό..

Όχι δεν υπάρχει υπολογιστής κάτω των 2000 ο οποίος να μπορεί να παίζει τα σύγχρονα παιχνίδια με full γραφικά και ανάλυση πάνω από 1600...

1.Να σε πιστέψω;;Γιατί....μήπως το έχεις δει στην πράξη;;;Θα σε πίστευα αυτή την περίοδο(που δεν έχει κυκλοφορήσει και δεν έχουν δοκιμαστεί οι δυνατότητές του) μόνο αν ήσουν ένας από αυτούς που δουλεύουν μέσα στην Sony και τα έχουν δοκιμάσει αυτά!!!

2.Ακόμα και για gaming δυνατότητες ένας υπολογιστής ήταν και είναι καλύτερος απλώς με περισσότερα λεφτά!

3.ΟΜΩΣ......με 2000€ άνετα φτιάχεις υπολογιστή για να παίζει τέτοια παιχνίδια!Δηλαδή θες να μου πεις ότι όταν είχε βγει το DOOM3 και πολλά τέστ έφταναν μέχρι αναλύσεις 1920*1440 αυτό ήταν ψέμματα από τα περιοδικά και τα site του χώρου;Και υπόψιν...τα μηχανήματα που χρησιμοποιούσαν τότε δεν κόστιζαν 2000€ αλλά λιγότερο!Απλώς εκεί που έφευγαν τα πολλά λεφτά ήταν για κάρτα γραφικών-επεξεργαστή!

Άσκηση & Τρόπος Ζωής