Jump to content

Blogging @ myphone.gr: Η Google στον αστερισμό των Pixel


Jimi_Gr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αφορμή για αυτό το κείμενο αποτέλεσε η παρουσίαση των νέων προϊόντων της Google αφενός, αλλά και η δήλωση ενός στελέχους της αφετέρου, που είχε πει ότι: «Όπως ήρθε το Android πριν οκτώ χρόνια και συνετέλεσε στην αλλαγή του τεχνολογικού κόσμου, κάτι ανάλογο θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου». Τώρα, μετά την παρουσίαση, είναι πολλοί αυτοί που απορούν τι ήταν τελικά αυτό τόσο σημαντικό που έγινε και θα το μνημονεύουμε μετά από τα επόμενα οκτώ χρόνια. Έκανα κάποιες σκέψεις πάνω σε αυτό, τις οποίες θα προσπαθήσω να τις βάλω σε μια σειρά. Πάμε από την αρχή λοιπόν.

 

Στα μέσα του περασμένου μήνα, έκανε την εμφάνισή του, παγκοσμίως, ένα διαφημιστικό σποτ. Ένα κενό πλαίσιο αναζήτησης στην μέση ενός ψυχρού λευκού φόντου άρχισε να μεταμορφώνεται σιγά-σιγά, να γίνεται όλο και πιο ψηλό και πιο αδύνατο. Οι γραμμές αυτές στο τέλος πήραν σχήμα και είδαμε το περίγραμμα ενός τηλεφώνου να αναδύεται. Παρέπεμπε φυσικά, στο Pixel, το νέο τηλέφωνο «Made by Google». Ο συμβολισμός εδώ είναι ξεκάθαρος. Το πλαίσιο αναζήτησης που κάποτε καθόριζε την Google και ήταν αυτό που την καθιέρωσε στην συνείδηση του κόσμου, σαν το απόλυτο εργαλείο για οτιδήποτε ήθελε από το διαδίκτυο. Η Google όμως εξελίχθηκε. Με διάφορα «εργαλεία», όπως το Gmail, το Chrome, το YouTube και κυρίως το Android, έγινε η κορυφαία εταιρεία λογισμικού στον κόσμο. Αλλά τώρα πλέον, είναι κάτι πολύ περισσότερο.

 

Εξέλιξη

 

Η Google είχε και έχει ανάγκη να βρει τι είναι αυτό που έρχεται την επόμενη μέρα. Τι είναι αυτό που έρχεται μετά. Μετά από αυτό το απλό πλαίσιο αναζήτησης και τα βασικά αποτελέσματα με τις ιστοσελίδες που βρίσκει και μας επιστρέφει. Η Google είναι μαζί μας εδώ και 18 χρόνια και κάποια μέρα (σύντομα) θα μας δώσει ένα καλύτερο πρότυπο για τη χρήση του Διαδικτύου, που θα αντικαταστήσει το πανταχού παρόν «κουτί αναζήτησης». Την ίδια στιγμή, η Google έχει επίσης ανάγκη να γίνει μια εταιρεία παρασκευής hardware συσκευών, δημιουργώντας τα δικά της προϊόντα, αντί να αφήνει τον τομέα αυτό αποκλειστικά στους εταίρους της.

 

Οι δύο αυτές ανάγκες συνδέονται άμεσα μεταξύ τους. Αν υπάρχει κάτι που πρόκειται να αντικαταστήσει το πλαίσιο αναζήτησης, να είστε βέβαιοι ότι η Google θέλει να το δημιουργήσει. Ίσως να το έχει ήδη κάνει, με το Google Assistant (τον βοηθό τεχνητής νοημοσύνης (AI) της εταιρείας), που τροφοδοτείται από τις μαζικές υποδομές cloud και την τεράστια βάση δεδομένων της Google, που γνωρίζει σχεδόν τα πάντα για μας. Αλλά ακόμη και το καλύτερο λογισμικό είναι άχρηστο χωρίς το κατάλληλο hardware που θα το τρέξει. Αν ήσασταν στην θέση των ιθυνόντων της Google, θα εμπιστευόσασταν το μέλλον της εταιρείας σας στους εταίρους σας για την υλοποίηση των hardware συσκευών; Σίγουρα όχι, θα προτιμούσατε να ελέγχετε όλη την τεχνολογία και τις δυνατότητες σας, σε όλα τα επίπεδα.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58789/made-by-google-event-pixel-october-796x408.jpg

 

Hardware Made by Google

 

Αυτό έκανε και η Google. Παρουσίασε ένα ολόκληρο, διασυνδεδεμένο οικοσύστημα συσκευών: Δύο κινητά τηλέφωνα (Pixel και Pixel XL), ένα έξυπνο ηχείο (Google Home), μια συσκευή εικονικής πραγματικότητας (VR), ένα εξελιγμένο router WiFi, κι ένα dongle ροής πολυμέσων ανώτατης ανάλυσης (Chromecast Ultra). Τα πιο σημαντικά μέρη του εν λόγω οικοσυστήματος είναι τα Pixel και το Google Home, μέσω των οποίων λειτουργεί άψογα το Google Assistant. Τα υπόλοιπα συμπληρώνουν το οικοσύστημα της Google και απογειώνουν την εμπειρία χρήσης. Έχω ένα Chromecast (το πρώτο) και είναι το καλύτερο γκατζετάκι που έχω αγοράσει ever. Κάθε φορά που το χρησιμοποιώ (σχεδόν καθημερινά) ενθουσιάζομαι σαν μικρό παιδί που ανοίγει τα δώρα του τα Χριστούγεννα.

 

Φτιάχνοντας τις δικές της συσκευές, η Google βάζει τον εαυτό της για πρώτη φορά απέναντι από την Apple, Google Phone εναντίον iPhone. Βάζει ένα πολύ μεγάλο στοίχημα, με πολύ μικρά περιθώρια λάθους. Σε αυτόν τον τομέα μάλιστα, παίζει κυριολεκτικά εκτός έδρας. Φαίνεται όμως, ότι η Google αποφάσισε να ακολουθήσει μια απλή ρήση: Αν θέλεις να γίνει κάτι σωστά, θα πρέπει να το κάνεις μόνος σου.

 

Η Google έχει κάνει πολλές hardware συσκευές στο παρελθόν, αλλά μέχρι τώρα όλες είχαν να κάνουν με την κύρια αποστολή της, την αναζήτηση. Από το καταστροφικό Nexus Q μέχρι το άκρως επιτυχημένο Chromecast, τα προϊόντα της Google σχεδιάζονταν από διαφορετικά τμήματα χωρίς να υπάρχει μια πραγματικά κεντρική στρατηγική. Αυτό άλλαξε φέτος τον Απρίλη, όταν η Google προσέλαβε τον Rick Osterloh, και τον έβαλε επικεφαλή του νεοσύστατου, αναδιοργανωμένου και αναβαθμισμένου τμήματος hardware συσκευών.

 

Τώρα πλέον όλες οι συσκευές που παράγονται από την Google, γίνονται μέσω του τμήματος που ηγείται ο Osterloh, κάτι που εξασφαλίζει σταθερό σχεδιασμό και προσήλωση σε έναν ενιαίο σκοπό. Κοιτάζοντας τις νέες συσκευές της Google, βλέπουμε μεγαλύτερη συνοχή στο σχεδιασμό τους από ότι πριν. Το αισθανόμαστε ότι όλα αυτά τα προϊόντα προέρχονται από την ίδια εταιρεία. Η αισθητική τους δεν έχει τόσο πολύ τις καθαρές γραμμές της Apple ή το δυναμικά φουτουριστικό σχεδιασμό της Samsung. Αντί αυτού, δείχνουν προσιτές και άνετες (σχεδόν σπιτικές), σαν κάτι που θα βλέπαμε σε ένα δωμάτιο σπιτιού, στον προθάλαμο μιας εταιρείας ή στην αίθουσα αναμονής ενός ιατρείου, δεμένο αισθητικά με τον χώρο.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58786/google-nexus-no-more.jpg

 

Nexus

 

Ο απόλυτος έλεγχος των προϊόντων είναι μια ριζική αλλαγή για την Google. Μέχρι τώρα υπήρχε το πρόγραμμα Nexus, του οποίου η λογική ήταν να δίνει μια κατεύθυνση στους κατασκευαστές και στους προγραμματιστές, ένα είδος «πλατφόρμας αναφοράς» για να μάθουν τι έρχεται στο Android. Οι πωλήσεις των συσκευών ήταν περισσότερο «φασαρία» για την εταιρεία παρά μια βασική επιχειρηματική δραστηριότητα.

 

«Η ιδέα ήταν να δείξουμε σε όλους πως πρέπει να γίνει», είπε ο Brian Rakowski, αντιπρόεδρος διαχείρισης προϊόντων του Android. «Όλοι οι εταίροι στον κατασκευαστικό χώρο το πήραν και έχτισαν μεγάλα προϊόντα πάνω του». Τα Nexus ήταν πάντα κατασκευασμένα σε συνεργασία με κάποια εταιρεία και συνήθως δεν ήταν κάτι παραπάνω από βελτιωμένες ή παρόμοιες συσκευές από αυτές που είχε ήδη κάνει ο συνεργάτης.

 

Αυτό δεν είναι απαραίτητο πια. Το πρόγραμμα Nexus έχει εκπληρώσει την αποστολή του. Οι κατασκευαστές δεν χρειάζονται πλέον να τους δείξει το δρόμο η Google. Μπορεί να γνωρίζουμε όλοι ότι η HTC είναι ο κατασκευαστής των Pixel, αλλά η Google λέει ότι το τηλέφωνό της δεν βασίζεται σε οποιοδήποτε τηλέφωνο HTC και ότι η ευθύνη σχεδιασμού, αλλά και πωλήσεων των τηλεφώνων, ανήκει αποκλειστικά στην Google.

 

Προώθηση, υποστήριξη

 

Με το πρόγραμμα Nexus να μην είναι πλέον αναγκαίο, η Google βρέθηκε μπροστά σε μια πιο επείγουσα ανάγκη. Να αντιμετωπίσει την Apple και να ενισχύσει την θέση του Android με ένα προϊόν που θα ανταγωνιστεί στα ίσα το iPhone, όσον αφορά τις πωλήσεις, την ποιότητα και την εξυπηρέτηση των πελατών. Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι τα Pixel.

 

Η Google έκλεισε συμφωνίες για συνεργασία με λιανοπωλητές και φορείς τηλεφωνίας. Εδώ μένει λίγο πίσω από την Apple, γιατί στις ΗΠΑ για παράδειγμα η Verizon είναι αποκλειστικός συνεργάτης της εταιρείας, ενώ το iPhone μπορούν να το πάρουν με επιδότηση, οι πελάτες όλων των μεγάλων εταιρειών κινητής τηλεφωνίας της χώρας. Βέβαια, η Google πουλάει μια ξεκλείδωτη έκδοση του τηλεφώνου στο δικό της online κατάστημα ή μέσω άλλων καταστημάτων λιανικής, με προαιρετική τη χρηματοδότηση.

 

Τα Pixel βρίσκονται στο υψηλότερο σκαλοπάτι τιμολόγησης. Αυτό σίγουρα θα απογοητεύσει τους φαν των Nexus, αλλά είπαμε, τέλος οι παραχωρήσεις στην ποιότητα για χάρη της τιμής. Το τηλέφωνο κατασκευάζεται με κορυφαία υλικά και ενσωματώνει ότι καλύτερο υπάρχει σε εξαρτήματα αυτή την στιγμή στην αγορά, με κορυφαία υλοποίηση και το καλύτερο πάντρεμα hardware και software που θα μπορούσε να κάνει η εταιρεία. Τα στελέχη της Google αναγνωρίζουν ότι είναι ακριβό, αλλά ισχυρίζονται ότι μια τέτοια υλοποίηση έχει υψηλό κόστος κατασκευής και δεν ήθελαν να κάνουν κανένα συμβιβασμό όσων αφορά στην εμπειρία χρήσης των καταναλωτών. Γνωρίζουν επίσης, ότι δεν θα κάνει ψηλές πωλήσεις, αλλά είναι πεπεισμένοι ότι τα επόμενα χρόνια αυτό θα αλλάξει. Λένε ότι μόλις δουν οι χρήστες τις δυνατότητες αυτών των συσκευών, σε συνδυασμό με περισσότερες συμφωνίες με τους ανά τον κόσμο λιανοπωλητές, θα ανεβάσουν αρκετά το μερίδιο τους στις αγορές.

 

Προκειμένου να ανταγωνιστεί πραγματικά την Apple, η Google αναβάθμισε την υποστήριξη πελατών. Όταν κάτι πάει στραβά με κάποιο iPhone, ο πελάτης πάει σε ένα Apple Store. Όταν θα χρειαστεί βοήθεια με το Pixel, θα ανοίξει τις ρυθμίσεις τις συσκευής και θα πατήσει την καρτέλα υποστήριξης. Η Google έχει πλέον 24ωρη υπηρεσία υποστήριξης (μέσω κλήσης ή chat). Στον εκπρόσωπο της τεχνικής υποστήριξης θα μπορούμε να δίνουμε πρόσβαση στην οθόνη του κινητού μας (χωρίς να μπορεί να το χειριστεί), ώστε να μπορεί να μας καθοδηγήσει σε ότι πηγαίνει στραβά.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58790/pixelvsiphone7-100516024214.jpg

 

Design

 

Ο σχεδιασμός των Pixel έχει σαφέστατες επιρροές από το iPhone. Υπάρχουν μικροδιαφορές, βέβαια. Το περίγραμμα της συσκευής είναι ελαφρώς υπό γωνία αντί για καμπύλο. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στο πίσω μέρος μέσα σε ένα τετράγωνο γυάλινο πλαίσιο που βοηθά στην ευθυγράμμιση και την προσαρμογή του τηλεφώνου με το χέρι. Είναι επίσης ανεπαίσθητα παχύτερο στο επάνω μέρος για να χωρέσει η κάμερα χωρίς να εξέχει.

 

Διάβασα πολλά παράπονα και κριτικές για το ότι θα έπρεπε να έχει τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων μπροστά για να μην χρειάζεται να το σηκώνουμε, να μην έχει τόσο μεγάλο μπροστινό κάτω bezel κλπ. Μια ωραία ιδέα που είδα είναι να είχε έναν δεύτερο αισθητήρα μπροστά. Αλλά τότε θα έμοιαζε ακόμη περισσότερο με iPhone, αν ήταν στρογγυλός, με συνδυασμό iPhone-Samsung αν ήταν παραλληλόγραμμος, με συνδυασμό iPhone-Moto αν ήταν τετράγωνος κλπ. Σε γενικές γραμμές όπως και να το σχεδίαζαν, κάπου θα έμοιαζε. Όσο για το μεγάλο κάτω bezel, ίσως να υπάρχει και για να χωρέσουν διάφορα εξαρτήματα, αλλά και για να υπάρχει απόλυτη συμμετρία, όταν θα βάζουμε την συσκευή στο VR headset.

 

Να σημειώσω εδώ και το αυτονόητο. Το αν μας αρέσει ή όχι ένα τηλέφωνο, είναι καθαρά υποκειμενικό. Εγώ το βλέπω συμπαθητικό. Μου αρέσει αυτή η «τσαχπινιά» με το γυάλινο πλαίσιο στο πίσω μέρος και το ότι δεν εξέχει η κάμερα. Από την άλλη δεν μου αρέσει γενικώς ο σχεδιασμός του iPhone (άρα και το εμπρόσθιο μέρος του Pixel), αλλά το μαύρο γυαλιστερό iPhone είναι πανέμορφο στα μάτια μου. Ίσως γιατί σε αυτό κρύβονται επιμελώς, οι γραμμές των κεραιών. Who knows.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58787/google-event-006.jpg

 

Παρουσίαση

 

Είδα κι εγώ, όπως πολύς κόσμος, την παρουσίαση της 4ης Οκτωβρίου. Σε σύγκριση με τις πομπώδεις παρουσιάσεις της Samsung και τις πολύ καλά οργανωμένες (με μουσικές, χειροκροτητές, ενθουσιασμένους οπαδούς, κλπ.) της Apple, ήταν - στην καλύτερη περίπτωση - υποτονική. Έγινε σε μια απλή αίθουσα πρώην αποθήκης σοκολατοποιίας του 1900, με άβολες καρέκλες, χωρίς θεωρεία, χωρίς αλλαγές σκηνικών, χωρίς καν κουρτίνες κρύβουν τα «αρχαία» παράθυρα κλπ. Είχαν στήσει πρόχειρα μια σκηνή με μια οθόνη από πίσω κι αυτό ήταν. Πολλοί λοιδόρησαν την Google για αυτό. Μέχρι και ότι δεν αξίζουν οι συσκευές λόγω της υποτονικής παρουσίασης διάβασα.

 

Κι εμένα μου αρέσουν οι φανταχτερές εκδηλώσεις, δεν λέω. Αλλά δεν... «μασάω». Δεν θα πάω σε κάτι γιατί έχει ωραίο περιτύλιγμα. Δεν θα αγοράσω μπλουζάκι από την λαϊκή για να το βάλω σε σακούλα Lacoste και θα περιφέρομαι. Επικεντρώνομαι στο προϊόν. Στο τι έχει να μου προσφέρει. Έκατσα και είδα πάλι το Apple Keynote. Αναγκαζόμουν και σταματούσα το βίντεο για να ξαναβάλω να ακούσω τι είπε ο παρουσιαστής. Κάθε φορά που ακουγόταν η λέξη Apple ζητωκραύγαζαν. Θα με ενοχλούσε να κάθομαι στην θέση μου και να πετάγεται όρθιος μπροστά μου ο χειροκροτητής, ή να κραυγάζει η άλλη παραδίπλα επειδή το iPhone βγαίνει και σε ροζ χρώμα. Δεν είναι λόγος ενθουσιασμού η αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών. Πως να το κάνουμε. Για μένα, λόγος ικανοποίησης είναι το καινούργιο. Το καινοτόμο. Το Google Assistant.

 

http://content.myphone.gr/photo/full/58791/google-assistant-is-gender-neutralish-but-it039s-not-feminist.png

 

Το Google Assistant και η όλη φιλοσοφία που το περιβάλλει, είναι κάτι συναρπαστικό. Είναι από αυτά τα πράγματα που αλλάζουν τα δεδομένα. Έρχεται για να αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την τεχνολογία. Αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Θα πούμε για αυτό μεταγενέστερα. Να δούμε πρώτα πόσο κοντά είναι σε αυτά που υπόσχεται και φιλοδοξεί η Google, και θα επανέλθουμε. Stay myphoned…

 

Φυσικά περιμένουμε και τις δικές σας σκέψεις, τις οποίες μπορείτε να τις εκφράσετε με τα σχόλιά σας παρακάτω, για να τις συζητήσουμε.

Edited by VeCo
Link to comment
Share on other sites

Για μένα, λόγος ικανοποίησης είναι το καινούργιο. Το καινοτόμο. Το Google Assistant.

Αν υποστηριζε ελληνικα καλο θα ηταν. Μεχρι να ερθει εκεινη η ωρα για εμας τους ελληνες δεν υπαρχει ουτε siri ουτε cortana ουτε αυτο το νεο google assistant

iPhone 2g, 3g, 3gs, 4, 4s, 5, 5s, 6 - Samsung galaxy s3 - Note 2 - Lumia 800, 1020 κιτρινο - iPad mini retina, iPad 2 - Motorola Defy+
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ απόλυτα με τον φίλο, αναφορικά με τη γλώσσα. Ωστόσο η μέχρι στιγμής υλοποίηση του assistant, έτσι όπως το δοκιμάζω, είναι ανώτερη από της apple (σημειωτέον κάτοχος 6s). Όταν θα πέσει η τιμή τους, τα pixel (το μικρό για μένα), θα είναι εξαιρετική επιλογή
Link to comment
Share on other sites

H google έφτιαξε ένα χοντρό και άσχημο iphone και το πουλάει ακριβότερα από το iphone. Τι ακριβώς περιμένει, ακόμα δεν έχω καταλάβει...
Link to comment
Share on other sites

Αυτό με το κάτω bezel που είναι τεράστιο και το κινητό έχει onScreen buttons το μίσησα από το HTC M8 και μετά , όσο τίποτα πάνω σε ένα κινητό.
Δγιαδόσται !!!11! :https://www.thepressproject.gr/
Link to comment
Share on other sites

Δεν τραβάει, άλλωστε φαίνεται απο τη μικρή συμμετοχή που έχουν οι συζητήσεις για τη συσκευή στα διάφορα φόρουμ, κάποτε έβγαζε Nexus και δε προλάβαινες τα σχόλια. Δεν είναι Samsung, ούτε iPhone και με αυτή την τιμή θα πάει άπατο, επίσης ο κόσμος δεν ενθουσιάζεται και πολύ πλέον με το φακέλωμα της Google και των άλλων ιντερνετικών κολοσσών.
Link to comment
Share on other sites

Όταν θα κυκλοφορήσει και οι Αμερικανοί θα γευτουν τα καλούδια του, θα αλλάξει το κλίμα. Ξαφνικά οι περισσότεροι που ξινιστηκαν, θα γλυκαθουν.

 

Το μόνο κακό είναι το θέμα της γλώσσας στο assistant. Είναι το μόνο που κρατάει από την αγορά του....!

Link to comment
Share on other sites

Μονοπώλιο. Χρειάζεσαι άλλες λέξεις για να περιγράψεις την κίνησή της, να προσπαθήσει να γίνει Apple;

 

Αν ναι, πάρε άλλη μία: Δισεκατομμύρια. Δεκάδες. Σαν αυτά που βγάζει η Apple. Η οποία έχει hardware οικοσύστημα μαζί με το software και το services. Η οποία κονομάει ζεστό χρήμα, μετρητό, όχι μόνο μερίσματα και ασαφούς αξίας προσωπικά δεδομένα...

 

 

 

Ναι θα την θυμόμαστε αυτήν την μέρα. Αν είμαστε μέτοχοι της Google. Ο κοσμάκης δεν πήρε τίποτα. Και οι κατασκευαστές έχασαν τα πάντα. Θα την θυμούνται κι αυτοί. Πλέον δεν αναρωτιέμαι "γιατί στα κομμάτια η Samsung κρατάει ζωντανό το Tizen". Βέβαια με μερίδιο αγοράς για το Android 85% ανοδικό είναι όνειρο θερινής νυκτός η ανάπτυξή του.

Έτσι η Google έχει νέα χωράφια να ασχοληθεί και η είσοδος στα desktop αναβάλλεται επ' αόριστων. Ανενόχλητη θα συνεχίσει, λοιπόν, η Microsoft, που συμπτωματικά είχε ανοίξει το δρόμο στο Android, όταν πριν 5 χρόνια σκότωσε την Qt.

 

Don't be evil.. ;)

Edited by Stratosnen
Google, Microsoft, Apple... Choοse a color for your chains.
Link to comment
Share on other sites

Εδώ πολλες ΜΚΟ έχουν σκοπό τα οικονομικά οφέλη, η Google δεν θα τα έχει? Επίσης όπως στην Apple δεν στοχεύει στον μέσο Έλληνα χρήστη που θέλει να παίρνει τηλέφωνα και λίγο browsing και Facebook. Αυτόν που κυνηγάει τα gadgets στοχεύει και αυτόν δεν έχει πρόβλημα να σκάει 700 για κινητό.
Link to comment
Share on other sites

Εδώ πολλες ΜΚΟ έχουν σκοπό τα οικονομικά οφέλη, η Google δεν θα τα έχει? Επίσης όπως στην Apple δεν στοχεύει στον μέσο Έλληνα χρήστη που θέλει να παίρνει τηλέφωνα και λίγο browsing και Facebook. Αυτόν που κυνηγάει τα gadgets στοχεύει και αυτόν δεν έχει πρόβλημα να σκάει 700 για κινητό.

 

Οι πλείστοι στοχεύουν (και) στις τεράστιες αναδυόμενες αγορές της Ασίας και της Αφρικής. Εξού και το Android One...

Με τη συγκεκριμένη κίνηση βέβαια θέλει να δυναμώσει το οικοσύστημά της - και να κάνει πιο δύσκολη τη μετάβαση σε άλλη πλατφόρμα - και να μπεί στην -πολλά υποσχόμενη- αγορά του VR...

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Link to comment
Share on other sites

Οι πλείστοι στοχεύουν (και) στις τεράστιες αναδυόμενες αγορές της Ασίας και της Αφρικής. Εξού και το Android One...

Με τη συγκεκριμένη κίνηση βέβαια θέλει να δυναμώσει το οικοσύστημά της - και να κάνει πιο δύσκολη τη μετάβαση σε άλλη πλατφόρμα - και να μπεί στην -πολλά υποσχόμενη- αγορά του VR...

 

Σε αυτό τα πάει μια χαρά νομίζω. Θέμα. Συντήρησης είναι τώρα. Όλα γίνονται για να δυναμώνει στην δύση προσφέροντας ένα πλήρες οικοσυστημα, Chrome OS, vr, Ai βοηθοί κλπ. Ανεβάζοντας και το όνομα της.

 

Θα δείξει...

Link to comment
Share on other sites

Πάντως τα πρώτα review ειδικά για το xl είναι πολύ θετικά οθόνη, κάμερα , μπαταριά, ποιότητα κατασκευής εαν στη μπαταριά ειναι καλύτερο απο το edge μου μπορεί να το πάρω.

http://www.theverge.com/2016/10/18/13304090/google-pixel-phone-review-pixel-xl

iPHONE 14 Pro Max 512GB   S24ULTRA 512GB

Link to comment
Share on other sites

εξαιρετικό άρθρο φιλαράκι! μόνο στο κομμάτι της παρουσίασης διαφωνώ με όσα λες. Αν η Google θέλει να κάνει τέτοια μεγάλη στροφή, οφείλει να το κάνει με μια εντονη παρουσίαση.Επιθετικά και όχι στην αιθουσα του τει αμαλιαδας.

Κατα τα άλλα κι εγώ είχα απορία τι θα θυμόμαστε μετά απο 8 χρόνια που έλεγε ο τύπος, αλλά με το άρθρο σου το κατάλαβα. Η αλήθεια είναι ότι γουστάρω την μονομαχία iphone-gphone με όλα τα επακόλουθα. Θεωρώ ότι η είσοδος της google θα δώσει πολλά στους τελικούς χρήστες.Εστω κι αν ΄΄πρέπει΄΄ να αγοράσεις Gphone.

;-)

Link to comment
Share on other sites

To Wired και το Verge σήμερα έδωσαν τα review τους.. 9/10 και τα 2, με το Wired να αναφέρει πως το Pixel είναι το καλύτερο smartphone πλέον στην αγορά.
Google Pixel 5
Link to comment
Share on other sites

To Wired και το Verge σήμερα έδωσαν τα review τους.. 9/10 και τα 2, με το Wired να αναφέρει πως το Pixel είναι το καλύτερο smartphone πλέον στην αγορά.

χωρίς να τα έχω διαβάσει και φιλικά πάντα, δεν τα εμπιστεύομαι και τα δύο. Ειδικά το verge. Προτιμώ να δω Marques Brownlee https://www.youtube.com/user/marquesbrownlee

Link to comment
Share on other sites

χωρίς να τα έχω διαβάσει και φιλικά πάντα, δεν τα εμπιστεύομαι και τα δύο. Ειδικά το verge. Προτιμώ να δω Marques Brownlee https://www.youtube.com/user/marquesbrownlee

 

Καλός ο MKBHD, αλλά δεν έχει δώσει ακόμα review.

Google Pixel 5
Link to comment
Share on other sites

Μήπως ήρθε η ώρα να ανοιχτεί το επίσημο thread για τις συσκευές? :)

Βασίλης

 

Panasonic G600, Samsung N100, Ericsson T65, Siemens SL10, SE T610, SE K700, SE K750, SE W850, Samsung U600, SE T650, SE G900, SE Vivaz, HTC Desire HD, HTC One X, HTC One (M7), HTC One (M8), Nexus 5x, Google Pixel XL, OnePlus 7T Pro, Samsung Galaxy S23 Ultra

Link to comment
Share on other sites

Αν υποστηριζε ελληνικα καλο θα ηταν. Μεχρι να ερθει εκεινη η ωρα για εμας τους ελληνες δεν υπαρχει ουτε siri ουτε cortana ουτε αυτο το νεο google assistant

 

νομίζω υπερβολική απαίτηση εχεις....

εδώ πλέον καλά καλά σαν χώρα δεν υπάρχουμε και εσύ θελεις να ξοδέψει μπόλικους πόρους και να προσθέσει τόσο πολύπλοκη γλώσσα? για ποιο λόγο να κάνει κάτι τετοιο ?

Link to comment
Share on other sites

νομίζω υπερβολική απαίτηση εχεις....

εδώ πλέον καλά καλά σαν χώρα δεν υπάρχουμε και εσύ θελεις να ξοδέψει μπόλικους πόρους και να προσθέσει τόσο πολύπλοκη γλώσσα? για ποιο λόγο να κάνει κάτι τετοιο ?

 

Και μόνο που διαθέτουμε την πιο "πλούσια" γλώσσα φτάνει σαν επιχείρημα τόσο για την Google όσο και για το ποία είναι η θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη....

Ενδιαφέρον το άρθρο που φωτίζει πτυχές της ύπαρξης-παρουσίασης των νέων τηλεφώνων της Google...

Αναμένουμε...

I fly with ASICS DynaFlyte 2
Link to comment
Share on other sites

Μήπως ήρθε η ώρα να ανοιχτεί το επίσημο thread για τις συσκευές? :)

 

Συμφωνώ μαζί σου...

Link to comment
Share on other sites

Να γίνω λίγο συνομοσιολόγος? Είναι σύμπτωση το στραπάτσο της samsung με την σχεδόν ταυτόχρονη παρουσίαση των Pixel? Πιστεύω ότι τα pixels θα τσιμπήσουν μεγάλο αριθμό απογοητευμένων πελατών της sammy. Επί του θεματος σαν hardware πρέπει να είναι εξαιρετικά και με καθαρό android πάνω θα πετάνε. Σαν design όμως....:wacko:
Iphone XS Max / Ipad air / Macbook pro retina/ Apple Watch Series 3
Link to comment
Share on other sites

«Όπως ήρθε το Android πριν οκτώ χρόνια και συνετέλεσε στην αλλαγή του τεχνολογικού κόσμου, κάτι ανάλογο θα γίνει στις 4 Οκτωβρίου».

Εεεε τι πώς ποιος που ποτέ και γιατί ???

Το ότι ακόμα συζητάμε τι τελικά από αυτά που έχει το PIXEL θα μας κάνει στο μέλλον να το συζητάμε τόσο έντονα όσο την έλευση του αντροιντ , μάλλον την γκουγκλ κάνει χαζή και φαντασμένη κι όχι όλους εμάς χαζούς και καθυστερημένους....

Το τηλέφωνο είναι καλούτσικο από εμφάνιση αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα τρέξω να το πάρω και ειδικά αν δεν πέσει στα 350 ευρώ ...

Ίσως σε 3 χρόνια ή μοντέλα να καταφέρει να προκαλέσει τους ανταγωνιστές της αλλά και το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Με αυτό το πακέτο που μας προσφέρει σήμερα πολύ δύσκολα θα χτυπήσει ακόμη και μισό πεθαμένες HTC LG Motorola lenovo κλπ...

Samsung και Apple είναι ο στόχος τους και αυτό θα αργήσει πιστεύω κυρίως επειδή δεν το θέλει ακόμη ή κάτι περιμένει να δει σύντομα ...

ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΠΕΤΥΧΑΝ... ΟΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΟΧΙ !!!

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ !!!

Link to comment
Share on other sites

Να γίνω λίγο συνομοσιολόγος? Είναι σύμπτωση το στραπάτσο της samsung με την σχεδόν ταυτόχρονη παρουσίαση των Pixel? Πιστεύω ότι τα pixels θα τσιμπήσουν μεγάλο αριθμό απογοητευμένων πελατών της sammy. Επί του θεματος σαν hardware πρέπει να είναι εξαιρετικά και με καθαρό android πάνω θα πετάνε. Σαν design όμως....:wacko:

 

Μεγάλη ανοησία ή εμφάνιση .Θα συρρικνωθουν οι πωλήσεις .Παίζει πάντα σημαντικο ρόλο.Πιστευω ότι οι πιστοί που θα ακολουθήσουν θα είναι αυτοί που θα θέλουν να το πειράζουν να βάζουν custom roms κτλ.γιάτι ή google σου δίνει το δικαίωμα να είσαι root χωρίς να χάνεις την εγγύηση.

Link to comment
Share on other sites

Και μόνο που διαθέτουμε την πιο "πλούσια" γλώσσα φτάνει σαν επιχείρημα τόσο για την Google όσο και για το ποία είναι η θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο χάρτη....

Ενδιαφέρον το άρθρο που φωτίζει πτυχές της ύπαρξης-παρουσίασης των νέων τηλεφώνων της Google...

Αναμένουμε...

Και η δινοσαυροι ήταν τα πλοίο δυνατά και μεγαλα ζώα, δεν τα βλέπω να κυκλοφορούν τώρα.. Δεν είναι απάντηση αυτό

Εταιρίες είναι δεν κάνουν μια κίνηση χωρίς να υπάρχει κάποιο συμφέρον, και όχι σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχει κάποιο συμφέρον για τον λόγο που προανέφερα

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...