VeCo Δημ. January 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2011 Προσωπικά επιλέγω να λειτουργώ καλή τη πίστη. Οπότε δεν θέλω να σκεφθώ ούτε για πονηρούς σκοπούς ούτε για ανευθυνότητες από οιονδήποτε. Συνεπώς δική μου συμβουλή - και φρονώ η ουσιαστική λύση - είναι προτού αγοράσετε κάτι να προβείτε σε μία εκτεταμένη έρευνα αγοράς, τόσο σε διαδικτυακά, όσο και σε φυσικά καταστήματα. Αυτά και συνεχίζουμε επί του θέματος. :) Παράθεση This blessed plot, this earth, this realm, this England... William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1 London is a state of mind Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tazio Δημ. January 3, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 3, 2011 (edited) Σκέφτομαι να πάρω και ένα σπορ ρολόι και μετά από αυτά που έχω δει εδώ και κάτι βιντεάκια με τεστ αντοχής κατέληξα σε G-Shock! Είμαι ανάμεσα στο Mudman (http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=7784) και στο Gulfman (http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=5434). Γενικά σαν ρολόι μου αρέσει πιο πολύ το πρώτο αλλά σε αυτό κρατάει 3 χρόνια η μπαταρία ενώ στο δεύτερο κρατάει 7!!! (Παρόλο που έχουν την ίδια μπαταρία.. CR2025). Και τα δυο είναι πράγματι υπέροχα, δεν είναι τυχαίο ότι ανήκουν στη σειρά master of G και τα δυο. Έχω πάρει εδώ και δέκα ημέρες περίπου το gulfman αν κι εμένα μου άρεσε και το mudman. Ψάχνοντας και δοκιμάζοντας το προτίμησα προτίμησα γιατί, όσο και να ακούγεται παράξενο, τα κουμπιά είναι πιο ελαφριά στη χρήση τους σε σχέση με το mudman. Μόλις χθες έμαθα το λόγο γι αυτή την διαφορά. To gulfman αντί για ελατήρια στα κουμπιά του έχει ελαστικά μαξιλαράκια κι αυτό γιατί όλη η φιλοσοφία του ρολογιού είναι να μην σκουριάζει και όλα του τα μεταλλικά τμήματα που έρχονται σε άμεση επαφή με το νερό είναι από τιτάνιο. Ελατήρια από τιτάνιο δεν υπάρχουν οπότε ... . Το mudman είναι, θεωρητικά πάντα, το πιο "σκληρό", με την έννοια του ανθεκτικού, "G" αν κι όλα είναι πολύ πιο "σκληρά" απ΄ότι μπορεί να αντέξει ο μέσος χρήστης. Έχει περισσότερες δυνατότητες χρονομέτρησης (διπλό χρονόμετρο) και αφύπνισης (ένα παραπάνω ξυπνητήρι σε σχέση με το άλλο). Το άλλο είναι πιο "θαλασσινό" με περισσότερες ενδείξεις σχετικές με τη θάλασσα (παλίρροιες, φάσεις σελήνης). Αν η επόμενη επιλογή/αγορά μου σε "G" δεν είναι το 5600 (σαν κάτι πιο κλασσικό) σίγουρα θα είναι το mudman. Για τη μπαταρία, απ΄όσα διαβάζω και ακούω (έχουν μεν την ίδια μπαταρία αλλά πιθανόν να έχουν διαφορετική διαχείριση την ενέργειά της λόγω διαφορετικής χρήσης για την οποία προορίζεται το καθένα), θα σου έλεγα να μη το σκέφτεσαι και πολύ. Η πρακτική διάρκεια της μπαταρίας και των δυο είναι συνήθως μεγαλύτερη από την αναφερόμενη από την εταιρεία. Ακόμα όμως και τρία χρόνια να κρατήσει κανένα πρόβλημα. Είτε έτσι είτε αλλιώς θα είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία με την αλλαγή της μπαταρίας να κάνεις και ένα καθάρισμα και στεγανοποίηση την οποία αν το χρησιμοποιείς αρκετά και στη θάλασσα λογικά θα την θέλει. Οπότε μη το βλέπεις αρνητικά. Άσε που μέχρι τότε μπορεί να το έχεις βαρεθεί. :lol: Σχετικά με τις τιμές των Casio με την ευκαιρία αυτών που έγραψε ο VIWOW. Το έχω γράψει και παλαιότερα. Οι διαφορές τιμών των ρολογιών της συγκεκριμένης εταιρείας είναι, σε σχέση με την αγορά από το εξωτερικό, ελάχιστη έως ανύπαρκτη και δεν αντισταθμίζει την αμεσότητα αγοράς (το είδα, μου άρεσε, το πλήρωσα, το φόρεσα, έφυγα) από κατάστημα. Στο μετά την αγορά ίσως να ψιλό-υστερεί σαν αντιπροσωπεία αλλά στην τιμή κτήσης όχι. Edited January 3, 2011 by tazio Προσθήκη σχολίου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 @viwow οτι οι καταναλωτες κοιτανε πρωτα εξωτερικο και μετα Ελλαδα δειχνει οτι ο κοσμος ξυπνησε...αν δεν συγκρινει αυτο που θελει με την Ελλαδα κακο δικο του κανει. Οπως και να το κανουμε οταν μπορεις να αγοραζεις φτηνοτερα απο χωρες εντος ε.ε.(αρα νομιμα χωρις ρισκο)δειχνει ποσο λαμογια ειναι ΑΚΟΜΗ στην Ελλαδα. δεν ξερω τι γινετε στα φτηνα ρολογια αλλα στα ακριβα ειναι μεγαλες διαφορες οπως και να το κανουμε Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
luminoso Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 Καλημέρα παιδιά και καλή χρονιά!!! Πάντως εγώ από άποψη και μόνο συνεχίζω να αγοράζω από ελληνικά καταστήματα, και απλά έχω στραφεί τον τελευταίο καιρό σε ηλεκτρονικές αγορές που έχουν μεγαλύτερες προσφορές. Τα e-shops του εξωτερικού με φοβίζουν λίγο, κυρίως όσον αφορά στην αξιοπιστία τους. Θα αγόραζα μόνο από επίσημη αντιπροσωπεία. Βέβαια είναι ένα καλό εργαλείο σύγκρισης τιμών, αλλά... μέχρι εκεί! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 (edited) @kage Tο ότι κάποιοι Ελληνες προτιμούν να αγοράζουν από το εξωτερικό είναι μια ακόμη ένδειξη του επαρχιωτισμού που επικρατεί στη χώρα μας και των στερεοτυπων που σε έναν συντηρητικό λαό έχουν βαθιές ρίζες. Συμβαίνει από παλιά. Αυτοί που ζούσαν σε μικρά χωριουδάκια της Καβαλας της Δραμας ή της Χαλκιδικης τι λες; Τους ήταν το ίδιο ένα πουλοβερ ή ένα παντελόνι αγορασμενο από το χωριό τους με ένα αγορασμενο στη Θεσαλονίκη; Για έναν που ζει στο Καματερο είναι το ίδιο να ψωνίσει από το Κολωνακι; Για έναν από την Αργυρουπολη, να πίνει τον καφέ του στη Γλυφαδα; Να σε διαβεβαιώσω ότι για ένα καλό μηχανικό ρολόι αξίας στο Παρισι τη Γενευη κλπ δεν θα πάρεις δραχμή έκπτωση ενώ εδώ.... Και είναι φυσικό. Πίσω σου στο Παρισι θα περάσουν πολλοί που είναι έτοιμοι να το αγοράσουν όσο-όσο. Κινέζοι, Ρωσσοι, Αμερικανοι, Αραβες... Εδώ αν δεν το πάρει ο ένας που ενδιαφέρεται, ποιος θα το πάρει; Η τιμή πέφτει. Βλέπω όμως ότι και μετά το ποστ μου που αποδεικνύει την Ελλαδα φθηνότερη από το φθηνότερο σάιτ της Ιαπωνίας το στερεότυπο της ξενομανιας παραμένει σε κάποιους. Να σε ενημερώσω ότι όλοι οι Ελληνες που αγοράζουν πολύπλοκα ρολόγια τα παιρνουν από εδώ, ενώ μεγάλο κομμάτι του τζίρου γίνεται στα νησιά από ξένους. Πάντα βέβαια η σφυριχτρα από το πανηγύρι του μεγάλου χωριού, θα έχει την αξία της. Φιλικά Κωστής Edited January 4, 2011 by VIWOW Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geo_chania Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 (edited) @VIWOW Μερικες σελιδες πισω υπαρχει ενα ποστ που δεν μπηκες στον κοπο να σχολιασεις. Λεει εχω μεγαλωσει σε οικογενεια με κλασικη μικρομεσαια επιχειριση (οχι ρολογιων) και εμπειρικα μπορω να πω οτι η λογικη των εμπορων στην Ελλαδα δυστυχως ειναι αρπακολιστικη χωρις να σκεφτονται λιγο μακροπροθεσμα... η αληθεια ειναι οτι εχουν περιθωριο κερδους μεγαλο, ισως οχι τετοιο ωστε να στο δινουν οσο στο ιντερνετ αλλα ικανο ωστε να αποτρεψει τον καταναλωτη να αγορασει απο ιντερνετ... επειδη κοροιδο δεν ειμαι αλλα παραλληλα θελω να στηριζω την τοπικη μας αγορα (ειλικρινα ποναω οταν βλεπω τη Φρυνης στο Παγκρατι -απ'τους πιο κεντρικους δρομους- να εχει 30 μαγαζια ξενοικιαστα)... οταν ομως αντιπροτεινω στον μαγαζατορα την τιμη που εχω δει στο ιντερνετ, ωστε να κανει κατι καλυτερο και ή μου απανταει απαξιωτικα ή με κοιταει σαν χανος, μαλλον φταινε και λιγο για την τωρινη κατασταση... γιατι λοιπον να μην παω 2 μερες στο Λονδινο, να ψωνισω απο εκει και να εχω χαλασει συνολικα μαζι με τα οδοιπορικα-διαμονη-ψωνια λιγοτερα απ'οτι θα χαλαγα εδω σε ενα απογευμα στην Ερμου??? και δεν ειναι θεωρια, το εχω κανει ηδη 2 φορες και μαλλον θα συνεχισω... γιατι να μην παρω απο το Ιντερνετ το καροτσι της μικρης μου που εδω εκανε 599€ (Chicco 3in1) και μου το εφεραν απο σαιτ της Ιταλιας εξω απο το σπιτι μου 380€??? τελος γιατι να μην παρω το IWC που ζαχαρωνω, με ενα αυθημερον ταξιδι στο Λουξεμβουργο κλπ.κλπ.κλπ.??????ξερεις τι? μην μου το δωσεις 4500, αλλα ουτε 6000 ρε φιλε...δωστο μου 5000...θα τα φαω τα +500, οχι ομως και +1500... διοτι οταν αγοραζεις χονδρικη 900€ και το πουλας αρχικη στον πελατη 2500 και για να δειξεις ποσο ιδιαιτερος ειναι ο καθε πελατης, "ξεβρακωνεσαι" στα 1750 (30% εκπτωση, ΟΥΑΟΥ), εισαι αξιος της μοιρας σου που μας δουλευεις κιολας... συγνωμη... Τι εχεις να πεις για αυτο? Στη ουσια ερχετε σε αντιθεση με τα λεγομενα σου. Οσο αφορα τις συγκρισεις που κανεις, με διαφορα προιοντα, γνωμη μου ειναι οτι ειναι λιγο εως πολυ ακυρες. Edited January 4, 2011 by geo_chania ξεχασα κατι να γραψω Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hurin Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 Ο φίλος VIVOW έχει δική του επιχείρηση με ρολόγια και προφανώς και θέλει να υποστηρίξει τον κλάδο του. Όλοι εμείς οι υπόλοιποι, που ξέρουμε πόσα λεφτά έχουμε στην τσέπη μας μέχρι το τελευταίο cent, έχουμε την επιλογή να τα διαθέσουμε όπου θέλουμε, και να μην αισθανόμαστε ηλίθιοι που το πληρώσαμε στον Έλληνα έμπορο στην διπλάσια τιμή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 (edited) @hurin Κατ' αρχάς δεν έχω επιχείρηση που πουλάει ρολόγια, είμαι εκδότης του περιοδικού WOW για τα ρολόγια, ενα portal για ρολόγια το clepsydre και έκανα για 11 χρόνια το Σαλόνι Υψηλής Ωρολογοποιίας Very Important Watches. Ήδη από δεκατία είχα την ευχέρια να μεταφέρω τη δραστηριότητά μου στο εξωτερικό και το τελευταίο διάστημα είναι το αντικείμενο της δουλειάς μου. Οπότε δεν έχω τέτοιου είδους δεσμεύσεις. Είμαι ΑΛΗΘΙΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ και μπορείς να το δείς εύκολα στο τελευταίο μου τεύχος, όπου έχω ένα αφιέρωμα στη συλλογή Opus του Harry Winston και ανάμεσα σε αυτούς που σχολιάζουν είναι ο Laurent Picciotto, ιδιοκτήτης του καλύτερου καταστήματος ρολογιών του Παρισιού ενώ το οπισθόφυλλο είναι του εδώ αντιπρόσωπου της εταιρείας HW. Λοιπόν τα "συμφέροντά" μου δεν τα "υπηρετώ" με τον τρόπο που συνήθως ο κόσμος τα αντιλαμβάνεαι. Θεωρώ ότι πιο σημαντικό από τον καλύτερο διαφημιζόμενό μου, είναι το κοινό που διαβάζει και αγοράζει το ρολόι μου. Τώρα αν δεν κατάλαβες ότι στο ιαπωνικό σαιτ τα ρολόγια είναι ακριβότερα, τι να κάνω; Απλά νούμερα είναι. 204 ευρώ είναι περισσότερα από 160-170 με αρχική 191! Σου είναι δύσκολο να το καταλάβεις; ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΙΑΠΩΝΙΚΟΥ ΣΑΙΤ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΩΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΟ, ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ, ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣ ΤΙΜΗΣ; ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ ΡΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ HURIN. Στον φίλο από τα Χανιά, τώρα. Το διάβασα το ποστ, αλλά θα πρεπει να ξέρεις ότι εσύ μεταφέρεις την εμπειρία σου από άλλους χώρους στο ρολόι. Έχω υπάρξει 15 χρόνια φωτογράφος, μόδας μεταξύ άλλων και γνωρίζω το χώρο του ρούχου πολύ καλά, καθώς και των επίπλων κλπ. Δεν έχουν καμία σχέση τα ποσοστά των ρολογιών με των άλλων ειδών. Το κατάστημα που πουλάει ένα ρολόι έχει περιθώριο 24 (όταν μιλάμε για τις πιο δημοφιλείς εταιρείες και εύκολες στην πώληση εταιρείες Rolex, Cartier.), έως 40% (για εταιρείες πιο δύσκολες με μικρότερο κοινό). Όπως καταλαβαίνεις αυτο είναι μακριά από τα 200+% που έχουν ρούχα, έπιπλα και προφανώς το καρότσι που αναφέρεις. Και βέβαια πρέπει να αφαιρεσεις την έκπτωση που θα σου κάνουν 10-35% εύκολα και τα έξοδα διαφήμισης, στησίματος μαγαζιού, ενοικίου, υπαλλήλους κλπ. Δεν ξέρω πόσο δύσκολο σας είναι να το καταλάβετε, αλλά οι εισαγωγείς τεράστιων ονομάτων στο ρολόι δεν είναι τόσο πλούσιοι όσο οι ρουχαλάδες κλπ. Απλά μαθηματικά είναι. Βλέπεις geo chania ότι εγώ το ποστ σου το διάβασα. Εσύ το ποστ μου που λέει για το πως αγόρασα τα έπιπλά μου στην ιταλία 50% κάτω από την μετά την έκπτωση τιμή που βρήκα στην Ελλάδα κλπ, το διάβασες; Δεν έχω ταμπού με τις αγορές στο εξωτερικό. Οι λάθος υπολογισμοί και το να σε πιάνουν κορόιδο με ενοχλεί. Αντέδρασα στην βλακεία να εκθειάζουμε δύο σαιτ ιαπωνικά που πουλούν ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ απο την Ελλάδα. Αν πουλούσαν κάτι που δεν βρίσκεις εδώ, κανένα πρόβλημα. Και σκέψου ότι αυτός που σου στέλνει από την ιαπωνία "τσεπώνει" και το ΦΠΑ που κανονικά σου ανήκει. Αλλά αυτός δεν είναι λαμόγιο. Μόνο ο γείτονάς μας στην Ελλάδα "απολαμβάνει" αυτόν τον τίτλο. Ο ξένος είναι "κύριος" ότι και να κάνει. Σκέψου ότι κανείς σας δεν εντυπωσιάστηκε που το σαιτ που εκθειάζατε είναι ακριβότερο από την Ελλάδα. ΤΟΣΟΣ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΣΜΟΣ. Δεν έχω κανένα προσωπικό λόγο να επιμένω εκτός του ότι μου κάνει γελοία η εικόνα αυτού που "πάει για μαλλί και βγαίνει κουρεμένος" Και δεν πρέπει να ξεχνούν τα μέλη που γράφουν ότι εκτός από επαγγελματίας του χώρου είμαι και καταναλωτής και μάλιστα αρκετά δραστήριος για πολλά χρόνια στο χώρο των ρολογιών και όχι μόνο. Φιλικά Κωστής Edited January 4, 2011 by VIWOW Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hurin Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 Δεν είμαι έμπορος ούτε έχω συμφέροντα. Απλά μου αρέσει να βγαίνω που και που από το μαντρί για να βλέπω πως λειτουργούν οι σωστές-ανταγωνιστικές αγορές. Παραδείγματα : http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002KGKPOI/ref=oss_product ~220€ http://www.e-silver.gr/index.php?target=products&product_id=35792 460€ http://www.amazon.co.uk/Seiko-Arctura-Gents-Chronograph-Alarm/dp/B001EN89GY/ref=wl_it_dp_o?ie=UTF8&coliid=IGI8PWLEKVZUO&colid=3VC082GHWNGLX ~264€ http://www.oro.gr/index.php?target=products&product_id=4120 ~430€ http://www.amazon.co.uk/Seiko-Premier-Alarm-Chronograph-SNAD25P1/dp/B002OIHNDI/ref=wl_it_dp_o?ie=UTF8&coliid=I2QCH49SWC7ZZM&colid=3VC082GHWNGLX ~233€ http://www.oro.gr/index.php?target=products&product_id=4047 ~428€ http://www.amazon.co.uk/Seiko-Premier-Kinetic-Bracelet-SNL041P1/dp/B000XSDGHI/ref=wl_it_dp_o?ie=UTF8&coliid=I1YXUCA9BA1745&colid=3VC082GHWNGLX ~322€ http://www.mertzios.gr/products/seiko/seiko_premier_kinetic_snl041p1 ~647 :blink: http://www.amazon.co.uk/Seiko-Sportura-Alarm-Chronograph-SNAD23P1/dp/B002KGISLU/ref=wl_it_dp_o?ie=UTF8&coliid=I1YQ22JPCGOI6O&colid=3VC082GHWNGLX ~264€ http://multistore.gr/shop/product_info.php?cPath=478_653_673&products_id=7663 500€ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 1. Έβαλες παραδείγματα μόνο με Seiko, ενώ έχω γράψει ότι η Seiko εδώ και λίγο καιρό προσπαθεί να επιβάλλει ίδιες τιμές σε όλο τον κόσμο. 2. Έβαλες τιμές από μια χώρα και μόνο (την Αγγλία) όπου το νόμισμά της έπεσε πριν λίγο καιρό απότομα. Συνέπεια είναι ρολόγια που έχουν αγοραστει παλιότερα να έχουν παλιά τιμή. Και οι 365 λίρες αρχική του πρώτου παραδείγματος ήταν πριν λίγο καιρό περισσότερα λεφτά από τα 540 ευρώ του ελληνικού σαιτ. 3. Έβαλες ελληνικά παραδείγματα σαιτ που έχουν το ρολόι επίσημα και σαιτ που δουλεύουν με την παράλληλη (= ψιλοπαράνομα και χωρίς εγγύηση), μπερδεύοντας τις τιμές και τις εκπτώσεις όπως πιθανως κάνεις στο μαντρί με το γάλα της Μαγδάλως με της Μαρίκας (οι δύο καλύτερες κατσίκες), αλλά στην ωρολογοποιία δεν είναι το ίδιο. ΓΕΝΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η SEIKO ΕΙΝΑΙ 10%. ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, Ή ΠΑΛΙΟ ΣΤΟΚ, Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ή ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ Ή ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΟ ΣΤΟΚ ΚΛΠ. Αν θέλετε ρολόι με αυτόν τον τρόπο, τότε μπορείτε να αγοράσετε και κινητό κλεμμένο από πλανόδιο στους δρόμους. Μη το συγκρίνετε όμως με το αυθεντικό. Επίσης πολλά σαιτ, έχουν ρολόγια για "κράχτη" που αν τα παραγγείλεις δεν υπάρχουν, αφού κάποιος που δεν είναι επίσημος, εύκολα κάνει "παιχνίδια"... Δεν μπορώ να καταλάβω την κουτοπονηριά που οδηγεί κάποιους στο συμπέρσαμα ότι οι επίσημοι αντιπρόσωποι (που αντικειμενικά έχουν επενδύσει σε κάτι έχουν υπαλλήλους, νόμιμα χαρτιά κλπ) είναι λαμόγια, ενώ αυτοί που διακινούν ρολόγια άγνωστης προέλευσης χωρίς ή με ψεύτικα χαρτιά κλπ, είναι "φιλάνθρωποι" που σκέφτονται το καλό σας μόνο!!!!!!!!!!!... Φιλικά Κωστής ΥΓ. Το σχόλιο για τις κατσίκες δεν είναι ειρωνικό, απλά μια χιουμοριστική αναφορά, ως αντίδοτο στα απαράδεκτα και αστήρικτα, αλλά και επικίνδυνα που διαβάζω. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΚΛΕΒΕΙ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ; Και ένα ψεύτικο κόσμημα Cartier στοιχίζει το 1/5 από το αληθινό. Είναι ομως το ίδιο; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hurin Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 1. Έβαλες παραδείγματα μόνο με Seiko, ενώ έχω γράψει ότι η Seiko εδώ και λίγο καιρό προσπαθεί να επιβάλλει ίδιες τιμές σε όλο τον κόσμο. 2. Έβαλες τιμές από μια χώρα και μόνο (την Αγγλία) όπου το νόμισμά της έπεσε πριν λίγο καιρό απότομα. Συνέπεια είναι ρολόγια που έχουν αγοραστει παλιότερα να έχουν παλιά τιμή. Και οι 365 λίρες αρχική του πρώτου παραδείγματος ήταν πριν λίγο καιρό περισσότερα λεφτά από τα 540 ευρώ του ελληνικού σαιτ. 3. Έβαλες ελληνικά παραδείγματα σαιτ που έχουν το ρολόι επίσημα και σαιτ που δουλεύουν με την παράλληλη (= ψιλοπαράνομα και χωρίς εγγύηση), μπερδεύοντας τις τιμές και τις εκπτώσεις όπως πιθανως κάνεις στο μαντρί με το γάλα της Μαγδάλως με της Μαρίκας (οι δύο καλύτερες κατσίκες), αλλά στην ωρολογοποιία δεν είναι το ίδιο. ΓΕΝΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η SEIKO ΕΙΝΑΙ 10%. ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, Ή ΠΑΛΙΟ ΣΤΟΚ, Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ή ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ Ή ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΟ ΣΤΟΚ ΚΛΠ. Αν θέλετε ρολόι με αυτόν τον τρόπο, τότε μπορείτε να αγοράσετε και κινητό κλεμμένο από πλανόδιο στους δρόμους. Μη το συγκρίνετε όμως με το αυθεντικό. Επίσης πολλά σαιτ, έχουν ρολόγια για "κράχτη" που αν τα παραγγείλεις δεν υπάρχουν, αφού κάποιος που δεν είναι επίσημος, εύκολα κάνει "παιχνίδια"... Δεν μπορώ να καταλάβω την κουτοπονηριά που οδηγεί κάποιους στο συμπέρσαμα ότι οι επίσημοι αντιπρόσωποι (που αντικειμενικά έχουν επενδύσει σε κάτι έχουν υπαλλήλους, νόμιμα χαρτιά κλπ) είναι λαμόγια, ενώ αυτοί που διακινούν ρολόγια άγνωστης προέλευσης χωρίς ή με ψεύτικα χαρτιά κλπ, είναι "φιλάνθρωποι" που σκέφτονται το καλό σας μόνο!!!!!!!!!!!... Φιλικά Κωστής ΥΓ. Το σχόλιο για τις κατσίκες δεν είναι ειρωνικό, απλά μια χιουμοριστική αναφορά, ως αντίδοτο στα απαράδεκτα και αστήρικτα, αλλά και επικίνδυνα που διαβάζω. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ. Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΛΟΓΙΚΗ ΔΕΧΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΚΛΕΒΕΙ, ΑΛΛΑ Ο ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΣ; Και ένα ψεύτικο κόσμημα Cartier στοιχίζει το 1/5 από το αληθινό. Είναι ομως το ίδιο; 1. Έβαλα παραδείγματα από ρολόγια που ήθελα να αγοράσω κατά τη διάρκεια των εορτών, έχοντας μεγάλη συμπάθεια στη Seiko. 2. Δεν έχει πέσει ιδιαίτερα η λίρα, τον μάρτιο ήταν στα 1.10. Ακόμα και τον ιούλιο που ήταν στα 1.23, η διαφορά με την τωρινή τιμή είναι 6%. 3. Δεν γνωρίζω πως να ξεχωρίσω τη παράλληλη αγορά. Τις τιμές τις πήρα από το skroutz.gr και να ξέρεις ότι στα μαγαζιά στη πανεπιστημίου η τιμή ήταν 540€. Δεν μου αρέσει ο αφορισμός που κάνεις ότι "ΓΕΝΙΚΑ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η SEIKO ΕΙΝΑΙ 10%. ΟΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΡΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΑ, Ή ΠΑΛΙΟ ΣΤΟΚ, Ή ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΜΑΡΚΑ ΚΑΙ ΠΟΥΛΑΕΙ ΟΣΟ-ΟΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ Ή ΝΑ ΕΚΔΙΚΗΘΕΙ Ή ΝΑ ΞΕΦΟΡΤΩΘΕΙ ΤΟ ΣΤΟΚ ΚΛΠ." Τί θα πει να χαλάσει την αγορά? Στα στοκ ρολόγια να μην πέσει η τιμή τους αφού έρχεται η νέα σειρά? Δεν καυτηριάζεις ότι δεν γίνονται πραγματικές εκπτώσεις, αλλά τα κρατάνε στη βιτρίνα ψάχνοντας το κορόιδο. Τέλος, το Amazon δεν πουλάει ψεύτικα ρολόγια ή μαιμούδες. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 (edited) Δεν μπορώ να χαλάσω όλη την ημέρα μου, για να καταλάβεις. Οι υπόλοιποι προφανώς καταλαβαίνουν. Για τη λίρα δεν μιλάμε για πριν 4 μήνες... Το ότι δεν καταλαβαίνεις ότι μια τεράστια εταιρεία σαν την Seiko έχει όριο στις εκπτώσεις, είναι χαραακτηριστικό. Το ρολόι δεν είναι ρούχο να περνάει η σεζόν του. Κρατάει την ίδια τιμή μέχρι να αποσυρθεί. Το αμαζον μπορεί να είναι μεγάλο σαιτ, αλλά οι εταιρείες απαγορεύουν την παράδοση σε άλλη χώρα. Οπότε όταν σου παραδίδει εσένα στην Ελλάδα είναι παράνομο και για το λόγο αυτό ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ ΕΓΓΥΗΣΗ. ΑΝ ΣΟΥ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΖΕΙ, ΤΙΝΑΖΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΦΡΑΓΙΣΕ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ. Απλά στηρίζεσαι στο μπάχαλο που υπάρχει λόγω αλλαγών στην διεθνή αγορά και τελικά την πατάτε. Με γειά σας με χαρά σας. Καλές αγορές και καλή τύχη, το ρίσκο είναι δικό σου... Φιλικά Κωστής ΥΓ. Αφού την ψάχνεις τόσο, γιατί δεν μπαίνεις στο επίσημο σαιτ ή να πάρεις ένα τηλέφωνο την αντιπροσωπεία να δείς ποια σαιτ είναι νόμιμα, αφού δεν ξέρεις; ΥΓ2. ΠΑΡΕΛΕΙΨΑ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ "ΝΑ ΧΑΛΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ" Λοιπόν όσο και να μην το καταλαβαίνεις και να μην σου είναι σημαντικό, υπάρχει μια αγορά ρολογιών. Οι εταιρείες αυτές δεν είναι ουρανοκατέβατες. Έχουν δημιουργηθεί πριν από δεκαετίες ή και αιώνες και απασχολούν σήμερα εκατομμύρια ανθρώπους. Πρέπει λοιπόν ο κύριος Hattori που έχει τη Seiko αν θέλει να μην την κλείσει και να αφήσει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους στο δρόμο (φαντάζομαι ότι καταλαβαίνεις ότι μετά από 140 χρόνια Ιστορίας και με μερικές δεκάδες ή και εκατοντάδες εκατομμύρια ρολόγια το χρόνο, ότι τη "βγάζει" ακόμη και αν το κλείσει το εργοστάσιο!!!!!!!!!!!!), να φροντίσει το ρολόι του να έχει μια σταθερή και εννιαία παρουσία σε όλο τον πλανήτη και να υπάρχει μια πολιτική τιμών και συλλογών που (του επιτρέπεις ελπίζω) να την ελέγχει ο ίδιος. Όταν λοιπόν κάποιος συνεργάτης δεν του κάνει, και η εταιρεία τον σταματήσει (συμβαίνει μερικές φορές) ο ασυνείδητος, απερχόμενος πωλητής ρολογιών (κατάστημα) να πουλάει το στοκ που έχει σε εξευτελιστική τιμή για να το ξεφορτωθεί, αλλά και για να βρίσκονται κάποιοι ανα τον κοσμο να πιστεύουν (όπως εσύ καλή ώρα) ότι μπορείς να βρεις 50% σε ένα ρολόι, νόμιμα! Μου έχει τύχει σε άλλο φόρουμ όπου κάποιος εκθείαζε την ωραία τιμή που είχε αγοράσει στην Αμερική ένα Zenith, μόνο που μετά από δική μου πίεση αποκάλυψε μόνος του, ότι το ρολόι είχε πρόβλημα τελικά στη στεφάνη και ο πωλητής δεν το διόρθωνε, αλλά του το διόρθωσε ο Έλληνας αντιπρόσωπος (τον οποίο στο πρώτο ποστ είχε βρίσει ως πανάκριβο). Τότε εγώ μίλησα στην Zenith και μάθαμε ότι ο πωλητής στην Αμερική είχε χάσει την δυνατότητα να πουλάει τα ρολόγια της εταιρείας και γι αυτό έκανε τόση έκπτωση, αλλά και δεν μπορούσε να επανορθώσει τη ζημιά που είχε το ρολόι όταν το πούλησε. ΑΥΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ZENITH ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙ, ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ!!!!!!!!!!!!! Αυτη είναι η διαφορά του να βλέπεις κάτι μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα. Όταν το μόνο κριτήριο είναι η τιμή, την πατάς εύκολα ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΩΡΑ; Edited January 4, 2011 by VIWOW Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fanis13 Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 Παιδιά καλησπέρα, Έχω αγοράσει απο site Αμερικής τελικά το παρακάτω ρολόι αφου η διαφορά τιμής ήταν πολυ μεγάλη, στα Χανιά εκανε 1250 ευρώ(μου το άφηνε 1100) και το αγóρασα 880 δολαρια δηλ 671 ευρώ, το παρακάτω ρολόι : http://forums.watchuseek.com/f78/hamilton-x-copter-387121.html Να πω οτι όταν αγοράζω ενα προιόν αν δεν έχει μεγαλη διαφορά τιμής πάντα προτιμώ να το αγοράσω απο ντόπιο μαγαζί ώστε να έχει και την εγγυηση του. Το ρολόι δείχνει να είναι γνήσιο,με τα χαρτιά του και τις σφραγίδες του. Είναι το πρώτο ρολόι αυτόματο που αγοράζω,και αυτο που μέχει εντυπωσιάσει πιο πολυ είναι ο ήχος που κάνει όταν κινείται,ακούγωντας ολα τα ελατηρια-ροτορες να κινουνται ασυμετρα. Ως τωρα έχει καλη ακρίβεια,δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν μπορω να αλλάξω την ημερομηνία τις ώρες 8μμ με 2πμ , σε όλα τα αυτόματα συμβαίνει αυτό; Το μόνο που μου έχει κανει αρνητικη εντύπωση ειναι οτι το βράδυ όπου θεωρητικά οι δείκτες φωσφορίζουνε, εμενα μερικές φορές το κάνουνε, και άλλες παλι σχεδον καθόλου, δεν ξέρω αν είναι λόγω σφάλματος ή λόγω οτι π.χ οταν δεν είναι πολυ φορτισμένο.Το φοράω όλη μέρα παντως. περιμένω σχόλια, ευχαριστώ Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 Το ρολόι που διαλεξες είναι πολύ όμορφο. Το ρολόι που πήρες ανήκει σε μια εταιρεία μέλος του πανίσχυρου Swatch group το οποίο έχει παντού θυγατρικές και όχι αντιπροσώπους. Η διαφορά που περιγράψεις αφορά το ότι δεν πληρωσες δασμους, φόρους, ΦΠΑ και βέβαια το εισηγαγες αδασμολογητο (παράνομα) στην Ελλαδα. Όλα τα μηχανικά απαγορεύεται να τους αλλάξεις ημερομηνία αφού τεθεί σε λειτουργία ο μηχανισμός που την αλλάζει κάθε βράδυ. Ο ροτορας κινείται κυκλικα δηλαδή συμετρικα. Φιλικά Κωστής ΥΓ Δεν είμαι αποτιμητης ηθικών αξιών, ούτε με διασκεδάζει να κάνω τον «σπαστικο», απλά καλό είναι να γνωρίζουμε τι κάνουμε. Και να συγκρίνουμε πορτοκάλια με πορτοκάλια. Και αν είχες αμερικανικό διαβατήριο θα πλήρωνες το 1100-23%=847, αφού οι ξένοι παίρνουν πίσω το ΦΠΑ. Η υπόλοιπη διαφορά έχει να κάνει και με την ισοτιμία €/$. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
alex_n80 Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 με γεια φιλε fanis13 εχω το ιδιο με μπρασελε ομως,ομορφο ρόλοι αν και δεν το φοραω καθημερινα,απο τα αγαπημενα μου! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Aλέξης rotary power Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DartaniaN Δημ. January 4, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 4, 2011 (edited) Παιδιά καλησπέρα, Έχω αγοράσει απο site Αμερικής τελικά το παρακάτω ρολόι αφου η διαφορά τιμής ήταν πολυ μεγάλη, στα Χανιά εκανε 1250 ευρώ(μου το άφηνε 1100) και το αγóρασα 880 δολαρια δηλ 671 ευρώ, το παρακάτω ρολόι : http://forums.watchuseek.com/f78/hamilton-x-copter-387121.html Να πω οτι όταν αγοράζω ενα προιόν αν δεν έχει μεγαλη διαφορά τιμής πάντα προτιμώ να το αγοράσω απο ντόπιο μαγαζί ώστε να έχει και την εγγυηση του. Το ρολόι δείχνει να είναι γνήσιο,με τα χαρτιά του και τις σφραγίδες του. Είναι το πρώτο ρολόι αυτόματο που αγοράζω,και αυτο που μέχει εντυπωσιάσει πιο πολυ είναι ο ήχος που κάνει όταν κινείται,ακούγωντας ολα τα ελατηρια-ροτορες να κινουνται ασυμετρα. Ως τωρα έχει καλη ακρίβεια,δεν μπορώ να καταλάβω γιατι δεν μπορω να αλλάξω την ημερομηνία τις ώρες 8μμ με 2πμ , σε όλα τα αυτόματα συμβαίνει αυτό; Το μόνο που μου έχει κανει αρνητικη εντύπωση ειναι οτι το βράδυ όπου θεωρητικά οι δείκτες φωσφορίζουνε, εμενα μερικές φορές το κάνουνε, και άλλες παλι σχεδον καθόλου, δεν ξέρω αν είναι λόγω σφάλματος ή λόγω οτι π.χ οταν δεν είναι πολυ φορτισμένο.Το φοράω όλη μέρα παντως. περιμένω σχόλια, ευχαριστώ Πολύ ωραίο ρολόι όντως και με γεια σου!!! Πήρα και εγώ Hamilton αυτόματο πριν λίγο καιρό και μέσα στη συσκευασία (δεν ξέρω αν επειδή το πήρες από Αμερική δε τα έδωσαν όλα...) είχε ένα βιβλιαράκι που λέει ό,τι χρειάζεται να ξέρεις για να ρυθμίσεις κάθε μηχανισμό. Αν δε το έχεις ψάξε για πληροφορίες (manual) σχετικά με τις ρυθμίσεις για την ΕΤΑ 7750 εγώ κοίταξα λίγο αλλά δε βρήκα κάτι. Κοίτα εδώ (http://www.marvinwatches.com/uploads/tx_marvincare/ETA_7750_GREC.pdf) πιστεύω θα σε βοηθήσει. Edited January 4, 2011 by DartaniaN Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. January 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2011 (edited) κολλησες με το γα()*&κινεζικο σιτε και την σεικο(που ακομη οπως ειπες προσπαθει να φτιαξει κοινο τιμολογιο)...αν και σου εδειξε καποιος gr vs amazon σιτε και σχεδον το παιρνεις μισοτιμης(μην πεις διαφορα ισοτιμιας +παλιο στοκ το αποτελεσμα μετραει.) ακομη και χωρις εγγυηση(αν ισχυει).Επιπλεον δεν παει να πει οτι δεν θα υπαρχουν και καλυτερες τιμες απο αλλα γνωστα σιτε εντος ε.ε. Αυτο με την εγγυηση εισαι σιγουρος πως δεν ισχυει αν το παρεις απο αλλη χωρα?!!δεν μιλαω για την σεικο που αναφερεις συνεχεια,γενικα για ρολογια. δηλ.οσοι ξενοι παιρνουν ρολογια(μερικων χιλιαδων) απο Ελλαδα δεν θα χουν εγγυηση και στην χωρα τους?!!χλωμο.σιγουρα υπαρχουν international warranty αλλιως του site. π.χ. βλεπω σε ενα σιτε This Pre-Owned Unworn Mont Blanc watch orginated in UAE and has paper work dated 23 May 2010 and comes with the Full Mont Blanc International Warranty, Box and Papers.δεν μιλαει για μεταχειρισμενο απλα εχει εγγυηση απο προηγουμενο μηνα Αλλο αγγλικο σιτε Stamped and Dated Seiko Guarantee εδω μηχανες παιρνεις απο εισαγωγη και εχουν εγγυηση πια. τελος πως διαολο γινετε και ολα τα εμπορικα προιοντα(οχι μονο ρολογια) που κυκλοφορουν στην ευρωπη με το ιδιο νομισμα να εισαγωνται στην ελλαδα με αυξημενο τιμολογια πλην του φπα που προστειθετε να φτανουν στον καταναλωτη με αυξημενη τιμη..Οχι δεν ειναι λαμογια μονο οι ελληνες εμποροι αλλα και το κρατος που αφηνει το καρτελ να κανει οτι γουσταρει. διαφωνω οτι δεν ειναι μοδα το ρολοι.π.χ. αυτα τα χρονια μοδα ειναι τα ρολογια με μεγαλη κασα.Ε δεν νομιζω οτι θα φοραγε κανεις πριν 5+ χρονια τετοια ρολογια. Edited January 6, 2011 by kage Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAZR2 Δημ. January 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2011 (edited) Είναι λυπηρό πάντως το γεγονός οτι κάποιοι επιμένουν να εκφράζουν άποψη και μάλιστα να "την λένε" στον φίλο Viwow τη στιγμή που είναι φανερό από τα λεγόμενά τους αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και από δική τους παραδοχή, οτι έχουν πλήρη άγνοια επί της ουσίας του θέματος!:( Το μόνο που ενδιαφέρει δυστυχώς τον υποψήφιο αγοραστή ρολογιού (και όχι μόνο βέβαια) είναι η τιμή. Ο περισσότερος κόσμος που είναι παντελώς άσχετος με την ιδιαίτερη αγορά των ρολογιών και απλά θέλει ένα ρολόι είτε για πρακτικούς λόγους (να βλέπει την ώρα δηλαδή) είτε γιατί έχει λεφτά και άρα "πρέπει" να έχει ένα καλό ρολόι (!) δεν γνωρίζει οτι δεν μπορεί να αγοράσει ρολόι με τον ίδιο τρόπο που αγοράζει ένα παντελόνι αλλά δυστυχώς αντιμετωπίζει και τις δυο αγορές με τον ίδιο τρόπο! Ναι, τα ρολόγια έχουν διεθνή εγγύηση αντίθετα με τα περισσότερα άλλα είδη που η εγγύηση περιορίζεται συνήθως στην ήπειρο που πωλείται το προϊόν αλλά αυτό ισχύει εφόσον το ρολόι έχει αγοραστεί από νόμιμο εξουσιοδοτημένο κατάστημα είτε φυσικό είτε ηλεκτρονικό (τα οποία είναι λίγα γενικά και χρειάζεται προσοχή αλλά βέβαι η τιμή υπερτερεί στο μυαλό των καταναλωτών και εκεί!). Άρα λοιπόν οποιαδήποτε ρολόι είναι αγορασμένο από παράνομο και άρα μη εξουσιοδοτημένο κατάστημα, αυτό δεν μπορεί να σφραγίσει την εγγύηση και άρα δεν υπάρχει σε τέτοια περίπτωση εγγύηση ανεξάρτητα αν το ρολόι είναι γνήσιο ή όχι. Αυτά βέβαια είναι δυστυχώς ψιλά γράμματα για πολλούς που απλά κοιτάνε την τιμή και μετά έρχονται να θριαμβολογήσουν για την "εξαιρετική" αγορά που έκαναν και το πόσο "έξυπνοι" φάνηκαν που γλίτωσαν από τα "λαμόγια" που το πούλαγαν ακριβότερα! Ειδικά στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι λογικό η τιμή πώλησης να είναι πολύ σημαντικό κριτήριο για την αγορά ή μη ενός προϊόντος. Ακόμα και έτσι όμως και ειδικά σε κάποια συγκεκριμένα είδη όπως τα ρολόγια είναι τραγικό λάθος η τιμή να αποτελεί το μόνο κριτήριο αγοράς για λόγους που προανέφερα και έχει και ο φίλος Viwow αναφέρει πάμπολλες φορές. Ακόμα είναι λάθος η εντύπωση που έχουν αρκετοί οτι όλα ή τέλος πάντων τα περισσότερα είδη είναι φθηνότερα στο εξωτερικό. Πολλοί πλέον όταν θέλουν να αγοράσουν κάτι δεν κοιτάνε καν στην Ελληνική αγορά και κατευθείαν κοιτάνε στο εξωτερικό και στο τέλος σε κάποιες περιπτώσεις καταλήγουν να αγοράσουν κάτι ακριβότερα (έχει μεσολαβήσει πάλι βέβαια η γνωστή θριαμβολογία σε φόρουμ, γνωστούς, φίλους κλπ περί "έξυπνης" αγοράς!). Καλό είναι πάντα να κάνουμε όπως είπαν και άλλου φίλοι έρευνα αγοράς πρώτα σε Ελλάδα και μετά και εξωτερικό και βέβαια έχοντας πάντα στο νου μας την ιδιαιτερότητα του κάθε προϊόντος και τις ανάγκες του (εφόσον υπάρχουν τέτοιες) σε after sales service, κάτι που στα ρολόγια ειδικά είναι απαραίτητο. Ως εκ τούτου λοιπόν, η συνεχής σύγκριση τιμών για τα ρολόγια μεταξύ Ελλάδας και εξωτερικού και κυρίως με ηλεκτρονικά καταστήματα Ελλάδας και εξωτερικού αγνώστου νομιμότητας είναι επί της ουσίας περιττή αλλά κυρίως παραπλανητική για τους υποψήφιους αγοραστές που στην πλειοψηφία τους δεν έχουν γνώση επί του θέματος και ενδέχεται να παρασυρθούν σε μια αγορά με αμφίβολο ουσιαστικό κέρδος. Edited January 5, 2011 by RAZR2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
hurin Δημ. January 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2011 Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν τσακώνομαι με τον φίλο VIVOW, άλλωστε από την κουβέντα που κάνουμε φαίνεται ότι έχουμε διαφορετική άποψη, χωρίς όμως να ρίχνουμε το επίπεδο της συζήτησης. Σέβομαι τις γνώσεις του, γνώσεις που δεν έχω. Αν κατάλαβα καλά στην περίπτωση της Seiko, η εταιρία θέλει να επιβάλει στους εμπόρους την τιμή που θα πωλήσουν τα ρολόγια της. Σε μια ελεύθερη αγορά αυτό είναι χειραγώγηση, και αν δεν είναι παράνομο είναι σίγουρα κατακριταίο. Δεν βλέπω πως η χαμηλές τιμές θα ρίξουν το prestige της εταιρίας. Άλλωστε τα ρολόγια δεν είναι κοσμήματα, όπου το βάρος, το υλικό και το σχέδιο καθορίζουν την αξία τους, η οποία και δεν μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. January 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2011 (edited) Γνωρίζεις φίλε Hurin κάποιον που παρέχει υπηρεσίες ή διαθέτει τα προϊόντα του και δεν καθορίζει τις τιμές; Υπάρχει πάντα σε αυτές τις συζητήσεις μια αφέλεια που δεν μπορώ να καταλάβω. Η ελβετική ωρολογοποιια παράγει 26 εκατομμύρια ρολόγια. Η Seiko, 175 εκατομμύρια μηχανισμούς και περίπου 4 φορές τα ελβετικά ρολόγια. Αν ήσουν ιδιοκτήτης της εταιρείαςΚαι εγώ κατάστημα, θα με αφηνες να τα πουλαω οσο θέλω; Να σε ενημερώσω ότι μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία που είχα χορηγό στην Έκθεσή μου, μου έστειλε 150 σελίδες κείμενο για το ποιες ηθικές αξίες πρέπει να χαρακτηρίζουν τους συνεργάτες της! Και αυτό γιατί συνυπήρχαν στην πρόσκληση της έκθεσής μου το λογότυπ´ο τους με το λογότυπό μου. Θα πρότεινα επίσης να μην συγχεουμε τα ρολόγια με τα είδη πρώτης ανάγκης. Καρτέλ υπάρχει στα τρόφιμα βενζίνη κλπ και εκεί πληρώνουμε όλοι διπλάσια από την υπόλοιπη Ευρωπη, αδιαμαρτύρητα. Η έννοια της έκπτωσης σε ένα προϊόν πολυτελείας είναι γελοία. Υπάρχουν κρασιά που στοιχίζουν 2000 ευρώ το μπουκάλι. Φανταστείτε να θέλει κάποιος να το αγοράσει με έκπτωση 30% και να πληρώσει 1400! Ποιο το νόημα; Υπάρχει κρασί και με 5 ευρώ... Αν είχες πολλά χρήματα θα σου άρεσε να αγορασεις ένα ρολόι με 200.000 ευρώ και εμένα να μου το δώσουν με 50%; Ποια είναι τελικά η αξία του; 100 ή 200; Η Patek είναι το νούμερο 1 στον κόσμο γιατί το sky moon το έχει λιανική 1.000.000 ελβετικά και το αγοράζει ο αντιπρόσωπος 1.000.000, το πουλάει στο κατάστημα 1.000.000 και το κατάστημα στον καταναλωτή 1.000.000. Κανείς δεν κερδίζει εκτός από το εργοστάσιο! Αν το πουλούσε 500.000 σε ένα κατάστημα θα μπορούσε να βγει την άλλη ημέρα σε δημοπρασία προς 500.100. Γι αυτό παράγει 2 το χρόνο και την πρώτη ημέρα που το παρουσίασε δέχτηκε 30 παραγγελίες με 30% προκαταβολή. Αν το αγοραζαμε 700.000 εσύ, 500.000 εγώ και παει λέγοντας δεν θα ήταν συλλεκτικό ρολόι, θα ήταν μπάχαλο φιλικά Κωστής Edited January 5, 2011 by VIWOW Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAZR2 Δημ. January 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2011 (edited) Πρώτα από όλα να ξεκαθαρίσω ότι δεν τσακώνομαι με τον φίλο VIVOW, άλλωστε από την κουβέντα που κάνουμε φαίνεται ότι έχουμε διαφορετική άποψη, χωρίς όμως να ρίχνουμε το επίπεδο της συζήτησης. Σέβομαι τις γνώσεις του, γνώσεις που δεν έχω. Αν κατάλαβα καλά στην περίπτωση της Seiko, η εταιρία θέλει να επιβάλει στους εμπόρους την τιμή που θα πωλήσουν τα ρολόγια της. Σε μια ελεύθερη αγορά αυτό είναι χειραγώγηση, και αν δεν είναι παράνομο είναι σίγουρα κατακριταίο. Δεν βλέπω πως η χαμηλές τιμές θα ρίξουν το prestige της εταιρίας. Άλλωστε τα ρολόγια δεν είναι κοσμήματα, όπου το βάρος, το υλικό και το σχέδιο καθορίζουν την αξία τους, η οποία και δεν μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Οι τιμές αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό την αξία του προϊόντος και κατ'επέκταση το image του. Αυτό είναι ένα δεδομένο που ισχύει για τα περισσότερα είδη προϊόντων. Όταν κάτι θεωρείται καλό και πολυτελείας έχει και την ανάλογη τιμή και πολύ ορθά βέβαια. Αλλιώς πως θα ξεχώριζε το ρολόι των 100 Ευρώ από αυτό των 5000 χιλιάδων; Αν πλήρωνες ένα Cartier όσο και ένα Casio τότε το Cartie απλά δεν θα ήταν Cartier. Δηλαδή δεν βλέπεις γιατί μια π.χ. BMW κοστίζει παραπάνω από ένα Fiat και γιατί θα ήταν κακό να είχε την ίδια τιμή με αυτό; Τα ρολόγια θεωρούνται και κοσμήματα φίλε hurin, είναι αξεσουάρ και γι'αυτό πωλούνται και σε κοσμηματοπωλεία (άλλο βέβαια αν οι περισσότεροι κοσμηματοπώλες είναι άσχετοι με ρολόγια). Βέβαια ένα Casio ή ακόμα και ένα Seiko που πιθανόν έχεις εσύ στο μυαλό σου επ'ουδενί μπορεί να θεωρηθεί έστω και μεταφορικά κόσμημα! Σε τέτοια κατηγορία μιλάμε για τις λεγόμενες "καλές" μάρκες. Το βάρος που λες, τα υλικά, το σχέδιο, η τεχνολογία/τεχνοτροπία και η κατασκευή ασφαλώς και καθορίζουν (όπως και σε όλα σχεδόν τα προϊόντα εξάλλου) την τιμή σε μεγάλο βαθμό. Δηλαδή θεωρείς οτι ένα Rolex κακώς κοστίζει όσο κοστίζει γιατί δεν έχει τίποτα στα υλικά, την κατασκευή κλπ που να δικαιολογεί την τιμή του και οτι είναι ίδιο με ένα Casiο; Επίσης η αξία ενός "καλού" ρολογιού δεν μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου γιατί τα "καλά" ρολόγια θεωρούνται και έργα τέχνης και τα έργα τέχνης έχουν διαχρονική αξία. Μην βγάζεις συμπεράσματα μόνο κρίνοντας με βάση τα Casio, Seiko και λοιπές μάρκες, αυτές οι μάρκες είναι μεν πολύ καλές για τα λεφτά τους και αξιόπιστες αλλά μέχρι εκεί. Σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν γενικότερα χαρακτηριστικό παράδειγμα για την αγορά των ρολογιών. Ακόμα και μεταξύ τέτοιων όμως εταιρειών υπάρχει διαφοροποίηση. Η Seiko έχει ανώτερο image από την Casio και θεωρείται η "ακριβή" εταιρεία ρολογιών της Ιαπωνίας (δεν έχουν και καλύτερη έτσι και αλλιώς) οπότε ασφαλώς και δεν θέλει τα ρολόγια της να πωλούνται φθηνότερα από τα Casio ή άλλες αντίστοιχου βεληνεκούς μάρκες πέρα βέβαια και από τους οικονομικούς λόγους που υπάρχουν. Η τιμή είτε μας αρέσει είτε όχι είναι ένας από τους τρόπους για να διαφημίσει μια εταιρεία τον εαυτό της και άρα τα προϊόντα της γιατί σε κάποιες περιπτώσεις η ορθή διαφήμιση δεν σημαίνει φθηνότερη τιμή αλλά ακριβότερη! Edited January 5, 2011 by RAZR2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. January 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2011 Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την Seiko να σημειώσω ότι στην εταιρεία ανήκει και η Credor η οποία απασχολεί 200 ωρολογοποιους και παράγει 12 ρολόγια το χρόνο! Στο WOW πέρσι ο Philippe Dufour ένας από τους σημαντικότερους ωρολογοποιους της εποχής μας την κατεταξε 2 θέσεις πιο ψηλά από την Patek στο φινιρισμα! Επίσης αριστουργήματα είναι τα Grand Seiko ή το απίστευτο Spacewalk. Η ποιότητα κατασκευής ανεβάζει την τιμή στις 20 ή και 120 χιλιάδες ευρώ! Μεγάλη ελβετική εταιρεία παρουσίασε φέτος το νέο της χρονογραφο στηριγμένο σε έναν μηχανισμό της Seiko. Φιλικά Κωστής Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAZR2 Δημ. January 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2011 (edited) Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ την Seiko να σημειώσω ότι στην εταιρεία ανήκει και η Credor η οποία απασχολεί 200 ωρολογοποιους και παράγει 12 ρολόγια το χρόνο! Στο WOW πέρσι ο Philippe Dufour ένας από τους σημαντικότερους ωρολογοποιους της εποχής μας την κατεταξε 2 θέσεις πιο ψηλά από την Patek στο φινιρισμα! Επίσης αριστουργήματα είναι τα Grand Seiko ή το απίστευτο Spacewalk. Η ποιότητα κατασκευής ανεβάζει την τιμή στις 20 ή και 120 χιλιάδες ευρώ! Μεγάλη ελβετική εταιρεία παρουσίασε φέτος το νέο της χρονογραφο στηριγμένο σε έναν μηχανισμό της Seiko. Φιλικά Κωστής Πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες φίλε Viwow.:) Η Seiko είναι μια σημαντική εταιρεία η οποία έχει στο βιογραφικό της και αρκετές τεχνολογικές πρωτιές. Ακόμα και έτσι βέβαια κάποιος με πολλά λεφτά μάλλον θα προτιμήσει την Patek από την Seiko εκτός από κάποιους λίγους γνώστες/συλλέκτες. Βέβαια ο σκοπός μου με αυτά που έγραψα δεν ήταν να μειώσω την Seiko ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, πιστεύω οτι κατάλαβες τι εννοώ με αυτά που γράφω στο μήνυμά μου. Edited January 5, 2011 by RAZR2 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIWOW Δημ. January 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2011 Και βέβαια κατάλαβα πως το εγραψες φίλε razr2. Βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Τα έγραψα περισσότερο για τους φίλους που δεν συμφωνούμε για να αντιληφθούν δυο βασικές αλήθειες: 1 οι Ιάπωνες έχουν εντελώς διαφορετικό τροπο σκέψης 2 η ωρολογοποιια έχει πολύ βάθος που κάνει ατοπη την κριτική άνευ βαθιάς γνώσης φιλικά Κωστής Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
babis200sx Δημ. January 5, 2011 Κοινοποίηση Δημ. January 5, 2011 Μία ερώτηση φίλε Κωστή: Το τεύχος του WOW που κυκλοφορεί ποιο είναι? Το τεύχος 7? Και πότε θα βγει το επόμενο? Ευχαριστώ. Παράθεση --- Sony Xperia 5 II --- Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts