Jump to content

Πάροχοι Ηλεκτρικής ενέργειας!

odim
 Κοινοποίηση

Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;  

302 members have voted

1. 1. Ποιά εταιρεία ηλεκτρισμού έχετε και γιατί;

• ΔΕΗ
      144
    • PROTERGIA
      27
    • ELPEDISON
      30
    • ΗΡΩΝ
      19
    • WATT+VOLT
      29
    • NRG
      8
    • ΕΛΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
      2
    • GREEN
      3
    • VOLTERRA
      20
    • VOLTON
      4
    • ΖΕΝΙΘ
      6
    • ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ
      9
    • ΚΕΝ
      1

Recommended Posts

καλησπέρα θέλω τα φώτα σας σε κάτι έχω πάρει προσφορά από rpotergia για αλλαγή από ΔΕΗ η τιμή κιλοβατώρας αν είσαι συνεπείς στις πληρωμές είναι 0.06601 για πάνω από 2000κβ και 0,0628 για κάτω από 2000κβ το τετράμηνο υπάρχει δυνατότητα να τους παίρνεις τηλεφωνώ η από το my protergia να τους δίνεις μέτρηση και να στέλνουν κάθε μήνα εκκαθαριστικο το ερώτημα είναι το εξής με τη χρέωση? πάντα μιλάμε για 120 μέρες δηλαδή τετράμηνο ας πούμε ότι τις 30 πρώτες μέρες κάψω 300κβ το δεύτερο 300κβ τον τρίτο 300κβ σύνολο 900κβ και τον τέταρτο κάψω 2100κβ πως θα με χρεώνουν τον μηνιαίο λογαριασμό με με 0,062 η 0,066 τους πήρα τηλεφωνώ και μου λένε αν καπιο μήνα κάψεις πάνω από 2000κβ αυτός και μόνο αυτός θα χρεωθεί με 0,066 μάλλον το παλικάρι δεν μου τα είπε καλά με προβλημάτισε γιατί να δίνουν τότε τιμή kv για κατανάλωση τετραμήνου <2000kv η >2000kv

Η εκκαθάριση γίνεται στο τετράμηνο.Η χρέωση μπαίνει σε έναν αλγόριθμο.Δηλαδή αν δηλώσεις ότι έκαψες Χ kwh σε ένα μήνα θα πάει επί 4.Αν δεν ξεπερνάς το όριο θα σε πάει με την χαμηλή τιμή.Όπως και να έχει στο τέλος του 4μήνου με την μέτρηση της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνει η εκκαθάριση και οι απαραίτητες διορθώσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έτσι κάνει η ΔΕΗ όταν δίνεις μέτρηση.Αν η protergia έχει κάποιο άλλο κόλπο δεν το ξέρω.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

• Απαντήσεις 5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Η εκκαθάριση γίνεται στο τετράμηνο.Η χρέωση μπαίνει σε έναν αλγόριθμο.Δηλαδή αν δηλώσεις ότι έκαψες Χ kwh σε ένα μήνα θα πάει επί 4.Αν δεν ξεπερνάς το όριο θα σε πάει με την χαμηλή τιμή.Όπως και να έχει στο τέλος του 4μήνου με την μέτρηση της ΔΕΔΔΗΕ θα γίνει η εκκαθάριση και οι απαραίτητες διορθώσεις είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ έτσι κάνει η ΔΕΗ όταν δίνεις μέτρηση.Αν η protergia έχει κάποιο άλλο κόλπο δεν το ξέρω.

σύμφωνο με αυτό που μου λες και είναι λογικό ο υπάλληλος επέμενε ότι ο μηνιαίος λογαριασμός είναι εκκαθαριστικος ότι κάψεις πληρώνεις αν είναι μέχρι 2000 με χαμηλή τιμή άλλα για κάθε μήνα αυτό χωρίς να γίνετε εκκαθάριση στο τέλος του τετραμήνου,αν δεν δίνω μετρήσεις μου είπαν θα μου έρχονται 3 λογαριασμοί χωρίς χρέωση κβ, στο περίπου μια χρέωση ρεύματος και στον τρίτο θα γίνετε εκαθαριση για το σύνολο του τετραμήνου

Edited by stavros300

καλησπερα, για Protergia έχουμε καμία πληροφορία πέραν των όσων λένε; Σκέφτομαι να αλλάξω καθώς φαίνονται να προσφέρουν ανταγωνιστικότερες τιμές από τη ΔΕΗ, περίπου στα 2/3 της τιμής της Kwh σε σχεση με την τιμή της ΔΕΗ.

Ευχαριστώ

καλησπερα, για Protergia έχουμε καμία πληροφορία πέραν των όσων λένε; Σκέφτομαι να αλλάξω καθώς φαίνονται να προσφέρουν ανταγωνιστικότερες τιμές από τη ΔΕΗ, περίπου στα 2/3 της τιμής της Kwh σε σχεση με την τιμή της ΔΕΗ.

Ευχαριστώ

πρωινή επικοινωνία για 24 μήνες 0,06601 για πάνω από 2000κβ 0,06286 για κάτω από 2000κβ το τετράμηνο νυχτερινό 0,05619 οι τιμές για εμπρόθεσμους λογαριασμούς με πάγιο 3,9 με ΟΤΣ χωρίς ΟΤΣ 7,4 τον μήνα εγγύηση 0 με πάγια εντολή αν όχι πάγια -30% με εμπρόθεσμη εξόφληση του πρώτου λογαριασμού. πέναλτι για αποδέσμευση 90 ευρώ πρώτο εξάμηνο 70 δεύτερο 50 τρίτο

Ευχαριστώ

Πρόσεχε το πάγιο.

COSMOTE VDSL 100/10, COSMOTE TV FULL PACK, COSMOTE GIGAMAX UNLIMITED, COSMOTE INTERNET ON THE GO με κάρτα (εξοχικό), F2G + CU (για δοκιμές), EON TV FULL PACK.

ΜΕΙΩΣΗ Φ.Π.Α. ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Μείωση ΦΠΑ στην ενέργεια. Από την 1η Ιουνίου ο ΦΠΑ σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο μειώνεται από τον χαμηλό συντελεστή 13% στον υπερμειωμένο 6%, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα νοικοκυριά. Σημειώνεται ότι ο ΦΠΑ επιβάλλεται στις χρεώσεις προμήθειας και στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και όχι στα δημοτικά τέλη και στο ανταποδοτικό τέλος της ΕΡΤ.

Για παράδειγμα, για χρεώσεις ρεύματος 60 ευρώ, η επιβάρυνση σήμερα από τον ΦΠΑ ανέρχεται σε 7,80 ευρώ, ενώ με τη μείωση θα περιοριστεί σε 3,6 ευρώ.

Πηγή:Καθημερινή.

Όταν κάποιος είναι σε εναλλακτικό παροχο και όχι ΔΕΗ. Υπάρχει κάποια βλάβη στ ρεύμα, το οτιδήποτε. Ποιον καλείς; ποιος έρχεται να το λύσει; και αν η ΔΕΗ και ο οποιοσδήποτε σου πει δεν είσαι σε εμάς ή κάτι τέτοιο τι κάνεις;

Όταν κάποιος είναι σε εναλλακτικό παροχο και όχι ΔΕΗ. Υπάρχει κάποια βλάβη στ ρεύμα, το οτιδήποτε. Ποιον καλείς; ποιος έρχεται να το λύσει; και αν η ΔΕΗ και ο οποιοσδήποτε σου πει δεν είσαι σε εμάς ή κάτι τέτοιο τι κάνεις;

Για τις βλάβες υπεύθυνη νομίζω είναι η ΔΕΔΔΗΕ, όχι η ΔΕΗ.

Edited by Titarasaudi

Για τις βλάβες υπεύθυνη νομίζω είναι η ΔΕΔΗΗΕ, όχι η ΔΕΗ.
Ακριβως!!

Αν κοιτάξεις το λογαριαμο σου, σε οποιον παροχο κιαν είσαι, εχει το τηλεφωνο του δεδδηε, για βλαβες, ενδείξεις, πληροφορίες..

Αυτος ειναι υπεύθυνος.

Η δεη εδώ κ χρόνια, ειναι ένας απο τους παρόχους.

-------------

Στάλθηκε με το Tapatalk, χρησιμοποιώντας το δεξί μου δάχτυλο.

Χρηματοοικονομικός Σύμβουλος

ΔΕΔΔΗΕ

Βλάβες: 1050

Πληροφορίες: 11500

Εναλλακτικά για την αποφυγή πρόσθετης επιβάρυνσης μπορείτε να καλείτε στο δεκαψήφιο αριθμό 2144023100.

Η ΔΕΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ "ΜΑΖΕΨΕΙ" ΟΦΕΙΛΕΣ!

15/5

Η ΔΕΗ, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της, αποφάσισε την ανανέωση της σύμβασης με την Qualco με αντικείμενο τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει ανάθεση στην Qualco των σχετικών υπηρεσιών με διαδικασία διαπραγμάτευσης χωρίς διαγωνισμό, μέχρι του ποσού των 5,5 εκατ. ευρώ, το οποίο εκτιμάται ότι θα καλύψει 4 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Θυμίζουμε ότι σε δηλώσεις του πριν από λίγες ημέρες, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Μανώλης Παναγιωτάκης, είχε τονίσει ότι στόχος της κίνησης αυτής είναι να επιτευχθεί ο στόχος των 450 εκατ. ευρώ, έναντι εισπράξεων 350 εκατ. μέχρι στιγμής από την Qualco.

Έχω αλλάξει πάροχο εδώ και ένα χρόνο και είμαι στη Volton. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένηηηη! το συστήνω ανεπιφύλακτα! το έψαξα πάρα πολύ γιατί γενικά για κάποιες εταιρίες δεν είχα ακούσει καλά λόγια (π.χ. Elpedison) και κατέληξα στη volton γιατί ήταν η πιο φθηνή και μου έδωσαν και μια κάρτα υγείας. Πάντως έχω γλιτώσει πολλά χρήματα σε σχέση με τη ΔΕΗ και μου έμεινε και η εγγύηση! αν θέλετε να σας πω λεπτομέρειες στείλτε μου νομίζω συμφέρει πολύυυ.

Ποιός πάροχος είναι ο φθηνότερος?

Αναλόγως τι "καίς" σε ρεύμα και τι θέλεις....

Σχεδόν όλοι οι πάροχοι κάνουν κυκλικά προσφορές, οπότε έχει να κάνει ΚΑΙ το μάρκετινκ στην τελική σου επιλογή.

Καλό είναι να ΜΗΝ έχει πάγιο, άλλοι λένε δεν έχουν αλλά έχουν ΣΥΝΔΡΟΜΗ και καλά ( WATT & WOLT , KEN πχ ) οπότε προσοχή και σε αυτό το "κόλπο" τους.

Εν ολίγοις, θα σου πρότεινα να δείς πρώτα τι καις, για πιο λόγο αλλάζεις (μεταβίβαση, αλλαγή προσώπου, όντως εκεί βοηθάει εαν αλλάξεις πάροχο καθώς η διαδικασία είναι άκρως πιο εύκολη).

Κοίτα να μπορείς να εξασφαλίσεις νυχτερινή χρέωση καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με όσο το δυνατόν λιγότερα κόστη απο τα παρελκόμενα, εαν καις λίγα, μπορεί και να συμφέρει πρός το παρόν να μείνεις στην ΔΕΗ ,όσο και εαν σου φαίνεται παράξενο...

Να προσέξεις επίσης την Οριακή τιμή Συστήματος (Ο.Τ.Σ.) και τα όρια που την εφαρμόζει κάθε πάροχος!

Δοκίμασε κάποια sites που να κάνουν σύγκριση τιμών, εγώ ψαχνόμουν αρκετά, είχα φτιάξει διαγράμματα κόστους/κατανάλωση ώστε να επιλέξω το πιο συμφέρον για εμένα... και λίγο πριν επιλέξω πάροχο διάβασα εδώ μέσα για το https://allazorevma.gr/ και σύγκρινα βάσει της ετήσιας κατανάλωσής μου και τελικά διαπίστωσα πως υπήρχε πιο συμφέρουσα λύση από αυτή που νόμιζα σε πάροχο που δεν είχα λάβει υπ' όψιν μου στην αρχική μου έρευνα!

logo-vwclub-2016.png

Καλησπέρα στην ομάδα είναι νέο ενοικιαστής σε διαμέρισμα που δεν είχε ρεύμα..έκανα τις διαδικασίες με παρόχους κτλ αλλά περιμένω τη δεδδηε να έρθει να το σύνδεση..Πόσες μέρες κάνει;εγώ νόμιζα ότι έρχονται αμέσως αλλά έχουν περάσει 4 εργάσιμες και τπτ

Ανάλογα με το πόσο προσωπικό εχει ο δεδδηε της περιοχης σου, και τι έκταση εχει η περιοχη σου.

Μπορει να ειναι την ιδια ημερα αλλα μπορει κ σε μια εβδομαδα

-------------

Πώς μπορώ να το τσεκαρο αν έχουν δώσει ρεύμα; Γτ σπίτι δεν πηγαίνω αφού δεν έχει ρεύμα..είμαι στο πατρικό και το σπίτι είναι στην Αθήνα

Πώς μπορώ να το τσεκαρο αν έχουν δώσει ρεύμα; Γτ σπίτι δεν πηγαίνω αφού δεν έχει ρεύμα..είμαι στο πατρικό και το σπίτι είναι στην Αθήνα
παίρνεις τηλέφωνο το δεδδηε της περιοχης σου.

Πανελλαδικά 11500 με χρέωση ή στο σταθετο που εχει η αίτηση κ ειναι της περιοχης σου, δινοντας τους αρ. παροχης κ αφμ

-------------

Καλό νέο.Ο ΑΗΣ καρδιας της ΔΕΗ ετοιμάζεται να πάρει σύνταξη μετά από μισό αιώνα στην υπηρεσία... και σε αυτά τα έργα πρέπει να προστεθεί και η μονάδα Πτολεμαΐδα 5 που θέλει 1 χρόνο ακόμη για να λειτουργήσει.Θα καίει λιγνίτη βέβαια...

X0vUf0C.jpg

''Νέα μονάδα φυσικού αερίου 826 MW σχεδιάζει η ELPEDISON στη Θεσσαλονίκη - Είναι η πέμπτη αίτηση που υποβάλλεται για αντίστοιχη επένδυση''

https://energypress.gr/news/nea-monada-fysikoy-aerioy-826-mw-shediazei-i-elpedison-sti-thessaloniki-einai-i-pempti-aitisi

Νέος «δρομέας», από εκείνους μάλιστα που δεν συνηθίζουν να ρίχνουν επενδυτικά "πυροτεχνήματα", εισέρχεται στην «κούρσα» για την εγκατάσταση σύγχρονης μονάδας φυσικού αερίου στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, η εταιρεία Elpedison έχει καταθέσει ήδη στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας αίτηση για τη χορήγηση Άδειας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από μονάδα συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, μεγίστης δυναμικότητας 826 MW. Η μονάδα θα εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη, δίπλα στην υφιστάμενη μονάδα της εταιρείας.

Το ύψος της επένδυσης υπολογίζεται να φτάσει στα 400 εκατ. ευρώ και για την ολοκλήρωσή της απαιτείται μια περίπου διετία. Πρόκειται, σύμφωνα με πηγές της εταιρείας, για την πλέον σύγχρονη και αποδοτική εκδοχή μονάδας συνδυασμένου κύκλου, με την απόδοσή της να φτάνει στο 63%. Οι εκτιμήσεις της εταιρείας είναι ότι μια τέτοια μονάδα όχι μόνον χωράει στο σύστημα, αλλά και ότι είναι αναγκαία για την εδραίωσή της στην αγορά, καθώς θα βελτιώσει κατά πολύ το "καλάθι" παραγωγής της Elpedison.

Πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι η αίτηση της Elpedison ανεβάζει σε "5" τον αριθμό των υποψήφιων μονάδων φυσικού αερίου από ισάριθμους επενδυτές, με τις υπόλοιπες τέσσερεις να βρίσκονται σε πιο προχωρημένο στάδιο και κάποιους να έχουν ήδη πάρει άδεια παραγωγής από τη ΡΑΕ.

Συγκεκριμένα, την πρόθεσή τους να κατασκευάσουν μονάδες έχουν εκδηλώσει:

Η εταιρεία Μυτιληναίος για μονάδα ισχύος 650 MW στο Ενεργειακό Κέντρο της εταιρείας στον Άγ. Νικόλαο Βοιωτίας.

Ο Όμιλος Κοπελούζου, για μονάδα δυναμικότητας 660 MW στην Αλεξανδρούπολη, κοντά στο FSRU που έχει δρομολογήσει.

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, για μονάδα ισχύος 660 MW στην Κομοτηνή.

Ο Όμιλος Καράτζη (ιδιοκτήτης και της ηλεκτρικής εταιρείας ΚΕΝ) για μονάδα δυναμικότητας 665 MW στο νομό Λάρισας.

Πρέπει βεβαίως να σημειωθεί ότι η αίτηση (ή και η έγκριση) για άδεια παραγωγής δεν σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι όμιλοι έχουν λάβει και την τελική επιχειρηματική απόφαση για να προχωρήσουν την επένδυση.

Προφανώς η απόφαση κάθε ενός από τους επιχειρηματίες θα ληφθεί προϊόντος του χρόνου και με βάση τα δεδομένα που θα υπάρχουν όταν θα έρθει η κρίσιμη στιγμή (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ του energypress).

Σε κάθε περίπτωση εκτιμάται ότι το ηλεκτρικό σύστημα δεν χωράει πάνω από 1 ή 2 μονάδες φυσικού αερίου για τα επόμενα χρόνια.

''Φ. Παναγόπουλος: Το Φθινόπωρο η είσοδος της Δ.Ε.Η. στο ενεργειακό «double play» με ρεύμα και φυσικό αέριο''

https://energypress.gr/news/f-panagopoylos-fthinoporo-i-eisodos-tis-dei-sto-energeiako-double-play-me-reyma-kai-fysiko

Σε όλους τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος και ΔΕΗ πρέπει από τους λογαριασμούς Ιουνίου ο ΦΠΑ να έχει διαμορφωθεί στο 6%, κοιτάξτε το και προσέξτε πιθανόν λάθη εάν έχουν γίνει στο λογαριασμό σας να επικοινωνήσετε άμεσα για το λάθος....

Σε όλους τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος και ΔΕΗ πρέπει από τους λογαριασμούς Ιουνίου ο ΦΠΑ να έχει διαμορφωθεί στο 6%, κοιτάξτε το και προσέξτε πιθανόν λάθη εάν έχουν γίνει στο λογαριασμό σας να επικοινωνήσετε άμεσα για το λάθος....

Έτσι!Εμένα ήδη εφαρμόστηκε.ΔΕΗ πάροχος.

Υπάρχει νυκτερινό ρεύμα, συν ΚΟΤ, συμφέρει να φύγεις από ΔΕΗ?

Θα παρακαλούσα κάποιος γνωστης να απαντήσει,από πρόχειρο υπολογισμο που έκανα νομίζω όχι

AOSiP PIE>REDMI NOTE 5 PRO

Edited by akalos