Jump to content

Microsoft Lumia 640 XL

niotheros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ρε παιδια εσεις που το χετε με τις φωτο για καντε μια προταση για custom ρυθμισεις της καμερας στο 640 xl για οσο το δυνατον καλυτερα αποτελεσματα.

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Δεν συμφωνώ καθόλου για αυτα που γραφεις για την κάμερα. Εισαι σιγουρος οτι τραβάς σωστά;;

Την ημερα τραβα καλύτερα απο το s7edge και με περισσότερη λεπτομερεια.

Τα πολυ ακριβά τηλ υπερτερούν έναντι του 640xl μονο στις βραδινές.

Θα εξηγήσω τι κάνω όταν τραβάω φωτο και ευχαρίστως διορθωστε με μήπως

Τα κάνω μαντάρα.

Χρησιμοποιώ rich capture κάνει όντως διαφορα σε λουλούδια που με ενδιαφέρουν, το μπορντόκοκκινο ομως δεν το έχει και σε εξωτερικό χώρο με συννεφιά αλλά δεν το είχε προς μεγάλη στεναχώρια του και το edge του φίλου μου. Σε βραδυνή φωτο ήταν πολύ καλυτερο το s7 καθώς επέτρεπε πολύ περισσότερο φως από το διάφραγμα του όπως το αντιλαμβάνομαι ίσως λανθασμενα.

Το πρόβλημα μου είναι και εκεί κάνω μάλλον καποιο

Λάθος όταν περναω τις φωτό στο pc με onedrive ότι φαίνονται λίγο θολες καθώς μεγαλώνει το μέγεθος που απεικονίζεται

Το χαμηλό iso το χρησιμοποιούμε σε φως ημερας και ή ταχυτητα κλείστρου πως μας βοηθάει θα ήθελα να ρωτησω.

Το rich μην το κοιτάς. Όλες οι λειτουργείες hdr ενισχύουν τα χρώματα. Ακόμα και σε ακριβές μηχανές τείνουν να κάνουν τα χρώματα τσίρκο.

Στο κανονικό mode και μετά από πολλές συγκρίσεις και παρατήρηση, πιστεύω ότι για ημερήσιες φωτο τοπίου, είναι ανώτερο από το 950 σε πιστότητα χρωμάτων, ισορροπία λευκού και εξίσου καλό στη φωτομετρηση. Στο 100% η εικόνα έχει λιγότερη λεπτομέρεια, αλλά η συνολική αίσθηση είναι πραγματικά πολύ καλή.

Νokia Ngage(x2) -> SE K700 -> SE K750 -> N73 -> N95 -> Nokia N8-> 808 Pureview-> Meizu M2 Note -> Lumia 950 -> LG V40 (όλο στα μυστήρια πάω και πέφτω :p )

Αντε.... όπου να είναι τείνει να σπάσει το όριο των 100€ το κινητο..

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

Και εγώ παιδιά που πιο παλιά, πριν το παιδί ασχολούμουν με την φωτογραφία, το 640XL με καλύπτει μια χαρά για τα βασικά, αν δεν είναι κοινωνικό γεγονός, ή σημαντική εκδρομή δεν παίρνω την slr μαζί, και στο τέλος της ημέρας κοιτάω τις φωτογραφίες ικανοποιημένος για τις περισσότερες από αυτές.

Είναι ο λόγος που δεν πάω σε android (τα 10 ειδικά μετά την anniversary δεν μου αρέσουν), γιατί θα πρέπει να δώσω 250 για να βρω την ίδια κάμερα.

Η γυναίκα μου έχει ένα meizu note 2, είναι χαώδης η διαφορά.

Επανέρχομαι με κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες κάμερας που ίσως

να βοηθήσουν και άλλους και να μην τα ψάχνουν εμπειρικά σαν και εμένα.

σε εσωτερικό χώρο με φώς λάμπας σχετικά χαμηλό χρησιμοποιώντας iso 400 και ταχύτητα κλείστρου 1/4 sec

Πολύ καλό αποτέλεσμα.

Σε εξωτερικό χώρο 15.30 μεσημέρι ψιλοήλιο ψιλοσυννεφιά με iso 64 και ταχύτητα κλείστρου 1/250 πέτυχε

πολύ καλά χρώματα ακόμη και το κόκκινο που με ταλαιπωρούσε. Χωρίς rich capture.

Όσοι γνωρίζετε περισσότερα μην ντραπείτε χάρη μας κάνετε, γιατί αποδεικνύεται όπως είπε και πριν φίλος ότι μόνο

με manual mode κάνεις δουλειά.

Έχει σπάσει το όριο των 100€. 99,71€ παίδες...! Πολύ αξιόλογο στην τιμή αυτή.

Πάθος Αξιοπρέπεια Σεβασμός από το 1 9 6 6

Καλησπέρα παιδιά.Έχω και εγώ το 640xl αρκετό καιρό τώρα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Πριν λίγο καιρό αναγκάστηκα να αλλάξω οθόνη με αποτέλεσμα να μην δουλευει το διπλό πάτημα για ξύπνημα .έχω κάνει πάλι εγκατάστα ση τα 10 αλλά τίποτα.έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο

Πόσο σου κόστισε η οθόνη;

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Καλησπέρα παιδιά.Έχω και εγώ το 640xl αρκετό καιρό τώρα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.Πριν λίγο καιρό αναγκάστηκα να αλλάξω οθόνη με αποτέλεσμα να μην δουλεύει το διπλό πάτημα για ξύπνημα .έχω κάνει πάλι εγκατάσταση τα 10 αλλά τίποτα.έχει τύχει σε κάποιον κάτι ανάλογο

Το έχεις ενεργοποίηση στην οθόνη κλειδώματος;

απο έ να σαιτ στην αθήνα την πήρα,για original την είχε.υπάρχει περίπτωση να είναι θέμα οθόνης ?νόμιζα ότι αυτό δουλευει σαν software στις οθόνες κάτι σαν εφαρμογή

σε εσωτερικό χώρο με φώς λάμπας σχετικά χαμηλό χρησιμοποιώντας iso 400 και ταχύτητα κλείστρου 1/4 sec

Πολύ καλό αποτέλεσμα.

Σε εξωτερικό χώρο 15.30 μεσημέρι ψιλοήλιο ψιλοσυννεφιά με iso 64 και ταχύτητα κλείστρου 1/250 πέτυχε

Όσοι γνωρίζετε περισσότερα μην ντραπείτε χάρη μας κάνετε, γιατί αποδεικνύεται όπως είπε και πριν φίλος ότι μόνο

Εγω τραβάω σπανια με χειροκίνητες ρυθμίσεις.

Δες εδω αυτές που ειναι οι περισσότερες στο αυτόματο. Nikos Manousakis

Πολύ καλό αποτέλεσμα.

Αυτές τις ρυθμίσεις εάν τις κάνουμε μένουν μόνιμα, ή κάθε φορά που θέλω να βγάλω μία φωτογραφία θα μου τρώει κάποιο χρόνο μέχρι να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις; Το θέμα είναι πως βγάζουμε π.χ. τη συσκευή για να τραβήξουμε μία φωτογραφία άμεσα, εγώ τουλάχιστον. Εάν θα πρέπει κάθε φορά που θέλω να βγάλω μία φωτογραφία να μπαίνω στις ρυθμίσεις, γεγονός που απαιτεί κάποιο χρόνο, τότε δεν έχει κάποιο νόημα. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις λήψεις που κάνει την ημέρα, αλλά το βράδυ όχι.

Η κάμερα παιδιά είναι μακράν το καλύτερο χαρακτηριστικό του κινητού σε αυτά τα χρήματα (100€). Για να βρεις ίδια ποιότητας κάμερα πρέπει να σκάσεις τουλάχιστον τα διπλά και είναι αμφίβολο εάν το πετύχεις. Έχω περίπου 10 κινητά στο σπίτι και όλα έχουν περάσει διάφορα test κάτω από τις ίδιες τις συνθήκες για να δω ποιο είναι το καλύτερο. Ε λοιπόν το 640XL είναι από τα καλύτερα. Το μοναδικό πρόβλημα του κινητού για μένα ή μάλλον όχι του κινητού αλλά του λογισμικού είναι η έλλειψη βασικών εφαρμογών και η ποιότητα κάποιων άλλων.

Αυτές τις ρυθμίσεις εάν τις κάνουμε μένουν μόνιμα, ή κάθε φορά που θέλω να βγάλω μία φωτογραφία θα μου τρώει κάποιο χρόνο μέχρι να κάνω τις απαραίτητες ρυθμίσεις; Το θέμα είναι πως βγάζουμε π.χ. τη συσκευή για να τραβήξουμε μία φωτογραφία άμεσα, εγώ τουλάχιστον. Εάν θα πρέπει κάθε φορά που θέλω να βγάλω μία φωτογραφία να μπαίνω στις ρυθμίσεις, γεγονός που απαιτεί κάποιο χρόνο, τότε δεν έχει κάποιο νόημα. Εγώ είμαι πολύ ευχαριστημένος με τις λήψεις που κάνει την ημέρα, αλλά το βράδυ όχι.

Τις ρυθμίσεις όταν τις κάνουμε δεν μένουν αλλά κάθε φορά που ανοίγουμε και κλείνουμε πρέπει να περνάμε τις ανάλογες.

Πάντως μετά από δύο μέρες με πολλές φωτογραφίες καταλήγω στα εξής.

Σε φωτισμό ημέρας είναι πολύ καλό έως πάρα πολύ καλό με το απλό auto mode.

Mόνο τη νύχτα αξίζει να παίξεις με τις ρυθμίσεις.

Για το φίλο που είπε ότι με λίγα λεφτά παραπάνω παίρνεις καλύτερη κάμερα μόνο όταν τα λίγα είναι 150 παραπάνω.

Σε γνωστή εταιρεία κινητής δοκίμασα και τα Sony XA και lg x screen στην κάμερα τους, δεν θα έλεγα ότι είναι καλύτερα

μην πω χειρότερα.

έχοντας μέτρο σύγκρισης μετά από 4 κινητά που δοκίμασα την κάμερα τους θα έλεγα πια ότι του lumia είναι αρκετά καλή.

Τις ρυθμίσεις όταν τις κάνουμε δεν μένουν αλλά κάθε φορά που ανοίγουμε και κλείνουμε πρέπει να περνάμε τις ανάλογες.

Πάντως μετά από δύο μέρες με πολλές φωτογραφίες καταλήγω στα εξής.

Σε φωτισμό ημέρας είναι πολύ καλό έως πάρα πολύ καλό με το απλό auto mode.

Mόνο τη νύχτα αξίζει να παίξεις με τις ρυθμίσεις.

Για το φίλο που είπε ότι με λίγα λεφτά παραπάνω παίρνεις καλύτερη κάμερα μόνο όταν τα λίγα είναι 150 παραπάνω.

Σε γνωστή εταιρεία κινητής δοκίμασα και τα Sony XA και lg x screen στην κάμερα τους, δεν θα έλεγα ότι είναι καλύτερα

μην πω χειρότερα.

έχοντας μέτρο σύγκρισης μετά από 4 κινητά που δοκίμασα την κάμερα τους θα έλεγα πια ότι του lumia είναι αρκετά καλή.

Δύσκολα ξεπερνιέται μια κάμερα με... Zeiss! Ειδικά σε αυτη τη τιμή!

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Δύσκολα ξεπερνιέται μια κάμερα με... Zeiss! Ειδικά σε αυτη τη τιμή!

Σχετικό/άσχετο,αλλά μόνο σε αυτή την τιμή δεν ξεπερνιέται.

Xiaomi 12 Pro

Σχετικό/άσχετο,αλλά μόνο σε αυτή την τιμή δεν ξεπερνιέται.

Αν έχετε υπόψη σας καλύτερα κινητά από κάμερας perspective, illuminate us

ώστε να μην την πατήσει και άλλος κόσμος.

Βέβαια από το nexus των 240 και κάτω οποίος έχει να προτείνει κάτι πολύ

Καλύτερο και όχι στιλ moto g.

Βασικό να το έχει δουλεψει και όχι να έχει διαβάσει για αυτό.

Αν έχετε υπόψη σας καλύτερα κινητά από κάμερας perspective, illuminate us

ώστε να μην την πατήσει και άλλος κόσμος.

Βέβαια από το nexus των 240 και κάτω οποίος έχει να προτείνει κάτι πολύ

Καλύτερο και όχι στιλ moto g.

Βασικό να το έχει δουλεψει και όχι να έχει διαβάσει για αυτό.

στα 100 ευρώ που κάνει τώρα κανένα,μη λέμε τα ίδια,απλά για νιώθουμε καλά.

Το έχουμε πει 3 χιλιάδες φορές τουλάχιστον.

Στα χρήματα που κόστιζε όταν βγήκε,υπήρχαν κινητά με τις ίδιες δυνατότητες.

Xiaomi 12 Pro

στα 100 ευρώ που κάνει τώρα κανένα,μη λέμε τα ίδια,απλά για νιώθουμε καλά.

Το έχουμε πει 3 χιλιάδες φορές τουλάχιστον.

Στα χρήματα που κόστιζε όταν βγήκε,υπήρχαν κινητά με τις ίδιες δυνατότητες.

Όταν πρωτοβγηκαν έκανε 250.

Το θεμα είναι να βοηθηθεί καποιος που θέλει να αγοράσει το συγκεκριμένο κινητό με αντικειμενική ανάλυση των δυνατοτήτων του.

Κανει για τη δουλειά που θες; Αυτό είναι το ερώτημα.

Edited by Johny-B

το έχουμε απαντήσει.

Και στην τελική το ίδιο έχει γράψει και ο evris στο σχόλιο του,που έκανα παράθεση.

Σε αυτή την τιμή.

Για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή,όχι τίποτα άλλο.

όσο για τις δυνατότητες του πλέον είναι μετρημένες(για εμένα τουλάχιστον).

Κάμερα,πλοήγηση και μπαταρία κυρίως.

Edited by Chryssostomos

Xiaomi 12 Pro

το έχουμε απαντήσει.

Και στην τελική το ίδιο έχει γράψει και ο evris στο σχόλιο του,που έκανα παράθεση.

Σε αυτή την τιμή.

Για να ξέρουμε και τι λέμε δηλαδή,όχι τίποτα άλλο.

όσο για τις δυνατότητες του πλέον είναι μετρημένες(για εμένα τουλάχιστον).

Κάμερα,πλοήγηση και μπαταρία κυρίως.

Ας τα ξαναλεμε κάποια πράγματα δεν πειράζει να μην θεωρούμε κάτι δεδομένα ολοκληρωμένο επειδη ειπώθηκε από εμάς στο παρελθόν.

Όποιος θέλει τις μετρημενες δυνατότητες που ανέφερες ας μην δώσει 250-300.

Αμέσως βοηθάς κάποιον που δεν θέλει να διαθέσει πολλά,

γιατί αντιλαμβάνονται ότι και χωρίς apps υπάρχει ζωή.

Έγινε διαγραφή και τροποποίηση μηνυμάτων.

Παρακαλώ πολύ να ηρεμήσετε λίγο...;)

• The title was changed to Microsoft Lumia 640 XL