keysmith Δημ. September 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 6, 2017 (edited) 123 ????? πολλα μου φαινονται. θα το κρατησω ετσι μου φαινεται!! βαλε αυτή με τα 20 ή 30 από Ευρώπη. Είναι καλύτερο να το έχεις σπασμένο; Άσε τι πουλάει η αντιπροσωπία 120€. Αυτή ζητάει όσα της λείπουν. Οι παρακάτω ισχυρίζονται ότι δίνουν original οθόνες. Το κόστος από Ευρώπη είναι και κάτω από 40€ και θα έρθει σε μερικές μέρες. Και 20€ άντε 30€ τα περαστικά. Τώρα αν είναι ένα ράγισμα μόνο άσ'την όπως είναι. Άκου 120€ του p9 η οθόνη. Τόσο έχουν οι amoled της samsung. ελεος... :lol::p Edited September 6, 2017 by keysmith Παράθεση από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xtrmsnpr Δημ. September 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2017 (edited) Παίδες μου ήρθε το τηλέφωνο(από hellasphones.gr),αλλά δεν είμαι καθόλου ικανοποιημένος από τις κάμερες του.. Ούτε την μπροστινή ούτε την πίσω.. Τραβάω στο αυτόματο και όχι στο PRO mode,και όλες οι φώτος μου φαίνοντε θαμπές/κουνημένες/αλιωμένη ανάλυση. Και ειδικά όταν ανεβάζω από IG η ποιότητα γίνεται ακόμα πιο κακή..(που από μόνο του ρίχνει την ποιότητα έτσι κι αλλιώς) Η μπροστινή(selfie) πολύ θαμπάδα..και η πίσω σα να αλιώνει την ποιότητα. Σε χαμηλό φωτισμό δεν νιώθει πολύ ε; Έχουν τρελό θόρυβο.. Αυτές εδώ είναι τραβιγμένες από το p9. https://www.instagram.com/p/BYmQLpFAAsO/?taken-by=terpandrosp https://www.instagram.com/p/BYvSKgIAWHG/?taken-by=terpandrosp https://www.instagram.com/p/BY20FKMgrw5/?taken-by=terpandrosp (αυτές εδώ έχουν HDR και έντονα χρώματα) https://www.instagram.com/p/BY9C_Htgm2C/?taken-by=terpandrosp (εδώ δεν έχει εστιάσει καθόλου,και ήταν σα να έτρεμε το χέρι πριν βγει) γίνομαι υπερβολικός; Τουλάχιστον μετά στο fb όταν τις κοιτάω δεν φαίνονται καλά.. Απευθείας που έχω βγάλει άλλες φώτο και έχω στείλει μέσω viber σε φίλους,μου λένε ότι είναι πολύ εντάξει οι φωτογραφίες και δεν έχουν τίποτα. Ένα άλλο θέμα είναι ότι όταν το βάζω flight mode,και το βγάζω ενεργοποιείται και το bluetooth μαζί..και δεν κλείνει και αμέσως όταν το πατήσω. Από μπαταρία μέτρια τα πάει. Κάτι άλλο δεν έχω δει.. Edited September 13, 2017 by xtrmsnpr Παράθεση - - - - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgeorge4 Δημ. September 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2017 Στη selfie δε μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω όντως, στις φωτογραφιες που έχουν ουρανό και ήλιο, πρέπει να κάνεις tap στην οθόνη στα πιο φωτεινά σημεία, γιατί default βγαίνουν overexposed Sent from my Huawei P10 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keysmith Δημ. September 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2017 Δεν ξεκινάς να κρίνεις το κινητό με σκοτεινές λήψεις. Σε σκοτάδια όλες οι κάμερες δυσκολευονται και οι επαγγελματικές. Για αυτό και λέγεται ΦΩΤΟ-γραφία γιατί θέλει φως να "γράψει". Κανόνας πρώτος. Καθαρίζουμε τις δακτυλιές καλά πάνω στους φακούς (μπρος ή πίσω). Αυτέ δημιουργούν θαμπάδες. Αν δεν το έκανες να τι φταίει. - Για τη selfie απενεργοποίησε/βγάλε το φίλτρο βελτίωσης (από 5 κάντο 0 ή πάτα το Χ). Είσαι νέος δεν το χρειάζεσαι αυτό είναι για τις ρυτίδες που δεν έχεις ακόμα. Αυτό τα κάνει όλα ελαιογραφία (ίσως είναι η θαμπάδα που λες αν δεν είναι δακτυλιά στο φακό). Επίσης το φλας (άναμα οθόνης) να αντανακλά στα γυαλιά σου.. γιατί;;; - ο σκύλος είναι στα σκοτάδια το iso είναι πολύ υψηλό. Προσπάθησε να έχεις σταθερότερο χέρι γιατί έχει βγει κουνημένος. Έπρεπε να ξαναπροσπαθήσεις. Κάνε πρωτα κλικ πάνω σε αυτόν να εστιάσει σωστά (θα βγάλει και φωτογραφία). Λίγη εξάσκηση και θα το πετύχεις και μην βιάζεσαι. Δεν υπαρχει click and forget photo στο λίγο φως. Αν την βάλεις στο manual (συρσιμο από κάτω) δοκίμασε χαμηλότερο iso αλλά θα την κουνήσεις έτσι ακόμα πιο εύκολα. Γενικά στο λίγο φως μην περιμένεις πολλά ολα τα κινητά. - Οι άλλες έξω δεν ξέρω τι δεν σου αρέσει. Αν την βρίσκεις υπερεκτεθημένη (είναι λίγο) μπορείς να δοκιμάσεις exposure compensation (αντιστάθμιση έκθεσης) και να διατάξεις το κινητό να την βγάλει λίγο πιο σκοτεινή. Η αλλοίωση από το ig μπορεί να φταίει το app. Δεν το έχω αλλά γενικά ολες αυτές οι εφαρμογές για εξοικονόμηση χώρου συμπιέζουν πολύ τα jpeg το αναφέρεις και εσύ άλλωστε. Παράθεση από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xtrmsnpr Δημ. September 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2017 Στη selfie δε μπορείς να κάνεις κάτι παραπάνω όντως, στις φωτογραφιες που έχουν ουρανό και ήλιο, πρέπει να κάνεις tap στην οθόνη στα πιο φωτεινά σημεία, γιατί default βγαίνουν overexposed Sent from my Huawei P10 using Tapatalk δεν έχει δηλαδή θέμα το τηλέφωνο; Να ηρεμήσω; Δεν ξεκινάς να κρίνεις το κινητό με σκοτεινές λήψεις. Σε σκοτάδια όλες οι κάμερες δυσκολευονται και οι επαγγελματικές. Για αυτό και λέγεται ΦΩΤΟ-γραφία γιατί θέλει φως να "γράψει". Κανόνας πρώτος. Καθαρίζουμε τις δακτυλιές καλά πάνω στους φακούς (μπρος ή πίσω). Αυτέ δημιουργούν θαμπάδες. Αν δεν το έκανες να τι φταίει. - Για τη selfie απενεργοποίησε/βγάλε το φίλτρο βελτίωσης (από 5 κάντο 0 ή πάτα το Χ). Είσαι νέος δεν το χρειάζεσαι αυτό είναι για τις ρυτίδες που δεν έχεις ακόμα. Αυτό τα κάνει όλα ελαιογραφία (ίσως είναι η θαμπάδα που λες αν δεν είναι δακτυλιά στο φακό). Επίσης το φλας (άναμα οθόνης) να αντανακλά στα γυαλιά σου.. γιατί;;; - ο σκύλος είναι στα σκοτάδια το iso είναι πολύ υψηλό. Προσπάθησε να έχεις σταθερότερο χέρι γιατί έχει βγει κουνημένος. Έπρεπε να ξαναπροσπαθήσεις. Κάνε πρωτα κλικ πάνω σε αυτόν να εστιάσει σωστά (θα βγάλει και φωτογραφία). Λίγη εξάσκηση και θα το πετύχεις και μην βιάζεσαι. Δεν υπαρχει click and forget photo στο λίγο φως. Αν την βάλεις στο manual (συρσιμο από κάτω) δοκίμασε χαμηλότερο iso αλλά θα την κουνήσεις έτσι ακόμα πιο εύκολα. Γενικά στο λίγο φως μην περιμένεις πολλά ολα τα κινητά. - Οι άλλες έξω δεν ξέρω τι δεν σου αρέσει. Αν την βρίσκεις υπερεκτεθημένη (είναι λίγο) μπορείς να δοκιμάσεις exposure compensation (αντιστάθμιση έκθεσης) και να διατάξεις το κινητό να την βγάλει λίγο πιο σκοτεινή. Η αλλοίωση από το ig μπορεί να φταίει το app. Δεν το έχω αλλά γενικά ολες αυτές οι εφαρμογές για εξοικονόμηση χώρου συμπιέζουν πολύ τα jpeg το αναφέρεις και εσύ άλλωστε. Το IG από μόνο του χαλάει την ποιότητα,γιατί..γιατί είναι IG :mad:.. Δαχτυλιές δεν είχε όταν τις τράβηξα,είναι pure clean,(φορώ όμως πίσω θήκη οπότε δεν πάνε τα δάχτυλα πάνω του εύκολα)..Θέλω να πω ότι προσέχω τα lens να μην έχουν τίποτα πάνω τους. Κοίτα να δεις με το nexus 5x,τέτοια θέματα δεν είχα..Και έχω καταλήξει ότι είχα πολύ καλύτερη κάμερα από του p9,ακόμα και στα σκοτάδια που λες:D ..χωρίς πλάκα περίμενα καλύτερες φωτογραφίες. Στην σέλφι με τα γυαλιά,είναι η οθόνη του υπολογιστή μπροστά μου γιαυτό :D Στον σκύλο είχα το χέρι μου σταθερό από πάνω του. exposure compensation αυτό πως γίνεται; Δηλαδή κάθε φορά που θέλω να τραβήξω φώτο να ακουμπώ την οθόνη; (να βάλω να βγάζει φώτο και με το άγγιγμα της οθόνης; ) Manual(pro mode) μου φάνηκε τρελα δύσκολο να βγάλω φώτο..πιο εύκολα βγάζω και ρυθμίζω την DSLR μου:D .. Αλλά λίγο βοήθεια θα ήθελα στις φώτος.. ΤΟ άλλο είναι θέμα με το flight mode που ανέφερα; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,γιατί έχω αρχίσει και αγχνόνομαι.. Παράθεση - - - - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2017 Καλησπέρα παιδιά. Θέλω να πάρω τζαμάκι αλλά φαντάζομαι λογω της 2,5D οθόνης θα είναι ενα ζόρι. Από τη μια τα full τζαμάκια συνήθως δεν έχουν κόλλα στο κέντρο με αποτέλεσμα την κακή αίσθηση στο πάτημα ενώ άλλα αφήνουν κενό στις άκρες. Προσωπικά δεν με ενοχλεί να αφήνει κενό πχ στα μπέζελς. Θέλω απλά να καλύπτεται η οθόνη χωρίς να κάνει rainbow στις άκρες το τζαμάκι και χωρίς να αφήνει ακάλυπτο μέρος της. Υπάρχει κάτι; Ή πάμε μόνο σε full frame λυση; Αν ναι, υπάρχει κάποιο full frame που να έχει και κόλλα και στο κέντρο ώστε να μην έχει αυτή την αίσθηση ζουμπήγματος καθώς και rainbow effect? Ή καταλήγουμε μόνο σε ζελατίνα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keysmith Δημ. September 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2017 (edited) δεν έχει δηλαδή θέμα το τηλέφωνο; Να ηρεμήσω; Κοίτα να δεις με το nexus 5x,τέτοια θέματα δεν είχα..Και έχω καταλήξει ότι είχα πολύ καλύτερη κάμερα από του p9,ακόμα και στα σκοτάδια που λες:D ..χωρίς πλάκα περίμενα καλύτερες φωτογραφίες. δώσε λίγο χρόνο να κατανοήσεις το κινητό και την φωτογραφική του. Σε λίγο καιρό μάλλον θα έχεις άλλη καλύτερη άποψη. Πάντως συμφωνώ ότι δεν έχει την σούπερ ντούπερ κάμερα. Είναι όμως καλή για κινητό. (ποτέ δε θα φτάσει μάλλον κανένα του nokia 808 που κάποτε είχα). :'( Στην σέλφι με τα γυαλιά,είναι η οθόνη του υπολογιστή μπροστά μου γιαυτό :D Στον σκύλο είχα το χέρι μου σταθερό από πάνω του. εσύ πιστεύεις ότι το χέρι σου ήταν σταθερό αλλά το αποτέλεσμα άλλο δείχνει. Γενικά με τα βραδυνά αν θυμάμαι καλά το p9 ριχνει την ταχύτητα μέχρι 1/30 (και το iso όσο πάει) που είναι "καλή" ταχύτητα για να μην κουνάς τις φώτογραφίες. Προσωπικά κατεβαίνω και 1/15 και πιο κάτω (στο pro mode) για να έχω χαμηλότερο iso και με λίγη εξάσκηση ούτε εκεί κουνάω τις φώτογραφίες. Νομίζω είναι δικό σου λάθος το κούνημα. Μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις. exposure compensation αυτό πως γίνεται; τα φωτόγμετρα των καμερών πολλές φορές κάνουν λάθος και υπερεκθέτουν ή το ανάποδο τις φωγραφίες ή ένα το σημείο ενδιαφέοτοντος της φωτογραφίας (πχ ένα πρόσωπο) μας σε κάποιες συνθήκες (είσαι σε σκιά και έχεις πίσω πολύ φως για παράδειγμα). Τότε ο φωτογράφος "επεμβαίνει" και διατάζει την μηχανή να υπερεκθέσει ή υποεκθέσει (με το ζόρι) για να φέρει τν εκθεση εκεί που αυτός θέλει. Αυτό λέγεται αντιστάθμιση (compensation). Στο κινητό μας γίνεται μόνο σε pro mode (αν κατάλαβα καλά). Το μετράει σε EV (ας μη σου εξηγήσω τι είναι αυτό το λέμε και STOP φωτός) και αν σου φαίνεται πολύ φωτεινή το πας -0,3 -0,7 EV ακόμα και -1 ή ανάποδα Δηλαδή κάθε φορά που θέλω να τραβήξω φώτο να ακουμπώ την οθόνη; (να βάλω να βγάζει φώτο και με το άγγιγμα της οθόνης; )όχι. αυτό το κάνουμε όταν το κινητό εστιάζει σε λάθος σημείο από αυτό που θέλουμε. Αν πχ θέλεις να βγάλεις κάποιον μαρκυά αλλά ένα κλαδί/λουλούδι μπερδεύει την εστίαση και εστιάζει κοντίτερα κάνεις κλικ πάνω στο άτομο (με το δάχτυλο) για να "πεις" στο κινητό σου "εδώ θέλω να εστιάσεις και να πάρεις έκθεση". Manual(pro mode) μου φάνηκε τρελα δύσκολο να βγάλω φώτο..πιο εύκολα βγάζω και ρυθμίζω την DSLR μου:D ..Δε μου φαίνεσαι να έχεις DSLR και μη λες ψέματα :O :p Φωτογραφικές ερωτήσεις αν έχεις (τεχνική φωτογράφισης) μπορείς να έρθεις να συζητήσουμε σε άλλο forum. Αλλά λίγο βοήθεια θα ήθελα στις φώτος.. ΤΟ άλλο είναι θέμα με το flight mode που ανέφερα; Ευχαριστώ για τις απαντήσεις,γιατί έχω αρχίσει και αγχνόνομαι.. Δεν ξέρω πια έκδοση λογισμικού φοράς. Εγώ το έχω αφήσει στο android 6 (γιατί η 7 διάβασα έχει θέματα). Εμένα δεν μου κάνει κάτι με το FM. Το βάζω το βγάζω δεν έχει σχέση με το bt. Μπαταρία αν σου πω το φορτίζω τώρα μετά από 6 μέρες (έξι μέρες) τι θα μου πεις; Εντάξει εγώ τα κινητά τα δουλεύω με σύστημα data, wifi, 4g κλειστά και ανοιγμα όταν το θέλω μόνο και οθόνη όχι πολύ φωτεινή (με ενοχλεί έτσι άλλωστε). Για γρήγορες εναλλαγές έχω power toggles (που πήγε από το app store?) στην αρχική οθόνη σαν αυτό (δε βρίσκω πια το δικό μου το λινκ δεν υπάρχει?). Συμφωνώ ότι δεν κάνω power use (μπαίνω από λίγο) αλλά θα περίμενα 2 μέρες να σε βγάζει. Α.. δε χρησιμοποιώ ταχυφορτιστές και λοιπά παρελκόμενα θεωρώ ότι χαλάνε τις μπαταρίες.. Με ένα παλιό samsung 500mA το φορτίζω τα βράδια από < 10 στο 100% (όπως κάνω με όλα τα κινητά μου και δεν μου χάλασε ποτέ μπαταρία μέχρι τώρα). Edited September 13, 2017 by keysmith Παράθεση από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2017 (edited) Γενικά μην περιμένεις κάμερα επιπέδου nexus 5x που κοντράρει ακόμα και φετινές ναυαρχίδες. Έχει καλή κάμερα βέβαια, απλά όχι τόσο καλή. Επειδή έχουν περάσει πολλά κινητά από τα χέρια μου όπως Nexus 5x, lg g5 κλπ θα πω ότι p9 σαν ποιότητα στις νυχτερινές δεν τα πλησιάζει. Από την άλλη το nexus 5x είναι μόνο κάμερα. Σε όλα τα άλλα (gaming, ταχύτητα, οθόνη, αυτονομία, ήχος, ποιότητα κατασκευής, ταχύτητα δαχτυλικού κλπ) είναι σαφέστατα ανώτερο το p9. Βέβαια η κάμερα του p9 μολονότι υστερεί στις νυχτερινές έχει πολύ ενδιαφέροντα modes (πχ artificial bokeh, μονοχρωμες, light trails κλπ), με εξαιρετικό dynamic range (εννοώ χωρίς hdr) με πιο φυσικά χρώματα από το hdr+ της google και αρκετά γρήγορες λήψεις (το nexus 5x αργούσε να κάνει κλικ και τελικά έχανες τη στιγμή) Ορίστε μερικά παραδείγματα artificial bokeh που έχω τραβήξει. (όπως ακριβώς βγήκαν χωρίς επεξεργασία) IMG_20170909_194200 by Andreas L., on Flickr IMG_20170909_190532 by Andreas L., on Flickr Edited September 13, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keysmith Δημ. September 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2017 (edited) μη το παρακάνεις με το bokeh. Ως ψευδο bokeh φαίνεται πολύ το τεχνιτό του θέματος.. Άλλαξε το μετά σε από f4 (τάχα) σε f5.6 (τάχα) στο preview με edit. Το λιγότερο ψευδο bokeh δείχνει πιο φυσικό bokeh. To p9 δεν έχει πολύ μεγάλο αισθητήρα (μικρό pixel) ούτε το πιο "φωτεινό φακό" για αυτό και δεν είναι το καλύτερο στα βραδινά (το s7 είναι καλυτερο και στα 2, μέγεθος και φωτεινότητα για αυτό και καλύτερο αισθητά στα βραδυνά). Εννοείται ότι η 'διπλή κάμερα' (που δουλειά της είναι τα βραδινά) δεν αντισταθμίζει αυτά τα δύο αν και βελτιώνει την κατάσταση. Edited September 13, 2017 by keysmith Παράθεση από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 13, 2017 (edited) Εχεις δίκιο. Απλά αυτή την τράβηξα σκόπιμα στο τέρμα του (f0.9) Edited September 13, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplou723 Δημ. September 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2017 Ξέρεις κανείς κάτι για το νέο fw update, το B396 August 2017 OTA Firmware. Θα το λάβουμε κάποια στιγμή ή τέλος οι αναβαθμίσεις? Το ίδιο λέγαν & για το EMUI 5.1 & ακόμα περιμένουμε...! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
liam69 Δημ. September 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2017 Προσπαθώ να βρω πως ρυθμίζεται η ημερομηνία επαναφοράς χρήσης δεδομένων στο τηλέφωνο (EMUI 5.0, Nougat 7.0), ώστε να μπορώ να θέσω όρια χρήσης όχι 01η εως 31η όπως είναι by default, αλλά η έναρξη μέτρησης να ξεκινάει κάθε 20η του μήνα, δυστυχώς δεν μπορώ να το βρω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanatikos Δημ. September 15, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 15, 2017 Κοίτα στο νημα του Ρ10. Sent from my Huawei P10, using Tapatalk. Παράθεση Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
xtrmsnpr Δημ. September 18, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2017 (edited) δώσε λίγο χρόνο να κατανοήσεις το κινητό και την φωτογραφική του. Σε λίγο καιρό μάλλον θα έχεις άλλη καλύτερη άποψη. Πάντως συμφωνώ ότι δεν έχει την σούπερ ντούπερ κάμερα. Είναι όμως καλή για κινητό. (ποτέ δε θα φτάσει μάλλον κανένα του nokia 808 που κάποτε είχα). :'( εσύ πιστεύεις ότι το χέρι σου ήταν σταθερό αλλά το αποτέλεσμα άλλο δείχνει. Γενικά με τα βραδυνά αν θυμάμαι καλά το p9 ριχνει την ταχύτητα μέχρι 1/30 (και το iso όσο πάει) που είναι "καλή" ταχύτητα για να μην κουνάς τις φώτογραφίες. Προσωπικά κατεβαίνω και 1/15 και πιο κάτω (στο pro mode) για να έχω χαμηλότερο iso και με λίγη εξάσκηση ούτε εκεί κουνάω τις φώτογραφίες. Νομίζω είναι δικό σου λάθος το κούνημα. Μπορείς να ξαναπροσπαθήσεις. τα φωτόγμετρα των καμερών πολλές φορές κάνουν λάθος και υπερεκθέτουν ή το ανάποδο τις φωγραφίες ή ένα το σημείο ενδιαφέοτοντος της φωτογραφίας (πχ ένα πρόσωπο) μας σε κάποιες συνθήκες (είσαι σε σκιά και έχεις πίσω πολύ φως για παράδειγμα). Τότε ο φωτογράφος "επεμβαίνει" και διατάζει την μηχανή να υπερεκθέσει ή υποεκθέσει (με το ζόρι) για να φέρει τν εκθεση εκεί που αυτός θέλει. Αυτό λέγεται αντιστάθμιση (compensation). Στο κινητό μας γίνεται μόνο σε pro mode (αν κατάλαβα καλά). Το μετράει σε EV (ας μη σου εξηγήσω τι είναι αυτό το λέμε και STOP φωτός) και αν σου φαίνεται πολύ φωτεινή το πας -0,3 -0,7 EV ακόμα και -1 ή ανάποδα όχι. αυτό το κάνουμε όταν το κινητό εστιάζει σε λάθος σημείο από αυτό που θέλουμε. Αν πχ θέλεις να βγάλεις κάποιον μαρκυά αλλά ένα κλαδί/λουλούδι μπερδεύει την εστίαση και εστιάζει κοντίτερα κάνεις κλικ πάνω στο άτομο (με το δάχτυλο) για να "πεις" στο κινητό σου "εδώ θέλω να εστιάσεις και να πάρεις έκθεση". Δε μου φαίνεσαι να έχεις DSLR και μη λες ψέματα :O :p Φωτογραφικές ερωτήσεις αν έχεις (τεχνική φωτογράφισης) μπορείς να έρθεις να συζητήσουμε σε άλλο forum. Δεν ξέρω πια έκδοση λογισμικού φοράς. Εγώ το έχω αφήσει στο android 6 (γιατί η 7 διάβασα έχει θέματα). Εμένα δεν μου κάνει κάτι με το FM. Το βάζω το βγάζω δεν έχει σχέση με το bt. Μπαταρία αν σου πω το φορτίζω τώρα μετά από 6 μέρες (έξι μέρες) τι θα μου πεις; Εντάξει εγώ τα κινητά τα δουλεύω με σύστημα data, wifi, 4g κλειστά και ανοιγμα όταν το θέλω μόνο και οθόνη όχι πολύ φωτεινή (με ενοχλεί έτσι άλλωστε). Για γρήγορες εναλλαγές έχω power toggles (που πήγε από το app store?) στην αρχική οθόνη σαν αυτό (δε βρίσκω πια το δικό μου το λινκ δεν υπάρχει?). Συμφωνώ ότι δεν κάνω power use (μπαίνω από λίγο) αλλά θα περίμενα 2 μέρες να σε βγάζει. Α.. δε χρησιμοποιώ ταχυφορτιστές και λοιπά παρελκόμενα θεωρώ ότι χαλάνε τις μπαταρίες.. Με ένα παλιό samsung 500mA το φορτίζω τα βράδια από < 10 στο 100% (όπως κάνω με όλα τα κινητά μου και δεν μου χάλασε ποτέ μπαταρία μέχρι τώρα). Απάντησες για να ειρωνευτείς ή για να βοηθήσεις. Το ότι εσύ δε πιστευεις τι έχω δικό σου θέμα. Κοίτα που θα μας πουν τί έχουμε κ τι όχι. Κάπου στο IG θα την βρεις και θα βρεις κ φωτογραφίες από αυτην ανεβασμένες. Τεσπά. Δεν έχω λόγο να γράψω κάτι ψέματα. https://www.instagram.com/p/BZMIOoggK0x/ 6 μέρες σου βγάζει αυτό το κινητό και κάθε smart κινητό.?. ακόμα και τόσο συντηρητική χρήση? Πλάκα κάνεις? Εκτός και αν δε το δουλεύεις καθόλου.. Τί να έρθω στο άλλο φόρουμ να κάνω για να διαψεύδεις ότι θα γράφω? :P Όσο περνάει ο καιρός, αρχίζω κ βγάζω πιο πολλές φωτογραφίες..και όσο βγάζω τόσο απογοητευμένος είμαι.. Τέρμα κουνημενες.. χάλια εστιασμένες.. Πριν λίγο στην πορεία ότι κ αν έβγαζα ήταν κουνημενο μαύρο χάλι χωρίς ιδιαίτερο φωτισμό.. έχω αρχίσει πολύ να αναπολώ την κάμερα του n5x και πολύ σκέφτομαι να το πουλήσω το p9.. Υποτίθεται το πήρα για την κάμερα του,και έχω φάει τρελή φόλα..εκτός και αν είναι χαλασμένη η κάμερα.. χωρίς image stabilization τί να το κάνω?και σε χαμηλό φωτισμό να μην μπορώ να βγάλω τις προκοπής φωτογραφία.. Βλέπω τις φωτογραφίες του παιδιού από πάνω και ζηλεύω..εμένα δεν τραβάει τέτοιες φωτογραφίες.. Παίζει να είναι χαλασμένη η κάμερα? Edited September 18, 2017 by xtrmsnpr Παράθεση - - - - Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 18, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2017 (edited) @xtrmsnpr σου έχω ήδη απαντήσει για τη κάμερα. Από άποψη τελικής ποιότητας των νυχτερινών και κατά πόσο βγαίνουν κουνημένες στο αυτόματο, ναι το nexus 5x ειναι μπροστά (τρώει πολύ ακριβότερα κινητά από το p9). Το p9 έχει άλλα καλά στη φωτογραφία (πχ γρήγορες λήψεις, ρεαλιστικά χρώματα στις ημερήσιες ή μέτριο φωτισμό, ενδιαφέροντα Mode όπως dslr bokeh effect, ρέον νερο, light painting, α/μ, long exposure κλπ) και είναι ανώτερη flagship συσκευή (μεγαλύτερη αυτονομία, πιο smooth gaming, ποιοτικότερη οθόνη, καλύτερος ήχος, γρηγορότερο δαχτυλικό, gorilla glass, αξιοπιστία χωρίς bootloops κλπ). Αν αυτά για σένα έχουν δευτερεύουσα σημασία (τόσο τα Mode της κάμερας όσο τα υπόλοιπα τις συσκευής) και σε νοιάζει αποκλειστικά και μόνο η ποιότητα των νυχτερινών στο αυτόματο, τότε δυστυχώς το p9 δεν έκανε για σένα. Αλλά υπόψιν για να βρεις κάμερα με καλύτερη ποιότητα στο auto στις νυχτερινές πρέπει να ανεβείς σε συσκευές τύπου htc 11 ή s8. Σκέψου ότι το s7 δεν φτάνει την ποιότητα του nexus 5x στις νυχτερινές ενώ το g5 εύκολα το λες απλά εφάμιλλο. Edited September 18, 2017 by Antretng Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
keysmith Δημ. September 18, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2017 (edited) Απάντησες για να ειρωνευτείς ή για να βοηθήσεις. Για να βοηθήσω. Ποιο σημείο βρήκες ειρωνικό να το διευκρινίσουμε.. Ισως απλά πήγα να κάνω λίγο χιούμορ :O 6 μέρες σου βγάζει αυτό το κινητό και κάθε smart κινητό.?. ακόμα και τόσο συντηρητική χρήση? Πλάκα κάνεις? Εκτός και αν δε το δουλεύεις καθόλου.. ναι 5-6 μέρες με μικρή χρήση ως data (για μένα) και ως τηλέφωνο όσο το χρειάζομαι (10 λεπτά ομιλίας/μέρα). Το έγραψα αναλυτικά πως το καταφέρνω. Διάβασε το και εφάρμοσε το αν θέλεις. Μόνο τα δεδομένα έχε κλειστά και άνοιξέ τα για λίγο όταν τα χρειάζεσαι. Όταν τα δεδομένα είναι κλειστά οι εφαρμογές "σιωπούν" και το cpu δεν κουράζεται και δεν καταναλώνει . Τόσο απλά. Πληροφορικός είμαι, ξέρω να "παίζω" με proceses και αντιλαμβάνομαι τι κάνει κακό στην μπαταρία και σχετίζεται με cpu (ξεκίνα με ξήλωμα του viber για αρχή αν έχεις :P να δεις τι θα πει "κακό" app). Το 2g only εξοικονομεί λόγω ότι α) έχει συχνά καλύτερο σήμα και β) γλιτώνεις τις μεταπτώσεις από το ένα δίκτυο στο άλλο το οποίο στοιχίζει ενεργειακά (να μην εξηγήσω γιατί). Δεν ισχυρίστηκα ότι είναι "καλή" η χρήση. Προφανώς και στερούμαι με αυτή τη χρήση (όχι πολλά γιατί δεν τα χρειάζομαι, δεν είμαι online διαρκώς δεν έχω messanger που να λειτουργεί όλη την ώρα). Είναι "ειδικού χειρισμού" χρήση αν θέλεις. Και με το xiaomi redmi 2 pro με 2100mA κρατούσε σε εμένα 4 μέρες. Άμα το ζορίσω (πχ πάω διακοπές ή κάπου) και δουλέψω κάμερα (για αυτό το πήρα) προφανώς κρατάει λιγότερο (αρκετά λιγότερο). Εσύ δεν κάνεις τέτοια χρήση και είναι λογικό να μην το πιστεύεις. :cool: Τί να έρθω στο άλλο φόρουμ να κάνω για να διαψεύδεις ότι θα γράφω? :P Στο Myphone? Εκεί μιλάμε για φωτογραφίες και τεχνικές. Επειδή είμαι με SLR από την εποχή της Zenit (φιλμ ρώσικη μηχανή full manual) από πολύ παλιά και σήμερα με DSLR, mirrorless, premium compact μπορούμε να μιλήσουμε για ότι θέλεις (τεχνικές φωτογραφίας, επιδώσεις αισθητήρων, φακών, κτλ κτλ). Όσο περνάει ο καιρός, αρχίζω κ βγάζω πιο πολλές φωτογραφίες..και όσο βγάζω τόσο απογοητευμένος είμαι.. Τέρμα κουνημενες.. χάλια εστιασμένες.. Πριν λίγο στην πορεία ότι κ αν έβγαζα ήταν κουνημενο μαύρο χάλι χωρίς ιδιαίτερο φωτισμό.. έχω αρχίσει πολύ να αναπολώ την κάμερα του n5x και πολύ σκέφτομαι να το πουλήσω το p9.. Υποτίθεται το πήρα για την κάμερα του,και έχω φάει τρελή φόλα..εκτός και αν είναι χαλασμένη η κάμερα.. χωρίς image stabilization τί να το κάνω?και σε χαμηλό φωτισμό να μην μπορώ να βγάλω τις προκοπής φωτογραφία.. Βλέπω τις φωτογραφίες του παιδιού από πάνω και ζηλεύω..εμένα δεν τραβάει τέτοιες φωτογραφίες.. Παίζει να είναι χαλασμένη η κάμερα? Μάλλον δεν σου κάνει το τηλέφωνο. θέλεις άλλου προφίλ καμεροκινητό με άλλη λογική. Εγώ σας ερασιτέχνης φωτογράφος (χομπίστας πολλά χρόνια τώρα) το βρίσκω μια χαρά με κάποιες αδυναμίες βεβαίως. Ούτε εγώ λέω είναι το καλύτερο ούτε τέλειο (ήμουν/είμαι και κάτοχος του nokia 808 βέβαια αλλά ούτε αυτό θα σου άρεζε νομίζω καθώς έχει αδυναμίες που πρέπει να ξέρεις να "χειριστείς" πχ εστίαση). Νομίζω ειλικρινά και θέλοντας να βοηθήσω (δεν ειρωνεύομαι ούτε θέλω να μειώσω) ότι σου λείπει τεχνική φωτογραφίας και δεν μπορείς να χειριστείς καταστάσεις. Είσαι point n shoot που θέλεις το φως να πάει με τα γούστα σου αλλά αυτό έχει δικούς του νόμους, όπως πάρα πολλοί βέβαια είναι έτσι. Φαίνεται από τις φωτογραφίες σου (συνθήκες που επιλέγεις και πως τις χειρίζεσαι αλλά και την σύνθεση που επιλέγεις) και αυτό δεν είναι κακό. Οι περισσότεροι είναι έτσι. Φτιάχνεται.. Αν ασχοληθείς έστω και λίγο μαθαίνοντας απλές τεχνικές θα βελτιωθείς θεαματικά (όπως όποιος και να ασχοληθεί δλδ). Αλλά αυτό ξεφεύγει από αυτό το forum μπορούμε να το συνεχίσουμε εδώ. Ότι χρειαστείς εδώ. Edited September 18, 2017 by keysmith Παράθεση από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dgeorge4 Δημ. September 18, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2017 Σήμερα ήμουν σε ένα Γερμανο και δοκίμαζα τις κάμερες, παρατήρησα ολων των Huawei κάνουν το ίδιο πράγμα, τραβάς φωτό τη στιγμή που θες αλλά τελικά βγαίνει στιγμιότυπο ένα κλικ πιο μετά από αυτό που ήθελες να τραβήξεις, οπότε αν θες να τραβήξεις κάτι εν κινήσει με μέτριο φωτισμό, πχ παιδί, σκυλί ή πορεία που λέει ο φίλος, θα πάει το blur γόνατο. Εν αντιθέσει με το s8 και τα iPhone που πυροβολούν Sent from my Huawei P10 using Tapatalk Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 18, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2017 @dgeorge4 το s8 είναι όντως πιο γρήγορο. Αλλά από κινητά όπως lg g5 ή nexus 5x/6p, το p9 έχει σαφέστατα μικρότερο shutter lag. Βέβαια η θολούρα που λές από κινούμενα αντικείμενα δεν έχει να κάνει με το shutter lag αλλά με το shutter speed που κλασσικά σε κινητά με ois σε χαμηλό φωτισμό είναι τουλάχιστον 1 στοπ πιο αργό. Ως αποτέλεσμα σε κινητά με ois είναι πιο θολό το δικό τους αποτέλεσμα μιας και όσο χαμηλότερο το shutter speed τόσο μεγαλύτερο το motion blur ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
KoRnStyleZ Δημ. September 18, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 18, 2017 Απάντησες για να ειρωνευτείς ή για να βοηθήσεις. Το ότι εσύ δε πιστευεις τι έχω δικό σου θέμα. Κοίτα που θα μας πουν τί έχουμε κ τι όχι. Κάπου στο IG θα την βρεις και θα βρεις κ φωτογραφίες από αυτην ανεβασμένες. Τεσπά. Δεν έχω λόγο να γράψω κάτι ψέματα. https://www.instagram.com/p/BZMIOoggK0x/ 6 μέρες σου βγάζει αυτό το κινητό και κάθε smart κινητό.?. ακόμα και τόσο συντηρητική χρήση? Πλάκα κάνεις? Εκτός και αν δε το δουλεύεις καθόλου.. Τί να έρθω στο άλλο φόρουμ να κάνω για να διαψεύδεις ότι θα γράφω? :P Όσο περνάει ο καιρός, αρχίζω κ βγάζω πιο πολλές φωτογραφίες..και όσο βγάζω τόσο απογοητευμένος είμαι.. Τέρμα κουνημενες.. χάλια εστιασμένες.. Πριν λίγο στην πορεία ότι κ αν έβγαζα ήταν κουνημενο μαύρο χάλι χωρίς ιδιαίτερο φωτισμό.. έχω αρχίσει πολύ να αναπολώ την κάμερα του n5x και πολύ σκέφτομαι να το πουλήσω το p9.. Υποτίθεται το πήρα για την κάμερα του,και έχω φάει τρελή φόλα..εκτός και αν είναι χαλασμένη η κάμερα.. χωρίς image stabilization τί να το κάνω?και σε χαμηλό φωτισμό να μην μπορώ να βγάλω τις προκοπής φωτογραφία.. Βλέπω τις φωτογραφίες του παιδιού από πάνω και ζηλεύω..εμένα δεν τραβάει τέτοιες φωτογραφίες.. Παίζει να είναι χαλασμένη η κάμερα? Εγώ θα σταθώ σε αυτό. Η έλλειψη OIS δεν ήταν ποτέ κρυφή από την Huawei. Εγώ έχω το P9 από τον Οκτώβριο του 16 και 2 μήνες πριν που έψαχνα πληροφορίες ήξερα ότι δεν είχε OIS. Απλώς έκανες λάθος αγορά είτε γιατί δεν το έψαχνες πάρα πολύ είτε δεν έδωσες πολύ βάση στο θέμα OIS "not included"! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stapd_21 Δημ. September 19, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2017 Καλησπέρα παιδιά. Το rootαρισμα της συσκευής είναι εύκολη διαδικασία; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanatikos Δημ. September 19, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 19, 2017 (edited) Πατώντας 1-2-3 σίγουρα δεν ρουταρεται. Αν είσαι όμως έμπειρος σε τέτοια σκαλίσματα είναι σχετικά απλό. Όπως πάντα, χάνεις την εγγύηση μιας που πρέπει να ξεκλειδώσει το boot. Link δεν θα σου δώσω. Google is your friend. Θα σου βγάλει σελίδες ολόκληρες, ακόμη και βιντεακια στο YouTube. Κοιτα και στο πρώτο ποστ του νήματος. Θα βρεις λινκ με αναλυτικές οδηγίες (clean debrand). Η διαδικασία εγκατάστασης του twrp είναι η ίδια για ότι και αν κάνεις. Αν βάλεις twrp ...... sky is the limit! Και όπως πάντα ...... δεν παροτρυνω κανέναν να πειράξει την συσκευή του καθώς μπορεί να την βλάψει ανεπανόρθωτα και φυσικά να χάσει και την εγγύησή της. Η απόφαση είναι καθαρά του ιδιοκτήτη της συσκευής και μόνον αυτού. Sent from my Samsung Galaxy Tab Pro, using Tapatalk. Edited September 19, 2017 by fanatikos Παράθεση Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stapd_21 Δημ. September 20, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2017 (edited) Πατώντας 1-2-3 σίγουρα δεν ρουταρεται. Αν είσαι όμως έμπειρος σε τέτοια σκαλίσματα είναι σχετικά απλό. Όπως πάντα, χάνεις την εγγύηση μιας που πρέπει να ξεκλειδώσει το boot. Link δεν θα σου δώσω. Google is your friend. Θα σου βγάλει σελίδες ολόκληρες, ακόμη και βιντεακια στο YouTube. Κοιτα και στο πρώτο ποστ του νήματος. Θα βρεις λινκ με αναλυτικές οδηγίες (clean debrand). Η διαδικασία εγκατάστασης του twrp είναι η ίδια για ότι και αν κάνεις. Αν βάλεις twrp ...... sky is the limit! Και όπως πάντα ...... δεν παροτρυνω κανέναν να πειράξει την συσκευή του καθώς μπορεί να την βλάψει ανεπανόρθωτα και φυσικά να χάσει και την εγγύησή της. Η απόφαση είναι καθαρά του ιδιοκτήτη της συσκευής και μόνον αυτού. Sent from my Samsung Galaxy Tab Pro, using Tapatalk. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Προφανώς και η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά εμένα. Να'σαι καλά. Θα το ψάξω. Ωστόσο μου κάνει εντύπωση που η ίδια η εταιρία δίνει οδηγίες για ξεκλείδωμα. Μετά υπάρχει δυνατότητα κλειδώματος ξανά; Edited September 20, 2017 by stapd_21 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanatikos Δημ. September 20, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2017 Ναι, αν διαβάσεις τις οδηγίες για debranding θα δεις οτι με την εγκατάσταση του firmware που δίνουμε, ξανά κλειδώνει αυτόματα. Εννοείται οτι πάνε περίπατο οτι πειράγματα έκανες και έχεις ξανά ενα εντελώς στοκ τηλέφωνο. Που μάλιστα θα πάρει στα καπάκια οτι αναβαθμίσεις έχουν βγει απο την μαμά hua. Sent from my Samsung Galaxy Tab Pro, using Tapatalk. Παράθεση Τρεις λαλούν και δυο χορεύουν! (Three are singing and two are dancing!) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stapd_21 Δημ. September 20, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2017 Ναι, αν διαβάσεις τις οδηγίες για debranding θα δεις οτι με την εγκατάσταση του firmware που δίνουμε, ξανά κλειδώνει αυτόματα. Εννοείται οτι πάνε περίπατο οτι πειράγματα έκανες και έχεις ξανά ενα εντελώς στοκ τηλέφωνο. Που μάλιστα θα πάρει στα καπάκια οτι αναβαθμίσεις έχουν βγει απο την μαμά hua. Sent from my Samsung Galaxy Tab Pro, using Tapatalk. Πολύ ενθαρρυντικό αυτό! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Antretng Δημ. September 20, 2017 Κοινοποίηση Δημ. September 20, 2017 Αν κλειδώσεις όμως φαίνεται μετά ότι είχες ξεκλειδώσει; Δηλαδή με την εγγύηση τι γίνεται; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts