Jump to content

Ποιο κινητό βγάζει τις καλύτερες φωτογραφίες; (Νο3)

Κοινοποίηση

Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;  

712 members have voted

1. 1. Ποια εταιρεία βγάζει τα καλύτερα cameraphones;

• Apple
      45
    • HTC
      43
    • Huawei
      27
    • Lenovo
      6
    • LG
      123
    • Microsoft / Nokia
      136
    • Motorola
      9
    • Samsung
      206
    • Sony
      46
    • Xiaomi
      24
    • ZTE
      7
    • Meizu
      15
    • ...άλλη εταιρεία
      25

Recommended Posts

Εξωπραγματικο hw θα ηταν αν ειχε μεγαλυτερο dynamic range οπως ισχυριζεται ο παοκ.(και οποιος αλλος δλδ)

Δεν εχει ομως και δεν διαφερει πουθενα με αλλα συγχρονα. (Και για καμποσα χρονια ακομα δεν παιζει να ανεβει καποιο παραπανω )

Παιζει απλα αλλιως τα curves. Kαι θα επιμεινω για τελευταια φορα οτι ειναι θεμα sw...απλα τυγχανει να μη γινεται απο τον χρηστη αλλα απο το κινητο το ιδιο.

Το ειχα αναφερει και σε παλιοτερο ποστ...Πλεον το μονο που θα διαφερουν και θα προσφερουν πλεον τα κινητα θα ειναι το sw ..(στο θεμα της φωτογραφιας παντα).

Και οχι απλα sharpness κλπ..Aκομα και το "dynamic hdr" του νοκια ειναι ενα μικρο δειγμα ακομα πανω σε αυτο που αναφερω. Και επονται και αλλα στο μελλον.

εδιτ

Υ.γ

Να αφησω ενα μικρο παραθυρο μπας και προσφερουν κανενα φακο καλυτερο της προκοπης..περα απο σενσορα και sw.(

oχι δεν αναφερομαι στο διαφραγμα. Kαι f/2 να ειναι αρκει να αποδιδει σωστα.

Εγώ δεν έχω καταλάβει πως ξεκίνησε όλη αυτή η εμμονή για το hw? Εδώ ψάχνουμε ποιο κινητό θα μας δώσει την καλύτερη φωτογραφία. Πως θα το καταφέρει αυτό? Δεν μας αφορά αλλιώς θα το ανέφερε κι ο τίτλος. Όσον αφορά τα raw και την επεξεργασία τους, καλή και χρήσιμη επιλογή αλλά δεν ανήκει στο παρόν θέμα. Έχω κάμποσα gb φωτογραφιών το pc. To να τα επεξεργαζόμουν εγώ κι όχι το sw του κινητού μου κάνει ποινή ισοβίτη.......:lol::lol::p

Άρα ας αφήσουμε την αποπροσανατολιστική συζήτηση περι hw, sw επεξεργασίες κλπ κι ας δούμε το αποτέλεσμα που μας δίνουν οι συσκευές πατώντας το πλήκτρο της κάμερας (με ή χωρίς ρυθμίσεις). Θα μπορούσε πάντα να δημιουργηθεί ένα άλλο thread για αυτά που αναφέρεις και ίσως με ιδέες/οδηγίες επεξεργασίας. Θα ήταν χρήσιμο για κάποιους.

Γνώμη μου πάντα

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Lumia 930 shutter speed 1/6 iso 200

28213851231_ed2b9cb948_c.jpgLumia 930 by Giwrgos George, on Flickr

Που είναι τραβηγμένη?

2,5 ετών συσκευή και βάζει κάτω αρκετές νεότερες.......

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

• Απαντήσεις 13,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Εγώ δεν έχω καταλάβει πως ξεκίνησε όλη αυτή η εμμονή για το hw? Εδώ ψάχνουμε ποιο κινητό θα μας δώσει την καλύτερη φωτογραφία. Πως θα το καταφέρει αυτό? Δεν μας αφορά αλλιώς θα το ανέφερε κι ο τίτλος. Όσον αφορά τα raw και την επεξεργασία τους, καλή και χρήσιμη επιλογή αλλά δεν ανήκει στο παρόν θέμα. Έχω κάμποσα gb φωτογραφιών το pc. To να τα επεξεργαζόμουν εγώ κι όχι το sw του κινητού μου κάνει ποινή ισοβίτη.......:lol::lol::p

Άρα ας αφήσουμε την αποπροσανατολιστική συζήτηση περι hw, sw επεξεργασίες κλπ κι ας δούμε το αποτέλεσμα που μας δίνουν οι συσκευές πατώντας το πλήκτρο της κάμερας (με ή χωρίς ρυθμίσεις). Θα μπορούσε πάντα να δημιουργηθεί ένα άλλο thread για αυτά που αναφέρεις και ίσως με ιδέες/οδηγίες επεξεργασίας. Θα ήταν χρήσιμο για κάποιους.

Γνώμη μου πάντα

Που είναι τραβηγμένη?

ας δούμε το αποτέλεσμα που μας δίνουν οι συσκευές πατώντας το πλήκτρο της κάμερας

Αυτο πιστευω ειναι και ολοκληρο το νοημα του thread.

Παλι εγραψες ρε montoya

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Χαχαχα το redmi note 2 ήταν καταπληκτικό για τα λεφτα του άσε αλλά χωλενε πολύ στο βίντεο. Πως σου φενεται η συγκεκριμένη και γενικά το v10?

Sent from my awesome LG V10 Black

Στο v10 Θεωρω οτι η Lg πηγε να παρουσιασει κατι διαφορετικο και κατι χαλασε στο software.

Αμα ητανε να διαλεξω αναμεσα σε G4 Και v10...θα διαλεγα G4

Όλα έχουν σημασία κ είναι σχετικά με τη θεματολογία του νήματος μια χαρά.

Ίσα ίσα φαίνεται ποιος προσπαθεί, ποιος ξέρει πραγματικά κ ποιος εμμένει σαν γύφτικο σκεπάρνι.

Γράφω πρώτη φορά στο θέμα αλλά διαβάζω καιρό. Κυρίως επειδή δεν έχω να δώσω. Παίρνω όμως και είναι χρήσιμες αυτού του είδους οι αντιπαραθέσεις για να μαθαίνουμε όσοι δεν είμαστε του σπορ λίγο καλύτερα το άθλημα.

Sent from SM-G935F

me > you

Εγώ που είχα και τα 2 είναι εφαμιλλα δεν βλέπω διάφορες. Ακριβώς ίδιες φωτός βγάζουν. Τι να πω..!

Device: S24 Ultra Titan Grey 12/512GB  + Watch 5 44mm

ας δούμε το αποτέλεσμα που μας δίνουν οι συσκευές πατώντας το πλήκτρο της κάμερας

Αυτο πιστευω ειναι και ολοκληρο το νοημα του thread.

Παλι εγραψες ρε montoya

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Στο v10 Θεωρω οτι η Lg πηγε να παρουσιασει κατι διαφορετικο και κατι χαλασε στο software.

Αμα ητανε να διαλεξω αναμεσα σε G4 Και v10...θα διαλεγα G4

Καλά, εσύ βγάζεις μονίμως με ρυθμίσεις και τριποδα, και τώρα; Τι λες δηλαδή;

Όσο για το V10, είναι άκυρο αυτό που γράφεις, οταν το πιάσεις στα χέρια σου το V10 μετά τα λέμε.

HP 5710 θα την θυμάμαι πάντα...

Εγώ που είχα και τα 2 είναι εφαμιλλα δεν βλέπω διάφορες. Ακριβώς ίδιες φωτός βγάζουν. Τι να πω..!

Καποιες που ειχες ανεβασει απο το v10 δεν ηταν καλες...οπως αυτη εδω

27902292452_5731d61223_c.jpg20160630_211633 by Guardian, on Flickr

Θορυβος στις ακρες δεξια κ αριστερα, σβησμενα σημεια και δεν ειναι καν βραδι

Γνώμη μου πάντα

Που είναι τραβηγμένη?

Kανεις τεραστιο λαθος αν νομιζεις οτι απλα αλλαζοντας συσκευες στα χερια σου θα παρεις καποτε σωστες φωτογραφιες.

Με τον ενα η τον αλλον τροπο τα παντα εξαρτωνται απο σενα. (τον εκαστοτε "φωτογραφο" δλδ).

Ειτε ειναι να παιξεις με τις ρυθμισεις ειτε να παιξεις με το sw ειτε απλα να αλλαξεις καδρο , γωνια ληψης κλπ.

Ο johnnyman μια χαρα τα καταφερε με το rn2 χωρις να προσφερει τιποτα το ιδιαιτερο το κινητο.

Ομοιως xostel και φιν(παιζει να ξεχναω καποιους ακομα) με το 640χλ και το προηγουμενο htc τα οποια οντας καλα κινητα ειναι υποδεεστερα των υπολοιπων που παιζουν συνεχεια εδω.

Οσο για το αποπροσανατολιστικο της υποθεσης θεωρω ειναι καλυτερα τα δικα μου σχολια παρα αερολογιες εξηγωντας καποια πραματα με μηδαμινες γνωσεις .

Σχόλια τύπου "γύφτικο σκεπάρνι" "μηδαμινές γνώσεις" κλπ που θέλουν να υποβιβάσουν μέλη του forum απαγορεύονται. Νομίζω κάποιοι έχουν ξεχάσει που βρίσκονται. :down:

Όσο για το ότι η φωτογραφία εξαρτάται από τον φωτογράφο αυτό είναι το μόνο σίγουρο αλλά κυρίως στο πως θα τραβήξει μία φωτογραφία και όχι για το πως θα την επεξεργαστεί. Τουλάχιστον στο συγκεκριμένο θέμα που κάποιοι αδυνατούν να κατανοήσουν. Είτε γίνεται με manual είτε με auto ρύθμιση, αυτό είναι που μετράει. Καλό είναι που γίνονται συζητήσεις και για άλλα πράγματα όσον αφορά το hw κλπ αλλά αυτά έρχονται σε δεύτερη φάση.

Τα έχουμε αναφέρει πάρα πολλές φορές αλλά βλέπω υπάρχει μία επανάληψη κάτι που κάνει την κουβέντα να ξεφεύγει.

Παρακαλώ μείνετε στο θέμα κυρίως ανεβάζοντας δείγματα και σχολιάζοντας αυτά. Οποιοδήποτε άλλο αρνητικό σχόλιο με προσωπικούς χαρακτηρισμούς, έστω και σε γενικό βαθμό, θα διαγράφεται.

Καλημέρα.

Εχω τραβήξει τον μικρό μου υιό, με αρκετά (εκθεσιακά) κινητά σε Πλαίσιο και με το δεδομένο φωτισμό που επικρατεί. (G5, 950, S7, HTC A9, Sony Z5 premium, Nexus 5x, Huawei P9 plus και με το δικό μου G4). Αν υποθέσουμε πως δεν είχε κανένα τους beta έκδοση software ή κάποιο άλλο θέμα, και το κριτήριο επιλογής ήταν το Indoor πορτραίτο, η επιλογή με σειρά, θα ήταν το 5Χ, G4, S7, G5-950 klp. Αυτό από θέμα λεπτομέρειας. Από ταχύτητα λήψης το S7, (μετά τα G5, 950 κλπ) που αν δεις και τη φωτογραφία του (S7), μόνο στην οθόνη του, σε κερδίζει αμέσως. Το 950 (γνώμη μου πάντα) σαν να είχε περισσότερη επεξεργασία από τα G5 (που και στο συγκεκριμένο σαν να είδα περισσότερη από το G4), S7...

To Huawei πέρα από ένα πιο ιδιαίτερο bokeh, έχει μια ξεχωριστή "αίσθηση" (συγγνώμη δεν μπορώ να το εκφράσω με μια πιο ακριβή περιγραφή) που αρχικά μπορεί να σου αρέσει λόγω ιδιαιτερότητας, αλλά στην ουσία πάσχει πολύ.... Το Sony, μάλλον θα ήταν η τελευταία επιλογή, και αυτό είναι πάντα περίεργο όντας ο κύριος προμηθευτής sensor. Σαν να "κρατάνε" πίσω το λογισμικό τους, ενώ θα μπορούσαν να ήταν μακράν μπροστά από τους υπόλοιπους.

Στα τοπία, μπορεί το θέμα του νήματος να είναι πιο βγάζει τις καλύτερες, αλλά σε καλό φωτισμό, από όσα έχω δει, δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα κορυφαία κινητά 15,16. Είναι ισάξια για μια προβολή slide show σε φίλους, που δεν θα γίνει ζουμ σε επίπεδο pixel. Οπως επίσης στα νυχτερινά, αυτόματα πάντα, δεν νομίζω ότι περιμένει κανείς θαύματα, παρά μόνο να αποτυπώσει το κινητό με αξιοπρέπεια ένα γεγονός, και vfm είναι για μένα, μακράν τα LG. Το manual είναι μια άλλη υπόθεση.

Αυτό το "περισσότερο" που ψάχνουμε εδώ στο νήμα νομίζω ότι απο τα τελευταία γραφόμενα έχει περάσει σε επίπεδο επαγγελματικής φωτογράφισης και ίσως να έχει ξεφύγει λίγο.....

Σε όλα τα δείγματα έκανα touch to focus στο πρόσωπο. Το αντικείμενο τη φωτογράφισης ή αλήθεια είναι ότι δεν ήταν πάντα και πολύ στατικό.

Δείγματα δεν μπορώ να παραθέσω για τους ευνόητους λόγους.

Ολα τα πιο πάνω εκφράζουν πάντα προσωπική γνώμη και κριτήρια, δεν είμαι ειδήμων........

"Ο θόρυβος δεν αποδεικνύει τίποτα. Συχνά, η κότα που έκανε απλά ένα αβγό κακαρίζει λες και έχει γεννήσει έναν αστεροειδή."

Kανεις τεραστιο λαθος αν νομιζεις οτι απλα αλλαζοντας συσκευες στα χερια σου θα παρεις καποτε σωστες φωτογραφιες.

Με τον ενα η τον αλλον τροπο τα παντα εξαρτωνται απο σενα. (τον εκαστοτε "φωτογραφο" δλδ).

Ειτε ειναι να παιξεις με τις ρυθμισεις ειτε να παιξεις με το sw ειτε απλα να αλλαξεις καδρο , γωνια ληψης κλπ.

Ο johnnyman μια χαρα τα καταφερε με το rn2 χωρις να προσφερει τιποτα το ιδιαιτερο το κινητο.

Ομοιως xostel και φιν(παιζει να ξεχναω καποιους ακομα) με το 640χλ και το προηγουμενο htc τα οποια οντας καλα κινητα ειναι υποδεεστερα των υπολοιπων που παιζουν συνεχεια εδω.

Οσο για το αποπροσανατολιστικο της υποθεσης θεωρω ειναι καλυτερα τα δικα μου σχολια παρα αερολογιες εξηγωντας καποια πραματα με μηδαμινες γνωσεις .

Συγνώμη αλλά λίγο άκυρη η απάντηση. Είπε κανένας ότι ο ανθρώπινος παράγοντας δεν παίζει ρόλο? Αλλά αυτός δεν αλλάζει. Εδώ ψάχνουμε τις συσκευές που στα χέρια του κάθε φωτογράφου (επαγγελματία/ερασιτέχνη) θα δώσει το καλύτερο αποτέλεσμα. Ίδια συζήτηση γίνεται και για τα αυτοκίνητα. Ποιο είναι πχ το καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο οδηγός δεν παίζει τεράστιο ρόλο.

Πηγαίνοντας λοιπόν στο παράδειγμά σου, πχ ο johnnyman τα καταφερε με το rn2 μια χαρά αλλά με το g4 θα τα κατάφερνε καλύτερα. Η αναζήτηση λοιπόν του νήματος παραμένει ξεκάθαρη. Με ποια συσκευή θα τα καταφέρουμε καλύτερα????? Για μαθήματα φωτογραφίας θα ήταν χρήσιμο να κάνουμε ένα νέο νήμα αλλά το παρόν έχει άλλη αποστολή.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

ποιος εμμένει σαν γύφτικο σκεπάρνι.

Η παροιμία αναφέρει ότι ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ σαν γύφτικο σκεπάρνι και όχι επιμένει...:p:D

εδω μερικές απο το Ζ5 ...ενα κινητο το οποιο δεν εχει παρει καμια καταξιωση σε αυτο το thread για τις βραδυνές λήψεις, ομως τουλάχιστον στα χέρια μου εχω λαβει πολύ καλά καρε (imho).

25681924916_d4e6961571_c.jpgΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ by sfortis, on Flickr

26518613154_ef358d7939_c.jpgDSC_0907 by sfortis, on Flickr

25346075144_8c2ba1bbd1_c.jpgroad lights by sfortis, on Flickr

Στο παρών thread όποτε μας συμφέρει υποστηρίζουμε το auto και όποτε δεν μας συμφέρει το manual.

Για μένα κανένα κινητό από τα κορυφαία που συζητάμε εδώ μέσα, δεν διαθέτει ολοκληρωμένη κάμερα.

Κάπου υπερτερεί και κάπου υστερεί έναντι άλλων.

Από εκεί και πέρα όλα κάνουν την δουλειά για την οποία προορίζονται.

Δηλαδή γρήγορες φωτογραφίες που αντέχουν να προβληθούν σε μια καλή οθόνη και να τυπωθούν σε νορμαλ διαστάσεις.

Οποίος ενδιαφέρεται πραγματικά για την φωτογραφία θα πάει αλλού.

Ο xteacher αυτό που θέλει να πει είναι ότι όλα τα κορυφαία smartphones σε manual κάνουν σχεδόν τα ίδια πράγματα. Η επεξεργασία για όποιον γνωρίζει είναι πολύ απλή και σήμερα μπορεί να γίνει από προγράμματα που έχουμε ήδη στο κινητό μας.

Άλλωστε που βρίσκεται η διαφορά? μόνο σε κάποιες πολύ σκοτεινές σκηνές όπου θα τραβήξουμε σπάνια η και καθόλου.

Άρα κατα την γνώμη μου, είναι προτιμότερη η επιλογή μιας ναυαρχίδας με βάση τις συνολική της αξία παρά με κριτήριο το ότι ίσως τα πάει λίγο καλύτερα σε νυχτερινά σκοτεινά πλάνα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Μα πως θα διαθετει κορυφαια καμερα;

Κινητα ειναι οχι φωτογραφικες μηχανες...

Ο φακος και μονο τα περιοριζει αρκετα.

Εμενα παντως τα τελευταιας τεχνολογιας μια χαρα με βολευουν και μια χαρα φωτογραφιες βγαζω.

Huawei P9...ο βασιλιας ηρθε για να μεινει !

...ειδικά οταν αυτές ειναι στην πραγματικοτητα απο μια 5D mark 3 :lol:

Huawei implied this image was taken with its P9 smartphone. Nope

Lg v10 Manual 4s iso 50

27695224874_b3cd568aae_c.jpg2016-07-15_12-12-36 by Guardian, on Flickr

Τι ωραία εδώ! Το Iso 50 (ή και 25), μετά το 808 είναι σπάνιο πια. Τριποδάκι και μακρά έκθεση (και χαμηλό ISO) ο καλύτερος συνδυασμός για βραδυνές! Μέχρι πόσο πιάνει ο μέγιστος χρόνος έκθεσης εδώ; Εννοώ στην συσκευή;

Και για όσους γνωρίζουν ποια είναι η μέγιστη έκθεση σε κινητό μέχρι σήμερα;

----- προσθήκη μηνύματος 13 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Σωστος οπως παντα ο @Mivas Με τεκμηριωμενες αποψεις.

Συμφωνω με αυτα που γραφεις.Το 950 εχει αυτη στιγμη το μεγαλυτερο dynamic range.

Τωρα πως το επιτυγχανει αυτο? Προσωπικα πιστευω οτι ειναι συνδυασμος hardware και software.

απο μονο του το software δε κανει θαυματα...

Βασικά έχω την εντύπωση και μάλιστα το είχες αναφέρει πρώτος πριν καιρό, ότι η ομάδα που απέμεινε στην Microsoft πλέον, όντως κάνει θαύματα στο Software! Και από αυτά που ανεβάζεις συμφωνώ, κατάφεραν με το λογισμικό να βγάλουν το μέγιστο δυνατό από ένα στάνταρ σύγχρονο hardware (γενικά πάνω κάτω παρόμοια hardware έχουν οι περισσότερες συσκευές, αν εξαιρέσεις κάτι διπλές κάμερες από εδώ, κάτι μεγάλους αισθητήρες από εκεί βλ. τελευταίος των Μοϊκανών CM1).

Κρίμα που το κλείνουν το μαγαζί... Πήραν τις καλύτερες κάμερες κινητών (βλ. Νόκια Ν8, 808, 1020, 930 κλπ) και εκεί που έβγαλαν ένα 950 και τα μεσαίας κλίμακας 640/650 τα πουλάνε τώρα στους κινέζους... Πάνε κι αυτά, και πιθανά πάνε και τα WindowsPhones σε λίγο καιρό...

Λέτε άραγε η ομάδα της φωτογραφίας της παλιάς Νόκια και τώρα όσοι έμειναν στην MS να πάνε στις ίδιες κινέζικες εταιρείες που παίρνουν τα κινητά της MS και στις οποίες κάνει αδειοδότηση η ΝΟΚΙΑ και να δούμε ξανά από το πουθενά, κινέζικα Pureview 41Mp, Xenon flash κλπ με το σήμα της Nokia??? Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ανατροπή στα κινητά EVER!!! :D

Ιστορικό κινητών: Nokia 3410, 7250i, N97, Lumia 520, Lumia 925, Lumia 1020 64GB, Nokia Lumia 830 - Limited Gold Edition, Lumia 950, N950 Developer kit, Nokia Dali with Simple Dali UI, Nokia Reader - "Pine", Jolla Phone - The First One, Jolla C Limited Edition, Nokia 9 Pureview

Στην άκρη: Nokia 6230i, 8210, N86 8MP, 808 PureView, Nokia "Goldfinger", Nokia "McLaren", Panasonic Lumix DMC-CM1

Σε χρήση: Leica Leitz Phone 1, Nokia 808 Pureview

Huawei P9 | Wide Aperture

28322812485_7ddf6430e3_c.jpgIMG_20160715_152520_1 by foxy4270, on Flickr

αμαν...τι χαλι ειναι αυτο? τι επαθαν οι πετρες? το Z5 και η google camera κανουν σαφως καλυτερο background defocus!

Στο παρών thread όποτε μας συμφέρει υποστηρίζουμε το auto και όποτε δεν μας συμφέρει το manual.

Για μένα κανένα κινητό από τα κορυφαία που συζητάμε εδώ μέσα, δεν διαθέτει ολοκληρωμένη κάμερα.

Κάπου υπερτερεί και κάπου υστερεί έναντι άλλων.

Από εκεί και πέρα όλα κάνουν την δουλειά για την οποία προορίζονται.

Δηλαδή γρήγορες φωτογραφίες που αντέχουν να προβληθούν σε μια καλή οθόνη και να τυπωθούν σε νορμαλ διαστάσεις.

Οποίος ενδιαφέρεται πραγματικά για την φωτογραφία θα πάει αλλού.

Ο xteacher αυτό που θέλει να πει είναι ότι όλα τα κορυφαία smartphones σε manual κάνουν σχεδόν τα ίδια πράγματα. Η επεξεργασία για όποιον γνωρίζει είναι πολύ απλή και σήμερα μπορεί να γίνει από προγράμματα που έχουμε ήδη στο κινητό μας.

Άλλωστε που βρίσκεται η διαφορά? μόνο σε κάποιες πολύ σκοτεινές σκηνές όπου θα τραβήξουμε σπάνια η και καθόλου.

Άρα κατα την γνώμη μου, είναι προτιμότερη η επιλογή μιας ναυαρχίδας με βάση τις συνολική της αξία παρά με κριτήριο το ότι ίσως τα πάει λίγο καλύτερα σε νυχτερινά σκοτεινά πλάνα.

Sent from my iPad using Tapatalk

Κάπου τι έχασες το θέμα. Κανένας δεν μίλησε για αυτόματο ή ρυθμίσεις. Προφανώς σου έμεινε απωθημένο......:lol: :lol:

Φιλικά και με αστεία διάθεση.

Αυτό που λέει ο "Χ" (καλό teacher να σε αποκαλούμε για συντομία x? ) είναι ότι από την στιγμή που μπορείς να πάρεις αρχείο raw από το κινητό, μπορείς να επεξεργαστείς ο ίδιος στο pc σου και με καλύτερα αποτελέσματα απ' ότι η επεξεργασία του κινητού. Κι αφού το hardware είναι σχεδόν στα ίδια επίπεδα τότε τσάμπα αγχωνόμαστε. Επεξεργασία στο pc και τέλος.

Σωστά x?

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μα πως θα διαθετει κορυφαια καμερα;

Κινητα ειναι οχι φωτογραφικες μηχανες...

Ο φακος και μονο τα περιοριζει αρκετα.

Εμενα παντως τα τελευταιας τεχνολογιας μια χαρα με βολευουν και μια χαρα φωτογραφιες βγαζω.

Ακριβώς αυτό. Τα έχουμε χιλιογραψει. Μου φαίνεται πως επειδή οι φωτογραφικές υπερτερούν έναντι των κινητών τότε θα πρέπει να κλείσει το παρόν νήμα και για επίλογο θα μπει το μήνυμα"τρέξτε όλοι για φωτογραφική".....

Και τα συμβατικά αυτοκινητα δεν πρόκειται ποτε να συγκριθούν στις επιδόσεις με ένα αγωνιστικό. Θα πρέπει να μη συζητάμε για το πιο υπερτερεί σε αυτόν τον τομέα;

αμαν...τι χαλι ειναι αυτο? τι επαθαν οι πετρες? το Z5 και η google camera κανουν σαφως καλυτερο background defocus!

To z5 για να κανει defocus το background πρεπει να πλησιασεις με την καμερα το αντικειμενο που θα γινει focus στα 10-20cm.

Εγω εδω εχω τραβηξει απο τα 2 μετρα...τα υπολοιπα τα ανελαβαν οι 2 φακοι.

----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Τι ωραία εδώ! Το Iso 50 (ή και 25), μετά το 808 είναι σπάνιο πια. Τριποδάκι και μακρά έκθεση (και χαμηλό ISO) ο καλύτερος συνδυασμός για βραδυνές! Μέχρι πόσο πιάνει ο μέγιστος χρόνος έκθεσης εδώ; Εννοώ στην συσκευή;

Και για όσους γνωρίζουν ποια είναι η μέγιστη έκθεση σε κινητό μέχρι σήμερα;

----- προσθήκη μηνύματος 13 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Βασικά έχω την εντύπωση και μάλιστα το είχες αναφέρει πρώτος πριν καιρό, ότι η ομάδα που απέμεινε στην Microsoft πλέον, όντως κάνει θαύματα στο Software! Και από αυτά που ανεβάζεις συμφωνώ, κατάφεραν με το λογισμικό να βγάλουν το μέγιστο δυνατό από ένα στάνταρ σύγχρονο hardware (γενικά πάνω κάτω παρόμοια hardware έχουν οι περισσότερες συσκευές, αν εξαιρέσεις κάτι διπλές κάμερες από εδώ, κάτι μεγάλους αισθητήρες από εκεί βλ. τελευταίος των Μοϊκανών CM1).

Κρίμα που το κλείνουν το μαγαζί... Πήραν τις καλύτερες κάμερες κινητών (βλ. Νόκια Ν8, 808, 1020, 930 κλπ) και εκεί που έβγαλαν ένα 950 και τα μεσαίας κλίμακας 640/650 τα πουλάνε τώρα στους κινέζους... Πάνε κι αυτά, και πιθανά πάνε και τα WindowsPhones σε λίγο καιρό...

Λέτε άραγε η ομάδα της φωτογραφίας της παλιάς Νόκια και τώρα όσοι έμειναν στην MS να πάνε στις ίδιες κινέζικες εταιρείες που παίρνουν τα κινητά της MS και στις οποίες κάνει αδειοδότηση η ΝΟΚΙΑ και να δούμε ξανά από το πουθενά, κινέζικα Pureview 41Mp, Xenon flash κλπ με το σήμα της Nokia??? Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ανατροπή στα κινητά EVER!!! :D

Ο Juha που εφτιαξε την καμερα του 950 απολυθηκε απο την Microsoft...Πλεον χτυπαει καρτα ανεργιας.

edit . Τα nubia η σειρα Ζ εχουν χρονο εκθεσης 20 λεπτα

Edited by navi55

Το Μ8 με το dual.camera setup νομίζω έδινε πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ αυτό του P9

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

http://www.miui.gr Τα πάντα για τις MIUI ROMs αλλά και ελληνική μετάφραση!

Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KBytes.

Το Μ8 με το dual.camera setup νομίζω έδινε πολύ καλύτερα αποτελέσματα απ αυτό του P9

Στάλθηκε από το HTC 10 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καμια σχεση...κατσε να βραδυασει και θα χασετε τη μπαλλα. :X:X

Γνώμη μου πάντα

Που είναι τραβηγμένη?

Στο κέντρο είναι στην πλατεία της Μητρόπολης Αθηνών

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...