Jump to content

Xiaomi Mi Mix

glynos
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ειμαι απο τους πρωτους που θα κραξουν τους κωλοτουμπες για τις κωλοτουμπες μιας εταιριας. Ειτε για καμερες, ειτε για αφαιρεση sd, ειτε για αφαιρεση θυρας ακουστικων και παει λεγοντας. Το εχω κανει και εδω για την xiaomi αλλωστε οταν ολοι πουλουσαν σε αλλους το παραμυθι οτι οι συσκευες τις xiaomi αναβαθμιζονται καθε εβδομαδα χωρις να εξηγουν φυσικα τι αναβαθμισεις ειναι αυτες και αν υπαρχει λογος να τις περναει καποιος.

Δεν μου παει ολο αυτο και καπου ερχομαι σε μια συγκρουση. Το να κανω κωλοτουμπες ειδικα, ειναι κατι που δεν το εχω καθολου;)

Δεν είπα πουθενά ότι θα κάνεις κωλοτούμπα.

Δεν αναφέρθηκα καν σε εσένα προσωπικά στο αρχικό μου post.

Δεν με αφορούν εν τέλει και τα προσωπικά γούστα του καθενός & τα σέβομαι απόλυτα (όπως έγραψα και στο 1ο post μου), τα οποία όμως είναι ανεξάρτητα με την κριτική της συσκευής.

Αλλού ήταν το point του αρχικού μου post & δεν ήταν προσωπική αναφορά για κανέναν.

Δεν είναι δυνατόν όμως σε νήμα συσκευής που δεν έχει καλή κάμερα τότε να αρχίζει η φιλοσοφική συζήτηση ότι η φωτογραφία δεν είναι σημαντικό ενώ σε νήμα συσκευής που έχει καλή κάμερα όλα οκ & ποστάρουμε φωτό.

Αντίστοιχα απαξίωση της ποιότητας κατασκευής, όλως τυχαίως σε συσκευές με κακή ποιότητα.

Αντίστοιχα απαξίωση της μπαταρίας, όλως τυχαίως σε συσκευές με κακή αυτονομία.

Και πάει λέγοντας....

Οι περισσότεροι είστε χρόνια μέλη & γνωρίζετε σε τι αναφέρομαι.

• Απαντήσεις 704
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δεν είπα πουθενά ότι θα κάνεις κωλοτούμπα.

Δεν αναφέρθηκα καν σε εσένα προσωπικά στο αρχικό μου post.

Δεν με αφορούν εν τέλει και τα προσωπικά γούστα του καθενός & τα σέβομαι απόλυτα (όπως έγραψα και στο 1ο post μου), τα οποία όμως είναι ανεξάρτητα με την κριτική της συσκευής.

Αλλού ήταν το point του αρχικού μου post & δεν ήταν προσωπική αναφορά για κανέναν.

Δεν είναι δυνατόν όμως σε νήμα συσκευής που δεν έχει καλή κάμερα τότε να αρχίζει η φιλοσοφική συζήτηση ότι η φωτογραφία δεν είναι σημαντικό ενώ σε νήμα συσκευής που έχει καλή κάμερα όλα οκ & ποστάρουμε φωτό.

Αντίστοιχα απαξίωση της ποιότητας κατασκευής, όλως τυχαίως σε συσκευές με κακή ποιότητα.

Αντίστοιχα απαξίωση της μπαταρίας, όλως τυχαίως σε συσκευές με κακή αυτονομία.

Και πάει λέγοντας....

Οι περισσότεροι είστε χρόνια μέλη & γνωρίζετε σε τι αναφέρομαι.

Ναι ρε καταλαβαίνω και κατανοώ τι λες. Σεβαστό τι γνώμη έχει κάποιος για τις μέτριες ή τις πολύ καλές κάμερες και αν είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που κοιτάει σε ένα smartphone.

Υπάρχει όμως και το θέμα της τσέπης ή της οικονομικής άνεσης μέσα σε όλα αυτά και το τι είναι διατεθειμένος ο καθένας να αγορασει. Απλά εγώ είμαι από αυτούς που και πάλι δε θα έδιναν βασική σημασία στην κάμερα ακόμα και αν έδινα τα τρίπλα λεφτα για συσκευή.

Στάλθηκε από το MI 5s μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Ναι ρε καταλαβαίνω και κατανοώ τι λες. Σεβαστό τι γνώμη έχει κάποιος για τις μέτριες ή τις πολύ καλές κάμερες και αν είναι το πρώτο χαρακτηριστικό που κοιτάει σε ένα smartphone.

Υπάρχει όμως και το θέμα της τσέπης ή της οικονομικής άνεσης μέσα σε όλα αυτά και το τι είναι διατεθειμένος ο καθένας να αγορασει. Απλά εγώ είμαι από αυτούς που και πάλι δε θα έδιναν βασική σημασία στην κάμερα ακόμα και αν έδινα τα τρίπλα λεφτα για συσκευή.

Εμένα με ενοχλεί το στρογγύλεμα. π.χ. εμένα ήχος δεν είναι πρωτεραιότητα, (αν και δεν θα με χάλαγε να είχα τα ηχεία της htc :rolleyes:) δεν θα σου πω όμως ότι π.χ. έχει καλό ήχο το s7 ή τι να τον κάνω? για να ακούω το ringtone? :X

Ε, μάντεψε τι απαντήσεις θα πάρεις αν ρωτήσεις, τους περισσότερους κατόχους. ;)

Αυτό λέω απλά & τέλος το off από μένα.

Αυτό και αν είναι σεβαστό. (σ.σ. το θέμα της τσέπης) :)

πολυ καλυτερες απο τις προηγουμενες ,μια χαρα βγαζει και σε βραδυνη ληψη ,για μενα το κινητο ειναι "τουμπανο",αν καταφερει η xiaomi να φτειαξει και το software miui 9 ελπιζω ,τοτε θα γραφει το κινητο σε ολα

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Προσωπικα ποτε δεν αγορασα συσκευη με γνωμονα την πολυ καλη καμερα. Πρωτα κοιταω τι σηκωνει η τσεπη μου, μετα κοιταω τι μου προσφερει μια συσκευη σε αυτα τα χρηματα, κοιταω αν μου αρεσει σχεδιαστικα και απο εκει και περα στο θεμα της καμερας απλα ξερω οτι θα μεινω ικανοποιημενος με το αποτελεσμα ακομα και αν ειναι κατωτερο των επωνυμων ναυαρχιδων που κοστιζουν τα διπλα και τα τριπλα.

Σε τελευταια αναλυση ολοι θα τραβηξουμε φωτογραφιες και βιντεο στο φως της ημερας η καπου τελοσπαντων που θα υπαρχει καλος φωτισμος. Απο την στιγμη που οι φωτο ενος xiaomi σε συνθηκες καλου φωτισμου ειναι ικανοποιητικες και ανωθεν του μετριου δε με νοιαζει τιποτε αλλο! Οσοι θεωρουν πως θελουν τα μεγιστα ακομα και την νυχτα απο μια καμερα/φωτογραφικη καποιο λογο θα εχουν που δεν θα τον αναλυσω εδω μεσα γιατι μπορει και να παρεξηγηθουν αν το κανω:p Αλλωστε ειναι γνωστο (ακομα και γω που ειμαι ασχετος το ξερω) πως ο καλυτερος φιλος ενος φωτογραφου, ειναι το φως! Αν οι "φωτογραφοι" του myphone εχουν ανεβασει τον πηχη ψηλοτερα ας το ψαξουν αλλου.

Εγω παντως ουτε UFO κυνηγαω να τραβηξω την νυχτα με την καμερα του κινητου, ουτε θα κανω αφισες 70x40 τις φωτο που θα τραβηξω με τη συσκευη μου για να τις βαλω στον τοιχο του δωματιου μου!

Διαφωνώ και γενικώς είσαι λάθος φίλε.

Στο θέμα της κάμερας κρίνεις συνέχεια με βάση τις δικές σου ανάγκες και γενικεύεις.

Όχι δεν θα τραβήξεις ufo στις βραδινές φωτογραφίες αλλά δεν κλείνουμε την μέρα μας στις 7 το απόγευμα. Το απόγευμα και το βράδυ δεν θα τραβήξεις τοπία αλλά μέρη και πρόσωπα. Εαν η συσκευή έχει χάλια ή μέτρια κάμερα αυτές τις φωτογραφίες δεν θα μπορείς να τις βγάλεις. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος ( που συμβαίνει και σε αυτούς ) για να θες να χεις μια πολύ καλή κάμερα μαζί σου σε ένα μικρό ταξιδάκι χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς πρόσθετο βάρος, γι'αυτό θες για τέτοια στιγμές μια πολύ καλή κάμερα στο smartphone. Πλέον δεν είναι κινητά φίλε μου αλλά smartphone, έξυπνα τηλέφωνα, όλα σε ένα με λίγα λόγια. Εαν κάποιος είναι ικανοποιημένος μόνο με την ποιότητα κλήσης δεν σημαίνει θα είναι οκ εαντο υπόλοιπο hardware εαν είναι μέτριο. Στην τελική μιλάμε για συσκευή όχι μόνο ισάξια αλλά ακριβότερη από τα samsung και LG που ανέφερες κι ακόμα πιο αστείο είναι ότι η ίδια η xiaomi έχει κάνει καλύτερη δουλειά σε δική της συσκευή πολύ φθηνότερη ( βλέπε mi5s )

Γιαυτο λεω οτι πλεον οι σημερινες συσκευες βγαζουν ικανοποιητηκες φωτογραφιες.Δεν μιλησα για μια συσκευη τον 50 ευρω.!Αμα ομως δεν νιωθεις να βγαλεις φωτογραφια,ποιος ο λογος να δωσεις βαση στο τι καμερα φοραει η συσκευη?Σαν να πηγαινω εγω ο ασχετος να περνω μια επαγγελματικη φωτογραφικη,ενω δεν εχω βγαλει στην ζωη μου φωτογραφια!

Οι σημερινές συσκευές βγάζουν ικανοποιητικές φωτογραφίες μόνο την ημέρα, το απόγευμα/βράδυ οι περισσότερες είναι χάλια.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μην έχουμε απαιτήσεις.

Εξίσου σε κάθε επάγγελμα χρειάζεται η ισσοροπία, ο καλός φωτογράφος θα μπορεί να ανταπεξέλθει λίγο καλύτερα λόγω καλύτερης γνώσης στο τεχνικό ζήτημα και λόγω καλύτερης αισθητικής αλλά το μαύρο δεν το κάνει άσπρο με τίποτα.

Καλησπερα. Δυο καλυτερες, νομιζω,μια με ικανποιητικο φωτισμο και μια βραδυ, χωρις flash:

Εξίσου ισχύει ότι χρειάζεται αναγκαστικά αναβάθμιση στην κάμερα.

Διαφωνώ και γενικώς είσαι λάθος φίλε.

Στο θέμα της κάμερας κρίνεις συνέχεια με βάση τις δικές σου ανάγκες και γενικεύεις.

Όχι δεν θα τραβήξεις ufo στις βραδινές φωτογραφίες αλλά δεν κλείνουμε την μέρα μας στις 7 το απόγευμα. Το απόγευμα και το βράδυ δεν θα τραβήξεις τοπία αλλά μέρη και πρόσωπα. Εαν η συσκευή έχει χάλια ή μέτρια κάμερα αυτές τις φωτογραφίες δεν θα μπορείς να τις βγάλεις. Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας φωτογράφος ( που συμβαίνει και σε αυτούς ) για να θες να χεις μια πολύ καλή κάμερα μαζί σου σε ένα μικρό ταξιδάκι χωρίς να χρειάζεται να κουβαλάς πρόσθετο βάρος, γι'αυτό θες για τέτοια στιγμές μια πολύ καλή κάμερα στο smartphone. Πλέον δεν είναι κινητά φίλε μου αλλά smartphone, έξυπνα τηλέφωνα, όλα σε ένα με λίγα λόγια. Εαν κάποιος είναι ικανοποιημένος μόνο με την ποιότητα κλήσης δεν σημαίνει θα είναι οκ εαντο υπόλοιπο hardware εαν είναι μέτριο. Στην τελική μιλάμε για συσκευή όχι μόνο ισάξια αλλά ακριβότερη από τα samsung και LG που ανέφερες κι ακόμα πιο αστείο είναι ότι η ίδια η xiaomi έχει κάνει καλύτερη δουλειά σε δική της συσκευή πολύ φθηνότερη ( βλέπε mi5s )

Οι σημερινές συσκευές βγάζουν ικανοποιητικές φωτογραφίες μόνο την ημέρα, το απόγευμα/βράδυ οι περισσότερες είναι χάλια.

Εξίσου σε κάθε επάγγελμα χρειάζεται η ισσοροπία, ο καλός φωτογράφος θα μπορεί να ανταπεξέλθει λίγο καλύτερα λόγω καλύτερης γνώσης στο τεχνικό ζήτημα και λόγω καλύτερης αισθητικής αλλά το μαύρο δεν το κάνει άσπρο με τίποτα.

Εξίσου ισχύει ότι χρειάζεται αναγκαστικά αναβάθμιση στην κάμερα.

Αν υποθέσουμε ότι το mi5s φοράει τον αισθητήρα των pixel που θεωρείται πολύ καλός και από τους κορυφαιους, δε νομιζω οτι κάνει την ίδια δουλειά με τα pixel της google.

Τώρα συγκριτικά με το mi mix δε ξέρω αν κάνει καλύτερη δουλειά στην κάμερα το mi5s, είναι κάτι που μόνο από κοντά θα το συγκρίνει κάνεις.

Αλλά όπως είπα και στην αρχή δεδομένου ότι όλοι ξέρουμε πώς οι κάμερες των xiaomi δεν κάνουν θαύματα ή είναι κατώτερες των ακριβοτερων περιστασεων, απλά δεν πας σε xiaomi αν σε ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι και φυσικά δεν υπάρχει και λόγος γκρινιας.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μοναξιά από εκείνη του Σαμουράι...εκτός, ίσως από την μοναξιά του τίγρη μέσα στη ζούγκλα.

Αμα εχεις απαιτησεις πας σε ενα galaxy s7 που αποδεδειγμενα εχει την καλυτερη καμερα και τελειωνει εκει το θεμα χωρις πολλα πολλα.Εγω οσα χρονια εχω smartphones ποτε υπηρξε τοσο μεγαλη αναγκη για να πω οτι κριμα που δεν εχω μια τελεια φωτογραφικη στο κινητο μου να βγαλω αυτη την φωτογραφια..παντα κοιταμε να αγορασουμε ενα smartphone που να εχει τα πιο καινουρια και αναβαθμισμενα πραγματα μεσα που στην ουσια ομως δεν τα εκμεταλευομαστε.Και ξαναλεω οτι πλεον με συσκευες των 200 ευρω βρισκεις καλη καμερα!Οπως επισης με τα manual,αν νιωθεις λιγο βλεπεις μεγαλη διαφορα στο αποτελεσμα.Τελοσπαντον μπορουμε να μιλαμε για μερες για αυτο το θεμα και ο καθενας θα εχει την γνωμη του,το θεμα ειναι πως η συγκεκριμενη συσκευη αμα ειχε βαλει εναν απο τους πιο καινουργιους αισθητηρες και αναβαθμιζε λιγο και στο software την καμερα,τοτε θα μιλουσαν ολοι για την τελεια συσκευη και κανεις δεν θα ειχε παραπονο για τιποτα.

Καλησπερα. Δυο καλυτερες, νομιζω,μια με ικανποιητικο φωτισμο και μια βραδυ, χωρις flash:

Tζιτζί το κινητό! GG οι φωτογραφίες που τραβά, GG και οι Τηλέμαχοι! :D

Αν υποθέσουμε ότι το mi5s φοράει τον αισθητήρα των pixel που θεωρείται πολύ καλός και από τους κορυφαιους, δε νομιζω οτι κάνει την ίδια δουλειά με τα pixel της google.

Τώρα συγκριτικά με το mi mix δε ξέρω αν κάνει καλύτερη δουλειά στην κάμερα το mi5s, είναι κάτι που μόνο από κοντά θα το συγκρίνει κάνεις.

Αλλά όπως είπα και στην αρχή δεδομένου ότι όλοι ξέρουμε πώς οι κάμερες των xiaomi δεν κάνουν θαύματα ή είναι κατώτερες των ακριβοτερων περιστασεων, απλά δεν πας σε xiaomi αν σε ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι και φυσικά δεν υπάρχει και λόγος γκρινιας.

Δεν κάνει την ίδια δουλειά με τα PIXEL αλλά μπορεί να φτάσει σε πάρα πολύ καλό επίπεδο με κάποια updates, ήδη είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ειδικά σε σχέση με την τιμή του παραβλέπεις μερικά πράγματα. Εδώ όμως έχουμε να κρίνουμε μια συσκευή των 700, δεν μπορείς να δικαιολογείς τα αρνητικά του σημεία σε βασικά κομμάτια του hardware. Eκτός κι αν εσυ είσαι τόσο κουλ που και 1000 ευρώ να σου πουλήσουν κάτι εαν έχει καλό σήμα και κάνει κλήσεις θα το θεωρείς τέλεια συσκευή. Αυτό είναι λάθος όμως, καταναλωτές είμαστε και θα πρέπει να έχουμε απαιτήσεις όταν μας ζητάνε να σκάσουμε ένα σκασμό λεφτά.

Αμα εχεις απαιτησεις πας σε ενα galaxy s7 που αποδεδειγμενα εχει την καλυτερη καμερα και τελειωνει εκει το θεμα χωρις πολλα πολλα.Εγω οσα χρονια εχω smartphones ποτε υπηρξε τοσο μεγαλη αναγκη για να πω οτι κριμα που δεν εχω μια τελεια φωτογραφικη στο κινητο μου να βγαλω αυτη την φωτογραφια..παντα κοιταμε να αγορασουμε ενα smartphone που να εχει τα πιο καινουρια και αναβαθμισμενα πραγματα μεσα που στην ουσια ομως δεν τα εκμεταλευομαστε.Και ξαναλεω οτι πλεον με συσκευες των 200 ευρω βρισκεις καλη καμερα!Οπως επισης με τα manual,αν νιωθεις λιγο βλεπεις μεγαλη διαφορα στο αποτελεσμα.Τελοσπαντον μπορουμε να μιλαμε για μερες για αυτο το θεμα και ο καθενας θα εχει την γνωμη του,το θεμα ειναι πως η συγκεκριμενη συσκευη αμα ειχε βαλει εναν απο τους πιο καινουργιους αισθητηρες και αναβαθμιζε λιγο και στο software την καμερα,τοτε θα μιλουσαν ολοι για την τελεια συσκευη και κανεις δεν θα ειχε παραπονο για τιποτα.

H συγκεκριμένη συζήτηση θα μπορούσε να γίνει εαν το mi mix έκανε 200 με 300. Απ'την στιγμή που κάνει 700 φίλε μου δεν χωράει καθόλου να το δικαιολογήσει κάποιος. Όταν κοστολογείς τόσο ψηλά θα πρέπει να δώσεις ότι έχει και ο ανταγωνισμός στα 700.

H συγκεκριμένη συζήτηση θα μπορούσε να γίνει εαν το mi mix έκανε 200 με 300. Απ'την στιγμή που κάνει 700 φίλε μου δεν χωράει καθόλου να το δικαιολογήσει κάποιος. Όταν κοστολογείς τόσο ψηλά θα πρέπει να δώσεις ότι έχει και ο ανταγωνισμός στα 700.

Δεν βλεπω καπου ομως στον ανταγωνισμο οπως λες να υπαρχει αλλη συσκευη με τετοια χαρακτηριστικα..γιαυτο και κοστιζει τοσο!:happy:

(και εγω αν τετραγωνιζα πρωτος τον κυκλο δεν περνουσα απαρατηρητος) Ειναι η πρωτη συσκευη που βγαινει με τετοια οθονη,bezels,κεραμικο σωμα οποτε μην ζητας να στο δωσουν και τσαμπα! Δηλαδη αν βγαλει του χρονου η samsung/apple μια τετοιου ειδους συσκευη και την κοστολογισει 1500-2000 ευρω θα πεις,"ε οκ εχει καλη καμερα αξιζει"?

Και ξαναλεω κλείνοντας και γω το off topic. Από την στιγμή που ή κάμερα είναι βασικός παράγοντας για κάποιον, δε θα δώσει ούτε 200 ούτε 700 ευρώ για xiaomi. Και από την στιγμή που δεν ενδιαφερόμαστε για την συσκευή αυτή λόγω budget είναι ανούσια ή κουβέντα.

Οκ άρα να μην λέμε την αλήθεια και να μην ζητάμε περισσότερα στα 700 γιατί για κάποιον είναι αρκετό το να παίρνει τηλέφωνο. Edited by adversus

Οκ άρα να μην λέμε την αλήθεια και να μην ζητάμε περισσότερα στα 700 γιατί για κάποιον είναι αρκετό το να παίρνει τηλέφωνο.

Σωστα..μονο τηλεφωνο παιρνει..δεν εχει οθοναρα,δεν εχει τερας μπαταρια,δεν εχει πιο αναβαθμισμενο hardware απο την συσκευη σου,δεν ειναι γενικα κοσμημα στο συνολο..Απορω δηλαδη αμα ειχε την δικια σου καμερα τι θα εβρισκες να πεις?Και μην ξεχνας πως ειναι μια συσκευη που βγαινει με το σταγονομετρο..γιαυτο και χτυπανε στην τιμη.

Σωστα..μονο τηλεφωνο παιρνει..δεν εχει οθοναρα,δεν εχει τερας μπαταρια,δεν εχει πιο αναβαθμισμενο hardware απο την συσκευη σου,δεν ειναι γενικα κοσμημα στο συνολο..Απορω δηλαδη αμα ειχε την δικια σου καμερα τι θα εβρισκες να πεις?Και μην ξεχνας πως ειναι μια συσκευη που βγαινει με το σταγονομετρο..γιαυτο και χτυπανε στην τιμη.

Και πάλι το πας φανατικά αλλά θα σου απαντήσω. Ναι δεν έχει οθονάρα σε σχέση με της συσκευής μου έχει όμως πιο αναβαθμισμένο cpu/gpu μιας και βγήκε 8-9 μήνες αργότερα. Όχι δεν είναι πιο κόσμημα στο σύνολο μιας και είναι υποκειμενικό το τι είναι όμορφο ( κάποιοι γουστάρουν το htc 10 ). Πάμε τώρα στα υπόλοιπα που τα άφησες στην άκρη, δεν είναι αδιάβροχο, δεν έχει την μπαταρία που χω, δεν έχει ούτε κατα διάνοια την κάμερα που χω και κοστίζει 200-300 ευρώ ακριβότερα.

Τώρα ας φύγουμε πάλι απ'το φανατικό μέρος κι ας ξαναπώ, ασχέτος με το τι έχω κι τι έχεις όταν ΣΚΑΣ 700 ΕΥΡΩ δεν πρέπει να κάνεις εκπτώσεις σε τίποτα. Tώρα εσύ ξανα πες ότι δεν σε ενδιαφέρει εσένα η κάμερα αλλά αυτό ποσός ενδιαφέρει την πλοιονότητα που σκέφτεται πάρα πολύ καλά τι θα προτιμήσει όταν δίνει άνω των 400 ευρώ.

H ειρωνεία μου ως προς το '' αφού κάνει κλήσεις όλα οκ'' είναι μιας και έχετε εξ'αρχής και λέτε ότι δεν σας ενδιαφέρει εσας η κάμερα οπότε σιγά το πράγματα, σιγά το πράγμα για σας αλλά όχι γενικά για να είστε τόσο απόλυτοι για μας που κοιτάμε και την κάμερα όταν δίνουμε 700ευρώ.

Edited by adversus

Θα συμφωνήσω με τον adversus. Έχει 700€, οπότε ο χρήστης έχει απαιτήσεις, δεν αρκεί μια φωτεινή καλή οθόνη. Και εφόσον η εταιρία κοστολογεί ένα κινητό 700€ θα πρέπει να προσφέρει αυτά που περιμένει κάποιος όταν σκάει 700€ και αυτά που προσφέρει ο ανταγωνισμός σε αυτά τα χρήματα. Δεν δικαιολογείται Όταν κοστολογείται ένα κινητό τόσο να μην έχει απροβλημάτιστο software και να μην βγάζει καλύτερες φώτο από ένα κινητό των 150€. Η xiaomi πουλά τα zero bezels. Είναι σημαντικό αυτό αλλά όχι αρκετό για να κάθεται κάποιος να ψάχνει ρομ για να μπορεί κάνει τα απολύτως απαραίτητα όπως να κατεβάζει εφαρμογές από το play store. Γνώμη μου.
The day is my enemy, the night my friend

Ξεκινάτε παιδιά από λάθος βάση, ειδικά στο θέμα Software. Η Xiaomi, δυστυχώς για εμάς, δεν κυκλοφορεί τη συσκευή για όλο τον κόσμο, αλλα για την Κινα. Αρα, λαμβάνοντας υπόψη ότι στην Κινεζικη ROM όλα δουλεύουν μια χαρα και δεν χρειάζεται να ψάξεις να εγκαταστήσεις τίποτε αν είσαι Κινέζος, η συσκευή είναι αψεγάδιαστη. Πάει αυτό. Τώρα αν εμείς θέλουμε να την αγοράσουμε και να περάσουμε είτε Αγγλική ΡΟΜ, είτε Ελληνική, άλλο καπελλο. Αλλα η συσκευή δεν απευθύνεται στη Δύση.

Σχετικά με τη φωτογραφική μηχανή, επειδή έχουν περάσει πάνω από 4 συσκευές Xiaomi από τα χερια μου, οι φωτογραφίες που βγάζουν είναι πάνω του μέσου ορου, οποτε με καλύπτουν σα χρηστη. Αν θέλω τελειες φωτογραφίες, χρησιμοποιώ τη φωτογραφική μου μηχανή ........ :whistle:

Phone 15 Pro Max Titanium Blue 256GB iOS 17.1.1

iPhone 13 Black 128GB iOS 17.1.1

iPad mini 8,3" 6th gen Gold 256GB iOS 17.1.1

iPad Pro 11" 4th gen Grey 256GB iOS 17.1.1

Apple watch 7 Black 45mm watchOS 10.1.1

Honor magic 4 Lite Blue 6/128GB Magic UI 4.2 (Android 11)

Συγγνώμη που πετάγομαι μια και δεν έχω το τηλέφωνο αν και θα ήθελα. Μια απλή ερώτηση. Μπήκατε σε θέμα του Mi Mix διάφοροι που δε το έχετε να μας πείτε γιατί δε το έχετε και γιατί δε σας αρέσει και γιατί δεν αξίζει να το πάρει κάποιος? Εχετε σκεφτεί ότι γούστο του και καπέλο του του οποιουδήποτε να πάρει ότι θέλει με όποια κριτήρια αποφασίζει αυτός? Αν δε σας αρέσει αυτό το τηλέφωνο είναι απόλυτο δικαίωμά σας. Το να προσπαθείτε να πείσετε τους υπόλοιπους με ΔΙΚΑ σας κριτήρια γιατί δε σας αρέσει και γιατί να μη το πάρουν οι άλλοι ξεφεύγει από τη λογική μου. Τι προσπαθείτε να αποδείξετε? Οτι έχετε το super duper wow κινητό με τα ΔΙΚΑ σας κριτήρια πάντα και ότι δε θα παίρνατε αυτό το κινητό επειδή δε ταιριάζει στα ΔΙΚΑ σας θέλω? Και λοιπόν? Δε σταματάτε αυτή τη συζήτηση εδώ και πάμε στα του τηλεφώνου καθαρά? Ειλικρινά μερικές φορές δε το καταλαβαίνω αυτό...

Συγγνώμη που πετάγομαι μια και δεν έχω το τηλέφωνο αν και θα ήθελα. Μια απλή ερώτηση. Μπήκατε σε θέμα του Mi Mix διάφοροι που δε το έχετε να μας πείτε γιατί δε το έχετε και γιατί δε σας αρέσει και γιατί δεν αξίζει να το πάρει κάποιος? Εχετε σκεφτεί ότι γούστο του και καπέλο του του οποιουδήποτε να πάρει ότι θέλει με όποια κριτήρια αποφασίζει αυτός? Αν δε σας αρέσει αυτό το τηλέφωνο είναι απόλυτο δικαίωμά σας. Το να προσπαθείτε να πείσετε τους υπόλοιπους με ΔΙΚΑ σας κριτήρια γιατί δε σας αρέσει και γιατί να μη το πάρουν οι άλλοι ξεφεύγει από τη λογική μου. Τι προσπαθείτε να αποδείξετε? Οτι έχετε το super duper wow κινητό με τα ΔΙΚΑ σας κριτήρια πάντα και ότι δε θα παίρνατε αυτό το κινητό επειδή δε ταιριάζει στα ΔΙΚΑ σας θέλω? Και λοιπόν? Δε σταματάτε αυτή τη συζήτηση εδώ και πάμε στα του τηλεφώνου καθαρά? Ειλικρινά μερικές φορές δε το καταλαβαίνω αυτό...

Και πολυ καλα εκανες και πεταχτηκες!!! Οσα δε φτανει η αλεπου.....αυτο θα πω εγω:lol::p

Στα του τηλεφωνου: ρολλαρει απιστευτα και ειναι κατασκευαστικο κοσμημα!! Δε θα μπω σε αντιπαραθεσεις με αλλα smartphones, αλλα, εχοντας περασει απ' ολες τις ναυαρχιδες (εκτος απ' αυτες των HTC & SONY), εχω να πω, πως ειναι οτι καλυτερο και πιο εντυπωσιακο εχω πιασει στα χερια μου!! Και μην ξεχναμε, πως, οπως ειπε και καποιος φιλος νωριτερα, προοριζεται για την Κινεζικη αγορα, οποτε τα οποια "πειραγματα" απο εμας, ειναι γνωστα εκ προοιμιου κι οποιος θελει και μπορει, προχωρα στην αγορα του.

Η χαμηλη, αρχικα, ενταση κατα την κληση, οφειλοταν στο οτι ειχα πειραξει τις ρυθμισεις του Dolby Atmos, το οποιο ειναι ενσωματωμενο στην ελληνικη ROM. Επανεφερα στα default, και τωρα ακουω καμπανα!!!

Οσον αφορα τη φωτογραφικη του, ειναι οντως ανω του μεσου ορου, οπως τουλαχιστον τη βλεπω εγω. Χρειαζεται ομως αρκετα σταθερο χερι, κατι που δε διαθετω...:O

Η μπαταρια του, τερας, με κανονικη προς βαρεια χρηση (μονιμως ενεργα WiFi, Bluetooth, δεδομενα), μου βγαζει 3 γεματες μερες χρησης, κι ακομη ειμαι στην 3η φορτιση.

Θα ηθελα, λιγο δυνατοτερη ενταση, απο το ενσωματωμενο ηχειο, δεν ειναι τοσο δυνατο οσο του Redmi Pro, που επισης εχω. Ειναι ομως πιο ποιοτικο, πιο γεματος ο ηχος του.

Έχω να πω στον άνθρωπο που έκανε την κίνηση και το αγόρασε καλοδούλευτο και να το χαρεί όσο δεν πάει.. Είναι πραγματικά ένα τηλέφωνο που ξεφεύγει από τις βασικές "νόρμες" και ενσωματώνει καινοτόμα πράγματα.

Σαν "γκατσετάκιας" κι εγώ ήμουν έτοιμος να το πάρω, αλλά το κόστος σε συνδυασμό με πράγματα που προαναφέρθηκαν (υποστήριξη βασικά στην Ευρώπη + κάμερα + "ακουστικό) με έκανε να διστάσω.

Θα περιμένω κάποια αναβάθμιση (mix2) ή πτώση της τιμής του.

Και θα ήθελα ένα πλήρες review από τον συμφουρομίτη (όσο πιο αντικειμενικό γίνετε) μετά από 1-2 εβδομάδες χρήσης. Σαν βοήθεια σε αυτούς που "ψήνονται" για την αγορά του.

Δυστυχώς έχω κακή εμπειρία από τα software των Κινέζων (αυτών που δεν έχουν google services) κατασκευαστών (είχα ένα meizu mx5) και δεν μπορούσε με τπτ το bluetooth ακουστικό να δουλέψει ταυτόχρονα συνδεμένο με το moto360, κολλήματα στις ειδοποιήσεις κλπ κλπ. Κατασκευαστικά ήταν πολύ καλό, αλλά τι να το κάνεις. :blink:

Έχω να πω στον άνθρωπο που έκανε την κίνηση και το αγόρασε καλοδούλευτο και να το χαρεί όσο δεν πάει.. Είναι πραγματικά ένα τηλέφωνο που ξεφεύγει από τις βασικές "νόρμες" και ενσωματώνει καινοτόμα πράγματα.

Σαν "γκατσετάκιας" κι εγώ ήμουν έτοιμος να το πάρω, αλλά το κόστος σε συνδυασμό με πράγματα που προαναφέρθηκαν (υποστήριξη βασικά στην Ευρώπη + κάμερα + "ακουστικό) με έκανε να διστάσω.

Θα περιμένω κάποια αναβάθμιση (mix2) ή πτώση της τιμής του.

Και θα ήθελα ένα πλήρες review από τον συμφουρομίτη (όσο πιο αντικειμενικό γίνετε) μετά από 1-2 εβδομάδες χρήσης. Σαν βοήθεια σε αυτούς που "ψήνονται" για την αγορά του.

Δυστυχώς έχω κακή εμπειρία από τα software των Κινέζων (αυτών που δεν έχουν google services) κατασκευαστών (είχα ένα meizu mx5) και δεν μπορούσε με τπτ το bluetooth ακουστικό να δουλέψει ταυτόχρονα συνδεμένο με το moto360, κολλήματα στις ειδοποιήσεις κλπ κλπ. Κατασκευαστικά ήταν πολύ καλό, αλλά τι να το κάνεις. :blink:

Ειπαμε τα θεματα S/W τα λυνεις με την ελληνικη Rom ..... Η καποια global, οπου υπαρχουν τα Google Play Services εγκατεστημενα....;)

Phone 15 Pro Max Titanium Blue 256GB iOS 17.1.1

iPhone 13 Black 128GB iOS 17.1.1

iPad mini 8,3" 6th gen Gold 256GB iOS 17.1.1

iPad Pro 11" 4th gen Grey 256GB iOS 17.1.1

Apple watch 7 Black 45mm watchOS 10.1.1

Honor magic 4 Lite Blue 6/128GB Magic UI 4.2 (Android 11)

Και πάλι το πας φανατικά αλλά θα σου απαντήσω. Ναι δεν έχει οθονάρα σε σχέση με της συσκευής μου έχει όμως πιο αναβαθμισμένο cpu/gpu μιας και βγήκε 8-9 μήνες αργότερα. Όχι δεν είναι πιο κόσμημα στο σύνολο μιας και είναι υποκειμενικό το τι είναι όμορφο ( κάποιοι γουστάρουν το htc 10 ). Πάμε τώρα στα υπόλοιπα που τα άφησες στην άκρη, δεν είναι αδιάβροχο, δεν έχει την μπαταρία που χω, δεν έχει ούτε κατα διάνοια την κάμερα που χω και κοστίζει 200-300 ευρώ ακριβότερα.

Τώρα ας φύγουμε πάλι απ'το φανατικό μέρος κι ας ξαναπώ, ασχέτος με το τι έχω κι τι έχεις όταν ΣΚΑΣ 700 ΕΥΡΩ δεν πρέπει να κάνεις εκπτώσεις σε τίποτα. Tώρα εσύ ξανα πες ότι δεν σε ενδιαφέρει εσένα η κάμερα αλλά αυτό ποσός ενδιαφέρει την πλοιονότητα που σκέφτεται πάρα πολύ καλά τι θα προτιμήσει όταν δίνει άνω των 400 ευρώ.

H ειρωνεία μου ως προς το '' αφού κάνει κλήσεις όλα οκ'' είναι μιας και έχετε εξ'αρχής και λέτε ότι δεν σας ενδιαφέρει εσας η κάμερα οπότε σιγά το πράγματα, σιγά το πράγμα για σας αλλά όχι γενικά για να είστε τόσο απόλυτοι για μας που κοιτάμε και την κάμερα όταν δίνουμε 700ευρώ.

Δεν εχει οθοναρα?Μιλας τωρα εκ πειρας η λογια στον αερα?Αδιαβροχο?Τι ειναι αυτο?θες να ανοιξουμε συζητηση για αυτο το θεμα?Μου λες οτι μπαινεις στην θαλασσα με το κινητο σου που εχει αξια 700 ευρω?Η οτι αν πεσει στο μι μιξ νερο,τοτε παει καταστραφηκε η συσκευη?Μπαταρια?εχει το δικο σου καλυτερη μπαταρια...που με το ζορι μερα βγαζει..ΟΚ. Εμπειρια χρησης?Που το κρατας και πατιουντε δεξια και αριστερα κουπμια??Και δεν το παω καθολου φανατικα,εχουν περασει πολλες συσκευες απο διαφορες εταιριες στα χερια μου.Η καθε εταιρια εχει τα καλα και τα κακα της και ο καθε αγοραστης επιλεγει με βαση τι καλυπτει αυτον.ΣΥΜΦΩΝΩ οτι η καμερα ειναι κατωτερη των περιστασεων για συσκευη τετοιας αξιας,ΔΙΑΦΩΝΩ ομως σε ολα τα υπολοιπα που λες μονο και μονο για να το μειωσεις σαν συνολο. Και επειδη για κακη μου τυχη δεν εχω μπορεσει ακομα να το πιασω στα χερια μου,εχω αναγκαστει να το ψαξω πολυ σαν συσκευη και οσοι μα οσοι το εχουν (ακομα και ιφονακιδες και σαμσουνγκακιδες) εχουν να λενε τα καλυτερα. Α και κατι τελευταιο για να κλεισω το θεμα γιατι τσαμπα συζητηση γινεται δεν θα βγαλουμε ακρη ποτε, η τιμη που ανακοινωθηκε ειναι οσο κοστιζει το δικο σου μετα απο 8-9 μηνες,και επειδη ως γνωστον οσο υπαρχει ζητηση η τιμη ανεβαινει...;) καλη συνεχεια.

Δεν εχει οθοναρα?Μιλας τωρα εκ πειρας η λογια στον αερα?Αδιαβροχο?Τι ειναι αυτο?θες να ανοιξουμε συζητηση για αυτο το θεμα?Μου λες οτι μπαινεις στην θαλασσα με το κινητο σου που εχει αξια 700 ευρω?Η οτι αν πεσει στο μι μιξ νερο,τοτε παει καταστραφηκε η συσκευη?Μπαταρια?εχει το δικο σου καλυτερη μπαταρια...που με το ζορι μερα βγαζει..ΟΚ. Εμπειρια χρησης?Που το κρατας και πατιουντε δεξια και αριστερα κουπμια??Και δεν το παω καθολου φανατικα,εχουν περασει πολλες συσκευες απο διαφορες εταιριες στα χερια μου.Η καθε εταιρια εχει τα καλα και τα κακα της και ο καθε αγοραστης επιλεγει με βαση τι καλυπτει αυτον.ΣΥΜΦΩΝΩ οτι η καμερα ειναι κατωτερη των περιστασεων για συσκευη τετοιας αξιας,ΔΙΑΦΩΝΩ ομως σε ολα τα υπολοιπα που λες μονο και μονο για να το μειωσεις σαν συνολο. Και επειδη για κακη μου τυχη δεν εχω μπορεσει ακομα να το πιασω στα χερια μου,εχω αναγκαστει να το ψαξω πολυ σαν συσκευη και οσοι μα οσοι το εχουν (ακομα και ιφονακιδες και σαμσουνγκακιδες) εχουν να λενε τα καλυτερα. Α και κατι τελευταιο για να κλεισω το θεμα γιατι τσαμπα συζητηση γινεται δεν θα βγαλουμε ακρη ποτε, η τιμη που ανακοινωθηκε ειναι οσο κοστιζει το δικο σου μετα απο 8-9 μηνες,και επειδη ως γνωστον οσο υπαρχει ζητηση η τιμη ανεβαινει...;) καλη συνεχεια.

Δεν έχει οθονάρα ως προς το hardware μέρος. Μια απλή IPS 1080p έχει που κάνει αρκετά καλά την δουλειά της. Το ότι είναι με τέτοια bezel δεν την κάνει οθονάρα αλλά απλά εντυπωσιακή και αρκετά εύχρηστη για όσους θέλουν μεγάλη οθόνη σε μικρό μέγεθος συσκευής. Αδιάβροχο ναι να αρχίσεις την συζήτηση παρακαλώ αλλά όχι επειδή δεν σε ενδιαφέρει εσένα αλλά με αντικειμενικό τρόπο. Ναι δεν θα μπω στην θάλασσα θα ρίξω νερό πάνω του όμως χωρίς να χω τον φόβο για υγρασίες και άλλες βλακείες που λένε μέχρι και οι κινέζοι όταν τους πας την συσκευή. ( άσε τις εξυπνάδες γιατί δεν μιλάς με άτομο που έχει πιάσει 1-2 xiaomi μόνο ). Εμπειρία χρήσης, ναι το κρατάω χωρίς να πατιέται τίποτα αριστέρα και δεξιά. Μπαταρία ναι πολύ καλύτερη του Mi Mix ( υπόψην έχω το redmi 3s και βγάζει περισσότερο από αυτό το 7 edge ). Και που το βγάζω το συμπέρασμα συγκεκριμένα για το MIX; τσεκάρε τα reviews να δεις. Στην καλύτερη 9/10 έχει πάρει στην μπαταρία στα περισσότερα site ενώ το edge από 9 και πάνω. Κι όπως λέω παρακάτω και την δική μου συσκευή την έχω κράξει για τα αρνητικά της γιατί όταν βγήκε έκανε ένα κάρο λεφτά ( και τώρα κάνει ). Δεν την μειώνω σαν σύνολο γι'αυτό και δεν είπα κουβέντα για τα υπόλοιπα ( σε παρακαλώ αν βρεις έστω ένα σχόλιο να μειώνω τα υπόλοιπα πες το μου ), από την αρχή σχολίασα μόνο την κάμερα και μάλιστα πριν δω τι φακό έχει είπα απλά ότι χρειάζεται αναβάθμιση επειγόντως

Όταν θα κρίνεις ως καταναλωτής χωρίς παρωπίδες ως προς τα αγαπημένα σου πράγματα τα ξαναλέμε.

Κριτική λέγεται, αν δεν σ'αρέσει μην την διαβάζεις. Δεν θα σας λέμε μόνο το πόσο τέλεια είναι η επιλογή που θα κάνετε.

Όπως έχω γράψει τα αρνητικά της συσκευής μου στα θέματα του ( υπάρχουν τα post ) έτσι θα λέω τα αρνητικά κάθε συσκευής.

Δεν προσπαθούμε να πείσουμε κανέναν με δικά μας κριτήρια, ακριβός το αντίθετο προσπαθώ να κάνω. Εδώ μας αραδιάσατε παραμύθια της χαλιμας ότι δεν μετράει η φωτογραφική στα smartphone εν ετη 16 μόνο και μόνο για να πείσετε τον εαυτό σας ότι είστε σωστοί.

Edited by adversus

Ρε φιλε γινεσαι κουραστικος ειλικρινα..αν εχεις τοσο αναγκη να μιλας με καποιον,πες να σε κανω add στο facebook να μιλαμε εκει οσο θες.Οσο για τα υπολοιπα: 1) Δεν ειναι IPS αλλα OLED οθονη (ψαξου λιγο καλυτερα γιατι σε βρισκω αδιαβαστο). 2) "Αδιαβροχα" "dust protection" κτλπ κτλπ ειναι για μερικους σαν και εσενα να χουν να λενε οταν του πουν τι εχει το κινητο σου και αξιζει τοσο?3) η μπαταρια δεν μπορει να κριθει χωρις να εχει υπαρξει καμια αναβαθμιση στην συσκευη και απο ατομα τα οποια το ανοιξαν εκαναν τα τεστ και τελος.Αντιθετα μπορω και εγω να σου πω οτι το παλικαρι που το εχει του βγαζει 3 μερες..ε και? Θες να κρινω σαν καταναλωτης?Ωραια λοιπον,σαν καταναλωτης για μια τετοια συσκευη ΔΕΝ με ενδιαφερει το ποσο τελειες φωτογραφιες βγαζει εφοσον βγαζει ικανοποιητικες,με ενδιαφερουν αλλα πραγματα τα οποια εχει η συγκεκριμενη συσκευη που δεν τα εχει καμια αλλη.Επισης με ενδιαφερει πως αν το παρω τωρα σε 6 μηνες θα μπορω να το δωσω 600 ευρω.πραγμα που εσυ δεν μπορεις.Τελευταιο μηνυμα απο εμενα.Και αν κρινει ο διαχειρηστης οτι ειμαστε off topic,ας διαγραψει τα μυνηματα γιατι ξεφυγαμε.