Jump to content

Ποιόν image viewer;

eLeKtriK EyE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αυτή την εποχή ψάχνω κάποιον καλό Image Viewer. Με λίγο Googling βρήκα ότι δυο επιλογές έχω, το ACDSee και το IRFANView. Δοκίμασα το πρώτο στην έκδοση 5.0.1 και το βρήκα εξαιρετικά βαρύ και δύσχρηστο και το δεύτερο στην έκδοση 3.85 και παρόλο που έχει εντυπωσιακές δυνατότητες, δεν είναι αυτό που ψάχνω.

Μέχρι πρότινος (στον παλιό υπολογιστή) είχα το ACDSee 3.10 (ή 3.00 δε θυμάμαι) και ήταν ακριβώς αυτό που ζητούσα: Γρήγορο, ελαφρύ, έυκολο zoom, ωραίο preview, ωραίο fullscreen, υποστήριξη για πολλούς τύπους εικόνων (δε με ενδιαφέρουν βίντεο και άλλα τέτοια).

Τελικά τι να κάνω; Να βάλω πάλι κάποιο από αυτά, ή να αφήσω τον default viewer των XP; (όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά τουλάχιστον πολύ μινιμαλιστικός).

Κάποια άλλη πρόταση;

ACDSEE 3.1 παλαιο αλλα κορηφη , PM εαν το θες :)
Έρωτας: Κορυφαίο ιδιοτελές συναίσθημα, αναφέρεται μόνο στις ερωτικές σχέσεις (όπως δείχνει και το όνομα του). Δίνεις τα πάντα στον άλλο και περιμένεις τα πάντα από αυτόν. Παραδίδεσαι ψυχή τε και σώματι και επιθυμείς το ίδιο από το ταίρι σου. Για μένα ο αληθινός μεγαλειώδης έρωτας, αυτός που θα σταματήσει το χρόνο, είναι πιο σπάνιος και προσωπικά πιο επιθυμητός από την αγάπη.

προσωπικα εχω βολευτει αρκετα με τον viewer των xp,

απο δυνατοτητες παπαλα αλλα πιο light viewer συσκολα θα βρεις

http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg

Εξυπακούεται πως άπαξ και βάλεις τον Έησήντησή, μετά δεν έχει γυρισμό :) Τώρα αν ο 5.0 σου φαίνεται βαρύς κι ο 3.1 ξεπερασμένος, μπορείς να δοκιμάσεις και τον 4.0 :happy: Πάντως είναι ο κορυφαίος ίματζ βιούερ με διαφορά ;)

Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE

Κάποια άλλη πρόταση;

Quick View Plus

Εκτός από Image files υποστηρίζει και άλλα formats. :cool:

This program provides access information created in over 225 Windows, Macintosh, Internet and DOS formats.

This version supports Office XP applications as well as Visio and integrates with browsers and e-mail programs, such as Internet Explorer and Microsoft Outlook. It also includes a built-in ZIP program to view and create ZIP files.

3-4 χρόνια το χρησιμοποιώ και είμαι ΠΟΛΥΥΥΥΥ ευχαριστημένος! ;)

http://www.tucows.gr/images/shots/qvp7.gif

Don't criticize... what you can't understand...!

Εγώ πάλι με το Microsoft Photo Editor την έχω καταβρεί! Πανάλαφρος και με βασικά tools επεξεργασίας εικόνας όταν θέλω να κάνω μικρομετατροπές!

Για βαριά επεξεργασία Photoshop Elements :)

ACDSee 3.1

Όλα τ' άλλα είναι για τα μπάζα

Αρχικό Μήνυμα από τον supernet

Quick View Plus

3-4 χρόνια το χρησιμοποιώ και είμαι ΠΟΛΥΥΥΥΥ ευχαριστημένος! ;)

20 mb ?!?!?? Δεν θέλω αντικαταστάτη του PhotoShop, Image viewer θέλω!

Ξέρει κανείς τι διαφορές έχουν τα ACDSee 2.42/3/3.10/4 ;

Η 2.42 είναι η 3.1(3.10;) αλλά δεν έχει δυνατότητες resize και color correction. Περισσότερα δεν ξέρω. Γι αυτό το λόγο θυμάμαι πάντως την είχα βγάλει.

Η 4 είναι το ίδιο χάλι με την 5. Βαριά και μπερδεμένη με ένα στυλάκι all-in-one. Αποτυχία σκέτη.

Εγώ χρησιμοποιώ τον ACDSee 5! Είναι φοβερός αλλά πάρα πολύ βαρύς! Ο default των XP δεν είναι τίποτα! Μάλλον θα γυρίσω στον Irfanview! :whistle: Αρκετές δυνατότητες και αρκετά ελαφρύς! Η χρυσή τομή! :happy:

johner ο Irfanview όντως είναι καλός (μοιάζει με πολύ με acdsee)αλλά φαινόταν πολύ "φτηνιάρικος" γμτ. Πριν 2 χρόνια που τον είχα δοκιμάσει το εικονιδιό του έδειχνε μια κόκκινη γάτα! ΕΛΕΟΣ

παιδιά γιατί να πλακώσετε το Pc με εφαρμογές? ο image viewer τον xp είναι μακράν ο καλύτερος, απλότερος και ελαφρύτερος. όλο προγράμματα βάζουμε και μετά ... format. νάνε καλά τα NT.2k.xp που δεν χρειάζονται format. :)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

O image viewer των xp δεν έχει browser και δεν τις δείχνει τις εικόνες σε 100% zoom όταν τις ανοίγεις νομίζω.

Όπως έιπε κι ο sallax πιο πάνω, μόλις βάλεις acdsee δεν έχει επιστροφή (ισχύει και κυριολεκτικα βέβαια μιας και ΟΛΑ τα associations μένουν και μετά το unistall :mad:)

Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41

johner ο Irfanview όντως είναι καλός (μοιάζει με πολύ με acdsee)αλλά φαινόταν πολύ "φτηνιάρικος" γμτ. Πριν 2 χρόνια που τον είχα δοκιμάσει το εικονιδιό του έδειχνε μια κόκκινη γάτα! ΕΛΕΟΣ

Και τώρα φτηνιάρικος φαίνεται άλλα είναι μια καλή επιλογή και έχει συμβατότητα με πάρα πολλά είδη αρχείων!

Αρχικό Μήνυμα από τον eLeKtriK EyE

20 mb ?!?!?? Δεν θέλω αντικαταστάτη του PhotoShop, Image viewer θέλω!

Nαι όντως είναι λίγο μεγαλούτσικο. Αλλά μη ξεχνάς ότι αντικαθιστά και άλλα προγράμματα (zip, wordpad κλπ) μιας και μπορείς να δεις ΟΧΙ μόνο Image αρχεία.

Mια δοκιμή θα σε πείσει ;)

Αnyway....... :o

Don't criticize... what you can't understand...!

Ο viewer των XP έιναι μια χαρά. Ούτως ή άλλως στα folder με φωτογραφίες δείχνει μικρογρφίες μόνος του ο explorer. Για επεξεργασία βάλε photoshop ή αν έχεις μικρές απαιτήσεις τον MS Photo Editor που έχει το office

Looks like the sun is going down.

I wanter will i dream....

- Mitch Connor

μεταξυ acdsee 3.1 και 5 ετσι οπως τα χρησιμοποιησα εγω, η διαφορα ηταν πως στον 3.1 ανοιγε γρηγορα το προγραμμα και λιγο πιο αργα την εικονα απο τον 5. βεβαια στην εκδοση 5 ναι μεν ανοιγει γρηγορα η εικονα αλλα μεχρι να ανοιξει το προγραμμα... αστα βραστα!
Rules are made to be broken...

Αρχικό Μήνυμα από τον alfa 156

irfanview...πιο δυνατό και μικρο πρόγραμμα δεν θα βρείς....

Συμφωνώ απόλυτα. Φοβερές δυνατότητες και πανάλαφρο. Με τα plugins που είναι διαθέσιμα ανοίγει τα πάντα (μέχρι και.. txt αρχεία ως images :) )

Βέβαια γούστα είναι αυτά και σε καταλαβαίνω. Το GUI φαίνεται λίγο μίζερο αλλά το χρησιμοποιώ 3 χρόνια τώρα καταργώντας το ACDSee. Ειδικά αν μάθεις ένα δύο keyboard shortcuts γίνεται απίθανο.

L' enfer c' est les autres

• 1 year later...

* bump *

Επειδή βαρέθηκα τον ACDSee 3.10, έκανα άλλη μια προσπάθεια μήπως βρω κάτι καλύτερο δοκιμάζονταςτα εξής:

XnView - Ελαφρύς, αλλά σχετικά αργός στο άνοιγμα των εικόνων

Irfanview - Πολύ γρήγορος, αλλά ακόμα τα ίδια ελεεινά εικονίδια και interface

ACDSee 7.0 - Γρήγορος στο άνοιγμα των εικόνων και με ωραίο interface. Αλλά το πρόγραμμα αργεί να ανοίξει συνήθως και μερικές φορές καθυστερεί η μετάβαση από τη μια εικόνα στην άλλη. Άσε που αν παρεμβάλλεται ενδιάμεσα κάποιο αρχείο βίντεο ή ήχου, μπορεί να κολλήσει και για 5-6 secs.

Έχει κανείς κάποια άλλη πρόταση; Έχω απογοητευεί τελείως με την κατάσταση...

irfanview χρησιμοποιώ και εγώ και τουλάχιστον με εξαίρεση τα εικονίδια όπως λες, μια χαρά κάνει την δουλειά του..:)

Irfanview Δαγκωτό σβέλτος,εύκολος και τσάμπα.

Το εικονίδιο δεν μου αρέσει ούτε εμένα αλλά δεν θα ήταν ποτέ ανατρεπτικός παράγοντας για την επιλογή ενός προγράμματος.

Όσο για το Interface, μπορεί να μην είναι WOW από εμφάνιση αλλά δεν είναι δύσκολο.

Όσο γιa το τι υποστηρίζει πια..........σχεδον τα πάντα.

Τι Mp3 παιζει, τι Video....δεν έχει τoν Θεό του.

Πιστεύω ότι το καλύτερο είναι να τα απενεργοποιήσεις ολα αυτά και να τον κρατήσεις μόνο για εικόνες.

Εκεί σκίζει όλους τους Viewers.

Τελικά μήπως το ζητούμενο δεν είναι μόνο το πόσο καλός image viewer είναι, αλλά ζυγίζεις και την εμφάνιση του κατά 50%.

Λάθος κατά την γνώμη μου, αλλά ο καθένας μας έχει τις ιδιαιτερότητες του, οπότε παώ πάσο.

Δε με ενοχλεί το interface τόσο (δεν παίζει τόσο μεγάλο παράγοντα για μένα), αλλά το αντιαισθητικό εικονίδιο. Άνοιξα το my pictures και είχε 100 κόκκινες γάτες μέσα. Δηλαδή έλεος...

Αν τύχει και πέσω σε εικόνα μεγαλύτερη από την ανάλυση της οθόνης μου, αντί η ροδέλα να με πηγαίνει στην επόμενη-προηγούμενη, αυτή κάνει scroll up-down :wacko: Διορθώνεται αυτό, ή θα φάει και 2ο σούτι σε 3 μέρες ο irfanview; :mad: