Jump to content

Money wallets (viva, skrill, revolut κλπ)

nico4gr
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

HEO said:
τώρα που κάθομαι και το κοιτάω ειναι αυτό που είπε π φίλος...... 1% κουστουμάκι σε κινήσεις κατω απο 20Κ.....

αλλα αυτο που μου κάνει εντύπωση ειναι οτι πριν λίγες μέρες εν όψη ενος ολιγοήμερου ταξιδιού ατην κεντρική Ευρώπη μετεφερα στην Skrill 200 ευρώ χωρις καμμια προμήθεια και η ανακοίνωση εδώ τουλάχιστον λεει 1/6.....

η νεττελερ και η σκριλλ μπορεί να ειναι ίδιο γκρουπ αλλα μεταξύ τους κινήσεις κρατάνε προμήθεια 3%......6573365169e409a3556af142a2a94310.jpg

Sent from my L200 using Tapatalk

Μαλλον μπερδευτηκες. Η ανακοινωση της skrill λέει ότι οι χρεώσεις ξεκινάνε απο 16.10.18 όχι 1.6.18. Από εκεί και πέρα θα δεις ότι έχουμε δίκιο που λέμε ότι το 1% επιβάλλεται σε ποσά κάτω των 20.000 ευρω. Αν διαβάσεις την Αγγλική ανακοίνωση είναι πιο ξεκάθαρη

spartak said:
Μαλλον μπερδευτηκες. Η ανακοινωση της skrill λέει ότι οι χρεώσεις ξεκινάνε απο 16.10.18 όχι 1.6.18. Από εκεί και πέρα θα δεις ότι έχουμε δίκιο που λέμε ότι το 1% επιβάλλεται σε ποσά κάτω των 20.000 ευρω. Αν διαβάσεις την Αγγλική ανακοίνωση είναι πιο ξεκάθαρη
μάλλον έχετε δίκαιο αν και στην φώτο βλέπω να λεει 1 6, ίσως κάτι παίχτηκε...

αε κάθε περίπτωση θα το δούμε στην πράξη....

Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή,
παρά σαράντα χρόνια σκλαβιά και φυλακή.

Ποτέ δεν την συμπάθησα την skrill, μπήκα προχθές να κάνω verify (το καινούργιο), πάτησα μέσω Facebook, αλλά δεν του άρεσε, ήθελε φωτο με ταυτότητα, όρεξη είχα

εμένα καμία άλλη ελληνική δεν με αφήνει να αποθηκεύσω.

HEO said:
το να αποθήκευσω την καρτα με αφήνει και μενα η monese, λεφτά όμως δεν αφήνει να πάρω ουτε ενα ευρώ λεπτο

Αν δεν κάνεις θυσίες για τις ιδέες σου ή εσύ δεν αξίζεις ή οι ιδέες σου. Έζρα Πάουντ

• 3 weeks later...

Χαιρετώ την παρέα, επειδή κάνω αγορές μεγάλων ποσών μέσω PayPal (με κάρτες Πειραιώς Visa Debit & Εθνική Mastercard Debit) η προμήθεια που μου κρατάει το PayPal είναι μεγάλη (π.χ. σε αγορά χθεσινή 405 λίρες μου κράτησε ~30€).

Δεν έχω ξαναδουλέψει αυτές τις κάρτες που διαβάζω εδώ μέσα.

Θα μπορούσατε να με κατατοπίσετε λίγο, ποια εταιρία είναι η πιο user friendly, με τη μικρότερη προμήθεια, γρηγορότερη, και όλη τη διαδικασία.

Προφανώς ζητάω αυτή που συμφέρει και τα κάνει όλα. :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας,

Βασίλης

129026.png?1640591734

Εγώ νιώθω τόσο ευχάριστα με την Revolut, και επειδή πάντα δαπανούσα πολλά χρήματα σε προμήθειες λόγω ATMs, την χρησιμοποιώ σαν το κύριο λογαριασμό μου.

Η μόνη ασυμβατότητα που έχω εντοπίσει είναι με κάποιες stricted policy εταιρίες, όπως Spotify όπου η χώρα έκδοσης της κάρτας θα πρέπει να ταυτίζεται με την χώρα διαμονής.

bill_viper said:
Χαιρετώ την παρέα, επειδή κάνω αγορές μεγάλων ποσών μέσω PayPal (με κάρτες Πειραιώς Visa Debit & Εθνική Mastercard Debit) η προμήθεια που μου κρατάει το PayPal είναι μεγάλη (π.χ. σε αγορά χθεσινή 405 λίρες μου κράτησε ~30€).

Δεν έχω ξαναδουλέψει αυτές τις κάρτες που διαβάζω εδώ μέσα.

Θα μπορούσατε να με κατατοπίσετε λίγο, ποια εταιρία είναι η πιο user friendly, με τη μικρότερη προμήθεια, γρηγορότερη, και όλη τη διαδικασία.

Προφανώς ζητάω αυτή που συμφέρει και τα κάνει όλα. :)

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας,

Βασίλης

Το θέμα των αγορών από το εξωτερικό, μέσω paypal, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, που πρέπει να εξετάζονται ξεχωριστά.

1. Ένα βασικό στοιχείο είναι αν έχουμε αφήσει ή όχι το paypal να τη μετατροπή του νομίσματος στις περιπτώσεις που αγοράζουμε σε συνάλλαγμα. Είναι γνωστό ότι η ισοτιμία του paypal είναι από τις χειρότερες.

2, Άλλο βασικό στοιχείο είναι η προμήθεια που χρεώνουν οι τράπεζες στις αγορές σε συνάλλαγμα, όπως πχ η ΕΤΕ που ξεκίνησε τις χρεώσεις στις χρεωστικές κάρτες από 15/9/2017 (εξαιρείται η πιστωτική της ΕΤΕ που εξακολουθεί μέχρι σήμερα να μην μας επιβαρύνει με παρόμοιες χρεώσεις).

3. Υπάρχου κάρτες εξωτερικού που δεν χρεώνουν προμήθειες σ' αυτές τις αγορές.

Θα μπορούσαν να γραφτούν πολλά ακόμη για το θέμα αυτό.

με λίγα λόγια άνοιξε ένα Ν26 ή ένα revolut και είσαι κομπλέ..(τσέκαρε και το μειλ που σου έστειλα)

Δοκίμασα πρόσφτα την Ν26 σε δανικές κορώνες και δεν χρέωσε ούτε ένα cent προμήθεια, πέρα από την ισοτιμία σε ευρώ (που ήταν ακριβώς ότι έβλεπα στο ΧΕ)...Ταυτόχρονα έκανα κανονικά τις αγορές μου σε ευρώ και γενικά την δουλεέυεις σαν κανονική χρεωστική. Απλά την "γεμίζεις" με τραπεζικό έμβασμα από ελληνική και μη τράπεζα (επιλέγεις το SHA στα έξοδα και χρεώνεσαι 1 ευρώ)

Αν βρεις δυσκολία μας λες :)

Σas ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας και την επεξήγηση περί καρτών. Η αλήθεια είναι ότι δε το γνώριζα αυτό για αν Εθνική. Χρησιμοποιούσα τη debit της Πειραιώς γιατί με βόλευε η online κατάθεση σε ΑΤΜ. Τώρα άνοιξα έναν λογαριασμό στη Ν26 και περιμένω την κάρτα να έρθει εντός 14 ημερών. Νίκο το πήρες και το δωράκι σου προφανώς μιας κι έκανα όλη τη διαδικασία από το link που μου έστειλες.

129026.png?1640591734

bill_viper said:
Σas ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις σας και την επεξήγηση περί καρτών. Η αλήθεια είναι ότι δε το γνώριζα αυτό για αν Εθνική. Χρησιμοποιούσα τη debit της Πειραιώς γιατί με βόλευε η online κατάθεση σε ΑΤΜ. Τώρα άνοιξα έναν λογαριασμό στη Ν26 και περιμένω την κάρτα να έρθει εντός 14 ημερών. Νίκο το πήρες και το δωράκι σου προφανώς μιας κι έκανα όλη τη διαδικασία από το link που μου έστειλες.

H n26 είναι πολύ καλή επιλογή. Δε θα απογοητευτείς

bill_viper said:

Βασίλη η κάρτα θα σου έρθει σε περίπου δέκα ημερολογιακές ημέρες. Την ενεργοποιείς από την εφαρμογή του τηλεφώνου, την γεμίζεις με έμβασμα (1 ευρώ για ότι ποσό και αν στείλεις) και έπειτα την χρησιμοποιείς απλά και εύκολα! Δωράκι ακόμα δεν έχω δει από άλλον φίλο που άνοιξε επίσης. Αν δω θα σου πω και θα σε κεράσω και καφέ με την πρώτη ευκαιρία! :)

Nikos_s3 said:
Βασίλη η κάρτα θα σου έρθει σε περίπου δέκα ημερολογιακές ημέρες. Την ενεργοποιείς από την εφαρμογή του τηλεφώνου, την γεμίζεις με έμβασμα (1 ευρώ για ότι ποσό και αν στείλεις) και έπειτα την χρησιμοποιείς απλά και εύκολα! Δωράκι ακόμα δεν έχω δει από άλλον φίλο που άνοιξε επίσης. Αν δω θα σου πω και θα σε κεράσω και καφέ με την πρώτη ευκαιρία! :)
Προφανώς ισχύει ακόμα το 1000 € /μήνα για έμβασμα στο εξωτερικό;

Επίσης θέλει το γνωστό χρόνο 2-3 εργάσιμες έτσι;

Μεταφέρω πχ. 500€ για αγορά που θέλω να κάνω 400 λίρες. Η χρέωση θα είναι ακριβώς ότι βλέπω στο xe.coM?

129026.png?1640591734

bill_viper said:
Προφανώς ισχύει ακόμα το 1000 € /μήνα για έμβασμα στο εξωτερικό;

Επίσης θέλει το γνωστό χρόνο 2-3 εργάσιμες έτσι;

Μεταφέρω πχ. 500€ για αγορά που θέλω να κάνω 400 λίρες. Η χρέωση θα είναι ακριβώς ότι βλέπω στο xe.coM?

Τα όρια έχουν αλλάξει. Πλέον μπορείς να μεταφέρεις 4000 ευρω/δίμηνο/τράπεζα. Τα χρήματα αν σταλούν εργάσιμη ώρα φαίνονται την επόμενη εργάσιμη συνήθως.

ακριβώς...τα χρήματα σε ευρώ θα φανούν σε 1 εργάσιμη και ανάλογα την αγορά που θα κάνεις , θα δεις χρέωση αντίστοιχη με το ΧΕ! Χοντρικά να στο πω, με ένα ταξίδι εβδομάδας στις ΗΠΑ τον χρόνο, βγάζεις ακόμα και το κόστος της Black κάρτας της Ν26 (120 ευρώ) . Γλυτώνεις προμήθειες από συναλλαγές ξενοδοχείων, εστιατορίων, καταστημάτων, κτλ κτλ...Οπότε σε γενικές γραμμές, ξεχνάς έξτρα χρεώσεις και πληρώνεις αυτό που βλέπεις :)

Ευχαριστώ παίδες. Καλά για την Black δεν είναι στα άμεσα ενδιαφέροντα μου. :D

Στις αγορές που είναι σε ευρώ π.χ. eBay συνεχίζουμε να πληρώνουμε από τις χρεωστικές τις Ελληνικές ε;

129026.png?1640591734

• 2 weeks later...

Μου ήρθε η Ν26, την ενεργοποίησα, έστειλα κι ένα έμβασμα από την Εθνική προς τη Ν26. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Πάνω να πληρώσω μια αγορά στο eBay με την κάρτα της Ν26 και πάλι με χρεώνει 3-4€ παραπάνω.

Τι γίνεται πάλι;

Screenshot_1.jpg

Screenshot_2.jpg

129026.png?1640591734

Σε χρεώνει παραπάνω το paypal όπως είναι λογικό διότι κάνει αυτό την μετατροπή σε ευρώ.

Πρέπει να χρεώσεις την N26 σε λίρες .

The steps are

Login to your Paypal account

Click Settings on the top-right of the page left of Log Out

Select PAYMENTS tab

Click Manage pre-approved payments

Click Set Available Funding Sources on the top-right of the list

In the page, if the link Conversion Options shows up on given card, you can choose either way to convert currency.

Edited by Vasileios

Vasileios said:
Σε χρεώνει παραπάνω το paypal όπως είναι λογικό διότι κάνει αυτό την μετατροπή σε ευρώ.

Πρέπει να χρεώσεις την N26 σε λίρες .

Και πως χρεώνω τη Ν26 σε λίρες;

129026.png?1640591734

The steps are

Select PAYMENTS tab

In the page, if the link Conversion Options shows up on given card, you can choose either way to convert currency.

Vasileios said:
The steps are

Select PAYMENTS tab

Όπα, αυτό προϋποθέτει να έχω περάσει τη Ν26 στο PayPal έτσι; Γιατί εγώ πάω να κάνω άμεση πληρωμή στο eBay μέσω credit/debit card εισάγοντας απευθείας τα στοιχεία της κάρτας.

129026.png?1640591734

Τέλεια, το έκανα. Πρόσθεσα την κάρτα στο PayPal, έβαλα το conversion να γίνει από τον card issuer, πλήρωσα στο ebay μέσω PayPal και κάρτας Ν26, και στα 2 notifications που μου ήρθαν το σύνολο ήταν 63.29€.

Σας ευχαριστώ για τη βοήθεια. :)

129026.png?1640591734

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τη revolut γιατί από τότε που την έβγαλα κ τη χρησιμοποίησα για κάποιες αγορές λόγω capital controls δεν έχω ξαναασχοληθεί.

Μια φίλη ετοιμάζεται για ταξίδι ΗΠΑ και της πρότεινα τη revolut για να αποφύγει τις χρεώσεις απο τη μετατροπή νομίσματος (όταν χρησιμοποιεί κάρτα) και για να μην είναι αναγκασμένη να μετατρέψει δολάρια απο εδώ πριν φύγει και κρατάει μετρητά. Οι απορίες μου είναι οι εξής :

α) Φαντάζομαι γίνεται δεκτή η κάρτα κανονικά στις ΗΠΑ ε?

β) Αν υποθέσουμε οτι της δανείσω την κάρτα μου ή προλάβουμε και έρθει δική της είναι καλύτερο να κάνουμε top up σε δολάρια? και αν ναι γίνεται αυτό μέσω ebanking ελληνικών τραπεζών?

xarispgs said:
Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τη revolut γιατί από τότε που την έβγαλα κ τη χρησιμοποίησα για κάποιες αγορές λόγω capital controls δεν έχω ξαναασχοληθεί.

Μια φίλη ετοιμάζεται για ταξίδι ΗΠΑ και της πρότεινα τη revolut για να αποφύγει τις χρεώσεις απο τη μετατροπή νομίσματος (όταν χρησιμοποιεί κάρτα) και για να μην είναι αναγκασμένη να μετατρέψει δολάρια απο εδώ πριν φύγει και κρατάει μετρητά. Οι απορίες μου είναι οι εξής :

α) Φαντάζομαι γίνεται δεκτή η κάρτα κανονικά στις ΗΠΑ ε?

β) Αν υποθέσουμε οτι της δανείσω την κάρτα μου ή προλάβουμε και έρθει δική της είναι καλύτερο να κάνουμε top up σε δολάρια? και αν ναι γίνεται αυτό μέσω ebanking ελληνικών τραπεζών?

Περναει κανονικά στης ΗΠΑ(Μην ξεχασεις να ενεργοποιησεις της πληρωμές με την μαγνητική ταινια γιατι δεν ειναι τοσο διαδεδομένη η πληρωμη με chip and pin εκει)

Θα κανεις Top-Up σε Ευρω κανονικα και μεσα απο την εφαρμογη θα κανεις την μετατροπη σε δολλαρια ωστε να παρεις την ισοτιμία της Revolut.

testatos said:
Περναει κανονικά στης ΗΠΑ(Μην ξεχασεις να ενεργοποιησεις της πληρωμές με την μαγνητική ταινια γιατι δεν ειναι τοσο διαδεδομένη η πληρωμη με chip and pin εκει)

Θα κανεις Top-Up σε Ευρω κανονικα και μεσα απο την εφαρμογη θα κανεις την μετατροπη σε δολλαρια ωστε να παρεις την ισοτιμία της Revolut.

Ευχαριστώ για την απάντηση κ τη συμβουλή. Πιστεύεις είναι και τίποτα άλλο που πρέπει να προσέξω κ δεν το έχω σκεφτεί?

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk