Jump to content

Lost (ABC)

Jacktheripperd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ναι έχει δοθεί μερικές σελίδες πιο πίσω.

Γενικά, στα forums που διαβάζω το συγκεκριμένο άρθρο παρατίθεται ανά thread που ανοίγει για το LOST, και τουλάχιστο μια φορά στο κάθε thread (αλλά κατα μέσο όρο θα έλεγα πάνω από 2 φορές). Ε ρε μεγαλεία ο Καρπετ.:lol:

Edited by stroggoff
patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

• Απαντήσεις 7,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ναι έχει δοθεί μερικές σελίδες πιο πίσω.

Γενικά, στα forums που διαβάζω το συγκεκριμένο άρθρο παρατίθεται ανά thread που ανοίγει για το LOST, και τουλάχιστο μια φορά στο κάθε thread (αλλά κατα μέσο όρο θα έλεγα πάνω από 2 φορές). Ε ρε μεγαλεία ο Καρπετ.:lol:

Φαντάσου να μην έγραφε και βλακείες δηλαδή... :cool:

Επειδή δίνει ό,τι εξηγήσεις να 'ναι με το μυαλό του και ο ίδιος μένει ικανοποιημένος, είναι λογικό και ο καθένας να μείνει ικανοποιημένος.

Γιατί αρνείστε τόσο πεισματικά να καταλάβετε πως όσο σε εσάς θα άρεσε τα πράγματα να ήταν ξεκάθαρα (ο Jacob ήταν αυτό, ο MiB ήταν το άλλο, το νησί ήταν αυτό, το φως ήτσν το άλλο) άλλο τόσο αρέσει σε κάποιους άλλους από εμάς να σκεφτόμαστε και όχι να παίρνουμε μασημένη τροφή.

Δε θέλω ειλικρινά να προσβάλω κανέναν και επίσης ειλικρινά δε θεωρώ δεδομένο ότι οι σεναριογράφοι τα έκαναν όλα αυτά επειδήγ το ήθελαν και όχι επειδή απλά δεν μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις, αλλά εμένα και σε εκατομμύρια άλλους fans μας άρεσε αυτό το φινάλε που αφήνει περιθώριο στη φαντασία και στην "προσωπική εκτίμηση".

Εγώ κατανοώ το ότι εσύ π.χ μπορεί να ήθελες μια πιο ξεκάθαρη απάντηση. Γιατί είναι τόσο δύσκολο πια να δεχτείτε ότι η απάντηση του Καρπετόπουλου (και κάθε Καρπετόπουλου) μπορεί να αρέσει περισσότερο σε κάποιους άλλους;;

Στις 6 σεζόν της σειράς κάθε μέρα ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του γύρω από τις εξελίξεις. Είχαμε ακούσει και διαβάσει και εδώ και παντού, από απόψεις απύθμενης βλακείας μέχρι εξαιρετικής παρατηρητικότητας και ευστροφίας. Όλοι θεωρούσαν αυτό το πανηγύρι απόψεων φυσιολογικό.

Ήταν μια σειρά που ανέκαθεν σε "προσκαλούσε" να σκεφτείς.

Στο φινάλε, όσοι απλά κάναμε ό,τι έκαναν ΟΛΟΙ οι fans της σειράς σε κάθε επεισόδιο αλλά πιο εύστοχα γιατί πλέον είχαμε μια πιο ολοκληρομένη εικόνα - είμαστε παρανοϊκοί. :confused:

Μια σειρά για κάποιους από εμάς δεν είναι απλά ένα αίνιγμα που δεν έχει σημασία πόσο έξυπνο είναι, γιατί άμα δε μάθεις τη λύση δεν μπορείς να καταλάβεις την αξία του. Μια σειρά είναι χαρακτήρες και ένταση, βράδια με την παρέα να αναλύεις φιλοσοφίες και πιθανές απαντήσεις.

Και τι τρέχει αμα δεν πήραμε όλες τις απαντήσεις, ακόμα και αν θα το θέλαμε;

Θα ήταν πιο ρεαλιστικό δηλαδή αν μας τα εξηγούσαν όλα; Έτσι συμβαίνει στη ζωή;

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Αυτο παλι το ειπε ο Καρπετ στο ραδιοφωνο. :p (οντως)

Η απαντηση μου ειναι: Η ζωη δεν ειναι σειρα τηλεορασης. Στη σειρα τηλεορασης οι σεναριογραφοι διαμορφωνουν το τι βλεπεις και επομενως ειναι και υπευθυνοι για το αν θα μεινεις ικανοποιημενος ή μη. Στη ζωη, τα παιρνεις οπως ερχονται, και αναγκαστικα τα υπομενεις. Τεραστια διαφορα.

(με τη λογικη της ζωης, θα μπορουσε και η σειρα να τελειωσει στην αρχη του 18ου επεισοδιου με καποιον απο τους χαρακτηρες να μιλαει, και να πεφτει μια βομβα και να τους σκοτωνει ολους. Ε οπως και στη ζωη, απροοπτα πραγματα συμβαινουν - οπως καρδιακες προσβολες - και δεν προλαβαινεις να ολοκληρωσεις ολα οσα θες να κανεις :wacko::cool:)

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Γιατί αρνείστε τόσο πεισματικά να καταλάβετε πως όσο σε εσάς θα άρεσε τα πράγματα να ήταν ξεκάθαρα (ο Jacob ήταν αυτό, ο MiB ήταν το άλλο, το νησί ήταν αυτό, το φως ήτσν το άλλο) άλλο τόσο αρέσει σε κάποιους άλλους από εμάς να σκεφτόμαστε και όχι να παίρνουμε μασημένη τροφή.

Εντάξει, μη λέμε τα ίδια.

Την άποψη μου για τη γνώμη του Καρπ την έχω ήδη γράψει, και είμαι ok που την έχει διατυπώσει, αλλά δε συμφωνώ με αυτή και επιπλέον είναι κάπως εκνευριστικό όταν επαναλαμβάνεται σε παράθεση συνέχεια και παντού.

Πολύ καλά μπορώ να καταλάβω ότι σε πολλούς άρεσε η σειρά. Οι υπόλοιποι όμως ΔΕΝ ήθελαν μασημένη τροφή. Εκεί πιστεύω είναι η παρανόηση :ninja:.

patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

Εμένα δε μου φαίνεται λογικό να μιλάς με 20 άτομα που τους άρεσε το φινάλε και ΟΛΟΙ κατάλαβαν τι ακριβώς είναι το νησί, τι παίχτηκε κτλ. και ΟΛΟΙ να έχουν καταλάβει διαφορετικό πράγμα αλλά παρ' όλα αυτά να είναι ευχαριστημένοι και να λένε καταπληκτική σειρά.

Για μένα, όταν μιλάνε 2 άτομα, βλέπουνε ένα άλογο και ο ένας λέει πως βλέπει μια αντιλόπη και είναι πανέμορφη, ενώ ο άλλος λέει ότι μπροστά του έχει μια ζέβρα και είναι πανέμορφη, και είναι ευχαριστημένοι και οι δύο που και στους δύο αρέσει ενώ μαλώνουν με τον τρίτο που τους λέει πως δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο, είναι παρανοικό.

Το γεγονός είναι ένα: ΔΕΝ ξέρουμε τίποτα απολύτως για το Λοστ και την μυθολογία του. Τώρα αν ο καθένας κατάλαβε ό,τι κατάλαβε και τον ευχαριστεί, δε σημαίνει ότι ο τρελός είμαι εγώ. Πολλοί δε από αυτούς που τους άρεσε το φινάλε και έχουν και θεωρίες για το τι συνέβη και είναι και σίγουροι, είναι άτομα που δεν έχουν καταλάβει ακόμα και πράγματα για τα οποία πήραμε απάντηση. Δικαίωμα τους να γουστάρουν την κατάσταση αυτή, αλλά δεν θα βγάλουν και περίεργο κάποιον λογικό που έχουν απέναντι τους.

Θέλει ο Καρπετόπουλος και ο κάθε Καρπετόπουλος να λέει θεωρίες για το τι είναι το φως και διάφορα άλλα αστεία που γράφει, σαφώς και είναι δικαίωμα του.

Δικαίωμα μου και μένα να λέω πως λέει βλακείες και πως σε πολλά σημεία είναι και λάθος, εκτός του ότι τα βγάζει από το μυαλό του.

Υπάρχουν πολλών ειδών τηλεθεατές. Άλλος γούσταρε τις ίντριγκες, άλλος γούσταρε τα τοπία, άλλος μπορεί να το βλέπε επειδή η Κέιτ ή ο Σώγιερ είναι ωραίοι. Άλλος μπορεί να έχει μεγάλη φαντασία και να γουστάρει να βγάζει ιστορίες με το μυαλό του. Κάποιος που την έβλεπε την σειρά, ας πούμε "ψυχρά" και δεν ξεχνούσε και στο επόμενο επεισόδιο το τι είδε στο προηγούμενο, λογικό είναι να μην έμεινε ευχαριστημένος. Να ΔΕΧΤΩ πως σε κάποιους άρεσε η σειρά για τους παραπάνω λόγους αλλά να μας λένε αυτοί και ότι τα πάντα απαντήθηκαν και μάλιστα να μας δίνουν απαντήσεις δικές τους που "κακώς δεν καταλάβαμε όλοι οι υπόλοιποι" δεν το δέχομαι.

Ο Καρπετόπουλος δεν λέει "κοιτάξτε να δείτε, εμένα μ'άρεσε το στυλάκι της σειράς, δεν με πειράζει που δεν πήρα απαντήσεις". Κάθεται και αναλύει ένα ένα το τι "μας είπαν" και το τι κατάλαβε. Αν αυτό τον ικανοποιεί, καλώς και τον ικανοποιεί. Αντικειμενικά, λέει βλακείες. Και εγώ μπορεί να κατάλαβα ότι ήταν όλοι τους θεοί που πέθαναν με την πτώση του αεροπλάνου και η όλη ιστορία ήταν μια μάχη για να δούνε ποιος θα πάρει την θέση του Δία στον Όλυμπο και η απάντηση αυτή να με ικανοποιεί και να νιώθω δικαιωμένος και ότι όλα τελικά εξηγήθηκαν και μάλιστα η θεωρία μου έχει αποδείξεις μέσα στην σειρά. Αντικειμενικά, δεν ξέρω τι λέω και δικαίως μπορεί να βγει ο άλλος και να με κοροιδεύει.

Δε θέλω ειλικρινά να προσβάλω κανέναν και επίσης ειλικρινά δε θεωρώ δεδομένο ότι οι σεναριογράφοι τα έκαναν όλα αυτά επειδήγ το ήθελαν και όχι επειδή απλά δεν μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις, αλλά εμένα και σε εκατομμύρια άλλους fans μας άρεσε αυτό το φινάλε που αφήνει περιθώριο στη φαντασία και στην "προσωπική εκτίμηση".

Εγώ κατανοώ το ότι εσύ π.χ μπορεί να ήθελες μια πιο ξεκάθαρη απάντηση. Γιατί είναι τόσο δύσκολο πια να δεχτείτε ότι η απάντηση του Καρπετόπουλου (και κάθε Καρπετόπουλου) μπορεί να αρέσει περισσότερο σε κάποιους άλλους;;

Στις 6 σεζόν της σειράς κάθε μέρα ο καθένας έλεγε το μακρύ του και το κοντό του γύρω από τις εξελίξεις. Είχαμε ακούσει και διαβάσει και εδώ και παντού, από απόψεις απύθμενης βλακείας μέχρι εξαιρετικής παρατηρητικότητας και ευστροφίας. Όλοι θεωρούσαν αυτό το πανηγύρι απόψεων φυσιολογικό.

Ήταν μια σειρά που ανέκαθεν σε "προσκαλούσε" να σκεφτείς.

Στο φινάλε, όσοι απλά κάναμε ό,τι έκαναν ΟΛΟΙ οι fans της σειράς σε κάθε επεισόδιο αλλά πιο εύστοχα γιατί πλέον είχαμε μια πιο ολοκληρομένη εικόνα - είμαστε παρανοϊκοί. :confused:

Μια σειρά για κάποιους από εμάς δεν είναι απλά ένα αίνιγμα που δεν έχει σημασία πόσο έξυπνο είναι, γιατί άμα δε μάθεις τη λύση δεν μπορείς να καταλάβεις την αξία του. Μια σειρά είναι χαρακτήρες και ένταση, βράδια με την παρέα να αναλύεις φιλοσοφίες και πιθανές απαντήσεις.

Και τι τρέχει αμα δεν πήραμε όλες τις απαντήσεις, ακόμα και αν θα το θέλαμε;

φιλε μου καλε ΟΛΟΙ στην παρεα μου εβλεπαν το lost .....

και στην δουλειά μου το ιδιο.....

το 99% απο αυτους να μην πω το 99,9% δεν θελει να ξαναμιλησει για αυτο,ξενερωσε αγρια,δεν καταλαβε τι ειδε,το θεώρησε και το θεωρει ακομη και σημερα χασιμο χρονου,το θεωρει μια χαζομαρα χωρις αρχη και χωρις τελος....

εγω βαζω τον εαυτο μου μεσα σε αυτους.....και δεν εχω προβλημα....:)

τωρα αν θελεις να μιλαμε με ισως και μπορει απλα σου λεω οτι αν η γιαγια μου δεν ηταν πεταλουδα θα ηταν καλυβα.........:lol::lol:

πεσανε τα φραγκα τραβηξανε μια ανοησια απο τα μαλλια και τελειωσε.....

τωρα ας κατσω εγω η ο φιλος manolissinger πιο πανω να εχουμε αναλογες αποριες και να χαμε να λεμε και αγιος ο θεος που λενε....:lol:

πηραμε τα φραγκα σιγα μην δωσουμε απαντησεις....

ισως μπορει καποτε.....:lol:

τα διαβασα ολα αυτα σημερα και πεθανα στα γελια....:lol:

ερωτησεις απο τους φανς με τις απαντησεις....απαιχτο....:lol:

Και τι σημασία έχει άλλωστε να μάθει κανείς, τι τελικά ήταν ο καπνός, και γιατί έκανε θόρυβο όταν εκινείτο?

-Ήταν ο ΜΙΒ, και έκανε θόρυβο.

Τι σημασία έχει γιατί η ρουκέτα είχε χρονική απόκλιση?

-Ήταν μια απόκλιση.

Γιατί αυτός που πέθανε σήμερα ξεβράστηκε νεκρός εχθές στο νησί?

- Γιατί έτσι έγινε.

Τι σημασία έχει γιατί δεν μπορούσαν να φύγουν?

-Γιατί δεν μπορούσαν.

Τι σημασία έχει γιατί δεν πέθαιναν λόγο νησιού?

- Γιατί το νησί.

Τι σημασία που όποιος γύριζε τον τροχό, βρισκόταν όπου βρισκόταν?

- Γιατί έτσι γουστάρανε.

Γιατί κάνανε εμβόλια για μια ανύπαρκτη μόλυνση?

- Γιατί έτσι τους είχαν πει.

Γιατί η DHARMA συνέχιζε να ρίχνει τρόφιμα από αέρος?

- Γιατί ήταν οικονομικότερο.

Γιατί είχαν αρκούδες πολικές και όχι Γκρίζλι?

- Γιατί ήταν πολικές.

Γιατί με υποβρύχιο και ναρκωμένοι στο ταξίδι, και όχι με ελικόπτερο?

- Γιατί έτσι.

Γιατί τέσσερα δάχτυλα το άγαλμα?

- Γιατί έτσι.

Γιατί οι άρρωστοι έγιναν καλά και κάποιοι άλλοι αρρωστούσαν?

- Το νησί.

Γιατί το νησί χανόταν από το σημείο που βρισκόταν με το γύρισμα του τροχού?

- Γιατί χανόταν.

Γιατί τους είχε επισκεφθεί ο Τζεικομπ στον πραγματικό κόσμο, σαν παιδιά, ενώ σαν φύλακας είχε άλλη αρμοδιότητα πλην των ταξιδίων και την συλλογή πληθυσμού?

- Γιατί έτσι.

Γιατί ο ΜΙΒ έπρεπε να διαλέξει τον ΛΟΚ και όχι κάποιον άλλο?

- Γιατί έτσι.

Γιατί οι καλοί δεν είπαν ποτέ τον λόγο που είναι αυτοί οι καλοί, και ποιοι ήταν τελικά οι κακοί?

- Γιατί έτσι.

Έχεις πολλά ακόμα να γράψεις?

- Ναι έχω μερικά.

Γιατί η πηγή είχε ιδιότητες όποιες και αν είχε?

-Γιατί είχε ιδιότητες.

Γιατί όλα αυτά τα περί συμβόλων?

- Γιατί ήταν σύμβολα.

Τι τελετουργικά ήταν όλα όσα είδαμε?

- Τελετουργίες.

Γιατί όλα διαδραματίζονταν σε ένα και μοναδικό νοσοκομείο?

- Γιατί ήταν αυτό.

Γιατί οι Πορτογάλοι μπόρεσαν να δουν τις συντεταγμένες του νησιού από κάποιον πόλο της γης?

- Γιατί το είδαν.

Γιατί και πώς, μετέφεραν άτομα σαν τον πατέρα του Λοκ, για να τον σκοτώσει ο Σωγιερ?

- Γιατί ήταν ο πατέρας του Λοκ.

Γιατί όλοι ήθελαν να φύγουν αλλά ήθελαν να μείνουν?

- Γιατί όλοι ήθελαν να φύγουν αλλά ήθελαν να μείνουν.

Γιατί ο Σαυιντ σκότωσε τόσους όταν έφυγε από το νησί, και ποιοι ήταν όλοι αυτοί?

- Γιατί τους σκότωσε.

Γιατί τα συγκεκριμένα νούμερα είχαν τόσο σημαντικό ρόλο?

- Γιατί ήταν νούμερα αυτά.

Γιατί ο Χερλυ έβλεπε νεκρούς?

- Γιατί ήταν ο Χερλυ αυτός που τους έβλεπε.

Γιατί ο Ντέσμοντ έκανε ταξίδια σε άλλες διαστάσεις?

- Γιατί τον έλεγαν Ντέσμοντ.

Γιατί ο Κρίστιαν είχε αυτόν τον ρόλο?

- Γιατί ήταν ο μπαμπάς του Τζάκ.

Γιατί οι ψίθυροι ψιθύριζαν?

-Γιατί δεν έπρεπε να φωνάζουν μιας και ήταν νεκροί.

Γιατί έπρεπε κάποιοι όπως ο Κεβιν και ο Ντέσμοντ να μένουν σε σταθμούς της DHARMA χωρίς λόγο?

- Γιατί το ενοίκιο ήταν προπληρωμένο.

Γιατί ενώ δεν υπήρξε κατασκευή περιορισμού της ενέργειας, στον σταθμό με το ρολόι και το κλειδί που γύρισε ο Ντέσμοντ, υπήρξε τελικά αυτή η κατασκευή?

- Γιατί ετσι.

Γιατί ενώ με το γύρισμα του κλειδιού ελευθερώθηκε ενέργεια, ο Μπέν έπρεπε να γυρίσει την ρόδα να ελευθερωθεί ξανά ενέργεια και..........πόσες ενέργειες ενεργούσαν επί της νήσου?

- Είχε ενέργειες το νησί.

Η βόμβα που κοπάναγε με την πέτρα η Τζούλιετ τελικά σε τι συνέβαλε?

- Σε ένα μπαμ.

Ο τύπος που μιλούσε με τους πεθαμένους πως τα κατάφερνε?

- Κληρονομικό χάρισμα.

Ο Τζακ πριν πεθάνει γιατί πήγε στα καλάμια?

- Ήθελε σκιά.

Η εταιρία που στρατολόγησε την Τζούλιετ τελικά σε ποιόν άνηκε?

-Σε κάποιον.

Πώς το ημερολόγιο πλοίου του Μπλάκ Ροκ βρέθηκε σε πλειστηριασμό?

- Βρέθηκε.

Η ιστορία του Ντάνιελ με τα φυσικομαθηματικά του σε τι συνέβαλε στην πλοκή?

- Σε πολλά.

Γιατί οι γυναίκες δεν τεκνοποιούσαν, μάλλον τεκνοποιούσαν αλλά πέθαιναν κατα την γέννα?

- Το νησί.

:lol::lol::lol:

ω ρε γλεντια.....:lol:

yahooooo:p

Μόλις είδα και γω το τελευταίο επεισόδιο και θα συμφωνήσω με τους περισσότερους ότι δεν ήταν και ότι καλύτερο!!

Αν μπορούσα να δείξω με ένα βιντεάκι τι μου άφησε όλη η σειρά, εξαιτίας του φινάλε ,

:p

Κρίμα..... :-(

Παρ' όλα αυτά το βαθύτερο νόημα που θέλαν να μας περάσουν οι σεναριογράφοι ήταν πάνω κάτω αυτά που έγραψε και ο Καρπετόπουλος στην σελίδα του (όπως πολύ σωστά έχει αναφερθεί και σε προηγούμενες σελίδες)! Απλά νομίζω ότι η σειρά έκλεισε κάπως πρόχειρα/βιαστικά και γι'αυτό να ξενέρωσαν τόσοι πολλοί...

αποκορύφωμα της προχειρότητας αυτής ήταν και τα φελιζόλ/βράχοι που έπεφταν στο τελευταίο επεισόδιο , ΕΛΕΟΣ δηλαδή , ούτε ο Φώσκολος στην "Λάμψη" δεν έκανε τέτοια! :p

Τέλος πάντως , τέλειωσε και αυτό ... προχωράμε!!!

Lost σ' ευχαριστούμε για την παρέα σου , θα μας λείψεις...

Edited by hasiotis_john

• 3 weeks later...

Παρακολούθησα εχτές το τελευταίο επεισόδιο του Lost κι ομολογώ πως απογοητεύτηκα οικτρά!! Τελικά εγώ τι έβλεπα;;; Οι σεναριογράφοι πως το είδαν; Τι νομίζουν πως είμαστε; Αμερικανάκια που χειροκτοτάνε όταν η αμερική σώζει τον κόσμο; Ειμαι σίγουρη πως το lost θα γίνει μέχρι και αίρεση!

Από ‘κει και πέρα εγώ δεν κατάλαβα ποιος ο σκοπός του νησιού και ποιος ο σκοπός του πάνε έλα στο χρόνο. Ο Γουιντμορ τι ρόλο βαρούσε;; Η Ντάρμα υπήρχε; Οι άλλοι;

Οι παραάλλοι(γιατί ναι υπήρχαν κι αυτοί).

Μασημένη τροφή θεωρούν μερικοί την υποχρέωση των σεναριογράφων να βρουν ένα ικανοποιητικό τέλος για μια σειρά που την τράβηξαν από τα μαλλιά για να βγάζουν λεφτά;;; Εγω το θεωρώ υποχρέωση. Καποιοι κάνετε σαν ένα τσομπάνη μπροστά από ένα Πικάσο. Επειδή όλοι του είπαν πως είναι σημαντικός κάνει πως τον θαυμάζει αν και πιστεύει πως είναι μια μουτζούρα σε ένα χαρτί.

Το Lost έπρεπε να τελειώσει από τον 3 κυκλο!

Και άντε να δουμε το παρελθόν των ηρώων αλλά το μέλλον ρε μπαγλαμά τι το θέλεις;;; Αφηστε τις υποθέσεις! Το έργο δεν είπε τίποτα! Μας κοροιδεψε στη μάπα τόσα χρονια. Έχω και μια απορία. Τα αμερικανάκια ακόμα δεν γιουχάρισαν τους σεναριογράφου;; Μήπως τους θεωρούν και διάνοιες;

Λάτρεψα το lost και όταν είδα το επεισόδιο με τα δίδυμα ειπα πως θα ξεκαθαρίσει το τοπιο. Τζιφος!

Και δεν καταλαβαίνω γιατί λέτε πως ο αδελφός του τζεικομπ (δεν αναφέρεται κάπου το όνομα του αν δεν κάνω λάθος) ήταν το κακό; Δηλαδή η τρελή η μητριά τους που σκότωσε τη μάνα τους ήταν καλή;;;

και πραγματικά τέτοια πλοκή που δε στηρίζεται πουθενά ο καθένας μπρορει να κάνει, σκαρώνει ενα παραμυθι και τα μπλεκει ολα μεταξύ τους. Οι περισσότεροι ανθρωποι έχουν ομως ευθύνη της υποχρέωσης για ένα τελος συμβατο με τη προηγούμενη δράση.Ντροπη πραγματικά, είμαι αγανακτησμένη!!!! Μου ειπε ο άντρας μου που δεν έβλεπε τη σειρά: "τί έγινε τελικά; τί ήταν το νησί;;" "δεν ξέρω, του λέω, μάλλον ήταν όλοι νεκροι από τη πρωτη στιγμή!" και αυτος γέλασε!!!!!! Εγώ όμως ντραπηκα.

Edited by Nikos_s3

και πραγματικά τέτοια πλοκή που δε στηρίζεται πουθενά ο καθένας μπρορει να κάνει, σκαρώνει ενα παραμυθι και τα μπλεκει ολα μεταξύ τους. Οι περισσότεροι ανθρωποι έχουν ομως ευθύνη της υποχρέωσης για ένα τελος συμβατο με τη προηγούμενη δράση.Ντροπη πραγματικά, είμαι αγανακτησμένη!!!! Μου ειπε ο άντρας μου που δεν έβλεπε τη σειρά: "τί έγινε τελικά; τί ήταν το νησί;;" "δεν ξέρω, του λέω, μάλλον ήταν όλοι νεκροι από τη πρωτη στιγμή!" και αυτος γέλασε!!!!!! Εγώ όμως ντραπηκα.

δεν ήταν όλοι νεκροί από τη πρώτη στιγμή.-

κι απο που το συμπεραίνεις αυτό εσύ;;

το lost τελειώνει όπως αρχίζει με τον Τζακ ξαπλωμένο και τραυματισμένο στο δάσος με τα μπαμπου.

Στην αρχή ανοίγει τα μάτια του , στο τέλος τα κλεινει(πεθαίνει). Αυτο ήταν ίσως το πιο ξεκάθαρο πράγμα του έργου.

Τώρα από κει και πέρα αρχίζει η κοροιδία!

Edited by mata79

κι απο που το συμπεραίνεις αυτό εσύ;;

το lost τελειώνει όπως αρχίζει με τον Τζακ ξαπλωμένο και τραυματισμένο στο δάσος με τα μπαμπου.

Στην αρχή ανοίγει τα μάτια του , στο τέλος τα κλεινει(πεθαίνει). Αυτο ήταν ίσως το πιο ξεκάθαρο πράγμα του έργου.

Τώρα από κει και πέρα αρχίζει η κοροιδία!

ελπίζω αυτό να απαντάει

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=3189954#post3189954

το μόνο πράγμα που δεν έχει χρόνο είναι ο Θάνατος. Το καθαρτήριο ήταν μόνο μέσα στην εκκλησία! Βεβαια καθαρτήριο δε συμαίνει πως μετά πας στο παράδεισο! Μπορεί να πάει και στη Κολαση. Όλες οι άλλες οι μνήμες μπορεί να ήταν αλλες ζωές(μετενσάρκωση δηλαδη).Εγώ πάντως πιστεύω πως ήταν νεκροι. "you don't know ricardo we are dead both of us. we are in hell" ελεγε η Ισαμπέλα.Ηταν ίσως το νησί των ψυχών γι αυτό και δε μπορούσαν να φύγουν απο κει. Γυριζουν πίσω οι ψυχές;;; Πήραν όλες τις θρησκείες και τις έκαναν έναν αχταρμά!!!! Τετοιες ιστορίες μπορώ να πω κι εγώ στον ανηψίο μου αλλα σαν παιδάκι ρωτάει και τί έγινε στο τέλος;;;;

Δεν ήταν νεκροί εξ' αρχής. (τελικά).

Κάποιοι όμως ήταν νεκροί και οι ψυχές τους παρέμεναν για πάντα στο νησί (ψίθυροι).

Κάποιοι πέθαναν αλλά αναστήθηκαν (Sayid)

Κάποιοι πέθαναν αλλά o ΜΙΒ πήρε τη μορφή τους (Locke, Christian)

Κάποιοι νεκροί έφευγαν και εκτός νησιού και τους έβλεπε ο Hurley.

Άλλοι πάλι μιλούσαν στον κινέζο και σνόμπαραν τον Hurley.

Και υπήρχαν και μερικά φαντάσματα άσχετα από τον ΜΙΒ που μιλούσαν σε όλους (πχ μερικές εμφανίσεις του Christian).

Επίσης υπήρχαν και κάποιοι υπεραιωνόβιοι παντανέοι και κάποιοι που παρουσίαζαν μεγάλες αντοχές σε θανάσιμα χτυπήματα.

Και στο τέλος υπήρξε και ένα άχρονο σύμπαν-καθαρτήριο να μας βρίσκεται.

Αυτά πάνω κάτω. Είναι απόλυτα σαφές νομίζω.

το μόνο πράγμα που δεν έχει χρόνο είναι ο Θάνατος. Το καθαρτήριο ήταν μόνο μέσα στην εκκλησία! Βεβαια καθαρτήριο δε συμαίνει πως μετά πας στο παράδεισο! Μπορεί να πάει και στη Κολαση. Όλες οι άλλες οι μνήμες μπορεί να ήταν αλλες ζωές(μετενσάρκωση δηλαδη).Εγώ πάντως πιστεύω πως ήταν νεκροι. "you don't know ricardo we are dead both of us. we are in hell" ελεγε η Ισαμπέλα.

1)Αυτό το "Καθαρτήριο" είναι δική μας επινόηση.

Μέσα στη σειρά δεν αναφέρεται με αυτή τη λέξη ποτέ και αυτό πολύ πιθανόν γιατι το Lost είναι μια σειρά με τεράστια fan base σε χώρες χριστιανικές, μουσουλμανικές κτλ όπου δεν υπάρχει "Καθαρτήριο". Επίσης, δεν αναφέρεται πουθενά ο χριστιανικός Θεός, μη μπερδεύεσαι επειδή ειναι σε εκκλησία. Άλλωστε αν θυμάσαι στον προθάλαμο όπου ο Jack μιλάει με τον πατέρα του, από πίσω τους είναι τα σύμβολα όλων των θρησκειών. Εμείς το λέμε αυτό για να γλιτώνουμε κάθε φορά τη φράση "το μέρος αυτό έξω από χρόνο και χώρο όπου συναντήθηκαν ξανά για να φύγουν όλοι μαζί για το επόμενο μέρος του 'ταξιδιού' τους". Αρα μη μπερδεύεσαι με θέματα Κολασης/Παραδείσου.

2)Είπαμε πως είναι καλό το γεγονός ότι αφηνει το θεατή να χρησιμοποιήσει τη φαντασία του σε κάποια πράγματα, αλλά το είχαν δηλώσει εξ αρχής πως οι χαρακτήρες δεν ήταν νεκροί όταν βρίσκονταν στο νησί. Άλλωστε αν ήταν όλοι νεκροί, ποιός ο λόγος ύπαρξης καθαρτηρίου; Ακόμα και να υποθέταμε ότι αυτή είναι η Κόλαση που πήγανε όλοι τους αφού πέθαναν (γιατί Παράδεισο δεν το λες με τίποτα :p), δε θα υπήρχε λόγος για καθαρτήριο.

Ηταν ίσως το νησί των ψυχών γι αυτό και δε μπορούσαν να φύγουν απο κει. Γυριζουν πίσω οι ψυχές;;; Πήραν όλες τις θρησκείες και τις έκαναν έναν αχταρμά!!!! Τετοιες ιστορίες μπορώ να πω κι εγώ στον ανηψίο μου αλλα σαν παιδάκι ρωτάει και τί έγινε στο τέλος;;;;

Αν ήταν το "νησί των ψυχών" και δεν μπορούσαν να φύγουν από εκεί, τότε γιατί οι Oceanic 6 έφυγαν και γύρισαν στον πολιτισμό;

Όσο για τις θρησκείες που έκαναν "αχταρμά" (αν και εμένα προσωπικά όλα μου μοιάζουν πολύ περισσότερο χριστιανικές επιρροές παρά π.χ. μουσουλμανικές), κατά την άποψή μου δεν είναι κακό. Οι χριστιανοί πολλές φορές ξεχνάνε πως δεν απευθύνονται μόνο σε χριστιανικό κοινό - το Lost δεν ήταν η Βίβλος και δε θα έπρεπε κιόλας κατά την άποψη μου να περιορίζεται σε μια θρησκεία, όταν υπάρχουν εκατομμύρια fans που δεν είναι χριστιανοί και κατά συνέπεια δεν είναι εξοικειωμένοι με έννοιες όπως ο χριστιανικός παράδεισος/κόλαση, το καθαρτήριο κτλ. που δεν υπάρχουν σε άλλες θρησκείες.

Όσο για την ανηψιά σου που λες, εξαρτάται. Ναι μπορεί να της πεις και εσύ μια παρόμοια ιστορία (αν έχεις τόσο τρελή φαντασία). Το θέμα είναι πως σε ένα "παιδικό" παραμύθι, θέλεις να δώσεις ένα σαφές τέλος (η κακιά μαγισσα εξοντώθηκε, το καλό νίκησε και έζησαν όλοι καλά και εμείς καλύτερα). Σε ένα παραμύθι για μεγάλους όμως, δε χρειάζεται να δώσεις πάντα ένα τόσο στενά ορισμένο τέλος - ιδιαίτερα στην περίπτωση μάλιστα που έχεις τραβήξει από τα μαλλιά το παραμύθι από καιρό και έχεις πλέον χάσει τη μπάλα.

Edited by DesertSMisSRaiN

• 2 weeks later...

Καλησπέρα.

Μόλις πριν από λίγο είδα και εγώ το τελευταίο επεισόδιο της σειράς, και το μόνο που μπορώ να πω είναι οτι τσαντίστηκα:mad:

Δεν εξηγεί σχεδόν τπτ, "υπάρχουν κανόνες" λέει ο Χέρλυ, ποιοί είναι αυτοί ρε μεγάλε, και ποιός τους έβαλε;

Και τελικά τι έγινε; Πέθαναν όλοι και πήγαν στο Παράδεισο...Ωραίο τέλος μη χ@σω, αϊ σιχτ@ρ στους παραγωγούς.:mad:

Λευτέρης

iPhone 3GS 32gb back in black

iPhone 4 32gb black, iPhone 4S 16gb black, samsung galaxy note,  iPhone 4S 16gb white, iPhone 5 64gb space grey, Hawai 5-0 P10 lite, iPhone 6 16gb gold, iPhone 8 64gb black

Και τελικά τι έγινε; Πέθαναν όλοι και πήγαν στο Παράδεισο...Ωραίο τέλος μη χ@σω, αϊ σιχτ@ρ στους παραγωγούς.:mad:

Ναι, γιατί αυτή η ιδέα ήταν ηλίθια.

Ενώ, αντίθετα το γεγονός πως ένα νησί εξαφανίστηκε ξαφνικά επειδή κάποιος γύρισε...μια ρόδα, ήταν έξυπνο οπότε συνέχισες να παρακολουθείς τη σειρά γιατί ήσουν σίγουρος πως θα υπάρχει μια εξήγηση για αυτό που είδες.

Ναι, γιατί αυτή η ιδέα ήταν ηλίθια.

Ενώ, αντίθετα το γεγονός πως ένα νησί εξαφανίστηκε ξαφνικά επειδή κάποιος γύρισε...μια ρόδα, ήταν έξυπνο οπότε συνέχισες να παρακολουθείς τη σειρά γιατί ήσουν σίγουρος πως θα υπάρχει μια εξήγηση για αυτό που είδες.

Δεν εννοώ αυτό, αλλά δεν έπρεπε κατά την άποψη σου να δώσει κάποιες "γραμμές" για το τι στο δι@ολο γινόταν σε αυτό το γ@μόνησο;

Λευτέρης

iPhone 3GS 32gb back in black

iPhone 4 32gb black, iPhone 4S 16gb black, samsung galaxy note,  iPhone 4S 16gb white, iPhone 5 64gb space grey, Hawai 5-0 P10 lite, iPhone 6 16gb gold, iPhone 8 64gb black

http://www.tvovermind.com/abc/lost/lost-spoiler-the-new-man-in-charge/26379

12λεπτο επεισοδιο με απαντησεις έρχεται...

...μου άλλαξαν όλη τη μητρική του DELL δωρεάν, και μάλιστα εκτός εγγύησης! ;)

HUAWEI IDEOS X5 PRO

• 3 weeks later...

Εμφανίστηκε το δωδεκάλεπτο στο youtube και οπως το Nησι εξαφανίζεται και εμφανίζεται σε διαφορετικές συντεταγμένες.....:lol:

Εδω ειναι τωρα:

http://www.megavideo.com/?v=NK6VVI14

Εξηγεί πολλα και τα πιο πολλα τα ειχαμε καταλάβει αλλα εινα για αυτους που ηθελαν Απαντήσεις οπως οι δυο νταρμίτες...:p: Χερλυμπερντ,αρκούδες,προβλήματα εγκυμοσύνης και δωμάτιο 23 με τα βίντεο με τα υποσυνείδητα μυνήματα.Και μετα εχει και......Γουολτ!

Μου αρεσε που ο Χερλυ χρησιμοποιεί το βανακι για μεταφορικό...και εχει τωρα και την μουσική του Τζεϊκομπ!!:cool:και οταν λέει στο τέλος παμε σπίτι...αχ:cry:

Θα ηθελα να δω και το φάντασμα του Τζακ ή κατι για τον Τζακ :cry:αλλα δεν πειράζει....

Αχχχ,πολυ μου ελειψε το Λοστ!!

Ειμαι με αυτους που τους αρεσε το τέλος αν και δεν μπορεσα να χωνέψω το New Age βιτρο της "εκκλησίας" αν και το ειχα πει οτι εκει θα πήγεναι :rolleyes:

Πρεπει να δω πότε θα αρχήσω να το ξανα βλέπω απο την αρχή!!!:happy:

Αντιο Λοστ!!!

:thanks:

Edited by msntina

ΟΚ, κάτι πάει να κάνει...όπως λέει κι ο Μπεν "tie up a few loose ends"...Σε συσκευασία κονσέρβας και συμπυκνωμένο μεν αλλά ικανοποιητικό όσο να ναι. Αν βγάλουν 2-3 τέτοια ακόμα θα ξανακερδίσουν αρκετούς απ τους χαμένους πόντους.

PS κάτι ήξερα εγώ που δεν "έκαψα" ακόμα το DVD με τα 6 τελευταία επεισόδια...περίμενα να βγουν τα extras ;)