Jump to content

Lost (ABC)

Jacktheripperd
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ναι, ΟΚ, εν μέρει έχεις δίκιο, αλλά μην ξεχνάς ότι οι fans είχαν ανάγει τη σειρά στο "υπέρτατο" μυστήριο και έβλεπαν συνομωσίες παντού - αν δεις τη λίστα με τις ερωτήσεις θα πάθεια συγκοπή. Μια ερώτηση που "δεν απαντήθηκε" ήταν "γιατί ο Σόγιερ ενώ στην αρχή κάπνιζε μετά το έκοψε;"... και μιλάμε για την ίδια σειρά...αυτοί που είναι ΝΑΥΑΓΟΙ σε ένα ΝΗΣΙ. Τι γιατί; επειδή το περίπτερο κοντά στην καλύβα του δεν είχε τη μάρκα του γι'αυτό. Έπρεπε να μας το απαντήσουν και αυτό;;

Το να σπέρνουν easter eggs δε σημαίνει πως θέλανε και να επεκταθούν πάνω σε αυτά - αυτός άλλωστε δεν είναι ο ορισμός του "easter egg" - κρυφά μηνύματα για όποιον έχει παρατηρητικότητα που μπορεί να αποτελούν και ένα "inside joke" ή ένα παράξενο φαινόμενο και τίποτα παραπάνω;;

Βασικά, αν έβλεπες από την τρίτη-τέταρτη σεζόν και μετά το Lost για να πάρεις απαντήσεις (ενώ προφανώς δεν υπήρχαν για να δοθούν), ό,τι είχες να χάσεις το έχασες: το χρόνο σου ;)

Και ναι, sorry, αλλά αφού έβλεπες ακόμα τη σειρά (γιατί μη μου πεις ότι περίμενες στη 1 ώρα και 43 λεπτά να πάρεις τις απαντήσεις σου), σε ένοιαζαν οι χαρακτήρες.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

• Απαντήσεις 7,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Κατι προφανες που σιγουρα θα μου διαφευγει. Ποιοι ηταν οι κανονες του Τζεικομπ με τον ΜΙΒ? Δε μπορουσαν να σκοτωσουν ο ενας τον αλλο? Κ ο ΜΙΒ εβαλε το Μπεν να τον σκοτωσει. Αντιστοιχα ο ΜΙΒ γιατι δε μπορουσε να πεθανει απο καποιο θνητο?

Αλλο προφανες: γιατι δε μπορουσε να φυγει ο ΜΙΒ απο το νησι? Κ αφου ηταν ο κακος που απειλουσε το νησι γιατι δεν τον αφηνε ο Τζεικομπ να φυγει?

Το ρεζουμε μου ειναι οτι αφου κοροιδεψαν που κοροιδεψαν οι σεναριογραφοι το κοινο με το να θετουν ερωτηματα κ να μη σκεφτονται πως θα τα καλυψουν μετα, κ επειτα το πηγαν στο μεταφυσικο με θεοτητες φωτα κτλ, ουτε καν αυτο το παραμυθι δε μπορεσαν να πλασαρουν ολοκληρωμενα...

ρε παιδια ο ντεσμοντ πριν μπει στην σπηλια με το φως λεει στον τζακ οτι δεν εχουν νοημα ολα αυτα...

θα με ριξετε σε ενα αλλο Universe οπου ολα θα ειναι ωραια και τραλαλι τραλαλο....

ο τζακ του απανταει οτι αυτο δεν γινεται γιατι οτι "εγινε,εγινε".....

εδω δεν το καταλαβα αυτο...

ο ντεσμοντ εβλεπε οραματα απο τον παραδεισο???:rolleyes::rolleyes:

καλα ειναι δυνατον ρε παιδια?

αυτο και αν δεν κολλάει πουθενα.....

οτι να ναι πραγματικα......οσο το σκεφτεσαι τοσο πιο πολυ ξενερωνεις....

Δεν ήταν στον παράδεισο, έτσι κι αλλιώς. Αν ο παράδεισος είναι ένα δωμάτιο, όλοι βρίσκονταν στην πόρτα που οδηγεί σε αυτό το δωμάτιο και απλά χρειάζονταν ο ένας τον άλλο γιατί ήταν "το κλειδί" για να ανοίξει. (και **** τις παρομοιώσεις μου!! :p)

Bασικά δε νομίζω πως ΟΥΤΕ για αυτό υπάρχει εξήγηση.

Ίσως μόνο το εξής:

ο Desmond, με το πείραμα που τον υπέβαλε ο Widmore έφτασε πολύ κοντά στο θάνατο - είχε μεν "ιδιαίτερες" αντιστάσεις στον ηλεκτρομαγνητισμό σε σχέση με τους άλλους, αλλά δεν ήταν αθάνατος. Τώρα (και μιας και "παίξανε μπάλα" οι δημιουργοί με το θάνατο, το καθαρτήριο και τον... μετέπειτα) θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως ο Desmond, βρισκόμενος ένα βήμα από τον θάνατο είδε κάποια πράγματα (αυτά που λένε πολλοί ότι βλέπουν λίγο πριν πεθάνουν, πως οι μελλοθάνατοι μπορούν να δουν πράγματα που οι υπολοιποι αδυνατούν κτλ) τα οποία από λάθος του θεώρησε πως ήταν ένα παράλληλο σύμπαν, μια άλλη διάσταση ή κάτι τέτοιο.

Τελικά όμως, δεν ήταν ένα άλλο σύμπαν αλλά το...καθαρτήριο αυτό στο οποίο κατέληξαν όλοι μαζί.

Άλλωστε δεν είναι και η πρώτη φορά που παίζουν με τις δυνάμεις του ηλεκτρομαγνητισμού, ο οποίος ήταν σημαντικό στοιχεία σε όλη τη διάρκεια της σειράς - άλλωστε αυτός έριξε και το αεροπλάνο - και τις δυνάμεις του Desmond.

Κατι προφανες που σιγουρα θα μου διαφευγει. Ποιοι ηταν οι κανονες του Τζεικομπ με τον ΜΙΒ? Δε μπορουσαν να σκοτωσουν ο ενας τον αλλο? Κ ο ΜΙΒ εβαλε το Μπεν να τον σκοτωσει. Αντιστοιχα ο ΜΙΒ γιατι δε μπορουσε να πεθανει απο καποιο θνητο?

Αλλο προφανες: γιατι δε μπορουσε να φυγει ο ΜΙΒ απο το νησι? Κ αφου ηταν ο κακος που απειλουσε το νησι γιατι δεν τον αφηνε ο Τζεικομπ να φυγει?

Το ρεζουμε μου ειναι οτι αφου κοροιδεψαν που κοροιδεψαν οι σεναριογραφοι το κοινο με το να θετουν ερωτηματα κ να μη σκεφτονται πως θα τα καλυψουν μετα, κ επειτα το πηγαν στο μεταφυσικο με θεοτητες φωτα κτλ, ουτε καν αυτο το παραμυθι δε μπορεσαν να πλασαρουν ολοκληρωμενα...

Η "μάνα" των Jacob/MIB είχε κάνει το ξόρκι που δεν τους επέτρεπε να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο. Ο κανόνας ήταν ότι αν υπάρχει ζωντανός candidate ή ο ίδιος ο φύλακας του νησιού, ο μαύρος καπνός δεν μπορούσε να φύγει από το νησί. Για αυτό και το αρχικό σχέδιο του ΜΙΒ ήταν αφού σκοτώσει τον Jacob, να σκοτώσει και τους υπόλοιπους candidates. Ο ΜΙΒ δεν μπορούσε να πεθάνει από κάποιον γιατί ουσιαστικά ήταν ήδη νεκρός. Όταν τον πέταξε ο αδερφός του μέσα στην σπηλιά πέθανε και έγινε μαύρος καπνός. Αυτή ήταν πλέον η πραγματική του μορφή, ασχέτως αν μπορούσε να παίρνει και άλλες. Για κάποιον λόγο, όταν έβγαλε την τάπα ο Desmond και άδειασε το φως, ο ΜΙΒ έχασε τις δυνάμεις του και έγινε πλέον θνητός, για αυτό και μπόρεσε να τον σκοτώσει η Κέιτ.

Ο Jacob δεν τον άφηνε να φύγει γιατί όπως λέγανε συνέχεια αν φύγει, θα καταστραφεί ο κόσμος έξω. Λεπτομέρειες γιατί και πως, δεν ξέρουμε. Απλά δεν έπρεπε να φύγει για κάποιον λόγο. Ο ΜΙΒ δεν τραβούσε κανά ζόρι να καταστρέψει το νησί, απλά να φύγει ήθελε.

Επίσης κάτι άλλο που μπερδεύουν πολλοί, είναι ότι ο προστάτης του νησιού δεν προστατεύει το νησί από τον μαύρο καπνό. Απλά το προστατεύει από οποιαδήποτε επίθεση και φροντίζει να μην σβήσει το φως. Ο μαύρος καπνός ήταν ένα φαινόμενο που έγινε μια φορά μετά από την βλακεία του Jacob να πετάξει τον αδερφό του στην σπηλιά. Πριν τον Τζέικομπ, αλλά και μετά, υπήρχαν άλλοι προστάτες και φυσικά δεν υπήρχε καπνός.

Το ερώτημα είναι γιατί παιδευόταν ο ΜΙΒ με 1002 δολοπλοκίες να σκοτώσει όλους έναν έναν τους υποψήφιους, ενώ μπορούσε απλά να σβήσει το φως, να καταστρέψει το νησί και να φύγει. Το ότι ήξερε τον δρόμο για την σπηλιά με το φως, το είδαμε. Τον ήξερε. Επειδή δεν μπορούσε να το κάνει ο ίδιος; Ίσως. Επειδή δεν ήξερε εξαρχής ότι μπορούσε να το κάνει ο Ντέσμοντ; Πάλι ίσως.

Γιατί δεν τον άφησε ελεύθερο ο Τζακ να φύγει από το νησί από την στιγμή που έχασε τις δυνάμεις του ο ΜΙΒ; Επειδή ήθελε εκδίκηση για τον θάνατο των φίλων του; Επειδή υπέθεσε ότι αν ξανάβαζε την τάπα στην θέση της, θα ξαναποκτούσε τις δυνάμεις του ο ΜΙΒ; Πάλι ίσως.

Απ'ότι φαίνεται για τον καθένα έχει διαφορετικό νόημα το τέλος. Εγώ κάπως έτσι το αντιλαμβάνομαι:

Όσα συνέβησαν δεν ήταν στην φαντασία κανενός και όλα ήταν πραγματικά. Αυτό που εμείς βλέπαμε ως παράλληλο timeline είναι κάτι σαν το καθαρτήριο και δεν έχει κάποια χρονολογία όπως είπε ο Christian. Το ότι ήταν όλοι εκεί μέσα, πάλι βασιζόμενος στα λόγια του Christian, δε πάει να πει ότι όλοι έχουν πεθάνει, απλώς είναι άτομα που επηρέασαν ο ένας τις ζωές των άλλων (και η Kate τη δική μας). Όλοι θα πεθάνουν κάποια στιγμή είτε πριν είτε μετά το θάνατο του jack (αυτό το καταλαβαίνουμε από τον διάλογο Hurley-Ben) και ανήκουν μαζί. Είτε στον "παράδεισο", είτε σε ένα παράλληλο τέλειο σύμπαν (είναι ομώνυμα αυτά τα δύο βέβαια κατά τη γνώμη μου). Επίσης πιστεύω ότι ο Μπεν δεν μπήκε στην "εκκλησία" γιατί ένοιωθε ότι δεν άξιζε να μπει.

Λίγο πολύ το παράλληλο timeline θα κολλούσε να είναι ο προσωπικός παράδεισος του jack.

Καπως ετσι και οι δημιουργοι ειχαν πει οτι οι Λοsties ΔΕΝ ειναι νεκροι..

Δεν είπαν ότι είναι νεκροί, είπαν πως όλοι θα πεθάνουν κάποια στιγμή. Όπως είδες στο τέλος έφυγαν από το νησί κάποιοι, κάποιοι έμειναν πίσω (πχ Hurley, για να το προστατεύσει με τη βοήθεια του Ben)

Σε γενικές γραμμές το φινάλε δεν με εντυπωσίασε τόσο όσο περίμενα να με εντυπωσιάσει και αυτό ίσως να οφείλεται στο ότι μάλλον, σαν τους άλλους και εγώ, επικεντρώθηκα στα μυστήρια του νησιού και όχι τόσο πολύ στους χαρακτήρες. Ακόμα και η ίδια η σειρά το έκανε μερικές φορές. Και είχα μάλλον δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες... και το ανθρωποκεντρικό φινάλε με ψιλοχάλασε γιατί ήταν διαφορετικό απο όλα τα υπόλοιπα επεισόδια

Μία σκηνή που μου άρεσε ιδιαίτερα ήταν με την Juliet στο vending machine που λέει στον Sawyer να πάνε για καφέ και έτσι μας εξηγεί και τις @#$%@%^& που μας έλεγε στην πρεμιέρα της 6ης.

Όπως και η τελευταία σκηνή με τον Jack ήταν τέλεια.

Και επίσης να προσθέσω πως τελικά καλύτερα που δεν μας τα εξήγησαν όλα (όχι ότι μπορούσαν βέβαια) και το άφησαν στο μυαλό του θεατή. Καλύτερα να το κάνουν δύσκολο παρά εύκολο, έτσι θα αφήσουν ιστορία.

9,5/10 για μένα η σειρά για τις άπειρες ώρες διασκέδασης και συζήτησης που χάρισε.

Edited by billyavl

Guest valeria

Μπερδεμένα συναισθήματα...

Το φινάλε με απογοήτευσε, πολύ κατώτερο των προσδοκιών μου...

Έγινε ό,τι ακριβώς είχα δηλώσει εξαρχής ότι θα με ξενέρωνε απίστευτα... Ευτυχώς άρχισα να ψυλιάζομαι σχετικά νωρίς (προς το τέλος του 17ου επεισοδίου) τι παίζει με το alternative timeline κι έτσι δεν μου ήρθε απότομο :p

Παρ'όλα αυτά, αφού πέρασαν τόσες μέρες και πλέον το έχω χωνέψει... Θα κρατήσω μόνο ότι το Lost είναι η μοναδική σειρά την οποία παρακολούθησα από την αρχή μέχρι το τέλος με τόσο ενδιαφέρον και αγωνία, με άπειρες συζητήσεις, με ώρες ανάγνωσης σε forums μπας και βγει καμιά άκρη :p Ειλικρινά, δεν νομίζω να το κάνω αυτό για καμία άλλη σειρά...

Ομολογώ ότι η τελική σκηνή με τον Τζακ να κλείνει τα μάτια με έκανε να συγκινηθώ... Πιο πολύ γιατί συνειδητοποίησα ότι με αυτή τη σειρά μεγάλωσα και ήταν ένα κομμάτι της ζωής μου για πολλά χρόνια και αυτή η σκηνή με γύρισε πίσω σε ωραίες εποχές... Anyway, ένας κύκλος έκλεισε, πάμε γι'άλλα...

Αντίο Lost, σ'ευχαριστούμε για όλες τις όμορφες στιγμές :)

Η "μάνα" των Jacob/MIB είχε κάνει το ξόρκι που δεν τους επέτρεπε να σκοτώσουν ο ένας τον άλλο. Ο κανόνας ήταν ότι αν υπάρχει ζωντανός candidate ή ο ίδιος ο φύλακας του νησιού, ο μαύρος καπνός δεν μπορούσε να φύγει από το νησί. Για αυτό και το αρχικό σχέδιο του ΜΙΒ ήταν αφού σκοτώσει τον Jacob, να σκοτώσει και τους υπόλοιπους candidates. Ο ΜΙΒ δεν μπορούσε να πεθάνει από κάποιον γιατί ουσιαστικά ήταν ήδη νεκρός. Όταν τον πέταξε ο αδερφός του μέσα στην σπηλιά πέθανε και έγινε μαύρος καπνός. Αυτή ήταν πλέον η πραγματική του μορφή, ασχέτως αν μπορούσε να παίρνει και άλλες. Για κάποιον λόγο, όταν έβγαλε την τάπα ο Desmond και άδειασε το φως, ο ΜΙΒ έχασε τις δυνάμεις του και έγινε πλέον θνητός, για αυτό και μπόρεσε να τον σκοτώσει η Κέιτ.

Ο Jacob δεν τον άφηνε να φύγει γιατί όπως λέγανε συνέχεια αν φύγει, θα καταστραφεί ο κόσμος έξω. Λεπτομέρειες γιατί και πως, δεν ξέρουμε. Απλά δεν έπρεπε να φύγει για κάποιον λόγο. Ο ΜΙΒ δεν τραβούσε κανά ζόρι να καταστρέψει το νησί, απλά να φύγει ήθελε.

Επίσης κάτι άλλο που μπερδεύουν πολλοί, είναι ότι ο προστάτης του νησιού δεν προστατεύει το νησί από τον μαύρο καπνό. Απλά το προστατεύει από οποιαδήποτε επίθεση και φροντίζει να μην σβήσει το φως. Ο μαύρος καπνός ήταν ένα φαινόμενο που έγινε μια φορά μετά από την βλακεία του Jacob να πετάξει τον αδερφό του στην σπηλιά. Πριν τον Τζέικομπ, αλλά και μετά, υπήρχαν άλλοι προστάτες και φυσικά δεν υπήρχε καπνός.

Το ερώτημα είναι γιατί παιδευόταν ο ΜΙΒ με 1002 δολοπλοκίες να σκοτώσει όλους έναν έναν τους υποψήφιους, ενώ μπορούσε απλά να σβήσει το φως, να καταστρέψει το νησί και να φύγει. Το ότι ήξερε τον δρόμο για την σπηλιά με το φως, το είδαμε. Τον ήξερε. Επειδή δεν μπορούσε να το κάνει ο ίδιος; Ίσως. Επειδή δεν ήξερε εξαρχής ότι μπορούσε να το κάνει ο Ντέσμοντ; Πάλι ίσως.

Γιατί δεν τον άφησε ελεύθερο ο Τζακ να φύγει από το νησί από την στιγμή που έχασε τις δυνάμεις του ο ΜΙΒ; Επειδή ήθελε εκδίκηση για τον θάνατο των φίλων του; Επειδή υπέθεσε ότι αν ξανάβαζε την τάπα στην θέση της, θα ξαναποκτούσε τις δυνάμεις του ο ΜΙΒ; Πάλι ίσως.

σε ολα αυτα θα πατησουν πανω στο θεμα της "καλυβας" να μου το θυμηθείτε αυτο στο dvd....

για αυτο και δεν μας εδωσαν ποτε ξεκαθαρη απαντηση σε αυτο....μαλλον το κρατανε σαν κρυμμένο χαρτι αυτο...

ειχαμε μια καλυβα με σταχτες γυρω γυρω με μια αγνωστη μορφη στον 3ο κυκλο να φωναζει help me στον λοκ μια καλυβα που αρχικα αλλαζε συνεχως θεσεις και την εβλεπε μονο ο χοντρουλης μια καλυβα ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ μεσα που το εδειξε 2 φορες και δεν εξηγήθηκε ποτε....τι ποιος και γιατι γινανε ολα αυτα...ενας θεος ξερει...

εχουμε μονο την ιλανα να λεει οτι την καλυβα τοσο καιρο την χρησιμοποιούσε αλλος...

τωρα πως ειδε την καλυβα η ιλανα και μαλιστα την εκαψε κιολας οταν στον 4ο κυκλο ο μονος που την εβλεπε ηταν ο χουγκο αυτο ειναι αλλο θεμα...:wacko:

επισης τι σχεση ειχε ο μπεν με την καλυβα πως ηξερε την υπαρξη της σε ποιον τελικα μιλουσε οταν ηταν μαζι με τον λοκ στον τριτο κυκλο και μαλιστα του ειπε οτι εδω κρυβονται ολα τα μυστικα του νησιου...και αυτο ειναι αλλο μεγαλο θεμα...

οκ παιδια ολα αυτα ηταν λεπτομέρειες που δεν εχουν σημασια "ετσι απλα γινανε"....

για να εχουμε εμεις οι κολλημένοι κατι να λεμε.....εμεις φταιμε για ολα....:X

το ειπα και το ξαναλεω ΟΤΙ ΝΑ ΝΑΙ ειναι το Lost...χαος....

σεναριο μηδεν....

ελπιζω να τα "μαζεψουν" στο dvd καπως αλλα μαλλον χλωμο....

http://www.collegehumor.com/video:1936291

μαζεμενα τα αναπαντητα ερωτηματα

και οι χαρακτηρες ανα σεζον με την ιστορια τους

http://www.nationalpost.com/arts/lost/index.html

που να τα μαζεψουν αυτα.

επισης ρε παιδια τον μπαμπά του τζον λοκ τοτε στον τριτο κυκλο ποιος τον εφερε στο νησι....???

αλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ επεισόδιο και αυτο....

ξεχάστηκε και αυτο μαζι με ολα τα αλλα.......:rolleyes:

Edited by freddaras

Εγώ πάλι από τα πιο πρόσφατα δεν έχω καταλάβει τι έκανε ο Jacob στη σπηλιά και γιατί έγραφε τα ονόματα εκεί, ενώ τα είχε και στον Φάρο. Ήθελε να κρατάει ενήμερο τον Blackie?
patch για ελληνικούς υπότιτλους σε: Monkey Island 1 (Special Edition & VGA CD Beta II), Indiana Jones 3 και LOOM, Grim Fandango

επισης ρε παιδια τον μπαμπά του τζον λοκ τοτε στον τριτο κυκλο ποιος τον εφερε στο νησι....???

αλλο ΤΕΡΑΣΤΙΟ επεισόδιο και αυτο....

ξεχάστηκε και αυτο μαζι με ολα τα αλλα.......:rolleyes:

Τον έφεραν οι Others. Τον απήγαγαν (όπως είχε πει ο ίδιος σε εκείνο το επεισόδιο) και τον μετέφεραν στο νησί με το υποβρύχιο (όπως γίνονταν όλες οι μετακινήσεις από και προς το Νησί).

σε ολα αυτα θα πατησουν πανω στο θεμα της "καλυβας" να μου το θυμηθείτε αυτο στο dvd....

για αυτο και δεν μας εδωσαν ποτε ξεκαθαρη απαντηση σε αυτο....μαλλον το κρατανε σαν κρυμμένο χαρτι αυτο...

ειχαμε μια καλυβα με σταχτες γυρω γυρω με μια αγνωστη μορφη στον 3ο κυκλο να φωναζει help me στον λοκ μια καλυβα που αρχικα αλλαζε συνεχως θεσεις και την εβλεπε μονο ο χοντρουλης μια καλυβα ΜΕ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ μεσα που το εδειξε 2 φορες και δεν εξηγήθηκε ποτε....τι ποιος και γιατι γινανε ολα αυτα...ενας θεος ξερει...

Η καλύβα ήταν αρχικά του Jacob, την χρησιμοποιούσε όμως ο ΜΙΒ από ένα σημείο και μετά. Προσποιούταν ότι είναι ο Jacob, για να πείθει τον Ben να κάνει αυτά που του έλεγε.

Το μάτι που είδε ο Hurley από την πόρτα μπορούμε να φανταστούμε ότι ανήκε σε μια από τις μορφές που έπαιρνε ο ΜΙΒ, "δανειζόμενος" τα πτώματα που υπήρχαν στο νησί. Το πώς η καλύβα εμφανιζόταν/εξαφανιζόταν ή άλλαζε θέσεις, ίσως να οφείλεται στις δυνάμεις που είχε ο MIB. Από την άλλη και ο Hurley είχε μια τάση να βλέπει πράγματα και ανθρώπους που δεν υπάρχουν...

Εγώ πάλι από τα πιο πρόσφατα δεν έχω καταλάβει τι έκανε ο Jacob στη σπηλιά και γιατί έγραφε τα ονόματα εκεί, ενώ τα είχε και στον Φάρο. Ήθελε να κρατάει ενήμερο τον Blackie?

Θα του είχε τελειώσει το χαρτί. :p

Στην είσοδο είχε μια ζυγαριά με μια μαύρη και άσπρη πέτρα, την οποία (πέτρα) πέταξε ο MIB, λέγοντας ότι είναι inside joke μεταξύ αυτού και του Jacob. Επίσης ο ίδιος ο MIB έσβησε ένα όνομα με την κιμωλία. Oπότε είναι πιθανόν, άσχετα με το τι είπε εκείνος, τη σπηλιά να την διαχειρίζονταν και οι δύο, ή ακόμα και μόνος του ο MIB.

Εγω πάλι βρήκα άχρηστο όλο το σκηνικό με τον Φάρο. Δεν ήταν καν εντυπωσιακό για μένα.

Edited by captum

Αφού πέρασαν οι πρώτες εντυπώσεις του φινάλε και είδα και τα βιντεάκια απ το Jimmy Kimmel ("aloha to lost" που προβλήθηκε live αμεσως μετά την προβόλή του φινάλε) - ειδικά εκεί που μιλάει με το Τζακ για το χαρακτήρα του, αρχισα κάπως να συγχωρώ τα διάφορα απαράδεκτα των τελευταίων σεζόν. Κι αφού μιλήσατε για βαθμολογίες, νομίζω θα έβαζα ένα 6,5/10 συνολικά και ένα 9/10 (με προοπτικές να "αγγίξει την τελειότητα" - πράγμα που δεν έγινε ποτέ όμως) στην πρώτη σεζόν/αρχές δεύτερης (με το hatch)...

Και για να πω και τον (off topic) καημό μου, δε γίνεται ρε γμτ να φτιαχτεί ποτέ μια σειρά που να αρχίζει, να συνεχίζει και να ολοκληρώνεται τέλεια? Μέχρι τώρα δεν έχω δει καμία τέτοια (που να μην κάνει κοιλια και να μην ξεφεύγει σε σημεία απ το αρχικό ύφος) - μόνο όσες είναι μεταφορές από μυθιστορήματα το καταφέρνουν, αλλά από άυτές με τα original σενάρια δεν έχω δει καμία (μου χουν πει οτι το 6 ft under ειναι κοντα σ'αυτό αλλά δεν το χω τσεκάρει ακόμα :shifty: )

Α! και για το μπαμπά του Λοκ στο νησί: τότε δεν έλεγε ο Μπεν ότι έχει ένα "μαγικό κουτί που..." (δε θυμάμαι τι ακριβώς..."πραγματοποιεί επιθυμίες"?) - τι μούφα ήταν κι αυτό? ή ήταν και καλά μπλόφα του Μπεν ή είχαν αρχικά σκοπό να δώσουν άλλη βαρύτητα στην καλυβα και δεν τους βγήκε (?)

Edited by just_a_comment

Α! και για το μπαμπά του Λοκ στο νησί: τότε δεν έλεγε ο Μπεν ότι έχει ένα "μαγικό κουτί που..." (δε θυμάμαι τι ακριβώς..."πραγματοποιεί επιθυμίες"?) - τι μούφα ήταν κι αυτό? ή ήταν και καλά μπλόφα του Μπεν ή είχαν αρχικά σκοπό να δώσουν άλλη βαρύτητα στην καλυβα και δεν τους βγήκε (?)

O Ben το έλεγε μεταφορικά αυτό, και είχε επισημανθεί από τότε. Ουσιαστικά "έκανε τη χάρη" στον Λοκ να του δώσει την ευκαιρία να σκοτώσει τον πατέρα του, που ευθυνόταν για την αναπηρία του και που τον είχε εκμεταλλευτεί γενικότερα (βλ. νεφρό κλπ).

Ό,τι πιο κοντά σε τέλεια σειρά έχω δει, ειδικά για δραματική που έχουν άλλο βάρος, μάλλον είναι το "The Sopranos".

Από το πρώτο επεισόδιο μέχρι το τελευταίο μένεις εντπωσιασμένος.

Για το Six Feet Under επίσης ακούγεται ότι είναι πάρα πολύ καλό, προσωπικά δεν το έχω δει.

Ό,τι πιο κοντά σε τέλεια σειρά έχω δει, ειδικά για δραματική που έχουν άλλο βάρος, μάλλον είναι το "The Sopranos".

Από το πρώτο επεισόδιο μέχρι το τελευταίο μένεις εντπωσιασμένος.

Για το Six Feet Under επίσης ακούγεται ότι είναι πάρα πολύ καλό, προσωπικά δεν το έχω δει.

Τo Six Feet Under δεν είναι "πάρα πολύ καλό". Είναι ένα μικρό θαύμα. Απλά. Να το δεις.

(μου χουν πει οτι το 6 ft under ειναι κοντα σ'αυτό αλλά δεν το χω τσεκάρει ακόμα :shifty: )

[offtopic]To six feet under ειναι ποιηση για μενα...:) αξιζει να το δειτε!!!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

ΤΗΕΟ in normal mode

Με εκνευρίζουν οι "στόκοι"

Μετά το " Slide Τo Unlock " δεν υπάρχει επιστροφή

παρότι δεν παρακολουθώ φανατικά το lost και δε με πολυαπασχολούν ερωτήματα όπωςε τα παραπάνω καταλαβαίνω απόλυτα τον εκνευρισμό των φαν μιας σειράς που μένουν με αυτόν τον καημό που περιγράφετε. έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα παρακολουθώντας διάφορες σειρές με τα χρόνια.

μετά από κάποιες 2, 3 άντε βαριά 4 σεζόν, οι σεναριογράφοι και οι ηθοποιοί μαζί πιστεύω έχουν παραγνωριστεί. αρχίζουν να γράφουν και να παίζουν πράγματα που στον δικό τους μικρόκοσμο μπορεί να βγάζουν νόημα, ενίοτε να φαίνονται ακόμα και αστεία ή να έχουν την ανάγκη να κάνουν κάτι διαφορετικό για να στηρίξουν τη σειρά ή και να ανανεώνονται οι ίδιοι και παρότι ένα τέτοιο επεισόδιο διάσπαρτο μπορεί να έλεγε κάτι, σιγά σιγά και χωρίς να το καταλαβαίνουν αρχίζουν να το παραξηλώνουν με ιστορίες για αγρίους... είτε κωμική σειρά είτε δραματική αυτό το φαινόμενο το έχω παρατηρήσει αμέτρητες φορές. δεν έχω δει το 6 feet under αλλά σίγουρα θα το δω που λέτε, πχ όμως τα φιλαράκια που τα ξέρουμε όλοι μας είναι ένα παράδειγμα μιας σειράς που δεν υπέπεσε σε αυτό το φαινόμενο και για μενα δεν έπρεπε καν να τελειώσει... γίναν τα ζευγάρια αλλά σίγουρα είχε και θα μπορούσαν ακόμα να γυρίσουν πολλά επεισόδια με το παρακάτω, γι' αυτό και μας λείπει... δεν συγκρίνω σειρές, μην παρεξηγηθώ, απλώς εκφράζω μια ερμηνεία γιατί συμβαίνει αυτή η παραφθορά σειρών που αγαπήσαμε μέσα στο χρόνο... να τώρ αθυμήθηκα τα xfiles... κι αυτά είχαν παραγίνει στο τέλος, μόνο μιούζικαλ δ ετο είχαν κάνει...

συγγνώμη για το οφ τόπικ

'cause somewhere in the crowd there' s you!..

Tα φιλαράκια κράτησαν 10 χρόνια. Και στα 10 αυτά χρόνια, αν ρωτήσεις τους κολλημένους fans θα σου πούνε πως στις τελευταίες σεζόν, είχαν στερέψει από νέες ιδέες (το ρομάντζο Rachel-Joey ήταν η πιο ηλίθια ιδέα από καταβολής τηλεόρασης).

Εννοείται πως θα ήθελα να βλέπω ακόμα τα φιλαράκια, αλλά όσο το σκέφτομαι καλύτερα, νομίζω πως είναι θετικό πως τελείωσαν όταν τελείωσαν. Προτιμώ να τα θυμάμαι και να σκέφτομαι πως ήταν μια εξαιρετική σειρά μέχρι το τέλος, παρά να τα θυμάμαι σαν τα X-Files που αναφέρεις (τα οποία ήταν μια εξαιρετική σειρά μέχρι τη μέση τους, και έπειτα ήταν χάλια).

Στο Lost, όμως ήταν αλλιώς τα πράγματα γιατί αντίθετα με τα άλλα δύο shows που αναφέραμε, δεν ήταν αυτοτελή τα επεισόδια με ένα-δυο storylines που έτρεχαν καθόλη τη διάρκεια της σειράς (π.χ. Rachel-Ross στο Friends, συνομωσία της κυβέρνησης στο X-Files). Στο Lost κάθε επεισόδιο έτιαχνε νέα ερωτήματα και υπήρχαν και πάρα πολλά ερωτήματα από τα προηγούμενα που δεν απαντούνταν ποτέ και όλο αυτό είχε δημιουργήσει έναν εκνευρισμό στους fans.

Προσωπικά θεωρώ πως μια σειρά (και ιδιαίτερα οι κωμικές) είναι σχεδόν πάντα καλύτερη στη δεύτερη σεζόν της και μετά. Οι σεναριογράφοι, όπως λες και εσύ, γνωρίζονται καλύτερα με τους ηθοποιούς, το κοινό έχει αγαπήσει τους χαρακτήρες, ξέρει τι να περιμένει από αυτούς και προσωπικά στοιχεία για εκείνους που τους κάνει να τους καταλαβαίνουν καλύτερα.

Απλά, το Lost, δε νομίζω πως έχει σχέση με αυτό. Δεν είναι ότι οι σεναριογράφοι γνωρίστηκαν καλύτερα με τους ηθοποιούς και έγραφαν πράγματα που όπως λες στο δικό τους μικρόκοσμο βγάζουν νόημα - γιατί ούτε σε αυτόν δεν έβγαζαν!

Το κακό με το Lost, είναι ότι ήταν μια σειρά που κράτησε 6 σεζόν, συνεχώς δημιουργούσε νέες απορίες για να κρατήσει το ενδιαφέρον του κοινού και ποτέ δεν έδωσε απαντήσεις στις πιο σημαντικές από αυτές, ενώ 6 χρόνια είναι πολύυυυυς χρόνος για να πει την ιστορία της μια σειρά.

Καταφερα και ειδα τα τελευταια επεισοδεια χτες τα ειχα γραψει αλλα λογω φορτου εργασιας δεν τα ειχα δει.Γλυκοπικρο τελος με αρκετες αποριες.Δυο ερωτησεις:1)Αφου ολοι οι ηρωες ηταν παροντες εμενα γιατι μου ελειψε ενας μαυρος που δεν θυμαμαι το ονομα του με ενα ροπαλο που ο αδελφος του ηταν παπας και ειχε πεσει με το αεροπλανο που ηταν με τα αγαλματακια της Παναγιας γεματα ναρκωτικα.Αυτον δεν το ειδα καθολου σε αυτη τη σαιζον.2)Ο Μπεν γιατι δεν ηταν στην εκκλησια στο τελος????
Music is the harmonization of opposites; the conciliation of warring elements

Καταφερα και ειδα τα τελευταια επεισοδεια χτες τα ειχα γραψει αλλα λογω φορτου εργασιας δεν τα ειχα δει.Γλυκοπικρο τελος με αρκετες αποριες.Δυο ερωτησεις:1)Αφου ολοι οι ηρωες ηταν παροντες εμενα γιατι μου ελειψε ενας μαυρος που δεν θυμαμαι το ονομα του με ενα ροπαλο που ο αδελφος του ηταν παπας και ειχε πεσει με το αεροπλανο που ηταν με τα αγαλματακια της Παναγιας γεματα ναρκωτικα.Αυτον δεν το ειδα καθολου σε αυτη τη σαιζον.2)Ο Μπεν γιατι δεν ηταν στην εκκλησια στο τελος????

O Μπεν γιατί δεν ήταν έτοιμος ήθελε και άλλο χρόνο, όσο για τον mr Έκο η αλήθεια μάλλον είναι ότι ξεχάστηκε όπως και τόσα πράγματα που είδαμε αλλά η δικαιολογία που ισχύει για όλους που παίξανε είναι ότι απλά δεν ήταν έτοιμος ακόμα όπως η Αννα Λουσία, ο άλλος ο μαύρος με τον γιο με τις δυνάμεις,

http://briefcase.pathfinder.gr/download/317490

O μονος λογος που δεν ειδαμε τον Mr Eko ειναι επειδη ο ηθοποιος δεν ηθελε να ξαναγυρισει στη σειρα.

Γι' αυτο τον σκοτωσαν κιολας, δεν ηθελε να συνεχισει αλλο.

Εμενα το lost μου θυμισε παρα πολυ Ελλαδα.Ο καθενας εκανε οτι γουσταρε.Οι κακοι περναγαν καλυτερα απο τους καλους που σχεδον παντα ερχονταν τελευταιοι.Ολοι ηθελαν να φυγουν απο το νησι και σχεδον ολοι γυρναγαν σε αυτο.Οτι σχεδιαζαν ,σχεδον παντα επεφτε εξω.Για ολα εφταιγε ο καπνος και ποτε αυτοι.

ΥΓ Εμενα παντως μου αρεσε και πρωτα φορα παρακολουθησα σειρα χωρις να χασω ενα επεισοδιο

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html