Jump to content

Πάροχοι Ηλεκτρικής ενέργειας!

odim
 Κοινοποίηση

Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;  

302 members have voted

1. 1. Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;

• ΔΕΗ
      144
    • PROTERGIA
      27
    • ELPEDISON
      30
    • ΗΡΩΝ
      19
    • WATT+VOLT
      29
    • NRG
      8
    • ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      2
    • GREEN
      3
    • VOLTERRA
      20
    • VOLTON
      4
    • ΖΕΝΙΘ
      6
    • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
      9
    • ΚΕΝ
      1

Recommended Posts

Υπάρχει νυκτερινό ρεύμα, συν ΚΟΤ, συμφέρει να φύγεις από ΔΕΗ?

Θα παρακαλούσα κάποιος γνωστης να απαντήσει,από πρόχειρο υπολογισμο που έκανα νομίζω όχι

AOSiP PIE>REDMI NOTE 5 PRO

Ειδικά για το ΚΟΤ, κατά πάσα πιθανότητα όχι, εξαρτάται βέβαια και πόσες ΚΒ καίς την τετραμηνία, αλλά με τα λίγα που παραθέτεις θα έλεγα να μείνεις ΔΕΗ προς το παρών.

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Εαν δεν ξεπερνάς το όριο των kWhρων που έχει, τοτε παραμένεις στο ΚΟΤ

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

Εαν δεν ξεπερνάς το όριο των kWhρων που έχει, τοτε παραμένεις στο ΚΟΤ

Έχω 1900 kWhρων ΚΟΤ περιπου,κάπου εκεί είναι και η ημερήσια τετραμηνιαία κατανάλωση

Άρα σίγουρα όχι

AOSiP PIE>REDMI NOTE 5 PRO

https://www.dei.gr/el/oikiakoi-pelates/timologia/enimerwsi-gia-to-koinwniko-oikiako-timologio-kot

Εαν το τηρείς, μένεις εκεί

-------------

Στάλθηκε με το Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

Περιμένω ένα μήνα για σύνδεση ρεύματος σε σπίτι που νοίκιασα και δε μπορώ να μπω..στα Σεπόλια είναι το σπίτι..μου είπαν απτην δεδδηε ότι έχουν ένα μήνα αναμονή σε μετρητές...έχει συμβεί σε κανέναν άλλον;μήπως επειδή έχω ζητήσει και νυχτερινό;

Δυστυχώς θα περιμένεις μεχρι να παραλαβουν μετρητές.

Το νυχτερινό δεν εχει καμία σχέση, ειδικά στους καινούργιους τους ψηφιακούς

-------------

Edited by coulis

Περιμένω ένα μήνα για σύνδεση ρεύματος σε σπίτι που νοίκιασα και δε μπορώ να μπω..στα Σεπόλια είναι το σπίτι..μου είπαν απτην δεδδηε ότι έχουν ένα μήνα αναμονή σε μετρητές...έχει συμβεί σε κανέναν άλλον;μήπως επειδή έχω ζητήσει και νυχτερινό;

Το σπίτι, δεν είχε μετρητή ?

Το σπίτι, δεν είχε μετρητή ?

Απτό μεσητικο μας είπαν ότι έχει..γτ ζήτησα νεα σύνδεση στη δεδδηε πριν ένα μήνα στις 20 μαϊου πήγα..δεν είπα για μετρητή...και μου είπαν όταν βρείτε πάροχο εμείς θέλουμε 2-3 εργάσιμες..η ΔΕΗ έστειλε την εντολή 29 μαϊου και ακόμα περιμένω..οπότε πιστεύω ότι υπάρχει θέμα με τον μετρητή..δε ξέρω τι πρέπει να κάνω..

Τελικα το ρευμα ηρθε μετα απο σχεδον 20 μερες.Ηρθαν παρασκευη και το συνδεσαν απλα δε ξερω αν εβαλαν και το νυχτερινο ή θα περιμενω γιαυτο τωρα.Πως μπορω να το καταλαβω;ο μετρητης ειναι ψηφιακος

Edited by rio0013

Πως μπορω να το καταλαβω;ο μετρητης ειναι ψηφιακος

H ένδειξη 1.8.1 είναι για την ημέρα και η 1.8.2 ειναι για το νυχτερινο.

Δες αν εχεις την ενδειξη 1.8.2. και επειδη ειναι καλοκαιρι και το μεσημερι δεν εχει νυχτερινο, δες αν θα "γραψει" κατι το βραδυ

''Κρίσιμες ώρες για τη ΔΕΗ - Ξεπερνούν τα 250 εκατ. οι ζημιές το α΄ τρίμηνο - Αρνητικό EBITDA, φόβοι για επιδείνωση στο β΄τρίμηνο''

https://energypress.gr/news/krisimes-ores-gia-ti-dei-xepernoyn-ta-250-ekat-oi-zimies-trimino-arnitiko-ebitda-fovoi-gia

''Τι απαντά το ΥΠΕΝ για την ΔΕΗ''

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3367150/ti-apanta-to-upen-gia-tin-dei

''Αγωνιώδης μάχη επιβίωσης της ΔΕΗ''

https://www.kathimerini.gr/1029863/article/oikonomia/epixeirhseis/agwniwdhs-maxh-epiviwshs-ths-deh

Edited by MIKU

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

''Κρίσιμες ώρες για τη ΔΕΗ - Ξεπερνούν τα 250 εκατ. οι ζημιές το α΄ τρίμηνο - Αρνητικό EBITDA, φόβοι για επιδείνωση στο β΄τρίμηνο''

https://energypress.gr/news/krisimes-ores-gia-ti-dei-xepernoyn-ta-250-ekat-oi-zimies-trimino-arnitiko-ebitda-fovoi-gia

''Τι απαντά το ΥΠΕΝ για την ΔΕΗ''

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3367150/ti-apanta-to-upen-gia-tin-dei

''Αγωνιώδης μάχη επιβίωσης της ΔΕΗ''

https://www.kathimerini.gr/1029863/article/oikonomia/epixeirhseis/agwniwdhs-maxh-epiviwshs-ths-deh

''ΔΕΗ: Δεν ισχύει ότι αναζητούνται επειγόντως €300 εκατ. ή ότι κινδυνεύει η ασφάλεια εφοδιασμού''

https://energypress.gr/news/dei-den-ishyei-oti-anazitoyntai-epeigontos-eu300-ekat-i-oti-kindyneyei-i-asfaleia-efodiasmoy

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

''Παράταση λειτουργίας για τις μονάδες 3 και 4 τουν ΑΗΣ Καρδιάς – Υπεγράφη η ΚΥΑ''

https://e-ptolemeos.gr/paratasi-leitoyrgias-gia-tis-monades-3-kai-4-toyn-ais-kardias-ypegrafi-i-kya/

Πηγή: e-ptolemeos.gr

H ένδειξη 1.8.1 είναι για την ημέρα και η 1.8.2 ειναι για το νυχτερινο.

Δες αν εχεις την ενδειξη 1.8.2. και επειδη ειναι καλοκαιρι και το μεσημερι δεν εχει νυχτερινο, δες αν θα "γραψει" κατι το βραδυ

Το έλεγξα...γράφει την ενδειξη για το νυχτερινό απλά όχι σταθερό..δηλαδή εναλλάξ 1.8.0 1.8.1 και 1.8.2 και αναβοσβηνει η κιλοβατώρες

Edited by rio0013

Έτσι δουλεουν οι ψηφιακοι.

Πρεπει να εισαι γρηγορος :-)

Η ενδειξη 1.8.0, ειναι η συνολικη κατανάλωση (μερα νυχτα)

Το 181 ειναι το ημερήσιο

Η ένδειξη του νυχτερινού, (1.8.2) αλλαζει απο μερα σε μερα? Αν ναι, εχεις και νυχτερινο. Αν είναι σταθερή , δεν εχεις

-------------

Edited by coulis

Έτσι δουλεουν οι ψηφιακοι.

Πρεπει να εισαι γρηγορος :-)

Η ενδειξη 1.8.0, ειναι η συνολικη κατανάλωση (μερα νυχτα)

Το 181 ειναι το ημερήσιο

Η ένδειξη του νυχτερινού, (1.8.2) αλλαζει απο μερα σε μερα? Αν ναι, εχεις και νυχτερινο. Αν είναι σταθερή , δεν εχεις

-------------

Δεν ξέρω αν αλλάζει από μέρα σε μέρα..τι εννοείς; λίγο το βράδυ το έλεγξα μετά τις 11 που υποτίθεται ενεργοποιείται και αλλαζαν εναλλάξ όπως το έγραψα παραπάνω..γρήγορα όμως

Ξαναλεω πως, ετσι λειτουργούν οι ψηφιακοί. Εναλλάσουν γρηγορα τις ενδείξεις και πρεπει να εισαι γρηγορος για να την δεις (αυτη που θες).

Επειδη τωρα το καλοκαίρι, το νυχτερινό ειναι απο τις 23:00 μεχρι τις 7:00, οταν επιστρεψεις το απογευμα, δες τι γραφει, στο 1,8,2 {και το δεκαδικό)

Το πρωί ξαναδες τι γραφει (το ψυγειο λειτουργεί συνέχεια).

Αν εχει αλλάξει, εχεις νυχτερινό.

Εαν πχ οπως στη φωτο, γραφει 1.18 κ το πρωι εχει αλλαξει, τοτε ναι, εχεις νυχτερινο

-------------

87e83f0e64f7f1314e031c5bf4ce4a80.jpg

Edited by coulis

Έχουν ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ οι ψηφιακοί μετρητές ? Από πότε ? Αυτό αφορά συγκεκριμένες περιοχές η όποιος ζητά μετρητή που βάζουν ψηφιακό ?

Εδω κ 3 χρόνια εχουν ξεκινήσει.

Εχει να κανει με τον εκάστοτε ΔΕΔΔΗΕ, εαν εχει κ ποσους εχει στην αποθήκη του.

Εαν ειναι νεα συνδεση, σου βάζουν ψηφιακό.

Εαν εχει προβλημα ο παλιός, ισως κ να στον αλλάξουν. Εχει να κανει με το stock που εχει ο δεδδηε της περιοχης

-------------

Έχουν ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ οι ψηφιακοί μετρητές ? Από πότε ? Αυτό αφορά συγκεκριμένες περιοχές η όποιος ζητά μετρητή που βάζουν ψηφιακό ?

Εγώ στο εξοχικό (Κερατέα) ζήτησα νυχτερινό και μου έβαλαν ψηφιακό.

• 3 weeks later...
Για πιθανή ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ο νέος Υπουργός (αλλά όχι και τόσο νέος)είπε : «Το θέμα αυτό σε αυτή τη φάση είναι μη θέμα , γιατί δεν υπάρχει στον ορίζοντα στρατηγικός επενδυτής. Η ΔΕΗ είναι στα όρια της χρεωκοπίας και δεν ενδιαφέρεται κανένας».

• 3 weeks later...

''Τρέχουν επενδύσεις 1 δισ. για νέες μονάδες φυσικού αερίου''

https://neaselida.gr/efimerida/trechoyn-ependyseis-1-dis-gia-nees-monades-fysikoy-aerioy/

Το καλύτερο κομμάτι είναι ότι η μονάδα της PROTERGIA ισχύος 826MW με καύσιμο το αέριο θα κοστίσει 300 εκ ευρώ και η μονάδα της ΔΕΗ, η μονάδα Πτολεμαίδα 5 με ισχύ 660MW θα κοστίσει 1.4 ΔΙΣ...

και η μονάδα της ΔΕΗ, η μονάδα Πτολεμαίδα 5 με ισχύ 660MW θα κοστίσει 1.4 ΔΙΣ...

Τρελό VFM...

...not.

Τρελό VFM...

...not.

Το τρελό δεν είναι αν αξίζει τα λεφτά της αλλά το κόστος...με 1,4 δις θα μπορούσε να φτιάξει 3 τέτοιες με αέριο...

Για να συμβάλω στον προβληματισμό :

Αφού τα φωτοβολταϊκά είναι πιο ακριβά από το αέριο γιατί τα χρησιμοποιούμε ;

Μήπως για παρόμοιους λόγους πρέπει να χρησιμοποιούμε και λιγνίτη ;