Jump to content

DSLnet by Vivodi

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αποφασισα να αποκτησω συνδεση adsl 384/128 μεσω της vivodi και θα ηθελα να μαθω αν η απαραιτητη διαδικασια και το κοστος ,από τη στιγμη που τωρα εχω συνδεση isdn στον ΟΤΕ εως τη χρηση-ενεργοποιηση της adsl γραμμης είναι η εξης(δεδομενου ότι η DSL πρόσβαση ειναι μονο μεσω OTE στην περιοχη μου):

1. Αιτηση στον Οτε για παροχη Adsl προσβασης(μονο σε καταστημα ΟΤΕ και όχι online; ) : κοστος τελους ενεργοποιησης 34,99 ευρω

2. Αιτηση στην Vivodi (μονο ταχυδρομικως )για παροχη υπηρεσιας adsl : κοστος τελους ενεργοποιησης 29,90 ευρω το οποιο καταθετω σε τραπεζικο λογαριασμο

3. Αναμονη για 12-20 ημερες

4. Καποιος τεχνικος σου παραδιδει το modem και το splitter ή το φιλτρο (δωρεαν από την vivodi εφοσον κανω αιτηση πριν το τελος Νοεμβριου)

5. Αφου γινει εγκατασταση πλεον χρησιμοποιειται κανονικα το adsl με παγια του ΟΤΕ (19,90 για access μηνιαια , συν περιπου 28 ευρω για τηλεφωνικη γραμμη isdn ανα διμηνο) και της vivodi (περιπου 24 ευρω μηνιαιως)

Υ.Γ: Στην αιτηση προς vivodi στον «τροπο συνδεσης» επιλεγω:

Η συνδεση στην υπηρεσια θα γινει μεσω του adsl δικτυου του ΟΤΕ

«Την συνδεση ΑΡΥΣ »--> «Θα προμηθευτει ο συνδρομητης» (το παραπανω βημα 1)

Και στις «παρεχομενες υπηρεσιες» --> Μεσω δικτυου ΟΤΕ --> DSLnet Static 384/128

Ελπιζω να τα εχω καταλαβει όλα σωστα ώστε να μην σας κουραζω με διορθωσεις. Ξερω ότι είναι πολύ αναλυτικα και απλα (… :o ) τα παραπανω και ισως αναφερονται διασπαρτα ξανα στο θεμα αλλα με όλα οσα διαβαζω εχω μπερδευτει και θα ηθελα να τα ξεκαθαρισω μια και καλη! Ευχαριστω

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

• Απαντήσεις 1,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Όλα σωστά εκτός από 2 σημεία:

1. Δεν πληρώνεις ενεργοποίηση για το DSLnet (αυτό έλειπε)

2. Δεν παίρνεις modem δωρεάν για σκέτο DSLnet (πρέπει να κάνεις και την αίτηση για πρόσβαση μέσω ΟΤΕ στη Vivodi). Για αυτό αν θες πάρε τηλέφωνο και ρώτα αλλά από όσο ξέρω έτσι είναι.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

αν ισχύει αυτό που λέει ο lewton, τότε χάνεις τίποτε αν κάνεις αίτηση για γραμμή dsl μέσω ΟΤΕ;

έχεις γράψει παραπάνω static dslnet. Αν θες static IP έχει καλώς, αλλά δεν κάνει τόσο οσο γράφεις!

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος rigasnic (10 Νοέ. 2004 , 13:32)

αν ισχύει αυτό που λέει ο lewton, τότε χάνεις τίποτε αν κάνεις αίτηση για γραμμή dsl μέσω ΟΤΕ;

Χάνει την ελευθερία να αλλάξει ISP όποτε θέλει και τη δυνατότητα να παίρνει τον ΟΤΕ και να τους βρίζει αν αργήσουν να του το ενεργοποιήσουν.

Για μένα καλύτερα να αποκτήσεις την πρόσβαση αυτόνομα και να αγοράσειw router (ο US Robotics 9105 γ@μεί στα λεφτά του αλλά θα πρέπει να του αλλάξεις firmware για να παίξει over ISDN).

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Hunter ( 9 Νοέ. 2004 , 16:54)

υποθετω οτι σου εδωσαν το Alcatel 530 , εαν ναι τοτε το username + password ειναι αποθηκευμενα εκει στο configuration του, μπορεις να το δεις εαν ανοιξεις τον browser σου και να του δωσεις την http://10.0.0.138 οπου θα σου ζητησει username + password ( βαζεις αυτα που σου εχουν δωσει απο την vivodi )

Αυτό το Alcatel έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Ethernet;Αν δίνει αυτό η vivodi...Αν δεν δίνει αυτό, τότε ποιό δίνει τέλος πάντων..;

Και αυτό που δίνει έχει δυνατότητα για Ethernet;; :p :D

Nothing lasts forever, but the certainty of change...

Emperistatomenos' Blog

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος frafra (10 Νοέ. 2004 , 17:39)

Αυτό το Alcatel έχει δυνατότητα σύνδεσης μέσω Ethernet;Αν δίνει αυτό η vivodi...Αν δεν δίνει αυτό, τότε ποιό δίνει τέλος πάντων..;

Και αυτό που δίνει έχει δυνατότητα για Ethernet;; :p :D

To speedtouch 530 που εχω εγω και απο οσο ξερω ειναι αυτο που εχουν και οι περισσοτεροι που εχουν παρει εξοπλισμο απο την Vivodi , εχει θυρα ethernet και παιζει μεσω αυτης αρκετα καλυτερα απο οτι με την USB :)

Σταθερα παντως , ακομα και σημερα η γραμμη σερνεται .

Πλεον εχει αρχισει και γινεται κουραστικη η ιστορια αυτη....

:mad: :mad: :mad: :mad:

Αναμονη για παραδωση νεου μισθωμενου κυκλωματος απο τον ΟΤΕ...

Για ποια χρηση ειναι αυτο το κυκλωμα και τι ακριβως θελει να διασυνδεσει με αυτο?

Εαν υποθεσουμε οτι απο την στιγμη που μου παρεχει προσβαση μεσω δικου της DSLAM , η διασυνδεση αυτου με το δικτυο της γινεται μεσω του δικτυου του ΟΤΕ , ποια ειναι η σκοπιμοτητα υπαρξης του , και ποιο το "οφελος" για εμενα και καποιον αλλο συνδρομητη στο ιδιο κεντρο ωστε να επιλεξει το δικτυο της Vivodi?

Για ποια αλλη χρηση μπορει να "εμποδιζει" την παροχη της υπηρεσιας που πληρωνω η καθυστερηση παραδοσης απο τον ΟΤΕ?

Και ακομα πιο σημαντικη ερωτηση?

Απο την στιγμη που εφτασε σε σημειο να χρειαζεται αυτο το ειδος "αναβαθμισης" του δικτυου της ωστε να μπορει να καλυψει την κινηση που εχει , γιατι περιμενε να βρεθει στο σημειο να μην μπορει να παρεχει την ταχυτητα που δινει για να ζητησει απο τον ΟΤΕ το νεο κυκλωμα?

Επισης , πως ειναι δυνατον μεσα σε μια μερα η κινηση αυτη να αυξηθηκε τοσο πολυ ωστε να μειωσε την ταχυτητα προσβασης των ηδη υπαρχοντων συνδρομητων σε αυτο το κεντρο?

Μηπως εχει "αναλαβει καθηκοντα" υποστηριξης και αλλων περιοχων λογω αυτης τηε αυξημενης κινησης?

Και γενικα οταν μια εταιρεια θελει να λεει οτι ειναι "σοβαρη" γιατι πρεπει να περιμενει να δημιουργηθει πρωτα προβλημα και μετα να ξεκινησει τις απαραιτητες διαδικασιες για να το λυσει?

Η αναπτυξη του δικτυου της γινεται παντα με βαση τα εκαστοτε δεδομενα κινησης , χωρις την παραμικρη προβλεψη για επιπλεον χωρητικοτητα?

Ποσο σοβαρο ειναι αυτο?

:mad:

lΑρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (10 Νοέ. 2004 12:03)

Όλα σωστά εκτός από 2 σημεία:

1. Δεν πληρώνεις ενεργοποίηση για το DSLnet (αυτό έλειπε)

2. Δεν παίρνεις modem δωρεάν για σκέτο DSLnet (πρέπει να κάνεις και την αίτηση για πρόσβαση μέσω ΟΤΕ στη Vivodi). Για αυτό αν θες πάρε τηλέφωνο και ρώτα αλλά από όσο ξέρω έτσι είναι.

Από ότι καταλαβα από την απαντηση σου, αυτό που λες ότι είναι λαθος είναι το σημειο : «Υ.Γ: Στην αιτηση προς vivodi στον «τροπο συνδεσης» επιλεγω:

«Την συνδεση ΑΡΥΣ --> Θα προμηθευτει ο συνδρομητης», το οποιο θα πρεπει να είναι : «Την συνδεση ΑΡΥΣ α. Θα παρεχει η Vivodi --> Στην περιπτωση που η συνδεση ΑΡΥΣ παρεχεται από την Vivodi: Ο συνδρομητης επιθυμει την παροχη μικροφιλτρου και διαχωριστη.» και ετσι ΔΕΝ χρειαζεται να επικοινωνησω καθολου με τον ΟΤΕ ουτε για την παροχη Adsl προσβασης. Σωστα;

Και αν επιλεξω να κανω αίτηση για πρόσβαση μέσω ΟΤΕ στη Vivodi, το μονο που χανω είναι ότι δεν μπορω να αλλαξω ISP χωρις να πληρωσω ξανα ενεργοποιηση.

Επισης, επειδη θελω να μοιρασω την συνδεση σε δυο pc ,το μοντεμ που σου παρεχει δωρεαν είναι παραλληλα και router ετσι; Τελος ο rigasnic μου ανεφερε ότι δεν είναι αναγκαιο να επιλεξω DSLnet static 384/128 αφου (οντως)δεν χρειαζομαι σταθερη IP.Ομως, στις επιλογες «Υπηρεσιες Internet»-->Μεσω δικτυου ΟΤΕ(ΑΡΥΣ) το DSLnet εχει την επιλογη της ταχυτητας 384/128 ΜΟΝΟ για DSLnet static και όχι για σκετο DSLnet. Η επιλογη DSLnet 384/128 υπαρχει μονο αν η συνδεση είναι μεσω δικτυου Vivodi. Επομενως ;;; Ευχαριστω

Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Aν ρωτιούνταν πάλι,

όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει

εκείνο τ’ όχι — το σωστό — εις όλην την ζωή του.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος PMNEDM (10 Νοέ. 2004 , 23:47)

Από ότι καταλαβα από την απαντηση σου, αυτό που λες ότι είναι λαθος είναι το σημειο : «Υ.Γ: Στην αιτηση προς vivodi στον «τροπο συνδεσης» επιλεγω:

«Την συνδεση ΑΡΥΣ --> Θα προμηθευτει ο συνδρομητης», το οποιο θα πρεπει να είναι : «Την συνδεση ΑΡΥΣ α. Θα παρεχει η Vivodi --> Στην περιπτωση που η συνδεση ΑΡΥΣ παρεχεται από την Vivodi: Ο συνδρομητης επιθυμει την παροχη μικροφιλτρου και διαχωριστη.» και ετσι ΔΕΝ χρειαζεται να επικοινωνησω καθολου με τον ΟΤΕ ουτε για την παροχη Adsl προσβασης. Σωστα;

Σωστά.

Και αν επιλεξω να κανω αίτηση για πρόσβαση μέσω ΟΤΕ στη Vivodi, το μονο που χανω είναι ότι δεν μπορω να αλλαξω ISP χωρις να πληρωσω ξανα ενεργοποιηση.

Φαινομενικά ναι, αλλά να ξέρεις ότι ο ΟΤΕ τις αιτήσεις της Vivodi της καθυστερεί μερικές φορές και σε αυτήν την περίπτωση δε μπορείς να πάρεις να τους βρίσεις.

Επισης, επειδη θελω να μοιρασω την συνδεση σε δυο pc ,το μοντεμ που σου παρεχει δωρεαν είναι παραλληλα και router ετσι;

Να διευκρινήσεις ότι θέλεις router, δίνουν τον alcatel 530i, ο οποίος όμως δεν έχει ενσωματωμένο switch και θα πρέπει να αγοράσεις ένα (ένα πολύ καλό με θύρες για 4 PC κάνει λίγο κάτω από 30 ευρώ). Ούτε να διανοηθείς να μην πάρεις switch και να συνδέσεις τον έναν υπολογιστή μέσω USB.

Τελος ο rigasnic μου ανεφερε ότι δεν είναι αναγκαιο να επιλεξω DSLnet static 384/128 αφου (οντως)δεν χρειαζομαι σταθερη IP.Ομως, στις επιλογες «Υπηρεσιες Internet»-->Μεσω δικτυου ΟΤΕ(ΑΡΥΣ) το DSLnet εχει την επιλογη της ταχυτητας 384/128 ΜΟΝΟ για DSLnet static και όχι για σκετο DSLnet. Η επιλογη DSLnet 384/128 υπαρχει μονο αν η συνδεση είναι μεσω δικτυου Vivodi. Επομενως ;;; Ευχαριστω

Mη μπερδεύεσαι. Στην αριστερή στήλη επιλέγεις DSLnet και στη δεξιά 384/128.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος lewton (11 Νοέ. 2004 , 00:00)

Ούτε να διανοηθείς να μην πάρεις switch και να συνδέσεις τον έναν υπολογιστή μέσω USB.

Εγώ είχα συνδέσει το ενα με ethernet και το άλλο με usb δουλεβαν μεν αλλά αυτο που ήταν στο usb εκανε κατι κουφά (μπλέ οθόνες στην εκκινιση) και έτσι εβαλα και switch για να εχω και σωστό δικτύο.

Αυτό ακριβώς είναι ο λόγος που επιμένω στο ethernet.

Oρίστε το switch που αγόρασα εγώ και είμαι 100% ικανοποιημένος από την απόδοση του δικτύου (αν και δεν έχω τίποτα τρελές απαιτήσεις): http://www.plaisio.gr/IWCatProductPage.process?Section_Id=737&Nav_Section_Id=26&Catalog_Id=1&Product_Id=27137&Merchant_Id=1&sts_cid=3

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος R.I.P. (10 Νοέ. 2004 , 18:11)

To speedtouch 530 που εχω εγω και απο οσο ξερω ειναι αυτο που εχουν και οι περισσοτεροι που εχουν παρει εξοπλισμο απο την Vivodi , εχει θυρα ethernet και παιζει μεσω αυτης αρκετα καλυτερα απο οτι με την USB :)

Μιας και το ανέφερες για την Ethernet, μπορείς να μου πεις τι ρυθμίσεις χρειάζονται για να το πάρω από την USB;

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος R.I.P. (10 Νοέ. 2004 , 16:19)

Αναμονη για παραδωση νεου μισθωμενου κυκλωματος απο τον ΟΤΕ...

Για ποια χρηση ειναι αυτο το κυκλωμα και τι ακριβως θελει να διασυνδεσει με αυτο?

Εαν υποθεσουμε οτι απο την στιγμη που μου παρεχει προσβαση μεσω δικου της DSLAM , η διασυνδεση αυτου με το δικτυο της γινεται μεσω του δικτυου του ΟΤΕ , ποια ειναι η σκοπιμοτητα υπαρξης του , και ποιο το "οφελος" για εμενα και καποιον αλλο συνδρομητη στο ιδιο κεντρο ωστε να επιλεξει το δικτυο της Vivodi?

Για ποια αλλη χρηση μπορει να "εμποδιζει" την παροχη της υπηρεσιας που πληρωνω η καθυστερηση παραδοσης απο τον ΟΤΕ?

Και ακομα πιο σημαντικη ερωτηση?

Απο την στιγμη που εφτασε σε σημειο να χρειαζεται αυτο το ειδος "αναβαθμισης" του δικτυου της ωστε να μπορει να καλυψει την κινηση που εχει , γιατι περιμενε να βρεθει στο σημειο να μην μπορει να παρεχει την ταχυτητα που δινει για να ζητησει απο τον ΟΤΕ το νεο κυκλωμα?

Επισης , πως ειναι δυνατον μεσα σε μια μερα η κινηση αυτη να αυξηθηκε τοσο πολυ ωστε να μειωσε την ταχυτητα προσβασης των ηδη υπαρχοντων συνδρομητων σε αυτο το κεντρο?

Μηπως εχει "αναλαβει καθηκοντα" υποστηριξης και αλλων περιοχων λογω αυτης τηε αυξημενης κινησης?

Και γενικα οταν μια εταιρεια θελει να λεει οτι ειναι "σοβαρη" γιατι πρεπει να περιμενει να δημιουργηθει πρωτα προβλημα και μετα να ξεκινησει τις απαραιτητες διαδικασιες για να το λυσει?

Η αναπτυξη του δικτυου της γινεται παντα με βαση τα εκαστοτε δεδομενα κινησης , χωρις την παραμικρη προβλεψη για επιπλεον χωρητικοτητα?

Ποσο σοβαρο ειναι αυτο?

:mad:

ΕΛΕΟΣ!!!!!

ΑΦΟΥ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ VIVO!

Γιατί φωνάζεις?

Είχαν προβλέψει... δεν είναι μ@λ@κες... ο πΟΤΕ καθυστερεί ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ!

Ούτε σαμποτάζ να έκανε στη Vivo! :mad:

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SuRfer (11 Νοέ. 2004 , 18:14)

ΕΛΕΟΣ!!!!!

Γιατί φωνάζεις?

Δηλαδη αν ενα πρωι τον ενημερωσουν οτι παροτι εχει προπληρωσει 6 η 12 μηνες η κατασταση θα μεινει ιδια θα πρεπει να ειναι ευχαριστημενος επειδη τον ενημερωσαν ετσι? :down:

ΦΩΝΑΖΕΙ ΓΙΑΤΙ Π Λ Ε Ρ Ω Ν Ε Ι ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος SuRfer (11 Νοέ. 2004 , 18:14)

ΕΛΕΟΣ!!!!!

Γιατί φωνάζεις?

Ο τελευταιος που θα επρεπε να βγει και να φωναζει εισαι εσυ και το ξερεις :mad:

Τι παει να πει με ενημερωσαν ?

Και επειδη με ενημερωσαν πρεπει να σταματησει να με ενοχλει η κακιστη ποιοτητα των υπηρεσιων που μου παρεχουν?

Οι ερωτησεις που κανω ειναι απλες και αφορουν αυτη ακριβως την ενημερωση που "ειχα" απο την Vivodi .

Αντι να φωναζεις και να προσπαθεις οπως παντα "πλαγιως" να αποφυγεις να απαντησεις σοβαρα και σαν ανθρωπος , δεν μου λυνεις μερικες αποριες?

Εστω οτι ειχαν προβλεψει την αυξανομενη κινηση και ειχαν ζητησει απο τον ΟΤΕ το νεο "μισθωμενο" κυκλωμα εδω και καιρο .

Αυτο ακομα και αν το δεχθουμε , παραμενουν αναπαντητα 2 ακομα ερωτηματα .

Το πρωτο εχει να κανει με το τι εξυπηρετει αυτο το νεο κυκλωμα που περιμενουν απο τον ΟΤΕ και σε ποιο σημειο του δικτυου της Vivodi θα προστεθει απο την στιγμη που η ελλειψη του δημιουργει προβλημα μονο στην δικη μου περιοχη .

Επισης παραμενει αναπαντητο και το ερωτημα για το σε ποιον ανηκει το δικτυο που χρησιμοποιω απο την στιγμη που "πεφτω" σε DSLAM της Vivodi .

Και το δευτερο και σημαντικοτερο ερωτημα εχει να κανει με το πως παρουσιαστηκε το προβλημα .

Δεν μιλαμε για μια σταδιακη μειωση της αποδοσης της γραμμης μου σε διαστημα π.χ. μιας εβδομαδας που θα μπορουσε να δικαιολογηθει απο την αυξηση των συνδρομητων μεσα σε αυτο το διαστημα .

Μιλαμε για μια αποτομη και ξαφνικη πτωση ταχυτητας και σταθεροτητας

Να ηταν μονιμως στα 6-7kb/s θα το καταλαβαινα , αλλα εδω μιλαμε και για τρελες αυξομειωσεις που σε καμια περιπτωση δεν αγγιζουν ουτε για δευτερολεπτα καθ'ολη την διαρκεια της μερας το μεγιστο θεωρητικο οριο της γραμμης μου και ουτε καν το πλησιαζουν .

Πως ειναι δυνατον απο την μια μερα στην αλλη να αυξανεται τοσο κατακορυφα ο αριθμος συνδρομητων τους στο ιδιο DSLAM που να "ριχνει" τοσο πολυ τους ηδη υπαρχοντες χρηστες?

Θελεις να δεχτω οτι εγινε κατι τετοιο?

Ακομα και ετσι να ειναι , γιατι εγινε?

Γιατι προσεφερε την παροχη υπηρεσιων σε τοσους πολλους ακομα συνδρομητες (αν υποθεσουμε οτι ετσι εγινε) γνωριζοντας οτι κατι τετοιο θα επεφερε τετοιες επιπτωσεις στην ποιοτητα και την αξιοπιστια των παρεχομενων υπηρεσιων?

Θελεις να μου πεις οτι ενεργοποιησε 100 π.χ. ακομα συνδρομες γνωριζοντας τα αποτελεσματα που αυτο θα εχει απο την στιγμη που η καθυστερηση παραδοσης απο τον ΟΤΕ του μισθωμενου κυκλωματος εχει μειωσει την χωρητικοτητα της?

Γιατι γνωριζοντας το προβλημα δεν εβγαλε προσωρινα απο την λιστα διαθεσιμοτητας του δικτυου της την περιοχη μου ωστε να αποφυγει τετοια προβληματα?

Δεν το εκανε για να μην χασει τους πελατες?

Να το δεχθω αυτο .

Δεχονται ομως αυτοι να παρεχουν στους παλιοτερους και νεους συνδρομητες σε μια περιοχη , υπηρεσιες που δεν πλησιαζουν καν αυτο που πληρωνουμε?

Μηπως "βασιστηκαν" στο εξαμηνο υποχρεωτικο συμβολαιο που γνωριζεις πολυ καλα οτι κανει ο περισσοτερος κοσμος ωστε να παρει τον δωρεαν εξοπλισμο και "ειναι ησυχοι" οτι οι μεν παλαιοτεροι συνδρομητες δεν μπορουν να κανουν τιποτα και οι δε νεοι επισης?

Στηριζόμενος πιο πολύ στον RIP αλλά και στην αγανάκτησή μου σε προσωπικό επίπεδο, θέλω να εκφράσω τα παράπονά μου σε ό,τι αφορά την VIVODI.Θα έλεγα οτι τις τελευταίες ημέρες με αφορμή την ξαφνική βλάβη του κόμβου του Νέου Ηρακλείου, συνειδητοποίησα το μέγεθος του ερασιτεχνισμού τους σε όλα τα επίπεδα!

Δευτέρα μεσημέρι γύρω στις 1 ξαφνικά το λαμπάκι του SpeedTouch, που σου υποδεικνύει τη σύνδεσή σου στο δίκτυο, σβήνει!Ύστερα από 2 ώρες αποφασίζω να τους πάρω τηλέφωνο.Να τονίσω οτι χρησιμοποιώ και την υπηρεσία DSL Phone.Την πρώτη φορά λοιπόν μου λέει μία δεσποινίδα οτι γίνεται αναβάθμιση δικτύου και οτι μέσα στις επόμενες ώρες το πρόβλημα θα έχει αποκατασταθεί!Το ίδιο βράδυ η σύνδεση ήταν ανύπαρκτη με το δίκτυο.Ξανατηλεφωνώ.Ένας κύριος αυτή τη φορά μου λέει οτι πήραν νερά κάποια υπόγεια καλώδια και το αργότερο μέχρι αύριο θα έχουν εντοπίσει που βρίσκονται αυτά και θα έχει επισκευαστεί το πρόβλημα.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!

Πέρασαν 4 ολόκληρες ημέρες και χθες το απόγευμα τελικά το πρόβλημα αποκαταστάθηκε!Κάθε μέρα τους τηλεφωνούσα τουλάχιστον 3 φορές για να μάθω μια καινούργια θεωρία γύρω από το λόγο ύπαρξης της βλάβης και πράγματι άκουγα μία καινούργια θεωρία.Τελικά αποφάσισαν την 3η μέρα να ρίχνουν όλη την ευθύνη στον ΟΤΕ και στη διασύνδεση των καλωδίων του τελευταίου με αυτά του κόμβου της VIVODI, οπότε "κύριε,μου λένε, η βλάβη θα αποκατασταθεί όταν ο ΟΤΕ αλλάξει τα καλώδια αυτά και τα αντικασταστήσει με άλλα"!"Πότε;", τους ρωτώ,"Σύντομα μου απαντούν".

4 μέρες χωρίς internet και χωρίς τηλέφωνο,ευτυχώς που δεν έχω κόψει τον ΟΤΕ.Στο τέλος δε του μήνα θα μου έρθει ο λογαριασμός και φυσικά δε θα φταίω εγώ αν αρνηθώ να πληρώσω το κόστος αυτών των 4 ημερών.

Το αξιοπερίεργο είναι οτι την 3η μέρα αποφασίζουν να μου τηλεφωνήσουν και να μου ζητήσουν συγνώμη για την ταπαιπωρία.Άραγε το έκαναν σε όλους όσοι είχαν το ίδιο πρόβλημα με εμένα ή μόνο σε εκείνους που έπαιρναν επανειλημμένως τηλέφωνο και τους ζητούσαν μία απλή ημερομηνία επισκευής του προβλήματος.

Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι οτι σήμερα το πρωί στις 11 αποφάσισα να γράψω τα παράπονά μου στο myphone.gr, για να το διαβάσουν κάποια μάτια ιθυνόντων αλλά και πελατών που εγώ συνιστώ να το σκεφτούν καλά πριν προβούν στη χρήση του δικτύου της VIVODI, ώσπου ξαφνικά άλλη μία διακοπή έρχεται να μου ξεχειλίσει το ποτήρι.Τους παίρνω αγανακτισμένος τηλέφωνο αλλά με όλη την ευγένεια που με διακρίνει ρωτάω μία δεσποινίδα γιατί πάλι έχουμε ακριβώς το ίδιο πρόβλημα!!!!Η απάντηση;Αφοπλιστική!

"ΕΕΕΕΕΕΕ,ΑΑΑΑΑΑ κοιτάξτε μόλις ενημερωθήκαμε οτιιιιιι ΕΕΕΕΕΕΕ δημιουργήθηκε πάλι κάποιο μικρό πρόβλημα αλλά θα λύθει πολύ σύντομα"Σε πόσες μέρες; την ρωτώ.ΕΕΕΕ ελπίζω πολύ σύντομα.

Το πρόβλημα ευτυχώς λύθηκε μετά από 4 ώρες!

Τα συμπεράσματα.....;

ΔΙΚΑ ΣΑΣ

Το συμπέρασμα είναι ότι δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εταιρία που να ΘΕΛΕΙ να ανταγωνιστεί τον ΟΤΕ, και αυτό ειναι εις βάρος του καταναλωτή,. όπως πάντα...

Για να σοβαρευτούμε λίγο οι εταιρείες θέλοντας να έχουν χαμηλά τιμολόγια, μειώνουν την ποιότητα της υπηρεσίας, ελάχιστο προσωπικό, όχι σωστά εκπαιδευμένο, όχι καλό cs.

Είναι αυτό που λέμε πάντα: Ότι πληρώνεις, παίρνεις...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος minovg (12 Νοέ. 2004 , 15:08)

Για να σοβαρευτούμε λίγο οι εταιρείες θέλοντας να έχουν χαμηλά τιμολόγια, μειώνουν την ποιότητα της υπηρεσίας, ελάχιστο προσωπικό, όχι σωστά εκπαιδευμένο, όχι καλό cs.

Είναι αυτό που λέμε πάντα: Ότι πληρώνεις, παίρνεις...

Συγνωμη , αλλα πως ακριβως μεταφραζεται αυτο?

Εγω μεχρι τον τελευταιο λογαριασμο πληρωσα 37 ευρω μηνιαιο παγιο για μια γραμμη aDSL 256/128 .

Αυτο πληρωνω και αυτο απαιτω να εχω .

Δεχομαι οτι η ταχυτητα δεν ειναι εγγυημενη αλλα νομιζω οτι εχω αναφερει αρκετες φορες ποσο και πως διαφερει η ταχυτητα που τελικα εχω οχι μονο απο την μεγιστη θεωρητικη αλλα γενικοτερα .

Εδω μιλαμε για μια εταιρεια που προφανως εχει επαναπαυθει στις "δαφνες" της και στηριζεται στο εξαμηνο υποχρεωτικο συμβολαιο που εχει υπογραψει το μεγαλυτερο μερος των νεω πελατων της και σιγουρα αυτοι που πηραν το DSL phone με σκοπο να γλυτωσουν το κοστος του εξποπλισμου .

Η απορια μου ειναι απλη , και προφανως κανεις δεν εχει διαθεση να μου την λυσει παρα μονο να φωναζει απο οτι φαινεται....

Η ολη διαφημιστικη τους καμπανια τους τελευταιους μηνες με τον δωρεαν εξοπλισμο , την ταχυτητα στο ιντερνετ και φυσικα το δωρεαν τηλεφωνο (πες στον ελληνα δωρεαν...) λογικο δεν ηταν να τους φερει περισσοτερους πελατες?

Γιατι αργησαν λοιπον να διαμορφωσουν το δικτυο τους ετσι ωστε να μπορει να τους δεχθει , και αν υποθεσουμε οτι ειχαν μεν ζητησει απο τον πΟΤΕ τα απαραιτητα μισθωμενα κυλωματα αλλα αυτος καθυστερει να τα παραδοσει , γιατι συνεχιζουν ακαθεκτα να προωθουν υπηρεσιες που δεν μπορουν να παρεχουν?

Συμφωνώ R.I.P. με όσα λες.

Όπως και να το κάνουμε είναι σχετικά νέα τεχνολογία στην Ελλάδα και φυσικό να υπάρχουν προβλήματα. Τώρα το κατά πόσο είναι δικαιολογημένα....

Εμένα αυτό που με ενόχλησε είναι το γεγονός ότι αφού έβαλα DSLPhone, διαπίστωσα πως δε μπορώ να δεχτώ κλήσεις!.

Όταν τους πήρα τηλέφωνο να τους ρωτήσω τι παίζεται, μου είπαν πως γνωρίζουν ανέκαθεν ότι υφίσταται το πρόβλημα αυτό με την επαρχία και προσπαθούν να το λύσουν!

Μάλιστα μου είπανε, "μα καλά, δε σας ενημέρωσε κανείς ότι δε θα μπορείτε να δέχεστε κλήσεις?" :blink:

Κι ότι σκεφτόμουνα να βάλω Vivodi και VoDSL... χμ... ίσως είναι καλύτερα να προτιμήσω τον ΟΤΕ... Μήπως όμως είστε υπερβολικοί; Η εταιρία είναι σχετικά νέα, και φυσικά για τη διασύνδεσή της βασίζεται στον ΟΤΕ. Στην τελική μην περιμένετε κανέναν τηλεπικοινωνιακό πάροχο να περάσει δικά του καλώδια και δίκτυο κορμού όταν ο ΟΤΕ τόσα χρόνια πέρναγε. Και στον ΟΤΕ παλιά όταν έβρεχε κοβόταν οι επικοινωνίες, στο Ηράκλειο κοντέψατε να πνιγείτε από τη βροχή λογικό είναι να υπάρχουν προβλήματα...
Flying is easy, just throw yourself at the ground and miss...

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Cue (12 Νοέ. 2004 , 17:51)

Συμφωνώ R.I.P. με όσα λες.

Όπως και να το κάνουμε είναι σχετικά νέα τεχνολογία στην Ελλάδα και φυσικό να υπάρχουν προβλήματα. Τώρα το κατά πόσο είναι δικαιολογημένα....

Εμένα αυτό που με ενόχλησε είναι το γεγονός ότι αφού έβαλα DSLPhone, διαπίστωσα πως δε μπορώ να δεχτώ κλήσεις!.

Όταν τους πήρα τηλέφωνο να τους ρωτήσω τι παίζεται, μου είπαν πως γνωρίζουν ανέκαθεν ότι υφίσταται το πρόβλημα αυτό με την επαρχία και προσπαθούν να το λύσουν!

Μάλιστα μου είπανε, "μα καλά, δε σας ενημέρωσε κανείς ότι δε θα μπορείτε να δέχεστε κλήσεις?" :blink:

Καμία κλήση δε μπορείς να δεχτείς; :confused:

Και γιατί δεν το έχεις πει τόσο καιρό στο forum;

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...