Jump to content

Blogging @ myphone.gr: Ένα cloud ... η ζωή μας όλη


Homer_GR
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλοκαιρινό βραδάκι Αυγούστου και εγώ λόγω δουλειάς εγκλωβισμένος στην πόλη, φθονώντας ενδόμυχα αυτούς που την ίδια ώρα βολτάρουν σε κάποιο νησί. Αποφασίζω λοιπόν να δω ταινία και καταλήγω σε μία όπου η κακιά τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας μία εφαρμογή που συνδέει όλες τις συσκευές και όλα τα δεδομένα μας, προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο και να καταστρέψει το ανθρώπινο είδος. Φαντάζομαι οι περισσότεροι σταματήσατε εδώ το διάβασμα και σιγομουρμουρίζετε «τι γράφει πάλι ο τύπος; Τι σχέση έχει μια ταινία με το myphone.gr;» Καμία θα απαντήσω εγώ, αλλά θέλω να επικεντρωθούμε σε μια γενικότερη έννοια αυτής που με έβαλε σε σκέψεις πάλι βραδιάτικα! Προσδεθείτε λοιπόν στις καρέκλες σας αγαπητοί φίλες και φίλοι γιατί σήμερα θα αναπτύξουμε το θέμα του cloud, πόσο έχει τελικώς διεισδύσει σε κάθε πτυχή της ζωής μας και πόσο ασφαλές είναι.

 

Ας ξεκινήσουμε με το τι είναι το cloud και πόσοι το γνωρίζουν. Εύκολη ερώτηση θα σκέφτεστε, αλλά ας κάνουμε ένα μικρό πείραμα. Αν σταματήσουμε 100 «μέσους» χρήστες και τους ρωτήσουμε τι ακριβώς είναι το cloud, πόσοι πιστεύετε ότι θα μπορέσουν να μας εξηγήσουν επακριβώς; 10 ή 30 δεν έχει σημασία, γιατί αν ψάξουμε στα κινητά τηλέφωνα και των 100, θα διαπιστώσουμε ότι σχεδόν όλοι χρησιμοποιούν εφαρμογές του τύπου Google Drive, Dropbox, iCloud κλπ. Όλα αυτά τα άτομα χρησιμοποιούν το cloud χωρίς να το γνωρίζουν ή τέλος πάντων χωρίς να γνωρίζουν ακριβώς τι γίνεται όταν πατάνε τα κουμπάκια «upload» ή «συγχρονισμός όλων».

 

Αναμφίβολα το cloud αποτελεί μια τεράστια ευκολία για όλους εμάς. Οι επαφές μας (ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γενεθλίων και άλλα πολλά) αποθηκευμένες σε ένα συννεφάκι χωρίς τον κίνδυνο να χαθούν αν χαλάσει/κλαπεί η συσκευή μας. Τα έγγραφα της εργασίας μας και οι φωτογραφίες των διακοπών μας ή της γιορτής του παιδιού μας, διαθέσιμα από κάθε συσκευή μας είτε αυτή λέγεται smartphone/tablet, είτε λέγεται σταθερός Η/Υ. Όλα αυτά τα προσωπικά μας δεδομένα όμως, που βρίσκονται αποθηκευμένα για να είναι διαθέσιμα σε εμάς κάθε στιγμή; Και τελικώς πόσο δικά μας και μόνο δικά μας παραμένουν, από την στιγμή που βρίσκονται σε έναν server εκατοντάδες ή χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά μας, ηλεκτρονικά στοιβαγμένα μαζί με τα δεδομένα εκατομμυρίων άλλων ατόμων, μακριά από την σφαίρα εξουσίας μας;

 

Θα μου πείτε, υπάρχουν οι διαβεβαιώσεις μεγάλων και σοβαρών εταιρειών, όπως η Apple και η Google, ότι τα δεδομένα μας είναι ασφαλώς αποθηκευμένα σε ένα είδους ηλεκτρονικής θυρίδας, όπου πρόσβαση έχουμε μόνο εμείς και αφού προηγουμένως έχουμε αποδείξει την ταυτότητα μας πληκτρολογώντας ένα email και έναν κωδικό. Δεν ζούμε όμως σε μια κοινωνία αγγέλων και αν για να ληστέψεις μια κανονική θυρίδα, χρειάζεσαι όπλα, δυνατό στομάχι και αμάξι διαφυγής, για να ληστέψεις μια ηλεκτρονική θυρίδα, χρειάζεσαι απλά έναν υπολογιστή και κάποιον που να έχει τις απαραίτητες γνώσεις. Παραδείγματα μπορώ να σας φέρω πολλά, αν και νομίζω ότι δεν χρειάζεται, αφού όλοι μας έχουμε κατά καιρούς διαβάσει για προσωπικές φωτογραφίες διάσημων ατόμων που βγήκαν στη δημοσιότητα ή για προσωπικά στοιχεία (emails, αριθμούς πιστωτικών καρτών κλπ) που έπεσαν στα χέρια hacker και εν συνεχεία πουλήθηκαν σε άγνωστα άτομα για άγνωστους σκοπούς.

 

Ας αφήσουμε όμως το θέμα ασφάλεια και ας περάσουμε στο κεφάλαιο διεισδυτικότητα και εξάρτηση της καθημερινότητας μας από το cloud. Υπάρχουν πραγματικά στιγμές, όπου νομίζω ότι δεν πατάμε στη γη, αλλά αιωρούμαστε επάνω σε ένα e-συννεφάκι και όλη η επικοινωνία μας με τον υπόλοιπο κόσμο πρέπει να περάσει μέσω αυτού. Επαφές, σημειώσεις, έγγραφα, φωτογραφίες, υπομνήσεις, viber messages, emails, ημερολόγιο, ιστορικό και σελιδοδείκτες browser, κάρτες επιβίβασης αεροπλάνων. Όλα αυτά περνάνε στο cloud και αναπαύονται εκεί μέχρι να τα ζητήσουμε και πάλι μπροστά μας.

 

Προσωπικά, έχω απόλυτα ενσωματωμένο στη ζωή μου και στην καθημερινότητα μου το cloud και πλέον η σκέψη και μόνο ότι κάτι θα πάθει και θα πρέπει να την «παλέψω» χωρίς τις επαφές μου να είναι διαθέσιμες από παντού, χωρίς τα έγγραφα της εργασίας μου να είναι άμεσα και αυτόματα ορατά στους συνεργάτες μου, χωρίς το πρόγραμμα στο ημερολόγιο μου να διαμορφώνεται αυτόματα από όποια συσκευή και να το αλλάξω και χωρίς την αγαπημένη μου μουσική, μου προκαλεί πονοκέφαλο.

 

Εκεί που παίρνω διαζύγιο όμως με το cloud, είναι τα πολύ προσωπικά μου δεδομένα. Δυστυχώς ή ευτυχώς (δεν έχω αποφασίσει ακόμα) δεν μπορώ να το εμπιστευτώ να φιλοξενήσει τις φωτογραφίες των παιδιών μου, όσο και να με διαβεβαιώνουν η Apple και η Google. Ίσως διακατέχομαι από μια επίπλαστη αίσθηση ασφάλειας ότι οι φωτογραφίες στην συσκευή μου, είναι περισσότερο ασφαλείς σε σχέση με το να βρίσκονται στο cloud. Πραγματικά δεν ξέρω, αλλά προτιμώ να τις έχω εκεί παρά σε έναν server στον 7ο όροφο ενός κτιρίου στην Ιρλανδία.

 

Αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι το cloud είναι το μέλλον που αποφασίστηκε για εμάς και ξεδιπλώνεται σιγά-σιγά μπροστά μας. Προσωπική εκτίμηση είναι ότι στα χρόνια που θα έρθουν, λίγα και βασικά πράγματα θα βρίσκονται αποθηκευμένα στο κινητό μας, με όλα τα υπόλοιπα να αιωρούνται κάπου εκεί ψηλά στο σύννεφο. Προς το παρόν δυνατή αρχή έχει κάνει ο τομέας της μουσικής, με εκατοντάδες εκατομμυρίων ανθρώπων να ακούνε την αγαπημένη τους μουσική μέσω internet εφαρμογών βασισμένων στο cloud (Spotify, Apple music κλπ) και όχι να την κατεβάζουν στις συσκευές τους. Φαντάζομαι δεν αργεί η ώρα όπου η αγορά μιας εφαρμογής δεν θα συνεπάγεται το κατέβασμα της στην συσκευή μας, αλλά την απόκτηση ενός κλειδιού για να έχουμε online πρόσβαση σε αυτήν.

 

Και όπου υστερεί η θέληση και η προθυμία του καταναλωτικού κοινού, μπαίνει στη μέση ο προγραμματισμός των κατασκευαστών όπου μας ωθεί προς τα εκεί. Επιτυχημένες και αποτυχημένες απόπειρες αφαίρεσης των περιφερειακών αποθηκευτικών μέσων (κάρτες μνήμης), δωρεάν χορήγηση αποθηκευτικού cloud χώρου με την αγορά κάθε νέας συσκευής, ενσωμάτωση του cloud στο λειτουργικό σύστημα, φρενήρης ανάπτυξη και υποστήριξη διαφόρων cloud εφαρμογών. Όλα αυτές οι κινήσεις, αποτελούν τον προθάλαμο όπου «ψήνεται» η μετάβαση μας από τον τοπική αποθήκευση στην cloud εποχή. Θα μου πείτε ότι υπάρχει σημαντική ανάπτυξη και στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο των συσκευών, με τα 32 ή τα 64 GB να αποτελούν για πολλές συσκευές τη minimum έκδοση, με ταυτόχρονη αύξηση των σχετικών επιδόσεων σε ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης. Θα σας πω ότι υπάρχει και αντίστοιχη αύξηση των απαιτήσεων για εγγραφή βίντεο και φωτογραφιών, με το 4K να έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας, πρακτικά εκμηδενίζοντας (σε πολλές περιπτώσεις) την προαναφερθείσα αύξηση. Γιατί μπορεί να έχω 64 GB χώρου, αλλά αν τραβήξω 40 λεπτά 4K βίντεο, είναι σαν τότε που είχα 16GB χώρο και τραβούσα HD ή FHD βίντεο.

 

Ας αφήσουμε όμως για λίγο την γενικότερη κατάσταση στον κόσμο και ας επικεντρωθούμε στην ειδικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Τι χρειάζεται για να λειτουργήσει σωστά το cloud; Ένα τρίπτυχο που περιγράφεται από τις φράσεις «internet παντού, internet γρήγορο, internet απεριόριστο». Έστω και ένα συστατικό να λείπει από τα τρία παραπάνω, το οικοδόμημα του cloud καταρρέει σαν κάστρο στην άμμο. Γιατί μπορεί να έχω όλα τα δεδομένα μου στο cloud και να έχω όλη την καλή πρόθεση να τα χρησιμοποιήσω, αλλά αν δεν έχω γρήγορο και απεριόριστο internet παντού, τότε δεν μπορώ να κάνω τίποτα. Δυστυχώς στη χώρα μας, πάσχουμε και από τα τρία. Με κάλυψη που ακόμα και σε μεγάλες αστικές περιοχές χωλαίνει, με ταχύτητες που σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν ακόμα το απλό σερφάρισμα μαρτύριο και με πακέτα δεδομένων που προκαλούν γέλιο άπαξ και τα δείξεις σε κάποιον κάτοικο του εξωτερικού, δεν πάμε πουθενά! Όταν θέλω να δείξω στους φίλους μου τις αγαπημένες μου φωτογραφίες και το τηλέφωνο δείχνει Edge, όταν θέλω να δω ταινία και σκέφτομαι ότι θα τελειώσουν τα δεδομένα μου και όταν θέλω να ανεβάσω ένα 4K βίντεο και ξεκινάω πρωί για να τελειώσω απόγευμα, δυστυχώς το cloud γίνεται βάσανο και όχι διευκόλυνση.

 

Κλείνοντας θα ήθελα και τη δική σας άποψη σχετικά με το cloud. Χρησιμοποιείτε εφαρμογές βασιζόμενες σε αυτό; Πόσο ενσωματωμένο είναι στην καθημερινότητα σας και πόσο σας εξυπηρετεί γενικότερα; Το θεωρείτε ασφαλές ή διατηρείτε τις επιφυλάξεις σας;

 

Υ.Γ. Διαβάζοντας το κείμενο μου, διαπίστωσα ότι ίσως δείχνει κάπως «τρομολαγνικό» σε κάποια σημεία. Δεν ήταν αυτός ο σκοπός μου. Απλά ήθελα να ξεκινήσω μια συζήτηση γύρω από το cloud και πτυχές του που εγώ θεωρώ ως πιο σημαντικές.

Edited by Mythozz
Μια αστραπή η ζωή μας... μα προλαβαίνουμε
Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα το cloud έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας και αυτό γιατί παρέχει αρκετές ευκολίες και έχει χρήση για τα πάντα, μουσική, ταινίες, φωτογραφίες, αρχεία, σίγουρα το θέμα Internet παντού ακόμη έχει δρόμο αλλά το θέμα είναι ότι το cloud σίγουρα είναι το άμεσο μέλλον, όσο για το θέμα της ασφάλειας σίγουρα μπορεί να είναι ποιο επιφοβο να μην έχεις τον έλεγχο αλλά πιστεύω είναι κάτι που σίγουρα θα βελτιωθεί ακόμη περισσότερο για να<νιώθουμε>ποιο ασφαλείς
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και private clouds... προσωπικά έχω το δικό μου. Κάποια πράγματα (πχ μουσική, προσωπικά κείμενα και όχι μόνο) δεν τα εμπιστεύομαι σε public cloud services.

Φυσικά το να δημιουργήσει κάποιος ένα private cloud service δεν είναι φτηνό, απαιτεί επένδυση σε εξοπλισμό (κάτι σε NAS με redundancy και που να δίνει το απαραίτητο functionality) αλλά από την άλλη αν το κάνεις σωστά έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο και ένα πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Έχω φτιάξει δεκάδες προσωπικά και εταιρικά cloud σε πολλούς πελάτες με εντελώς διαφορετικές απαιτήσεις. To ιδιωτικό cloud εάν έχει στηθεί σωστά είναι ότι ποιο ασφαλές for your eyes only.

 

Μονό cloud services τύπου mega upload που κάνουν encrypt τα πάντα με ειδικό κλειδί είναι ασφαλή από τα ματιά των μυστικών υπηρεσιών και τους hackers. φυσικά αν το χάσεις πάπαλα ότι έχεις μέσα στο drive σου.

 

icloud, googly drive, drop box, one drive δεν θα τα συνιστούσα για ευαίσθητα δεδομένα.

 

προσωπικά νομίζω ότι η καλύτερη λύση ειναι cloud σε 2 σημεία. Για αυτο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα τύπου nas οπού θα έχει κάποιο κόστος τα οποία τρέχουν κάποια customized έκδοση του linux ή άπλα ένα παλαιό pc από τα φτηνιάρικα μεταχειρισμένα στα οποία συνδέεις τους σκληρούς που σε ενδιαφέρουν.

 

Υπάρχουν και πολλά φθηνά κινέζικα atom based στικακια που ειναι πάμφθηνα και μπορείς να στήσεις εκεί cloud είτε σε windows είτε σε linux. Αυτά ειναι καλή λύση και για το ελάχιστο ρεύμα που καταναλώνουν. Τους σκληρούς τους συνδέεις με USB και μπορείς με ενα usb hub.

 

Αν στήσεις 2 τέτοια cloud σε 2 σημεία πχ ένα σπίτι σου και ένα στο σπίτι κάποιου φίλου η συγγενή έχεις την απόλυτη ασφάλεια αφού τα δεδομένα σου ειναι πάντα safe και για τα δικά σου ματιά μονό. Εάν γίνει και πα ποια φυσική καταστροφή πάλι θα έχεις ένα backup σε απομακρυσμένο σημείο.

Powered by Cosmote Unlimited + Extrasim, Vodafone Red Unlimited + I4S + Vodafone Red 3 + VDSL 100. 

Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά είμαι ψιλοάσχετος με τα clouds κλπ και δεν βρίσκω, προς το παρόν, σοβαρό λόγο χρήσης για φωτογραφίες και videos. Αν στο μέλλον μου δημιουργηθεί αυτή η ανάγκη μάλλον θα κινηθώ προς private cloud όπως λένε πιο πάνω τα παιδιά. Τα public clouds δεν τα θεωρώ ασφαλή, παρόλο που διαφημίζονται συνέχεια. Νομίζω ότι το άρθρο δίνει πολλές απαντήσεις από μόνο του. Η καλύτερη είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας! :)

7+ years with the legend...

Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Link to comment
Share on other sites

Εχω personal cloud server στο σπιτι αλλα ακομα δεν εχουμε γραμμες για να υποστηριζουν τετοια χρηση.Μονο απο κινητο με 4G και παλι δυσκολα.
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και private clouds... προσωπικά έχω το δικό μου. Κάποια πράγματα (πχ μουσική, προσωπικά κείμενα και όχι μόνο) δεν τα εμπιστεύομαι σε public cloud services.

 

Για προσωπικά δεδομένα όπως φωτογραφίες και έγγραφα το καταλαβαίνω. Για τη μουσική γιατί όμως;

Link to comment
Share on other sites

Για προσωπικά δεδομένα όπως φωτογραφίες και έγγραφα το καταλαβαίνω. Για τη μουσική γιατί όμως;

 

οταν θα αρχίσουν να βλέπουν για το "καλό μας" αν μουσική ειναι αγορασμένη η οχι θα σου πω

+ πες οτι ακούω καμία 40 τραγούδια την μέρα 40 χ 8(mb) 320 mb για μερικά τραγούδια με τα πακέτα που μας παρέχουν είναι καθαρα αυτοκτονία :)

Link to comment
Share on other sites

οταν θα αρχίσουν να βλέπουν για το "καλό μας" αν μουσική ειναι αγορασμένη η οχι θα σου πω

+ πες οτι ακούω καμία 40 τραγούδια την μέρα 40 χ 8(mb) 320 mb για μερικά τραγούδια με τα πακέτα που μας παρέχουν είναι καθαρα αυτοκτονία :)

Σε ότι αφορά την κατανάλωση συμφωνώ. Αλλά είπες ότι δεν εμπιστευεσαι να ανεβάσεις τη μουσική στο cloud. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να σου πουν γιατί έχεις ανεβάσει παράνομα κατεβασμένα τραγούδια. Δεν ξέρω αν υπάρχει και περίπτωση να μπορούν να το αποδείξουν αυτό. Δηλαδή αν είχες τα CD δεν θα μπορούσες να τα κανεις mp3 και να τα ανεβάσεις στο cloud για προσωπική σου χρήση; Μην το φοβάσαι. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ

Link to comment
Share on other sites

Για προσωπικά δεδομένα όπως φωτογραφίες και έγγραφα το καταλαβαίνω. Για τη μουσική γιατί όμως;

Δεν βλέπω γιατί τη μουσική μου (νόμιμη η και όχι ) να τη δώσω σε οποιοδήποτε cloud service.

 

----- προσθήκη μηνύματος 84 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Σε ότι αφορά την κατανάλωση συμφωνώ. Αλλά είπες ότι δεν εμπιστευεσαι να ανεβάσεις τη μουσική στο cloud. Δεν πιστεύω ότι υπάρχει περίπτωση ποτέ να σου πουν γιατί έχεις ανεβάσει παράνομα κατεβασμένα τραγούδια. Δεν ξέρω αν υπάρχει και περίπτωση να μπορούν να το αποδείξουν αυτό. Δηλαδή αν είχες τα CD δεν θα μπορούσες να τα κανεις mp3 και να τα ανεβάσεις στο cloud για προσωπική σου χρήση; Μην το φοβάσαι. Αυτό δεν θα γίνει ποτέ

Επέτρεψε μου να έχω τις αντιρρήσεις μου για το περί "ποτε"...

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Δεν βλέπω γιατί τη μουσική μου (νόμιμη η και όχι ) να τη δώσω σε οποιοδήποτε cloud service.

 

----- προσθήκη μηνύματος 84 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Επέτρεψε μου να έχω τις αντιρρήσεις μου για το περί "ποτε"...

Δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας. Εδώ δεν ασχολήθηκε κανένας τόσα χρόνια που τα κατεβαζαμε. Στο cloud βολεύει να έχεις τη μουσική σου για τον ίδιο λόγο που βολεύει να έχεις κάθε αρχείο σου στο cloud.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και την αποθήκευση των επαφών μου στο outlook, την έκανα με βαριά καρδιά... Ως εκεί...
Link to comment
Share on other sites

Οι τεχνοφοβικοι ξαναβγαινουν παγανια.

 

Δεν ανεβαζετε τις φωτο και τα εγγραφα σας, γιατι; Εχετε βρει το φαρμακο του καρκινου και φοβαστε;

Link to comment
Share on other sites

Μια ακόμα πιο ασφαλής λύση είναι αποκεντρωμένες και κρυπτογραφημένες υπηρεσίες όπως η Maidsafe.

 

http://i34.photobucket.com/albums/d102/xux99/Forums/Myphone/maidsafedata.png

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας. Εδώ δεν ασχολήθηκε κανένας τόσα χρόνια που τα κατεβαζαμε. Στο cloud βολεύει να έχεις τη μουσική σου για τον ίδιο λόγο που βολεύει να έχεις κάθε αρχείο σου στο cloud.

 

δεν ασχοληθηκε κανεις επειδη εισαι στην Ελλαδα..

Σε αλλη χώρα ομως για ρωτα τους ποσο.. "πειρατες" (τολμουν να) ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Εγώ χρησιμοποιούσα μέχρι πριν ένα χρόνο το Dropbox αλλά τώρα έχω αποκλειστικά το Google Drive!! Το χρησιμοποιώ καθημερινά για να ανεβαζω συνάντησα αρχεία και φωτογραφίες. Έχω μέσα μέχρι και τις επαφές του κινητού μου και πολλούς κωδικούς από διάφορα μέσα....

Μπορεί να με πει κάποιος και αναισθητη αλλά ποτέ δεν έχω σκεφτεί ότι κάποιος κάπου κάποτε μπορει να μου πάρει στοιχεία από κει μέσα.......

 

(Στάλθηκε απο lg g4. Lollipop 5.1)

Link to comment
Share on other sites

Τα πράγματα είναι απλά. η Google (ή οποια χρησιμοποιεί ο καθένας) δίνει υπηρεσίες που χρειάζονται. Και τις δίνει δωρεάν. Στο Music έχω ανεβάσει 50.000 τραγούδια ανεβασμένα, τα οποία σε συνδυασμό με τα τραγούδια της υπηρεσίας μου επιτρέπεουν να κάνω available offline οτι μουσική τραβάει η ορεξή μου με αποτέλεσμα να μην εχω MP3 στο κινητό. Στο Photos έχω χιλιάδες φωτογραφίες απο κάμερες και κινητά. Κανει auto tune κάποιες θολές και αν θέλω να βρω κάποια μπορώ να ψάξω αν μέρος, πρόσωπο, ζώο, χρόνο κτλ. Πείτε μου μια υπηρεσία που μου τα προσφέρει αυτά (συν το Drive, Calendar, Keep, Translate, Gmail και ολους τους συνδυασμούς μεταξύ τους) δωρεάν.

 

Δεν είμαι τρομοκράτης, δεν κάνω κάτι παράνομο. Ξέρω οτι η Google βλέπει τα πράγματα που ανεβάζω. Αλλά είμαι διατεθημενος να ανεχτώ τις διαφημίσεις προκειμένου να έχω υπηρεσίες που με βολεύουν τσάμπα. Φυσικά, σε ενα ιδανικό κόσμο δεν θα γινόταν. Αλλά σε ένα ιδανικό κόσμο δεν θα είχαμε ολα τα προβλήματα που έχουμε σήμερα. Ναι το private cloud είναι καλύτερο. Αλλά το φθηνότερο NAS κοστίζει €140+ χωρίς δίσκους και δεν δίνουν ούτε τα μισά που δίνει η Google.

 

Αν λοιπόν θεωρείτε πως οι διακοπές σας στην Νάξο το 2008 ή η διμετρη τουρίστρια που βγάλατε φωτογραφία πέρσι στο Σύνταγμα είναι αρκετά σημαντικά για εναν κολοσσό όπως η Google, τότε δικαίωμά σας είναι να μην έχετε cloud. Ομως το να μας πρήζετε σε κάθε ανάλογο άρθρο για την ιδιωτικότητα είναι κουραστικό.

 

ΥΓ. Ξαναρωτάω. Μπορείτε κάποιοι να μου προτείνετε ένα NAS/Private cloud που να δίνει οσα μου δίνει η Google και να το κάνει και δωρεάν; Που να μου επιτρέπει πριν μπω στο αεροπλάνω να κάνω available offline μια playlist 150 τραγουδιών για να ακούω στο ταξίδι;

Link to comment
Share on other sites

Ακόμα και την αποθήκευση των επαφών μου στο outlook, την έκανα με βαριά καρδιά... Ως εκεί...

Και να μην τις ανεβάσεις εσύ θα τις έχει ανεβάσει κάποιος φίλος σου οπότε το ίδιο πράγμα είναι. Και το δικό σου τηλέφωνο σίγουρα το έχει ανεβάσει κάποιος άλλος.

δεν ασχοληθηκε κανεις επειδη εισαι στην Ελλαδα..

Σε αλλη χώρα ομως για ρωτα τους ποσο.. "πειρατες" (τολμουν να) ειναι.

Κανείς δεν θα ασχοληθεί. Πως θα αποδείξουν ότι τα κατέβασες παράνομα; Απαγορεύεται μήπως να ανεβάσεις δική σου συλλογή από mp3 που έχεις με νόμιμο τρόπο και για δική σου χρήση αποκλειστικά;

Link to comment
Share on other sites

Αναμφίβολα

το cloud αποτελεί μια τεράστια ευκολία για όλους εμάς. Οι επαφές μας (ονόματα, τηλέφωνα, διευθύνσεις, ημερομηνίες γενεθλίων και άλλα πολλά) αποθηκευμένες σε ένα συννεφάκι χωρίς τον κίνδυνο να χαθούν αν χαλάσει/κλαπεί η συσκευή μας.

 

Μην εισαι τοσο βεβαιος. Μου εχουν σβησει ολες τις φωτογραφιες και βιντεο απο icloud.

Πολυ ευκολα αμα η πρωην σου εχει βυσματακια... κοκκινα με μπλε.

Ποτε ξανα cloud για μενα.

Edited by sxizwdogwlo
[sIGPIC][/sIGPIC]
Link to comment
Share on other sites

Εγώ προσωπικά είχα περασμένα διαφορά αρχεία στο Dropbox όπως διάφορα apk από εφαρμογές που δεν είναι στο store . Ξεκίνησα από πέρυσι να ανεβάζω τις εικόνες μου στο Dropbox και έκανα και αγορά αποθηκευτικού χώρου από το ebay . Πριν σχεδόν ένα μήνα αποφάσισα ότι θα πρέπει να αυξήσω τον χώρο στο cloud και έτσι έψαξα να βρω ποιο πόσο και γιατί. Μετά από έρευνα κατέληξα στην αγορά συνδρομής στο Google Drive . Με 2 ευρώ τον μήνα έχω 100gb και το καλύτερο είναι ότι σε συνδυασμό με το Google photos μπορείς να ανεβάσεις τις φωτογραφίες σου τζάμπα. Εάν η ανάλυση είναι κάτω από τα 16mp τότε αποθηκεύει της φωτογραφίες έτσι όπως είναι. Εάν είναι παραπάνω τότε έχεις την δυνατότητα να τις χαμηλώσει αυτόματα την ανάλυση και να μην σου δεσμεύσουν χώρο από το cloud . Φοβερή μαγκιά κατά την άποψή μου ! Είχα Spotify για σχεδόν 4 μήνες φέτος και 2 χρόνια σχεδόν πιο παλιά δώρο από την Cosmote και σταμάτησα την συνδρομή μου και πλέον έχω το Google music . 50.000 τραγούδια δωρεάν μπορώ να τα ανεβάσω και να τα έχω όπου θέλω δωρεάν + ότι μπορώ να ακούσω ότι τραγούδι υπάρχει στο κατάστημα της .

 

Έχω σταματήσει να φοβάμαι μήπως βγει η ζωή μου πάρα έξω. Πολλές φορές μόνοι μας βάζουμε τα χέρια μας να βγάλουμε τα μάτια μας βλ Facebook.

 

Και στο κάτω κάτω ας το πάμε πιο μακριά! Χρειάζεται να τα ανεβάσουμε εμείς κάπου; ποιος μου εγγυάται ότι όταν βγάζω μια φωτογραφία το κινητό μου δεν την στέλνει στην Samsung από μόνο του ? Ότι κάποια εφαρμογή δεν το κάνει κρυφά;

 

Επίσης εμείς μπορεί να μην ανέβασα με τίποτα σε κανένα cloud η server σε κάποια γωνία του κόσμου. Το κάνουν άλλοι χωρίς να ξέρουμε βλ φωτογραφίες στο Facebook επαφές στο sync.me και πολλές ακόμα εφαρμογές!!

 

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Δεν πρόκειται να ασχοληθεί κανένας. Εδώ δεν ασχολήθηκε κανένας τόσα χρόνια που τα κατεβαζαμε. Στο cloud βολεύει να έχεις τη μουσική σου για τον ίδιο λόγο που βολεύει να έχεις κάθε αρχείο σου στο cloud.

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην RIAA έχοντας πρώτη γνώση για κάποια πράγματα.

Από κει και πέρα , από τη στιγμή που έχω το δικό μου cloud, η μουσική μου βρίσκεται εκει και μπορώ να κάνω 24/7 stream από κει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Our greatest weakness lies in giving up. The most certain way to succeed is always to try just one more time -- Thomas A. Edison
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη στην RIAA έχοντας πρώτη γνώση για κάποια πράγματα.

Από κει και πέρα , από τη στιγμή που έχω το δικό μου cloud, η μουσική μου βρίσκεται εκει και μπορώ να κάνω 24/7 stream από κει χωρίς κανένα πρόβλημα.

Κι εγώ αυτό κάνω φίλε μου, αλλά πιστεύω ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να τα ανεβάσει κάποιος στις άλλες υπηρεσίες cloud. Εδώ πολλοί τα έχουν ανεβάσει στο Google music και δεν έχουν κανένα πρόβλημα

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι να εχουν...!

Δεν θα έχει κανένας πρόβλημα. Εδώ θα είμαστε και θα το δείτε. Είδατε κανέναν στο εξωτερικό να τον έχουν κυνηγήσει επειδή ανέβασε τραγούδια στο Google music που είχε κατεβάσει παράνομα; Βρείτε μου έναν

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...