Jump to content

Divx to Dvd Converter.

nikkosnet
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Kαλησπερα παιδες! Θελουμε με εναν φιλο να μετατρεψουμε divx ταινιες, σε dvd! Eχουμε βρει αυτο . Το ξερει κανεις? Εχετε να προτεινετε τιποτα καλυτερο?

Ευχαριστω προκαταβολικα :cool:

Καλύτερο αλλά πιο δύσκολο, http://greek.doom9.org/index.html?/mpg/avi2dvdr.htm πάντως για αρχή και αυτό που αναφέρεις θα σε καλύψει πιστεύω

Ένα πολύ απλό πρόγραμμα και με πολύ καλά αποτελέσματα είναι το winavi . Του βάζεις τα files που θέλεις να περάσεις στο dvd, κάνει την μετατροπή και σου βγάζει έτοιμο το dvd. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το γράψεις στο δισκάκι. Το μόνο του μειονέκτημα είναι οτι δεν μπορείς να δημιουργήσεις κάποιο, έστω και υποτυπώδες μενού στο dvd.

Για dvd με μενού εγώ χρησιμοποιώ το TMPGEnc 3.0 Express για να μετατρέπω τα avi σε mpeg και στην συνέχεια το TMPGEnc DVD Author για να φτιάχνω το dvd με το μενού.

Edit: με το winavi μπορεί να μην φτιάχνεις μενού στο δισκάκι σου αλλά είναι το πιο γρήγορο πρόγραμμα όσο αφορά τις μετατροπές και όπως είπα με πολύ καλά αποτελέσματα. Απο την άλλη το TMPGEnc φτιάχνει κάπως καλύτερα mpeg αλλά είναι πολύ πιο αργό. Αν θέλεις σώνει και καλά μενού στο δισκάκι και δεν σε νοιάζει να αφήσεις το pc να δουλεύει για μερικές ώρες δοκίμασε...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikkosnet (29 Νοέ. 2004 , 21:24)

Kαλησπερα παιδες! Θελουμε με εναν φιλο να μετατρεψουμε divx ταινιες, σε dvd! Eχουμε βρει αυτο . Το ξερει κανεις? Εχετε να προτεινετε τιποτα καλυτερο?

Nero φίλε μου, εύκολο αξιόπηστο γρήγορο. Κατεβάζεις το Nero vesion express και κάνεις ότι θες.

Όλα καλά.

Xμμμμ βασικα το προγραμμα που κατεβασα δεν λεει και πολλα! Θα δοκιμασουμε και τα υπολοιπα! Ευχαριστουμε guys!! ;)

παίδες να κάνω και εγώ μια ερώτηση;

εχω πολλές ταινίες σε DIVx ή avi

και θέλω να τις γράψω σε dvd για να τις βλέπω και στην φέτα.

αυτό γίνεται με τα προγράμματα που αναφέρετε παραπάνω;;; :confused:

αν όχι μήπως μπορείτε να πείτε πως;

defy+

LG G2

XZ1

Poco F2 pro

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος papathvas ( 1 Δεκ. 2004 , 01:34)

παίδες να κάνω και εγώ μια ερώτηση;

εχω πολλές ταινίες σε DIVx ή avi

και θέλω να τις γράψω σε dvd για να τις βλέπω και στην φέτα.

αυτό γίνεται με τα προγράμματα που αναφέρετε παραπάνω;;; :confused:

αν όχι μήπως μπορείτε να πείτε πως;

NeroVision Express

CyberLink PowerDirector

Όλα καλά.

• 1 month later...
To idio problima icha kai ego .den thimame posa programata dokimasa itan arga kai to apotelesma tipota tora katebazo tenies se morfi avi kai tis grafo me nerovision na echome cable ,kai na min blepome mia tenia kathe mera.Ta avi grafonte se cdr kai ta mpeg se dvd.Poli pou ascholiounte me ayto to spor edo den chrisimopoioune nero alla kapoio allo programa legontas ine kalitero.

Οδηγίες για τη «Νόσο των πτηνών»

http://img101.imageshack.us/img101/6465/g7su.th.png

• 1 month later...

Παιδιά δεν ανοίγω νέο θέμα συζήτησης, ρωτάω εδώ. θέλω να αγοράσω κάποιο επιτραπέζιο DVD Player (φέτα) και θέλω να παίζει και ταινίες DivX-Xvid.

Σε πολλά μοντέλα που είδα στο ίντερνετ και τα οποία γράφουν ότι παίζουν DivX κανένα μα κανένα μοντέλο δεν αναφέρει ότι παίζει και Xvid. Έχω και αρκετές ταινίες με αυτή την κωδικοποίηση.

Τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση; Το ότι παίζει DivX μια φέτα, εννοείται ότι παίζει και Xvid ή χρειάζεται να έχει ειδική αναφορά σε αυτό; :worry:

Τα περισσότερα παίζουν xvid μετά από αναβάθμιση firmware. Το Philips 720 π.χ. ξέρω σίγουρα ότι παίζει και xvid.

Τα περισσότερα παίζουν xvid μετά από αναβάθμιση firmware. Το Philips 720 π.χ. ξέρω σίγουρα ότι παίζει και xvid.

Εμ ναι, αλλά μιλάς για αναβάθμιση φέτας λες και είναι κάτι πολύ απλό. :O

Αυτό γίνεται σε σέρβις εντός εγγύησης, μετά από διαδικασία, γιατί το θες, ανακρίσεις κλπ. :p Δεν υπάρχει κάποιος στερεότυπος κανόνας που να δηλώνει ότι όσα παίζουν DivX σημαίνει αυτομάτως ότι παίζουν και Xvid;

Ε, όχι δεν υπάρχει κανόνας - το κάνεις μόνος σου. Μπαίνεις στο site της εταιρίας ή σε κάποιο forum χρηστών κλπ και κατεβάζεις ένα μικρό bin αρχειάκι το οποίο καις σε CD-R.

Με αυτή τη διαδικασία κάνεις συμβατή τη συσκευή με οποιοδήποτε νέο video compression format σκάσει μύτη στο μέλλον.

Γιατί όμως δεν αγοράζεις μία συσκευή όπως η YAMADA 6600 που διαβάζει και τα δύο format να ξεμπερδεύεις;

Εμ ναι, αλλά μιλάς για αναβάθμιση φέτας λες και είναι κάτι πολύ απλό. :O

Αυτό γίνεται σε σέρβις εντός εγγύησης, μετά από διαδικασία, γιατί το θες, ανακρίσεις κλπ. :p Δεν υπάρχει κάποιος στερεότυπος κανόνας που να δηλώνει ότι όσα παίζουν DivX σημαίνει αυτομάτως ότι παίζουν και Xvid;

Mα τι λες τώρα... σιγά μην έλεγα ότι αξίζει να το αγοράσεις αν είναι να πρέπει να το πας σε service για να κάνεις αναβάθμιση. Μόνος σου μπορείς να την κάνεις και έχει μεγάλη σημασία γιατί αλλάζουν διάφορα πράγματα σ'αυτά τα players, π.χ. πως δείχνει τους υπότιτλους (γιατί βλέπουν τα αρχεία .srt) και ένα σωρό άλλο.

Έχω πάρει το Yamada 6700 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!Έχω κάνει αναβάθμιση με το τροποποιημένο firmware για τα ελληνικά και είναι οκ.Τώρα περιμένουμε το καινούριο που θα προσθέτει και άλλες επιλογές και θα έχει περισσότερες δυνατότητες.Έχει βγει κι ένα άλλο μετά από αυτό που έβαλα εγώ αλλά από ότι άκουσα από κάτι παιδιά καλύτερα να περιμένουμε να βγει το πιο καινούριο.

Η αναβάθμιση είναι παιχνιδάκι!Αφού κατεβάσεις το κατάλληλο αρχείο το γράφεις σε ένα δισκάκι με τις κατάλληλες επιλογές και η αναβάθμιση γίνεται αυτόματα σε κάνα 2λεπτο!

Ότι έχω βάλει πάντως να το παίξει δνε έιχε κανένα πρόβλημα!Αν θες να μάθεις τιμή το πήρα 85€.

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Έχω πάρει το Yamada 6700 και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος!Έχω κάνει αναβάθμιση με το τροποποιημένο firmware για τα ελληνικά και είναι οκ.Τώρα περιμένουμε το καινούριο που θα προσθέτει και άλλες επιλογές και θα έχει περισσότερες δυνατότητες.Έχει βγει κι ένα άλλο μετά από αυτό που έβαλα εγώ αλλά από ότι άκουσα από κάτι παιδιά καλύτερα να περιμένουμε να βγει το πιο καινούριο.

Η αναβάθμιση είναι παιχνιδάκι!Αφού κατεβάσεις το κατάλληλο αρχείο το γράφεις σε ένα δισκάκι με τις κατάλληλες επιλογές και η αναβάθμιση γίνεται αυτόματα σε κάνα 2λεπτο!

Ότι έχω βάλει πάντως να το παίξει δνε έιχε κανένα πρόβλημα!Αν θες να μάθεις τιμή το πήρα 85€.

Απλά ρε παιδιά σε όλα τα online καταστήματα που κοίταξα ΚΑΝΕΝΑ δεν αναφέρει ότι παίζει Xvid. Τα περισσότερα γράφουν μόνο DivX, άντε και να γράφουν MPEG-4. Ίσως το Xvid συμπεριλαμβάνεται εδώ.

Πώς βρίσκεις το αρχειάκι αναβάθμισης; Μπορείς να το κάνεις και σε άλλα DVD Players που δεν υποστηρίζουν εξαρχής και να περάσεις το format του Divx-Xvid; :confused:

http://www.techteam.gr/phpBB2/dload.php?action=file&id=668&sid=e8ffa45c1cae9f87f179ccaa080ea862

Το δοκίμασα και είναι γρήγορο, freeware και πολύ εύκολο!

Που είναι?

Απλά ρε παιδιά σε όλα τα online καταστήματα που κοίταξα ΚΑΝΕΝΑ δεν αναφέρει ότι παίζει Xvid. Τα περισσότερα γράφουν μόνο DivX, άντε και να γράφουν MPEG-4. Ίσως το Xvid συμπεριλαμβάνεται εδώ.

Απο ο,τι ξερω αυτο ειναι επειδη επισημα δεν εχουν δωσει οι δημιουργοι σε κανεναν την αδεια να λεει οτι αναπαραγει κανονικα το xvid format.Ετσι τουλαχιστον ειχα διαβασει.

Οσο για divx->dvd ,εγω χρησιμοποιω αποκλειστικα το Nerovision Express ,το οποιο ειναι εξαιρετικα αργο κατα την αποψη μου,αλλα φτιαχνει αρκετα προσαρμοζομενα μενου.

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Πώς βρίσκεις το αρχειάκι αναβάθμισης; Μπορείς να το κάνεις και σε άλλα DVD Players που δεν υποστηρίζουν εξαρχής και να περάσεις το format του Divx-Xvid; :confused:

Παίζει και Xvid.Τα περισσότερα(για να μην πω όλα γιατί κάποια μπορεί να είναι λίγο παλιά ή απλώς να μην έχουν σωστή υποστήριξη) που λένε ότι υποστηρίζουν το DivX υποστηρίζουν και Xvid.Το Yamada 6700 πάντως τα παίζει όλα!Το έχω δοκιμάσει.Τις αναβαθμίσεις τις βρίσκεις στα επίσημα sites αλλά τις τροποποιημένες που χρειαζόμαστε εμείς για την σωστή υποστήριξη των ελληνικών υπότιτλων τις βρίσκουμε από άλλα όπως το

http://mtz.softpedia.com/index.php?option=com_weblinks&catid=2&Itemid=4

που στην συγκεκριμένη κατηγορία έχει για τα Yamada.

Άσκηση & Τρόπος Ζωής

Όσα θέλετε να μάθετε για την άσκηση...!

http://askisitroposzwis.blogspot.gr/

Ρε παιδιά xvid divx 3ivx και τα συναφή είναι όλα MPEG-4. Το ίδιο chipάκι τα διαβάζει. Το θέμα είναι αν το chip μπορεί να χειριστεί σωστά τα διάφορα settings με τα οποία έχει κωδικοποιηθεί η ταινία (b-frames, q-pel, gmc, etc).

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση και θα πρότεινα στους mods να γενικευτεί λίγο ο τίτλος ή να μπει ως επισημασμένο για "τα πάντα γύρω από DivX".

Δεν μου απάντησε κάποιος για το αν μπορούμε να προσθέσουμε σε κάποιο απλό DVD Player το Divx format.

Το Divx Firmware site που μας δίνεις φίλε runner είναι ομολογουμένως πολύ καλό, απλά είναι για λίγες μάρκες μόνο. Δεν έχει πχ. Sony ή και άλλες.

E μα ... μόνο αν η συγκεκριμένη συσκευή παίρνει αναβάθμιση - ποιος είπε ότι γίνεται σε όλες;

Θυμάμαι σε κάποιο παλιότερο Hi-Tech που είχε αναλυτικές πληροφορίες για τα κλειδώματα της κάθε συσκευής, με ποιο συνδυασμό απ' το remote μπαίνεις στο service menu (ουσιαστικό αυτό σε ενδιαφέρει για το δικό σου DVD player) και άλλα.

Θέλει ψάξιμο κι από μόνος σου φίλε - μην περιμένεις να στα πούνε όλα σ΄ένα forum.

Το πρόγραμμα winavi είναι πολύ καλό για μετατροπή DivX σε DVD και άμα το σπάσεις και εξαφανίσεις και τα γράμματα στο κέντρο (μετά από κόπο τα κατάφερα) γίνεται ακόμα καλύτερο. Το ερώτημά μου είναι το εξής: Ας πούμε έχω μια DivX ταινία και ελληνικούς υποτίτλους σε αρχειάκι .srt. Πώς μπορούμε να κάψουμε και τους υποτίτλους μαζί με την ταινία για μετατροπή σε DVD; Δεν βλέπω κάποια επιλογή από το winavi.

Θέλει ψάξιμο κι από μόνος σου φίλε - μην περιμένεις να στα πούνε όλα σ΄ένα forum.

Δεν υποχρεώνει κανείς κανέναν να απαντάει, όλα γίνονται με τη θέληση του καθενός. :!:

Λοιπόν απαντάω μόνος μου. :p Βρήκα έναν οδηγό για πρόσθεση υποτίτλων σε ταινία και ενσωμάτωση σε αυτήν εδώ

E μα ... μόνο αν η συγκεκριμένη συσκευή παίρνει αναβάθμιση - ποιος είπε ότι γίνεται σε όλες;

Θυμάμαι σε κάποιο παλιότερο Hi-Tech που είχε αναλυτικές πληροφορίες για τα κλειδώματα της κάθε συσκευής, με ποιο συνδυασμό απ' το remote μπαίνεις στο service menu (ουσιαστικό αυτό σε ενδιαφέρει για το δικό σου DVD player) και άλλα.

Mόνος του δεν μπορεί να βρεί κανείς το service μενού ....αλλά και αυτό ισχύει μόνο για να το κάνεις region free ,όχι "να προσθέσουμε σε κάποιο απλό DVD Player το Divx format"