Jump to content

MP3 players (τιμές, συγκρίσεις, εντυπώσεις και mini-FAQ)

teorizo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τελικά κατέληξα στο sony a816 δεν το δούλεψα πολύ αλλά πιστεύω οτί με καλύπτει παίζει πολύ καλά!όσο για το ράδιο δεν με απασχολεί καθόλου μιας και δεν ακούω μου αρέσει να ακούω τα δικά μου!θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την βοήθεια!

Καλορίζικο φίλε.Θα μείνεις απόλυτα ικανοποιημένος με την ποιότητα ήχου που έχει,όσο και για την αυτονομία του.

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

• Απαντήσεις 5,9χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Τώρα και χωρίς κανένα κουμπί.

Το νέο Shuffle: http://www.apple.com/ipodshuffle/

Δλδ τα θα εχει πληκτρα αφης..??..αλλιως πως θα λειτουργει αυτο το νεο μαραφετι της APPLE..??:wacko:

iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro 

Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a

εχει χειριστηρια για play/stop/next track/ενεργοποιηση του Voice Over και τα ρυθμιστικα της εντασης στο καλωδιο των ακουστικων

http://img15.imageshack.us/img15/3357/appleipodshufflevoiceovi.jpg

και το shuffle mode switch στο σωμα της συσκευης

http://img15.imageshack.us/img15/2633/ipodshuffleimage6200903.jpg

περισσοτερα εδω

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/326/55.68/

φυσικα ψιλοπατατα απο τη μερια της apple διοτι μεχρι να βγει καποιος 3rd party adaptor δεν θα μπορεις να χρησιμοποιησεις αλλα ακουστικα διχως να χασεις τα μεσα ελεγχου.

επισης το voice over θα ναι σπαστικο αν δεν απενεργοποιειται καθως θα σου τρωει 1-2 δευτερολεπτα απο την αρχη του κομματιου

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Καλο φαινεται αλλα με χαλασε λιγο το γεγονος οτι τα ακουστικα ειναι ΑΚΡΩΣ απαραιτητα επειδη πανω σε αυτα ειναι το navigation menu..γτ πες οτι τα ξεχασεις καπου ή σου χαλασαν και θες να βαλεις αλλα ακουστικα τοτε πως θα προχωρας τ τραγουδια (next/previous song, play/pause)..??:confused:..

iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro 

Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a

θα πατας play,θα βγαζεις τα εργοστασιακα και θα βαζεις τα δικα σου κ.ο.κ Χρειαζεται ταχυτητα και συγχρονισμο αλλα η αρχη ειναι παντα δυσκολη.Αν παλι χαλασουν ευκολο-αγοραζεις καινουργια,ολα τα χει σκεφτει η apple

edit:

ακομα ομως και στην απιθανη περιπτωση που καποιος (ιδιοτροπος) δεν βολευτει με την παραπανω λυση η apple ετοιμαζει adaptor που θα περιλαμβανει τα πληκτρα ελεγχου.Με εξτρα (ιδιοτροπη) χρεωση φυσικα

http://www.ipodnn.com/articles/09/03/11/shuffle.3g.earbud.support/

"When grubbing for necessities man is still an animal. He becomes uniquely human when he reaches out for the superfluous and extravagant."- Eric Hoffer.

Σωστός :lol: :lol: :lol: :lol: ...

Θα είναι πάντως πολύ "αστείο" να ακούει κανείς να ανακοινώνει/προφέρει το VoiceOver πληροφορίες για τραγούδια και καλλιτέχνες που είχαν την τύχη/"ατυχία" να γεννηθούν με Ελληνική, Σουηδική, Ολλανδική, Πορτογαλλική, Γαλλική, Ιταλική, Ισπανική, Γερμανική κ.τ.λ. υπηκοότητα ...

Αν απλά έχει κάποιος τιτλοφορήσει τα Ελληνικά του τραγούδια με λατινικούς χαρακτήρες απλά θα γελάει ...

Αν όμως έχει την "κακή" συνήθεια να γράφει π.χ.

"Διονύσης Σαβόπουλος -Συννεφούλα" αντί για "Dionisis Savopoulos - Cloud Girl" :p:lol: ;

Πάντως αυτό το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν άσκηση μνήμης για όσους αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα στο να θυμηθούν π.χ. που πάρκαραν το αυτοκινητό τους.

Απομνημονεύστε λοιπόν,

1 παρατεταμένο κλικ στο κέντρο για track info

1 ακόμη πιο παρατεταμένο κλικ στο κέντρο για playlist

1 ελαφρώς πιο γρήγορο κλικ στο κέντρο για επιλογή ή για pause

2 γρήγορα κλικ στο κέντρο για next track

1 απλό κλικ στο πάνω μέρος για + στην ένταση

1 απλό κλικ στο κάτω μέρος για - στην ένταση,

βέβαια αν κάποιος έχει πιο χοντρά/μεγάλα δάχτυλα απο τα generic των engineer της Apple τι να κάνουμε, tough luck. C'est la vie ...

Και δε μαθαίνω καλύτερα σύστημα Braille ; Πιο χρήσιμο είναι.

Καλός ο μινιμαλισμός και η εξέλιξη όπως π.χ. στο Touch, δε λέω, αλλά πρέπει να υπάρχουν και σαφή όρια μεταξύ innovation και gimmick...

Για όποιον αναζητά πραγματικά High Fidelity ήχο και παράλληλα γοητεύεται απο τη "μόδα" των touchscreen ή άλλων επιπλέoν χαρακτηριστικών όπως π.χ. OLED οθόνες, Flash applications & support, native DivX/Xvid support ή WiFi web browser κ.τ.λ.

Κορυφαία επιλογή αυτή τη στιγμή,

. Ρήξτε μια ματιά στις
κοντά στο 5:40.

Αναμένεται το καλοκαίρι,

.

Αφου λοιπον αναφερθηκαν το εξαιρετικο S9 και τα X series να βαλω κι εγω στο mix το Samsung YP-P3

http://img24.imageshack.us/img24/6843/10265samsungp3pmpfirewo.jpg

http://www.trustedreviews.com/mp3/review/2009/03/08/Samsung-YP-P3-8GB/p1

Θα είναι πάντως πολύ "αστείο" να ακούει κανείς να ανακοινώνει/προφέρει το VoiceOver πληροφορίες για τραγούδια και καλλιτέχνες που είχαν την τύχη/"ατυχία" να γεννηθούν με Ελληνική, Σουηδική, Ολλανδική, Πορτογαλλική, Γαλλική, Ιταλική, Ισπανική, Γερμανική κ.τ.λ. υπηκοότητα ...

Πάντως όλες αυτές τις γλώσσες τις υποστηρίζει, το κατά πόσο καλά το κάνει βέβαια θα φανεί. Στο χειρισμό, περίπλοκο φαίνεται το rewind/ff, τα άλλα είναι δοκιμασμένα από το iPhone/touch και λειτουργούν μια χαρά.

http://www.ilounge.com/images/uploads/shuffle-3g-unbox-2.jpg

http://www.ilounge.com/images/uploads/shuffle-3g-hands-black-nano.jpg

Γειά χαρά σε όλους τους φίλους του forum!

Σήμερα χάλασε το mp3 μου, ήταν ένα iRiver t-60. Θα ήμουν ευγνόμων αν θα μπορούσατε να μου προτείνετε κάποιο καλό και αξιόπιστο mp3 player.

Δεν θέλω με τίποτα στύλ ΖΕΝ της Creative ή ipod κτλ.. Θέλω ένα απλό καλό player που να μην θέλει να κάνω install 10 προγράματτα για να το αναγνωρίσει το PC. Plug&Play και copy-paste τα mp3 όπως τον παλιό καλό καιρό. Δεν με πειράζει να είναι με ενσωματωμένη μπαταρία αλλά θα προτιμούσα να πέρνει τις κλασσικές ΑΑΑ μπαταρίες όπως και το t-60 που είχα.

Τα παρακάτω είναι τα πράγματα που θα ήθελα:

* Άριστη ποιότητα ήχου

* Μικρό μέγεθος

* Δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων χωρίς τη χρήση 3rd party Λογισμικού

* Ικανοποιητική χωρητικότητα

Παρακαλώ για την βοηθειά σας..

Ευχαριστώ!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου και όντως απ'ότι τσέκαρα είναι καλές επιλογές. Αλλά ξέχασα να διευκρινήσω πριν πως δεν είμαι διατεθιμένος να δώσω πάνω από 50-60 ευρώ. Όποτε από τα παραπάνω η μόνη μου επιλογή μπορεί να είναι το Sandisk Sansa Clip. Το έχει κανείς αυτό να μου πεί απόψεις?

Και άλλες προτάσεις για mp3 players ευπρόσδεκτες!

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση φίλε μου και όντως απ'ότι τσέκαρα είναι καλές επιλογές. Αλλά ξέχασα να διευκρινήσω πριν πως δεν είμαι διατεθιμένος να δώσω πάνω από 50-60 ευρώ. Όποτε από τα παραπάνω η μόνη μου επιλογή μπορεί να είναι το Sandisk Sansa Clip. Το έχει κανείς αυτό να μου πεί απόψεις?

Και άλλες προτάσεις για mp3 players ευπρόσδεκτες!

εγω εκαψα 2 βεβαια. ας ειναι καλα το αμαζον που δε σε χρεωνει ακομα και αν τα καις κατα λαθος :lol::lol::lol:

εχει πολυ καλη ποιοτητα ηχου. εμενα με ενθουσιασε ακομα και με τα default ακουστικα που εχει. εχει τρομερο separation. απλα προσεξε ο φορτιστης να ειναι μεσα στα specs γιατι ειναι ευαισθητο. δεν αλλαζει η μπαταρια του αλλα θα σε κρατησει για 2 χρονια που εχει εγγυηση. βγαινει σε μαυρο και ασημι. εμενα το μαυρο μου αρεσει καλυτερα

Όταν λες το έκαψες? Στην κυριολεξία? :p

Φορτιστής τι εννοείς? Extra? Επειδή σε e-shop και άλλα ελληνικά καταστήματα που κοίταξα δεν περιλαμβανόταν. Σκέφτομαι να το αγοράσω πάντως.

Και μιας που έχεις εμπειρία, χρειάζεται να το φορτίσω μερικές ώρες πριν την πρώτη χρήση του ή όχι?

Όταν λες το έκαψες? Στην κυριολεξία? :p

Φορτιστής τι εννοείς? Extra? Επειδή σε e-shop και άλλα ελληνικά καταστήματα που κοίταξα δεν περιλαμβανόταν. Σκέφτομαι να το αγοράσω πάντως.

Και μιας που έχεις εμπειρία, χρειάζεται να το φορτίσω μερικές ώρες πριν την πρώτη χρήση του ή όχι?

ναι υπερφορτωση. απλα η ταση που δινει η Usb2 ειναι 500mah Και 5 volt +-5%. εγω ειχα +-10% Και ενω επαιζε το zen micro αυτο καηκε αμεσως. ειναι ευαισθητο με την τροφοδοσια. δε νομιζω οτι θελει παραπανω ωρα. οταν φορτηστει θα ειναι οκ.

επισης η οθονη δεν κλεινει αμεσως καθως φορτιζει απο τη usb γιαυτο να τη φορτιζεις απο το usb wall adapter. ειναι Oled και δεν το μπλε εχει προβλημα με το χρονο ζωης του

Καλο φαινεται αλλα με χαλασε λιγο το γεγονος οτι τα ακουστικα ειναι ΑΚΡΩΣ απαραιτητα επειδη πανω σε αυτα ειναι το navigation menu..γτ πες οτι τα ξεχασεις καπου ή σου χαλασαν και θες να βαλεις αλλα ακουστικα τοτε πως θα προχωρας τ τραγουδια (next/previous song, play/pause)..??:confused:..

Είναι ένα επιπλέον εμπορικό τρικ της APPLE αυτό. Άμα σου χαλάσουν αναγκαστικά θα πληρώσεις για τα αυθεντικά... ;)

Και μια απορία μου τώρα... Τα εξωτερικά μέρη του Ipod Classic γίνεται να αλλάξουν..?

Xiaomi Mi Air 13.3 W10

Samsung Galaxy Note 9 Stock Android 10

Παιδια, εκτος απο το Samsung YP-P3 ποια αλλα μοντελα υποστηριζουν bt??

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Ουσιαστικα και το ipod touch 2G διαθετει bluetooth chip,αν και προς το παρον χρησιμοποιειται σε λιγες εφαρμογες π.χ Nike+ (αν και οχι ακριβως με τον συμβατικο τροπο)

Νομίζω ότι ο ddr2 ήθελε να μάθει :

- με ποιά mp3 players μπορείς να ακούς μουσική μέσω bluetooth ακουστικών; ---> Με όλα όσα ανέφερα παραπάνω.

- με ποιά μπορείς να κάνεις pairing με κινητό τηλέφωνο για να μιλάς μέσω του mp3 player όταν δεχθείς π.χ. κάποια κλήση στο κινητό σου εν' όσο ακούς μουσική; ---> Με όλα τα Samsung (δεν είμαι 100% σίγουρος για το Sony και το Cowon γι αυτό δεν τα αναφέρω καθόλου).

- με ποιά μπορείς να στείλεις και να δεχθείς αρχεία (τραγούδια, video, φωτογραφίες κ.τ.λ.) μέσω bluetooth; ---> Με όλα τα Samsung (δεν είμαι 100% σίγουρος για το Sony και το Cowon γι αυτό δεν τα αναφέρω καθόλου).

Υπάρχουν και σχετικά video στο YouTube για όποιον ενδιαφέρεται

... ,

και όχι απλά και γενικά ποιά έχουν bluetooth radio chip ...

παιδιά άκυρο για το σάνσα clip. μη το πάρετε. μέχρι στιγμής έχω κάψει 2 και πλακώνομαι με το amazon να μου επιστρέψουν τα λεφτά μου.

είναι πολύ ευαίσθητο και ενδεχομένως αρκετοί usb φορτιστές πρίζας να σας το κάψουν. είχα αγοράσει ένα τέτοιο για το zen micro και έπαιζε γγ και με αυτό το clip τα καίει άμεσος.

όλα τα καλά μπορεί να έχει αλλα έλεος. δηλαδή για όνομα. καίγεται με το παραμικρό. σιγά μη το φορτίζω από το pc

Αν εσυ δεν ξερεις η δεν ακολουθεις τις οδηγιες του κατασκευαστη για σωστη φορτιση, δε σου φταιει η συσκευη.

Ειναι σαν να μας λες πηρα ενα αμαξι και το πηγαινα 100χλμ με 1η και το καψα, αρα ειναι παλιοάμαξο!!!!Ε οχι ρε φιλε, δεν ειναι ετσι.

Το sansa clip ειναι το πιο αξιοπιστο, ομορφο και μικρο mp3 της αγορας αυτη τη στιγμή...Μιλαω απο προσωπικη πειρα μιας και το απολαμβανω καθημερινά :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

- με ποιά mp3 players μπορείς να ακούς μουσική μέσω bluetooth ακουστικών; ---> Με όλα όσα ανέφερα παραπάνω.

- με ποιά μπορείς να κάνεις pairing με κινητό τηλέφωνο για να μιλάς μέσω του mp3 player όταν δεχθείς π.χ. κάποια κλήση στο κινητό σου εν' όσο ακούς μουσική; ---> Με όλα τα Samsung (δεν είμαι 100% σίγουρος για το Sony και το Cowon γι αυτό δεν τα αναφέρω καθόλου).

- με ποιά μπορείς να στείλεις και να δεχθείς αρχεία (τραγούδια, video, φωτογραφίες κ.τ.λ.) μέσω bluetooth; ---> Με όλα τα Samsung (δεν είμαι 100% σίγουρος για το Sony και το Cowon γι αυτό δεν τα αναφέρω καθόλου).

... ,

Πραγματι,αλλα μιας και η ερωτηση του ηταν τοσο γενικη κι εσυ εκανες τον κοπο ν'αναφερεις τοσα μοντελα...Εξαλλου ποτε δεν ξερεις τι μπορει να επιτευχθει σε σχεση με το BT μετα την αποφυλακιση του touch :X

ναι σαφως και εστι πρεπει να φορτιζει φιλαρακι.

Μην το σκεφτεσαι...παρτο και θα με θυμηθείς.

Βest value for money.

Αρκει να επιλεξεις τη σωστη χωρητικότητα. Πχ εγω επειδη με ενδιαφερει πολυ και το ραδιοφωνο πηρα την εκδοιση με τα 2Gb η οποία μου αρκει για τα mp3 μου. Και απο τιμη 34 ευρακια μονο στο Γερμανο.

[sIGPIC][/sIGPIC]

... ,

Ακριβως αυτα ηθελα να μαθω. Ευχαριστω παρα πολυ για τις πληροφοριες. Απο τα samsung αυτα ποιο εχει καλυτερη ποιοτητα ηχου κ ενταση? τωρα εχω το zen 4g και οπως καταλαβαινεις ο πηχης ειναι πολυ ψηλα...

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Ναι σε καταλαβαίνω ...

Για να είμαι ειλικρινής μαζί σου, το P3 δεν το έχω ακούσει καθόλου και δεν νομίζω να υπάρχει και κάποιος στην Ελλάδα που το έχει ακούσει.

Εδώ υπάρχει ένα review (το συγκεκριμένο site πάντως, τουλάχιστον όσο αφορά τα mp3 player, δεν το πολυεμπιστεύομαι γιατί έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές υπερβάλει για την "πολύ καλή" ηχητική απόδοση αρκετών), έδω υπάρχει video review (έχει 3 μέρη, δες τα όλα αν ενδιαφέρεσαι).

Δε ξέρω εάν και πόσο σε βοήθησαν τα παραπάνω review, αλλά θα ριψοκινδυνεύσω να υποθέσω ότι ηχητικά δεν νομίζω να διαφέρει απο το P2, πράγμα που είναι καλό.

Το P2 το έχω ακούσει αρκετά και είναι πολύ καλό, δεν είναι βέβαια σαν το Cowon, αλλά είναι ένα απο τα ποιοτικά στο θέμα ήχος, εδώ υπάρχει ένα αρκετά αντικειμενικό review.

To T10 επίσης το έχω ακούσει αρκετά, είναι καλό, αλλά όχι σαν το P2, η έντασή του επίσης έχει χαμηλότερη οροφή απο το P2 (αυτό δεν σημαίνει βέβαια σε καμία περίπτωση ότι δεν παίζει δυνατά). Βέβαια για να καταλάβεις με σχετική ευκολία την διαφορά στην ποιότητα του ήχου ανάμεσα στο P2 και στο T10, θα χρειαστείς και ένα πολύ καλό ζευγάρι ακουστικά, αυτό το σημειώνω γιατί αν δεν σκοπεύεις να αγοράσεις και ένα καλό ζευγάρι ακουστικά είναι ανόφελο να "επενδύσεις" στο "ποιοτικότερο" P2 μόνο για τον ήχο του.

Το T9 δεν το έχω ακούσει καθόλου, αλλά λέγεται ότι ακούγεται ακριβώς όπως το Τ10.

Ελπίζω να βοήθησα.