Jump to content

OnePlus 3

asot
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι βλέπουμε στην εικόνα που αποθηκεύει το τηλέφωνο την στιγμή που βγαίνει μια φωτογραφία..

Στην raw μορφή υπάρχει μία μικρή βελτίωση στο μαύρο, είναι ποιο καθαρό με καλύτερη λεπτομέρεια. Το contrast είναι όμως πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να δείχνουν τα χρώματα χωρίς ζωντάνια.

Στήν jpg μορφή η εταιρία μάλλον έχει πειράξει tint , contrast & temperature φτιάχνοντας ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα, μόνο με Photoshop και μετά από επέμβαση (όχι αυτούσια) σε αρκετά σημεία μπορεί να πάρουμε καλύτερη φωτογραφία.

Από αριστερά είναι η Raw μορφή και δεξιά σε jpg. Αν και υπάρχει ο περιορισμός στο[/img] 1 MB σε upload φαίνονται οι διαφορές.

https://photos.google.com/share/AF1QipM1FK5sjDKirT5c-oOPZiI5HfQAYsl9NIYw8nFuvRGJVj2KA4fnyp77xbTOllufVQ/photo/AF1QipOPCp6f9LVrMv2wxfrzN0JwLAMWkCP1wavPar1v?key=R1NBdV9lOTRnRXM3VEVORDdiWHhxdnFNem5jd0J3

Edited by xabos

Τι βλέπουμε στην εικόνα που αποθηκεύει το τηλέφωνο την στιγμή που βγαίνει μια φωτογραφία..

Στην raw μορφή υπάρχει μία μικρή βελτίωση στο μαύρο, είναι ποιο καθαρό με καλύτερη λεπτομέρεια. Το contrast είναι όμως πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα να δείχνουν τα χρώματα χωρίς ζωντάνια.

Στήν jpg μορφή η εταιρία μάλλον έχει πειράξει tint , contrast & temperature φτιάχνοντας ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Συμπέρασμα, μόνο με Photoshop και μετά από επέμβαση (όχι αυτούσια) σε αρκετά σημεία μπορεί να πάρουμε καλύτερη φωτογραφία.

Από αριστερά είναι η Raw μορφή και δεξιά σε jpg. Αν και υπάρχει ο περιορισμός στο[/img] 1 MB σε upload φαίνονται οι διαφορές.

https://photos.google.com/share/AF1QipM1FK5sjDKirT5c-oOPZiI5HfQAYsl9NIYw8nFuvRGJVj2KA4fnyp77xbTOllufVQ/photo/AF1QipOPCp6f9LVrMv2wxfrzN0JwLAMWkCP1wavPar1v?key=R1NBdV9lOTRnRXM3VEVORDdiWHhxdnFNem5jd0J3

Raw είναι για επεξεργασία, τα περνάς στο pc κάνεις τα κατάλληλα με photoshop και σώζεις σε jpg και ουαλα το θαύμα

:blink:

η sRGB ρύθμιση αφορά την οθόνη του κινητού και μόνο

Μακαρι να'ναι ετσι ρε παιδες! Δεν το εχω τσεκαρει ακομα, γι'αυτο ρωταω, μιας και και η οθονη ΜΕ! sRGB προσωπικα μ'αρεσει πολυ περισσοτερο, αλλα δεν ξερω τι γινεται με τις φωτογραφιες.. :O

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Εμμμ.. Φαινεται πεντακαθαρα o υπερκορεσμος χρωματων στην JPEG σε σχεση με τη Raw!!.. ΑΡΑ??? :blink:

Soyons réalistes, nous demandons l'impossible!! ;)

Πραγματικά τώρα, μην μπερδεύετε την οθόνη με την κάμερα. Είναι εντελώς διαφορετικά.

Στην οθόνη έχουμε να κάνουμε με την κανονική ρύθμιση (NTSC) και αυτήν στις επιλογές προγραμματιστών (sRGB). Η πρώτη έχει πιο έντονα χρώματα, αυτά που λέμε υπερκορεσμένα. Η δεύτερη είναι αυτή που απεικονίζει πιο σωστά τα αυθεντικά χρώματα. Αν για παράδειγμα τραβήξετε μία φωτογραφία με μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή (η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα φωτογραφίσει τα χρώματα στο περιβάλλον σας όσο πιο αληθινά γίνεται) και μετά την περάσετε στο κινητό θα δείτε ότι στην ρύθμιση sRGB τα χρώματα είναι πιο κοντά στα πραγματικά ενώ στην κανονική ρύθμιση είναι πιο έντονα και πιο φανταστικά αλλά ταυτόχρονα πιο εντυπωσιακά.

Οπότε επιλέγετε ανάλογα με το γούστο σας πως θέλετε να τα βλέπετε.

Στην κάμερα έχουμε 2 επιλογές. Την απλή (jpg) και την raw (dng). Αν θέλετε να τραβάτε φωτογραφίες που θα αποθηκεύουν όλα τα δεδομένα ενός τοπίου και μετά να τις περνάτε στον υπολογιστή και να τις κάνετε διάφορες επεξεργασίες τότε πρέπει να τραβάτε σε raw. Αν θέλετε απλά να βγάζετε ωραίες φωτογραφίες και να τις αποθηκεύετε ή να τις ανεβάζετε στα social media τότε τραβάτε απλές και κάνετε την δουλειά σας.

Επίσης έχετε και την επιλογή της επί τόπου επεξεργασίας μέσω του manual mode όπου επεξεργάζεστε αυτό που θέλετε να φωτογραφίσετε πριν το φωτογραφίσετε.

Ελπίζω να καταλάβατε τώρα την διαφορά των ρυθμίσεων σε οθόνη και κάμερα. Είναι εντελώς διαφορετικές ρυθμίσεις.

Edited by Kozi0

Καλημέρα!Αν έχω 2 κάρτες στο κινητο και τη μια την έχω μόνο για Internet και το έχω ανοιχτό συνέχεια, επηρεάζει την άλλη κάρτα? π.χ. να χάνω κλήσεις και τέτοια?Ειναι η πρώτη φορά που έχω 2καρτο κινητό και δεν γνωρίζω.
Mi 9 128gb :shoot:

Καλημέρα!Αν έχω 2 κάρτες στο κινητο και τη μια την έχω μόνο για Internet και το έχω ανοιχτό συνέχεια, επηρεάζει την άλλη κάρτα? π.χ. να χάνω κλήσεις και τέτοια?Ειναι η πρώτη φορά που έχω 2καρτο κινητό και δεν γνωρίζω.

Όχι δεν την επηρεάζει.

Εγώ είμαι σε φάση που πειραματιζομαι με τις εφαρμογές για φώτο μέχρι να βρω την ιδανική.. Αν και δύσκολα

Μεταξύ μαμά, a better camera, snap camera hdr

1+7 Pro

Όχι δεν την επηρεάζει.

Μπορείς να το επιβεβαιώσεις σίγουρα αυτό; Στο 2 δεν γίνεται σίγουρα. Δεν μπορείς να σερφάρεις και ταυτόχρονα να μιλάς. Ειδικά από διαφορετικές sim. Χρειάζεται vo-lte και active dual sim.

Μπορείς να το επιβεβαιώσεις σίγουρα αυτό; Στο 2 δεν γίνεται σίγουρα. Δεν μπορείς να σερφάρεις και ταυτόχρονα να μιλάς. Ειδικά από διαφορετικές sim. Χρειάζεται vo-lte και active dual sim.

Μια για ίντερνετ και η άλλη για κλήσεις δουλεύει,τώρα απο εκεί και πέρα δεν ξέρω αν μπορείς με την μια να μιλάς και με την άλλη να σερφάρεις ταυτόχρονα,γιατί όταν μιλάω το εχω στο αυτί δεν μπορώ να σερφάρω ώστε να το δοκιμάσω.

https://m.reddit.com/r/oneplus/comments/4iuf42/backup_wakelock/

Αυτό που σας έλεγα..

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παιδια tempered glass ή ζελατινα εχετε παρει απο πουθενα?

Ακόμα έχει πολύ ρίσκο η αγορά tempered glass. Μακρυά από nillkin. Στο xda μερικά καλά σχόλια έχει της orzly, αυτό που καλύπτει έως την άκρη..

Σήμερα έκανα και την πρώτη απόπειρα πληρωμής με nfc σε μηχάνημα αποδοχής καρτών με το σήμα wifi. Η τράπεζα είναι η Πειραιώς και η συναλλαγή γίνεται ταχύτερα από κάθε άλλη περίπτωση. Επίσης δουλεύει και το Winbank λσλ , για όσους συχνά (όπως εγώ) ξεχνάν το πορτοφόλι τους.

όχι δεν έχεις πρόβλημα λαμβάνεις και στις 2

Μόνο αν έχεις κοσμο κάρτα που ή εφαρμογή της από το play store λειτουργεί μόνο στο slot 1

sent from my Dinosaur

Nexus One, Galaxy Nexus , Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 5X, Nexus 6p

Tempered glass ultimate shield ήρθε εχθες το κολλησα λίγο στραβά αλλά είναι πολύ καλόhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160721/f44185c6bc93845416e359f9465e50b1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160721/76b9b5e02fa564c1b73f278821c03455.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160721/23528b69eec01a01056b936d46cd6e1e.jpg

Στάλθηκε από το LG-F320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μόνο αν έχεις κοσμο κάρτα που ή εφαρμογή της από το play store λειτουργεί μόνο στο slot 1

sent from my Dinosaur

Η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά σε όποια θέση και αν την τοποθετήσεις αρκεί να έχεις ανοιχτά τα δεδομένα της cosmote.

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

DESIRE S 2.3.3 :p

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το Dash Charge καλώδιο που ήρθε με τη συσκευή με USB car charger άλλου κατασκευαστή και δουλεύει? Οι διακοπές πλησιάζουν και η One Plus αργεί να έχει διαθέσιμο το δικό της.

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το Dash Charge καλώδιο που ήρθε με τη συσκευή με USB car charger άλλου κατασκευαστή και δουλεύει? Οι διακοπές πλησιάζουν και η One Plus αργεί να έχει διαθέσιμο το δικό της.

Ναι δουλεύει με φορτιστή αυτοκινήτου αλλού κατασκευαστή απλά δεν φορτίζει τόσο γρήγορα.

Ναι δουλεύει με φορτιστή αυτοκινήτου αλλού κατασκευαστή απλά δεν φορτίζει τόσο γρήγορα.

Ευχαριστώ. Και έτσι καλά είναι μέχρι να υπάρξει διαθεσιμότητα στο δικό τους.

Καλησπέρα, επειδή ψήνω πολύ να παραγγείλω το 1+3, μπορεί κάποιος να μου απαντήση σε μια δυο ερωτήσεις περι παραγγελείας αν ξέρει?

1. Έχει αγοράσει κάποιος με Prepaid Πειραιώς κατεφθείαν απο το site (όχι μέσω paypal)? Και αν ναι, το δέχτηκε κανονικά ή είχε κάποιο πρόβλημα λόγο capital controls?

2. Μπορείς να αγοράσεις κανονικά με το paypal balance σου (έχοντας όσα λεφτά χρειάζεται για την αγορά μέσα) χωρίς να έχεις κάποια κάρτα συνδεδεμένη στο account σου (ή έστω μια κάρτα που δεν ειναι confirmed)?

Αυτά τα ολίγα ρε guys, ευχαριστώ για την βοήθεια.

Tempered glass ultimate shield ήρθε εχθες το κολλησα λίγο στραβά αλλά είναι πολύ καλόhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160721/f44185c6bc93845416e359f9465e50b1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160721/76b9b5e02fa564c1b73f278821c03455.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20160721/23528b69eec01a01056b936d46cd6e1e.jpg

Στάλθηκε από το LG-F320 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εφαρμόζει ωραία, από που το πήρες;

http://www.ultimateshield.co.uk/oneplus-3-black-tempered-glass-screen-protector/

Στη πρώτη παραγγελία έχει και Έκπτωση 10%

Στάλθηκε από το ONEPLUS A3003 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κανένα app από playstore για Gallery και Τηλέφωνο κατάλογο καλό?? Γιατί τα μαμά είναι μέτρια

Δεν ξέρω εάν σε εσάς κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε φωτογραφίες στο Gallery κάπως κάνει και χαλάει την ανάλυση της φωτογραφίας. Κανείς άλλος??

Greek Android & iOS users (FB group)

@john74...ποιό βλέπεις να κρατάς τελικά μεταξύ one plus 3 και g5 ? ...λογικά η πλάστιγγα θα γέρνει προς το 1+3 να υποθέσω...Κάνε και κανένα vs στο thread του g5. ;)

----- προσθήκη μηνύματος 42 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

...έχει υπερβολική ησυχία εκεί. :)

Konakis.