PropheT Δημ. October 10, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 10, 2005 Ένα φιλαράκι με RX-8 Cosmo έκανε ένα "ρεκόρ" κατανάλωσης... :) 200 χιλιόμετρα Εθνικής Οδού + 217 Λιωμένα Χιλιόμετρα Πόλης (πολύ γρήγορα αλλά και με το πλάι όπου μπορούσε) = 417 Χιλιόμετρα με 1 ντεπόζιτο και του έμειναν και περίπου 6 λίτρα! Η μέση κατανάλωση υπολογίστηκε στα 12 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, ενώ το αμάξι έχει γράψει 9700 χιλιόμετρα από το day 1! Renesis power! Το συζητάγαμε και δεν το πιστεύε ούτε ο ίδιος ;P Μουφες , απο και κλειεται!!!! Άμα θες σου δίνω τηλέφωνο να τα πείτε, δεν έχω πρόβλημα! Είναι φιλαράκι και δεν λέει μλκίες ;) Μάλιστα τον τελευταίο καιρό έχει πετύχει πολλές φορές παρόμοιες καταναλώσεις :) Παράθεση Linux~ized | [Στείλε μου ΠΜ] Εορτολόγιο (http://apergia.gr) for Google Calendar Alex | wired@gentoo.org Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 Φοβερο αυτοκινητο ρε παιδια,πολυ καλα στημενο,ιδανικο για "παιχνιδια", φθηνο για την κατηγορια του (αν και φτιαχνει μονο του κατηγορια...) ΑΛΛΑ οσα γλυτωνεις για να το παρεις ,ΤΟΣΑ και περισοτερα δινεις σε 2-3 χρονια για βενζινες...Τρελη καταναλωση (τουλαχιστον για το μεγαλο που εχω καποιες εμπειριες...)!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 πρεπει να εχεις ενα RX8 για να την βρισκεις και ενα απλο συμβατικο για τις καθημερινες μετακινησεις! Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 πρεπει να εχεις ενα RX8 για να την βρισκεις και ενα απλο συμβατικο για τις καθημερινες μετακινησεις! Αυτο σημαινει 2 αυτοκινητα ομως εεε...? :( Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 ε ναι! εκτος και αν εχεις τοσα λεφτα που μπορεις να χαλας τη βενζινη αβερτα.... Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickolas84 Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 ε ναι! εκτος και αν εχεις τοσα λεφτα που μπορεις να χαλας τη βενζινη αβερτα.... Aπό το να αγοράσεις 2ο αυτοκίνητο για αυτό το λόγο και μόνο μάλλον συμφέρει να χρησιμοποιείς το RX8 και ας καίει κάτι παραπάνω... ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CELICAS Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 Εγω νομιζω οτι RX8 δεν κανει για 1ο και μοναδικο αυτοκινητο για τον λογο οτι εαν το κανεις καμια 40000 χλμ το χρονο,σε δυο χρονια το αμαξι θα εχει χασει απο την αξια του ενα σορο λεφτα.Ασε που οσο πλησιαζεις τα 200000 χλμ ισως να μην αισθανεσε και ιδιαιτερα ησυχος. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 Aπό το να αγοράσεις 2ο αυτοκίνητο για αυτό το λόγο και μόνο μάλλον συμφέρει να χρησιμοποιείς το RX8 και ας καίει κάτι παραπάνω... ;) Nikolas δεν το θιγω περαιτερω το θεμα γιατι θα βγουμε οφ τοπικ! το RX8 ειναι το dream car μου, απλα μπορω να βλεπω ποια ειναι τα μειονεκτηματα του! οσο για το δευτερο αμαξι ισως βραχυπροθεσμα να συμφερει να χρησιμοποιεις το RX και ας καει παρπανω ομως ειναι και πολλα που δεν εχεις σκεφτει. Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
undertow Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 ε οχι και 2ο αμαξι επειδη καιει , ασυδοσια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
resurection_boy Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 Νυαξει ρε παιδια, δεν ειναι και Hummer. Ποσο καιει πια; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickolas84 Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 Nikolas δεν το θιγω περαιτερω το θεμα γιατι θα βγουμε οφ τοπικ! το RX8 ειναι το dream car μου, απλα μπορω να βλεπω ποια ειναι τα μειονεκτηματα του! οσο για το δευτερο αμαξι ισως βραχυπροθεσμα να συμφερει να χρησιμοποιεις το RX και ας καει παρπανω ομως ειναι και πολλα που δεν εχεις σκεφτει. Δεν νομίζω ότι βγαίνουμε εκτός θέματος...το αν το RX8 μπορεί να ανταποκριθεί ως μοναδικό αυτοκίνητο είναι καίριο ερώτημα. Ας πούμε ότι σε χαλαρούς ρυθμούς εντός Αττικής θέλει 15λ/100χλμ. (ενδεικτικά το τυπικό 1400άρι πόλης θέλει περίπου 8λ/100χλμ.) Αν υποθέσουμε ότι κάνει κάποιος 15.000χλμ τέτοιου είδους και με τιμή βενζίνης 1e/λ. η ετήσια επιβάρυνση είναι περίπου 1000 ευρώ. Σημαντικό ποσό αλλά όχι αρκετό για να δικαιολογήσει την αγορά 2ου αυτοκινήτου πόλης για την κάλυψη αυτών των μετακινήσεων. Το βασικό ερώτημα είναι η ευκολία χρήσης του RX8 αλλά όλοι λένε πως είναι από τα πιο φιλικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του. Όσο για το "φόρτωμα" χιλιομέτρων στον ευαίσθητο (?) βάνκελ, ναι στα 200.000 μάλλον θα θέλει ανακατακευή,ίσως και πιο νωρίς, εφόσον όμως μιλάμε για καινούργιο αυτοκίνητο τα 200.000χλμ φαντάζουν πολύ μακριά (για εμένα τουλάχιστον :rolleyes: ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 απλα ισως ξεχνας οτι αγοραζοντας ενα καινουργιο δευτερο αμαξι, ναι μεν βραχυπροθεσμα σου κοστιζει παραπανω, μακροπροθεσμα ομως εχεις πολλα οφελη. μπορεις πουλωντας το μετα να παρεις μερος του κεφαλαιου πισω, μπορεις να γλυτωσεις απο το RX πολλα "κακα" χιλιομετρα εντος πολης. επιπλεον τα 200.000χλμ (με οτι μπορει να συνεπαγεται αυτο...)θα αργησουν σημαντικα να ερθουν. επισης, ορισμενες φορες ενα RX8 δισταζεις να το αφησεις σε καποιο περιεργο σημειο, κατι το οποιο δεν ισχυει στον ιδιο βαθμο με ενα 14αρι πολης. απο την αλλη εχεις να πληρωσεις επιπλεον ασφαλιστρα και τελη κυκλοφοριας. συγκρινεις τα μεγεθη, βλεπεις που εχεις θετικες και που αρνητικες ροες και βλεπεις τι σε συμφερει καλυτερα. προσωπικα πιστευω οτι ενα RX8 ναι μεν προσφερει πολλες στιγμες οδηγικης απολαυσης, απλα μερικες φορες η καθημερινη χρηση του δε συμφερει. Εξηγουμαι για να μην παρεξηγουμαι, το RX8 αποτελει το dream car μου. Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nickolas84 Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 To συμπέρασμα πιστεύω είναι πως με ψυχρά οικονομικά κριτήρια δεν συμφέρει. Αν το έπερνα (λέμε τώρα...) θα του έκανα μεικτή και κλοπής οπότε θα ξένιαζα. Νομίζω λόγω κυβικών τα ασφάλιστρα είναι μικρά (δεν είμαι σίγουρος για αυτό). Όσο για την δύσκολα χιλιόμετρα εντός πόλης... τί να κάνουμε "that is life" που λένε. Για την ιστορία, υπάρχει αγγελία για μοντέλο 05 με 28Κ (231 ίπποι). Αν συνεχίσουν να πέφτουν έτσι οι τιμές ίσως να μην είναι μακρυνό όνειρο. Στη χειρότερη, σε λίγα χρόνια θα το φέρνεις από Γερμανία με ελάχιστη επιβάρυνση! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. October 12, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 12, 2005 αυτη η τελευταια προταση σου, ελπιζω στο μελλον να με απασχολησει εντονα!!!!! Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. October 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2005 Παιδια καιει πολυ δυστυχως το αμαξακι...Κι ενω ειναι εφικτο να το παρει ενας μεσος Ελληνας (αντε λιγο παραπανω απ το μεσο),αυτο δε γινεται (εκτος απο μερικους που δεν εχουν αναλογιστει τι σημαινει μια τετοια αγορα...),και το παιρνουν μονο αυτοι που δεν τους νοιαζει κι αν καθε 2 μερες ειναι στο πρατηριο και ποσα δινουν...Το αμαξι ειναι τελειο δεν το συζηταμε.Μια κατηγορια μονο του...αλλα καιει 2πλα απ οτι ενα 1400 ας πουμε...τοθλαχιστον 2πλα...Αυτο σημαινει οτι ενω με ενα 1400 που καιει γυρω στα 8/100 για να κανεις 20000χλμ το χρονο θες χοντρικα 1600Ευρωπουλα (μισο εκατομυριο και βαλε με τις παλιες καλες δραχμουλες...),με το Αρ Εξ θες τουλαχιστον τα 2πλα(επειδη αν το χεις θα το "ανοιγεις" συνεχεια,ειναι μεγαλη προκληση και το ξερω απο πρωτο χερι)δηλαδη 3200 Ευρωπουλα (ενα μυριο και βαλε δρχ...). Δεν ειναι δυστυχως ουτε μικρη η διαφορα ουτε ευκαταφρονητο το ποσο!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geomiii3 Δημ. October 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2005 ok nai den antilego alla re sy sigura einia syneiditi agora apo kapoion...tora gia autous pu to phran eite gia poul mour eite etsi gi ana doun k den antexun ktl....tus blepeis na to exun dosie hdh se mantres.... Παράθεση :alien: we r not alone! :secret:.... :yahoo:!!!! :yinyang: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. October 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2005 να προσθεσω οτι ειναι ενα ιδιαιτερο αμαξι, το οποιο για καποιον που εχει συνηθισει τα 90-100 αλογα στους μπροστινους τροχους, ειναι καπως επικινδυνο!!! Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
GreddyRx7 Δημ. October 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2005 Διλαδή άμα νομίζετε ότι καιέι το Rx8 τι να πούνε τα Rx7 :D :D :D Παράθεση Ναι..Είμαι αιμοδότης... 2006 Modenas Dinamik 71mm.... 1998 Seat Ibiza S4 Turbo 1992 Suzuki RGV-Γ 250cc 2001 Suzuki FX 68.5mm Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vampyre Δημ. October 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2005 Επιτρέψτε μου να σας πω 1-2 πράγματα μια και είμαι κάτοχος RX8 Cosmo (αυτό με τα 231 άλογα) από τον Δεκέμβριο του 2004. α. Ο κινητήρας θα σπάσει σε 10,100,200,300,500 χλδς χιλιόμετρα. Τους μύθους και τις αερολογίες περί σπασίματος κινητήρων στα 100, 200, 300 χιλιάδες χιλιόμετρα τις παραβλέπω ως επιεικώς φαντασίες. Ναι, ναι ξέρω το λένε όλοι αυτό. Ο Τζίμης ο σουγιάς , ο μπάμπης ο γκοντζίλα κ.λ.π. ΟΤΑΝ φτάσουν τα αυτοκίνητα στα 200,300 χλδς χιλιόμετρα και ακόμα τα έχουμε (γιατί για να κάνεις 200 χιλιάδες χιλιόμετρα θέλεις περίπου 17-20 χρόνια) το ξανασυζητάμε. β. Κατανάλωση λαδιού. ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ. Ο Βάνκελ ΔΕΝ ΚΑΙΕΙ ΛΑΔΙΑ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ λάδι για την ψύξη του. Ετσι είναι φτιαγμένος. Δεν είναι προβληματικός. Αφού τα είπα αυτά να σας πω ότι έχει ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ σε 12.000 χιλιόμετρα 3 λίτρα λάδι συμπλήρωμα. γ. Service. 1ο service 10.000 χιλιόμετρα, είναι : 1. Αλλαγή λαδιών,φίλτρου λαδιού, έλεγχος αυτοκινήτου, καθάρισμα φίλτρων καμπίνας. Κόστος 45 - 60 Ευρώ ανάλογα πόσο θέλει να σας πιάσει τον κώλο το εξουσιοδοτημένο. Εγώ πλήρωσα 30 Ευρώ (τα λάδια δικά μου). Προσωπικά για να νοιώθω καλύτερα αλλάζω λάδια κάθε 5.000χλμ και όχι κάθε 10 που λέει η Mazda. Οι σύντομες αλλαγές λαδιών δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν κινητήρα. δ. Κατανάλωση βενζίνης. Ισως το μοναδικό μειονέκτημα του αυτοκινήτου. Κύκλος πόλης 18-19 λίτρα / 100 χιλιόμετρα. Ταξίδι 14-15 λίτρα/ 100 χιλιόμετρα. Ισως μπορούν να γίνουν και χαμηλότερες καταναλώσεις αλλά εγώ δεν μπορώ να οδηγώ συνέχεια μέχρι 5000 στροφές. Προσωπικά το αυτοκίνητο το αγόρασα συνειδητοποιημένος τι αυτοκίνητο αγόραζα, το έχω για καθημερινό αυτοκίνητο , το χαίρομαι κάθε μέρα και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Δεν με ενδιαφέρει "πόσο κάιει". Αν με ενδιέφερε το θέμα θα έπαιρνα polo 1.4 ή C2 1.4 να καίνε "τίποτα". Επίσης καλό είναι όποιος αποφασίσει να το αγοράσει να γνωρίζει τι σημαίνει πισωκίνητο αυτοκίνητο με άλογα. Να έχει κάποια εμπειρία με πισωκίνητα. Αλλιώς δεν θα το ευχαριστηθεί το αυτοκίνητο. ;) Παράθεση Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. October 13, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 13, 2005 Greddy εσυ εχεις γκομενα την κορη του βενζινα .... Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CELICAS Δημ. October 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2005 Δεν ξερω ο φιλος μας με το RX8 εαν κανει 200.000 σε 17 χρονια.Εγω παντος στο δικο μου εχω κανει 60.000 σε εναμιση χρονο και δεν θα ενοιωθα καθολου καλα εαν ειχα το συγκεκριμενο αμαξι. Γιαυτο υποστηριζω οτι θελεις και ενα μικρο για τα ασκοπα χιλιομετρα.Κριμα δεν ειναι? :cool: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. October 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2005 Καθε καινουριο μοντελο ενος αυτοκινητου ειναι σαφως πιο καλο και βελτιωμενο σε σχεση με το παλιο μοντελο...Αρα θεωρω αυτα που λεγονται για τον βανκελ μπουρδες γιατι πολυ απλα δεν υπαρχουν αποδειξεις και προκειται για αερολογιες ...ακομα... Οσο για το αυτοκινητο αυτο καθεαυτο συμφωνω πως ειναι μοναδικο στο ειδος του,προσφερει απειρες συγκινησεις,καθε φορα που το οδηγεις σε αφηνει με ακομα μεγαλυτερο ανοιχτο το στομα...Ειπαμε,..το μονο αρνητικο η καταναλωση!ΤΙΠΟΤΑ αλλο... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
7020029 Δημ. October 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2005 εεεεετσι!πες τα ζεροκουλ! Παράθεση Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT http://www.cardomain.com/ride/2667388 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geomiii3 Δημ. October 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2005 ma re paidia den leme k tpt diaforetiko,nomizo oloi symfonume se ola auta pu eipe o zerocool!!!!!....apla 8a dume ti 8a ginei me to kinitiraki meta tis 60/70 xiliades xlm pu 8a arxisei na zhtaei service ktl!!!....pantos ontos to autokinito akoma k to ''mikro'' me ta liga alogata einia gamato!!!! alh8eia kapio apta paidia pu to exei mporei na mas pei ean exei kanei kana service k poso pano kato kostizei??? thnx Παράθεση :alien: we r not alone! :secret:.... :yahoo:!!!! :yinyang: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
vampyre Δημ. October 14, 2005 Κοινοποίηση Δημ. October 14, 2005 geomiii διάβασε το ποστ μου στην προηγούμενη σελίδα. Οσο για το πρώτο που γράφεις το περιοδικό Power έχει ένα RX8 Cosmo του 2003 ,και έχει κάνει μέχρι τώρα 65.000 απροβλημάτιστα power δημοσιογραφικά χιλιόμετρα. Δεν τους έχει ζητήσει τίποτα το αυτοκίνητο πέρα από τα κανονικά του service. Ελπίζω να καταλαβαίνετε όλοι τι σημαίνει αυτό που έγραψα. Παράθεση Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts