Jump to content

Lost (ABC)


Jacktheripperd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Απαράδεκτο τέλος. Έτσι απλά.

Το ερώτημα από το πρώτο επεισόδιο του Λοστ ήταν "τί είναι το νησί".

 

Η απάντηση μετά από 6 χρόνια είναι "ένα μαγικό μέρος με ένα μαγικό φως που έχει περίεργες ιδιότητες που δεν ξέρουμε ακριβώς".

 

Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι σεναριογράφοι ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΙΔΕΑ για το τι γράφανε, απλά βάζανε μυστήρια φαινόμενα να συμβαίνουν και που δεν είχαν σκοπό να εξηγήσουν ποτέ.

 

Δεν θα κάτσω να αναφερθώ στα 100άδες ερωτήματα τύπου "ποιος έριχνε το φαγητό" και "γιατί δεν γεννούσαν οι γυναίκες". Πες ότι το καταπίνουμε αυτό.

 

Αλλά όταν στα ΒΑΣΙΚΑ ερωτήματα δεν μου έχεις απαντήσεις ή οι απαντήσεις είναι του τύπου "κάτι μαγικό, δεν ξέρουμε ακριβώς, μην το ψάχνεις και πολύ", καταντάει εξοργιστικό. Τραβιόμαστε 6 χρόνια, γίνανε αναλύσεις επί αναλύσεων για να πάρουμε μια απάντηση στυλ Κοκκινοσκουφίτσας. Ένα μαγικό νησί με έναν μαγικό κακό καπνό που θέλει να το καταστρέψει.

 

Παρακολουθούσαμε τα δύο παράλληλα σύμπαντα και λέγαμε τι παίχτηκε και τελικά πήραμε ένα overload από συγκινητικές σκηνές, όπου όλοι οι χαρακτήρες που περάσανε όλα αυτά τα χρόνια από την σειρά κοιταζόντουσαν με νόημα, δακρύζανε και αγκαλιαζόντουσαν..."για να προχωρήσουν". WTF?!? :angry:

 

Τους αγκάλιασε και ένα λευκό φως και όλα καλά...

Πραγματικά, εκείνο το ειρωνικό βιντεάκι στο YouTube που έλεγε ότι οι σεναριογράφοι σκόπευαν το νησί να είναι το Purgatory αλλά μετά κάποιος το βρήκε οπότε αναγκάστηκαν να σκεφτούν κάτι άλλο, πιστεύω ότι είναι ΑΚΡΙΒΩΣ ό,τι έγινε στην πραγματικότητα.

 

Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της τηλεόρασης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 7,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

 

Η μεγαλύτερη απάτη στην ιστορία της τηλεόρασης.

 

χαχ! δεν αντιλέγω... "a very long con" για να χρησιμοποιήσω και τα λόγια της σειράς.

 

Απλώς εντάξει, επειδή πάντα ψάχνουμε (και όποιος ψάχνει βρίσκει) μια λογική στο χάος και στο παράλογο και επειδή στις 6 σεζόν έχουν δοθεί πολλά κομμάτια από παζλ (που μπορεί να είναι κομμάτια απο διαφορετικά παζλ και διαφορετικές εικόνες ή να ναι απλώς νιφάδες κορνφλεικς -σαν το ανέκδοτο με την ξανθιά που έχει αναποδογυρίσει το κουτί με τα Kellogg's και προσπαθεί να συναρμολογίσει τις νιφάδες νομίζοντας ότι είναι παζλ :lol:) όλο και κάπου βρίσκονται απαντήσεις στα επι μέρους ερωτήματα...τώρα τα μεγάλα ερωτήματα, δεν μπορούμε να πούμε οτι έμειναν αναπάντητα - ακόμα κι αν αυτό έγινε μ' έναν παιδαριώδη τρόπο, το μόνο που μένει είναι να προσαρμοσουμε την εικόνα που χαμε για το ύφος της σειρας αρχικά (φιλοσοφικο/επιστημονικο) σε αυτό που πήραμε τελικα (μυθολογικο/μεταφυσικό) και είμαστε ΟΚ. Άντε να δούμε και τα επι πλέον 20 λεπτά απαντήσεων που θα μας πασάρουν το Σεπτέμβρη (εμ βέβαια, θα παρατούσαν τη βιομηχανία "Λοστ" τόσο εύκολα?) και το κλείνουμε το κεφαλαιάκι Λοστ, με τα καλά του, με τα κακά του και με την αρκετά συγκινητική γεύση του τελευταίου επεισοδίου (του οποίου η σεναριακή ανεπάρκεια ήταν ούτως ή άλλως προδιαγεγραμμένη)

 

 

Α! και για να μη νομίζετε οτι έχω καμία όρξη να υπερασπιστώ σειρά και σεναριογράφους: αυτό με το parallel timeline ήταν όντως η πιο ελεεινή μούφα που έχω δει σε σειρά!!! κι εγώ που σας έλεγα συνέχεια "περιμένετε, να δειτε που στο parallel timeline θα δοθούν πολλές απαντήσεις..." που να ξερα οτι από κει θα τη βρούμε!!μόνο και μόνο να σκεφτείτε ότι τελικά δεν είχε ΚΑΜΙΑ σχέση με το νησί και την ιστορία του και ο,τι εξελίχθηκε εκει...με την ίδια λογική στην εκκλησία, μετά την...εμ...τελετή των Losties θα μπορούσαν να μπουν τα afterlife "Φιλαράκια" (θα κάθονταν στον κλασικό καναπε), οι afterlife Grey's anatomy, η Αμαλγία με τη Θεοπούλα του παρα 5 και οποιοιδήποτε afterlife φίλοι...καμία σχέση με το στόρι του Λοστ δηλαδή!! (εμένα ξέρετε τι μου θυμισε? το πρώτο επεισόδιο του southpark για το 2009-10, εκείνο με το αεροπλάνο και το Μαικλ Τζάκσον και τους πεθαμένους:lol:)

Edited by just_a_comment
Link to comment
Share on other sites

Μου αρεσε το φιναλε. Πιστευω πως καλα εκαναν και δεν ασχοληθηκαν και πολύ με τα αναριθμητα αναπαντητα ερωτηματα και επικεντρωθηκαν στους χαρακτηρες.

 

Βεβαια εχω ενα μεγαλο παραπονο. Δε μου αρεσε καθολου η καταληξη του αγαπημενου μου Σωγιερ. Θα ηθελα να κανει κατι ουσιωδες κι αυτος κι οχι να περιφερεται σαν τη γλαστρα. Κριμα...:(

Link to comment
Share on other sites

Θα μπορούσα να γράψω τουλάχιστον 20 σελίδες για το finale του Lost (but I won't... don't worry :p)

 

Ομολογώ πως δεν κατάλαβα αμέσως το όλο sideways thing. Οπότε αν το πιάνω σωστά, όσα συνέβησαν στο νησί συνέβησαν στην πραγματικότητα, κάποιοι έφυγαν από αυτό και έζησαν μέχρι που και αυτοί (για άσχετους με το νησί λόγους) πέθαναν, κάποιοι πέθαναν πριν καιρό και κάποιοι έζησαν στο νησί και μετά από όλα αυτά (όπως ο Bernard, η Rose, o Hugo και ο Ben).

 

Ωστόσο κάποια στιγμή που δεν τοποθετείται χρονικά κάπου, δημιουργήθηκε από τους Losties ή από κάποια ανώτερη δύναμη (αυτό δεν έχει σημασία) ένα Sideways το οποίο λειτούργησε κάπως σαν το "καθαρτήριο" (purgatory) των Καθολικών - το μέρος δηλαδή που πηγαίνουν οι ψυχές που δεν είναι αρκετά ενάρετες ώστε να πάνε κατευθείαν στον Παράδεισο ή αρκετά αμαρτωλές ώστε να καταδικαστούν στην Κόλαση, με σκοπό τον "καθαρισμό" τους και την άνοδο στον Παράδεισο.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν ήταν θέμα "αμαρτιών", όσο... θέμα "ανοιχτών λογαριασμών". Ο καθένας από τους ήρωες είχε πράγματα που επρεπε να λύσει για να προχωρήσει. Kαι σε αυτό το sideways, τα έλυσαν μαζί, ενωμένοι και χωρίς οργή, θυμό, συμφέροντα και "emotional baggage".

 

Το έχω πιάσει σωστά;

 

To Lost ήταν ανέκαθεν μια σειρά που χωριζόταν κάπου ανάμεσα στην επιστημονική φαντασία, το μυστήριο και τους χαρακτήρες.

Και χαίρομαι πραγματικά (κάτι που ειλικρινά δεν το περίμενα) που το φινάλε δεν ασχολήθηκε με τα μυστήρια του στυλ "τι ήταν οι αριθμοί; τι συνέβη στο άγαλμα; τι είναι αυτό το φως;" αλλά αντίθετα επέλεξε να ασχοληθεί με αυτό που έκανε πραγματικά ενδιαφέρουσα τη σειρά - τους χαρακτήρες της. Υπάρχουν πολλές σειρές που έχουν παίξει με το μεταφυσικό και πολλές από αυτές το έχουν κάνει και αρκετά καλύτερα από το Lost - εκεί που κέρδιζε πάντα το Lost όμως ήταν οι ενδιαφέροντες χαρακτήρες του. Τους χρωστούσε ένα επικό closure και τελικά τους το έδωσε.

 

Τι άλλο μου άρεσε στο φινάλε;

Μου άρεσε η αίσθηση που σου αφήνει - μέχρι και στο τελευταίο λεπτό με τον Vincent - ότι κανείς δεν πρέπει να (και στην πραγματικότητα δεν) πεθαίνει μόνος.

Μου άρεσε η δράση.

Μου άρεσε που ξανάδα την Juliet :love: - άσχετο αλλά αδυναμίες είναι αυτές.

Mου άρεσε η συναισθηματική φόρτιση στα μάτια των ηρώων όταν καταλάβαιναν την πραγματικότητα.

Μου άρεσε η αίσθηση πως βλέπω κάτι που "κλείνει" γλυκά 6 χρόνια αποριών, ερωτήσεων, αναπάντητων μυστηρίων με ένα "ό,τι συνέβη συνέβη - το σημαντικό είναι να προχωράς". Ναι είναι εύκολη απάντηση - ιδιαίτερα όταν δεν μπορείς να απαντήσεις στα μυστήρια που έπλαθες τόσα χρόνια - αλλά τη δέχομαι. Και μου αρεσει.

 

Θα μου λείψει το Lost. Αυτή η σειρά ήταν βασικό κομμάτι της ιστορίας της μοντέρνας τηλεόρασης - στο μέλλον όταν θα κάνουν ανασκόπηση του τι ήταν τηλεόραση σήμερα το Lost θα είναι ένα από τα βασικά κομμάτια του παζλ.

Και χαίρομαι που την παρακολούθησα.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΕΙΡΑ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ που δεν καλυφθηκαν κ διαβαζω πολλους να λενε "δε με νοιαζει που δεν απαντηθηκε τιποτα, με νοιαζουν οι χαρακτηρες" κ με βρισκουν απο την αλλη μερια.

Απογοητευση με το sideways.

Καποιος εγραψε για τη μεγαλυτερη μουφα της τηλεορασης. Εγω θα λεγα η μεγάλυτερη απατεωνια γενικα ως πραξη. Να πουλας κ να μοιραζεις ερωτηματα επι 6 χρονια, να μαζευεται ο κοσμος κ τη στιγμη που μαζευεται ο κοσμος να το σκας με τα λεφτα in front of their face κ να λες "βλακειες σας μπουμπουνιζα, σιγα μην βρισκεται μια λυση σε αυτα τα τερατα που γραφαμε σε καθε σεζον".

Τελικα η αισθηση που ειχα οτι δε γινεται να δοθουν λυσεις σε απιθανα πραγματα ισχυει κ δε δοθηκαν απο τους masters of scenario.

Μου ρχονται στο μυαλο κουβεντες φιλων μου οτι δηλωναν οι σεναριογραφοι οτι θα λυθει κ η παραμικρη λεπτομερεια κ γελαω.

Παραυτα συγκινητικο το φιναλε. Τζακ θα εισαι για παντα ο ενας.

Λογια του stroggoff "Μπορεί όλο το LOST να είχε πολλές wtf στιγμές, αλλά στο φινάλε τα αλλάξαν σε "what the hell?" Ακριβως αυτο

Edited by soka
Link to comment
Share on other sites

Μα βρε παιδιά τι περιμένατε να απαντήσουν μέσα σε 2 ώρες? Τι πρώτα?

Θα συμφωνίσω με τον DesertSMisSRaiN ότι καλά έκαναν και κινήθηκαν έτσι στο τελευταίο μιας και δεν τους έπερνε.

Άλλωστε το πράγμα φαινόταν απο τα μέσα του κύκλου. Αν θα απαντούσαν σε όλα έπρεπε αυτό να γίνει απ την αρχή του 6ου κύκλου αλλιώς ήταν ανέφικτο.

 

Και γω πιστεύω ότι έπρεπε να απαντηθούν αλλά το είχα πάρει απόφαση μέσα μου ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και γιαυτό και δεν περίμενα το τελευταίο επισόδειο και γιαυτό εν μέρη με ικανοποίησε.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνω με σοκα.....κτλ......

μπλα μπλα μπλα μπλα και μπλα μπλα μπλα αλλα καμια απαντηση....

just_a_comment θα μπορουσαμε να μιλαμε για ωρες...

να μου λες τι θεωριες σου για τα επομενα 20 χρονια και εγω αν γινω καπνος τις δικες μου για τα επομενα 2000.....:p

το "φαγητο" που λετε για παράδειγμα η η "καλυβα" που λεω εγω για παράδειγμα αποτέλεσαν την βάση για ολόκληρη σεζον....

ασχοληθήκαμε με αυτα ωρες ατελειωτες.......

και το αποτελεσμα? δεν πηραμε απαντηση ουτε καν τι ηταν το νησι!!!!!!:blink:

τωρα ο καθενας μπορει να λεει τις θεωριες του για τις ωρες........

τέτοια σειρα την γραφω και εγω.....

 

ΤΟ ΦΩΝΑΖΑ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΣΤ ΠΡΙΝ ΟΤΙ ΤΟ ΛΟΣΤ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΟ ΤΟΥΙΝ ΠΙΚΣ!!!

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΊΑ ΟΤΙ ΤΟ ΚΟΨΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ ΠΟΤΕ...ΤΟ ΛΟΣΤ ΤΟ ΒΛΕΠΑΜΕ ΓΙΑ 6 Ο Λ Ο Κ Λ Η Ρ Α ΧΡΟΝΙΑ......

θα μπορουσαν να κανουν ΠΑΠΑΔΕΣ με το τελος του 5ου κυκλου..........!!!!

αλλα...?

τα ειπα και πιο πανω.....πριφφφφφφφ προυφφφφφφ klania ηταν και μας τελειωσε.....και μαλιστα klania 6 χρονων.......:X

Link to comment
Share on other sites

Μα βρε παιδιά τι περιμένατε να απαντήσουν μέσα σε 2 ώρες? Τι πρώτα?

Θα συμφωνίσω με τον DesertSMisSRaiN ότι καλά έκαναν και κινήθηκαν έτσι στο τελευταίο μιας και δεν τους έπερνε.

Άλλωστε το πράγμα φαινόταν απο τα μέσα του κύκλου. Αν θα απαντούσαν σε όλα έπρεπε αυτό να γίνει απ την αρχή του 6ου κύκλου αλλιώς ήταν ανέφικτο.

 

Και γω πιστεύω ότι έπρεπε να απαντηθούν αλλά το είχα πάρει απόφαση μέσα μου ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και γιαυτό και δεν περίμενα το τελευταίο επισόδειο και γιαυτό εν μέρη με ικανοποίησε.

 

:lol::lol::lol::lol:

οκ...τελος καλο ολα καλα λοιπον......:)

εγω αισθανομαι οτι 6 χρονια εβλεπα ενα Τ Ι Π Ο Τ Α .....

τα υπολοιπα στο dvd 24 αυγουστου......

Link to comment
Share on other sites

:lol::lol::lol::lol:

οκ...τελος καλο ολα καλα λοιπον......:)

εγω αισθανομαι οτι 6 χρονια εβλεπα ενα Τ Ι Π Ο Τ Α .....

τα υπολοιπα στο dvd 24 αυγουστου......

 

Mα και γω απογοητευμένος είμαι με το φινάλε αλλά είχα συμβιβαστεί..:p

 

Πάρτε και ένα... διαφορετικό φινάλε:http://www.youtube.com/watch?v=YyKyjeRodd4

Link to comment
Share on other sites

μα καλα ρε παιδια 6 χρονια τωρα δεν ειχατε παρει πρεφα το τι παιζει με το σιριαλ??οι σεναριογραφοι ποτε δεν εγραφαν ολοκληρωμενες ιστοριες...και οποιως περιμενε απαντησεις τοτε τοσα χρονια εβλεπε αλλο σηριαλ:p..προσωπικα φυσικα και δεν περιμενα απαντησεις αλλα ενα απλο closure και εξω απο τη πορτα,αυτο ειδα και το ευχαριστήθηκα!!τωρα αν εχουν και απαντησεις(που σιγα μην ειναι της προκοπής)καλοδεχουμενες να ναι και το youtube θα μας σωσει:lol:
Link to comment
Share on other sites

Mα και γω απογοητευμένος είμαι με το φινάλε αλλά είχα συμβιβαστεί..:p

 

Πάρτε και ένα... διαφορετικό φινάλε:http://www.youtube.com/watch?v=YyKyjeRodd4

 

βρε και εγω ειχα συμβιβαστεί/απογοητευτεί αλλα περιμενα αυτο το "κατι" εστω και τελευταια στιγμη που τελικα δεν ηρθε ποτε.....:p:p

πριφφφφφφ:lol::lol:

ωραιο το βιντεακι....μακαρι να αφιέρωναν το μισο χρονο που δωσανε για αυτο το χιουμοριστικό βιντεο για να δωσουν καποιες εστω λιγες βασικες απαντησεις......

anyway παει και αυτο.....

Link to comment
Share on other sites

 

Και γω πιστεύω ότι έπρεπε να απαντηθούν αλλά το είχα πάρει απόφαση μέσα μου ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει και γιαυτό και δεν περίμενα το τελευταίο επισόδειο και γιαυτό εν μέρη με ικανοποίησε.

 

Aκριβως αυτο!

Μα ειλικρινα... περιμενε κανεις οτι θα μας λυσουν τις αποριες 6 χρονων μεσα σε 2 ωρες;

Ετσι οπως ηρθαν τα πραγματα, δυο επιλογες ειχαν. Η' να δωσουν χαζες και βιαστικες απαντησεις και να ξενερωσουμε ακομα περισσοτερο ή να ασχοληθουν με τους ηρωες λιγο παραπανω.

Link to comment
Share on other sites

Mα γιατί έπρεπε να περιμένουν 2 ώρες για να τα απαντήσουν όλα; 6 χρόνια είχαν στη διάθεσή τους.

 

Διαφωνώ κάθετα ότι οι χαρακτήρες ήταν το ατού του Lost..ποτέ δεν με ενδιέφεραν, αντιθέτως με ενδιέφερε απίστευτα η μυθολογία του νησιού η οποία τελικά ήταν εντελώς μούφα...λευκό φως και πράσινα άλογα. Μέχρι και τον Jacob κλαψιάρη τον παρουσιάσανε.

 

Δε λέω, συγκινητικό το φινάλε αλλά όσον αφορά το τέλος τέλος ήταν απογοητευτικό τουλάχιστον. Χαλάσανε τόσα μα τόσα πολύτιμα λεπτά στην 6η σεζόν να επικεντρωθούν σε ένα alt timeline ενώ θα μπορούσανε να το είχαν εξηγήσει τόσα μα τόσα σε αυτά τα λεπτά. Και τι alt timeline..klein mein..ούτε καν!!! Και καλά ένα μέρος για να βρουν την ευτυχία τα παιδιά...και γιατί δεν μας έδειξαν walt/michael?

 

Επίσης, στην αρχή της σεζόν δεν μας είχαν δείξει ένα νησί βυθισμένο; Που είναι αυτό τώρα;

 

Πολλά νεύρα ρε γμτ...αδυνατώ να πιστέψω ότι τέλειωσε έτσι :(

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, στην αρχή της σεζόν δεν μας είχαν δείξει ένα νησί βυθισμένο; Που είναι αυτό τώρα;

 

Δεν υπαρχει το βυθισμενο νησι, ηταν μερος του SW.

Link to comment
Share on other sites

Mα γιατί έπρεπε να περιμένουν 2 ώρες για να τα απαντήσουν όλα; 6 χρόνια είχαν στη διάθεσή τους.

 

Διαφωνώ κάθετα ότι οι χαρακτήρες ήταν το ατού του Lost..ποτέ δεν με ενδιέφεραν, αντιθέτως με ενδιέφερε απίστευτα η μυθολογία του νησιού η οποία τελικά ήταν εντελώς μούφα...λευκό φως και πράσινα άλογα. Μέχρι και τον Jacob κλαψιάρη τον παρουσιάσανε.

 

Δε λέω, συγκινητικό το φινάλε αλλά όσον αφορά το τέλος τέλος ήταν απογοητευτικό τουλάχιστον. Χαλάσανε τόσα μα τόσα πολύτιμα λεπτά στην 6η σεζόν να επικεντρωθούν σε ένα alt timeline ενώ θα μπορούσανε να το είχαν εξηγήσει τόσα μα τόσα σε αυτά τα λεπτά. Και τι alt timeline..klein mein..ούτε καν!!! Και καλά ένα μέρος για να βρουν την ευτυχία τα παιδιά...και γιατί δεν μας έδειξαν walt/michael?

 

Επίσης, στην αρχή της σεζόν δεν μας είχαν δείξει ένα νησί βυθισμένο; Που είναι αυτό τώρα;

 

Πολλά νεύρα ρε γμτ...αδυνατώ να πιστέψω ότι τέλειωσε έτσι :(

 

Μιλάμε για το ίδιο show Dead Angel;

Αυτό στο οποίο εμφανίζονταν πολικές αρκούδες, οι άνθρωποι ζούσαν εκατοντάδες χρόνια, δύο τύποι προστάτευαν ένα μυστηριώδες φως, και το νησί πάνω στο οποίο συνέβαιναν όλα αυτά πήγαινε-μπροστά πίσω στον χρόνο και μετακινούταν;;

Περίμενες ειλικρινά κάποιες εξηγήσεις που να μην προσβάλουν τη λογική σου ή την όποια συνοχή είχε η σειρά;

 

Απλά δε γινόταν.

Και δε νομίζω ότι είναι κακό να παραδεχτεί κανείς πως η σειρά απλά μετά από κάποιο σημείο δεν είχε νόημα να την παρακολουθείς μόνο και μόνο για να σου λυθεί η απορία π.χ. τι είναι ο καπνός - γιατί ήξερες πως ποτέ δε θα πάρεις απάντηση η οποία να στέκει και με βάση τη μυθολογία της σειράς ή την κοινή λογική. Ασε που οι περισσότερε απαντήσεις που έδωσαν...καλύτερα να μην της είχαν δώσει. Αλήθεια κατάλαβε κανείς τι σκατά ήταν πραγματικά ο Jacob ή ο Smokey;; Και φαντάσου πως τους αφιέρωσαν κοτζαμ επεισόδιο.

 

Άλλωστε γι'αυτό και περίπου 5-6 εκ από τους τηλεθεατές της σταμάτησαν να την παρακολουθούν - γιατί τα ερωτήματα που δημιουργουσε απλά δεν είχαν καθόλου ή αν είχαν, δεν είχαν ικανοποιητικές απαντήσεις. Και μετά από κάποια φάση - ΟΛΟΙ μας ξέραμε πως απλά δεν μπορούμε να περιμένουμε απαντήσεις από αυτούς που δεν έχουν για να μας δώσουν.

 

Ωστόσο νομίζω πως αυτό προσθέτει - εδώ θα γελάσετε!! - ρεαλισμό στη σειρά.

Ναι, ΟΚ η σειρά ήταν μια τρελή υπερβολή από την αρχή και κυρίως προς το τέλος της (Ι mean polar bears and time travel??? COME ON!!) αλλά νομίζω πως μια σειρά σαν το Lost λειτουργεί καλύτερα όταν δεν ξέρουμε όλες τις λεπτομέρειες. Ούτε οι ήρωες - που τις έζησαν - δεν ξέρουν όλες τις λεπτομέρειες γύρω από το νησί, θα ήταν λίγο ψεύτικο ξαφνικά να γυρίσει κάποιος πρωταγωνιστής ή μη και να πει "λοιπόν, οι αριθμού σήμαιναν αυτό, το άγαλμα εκείνο κτλ."

 

Ααααα και επίσης, αν δε σε ενδιέφεραν οι χαρακτήρες, μάλλον έβλεπες λάθος σειρά, my friend.

Το 24 είναι μια σειρά που έχει δράση (και χε$#%ς και για τον πρωταγωνιστή, το παρελθόν ή το πιθανό μέλλον του)

Το Lost είναι μια σειρά που σε ένοιαζαν οι χαρακτήρες. Τα μυστήρια ήταν ενδιαφέροντα και πολλά από αυτά πανέξυπνα, αλλά το γεγονός πως οι χαρακτήρες ήταν τόσο πολύπλοκοι και καλοδουλεμένοι (καλά...όχι όλοι) για εμένα ήταν το ζουμί της υπόθεσης.

 

Ωστόσο, τα στοιχεία της έξυπνης φαντασίας και της ανάπτυξης των χαρακτήρων ΜΑΖΙ ήταν το ατού της σειράς.

Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι ένα από τα καλύτερα επεισόδια της σειράς ήταν το "The Constant", ένα από τα επεισόδια εκείνα που έμπλεκαν καλύτερα από όλα φαντασία και χαρακτήρες.

 

ΥΓ: Enough with MICHAEL και το γιο του!!! Εδώ υπήρχαν σημαντικότερα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν, ειλικρινά ποιόν ενδιαφέρει ο Michael και το τι απέγινε;

Edited by DesertSMisSRaiN

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

Για το ίδιο σόου μιλάμε, δεν βλέπω τι είναι το παράξενο. Εντάξει, κάποιοι χαρακτήρες ήταν ενδιαφέροντες, δεν λέω, αλλά οι περισσότεροι ήταν ότι να ναι με βαρετά character-centric επεισόδια. Οι χαρακτήρες για μένα ήταν ενδιαφέροντες μόνο μέχρι το σημείο που η ιστορία τους συνδεόταν με το μυστήριο του νησιού. Πραγματικά δεν έδωσα ποτέ δεκάρα για τους δύο Γιαπωνέζους. Ακόμα και τώρα πιστεύω ότι δεν προσέθεσαν τίποτα στη σειρά. Ακόμα και ο θάνατός τους περισσότερο θυμό προκάλεσε παρά συγκίνηση.

Φυσικά, οι σχέσεις τους πάνω στο νησί έπαιξαν το ρόλο τους και τα σχετικά και μπλα μπλα μπλα αλλά όχι να βασίσουν ολόκληρο conecpt ("παράδεισος") απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν αυτούς που έβλεπαν τη σειρά για τους χαρακτήρες.

 

το ενδιαφέρον που είχε ο κόσμος ήταν το τί παίζει με το νησί. Και τί παίζει τλκ με το νησί? Ότι να'ναι. Δεν με ενόχλησε ιδιαίτερα η ιστορία με το white light, κάτι έπρεπε να πουν αλλά ο τρόπος που παρουσίασαν τον Jacob και ο τρόπος που εξήγησαν το SW ήταν ελεεινό. Πώς στο καλό μπορεί να είναι κάποιος ικανοποιημένος με τόσα λεπτά χαμένου χρόνου να εξηγούνται τόσο ελεεινά; Όντως, πραγματικά καλύτερα να μην είχαν μπει καθόλου στη διαδικασία να εξηγήσουν τίποτα δεν θα με πείραζε καθόλου. Όταν όμως οι εξηγήσεις που δίνουν δεν ανταποκρίνονται στο hype της σειράς, τότε ναι θα νευριάσω και δικαίως.

 

Μπορεί να λέω και βλακείες λόγω νεύρων, ίσως σε λίγες μέρες να έχω καλύτερη άποψη. Ειλικρινά πιστεύω ότι είχαν στα χέρια τους χρυσάφι και κατάφεραν να το καταστρέψουν προσφέροντας κάτι πολύ πρόχειρο και άκυρο.

Link to comment
Share on other sites

ΥΓ: Enough with MICHAEL και το γιο του!!! Εδώ υπήρχαν σημαντικότερα ερωτήματα που δεν απαντήθηκαν, ειλικρινά ποιόν ενδιαφέρει ο Michael και το τι απέγινε;

 

πλακα με κανεις τωρα....????:lol::lol:

φαγαμε σεζόν και σεζον για να μιλαμε για τον μαικλ και τον γουολτ....!!!

ειδικα για τον γουολτ!!!

που τον πηγαν?

ποιοι τον πηραν?

γιατι τον πηραν?

απο που εστελνε στο "pc του μπαμπα" του sms?

πως εμφανίστηκε οταν ο λοκ ηταν ετοιμοθάνατος στην τρυπα με τους σκελετους?

ο δε μπαμπας του σκότωσε την λιμπι και την αννα μαρια και γενικα φαγαμε μια σεζον και βαλε με αυτο το θεμα.....

πριν πεθανει επισης ο μαικλ ειδε το μπαμπα του τζακ και και και........

και τελικα τι απεγινε??? ενα ψίθυρος...μια ψυχή δηλαδη κολλημένη στο νησι...

:lol::lol:

 

το ξαναλεω ελεος...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πριφφφφφφφ:lol:

Edited by freddaras
Link to comment
Share on other sites

πλακα με κανεις τωρα....????:lol::lol:

φαγαμε σεζόν και σεζον για να μιλαμε για τον μαικλ και τον γουολτ....!!!

ειδικα για τον γουολτ!!!

που τον πηγαν?

ποιοι τον πηραν?

γιατι τον πηραν?

απο που εστελνε στο "pc του μπαμπα" του sms?

πως εμφανίστηκε οταν ο λοκ ηταν ετοιμοθάνατος στην τρυπα με τους σκελετους?

ο δε μπαμπας του σκότωσε την λιμπι και την αννα μαρια και γενικα φαγαμε μια σεζον και βαλε με αυτο το θεμα.....

πριν πεθανει επισης ο μαικλ ειδε το μπαμπα του τζακ και και και........

και τελικα τι απεγινε??? ενα ψίθυρος...μια ψυχή δηλαδη κολλημένη στο νησι...

:lol::lol:

 

το ξαναλεω ελεος...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

πριφφφφφφφ:lol:

 

Ναι επίσης, φαγατε σεζόν και σεζόν με πολλά άλλα θέματα και οι απαντήσεις που ακούγονταν δεν κάλυπταν ούτε εσάς που τις φτιάχνατε, ούτε εμάς που τις ακούγαμε ούτε τους δημιουργούς - γιατί ΟΚ κάποιες από αυτές έφτασαν και στα αυτιά τους. Eπειδή οι fans του Lost είχαν εμμονή με κάθε λεπτομέρεια έπρεπε να απαντήσουν σε ΚΑΘΕ απορία;; Σειρά φαντασίας και μυστηρίου ήταν...δεν γίνεται να δοθούν απαντήσεις σε ΟΛΑ χωρίς να χαλάσει αυτό που την κάνει "ιδιαίτερη".

 

O Michael και ο Walt ήταν δύο δευτερεύοντες χαρακτήρες. Εξυπηρετούσαν κάποιο σκοπό, όπως και όλοι επάνω στο νησί (το είχε πει και ο Richard όταν ανατινάχθηκε η τύπισσα που υποτίθεται πως τους προστάτευε: "το νησί δεν την χρειαζόταν πια"). Τώρα εκτός νησιού, από τη στιγμή που δεν ήταν βασικοί χαρακτήρες, τι μας νοιάζει; Όταν και όπου χρειάστηκαν, εμφανίστηκαν ξανά. Όσο για τον "μεγάλο" Walt... γιατί μάθαμε ποτέ για το άλογο που είχε δει η Kate (αν θυμάμαι καλά); ή για τον ξανθό νεαρό που έβλεπε όλη την ώρα ο Flocke;

 

Προσωπικά, χάρηκα περισσότερο που είδα τους Bernard/Rose, παρά αν επέστρεφε ο Walt και ο Michael.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

Ναι επίσης, φαγατε σεζόν και σεζόν με πολλά άλλα θέματα και οι απαντήσεις που ακούγονταν δεν κάλυπταν ούτε εσάς που τις φτιάχνατε, ούτε εμάς που τις ακούγαμε ούτε τους δημιουργούς - γιατί ΟΚ κάποιες από αυτές έφτασαν και στα αυτιά τους. Eπειδή οι fans του Lost είχαν εμμονή με κάθε λεπτομέρεια έπρεπε να απαντήσουν σε ΚΑΘΕ απορία;; Σειρά φαντασίας και μυστηρίου ήταν...δεν γίνεται να δοθούν απαντήσεις σε ΟΛΑ χωρίς να χαλάσει αυτό που την κάνει "ιδιαίτερη".

 

συγνωμη "ιδιαίτερη" τετοια σειρα φτιαχνω και εγω και εσυ και ο γειτονας...

τι πιο εύκολο????

βαλε λιγο μυστήριο λιγο σαπουνοπερα(και αμα ειναι αμερικανικη ακομη καλυτερα) λιγο κομικ και ολα ειναι μια χαρα....τωρα τι θες...?απαντησεις? παρε να μην σου πω καλυτερα τι γιατι θα φαω μπαν.....:)

O Michael και ο Walt ήταν δύο δευτερεύοντες χαρακτήρες. Εξυπηρετούσαν κάποιο σκοπό, όπως και όλοι επάνω στο νησί (το είχε πει και ο Richard όταν ανατινάχθηκε η τύπισσα που υποτίθεται πως τους προστάτευε: "το νησί δεν την χρειαζόταν πια"). Τώρα εκτός νησιού, από τη στιγμή που δεν ήταν βασικοί χαρακτήρες, τι μας νοιάζει; Όταν και όπου χρειάστηκαν, εμφανίστηκαν ξανά. Όσο για τον "μεγάλο" Walt... γιατί μάθαμε ποτέ για το άλογο που είχε δει η Kate (αν θυμάμαι καλά); ή για τον ξανθό νεαρό που έβλεπε όλη την ώρα ο Flocke;

 

ηταν βασικοι χαρακτηρες και καθολου δευτερεύοντες στις πρωτες σεζον...

δευτερεύοντες ΓΙΝΑΝΕ ΜΕΤΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΑΝΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΧΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΗΤΑΝ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ....μετα γινανε "ψίθυροι"....!!!!!:lol::lol:τι ωραια!!!!!!!!

και ολα τα αλλα που λες ειναι πανω κατω τα ιδια!!!!!!!!!!!

με αλλα λογια ΠΡΟΥΦΦΦΦ ΠΡΙΦΦΦΦΦ ΠΡΑΦΦΦΦΦ

klania........

 

Προσωπικά, χάρηκα περισσότερο που είδα τους Bernard/Rose, παρά αν επέστρεφε ο Walt και ο Michael.

προσωπικά δεν χαρηκα καθολου με αυτη τη σειρα...αισθανομαι μεγαλος μαμακας....:)

Link to comment
Share on other sites

Έλα ντάξει ας το παραδεχτούν και οι κολλημένοι.Η σειρά έγινε klein mein αρκετό καιρό τώρα.Μπλέξαν πολλά στοιχεία που ήταν τελείως άκυρα μεταξύ τους.Εμένα θα μου άρεσε χωρίς τον καπνό από την αρχή και όλες τις π.....ολογίες που ακολούθησαν για να τον αιτιολογήσουν.ΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ.

Link to comment
Share on other sites

Αν αναφέρεσαι σε εμένα δεν είμαι καθόλου κολλημένος (άλλωστε δεν συμμετείχα ποτέ σε όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας - οι οποίες σε κάποια φάση είχαν φτάσει να λένε πως μέχρι και οι τίτλοι αρχής έκρυβαν ένα μυστικό! χαχαχα).

 

Μου άρεσε η σειρά. Μου άρεσε το μυστήριο της σειράς. Ξενέρωσα όταν βάλανε μέσα θεούς και δαίμονες και έχασε πλέον κάθε ελπίδα να δοθεί "λογική" εξήγηση, αλλά πλέον το συνήθισα και δεν περίμενα πως θα πάρω απαντήσεις για κάποια από τα ερωτήματα. Τουλάχιστον όχι ΜΕΣΑ από τη σειρά, μπορεί οι σεναριογράφοι να τα δώσουν εν καιρώ. Όχι ότι με νοιάζει, αλλά λέω τώρα...

 

Είμαι ο πρώτος που λέει πως η σειρά έχασε την μπάλα - άλλωστε μόνος ένας γκαβός δε θα το έβλεπε. Αυτό που λέω είναι πως...ρε παιδιά... μιλάμε για ένα νησί που γύρναγες μια ρόδα και εξαφανιζόταν από τη θέση του...

 

ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ περιμένατε να απογοητευτείτε;;;

Ποιός από εσάς περίμενε ειλικρινά απαντήσεις πια;;

 

Πιο πάνω έγραφε κάποιος ότι θα τα πούνε τον Αύγουστο στο DVD και μέχρι τότε θα έχουν χρόνο να σκεφτούνε καλές δικαιολογίες.

 

χαχαχαχα

So what???

Λες και όλα τα υπόλοιπα που συνέβησαν στο Lost ήταν αληθινά και τώρα θα μας τα "μπασταρδέψουνε" με μούφα δικαιολογίες.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και απο εμένα παίδες.

 

Εγώ προσωπικά το έβλεπα το Lost αλλά δεν είμουνα πορωμένος. Είμαι πιο πολύ Prison Break Fan.

 

Ομολογώ οτι με ξενέρωσε απίστευτα το φινάλε του Lost. Δεν είναι δυνατόν να λένε μερικοί ότι ήταν προτιμότερο που έδωσαν βάση στους χαρακτήρες. Δεν είναι δυνατόν να στηρίζεστε στους χαρακτήρες για να πετύχει ένα τέτοιο εγχείρημα.

 

Το όλο εγχείρημα στηρίχτηκε στην αγωνία του ΝΗΣΙΟΥ, της παραφυσικής δραστηριότητας, της έννοιας του χωροχρόνου πράγματα για τα οποία δεν δόθηκε η παραμικρή εξήγηση.

 

Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να δημιουργηθούν χιλιάδες τέτοια σενάρια? Πετάμε 5 μα...ίες, δεν εξηγούμε τίποτα στο τέλος και όλα καλά. Μια αποτυχία και μισή τελικά ήταν η σειρά. Μάλλον χάθηκε το εργάκι απο μόνο του. ΑΠΟΤΥΧΙΑ και πάλι ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

 

Έπρεπε να δώσουν μια όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστική εξήγηση. Ας μην ήταν εντελώς ρεαλιστική αλλά ας έκλειναν ένα ένα τα αναπάντητα ερωτήματα.

 

Το Lost απλά καταποντίστηκε απο την ίδια του τη φύση. Το ξεκινήσανε και το πήγανε πολύ μακριά. Χάθηκε η ουσία του. Ο κόσμος περίμενε κάτι πιο "μυστηριώδες", πιο επιστημονικό, πιο "ουάου" τέλος. Απλά ΑΠΟΤΥΧΙΑ.

Link to comment
Share on other sites

Αν αναφέρεσαι σε εμένα δεν είμαι καθόλου κολλημένος (άλλωστε δεν συμμετείχα ποτέ σε όλες αυτές τις θεωρίες συνομωσίας - οι οποίες σε κάποια φάση είχαν φτάσει να λένε πως μέχρι και οι τίτλοι αρχής έκρυβαν ένα μυστικό! χαχαχα).

 

Μου άρεσε η σειρά. Μου άρεσε το μυστήριο της σειράς. Ξενέρωσα όταν βάλανε μέσα θεούς και δαίμονες και έχασε πλέον κάθε ελπίδα να δοθεί "λογική" εξήγηση, αλλά πλέον το συνήθισα και δεν περίμενα πως θα πάρω απαντήσεις για κάποια από τα ερωτήματα. Τουλάχιστον όχι ΜΕΣΑ από τη σειρά, μπορεί οι σεναριογράφοι να τα δώσουν εν καιρώ. Όχι ότι με νοιάζει, αλλά λέω τώρα...

 

Είμαι ο πρώτος που λέει πως η σειρά έχασε την μπάλα - άλλωστε μόνος ένας γκαβός δε θα το έβλεπε. Αυτό που λέω είναι πως...ρε παιδιά... μιλάμε για ένα νησί που γύρναγες μια ρόδα και εξαφανιζόταν από τη θέση του...

 

ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ περιμένατε να απογοητευτείτε;;;

Ποιός από εσάς περίμενε ειλικρινά απαντήσεις πια;;

 

Πιο πάνω έγραφε κάποιος ότι θα τα πούνε τον Αύγουστο στο DVD και μέχρι τότε θα έχουν χρόνο να σκεφτούνε καλές δικαιολογίες.

 

χαχαχαχα

So what???

Λες και όλα τα υπόλοιπα που συνέβησαν στο Lost ήταν αληθινά και τώρα θα μας τα "μπασταρδέψουνε" με μούφα δικαιολογίες.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/516OE6Mro2L._SS500_.jpg

 

 

:):):):)

 

ω ναι θα σκεφτουνε.....εδω μας δουλευαν 6 χρονια........:lol::lol:

 

Ε Ρ Χ Ε Τ Α Ι το dvd.....υπομονη.....:lol:

Link to comment
Share on other sites

Κοίτα μερικούς ορισμούς:

 

Το να σου λέω εγώ πως το καινούργιο μου βιβλίο έχει όλες τις απαντήσεις για τη ζωή, είναι καλό marketing.

To να το αγοράζεις όμως εσύ γι'αυτό το λόγο και μετά να αναρωτιέσαι γιατί όλα όσα γράφω εκεί μέσα δεν ανταποκρίνονται σε αυτά που θέλεις να διαβάσεις, είναι ευκολοπιστία.

 

:)

Edited by DesertSMisSRaiN

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...