Jump to content

Πάροχοι Ηλεκτρικής ενέργειας!

odim
 Κοινοποίηση

Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;  

302 members have voted

1. 1. Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;

• ΔΕΗ
      144
    • PROTERGIA
      27
    • ELPEDISON
      30
    • ΗΡΩΝ
      19
    • WATT+VOLT
      29
    • NRG
      8
    • ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      2
    • GREEN
      3
    • VOLTERRA
      20
    • VOLTON
      4
    • ΖΕΝΙΘ
      6
    • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
      9
    • ΚΕΝ
      1

Recommended Posts

Τέλος, δεν είχα πρόθεση να σε πείσω, ούτε και κανένας προσπαθεί να πείσει τον άλλο, γράφοντας την άποψή του.
Οκ πάντως το γεγονός οτι όλοι στο φόρουμ μένουν στην φιλολογία, όπως κ εσύ, με κάνει να πιστευω οτι πολύ απλά δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική διαφορά, ή οι περισσότεροι απλά δεν μπορείτε να το αποδείξετε... Εχω κάνει πρόχειρους υπολογισμούς κ προέκυπτε όντως διαφορά, στην πράξη όμως, δεν βλέπω κάτι ουσιαστικό. ΓΙα να μην κουράζω, κ επειδή υπάρχουν πολλές περιπτώσεις κ σε άλλα φορουμ που αναφέρουν πχ με Protergia ότι τους έβγαινε κ πιο ακριβά από ότι στην ΔΕΗ, καταλήγω σε αυτό που πίστευα από την αρχή, οτι πολύ απλά δεν αξίζει κάποιος να πάει σε εναλλακτικό εκτός αν υπάρχουν μεγάλες καταναλώσεις.

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Για σένα δεν αξίζει να αλλάξεις πάροχο, αλλά για μένα άξιζε με το παραπάνω να φύγω από τη ΔΕΗ και να πάω στην ΕΛΙΝ, με την πολύ οικονομικότερη προσφορά της.

Τόσο απλά.

Η Volterra όντως έχει πρόβλεψη για επιβολή ρήτρας Ο.Τ.Σ. μεταξύ 40-70€/MWh, αλλά σε έχει χρεώσει ποτέ;

Εγώ ήμουν πελάτης Volterra από τον Νοέμβριο '18 και είχα δει χρέωση από ρήτρα μόνο Ιανουάριο & Φεβρουάριο '19 και πάλι ήταν πολύ χαμηλό το ποσό (σαν να ήταν €72 και 73,50 αντίστοιχα η μέση τιμή, ενώ ήταν πιο πάνω η πραγματική μέση τιμή).

2-3 φορές μέ έχουν χρεώσει. Η μια ήταν στον προηγούμενο λογαριασμό και ήταν το εξωφρενικό ποσό των 49 λεπτών.

Να ξέρεις ότι αυτό που χρεώνουν έχει διαφορά γιατί τις τιμές της ΟΤΣ της παίρνουν αργότερα από την έκδοση του λογαριασμού, και τις χρεώνουν στον επόμενο λογαριασμό (έχει και μια λογική αν το καλοσκεφτείς)

Αυτοί που δεν ανεβάζουν λογαριασμούς, όπως και εγώ, έχουν κάνει τους υπολογισμούς τους σε προηγούμενες σελίδες, πριν αποφασίσουν να αλλάξουν πάροχο και επιβεβαίωσαν μετά τους πρώτους λογαριασμούς την οικονομικότερη προσφορά που παίρνουν από το νέο πάροχο.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και δεν υπάρχει κανόνας για όλους τους καταναλωτές.

Κάνε και εσύ τους υπολογισμούς σου, με βάση την ετήσια κατανάλωση ρεύματος, όπως σου έχουμε πει, και μην περιμένεις να ανεβάσει κάποιος λογαριασμό για να πεισθείς για τον Α ή Β πάροχο.

Προσωπικά, δεν ανεβάζω λογαριασμό γιατί έχω αναφέρει στο παρελθόν όλα τα σχετικά στοιχεία και δεν έχω ανάγκη να αποδείξω τίποτε περισσότερο.

Δε μπορώ να καταλάβω τι περιμένουν μερικοί να δουν από το λογαριασμό. Λες και μιλάμε για ίδιες περιπτώσεις.

Κάντε παιδια τους υπολογσμούς βάσει ΟΤΣ (αν έχει), μηναίο ή ετήσιο πάγιο (αν έχει), και τιμή κιλοβατώρας (με το 0.12 της ΔΕΗ).

Δε νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη ούτε να ανεβάζουμε λογαριασμούς, ούτε να "πάρουμε ποσοστά" με το να σας πείσουμε

Κάντε παιδια τους υπολογσμούς βάσει ΟΤΣ (αν έχει), μηναίο ή ετήσιο πάγιο (αν έχει), και τιμή κιλοβατώρας (με το 0.12 της ΔΕΗ). Δε νομίζω ότι υπάρχει ανάγκη ούτε να ανεβάζουμε λογαριασμούς, ούτε να "πάρουμε ποσοστά" με το να σας πείσουμε
Κ η αιώνια συζήτηση...συνεχίζεται χωρίς να βγει κανένα νόημα. Δεν ζήτησε κανένας να ανεβάσει λογαριασμούς, αυτό που προσπαθώ να πω, ειναι οτι οι χρεώσεις δεν βγαίνουν ακριβώς με κομπουτιεράκι, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση. Κ για να το κλείσω, είσαι σίγουρος οτι εν τέλει σε όποια εταιρία είσαι, πληρώνεις λιγότερα? εχυαριστώ για την απάντηση εκ των προτέρων.

Κ για να το κλείσω, είσαι σίγουρος οτι εν τέλει σε όποια εταιρία είσαι, πληρώνεις λιγότερα? εχυαριστώ για την απάντηση εκ των προτέρων.

Και για να το κλείσω, είμαι σίγουρος ότι στον πάροχο που μεταφέρθηκα, πληρώνω λιγότερα από όσα πλήρωνα στη ΔΕΗ

Κ η αιώνια συζήτηση...συνεχίζεται χωρίς να βγει κανένα νόημα. Δεν ζήτησε κανένας να ανεβάσει λογαριασμούς, αυτό που προσπαθώ να πω, ειναι οτι οι χρεώσεις δεν βγαίνουν ακριβώς με κομπουτιεράκι, τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση. Κ για να το κλείσω, είσαι σίγουρος οτι εν τέλει σε όποια εταιρία είσαι, πληρώνεις λιγότερα? εχυαριστώ για την απάντηση εκ των προτέρων.

Προφανώς πληρώνω λίγότερα, γι αυτό και είμαι εκεί 2 χρόνια τώρα.

Επίσης, ζήτησαν να ανεβάσουμε λογαριασμό εδώ

Καμία αιώνια συζήτηση, μόνο σε όσους δε θέλουν καταλάβουν απαντάω.

Αν δε βγαίνει με κομπιουτεράκι, ΣτΚ γιατί μιλάμε για άλλα πράγματα. Αλλά δε νομίζω ότι είναι το κομπιουτεράκι το πρόβλημα στη δική σου περίπτωση, και συμφώνησες όταν το είπα σε προηγούμενο ποστ μου.

Απλά τα πράγματα:

• ΟΤΣ
  • παγιο
  • τιμή/kWh

βγαίνει λιγότερο ή περισσότερο;

Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε υπολογισμούς για υποθετικές περιπτώσεις, ούτε τους υπολογισμούς για τους άλλους (αυτό δεν πάει σε εσένα, γενικά το λέω). Με την παραπάνω λίστα βγαίνει το οικονομικό

Edited by thodoris85

Η μεγαλυτερη απατη αυτη τη στιγμη ειναι η elpedison. εφυγα και βρηκα την υγεια μου.

Ο λόγος?

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Προφανώς πληρώνω λίγότερα, γι αυτό και είμαι εκεί 2 χρόνια τώρα.

Επίσης, ζήτησαν να ανεβάσουμε λογαριασμό εδώ

Καμία αιώνια συζήτηση, μόνο σε όσους δε θέλουν καταλάβουν απαντάω.

Αν δε βγαίνει με κομπιουτεράκι, ΣτΚ γιατί μιλάμε για άλλα πράγματα. Αλλά δε νομίζω ότι είναι το κομπιουτεράκι το πρόβλημα στη δική σου περίπτωση, και συμφώνησες όταν το είπα σε προηγούμενο ποστ μου.

Απλά τα πράγματα:

• ΟΤΣ
  • παγιο
  • τιμή/kWh

βγαίνει λιγότερο ή περισσότερο;

Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε υπολογισμούς για υποθετικές περιπτώσεις, ούτε τους υπολογισμούς για τους άλλους (αυτό δεν πάει σε εσένα, γενικά το λέω). Με την παραπάνω λίστα βγαίνει το οικονομικό

Πολλές φορές δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα με τις χρεώσεις ΟΤΣ

Συγκεκριμένα στην περίπτωση μου προσπαθώ να βγάλω άκρη με τις χρεώσεις ΟΤΣ του Ήρωνα αλλά δεν αφενός δεν υπάρχει πουθενά το εύρος (στους όρους της σύμβασης σε παραπέμπει στην ιστοσελίδα και η ιστοσελίδα σε παραπέμπει στην σύμβαση) αφετέρου σε δυο τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχα με ενημέρωσαν οτι το εύρος είναι 0,40-0,50 αλλά είναι μεταβλητές και εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια της εταιρείας. Γενικά μου είπαν οτι προσπαθούν να μην χρεώνουν αλλά τα λόγια δεν μου λένε κάτι για να προχωρήσω.

Τους ρώτησα λοιπόν πόσες φορές χρέωσαν ΟΤΣ μέσα στο 2019, ο ένας μου είπε οτι δεν θυμόταν ακριβώς αλλά ήταν 1-2 φορές.

Ο άλλος μου είπε οτι χρέωσαν λίγες φορές.

Εννοείται οι απαντήσεις τους δεν με κάλυψαν γιατί ήταν στο περίπου!

Αυτός είναι ο λόγος που ρωτάω άλλους συνδρομητές του Ηρωνα για τις χρεώσεις ΟΤΣ.

Δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρο το πράγμα όσο το γράφεις.

Δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρο το πράγμα όσο το γράφεις.
Μεγάλε, τζάμπα κουράζεσαι...κάποιοι εδώ μέσα είναι σίγουροι ότι ειναι κερδισμένοι... το έχουν υπολογίσει με κομπιουτεράκι...απλά μαθηματικά!!! δεν ανεβάζουν κανένα λογαριασμό, γιατί πολύ απλά δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα... Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε οι καχύποπτοι, που δεν ξέρουμε από πράξεις.

Μεγάλε, τζάμπα κουράζεσαι...κάποιοι εδώ μέσα είναι σίγουροι ότι ειναι κερδισμένοι... το έχουν υπολογίσει με κομπιουτεράκι...απλά μαθηματικά!!! δεν ανεβάζουν κανένα λογαριασμό, γιατί πολύ απλά δεν έχουν ανάγκη να αποδείξουν τίποτα... Εμείς οι υπόλοιποι είμαστε οι καχύποπτοι, που δεν ξέρουμε από πράξεις.

Δεν μπαίνω στην λογική να εξετάσω εαν ο άλλος κερδίζει ή οχι και δεν με ενδιαφέρει κιόλας, αν ο καθένας νιώθει καλά με τις επιλογές του εγώ πάω πάσο!

Δεν ζητάω να δω λογαριασμούς για να αντιληφθώ εαν ο άλλος πληρώνει πολλά ή λίγα.

Αυτό που ψάχνω είναι να κάνω εγώ προσωπικά την επιλογή που θα με κάνει να αισθάνομαι καλά, αυτή θα είναι η συμφερότερη επιλογή για εμένα.

Αυτό που ψάχνω είναι να κάνω εγώ προσωπικά την επιλογή που θα με κάνει να αισθάνομαι καλά, αυτή θα είναι η συμφερότερη επιλογή για εμένα.

1. κανέναν δεν ενδιαφέρει αν ο άλλος πληρώνει λίγα η πολλά, ο καθένας κοιτάζει την τσέπη του.

2. το οτι εσύ προσωπικά θεωρείς οτι είναι η συμφερότερη επιλογή, δεν σημαίνει ταυτόχρονα ομως οτι ειναι κ αντικειμενικό..ο καθένας εχει δικαίωμα να θεωρεί οτι θέλει, δημοκρατία έχουμε, δικαίωμα ελεύθερης έκφρασης, από εκεί κ πέρα όμως, αλλο τι νομίζω, κ άλλο τι ισχύει. Εμείς απλά προσπαθούμε να βρούμε τι ειναι τελικά συμφέρον για την τσέπη μας, κ αν αξίζει, οχι τι γνώμη έχει ο καθένας.

3. όποιος έχει τη μύγα, μυγιάζεται...

Δεν μπαίνω στην λογική να εξετάσω εαν ο άλλος κερδίζει ή οχι και δεν με ενδιαφέρει κιόλας, αν ο καθένας νιώθει καλά με τις επιλογές του εγώ πάω πάσο!

Δεν ζητάω να δω λογαριασμούς για να αντιληφθώ εαν ο άλλος πληρώνει πολλά ή λίγα.

Από τις 17 Σεπτέμβρη ψάχνεις σε αυτό το χώρο να βρεις την απάντηση.

Δεν το βρήκες 7 μήνες τώρα ;

Είμαι χαζός παιδιά. Συγγνώμη δεν θα ξαναποστάρω στο συγκεκριμένο θέμα. Το αφήνω σε εσάς που μέχρι στιγμής βέβαια κανένας δεν έχει δώσει πειστικη απάντηση κατ' εμέ αν συμφέρει η όχι. Με αποδείξεις, οχι αερολογίες!!!Φιλιά!!!

@Vasileios Πραγματικά ούτε που θυμάμαι από πότε είχα ξεκινήσει την έρευνα αγοράς για την αλλαγή παρόχου.

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία, πρέπει να αφιέρωσες κάποιο χρόνο για να το εντοπίσεις :)

Ουσιαστική βοήθεια υπήρχε ελάχιστη, εννοείται ότι στο μεταξύ το άφησα το θέμα και ξεχάστηκε.

Τώρα που σου έλυσα την απορία, για γράψε κι εσύ τις απαντήσεις σου.

Μήπως εντόπισες τις απαντήσεις και σε όλες τις υπόλοιπες ερωτήσεις που έχω καταθέσει προκειμένου να αποφασίσω; :)

Μήπως έχεις εσύ τις απαντήσεις ώστε να με διευκολύνεις και να κάνω την αίτηση σήμερα; :)

Μήπως είδες πέραν από 1-2 άτομα να δείχνουν λογαριασμούς με ΟΤΣ;

Σε ευχαριστώ

:thanks:

@bekiaris

Αυτά που διαβάζω είναι το λιγότερο κουραστικά. Το ότι περιμένεις (ακόμα) λογαριασμό, τι να πω;

Το ότι σου λέει κάποιος τρίτος (άσχετος με την οποιαδήποτε εταιρεία) ότι δεν έχει διαφορετικές χρεώσεις από τα συμφωνηθέντα δε σου αρκεί και θες αποδείξεις (απορώ γιατί γράφεις ακόμα εδω μέσα λοιπόν)

Αν σε εξαπάτησαν, ΣτΚ και ό,τι άλλο θέλεις, δε σου φταίμε.

Αυτά.

@anastasg

Άλλο στο τηλέφωνο να σου λένε ότι δε θέλουν να χρεώνουν ΟΤΣ και άλλο το τι γράφει το συμβόλαιο* (πιστεύω το συμβόλαιο και όχι τον κάθε υπάλληλο).

Στείλε ένα email να σου πουν γραπτώς τις χρεώσεις (δεν είναι 0,40-0,50 αλλά 40-50).

Επίσης, πάλι γραπτώς για συγκεκριμένο λογαριασμό που έχεις απορία, ποια περίοδο έχουν χρεώσει ΟΤΣ, αυτό γιατί από όσο πληροφορήθηκα πρόσφατα είναι διαφορετική η περίοδος του λογαριασμού και διαφορετική η περίοδος χρέωσης ΟΤΣ (μιας και τις μετρήσεις τις στέλνει ο ΔΕΔΔΗΕ αν δεν κάνω λάθος και αργούν να τις στείλουν)

*Τώρα, το ότι σε παραπέμπει στην ιστοσελίδα, δεν είναι καλό, γιατί μπορούν ανά πάσα στιγμή να αλλάξουν ΟΤΣ και άρα βγάζουν άκυρη την αρχική σου επιλογή. Αυτό από μόνο του, δεν είναι καλός λόγος.

Για διάφορους λόγους στο σπίτι έχω volterra με παλιό συμβόλαιο και για κοινόχρηστο πρόσφατα άλλαξα σε Φυσικό Αέριο Ελλάδος (αυτό δεν έχω λάβει ακόμα λογαριασμό όμως).

Από όσο έχω δει όμως, είναι και η Ελίν η οποία δε χρεώνει ΟΤΣ (για την οποία γίνεται και τόσος ντόρος)

Edited by thodoris85

η αληθεια ειναι οτι σε πολλα site εταιριων ψαχνεις που ακριβως ειναι οι οροι των συμβολαιων αναλυτικα.

Εψαχνα περι ΟΤΣ σε μια εταιρεια διοτι στα δυο "ψακτηρια" για εταιριες παροχων ηλ.ενεργειας, η μια εβγαζε 35-45 και η αλλη 40-50.

@Vasileios Πραγματικά ούτε που θυμάμαι από πότε είχα ξεκινήσει την έρευνα αγοράς για την αλλαγή παρόχου.

Σε ευχαριστώ για την πληροφορία, πρέπει να αφιέρωσες κάποιο χρόνο για να το εντοπίσεις :)

Ουσιαστική βοήθεια υπήρχε ελάχιστη, εννοείται ότι στο μεταξύ το άφησα το θέμα και ξεχάστηκε.

Τώρα που σου έλυσα την απορία, για γράψε κι εσύ τις απαντήσεις σου.

Μήπως εντόπισες τις απαντήσεις και σε όλες τις υπόλοιπες ερωτήσεις που έχω καταθέσει προκειμένου να αποφασίσω; :)

Μήπως έχεις εσύ τις απαντήσεις ώστε να με διευκολύνεις και να κάνω την αίτηση σήμερα; :)

Μήπως είδες πέραν από 1-2 άτομα να δείχνουν λογαριασμούς με ΟΤΣ;

Σε ευχαριστώ

:thanks:

Αν ψαχνεις την φτηνώτερη εταιρεία δεν θα την βρεις ποτέ. Το πράγμα είναι πολυπαραγοντικό και άρα δεν έχει μια συγκεκριμμένη απάντηση.

Βρίσκεσαι δεσμευμένος για μεγάλο χρονικό διάστημα και τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν .

Μπορεις με τα εργαλεια που υπάρχουν αύθονα στο διαδίκτυο να βρεις πια είναι η φτηνώτερη εταιρεία για εσένα στην συγκεκριμμένη χρονική στιγμή.

Αυριο μπορει να είναι άλλη η φτηνώτερη.

Αποφασίζεις λοιπόν με το σκεφτικό τι σε συμφέρει σήμερα .

Επιπλέον δεν χρειάζεται να βρεις τον φτηνώτερο . Διότι μεταθέτεις τον χρόνο ψαξίματος στο άπειρο και εν τω μεταξύ χάνεις χρήματα.

Πάρε λοιπόν μια απόφαση με όσα στοιχεία έχεις σήμερα.

Εδώ δεν πουλάμε τίποτα και δεν υποχρεωνόμαστε να δείχνουμε λογαριασμούς. Αν σε πάρει τηλέφωνο κάπιος για προώθηση που κερδίζει από αυτή την δουλιά ζήτησε του να σου δείξει ότι χρειάζεσαι.

Κανείς εδώ ούτε και εγώ θα κάτσουμε να ανεβάζζουμε αρχεία για να αποδείξουμε τί ακριβώς; παρόλο που θέλω να βοηθάω, πρακτικά μου είναι αδιάφορο τι θα κάνει ο άλλος την στιγμή που δεν κερδίζω μία .. Ποιος ο λόγος να ανεβάζω αρχεία και να κάνω εγώ έρευνα για άλλους ;

Όλες οι πληροφορίες δίνονται συνέχεια εδώ.

Edited by Vasileios

https://worldenergynews.gr/index.php?id=44510

Η ΡΑΕ προσπαθεί να βάλει μια τάξη στο χάος και να είναι πλέον εύκολα επαληθεύσιμες όλες οι παράμετροι του τιμολογίου του ρεύματος. Στην πράξη θα φανεί αν η προσπάθεια αυτή θα βοηθήσει τον καταναλωτή να βγάλει άκρη.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

https://energypress.gr/news/istoriko-hamilo-gia-ti-dei-stin-promitheia-reymatos-ayxisi-gia-toys-enallaktikoys-parohoys-kai

Ένα ενδιαφέρον άρθρο για το ποσοστό προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ και τους υπόλοιπους εναλλακτικούς παρόχους.

Καλημέρα. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά και από μένα! Ερώτηση...Είχα κάνει αίτηση για αλλαγή σε nrg για γνωστό μου. Έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά από 4/4. Του ήρθε έναντι λογαριασμός από ΔΕΗ για το διάστημα 4/3-4/4. Τον πληρώνει ή όχι ώστε να περιμένει τον τελικό εκκαθαριστικό;

Και αν δεν τον πληρώσει, θα πληρώσει αυτό το ποσό, μαζί με ότι άλλο χρωστάει, στον Τελικό (και όχι εκκαθαριστικό).

Καλημέρα. Χριστός Ανέστη και χρόνια πολλά και από μένα! Ερώτηση...Είχα κάνει αίτηση για αλλαγή σε nrg για γνωστό μου. Έχει ολοκληρωθεί η μεταφορά από 4/4. Του ήρθε έναντι λογαριασμός από ΔΕΗ για το διάστημα 4/3-4/4. Τον πληρώνει ή όχι ώστε να περιμένει τον τελικό εκκαθαριστικό;

Καλύτερα να μην τον πληρώσει και να περιμένει τον τελικό.

Προσωπικά πλήρωσα τον "τελευταίο" και μου ήρθε τελικός μετά ο οποίος ήταν αρνητικός και δεν έχω βγάλει άκρη με τη ΔΕΗ ακόμα. Από το τηλέφωνο μου είπαν να στείλω email και στο τέλος μου είπαν να παω σε κατάστημα, όταν ανοίξουν (ασχολίαστο)...

Καλύτερα να μην τον πληρώσει και να περιμένει τον τελικό.

Προσωπικά πλήρωσα τον "τελευταίο" και μου ήρθε τελικός μετά ο οποίος ήταν αρνητικός και δεν έχω βγάλει άκρη με τη ΔΕΗ ακόμα. Από το τηλέφωνο μου είπαν να στείλω email και στο τέλος μου είπαν να παω σε κατάστημα, όταν ανοίξουν (ασχολίαστο)...

Έτσι κι αλλιώς χρειάζεται να πας σε κατάστημα μετά τον τελικό λογαριασμό ώστε να πάρεις πίσω την εγγύηση που είχες δώσει. Εκεί γίνεται και η τελική εκκαθάριση και σου γυρίζουν χρήματα ή τους δίνεις. Επίσης αν είναι να σου γυρίσουν σου δίνουν τρεις επιλογές. Μια να σου δώσουν τα χρήματα από το ταμείο στο χέρι. Δεύτερη να κρατήσουν το ποσό της εγγύησης στο όνομα και αφμ σου μη και θες να ξαναγυρίσεις έως δέκα χρόνια. Τρίτη επιλογή να μεταφέρεις εικονικά το ποσό σε τρίτο λογαριασμό ΔΕΗ ώστε να μη στο δώσουν στο χέρι και να πάει εκεί το ποσό.