Jump to content

Καταγγελία σύμβασης, πέναλτυ διακοπής, τι ισχύει?!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, πρώτο θέμα που ανοίγω (καλορίζικο) και θέλω να μάθω από εσάς κάτι που ίσως λύσει το μυστήριο με τα όσα έχω ακούσει και διαβάσει από παρά πολλούς!

Δε ξέρω αν ξέρετε, αλλά πολλές εταιρίες πχ ΟΤΕ, forthnet παίρνουν τηλέφωνα, μιλάνε για προσφορές, δέχεσαι τη μία , σου κάνουν , τη δέχεσαι ή όχι και πράττεις ανάλογα. Τι συμβαίνει όμως αν θες να σπάσεις το συμβόλαιο που έχεις για τηλέφωνο και ίντερνετ και τηλεόραση και θες να πας σε άλλη εταιρία πριν λήξει το συμβόλαιο;

Πράγματι πληρώνεις ποινή; Σε κυνηγάει κανείς; Έχω διαβάσει από την ΕΕΤΤ ότι κάθε νέο συμβόλαιο μέσω τηλεφώνου πρέπει να στελνετε εγγράφως αλλιώς θεωρείται άκυρο και δεν είσαι υποχρεωμένος. Έχω ακούσει επίσης πως κάποιοι παίρνουν τηλέφωνο στο συνήγορο του καταναλωτή και ξεκαθαρίζουν την κατάσταση. Τι ισχύει από όλα αυτά;

Στον τελευταίο λογαριασμό ο ΟΤΕ ενημερώνει πως λόγω αλλαγής κάποιου όρου δίνει δυνατότητα καταγγελίας σύμβασης αζημιως αλλά σε επικοινωνία με το 13888 με ενημέρωσαν πως όχι μόνο λύεται το συμβόλαιο αλλά καταργείται και η γραμμή.. Φοβάμαι πως αν ζητησω από τον ΟΤΕ την καταγγελία αλλά και τη βοήθεια τους ώστε να μη μείνω στον αέρα αλλά να συμπέσει το νέο συμβόλαιο με την νέα εταιρία μαζί με την κατάργηση του παλιού, πολύ απλά θα επισπεύσουν την κατάργηση για να μην πάω στην άλλη...

Έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση;

Αξίζει το τρέξιμο;

Ελπίζω να γνωρίζετε τι πραγματικά μπορεί να συμβεί! Και ελπίζω να μη σας κούρασα, χρειάζομαι πραγματικά τα φώτα σας!

Καλησπέρα παιδιά, πρώτο θέμα που ανοίγω (καλορίζικο) και θέλω να μάθω από εσάς κάτι που ίσως λύσει το μυστήριο με τα όσα έχω ακούσει και διαβάσει από παρά πολλούς!

Δε ξέρω αν ξέρετε, αλλά πολλές εταιρίες πχ ΟΤΕ, forthnet παίρνουν τηλέφωνα, μιλάνε για προσφορές, δέχεσαι τη μία , σου κάνουν , τη δέχεσαι ή όχι και πράττεις ανάλογα. Τι συμβαίνει όμως αν θες να σπάσεις το συμβόλαιο που έχεις για τηλέφωνο και ίντερνετ και τηλεόραση και θες να πας σε άλλη εταιρία πριν λήξει το συμβόλαιο;

Πράγματι πληρώνεις ποινή; Σε κυνηγάει κανείς; Έχω διαβάσει από την ΕΕΤΤ ότι κάθε νέο συμβόλαιο μέσω τηλεφώνου πρέπει να στελνετε εγγράφως αλλιώς θεωρείται άκυρο και δεν είσαι υποχρεωμένος. Έχω ακούσει επίσης πως κάποιοι παίρνουν τηλέφωνο στο συνήγορο του καταναλωτή και ξεκαθαρίζουν την κατάσταση. Τι ισχύει από όλα αυτά;

Στον τελευταίο λογαριασμό ο ΟΤΕ ενημερώνει πως λόγω αλλαγής κάποιου όρου δίνει δυνατότητα καταγγελίας σύμβασης αζημιως αλλά σε επικοινωνία με το 13888 με ενημέρωσαν πως όχι μόνο λύεται το συμβόλαιο αλλά καταργείται και η γραμμή.. Φοβάμαι πως αν ζητησω από τον ΟΤΕ την καταγγελία αλλά και τη βοήθεια τους ώστε να μη μείνω στον αέρα αλλά να συμπέσει το νέο συμβόλαιο με την νέα εταιρία μαζί με την κατάργηση του παλιού, πολύ απλά θα επισπεύσουν την κατάργηση για να μην πάω στην άλλη...

Έχετε αντιμετωπίσει παρόμοια κατάσταση;

Αξίζει το τρέξιμο;

Ελπίζω να γνωρίζετε τι πραγματικά μπορεί να συμβεί! Και ελπίζω να μη σας κούρασα, χρειάζομαι πραγματικά τα φώτα σας!

Ας μιλήσουμε για την περίπτωσή σου. Εάν είσαι σε δέσμευση δηλαδή δεν έχει λήξει το συμβόλαιό σου και φύγεις, θα σου έρθει στον λογαργιαργιασμό το πέναλντι. Τώρα θεωρητικά θα πρέπει να το πληρώσεις αλλά και σε περίπτωση που δεν το πληρώσεις θα μείνει χρέος στην εταιρεία που είσαι και σε περίπτωση που θέλεις να επιστρέψεις θα το πληρώσεις. Τώρα σχετικά με τον ΟΤΕ πας σε ένα κατάστημα και στέλνεις φαξ ότι θέλεις να καταγγείλεις την σύνδεσή σου αζημίως με βάση αυτό που γράφει ο λαγαργιασμός σου και κάνεις αίτημα για φορητότητα σε άλλη εταιρεία. Δεν καταργείται η γραμμή καθόλου καθώς κάνεις καταγγελίας της σύμβασης και δεν ζητάς διακοπή, απλώς σπας το συμβόλαιο. Δηλαδή στέλνεις το φαξ που σου είπα για να κάνεις καταγγελία σύμβασης και κάνεις φορητότητα σε άλλη εταιρεία για να αλλάξεις πάροχο. Πρέπει όμως να βρεις μια καλή προσφορά πιο οικονομική από αυτή που έχεις!:)

Ας μιλήσουμε για την περίπτωσή σου. Εάν είσαι σε δέσμευση δηλαδή δεν έχει λήξει το συμβόλαιό σου και φύγεις, θα σου έρθει στον λογαργιαργιασμό το πέναλντι. Τώρα θεωρητικά θα πρέπει να το πληρώσεις αλλά και σε περίπτωση που δεν το πληρώσεις θα μείνει χρέος στην εταιρεία που είσαι και σε περίπτωση που θέλεις να επιστρέψεις θα το πληρώσεις. Τώρα σχετικά με τον ΟΤΕ πας σε ένα κατάστημα και στέλνεις φαξ ότι θέλεις να καταγγείλεις την σύνδεσή σου αζημίως με βάση αυτό που γράφει ο λαγαργιασμός σου και κάνεις αίτημα για φορητότητα σε άλλη εταιρεία. Δεν καταργείται η γραμμή καθόλου καθώς κάνεις καταγγελίας της σύμβασης και δεν ζητάς διακοπή, απλώς σπας το συμβόλαιο. Δηλαδή στέλνεις το φαξ που σου είπα για να κάνεις καταγγελία σύμβασης και κάνεις φορητότητα σε άλλη εταιρεία για να αλλάξεις πάροχο. Πρέπει όμως να βρεις μια καλή προσφορά πιο οικονομική από αυτή που έχεις!:)

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου ! :)

Ο υπάλληλος στο 13888 είπε ότι θα καταργηθεί όχι μόνο το συμβόλαιο που έχουμε αλλά και η ίδια η γραμμή. Και όταν του είπα πως όταν τέλειωσε το προηγούμενο συμβόλαιο που είχα, μέχρι να κάνω νέο, υπήρχε αναλογική χρέωση, οπότε προφανώς και τώρα μέχρι να κάνω ένα άλλο θα πρέπει να χρεώνομαι αναλογικά και όχι να φύγει ο αριθμός μου, μου απάντησε πάλι πως θα καταργηθεί ο αριθμός διότι αυτό σημαίνει καταγγελία σύμβασης.

Στη σελίδα της ΕΕΤΤ λέει πως θα πρέπει σε περίπτωση καταγγελίας να απευθυνθώ σε άλλο πάροχο για να μην να μείνω χωρίς γραμμή.. Γι αυτό και ανησυχω κιόλας. Ο ΟΤΕ αν είναι να φύγεις (όπως και κάθε εταιρία) δε θα στο κάνει εύκολο..

• 1 year later...
Γεια σας παιδιά, πριν κάτι μηνες εβαλα το booster της cosmote και το οποιο έγινε για 24 μήνες δηλαδη για 2 χρόνια κάτι το οποίο δεν γνώριζα, τωρα για να την διακοψω πρέπει να πληρώσω περίπου 160 ευρώ... εχω καμιά ελπίδα αν κανω καταγγελία της σύμβασης;

Γεια σας παιδιά, πριν κάτι μηνες εβαλα το booster της cosmote και το οποιο έγινε για 24 μήνες δηλαδη για 2 χρόνια κάτι το οποίο δεν γνώριζα, τωρα για να την διακοψω πρέπει να πληρώσω περίπου 160 ευρώ... εχω καμιά ελπίδα αν κανω καταγγελία της σύμβασης;

Κανεις υπομονη και το κοβεις στα 2 χρονια.

Δυστυχως αυτα πρεπει να τα ρωτας εξ αρχης.

Παρολα αυτα αν εχεις Adsl και σερνεται,θεωρω οτι δεν αξιζει να το διακοψεις.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

• 1 month later...
Παιδια εγω εσπασα συμβολαιο σταθερης forthnet τον νοεμβριο 2016 ενω εληγε φεβρουαριο 2017,κ πληρωσα τα παγια 3 μηνων. Η πλακα ειναι οτι με τηλεφωνησαν τον φεβρουαριο του 2016 κ μου προτειναν ανανεωση στην ιδια τιμη (που εγω ηξερα οτι ηταν στα 29,90 ευρω) προσθετωντας μου κ καποια λεπτα σε κινητα.Αυτοι ομως μου κανανε αυξηση στα 34,90 χωρις να με ρωτησουν 1 μηνα πριν ,εγω δεν το προσεξα διοτι πληρωνοταν αυτοματα απο καρτα,κ η τηλεφωνητρια δεν μου ανεφερε το ποσο ,απλα μου λεγε στην ιδια τιμη. Αλητεια! Φυσικα η συνενεση μου ηταν κατι σαν συμβολαιο. Μετα απο 1 μηνα μολις το πηρα χαμπαρι τους τηλεφωνησα κ τους το ειπα κ με ξαναβαλανε στα 29,90 χωρις τον free χρονο σε κινητα.

Φιλοι μου ....

Ελεος με αυτες τις εταιρειες και τη κοροιδια τους.

2 -3 πραγματα ειναι και δεν τα ξερουμε.

Σταθερο τηλεφωνο, ποτε μπορω να φυγω απο την συμβαση με την εταιρια χωρις να εχω προστιμο.

Αλλοι μου λενε ....μετα το τελος της συμβασης (πχ 24μηνες) ,

αλλοι...μπορεις οποτε θελεις χωρις επιβαρυνση βαση ορων ΕΕΤΤ,

τι συμβαινει τελικα;

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Μπορείτε να φύγετε μόνο μετά το πέρας του ελάχιστου χρόνου παραμονής που αναγράφεται στο συμβόλαιο. Διαφορετικά προετοιμαστείτε για εισπρακτικές, εξώδικα κλπ.

Ότι και να σου πω θα με εντάξεις σε μία από τις δύο ανωτέρω κατηγορίες....

Ένα θα σου πω λοιπόν : Όποιος επικαλείται όρους της Ε.Ε.Τ.Τ. πρέπει να είναι σε θέση να σου τους δείξει.

Αλλιώς η έκφραση αυτή είναι εντελώς αόριστη.

Ρε παιδια δεν ισχυει οτι μπορεις να αλλάξεις παροχο σταθερης 1 μηνα πριν λήξει το συμβολαιο σου? Ετσι μου ειπαν απο την Wind και προχωρησα στην αλλαγή. Σημερα βγηκε ο λογαριασμος της vodafone και εχει τελος διακοπης 85 ευρω!

και εμενα η wind μου το ειπε....και μετα απο 2 λογαρισμους του προηγουμενου παροχου...σταματησαν να μου ζητανε τα χρηματα.

Μαλλον την γλυτωσα γιατι εχει περασει 7μηνο!!

Τελικα δεν ξερω τι ισχυει.

Δεν μπορει καποιος θα πρπει να ξερει!!!!!!!!!!!!

:X«'Έλληνες ενωθείτε εναντίον του κοινού εχθρού, εναντίον του μίσους, της διχόνοιας και της διαίρεσης, που είναι ό ίδιος μας ο εαυτός» - Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ.

Πάροχο μπορείς να αλλάξεις (χωρίς τέλος διακοπής) όταν λήξει το συμβόλαιο (ΑΝ δεν το ανανεώσεις, έστω κ προφορικά).

Το πότε θα κάνεις την αίτηση μεταφοράς σε άλλο πάροχο (δλδ πόσο χρονικό διάστημα πριν τη λήξη κάθε συμβολαίου) ποικίλει ανάλογα με την εταιρία.

Σε άλλες (πχ Wind) μπορείς να το αιτηθείς 1 μήνα πριν την λήξη και να μεταφερθείς στον άλλο πάροχο με τη λήξη του προηγούμενου συμβολαίου.

Στη Vodafone μπορεί να είναι αλλιώς.

ΠΟΥ θες να ξέρουν (Σάμπως τους νοιάζει αυτούς στον νέο πάροχο; ) όσοι υπάλληλοι σου τηλεφωνούν (να σε "πάρουν" κι εσένα...) τι ισχύει στον παλιό σου πάροχο;

Σου λένε τι ισχύει σε αυτούς.

ΕΣΥ οφείλεις να "συνεννοηθείς" πως και τι θα γίνει με τον παλιό σου πάροχο.

"Έπαθες; Έμαθες._"

Πάμε παρακάτω._

Edited by jimmiss

Ρε παιδια δεν ισχυει οτι μπορεις να αλλάξεις παροχο σταθερης 1 μηνα πριν λήξει το συμβολαιο σου? Ετσι μου ειπαν απο την Wind και προχωρησα στην αλλαγή. Σημερα βγηκε ο λογαριασμος της vodafone και εχει τελος διακοπης 85 ευρω!

Όχι δεν ισχύει προφανως.

Οποτε στις ηχογραφημενες συνομιλιες μου λενε ψεματα στην σχετικη ερωτηση μου.

Στάλθηκε από το SM-G935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είναι δυνατόν να ρωτάς τέτοια πράγματα στον πάροχο που προσπαθεί να σε πιάσει πελάτη και όχι στον πάροχο που ανήκεις και σύμφωνα με την εμπορική του πολιτική θα προκύψουν οι τυχόν χρεώσεις;

Είναι δυνατόν να ρωτάς για την εμπορική πολιτική του χ παρόχου, τον ψ πάροχο;

Στάλθηκε από το Nexus 6 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οποτε στις ηχογραφημενες συνομιλιες μου λενε ψεματα στην σχετικη ερωτηση μου.

Μα είναι δυνατόν να μπορεις να φύγεις πριν λήξει το συμβόλαιο ; Προφανώς και σου λένε ψέματα με μόνο σκοπό να σε παρακινήσουν να πας σε αυτούς.

2 ημερες προσπαθω να παρω απαντηση απο την Wind και τιποτα. Με εβαλαν και πηρα και στο τμημα συμβολαιων και απαντηση καμια. Θα το κοιταξουμε και θα επικοινωνησουμε μαζι σας. Εξαπατηση σε ολο της το μεγαλειο....

• 3 weeks later...

Ερώτηση 1η:

Πως μπορώ να μάθω ποτε ληγει το συμβόλαιο μου στη Vodafone, σταθερο και ίντερνετ? Ειχα κανει για 2 χρόνια υποχρεώτικη παραμονη, αλλα δε θυμάμαι ποσος καιρος περασε..

Με ερωτήση περιμένοντας στην αναμονή ή μπορώ να το δω κάπου στο ίντερνετ?

Ερώτηση 2η:

Σκέφτομαι να το διακοψω εντελώς το συγκεκριμένο σταθερό. Όχι δηλαδή για να παω σε αλλη εταιρεία.

Σε αυτη την περίπτωση ισχυει πάλι το penalty για 2 χρόνια?

Ευχαριστώ,