Jump to content

myphone POLL: Αγορά smartphone από Κίνα. Θα το τολμούσατε;


alkis_7
 Κοινοποίηση

Αγοράζετε κινητά/tablet/αξεσουάρ από Κίνα; Τα προτιμάτε;  

1.142 members have voted

  1. 1. Αγοράζετε κινητά/tablet/αξεσουάρ από Κίνα; Τα προτιμάτε;

    • Ναι, φυσικά και αγοράζω!
      627
    • Έχω αγοράσει, αλλά είμαι διστακτικός να το ξανακάνω
      61
    • Έχω αγοράσει και δεν θα αγοράσω ξανά
      37
    • Δεν έχω αγοράσει αλλά το σκέφτομαι
      234
    • Δεν έχω αγοράσει και δεν σκοπεύω να το κάνω
      173
    • Δεν ξέρω / Δεν απαντώ
      10


Recommended Posts

πηρα ενα xiaomi red mi note .... απο κινα αψογο εδω και 8 μηνες . θα το ξανακανω ευχαριστως . μου ειναι αδιανοητο να δωσω πανω απο 200 € για μια συσκευη που κινδυνευει αμεσα καθε μερα απο πεσιμο , υγρασια , κλεψια , αφηρημαδα , και δεν ξερω τι αλλο και να την εχω ανοικτη 365 μερες 24 ωρες .

 

ο καθε χρονος εχει πανω απο 8500 ΩΡΕΣ ποσες ηλεκτρονικες συσκευες εχουν παραπανω ζωη συνεχομενα ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 265
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Είμαστε πολύ τυχεροί εδώ στην Ελλάδα που παιδιά όπως ο Μύθος και πολλοί άλλοι, τους οποίους και ευχαριστώ, μας άνοιξαν τα μάτια και τολμήσαμε να αγοράσουμε από Κίνα.

Δυστυχώς τελευταία με την υποτίμηση του Ευρώ οι τιμές κινδυνεύουν να γίνουν ασύμφορες.

Πάντως ακόμη και με αυτή την ισοτιμία, νομίζω πως όσοι σκέφτονται για συσκευή γύρω στα 100 με 150 ευρώ, η Κίνα παραμένει μονόδρομος.

Οι αγορές μέσω paypall είναι ασφαλείς και όσοι μπορούν να κάνουν λίγη υπομονή να φτάσει στα χέρια του το κινητό, ανταμείβονται και από την ποιότητα και από το vfm σχεδόν όλων των νέων συσκευών.

Link to comment
Share on other sites

Μετά απο 3 τηλέφωνα και ενα tablet ποτέ ξανά Κίνα για μένα! Κανένα δεν κράτησε πανω απο 8 μήνες, το ενα τηλέφωνο εζησε μόνο 4:mad:

Coolermaster MC500/Asus Rog Strix X570-F/Ryzen 7 3700X/Bequiet Dark Rock 4/G.Skill Ripjaws V 32GB-3200/Sapphire 6900XT Nitro+SE /Corsair RM850x/Samsung 970 Evo 500GB M2/Samsung 860 Evo 250GB/Corsair K70 mk.2/Logitech G13/Logitech MX Master 3/Dell UP2716+SE2419/

MyFlickr

Link to comment
Share on other sites

Εδώ και ένα μήνα έχω στα χέρια μου το Zenfone 5, της Asus από Vickmall και είναι άψογο. Ήταν η πρώτη μου παραγγελία κινητού από Κίνα και έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος. Ταυτόχρονα βέβαια είναι και λίγο ρίσκο καθώς οι αναμονές είναι μεγάλες και η απόσταση τεράστια πράγμα που κάνει την τεχνική υποστήριξη δύσκολη.

 

Αν δεν ήταν το όνομα της Asus πιθανώς να το είχα σκεφτεί 2η και 3η φορά και να μην το είχα τολμήσει. Απ' τη μία λοιπόν το όνομα-εγγύηση της εταιρίας, απ' την άλλη η διαφορά στην τιμή (145€ στην Κίνα, 249€ εδώ) με ώθησαν στην αγορά και παρόλο που έκανε 50 μέρες να έρθει νομίζω ότι άξιζε η αναμονή!

Link to comment
Share on other sites

ναι και το έχω κάνει για μένα και τους φίλους μου, ΑΛΛΆ μόνο σοβαρές μάρκες με σοβαρές συσκευές (Huawei, zte, xiaomi, meizu, oppo, one plus, coolpad, αντε και lenovo αν και έχει ποιο λαγατο ui από την Samsung)

 

 

Η ερώτηση θα έπρεπε να ήταν: Αγορά smartphone από Ελλάδα. Θα το τολμούσατε;

 

μόνο lg, samsung, moto τα υπόλοιπα δεν έχουν εγγύηση (αρβατο)

Link to comment
Share on other sites

Μέχρι στιγμής έχω πάρει 2 συσκευές και είμαι 100% ευχαριστημένος, και από την ποιότητα των προϊόντων, και από την όλη εξυπηρέτηση. Και σίγουρα θα το ξανακάνω! :D
Link to comment
Share on other sites

Ποιό είναι το ποσοστό των ευρωπαίων που συμμετέχει και ενημερώνεται σε τεχνολογικά φόρουμ;

 

Εσύ πιστεύεις ότι τα forums είναι μόνο ελληνικός τρόπος συζήτησης και ενημέρωσης?

Πάμε δηλαδή στο στερεότυπο " Κουτόφραγκος Ευρωπαίος" - " Ξυπνιτζής Ελληνας" ?

 

----- προσθήκη μηνύματος 10 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

 

Μετά απο 3 τηλέφωνα και ενα tablet ποτέ ξανά Κίνα για μένα! Κανένα δεν κράτησε πανω απο 8 μήνες, το ενα τηλέφωνο εζησε μόνο 4:mad:

Αυτός είναι ο λόγος που θεωρώ ότι έχουν δρόμο ακόμα οι Κινέζοι.

Αλλωστε όλες αυτές οι εταιρίες δημιουργήθηκαν στοχεύοντας στην Ασιατική αγορά αποκλειστικά. Κυρίως για Κίνα.

Οπου αν σκεφτεί κανείς ότι πριν 10-15 χρόνια δεν είχαν ούτε αυτοκίνητα, καταλαβαίνει και τα αρχικά standards. Κάποιες παθογένειες των οποίων επιβιώνουν ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

Προτεινα πολυ δημοφιλες κινεζικο απο δημοφιλες site σε κολλητο φιλο και εκτεθηκα. Ηρθε με χαλασμενη μπαταρια. Μετα απο δυο μηνες σταματησε να αναγνωριζει τα sim tray. Και η εγγυηση αποδειχθηκε τοσο μεγαλη ταλαιπωρια που καποια στιγμη το παρατησε σε ενα συρταρι και αγορασε ενα lg. Με καποιες εξαιρεσεις ,δεν αγοραζω απο μεγαλα ελληνικα καταστηματα,αλλα απο σκρουτζομαγαζα. Θα σκεφτομουν επισης κινεζικα μεσω ελληνικης αντιπροσωπειας. Αλλα με καποια απαραδεκτα προβληματα ποιοτητας που διαβασα για μερικα απο αυτα και κακη προσωπικη εμπειρια απο πλευρας software,εχει κλονιστει πολυ η εμπιστοσυνη μου απεναντι σε οποιαδηποτε κινεζικη εταιρεια. Μακαρι να αλλαξουν τα πραγματα στο μελλον,θα το παρακολουθω απο κοντα το θεμα "κινεζικο".
Link to comment
Share on other sites

Έχω φέρει καμιά δεκαριά κινητά από Κίνα για μένα και φίλους και ποτέ δεν είχα πρόβλημα. Ειδικά στην low end-mid range κατηγορία θεωρώ ότι είναι ασυναγώνιστοι. Κινητά με τα χαρακτηριστικά του meizu m1 note σε αυτή την τιμή Δεν υπάρχουν στο Σκρουτζ όσο και να έχει πέσει η ισοτιμία Ευρώ-δολαρίου. Όπως επίσης και σε περιφερειακά οπως ακουστικά. Τρανό παράδειγμα ακουστικά της Xiaomi με 15€ και η ποιότητα τους ήταν 3 κλάσεις πάνω από ακουστικά που είχα αγοράσει σε 5πλασια τιμή. Γενικώς οι γνωστές Κινέζικες μάρκες όπως Xiaomi,meizu,Huawei κλπ πλέον δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους υπόλοιπους. Ίσα ίσα που τους βάζουν Και τα γυαλιά σε ορισμένες περιπτώσεις. Ακόμη και η Google το έχει καταλάβει αυτό που ετοιμάζει Nexus εξ Ανατολής ..
Link to comment
Share on other sites

Παιδια εχω αγορασει 6-7 κινητα smartphone απο Κινα και δεν εχω ακουσεικανενα παραπονο. Για μενα παρηγγειλα το thl w200s το οποιο σχεδον κλεινει χρονο και απεδειχθη τουμπανακι...εχω κατα καιρους παρει lenovo xiaomi κλπ κλπ. Κανενα προβλημα. Φυσικα και θα ξαναπαρω!
Link to comment
Share on other sites

Χρονος αναμονης... Δε με ενδιαφέρει αν κάνει 5 ή 55 μέρες. άν μου έιχε σπάσει το τηλέφωνο και ήθελα την επομένη συσκευή για να μπορώ να επικοινωνήσω στη δουλειά ναι εκεί θα ήταν προβλημα αλλά και πάλι θα λυνόταν! Η πρώτη συσκεύη απο κίνα που πήρα το Ζopo zp999 (Lionheart:D:D:D ) πρίν τρεις μήνες (με κουπονάκι στα 240 κάπου εκεί βγήκε) προς αντικατασταση του Note 2 που ειχα!

Value for money???

Πραγματικά περιμένεις απάντηση τώρα;

 

Εννοείται!!!!!!!!!

Οσο για το θέμα της εγγυησης, δε με πολυ ενδιαφερει αλλωστε μπαίνεις πολλές φορές σε θολά νερα αν μπείς σε αυτή η διαδικασία.

Edited by sots_7
Zopo zp999
Link to comment
Share on other sites

Το πήρα πριν 3 μήνες, και είμαι ερωτευμένος μαζί του. Με διαφορά η καλύτερη συσκευή που είχα ποτέ μου, και ξέρω πως ειδικά Κύπρο που ζω και δεν υπάρχουν σκρουτζομάγαζα θα μπορώ να το δώσω πανεύκολα στην τιμή κοντά που το αγόρασα...δείχνοντας ΟΡΟ θα μου πουν τι είναι αυτό; τρώγεται;

 

Ναι αλλά το OPO είναι καλύτερο.

Αν θες αξία μεταπώλησης, πάρε iPhone, οχι LG....

Link to comment
Share on other sites

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποιο κινέζικο κινητό που να με αρέσει ώστε να προβώ στην αγορά του. Δεν το αποκλείω να αγοράσω στο μέλλον.
Φιλικά Γιώργος
Link to comment
Share on other sites

Καλά υπαρχουν ακόμα ατομα που αγοράζουν συσκευές απο Ελλάδα?

Άντε αυτοι που βιαζονται να το καταλάβω αλλά για εγγύηση μη μιλάτε γιατί στα 18 χρόνια που έχω κινητό 3 φορες χρειάστηκα το σερβίς των Ελληνικών καταστηματων, ε και τις 3 φορες άκρη δεν εβγαλα (ασε που κάναν πανω απο μήνα για να απαντήσουν)!

Εδώ και ενα χρονο έχω φέρει 10 συσκευές απο Κίνα και όλα δουλεύουν άψογα,ασε που με ζαλιζουν πολλοί φιλοι να παραγγειλω κι γι αυτους και έχω βρει το Μπέλα μου.

Μια φορά χρειαστηκα την εγγύηση των κινεζων (καηκε ενας φορτιστης),και μου στείλανε άμεσα δωρεάν καινούργιο(vickmall rules)!

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν άλλο επώνυμος Κινέζος, άλλο ότι να ναι Κινέζος. Τα Lenovo, one plus one κτλ μπορείς να τα αγοράσεις για πλάκα και άκρη θα βρεις με εγγυήσεις και όλα καλά.

Δεύτερον το ότι κάποιο κινητό μεγάλης μάρκας είναι made in China δεν το κάνει εφάμιλλο ποιοτικά, μιας και ο ποιοτικός έλεγχος και τα standarts καθορίζονται από την εταιρία που βάζει πάνω το όνομα της και όχι από το εργοστάσιο-τόπο παραγωγής ή συναρμολόγησης.

Εγώ αγοράζω σωρηδόν αξεσουάρ για τα κινητά μου από Κίνα, αλλά δύσκολα θα αγοράσω κινητό από μαγαζί on-line εκτός Ελλάδος. Άσε που γενικά δύσκολα αγοράζω καινούργια συσκευή, μια χαρά είναι τα μεταχειρισμένα και γλιτώνεις και ένα σορό λεφτά. Ίσως στο poll Θα έπρεπε να αναφέρονται ξεχωριστά τα αξεσουάρ από τα κινητά και τα τάμπλετ, εκτός αν σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε εντυπώσεις και να κατευθύνουμε τον κόσμο σε κινέζικα μαγαζιά (λέω εγώ τώρα...)

Όλα καλά.

Link to comment
Share on other sites

Ακόμη και η Google το έχει καταλάβει αυτό που ετοιμάζει Nexus εξ Ανατολής ..

Αυτό το τελευταίο ήταν το πιο σωστό...

Εκεί θέλω να δω τι θα λένε όσοι τώρα προτιμούν τις επώνυμες μάρκες απο τις κινέζικες εταιρίες...

Μερικές , 7-8, εταιρίες της Κίνας, έχουν ΠΛΕΟΝ την ίδια ποιότητα κατασκευής παιδιά.

Όσο για τις επώνυμες εταιρίες, γνώμη μου είναι οτι θα πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε οτι κινητά flagship πραγματικά αξίζουν 700+ ευρώ.. το κόστος παραγωγής τους είναι πολύ μικρότερο και ο μόνος τρόπος να τους κάνουμε να το αλλάξουν αυτό, είναι να σταματήσουμε να αγοράζουμε τα προϊόντα τους μέχρι να κατεβάσουν τις τιμές στα σωστά επίπεδα της Κίνας.

Μην ξεχνάτε οτι τα περισσότερα εργοστάσια παραγωγής κινητών βρίσκονται στην Κίνα, είτε είναι για την Samsung, είτε για την Apple κ.ο.κ. όπως μερικά απο τα εργοστάσια της Foxconn.

Ericsson T28s, Nokia 6510, Sony Ericsson W550i, Apple iPhone 3, Sony Erricson C510, Sony Xperia S, Meizu MX4
Link to comment
Share on other sites

Εχω αγορασει τα τελευταια χρονια πολλες ηλεκτρονικες συσκευες απο Κινα (tablets,κινητα τηλεφωνα κ.α )χωρις κανενα προβλημα.Ενα sony m που πηρα δωρο σε μια ανηψια μου ,τριτη φορα πηγε στο serviceπριν λιγες ημερες και ακομη περιμενω την επισκευη του.Οσο για την αναμονη τοσο σημαντικο ειναι να περιμενεις 20-30 ημερες για να φτασει το τηλεφωνο σου?Τωρα για την ποιοτητα κατασκευης πηρα ενα cubot x9πριν λιγες ημερες για την συζυγο με 107ευρω και ειναι σιγουρα ποιοτικοτερο απο το sony.Η αληθεια ειναι πως με τις νεες ισοτιμιες αλλα και με τις επισημες εισαγωγες των κινεζικων και στην Ελλαδα (οπως cubot,lenovo)οι διαφορες με τις Ελληνικες τιμες εχουν μικρυνει,ομως και παλι η αγορα απο Κινα για καποιον που θελει να ασχοληθει λιγο ειναι ακομη μονοδρομος
Link to comment
Share on other sites

δηλαδη η ισοτιμια ευρω δολαριου επηρεαζει μονο τις αγορες απο κινα ?

 

οχι από παντού, όπου έχουν σαν πρώτο η σαν δεύτερο νόμισμα το δολάριο :)

Link to comment
Share on other sites

Τα καλα της Κινεζικης αγορας ειναι τοι βρισκεις μοντελα απο μεγαλες εταιριες τα οποια δεν τα βρισκεις στην Ευρωπη.Και οι τιμες ειναι καλες.Οσο αναφορα την εγγυηση,πραγματι,θα υπαρξει καθυστερηση στην αποστολη και πραλαβη.Ολα εχουν παντα τα υπερ και τα κατα.Εαν εισαι ενημερωμενος,υπαρχουν αρκετα πλεον αξιοπιστα μαγαζια για αγορες κινητων.Ο καθενας εχει τα δικα του κρητηρια και 'παραξενιες' να το πω οπως και εγω.Οτι μπορει να σου τυχει με ενα κινητο LG SamsungSony,Motorola,μπορει να σου τυχει και ενα Oppo,Lenovo,Xiaomi,Oneplus κλπ.Ορισμενα μοντελα των τελευταιων,δεν ερχονται καθολου στην Ελλαδα και ειναι αξιολογες εταιριες οπως οι παγκοσμιες γνωστες κολοσοι και τωρα πλεον ειναι και σε εμας γνωστες οι τελευταιες λογο των αγορων που κανουμε εμεις απο Κινα,ετσι γινεται γνωστη και η αγνωστη εταιρια.Θελει ψαξιμο παντως να κανεις μια καλη αγορα και απο τα review του Mythozzz πλεον δεν πας στα τυφλα.Προσωπικα,το πιο ακριβα κινητα που πηρα ηταν τα nexus 5 € 325 & Oneplus one € 321 με εξοδα αποστολης,δεν βρισκω τον λογο να δωσω παραπανω για ενα κινητο( και αυτα πολλα ησαν),γιατι ειναι κινητο και παραπανω το βρισκω κοροιδια,προσωπικη μου αποψη φυσικα.Προτιμω λοιπον να παρω δυο Κινεζικα παρα ενα ακριβο απο LG,Samsung,Sony που τις βρισκω 'ντιβες' και τις 'χαστουκιζω' με τον Κινεζο.Γενικα,υποστηριζω αυτους που με υποστηριζουν,το ιδιο κανω και με τις εταιριες και τα κινητα.Η Oppo ας πουμε,εχω ακουσει τα καλυτερα για την εγγυηση και φυσικα για την ποιοτητα δεν το συζητω.
http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=193941&dateline=1426239248
Link to comment
Share on other sites

Όλο και περισσότερες Κινεζικες εταιρείες σχεδιάζουν να βγουν επίσημα στην διεθνή αγορά.

Πρόσφατα ανακοίνωσε την πρόθεση της η Μεϊζού.

Εκεί θα δούμε αν έχουν δυνατότητες να πουλήσουν εκτός Κίνας.

Αν για παράδειγμα βγάλει την αντίστοιχη ναυαρχίδα της που θα ανταγωνιστεί το S6, τον Νοέμβριο στα 450-500 ευρώ, δεν εχει καμιά τύχη να πουλήσει αφού την ίδια περίοδο θα βρίσκεις το S6 και Μ9 στα ιδια σχεδόν χρήματα.

 

Περιμένουμε λοιπόν να δούμε ποια θα είναι η τακτική τους.

 

Κατα τα άλλα χρειάζεται σκέψη και έρευνα όταν αγοράζεις κινέζικο απο e shop πάνω απο 150 ευρώ.

Παράδειγμα κινέζικο smartphone του οποίου διαβάζουμε το review εδώ στο myphone κοστίζει 165 ευρω και έχει snapdragon 800, οθόνη αμφιβόλου ποιότητας και φωτεινότητας, καμερα επίσης.

Την ίδια στιγμή στο skroutz βρίσκεις το LG G2 στα 235 ευρω που είναι ενα απο τα καλύτερα κινητά που πέρασαν απο την αγορά με πολύ πιο ποιοτικό hardware και βεβαιως 2 χρόνια πραγματική εγγύηση.

Αξίζει για 70 ευρώ να προτιμήσει κάποιος το άγνωστο κινέζικο?

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,
Link to comment
Share on other sites

Αν ξέρεις τι αγοράζεις και έχεις υπομονή είναι καλή επιλογή η Κίνα. Το επόμενο κινητό μου (Zenfone 2) έτσι κι αλλιώς από εκεί θα είναι...
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...