montoya_42 Δημ. July 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2017 Ναι, οι απόψεις μας είναι διαφορετικές, αλλά διαφωνούμε πολιτισμένα. Και είναι σπάνιο αυτό, ειδικά στο myphone. Η τιμολόγηση του 950 ήταν σαν το κυκλοφορούσε στην αγορά εταιρεία που είναι "ψηλά". Όταν προσπαθείς να επιβιώσεις και να πάρεις ένα κάποιο τμήμα της αγοράς, δεν τιμολογείς έτσι, ειδικά με πλαστική ναυαρχίδα. Κι εγώ θεωρώ τα wm (πλέον) το ομορφότερο λειτουργικό, αλλά τα apps τους είναι πολύ πίσω σχετικά με το Android. Ένα ακόμα που δε μου αρέσει είναι τα forced updates. Δε χρησιμοποιώ το 640 μου, γιατί θα μου κάνει τα τελευταία updates, που μόνο καλά δεν είναι. Ειδικά αυτό, δε μπορώ να το καταλάβω, τουλάχιστον εν μέρη.. Όταν οι διαφωνίες είναι πολιτισμένες τότε και ο διάλογος είναι πολιτισμένος. Άλλωστε σε ξέρουν και οι πέτρες σε αυτά τα νήματα....;) Για την τιμολόγηση διαφωνώ. Και δεν είναι το πλαστικό ή το γυαλί που θα παίξει ρόλο στη τιμολόγηση αλλά ούτε αν βρίσκεσαι ψηλά. Η ms ήταν στον πάτο και στα τάμπλετ αλλά δες τις τιμές των surface. Δες όμως την πορεία του 950 και όταν έπεσε. Άρα δεν έφταιγε η τιμή ----- προσθήκη μηνύματος 3 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Επειδή ανήκω στους «πιστούς» του λειτουργικού (βάσει των αριθμών είμαστε ελάχιστοι), όντως ελπίζω σε νέα έκδοση. Αυτός είναι ο νόμος της εξέλιξης. Πάντα κάτι καινούριο θα περιμένεις/περιμένουμε. Το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα λειτουργικά είτε είναι σε πολύ καλύτερο σημείο είτε σε κατώτερο. Παράθεση SEX is like NOKIA (connecting people) http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mr_47 Δημ. July 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2017 Όταν οι διαφωνίες είναι πολιτισμένες τότε και ο διάλογος είναι πολιτισμένος. Άλλωστε σε ξέρουν και οι πέτρες σε αυτά τα νήματα....;) Για την τιμολόγηση διαφωνώ. Και δεν είναι το πλαστικό ή το γυαλί που θα παίξει ρόλο στη τιμολόγηση αλλά ούτε αν βρίσκεσαι ψηλά. Η ms ήταν στον πάτο και στα τάμπλετ αλλά δες τις τιμές των surface. Δες όμως την πορεία του 950 και όταν έπεσε. Άρα δεν έφταιγε η τιμή. Οι πέτρες, ομολογουμένως, είναι καλή γνωριμία.. :lol: Λάθος μου.. Έπρεπε να γράψω προσωπικά, για την τιμολόγηση. Και για τα Surface διαφωνώ. Με τα ακριβά σου προϊόντα διαφημίζεσαι, με τα φθηνά εδραιώνεσαι. Να και κάτι άλλο που δεν κάνει η Microsoft.. Παράθεση Huawei Nova 5T Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. July 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2017 Οι πέτρες, ομολογουμένως, είναι καλή γνωριμία.. :lol: Λάθος μου.. Έπρεπε να γράψω προσωπικά, για την τιμολόγηση. Και για τα Surface διαφωνώ. Με τα ακριβά σου προϊόντα διαφημίζεσαι, με τα φθηνά εδραιώνεσαι. Να και κάτι άλλο που δεν κάνει η Microsoft.. Η Apple με τα φθηνά εδραιώθηκε; ;) Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. July 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2017 Ναι, οι απόψεις μας είναι διαφορετικές, αλλά διαφωνούμε πολιτισμένα. Και είναι σπάνιο αυτό, ειδικά στο myphone. Η τιμολόγηση του 950 ήταν σαν το κυκλοφορούσε στην αγορά εταιρεία που είναι "ψηλά". Όταν προσπαθείς να επιβιώσεις και να πάρεις ένα κάποιο τμήμα της αγοράς, δεν τιμολογείς έτσι, ειδικά με πλαστική ναυαρχίδα. Κι εγώ θεωρώ τα wm (πλέον) το ομορφότερο λειτουργικό, αλλά τα apps τους είναι πολύ πίσω σχετικά με το Android. Ένα ακόμα που δε μου αρέσει είναι τα forced updates. Δε χρησιμοποιώ το 640 μου, γιατί θα μου κάνει τα τελευταία updates, που μόνο καλά δεν είναι. Ειδικά αυτό, δε μπορώ να το καταλάβω, τουλάχιστον εν μέρη.. Δεν ξερώ τι θα γίνει με το λειτουργικό αλλά είμαι σίγουρος ότι θα μιλάμε πολιτισμένα. Για το 950 συμφωνώ με τον montoya. Δε νομίζω πως έπαιξε ρόλο η τιμή. Άσε που αυτή έπεσε γρήγορα. Πέρυσι το καλοκαίρι περίπου ήταν στα 250, ενώ λίγο αργότερα έπαιξαν προσφορές στα 200 με το λειτουργικό να τρέχει αρκετά καλά τουλάχιστον στις x50 συσκευές. Για τα forced updates έχεις δίκιο ότι θα έπρεπε να υπάρχει επιλογή να μη γίνονται εξαναγκαστικά, αλλά η καλύτερη λύση είναι ακόμη και forced να είναι, αυτές να μη φέρνουν προβλήματα ή αν φέρνουν -γεγονός που συνηθίζεται σε οποιοδήποτε λογισμικό- να διορθώνονται άμεσα. Τώρα η κατάσταση δεν είναι και η καλύτερη όσον αφορά το ρυθμό διόρθωσης και δε νομίζω να αλλάξουν τα πράγματα. Για το 640 δεν έχω καταλάβει τι συνέβει και υπήρχαν τόσο διαφορετικές εμπειρίες χρήσης. Ίσως μέσω insider(αν δεν είσαι) έχουν διορθωθεί κάποια προβλήματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giachtas Δημ. July 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2017 Όπως έχω γράψει και πιο πριν, ήρθα στα windows mobile έπειτα από αρκετά χρόνια με android συσκευές, με το 640XL και δύο περίπου χρόνια αργότερα πήρα το 950XL. Το έχουμε γράψει και το έχω διαβάσει πολλές φορές, πως τα windows mobile 10 είναι ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό, σταθερό και μπορεί να το εμπιστευθεί και ο πιο απαιτητικός/επαγγελματίας χρήστης. Τα δε 950/950XL είναι σχεδόν οι πιο ολοκληρωμένες συσκευές και με δυνατά χαρακτηριστικά. Όμως κατά τη γνώμη μου οι εφαρμογές είναι αυτές που εμπλουτίζουν και ολοκληρώνουν ένα λειτουργικό. Στα windows είχα βρει όλες σχεδόν τις εφαρμογές που ήθελα και που χρησιμοποιούσα και στο android, όμως η μη αναβάθμιση αυτών, τις κατέστησε σχεδόν «απαρχαιωμένες» και δυσλειτουργικές. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ κυρίως, είναι οι m-banking, η F2G και όπως όλοι σχεδόν και οι social networking. Αν δεν κάνω λάθος, αυτές είναι και οι πιο διαδεδομένες εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, όπως και επαγγελματίες. Στα windows mobile όμως ή δεν υπάρχουν ή είναι σχεδόν άχρηστες. Π.χ. στην ΕΤΕ έχω δύο λογαριασμούς και όσο και αν προσπάθησα να μεταφέρω χρήματα από τον ένα λογαριασμό στον άλλο στο 950XL που είχα, δεν τα κατάφερα ποτέ. Στο Lenovo K6 Note που έχω τώρα, γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Να μην αναφέρω επίσης την ευκολία που δίνουν με το PIN ώστε να μπαίνεις ακόμη πιο γρήγορα. Για το F2G της Wind τι να γράψω, κάνω ανανέωση χρόνου όπως θα έκανα και σε υπολογιστή με κάθε τρόπο, ενώ στα windows θα πρέπει να έχω τα 14/16 (δεν θυμάμαι) νούμερα. Viva wallet, ένας τρόπος πληρωμής που χρησιμοποιείται από αρκετούς. Πληρώνομαι μερικές φορές με αυτό τον τρόπο από την εργασία μου και με την εφαρμογή σε android μπορώ να κάνω ότι θέλω. Εφαρμογές που χρησιμοποιούνται και από επαγγελματίες, οι οποίοι με τι κίνητρο θα δώσουν 900 και ευρώ για να πάρουν το Elite x3 π.χ. όταν με τα ίδια και λιγότερα χρήματα παίρνουν την καλύτερη android συσκευή. Μπορεί να πίσω-γύρισα λίγο στον τομέα της φωτογραφίας, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα μπορώ να μπορώ να πως πως κάνω τη δουλειά μου. Παράθεση Τάσος Συναντήσεις μελών στην Πάτρα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. July 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2017 Όπως έχω γράψει και πιο πριν, ήρθα στα windows mobile έπειτα από αρκετά χρόνια με android συσκευές, με το 640XL και δύο περίπου χρόνια αργότερα πήρα το 950XL. Το έχουμε γράψει και το έχω διαβάσει πολλές φορές, πως τα windows mobile 10 είναι ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό, σταθερό και μπορεί να το εμπιστευθεί και ο πιο απαιτητικός/επαγγελματίας χρήστης. Τα δε 950/950XL είναι σχεδόν οι πιο ολοκληρωμένες συσκευές και με δυνατά χαρακτηριστικά. Όμως κατά τη γνώμη μου οι εφαρμογές είναι αυτές που εμπλουτίζουν και ολοκληρώνουν ένα λειτουργικό. Στα windows είχα βρει όλες σχεδόν τις εφαρμογές που ήθελα και που χρησιμοποιούσα και στο android, όμως η μη αναβάθμιση αυτών, τις κατέστησε σχεδόν «απαρχαιωμένες» και δυσλειτουργικές. Οι εφαρμογές που χρησιμοποιώ κυρίως, είναι οι m-banking, η F2G και όπως όλοι σχεδόν και οι social networking. Αν δεν κάνω λάθος, αυτές είναι και οι πιο διαδεδομένες εφαρμογές που χρησιμοποιούν οι περισσότεροι, όπως και επαγγελματίες. Στα windows mobile όμως ή δεν υπάρχουν ή είναι σχεδόν άχρηστες. Π.χ. στην ΕΤΕ έχω δύο λογαριασμούς και όσο και αν προσπάθησα να μεταφέρω χρήματα από τον ένα λογαριασμό στον άλλο στο 950XL που είχα, δεν τα κατάφερα ποτέ. Στο Lenovo K6 Note που έχω τώρα, γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά. Να μην αναφέρω επίσης την ευκολία που δίνουν με το PIN ώστε να μπαίνεις ακόμη πιο γρήγορα. Για το F2G της Wind τι να γράψω, κάνω ανανέωση χρόνου όπως θα έκανα και σε υπολογιστή με κάθε τρόπο, ενώ στα windows θα πρέπει να έχω τα 14/16 (δεν θυμάμαι) νούμερα. Viva wallet, ένας τρόπος πληρωμής που χρησιμοποιείται από αρκετούς. Πληρώνομαι μερικές φορές με αυτό τον τρόπο από την εργασία μου και με την εφαρμογή σε android μπορώ να κάνω ότι θέλω. Εφαρμογές που χρησιμοποιούνται και από επαγγελματίες, οι οποίοι με τι κίνητρο θα δώσουν 900 και ευρώ για να πάρουν το Elite x3 π.χ. όταν με τα ίδια και λιγότερα χρήματα παίρνουν την καλύτερη android συσκευή. Μπορεί να πίσω-γύρισα λίγο στον τομέα της φωτογραφίας, αλλά σε όλα τα υπόλοιπα μπορώ να μπορώ να πως πως κάνω τη δουλειά μου. giachta στην τελευταία φράση σου να κάνω 4 προσθήκες ακόμη για το πότε μάλλον και κατά τη δική μου εμπειρία(εννοείται) είμαστε ευχαριστημένοι από το λειτουργικό, δηλαδή το λογισμικό που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο υλικό και στις εφαρμογές, βοηθώντας τον χρήστη να κάνει τη δουλειά του με τις παρεχόμενες εφαρμογές. 1. Αν κάνουμε τη δουλειά μας (λειτουργίες/εφαρμογές) (όπως σωστά γράφεις) 2. Αν αυτή την κάνουμε γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. 3. Αν μας αρέσει το περιβάλλον χρήσης. 4. Αν κατά τη διαδικασία χρησιμοποιούνται αποδοτικά οι πόροι από το λειτουργικό, έτσι ώστε και να αντέξει όσο γίνεται περισσότερο η αρχική εμπειρία χρήσης κατά την εξέλιξη των εφαρμογών και του λειτουργικού, αλλά και να μπορούμε να κάνουμε γρήγορα πολλές δουλειές «ταυτόχρονα». 5. Αν «Αντέχουμε» οικονομικώς το μέσο (συνδυασμό υλικού/λειτουργικού); Στα παραπάνω ενδεχομένως θα μπορούσε κάποιος να κάνει συμβιβασμό ή και να μην τα λάβει καθόλου υπόψιν, εκτός από το 1. giachta όσον αφορά τους περιορισμούς που είχες στα WM λόγω έλλειψης/δυσλειτουργίας/περιορισμένης λειτουργίας εφαρμογών, εντελώς από περιέργεια, γιατί δε σε εξυπηρέτησε τα mobile siteς της nbg και της wind, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πολύ λειτουργικα; Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι δε ρωτάω για να υποτιμήσω το πρόβλημα έλλειψης εφαρμογών στα WM, που εννοείται είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτυχίας, αλλά χρησιμοποιώντας τα mobile sites ούτε περιορισμούς έχεις, ούτε κάνεις πιο αργά τη δουλειά(θεωρώ). Μάλιστα πρόκειται για δουλειές που δεν τις λες και καθημερινές, και η οθόνη του 950xl είναι ικανοποιητικού μεγέθους. π.χ. ο geoponer είχε πρόβλημα υποστήριξης carplay αν θυμάμαι καλά. Στην περίπτωση αυτή δηλαδή δεν υπάρχει λύση. Αναγκαστικά σε τέτοιες περιπτώσεις θα στραφεί κάποιος αλλού ή και το vivawallet που αναφέρεις. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snapp Δημ. July 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2017 Εγώ στο f2g δεν μπορούσα να κάνω ανανέωση μέσω site. Μου έδειχνε την μισή εικόνα από κάποιο σημείο και μετά. Τώρα με την εφαρμογή του Android τι να συγκρίνω. Μόνο που μπορείς να βάλεις πολλούς λογαριασμούς και δεν χρειάζεται να βάζεις συνέχεια τους κωδικούς τα λέει όλα. Διαχειριζομαι και των γονιών μου. Επίσης η ανανέωση είναι απλά παιχνιδάκι. Αυτές οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και την καθημερινότητα μας πιο εύκολη. Πραγματικά είναι η μέρα με τη νύχτα. Νομίζω ότι με το 640DS έκανα αρκετούς συμβιβασμούς 25 μήνες. Παράθεση TCL 40 NXTPAPER Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. July 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2017 Σου έβγαζε μίση εικόνα τόσο σε "desktop version" όσο και σε "mobile version" στις ρυθμίσεις στον edge; Αν θυμάσαι. Κατά τα άλλα με κάλυψες. Αν υπάρχουν εναλλακτικές δε χρειάζεται να κάνουμε συμβιβασμούς. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snapp Δημ. July 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2017 Σου έβγαζε μίση εικόνα τόσο σε "desktop version" όσο και σε "mobile version" στις ρυθμίσεις στον edge; Αν θυμάσαι. Κατά τα άλλα με κάλυψες. Αν υπάρχουν εναλλακτικές δε χρειάζεται να κάνουμε συμβιβασμούς. Δεν θυμάμαι γιατί έχει καιρό που το είχα δοκιμάσει και μετά έκανα ανανέωση από το pc. Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι όταν έβγαινε το παράθυρο να βάλεις τα στοιχεία της κάρτας αυτό ήταν μισό. Αυτό δεν με ενοχλούσε. Για μένα ήταν κουραστικό να βάζω συνέχεια τους κωδικούς για να μπω σε άλλο λογαριασμό διότι διαχειριζομαι 4 νούμερα. Παράθεση TCL 40 NXTPAPER Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. July 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2017 Τώρα κατάλαβα τι εννοείς. Δε φαίνεται η φόρμα εισαγωγής των στοιχείων κάρτας ολόκληρη. Δε γίνεται scaling. Είναι πιο έντονο το πρόβλημα σε 720p ανάλυσης οθόνη και μόνο σε landscape μπορείς να τη δεις. Τελωσπάντων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
giachtas Δημ. July 5, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 5, 2017 giachta στην τελευταία φράση σου να κάνω 4 προσθήκες ακόμη για το πότε μάλλον και κατά τη δική μου εμπειρία(εννοείται) είμαστε ευχαριστημένοι από το λειτουργικό, δηλαδή το λογισμικό που παρεμβάλλεται ανάμεσα στο υλικό και στις εφαρμογές, βοηθώντας τον χρήστη να κάνει τη δουλειά του με τις παρεχόμενες εφαρμογές. 1. Αν κάνουμε τη δουλειά μας (λειτουργίες/εφαρμογές) (όπως σωστά γράφεις) 2. Αν αυτή την κάνουμε γρήγορα, εύκολα και με ασφάλεια. 3. Αν μας αρέσει το περιβάλλον χρήσης. 4. Αν κατά τη διαδικασία χρησιμοποιούνται αποδοτικά οι πόροι από το λειτουργικό, έτσι ώστε και να αντέξει όσο γίνεται περισσότερο η αρχική εμπειρία χρήσης κατά την εξέλιξη των εφαρμογών και του λειτουργικού, αλλά και να μπορούμε να κάνουμε γρήγορα πολλές δουλειές «ταυτόχρονα». 5. Αν «Αντέχουμε» οικονομικώς το μέσο (συνδυασμό υλικού/λειτουργικού); Στα παραπάνω ενδεχομένως θα μπορούσε κάποιος να κάνει συμβιβασμό ή και να μην τα λάβει καθόλου υπόψιν, εκτός από το 1. giachta όσον αφορά τους περιορισμούς που είχες στα WM λόγω έλλειψης/δυσλειτουργίας/περιορισμένης λειτουργίας εφαρμογών, εντελώς από περιέργεια, γιατί δε σε εξυπηρέτησε τα mobile siteς της nbg και της wind, το οποίο κατά τη γνώμη μου είναι πολύ λειτουργικα; Φαντάζομαι καταλαβαίνεις ότι δε ρωτάω για να υποτιμήσω το πρόβλημα έλλειψης εφαρμογών στα WM, που εννοείται είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα αποτυχίας, αλλά χρησιμοποιώντας τα mobile sites ούτε περιορισμούς έχεις, ούτε κάνεις πιο αργά τη δουλειά(θεωρώ). Μάλιστα πρόκειται για δουλειές που δεν τις λες και καθημερινές, και η οθόνη του 950xl είναι ικανοποιητικού μεγέθους. π.χ. ο geoponer είχε πρόβλημα υποστήριξης carplay αν θυμάμαι καλά. Στην περίπτωση αυτή δηλαδή δεν υπάρχει λύση. Αναγκαστικά σε τέτοιες περιπτώσεις θα στραφεί κάποιος αλλού ή και το vivawallet που αναφέρεις. Γεγονός είναι ότι θα μπορούσα να κάνω ευχάριστα ένα συμβιβασμό και να χρησιμοποιώ τα mobile sites, όπως έκανα π.χ. με την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να απολαμβάνω τα πολύ ωραία life tiles των windows mobile, αλλά τα έβαλα κάτω, τα ζύγισα και αποφάσισα να αλλάξω λειτουργικό και να συμβιβαστώ με το android προκειμένου να κάνω, κατά τη γνώμη μου πάντα, πιο εύκολη και βολική τη δουλειά μου. Όπως έγραψε και ο snapp, ειδικά στην εφαρμογή του F2G το ότι μπορούσα να ελέγξω δύο ή και περισσότερους λογαριασμούς (τον δικό μου και της συζύγου μου) με μερικά κλικ, ενώ στα windows έπρεπε να βγω από τον έναν και να κάνω log in στον άλλο, είναι προτιμότερο και πιο βολικό ακόμη και από υπολογιστή. Τώρα το θέμα της ασφάλειας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο, για το οποίο έχω διαβάσει αρκετές γνώμες σε διάφορα sites. Βέβαια οι δικές σου γνώσεις θα πρέπει να είναι περισσότερες μιας και ασχολείσαι ως προγραμματιστής. Ακόμη και τα διάφορα lags που εμφανίζονται με τον καιρό και ανάλογα τη χρήση σε ένα android smartphone, τα έλυνα κάνοντας μία εργοστασιακή επαναφορά μετά από έναν χρόνο περίπου χρήσης, αν και σαν μέσος χρήστης που δεν ασχολούμαι καθόλου με παιχνίδια, δεν αντιμετώπιζα σοβαρά προβλήματα. Μάλιστα από προσωπική εμπειρία, μετά από δύο hard reset που είχα κάνει και στις δύο windows mobile συσκευές που είχα, η διαφορά δεν ήταν, ή δεν την είχα καταλάβει εγώ τόσο βελτιωμένη όσο σε κάποιο android smartphone που είχα. Το κερασάκι στην τούρτα για την αλλαγή που έκανα, όπως έγραψα, ήταν η άμεση πούληση του 950XL, μιας και είχα βάλει με «μισή καρδιά» θα έλεγα μία ξεχασμένη αγγελία στο insomnia. Το πούλησα 220 ευρώ και το είδα και σαν ευκαιρία, μιας και όσο περνούσε ο καιρός τόσο άδικα κατά τη γνώμη μου, απαξιωνόταν η super σε hardware συσκευή Lumia 950XL. Παράθεση Τάσος Συναντήσεις μελών στην Πάτρα Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. July 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2017 (edited) giachta ήσουν κατατοπιστικός. Το ζήτημα των εφαρμογών παρέμεινε άλυτο. Πολλές φορές έχουμε αρκετοί γράψει ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα η ευθύνη δεν ανήκει εξ' ολοκλήρου στη MS. Όπως η εταιρία του fb είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή της, το ίδιο ισχύει για την εκάστοτε τράπεζα, το ίδιο ισχύει για τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών κ.ο.κ. Και για το fb πες το καταλαβαίνω, αλλά για μια τράπεζα να έχει γραμμένους τους πελάτες της (έστω και αυτούς τους λίγους) μου είναι πιο δύσκολο. Δεν πρόκειται δηλαδή για δικαιολογία του τύπου χαμηλού ποσοστού χρήσης. Είναι «υποχρεωμένη» να παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες της. Ενώ μιλάμε για εφαρμογές κόπου και χρόνου δυσανάλογα μικρού (για κάποιες πρόκειται μόνο υλοποίηση του ui), σε σχέση με άλλες, που είναι κατανοητό να απέχουν λόγω του χαμηλού ποσοστού. Edited July 6, 2017 by faasf Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. July 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2017 giachta ήσουν κατατοπιστικός. Το ζήτημα των εφαρμογών παρέμεινε άλυτο. Πολλές φορές έχουμε αρκετοί γράψει ότι στο συγκεκριμένο ζήτημα η ευθύνη δεν ανήκει εξ' ολοκλήρου στη MS. Όπως η εταιρία του fb είναι υπεύθυνη για την εφαρμογή της, το ίδιο ισχύει για την εκάστοτε τράπεζα, το ίδιο ισχύει για τις εταιρίες παροχής υπηρεσιών κ.ο.κ. Και για το fb πες το καταλαβαίνω, αλλά για μια τράπεζα να έχει γραμμένους τους πελάτες της (έστω και αυτούς τους λίγους) μου είναι πιο δύσκολο. Δεν πρόκειται δηλαδή για δικαιολογία του τύπου χαμηλού ποσοστού χρήσης. Είναι «υποχρεωμένη» να παρέχει τις ίδιες υπηρεσίες σε όλους τους πελάτες της. Ενώ μιλάμε για εφαρμογές κόπου και χρόνου δυσανάλογα μικρού (για κάποιες πρόκειται μόνο υλοποίηση του ui), σε σχέση με άλλες, που είναι κατανοητό να απέχουν λόγω του χαμηλού ποσοστού. Χαμηλού ποσοστού στα κινητά. Στους υπολογιστές όμως; Υποτίθεται γίνονται uwp γι αυτόν τον λόγο. Δηλαδή τι περιμένουν, να αυξηθεί το ποσοστό και στα κινητά για να κάνουν τις εφαρμογές uwp; Αυτό ποτέ δεν μπόρεσα να το καταλάβω από τους devs! Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. July 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2017 evris δε μιλάμε για εφαρμογές που έχουν νόημα σε συσκευές με μεγάλη οθόνη(π.χ. laptop, pc ακόμη και tablet). Κατά κύριο λόγο απευθύνονται σε mobile συσκευές, δηλαδή συσκευές με μικρή οθόνη, έτσι ώστε είναι πιο βολικές οι λειτουργίες στην μικρή οθόνη και αρκετές φορές ακόμη και πιο εύχρηστη, πιο βολική λειτουργία, από τις αντίστοιχες που απευθύνονται σε pc. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως π.χ. το viber. Στις περιπτώσεις αυτές η uwp όπως έχω αναφέρει δεν έχει προχωρήσει κυρίως για τους εξής λόγους: 1. Μια εταιρία συντηρεί ήδη εφαρμογή σε desktop περιβάλλον και δεν τη συμφέρει να τη μεταφέρει λόγω των επόμενων λόγων. 2. To ποσοστό χρήσης των Windows 10 παραμένει ακόμη απελπιστικά χαμηλό, ενώ ο ρυθμός αναβάθμισης σχεδόν έχει μηδενιστεί. Ιδιαίτερα μετά το πέρας της δωρεάν αναβάθμισης που προσφερόταν από τη MS. 3. Η μετατροπή (για μετατροπή πρόκειται και όχι για μεταφορά) των εφαρμογών δεν είναι εύκολη, ούτε γρήγορη. Σχεδόν απαιτείται ο ίδιος αρχικός χρόνος και κόπος κατά τη δημιουργία τους. Μεταφορά έχουμε μόνο μέσω desktop bridge που είναι σαφώς πιο γρήγορη διαδικασία (δεν υπάρχει καν σύγκριση), αλλά στην περίπτωση αυτή και πάλι δεν τρέχει σε arm επεξεργαστές. 4. Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί (αρκετοί πιο λίγοι σε σχέση με το παρελθόν) στη uwp σε σχέση με τις desktop. 5. Είναι και το πρόβλημα του μεριδίου από το store. Αφορά εμπορικές εφαρμογές/παιχνίδια. Το 30% πάει στη MS. Δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει μια εταιρία να μεταφέρει την εφαρμογή της στο store. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Νομίζω οι κυριότεροι είναι αυτοί. Πάντως uwp εφαρμογές από ανεξάρτητους devs υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι με τις δημοφιλείς εφαρμογές. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
snapp Δημ. July 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2017 Και εγώ δεν θεωρώ οτι φταίει εξολοκλήρου η ΜS για την κατάσταση των εφαρμογών. Της ρίχνω όμως ευθύνη στο οτι δεν ξεκαθαρίζει το τοπίο στο τι θα κάνει στο mobile κομμάτι και έτσι το ποσοστό έπεσε στο 0,1%. Παράθεση TCL 40 NXTPAPER Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos9553 Δημ. July 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2017 (edited) Καλημερα παιδια, ξεκαθαρα σχεδον ολη η αποτυχια βαραινει την MS.. Κυριως για το 5 το 3 το 1 και το 4 που αναφερει πολυ Ορθα ο Fassf... Δεν φτανει που οι devs εξαφανιζονται μου θελει και 30% νταβατζιλικι.. Τεσπα, εκτος απο τα παραπανω εφταιξαν και αλλοι σημαντικοι λογοι σε ολο αυτο και μιας και το ξαναπιασατε το θεμα θα τους υπενθυμίσω.. 1) Εβγαλε τα 950 ρια με ανετοιμο λειτουργικο γεματο Bugs και τα εκραξαν ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι γνωστοι youtubers και φυσικα η πρωτη εικονα καθοριζει την συνεχεια ενος προϊόντος.. 2) Στην συνεχεια δεν εβγαλε ΠΟΤΕ mid συσκευες της προκοπης με 2gb ram ή κανα Mid range snapdragon οπως ο 615-617 τοτε για να εχουμε μια αξιολογη οικονομικη επιλογη..Αλλα εβγαλε τα 550-650 με χαρακτηριστικα low και κατω ενω ειχε ηδη εκει εξω τα 730-640-830-640 xl που ηταν και ανωτερα συνολικα..Με απλα λογια η Επιλογη κυκλοφοριας νεων συσκευων ηταν για τα πανηγυρια. Απο τα 6 κατοσταρικα των 950 σε πηγαινε στα καραlow lumia των 130 ευρω και κατω..Ασε που το lumia 650 το κοστολογησε κανα 250 αρι στην αρχη και γελουσαν και τα τσιμεντα. Και ειδαμε φυσικα λιγο καιρο μετα το ποσο ανεπαρκη ηταν το 1gb Και οι snap 400 Για τα wm 10 πλεον.. 3) Δεν εφταναν και ολα τα παραπανω αλλα βγηκε και ο Nadella εκει τον Απριλιο-Μαιο του 2016 και λεει το εξης Τραγικο..Τερμα τα Lumia και φετος δεν θα δωσουμε ιδιατερη βαρυτητα στα wm 10 γιατι εχουμε αλλες προτεραιοτητες..Αν ειναι δυνατον δηλ.. Και φανταστειτε οτι τοτε δεν ειχε δοθει ακομα η επισημη αναβαθμιση για τα προηγουμενα Lumia 730-830-640-640xl-930xl κλπ...και παιζαμε ακομα με τις preview ετσι?..Και στα καπακια πετανε εκτος επισημης αναβαθμισης απο τα wm10 τα ικανοτατα 820-920-925-1020 που ηταν και οι περισσοτερες συσκευες στο συνολο εκει εξω και ενω το ειχαν υποσχεθει επισημα. Με τι κινητρα θα ασχοληθει ενας dev με την παραπανω <<κυκλοθυμική>> και <<αυτοκαταστροφικη>> εταιρια? Που δεν εχει δειξει ακομα, Ιουλιο του 2017 τι προκειται να κανει? Αφηνω στην ακρη δηλωσεις (καπου καλοκαιρι 2016) που ηδη ελεγε ο Προεδρος MS Γαλλιας οτι τελος το consumer Mobile. 4) Μην ξεχναμε ομως και τα updates που αλλα διορθωναν αλλα χαλουσαν ή αφαιρουσαν χαρακτηριστικα που προϋπήρχαν χωρις καμια λογικη...και αυτο δυστυχως συμβαινει ακομα και τωρα.. Και Καθομαι σημερα και τα βαζω κατω, και ΑΠΟΡΩ πραγματικα αν τελικα ειχε ποτε ελπιδες να πετυχει αυτο το ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟ λειτουργικο Ή αν ηθελε ποτε η MS να πετυχει..Διοτι Ολα τα παραπανω αποδεικνυουν το αντιθετο..Ή απλα δεν ηξεραν τι εκαναν.. Απο οτι φαινεται ομως με την απορία θα μεινουμε...Διοτι πλεον δεν την εμπιστευεται η συντριπτική πλειονότητα των σημαντικων devs εκει εξω και δεν ρισκαρουν χρημα και κοπο, οπως ειναι πολυ λογικο. Edited July 6, 2017 by panos9553 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
evris2013 Δημ. July 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2017 Καλημερα παιδια, ξεκαθαρα σχεδον ολη η αποτυχια βαραινει την MS.. Κυριως για το 5 το 3 το 1 και το 4 που αναφερει πολυ Ορθα ο Fassf... Δεν φτανει που οι devs εξαφανιζονται μου θελει και 30% νταβατζιλικι.. Τεσπα, εκτος απο τα παραπανω εφταιξαν και αλλοι σημαντικοι λογοι σε ολο αυτο και μιας και το ξαναπιασατε το θεμα θα τους υπενθυμίσω.. 1) Εβγαλε τα 950 ρια με ανετοιμο λειτουργικο γεματο Bugs και τα εκραξαν ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι γνωστοι youtubers και φυσικα η πρωτη εικονα καθοριζει την συνεχεια ενος προϊόντος.. 2) Στην συνεχεια δεν εβγαλε ΠΟΤΕ mid συσκευες της προκοπης με 2gb ram ή κανα Mid range snapdragon οπως ο 615-617 τοτε για να εχουμε μια αξιολογη οικονομικη επιλογη..Αλλα εβγαλε τα 550-650 με χαρακτηριστικα low και κατω ενω ειχε ηδη εκει εξω τα 730-640-830-640 xl που ηταν και ανωτερα συνολικα..Με απλα λογια η Επιλογη κυκλοφοριας νεων συσκευων ηταν για τα πανηγυρια. Απο τα 6 κατοσταρικα των 950 σε πηγαινε στα καραlow lumia των 130 ευρω και κατω..Ασε που το lumia 650 το κοστολογησε κανα 250 αρι στην αρχη και γελουσαν και τα τσιμεντα. Και ειδαμε φυσικα λιγο καιρο μετα το ποσο ανεπαρκη ηταν το 1gb Και οι snap 400 Για τα wm 10 πλεον.. 3) Δεν εφταναν και ολα τα παραπανω αλλα βγηκε και ο Nadella εκει τον Απριλιο-Μαιο του 2016 και λεει το εξης Τραγικο..Τερμα τα Lumia και φετος δεν θα δωσουμε ιδιατερη βαρυτητα στα wm 10 γιατι εχουμε αλλες προτεραιοτητες..Αν ειναι δυνατον δηλ.. Και φανταστειτε οτι τοτε δεν ειχε δοθει ακομα η επισημη αναβαθμιση για τα προηγουμενα Lumia 730-830-640-640xl-930xl κλπ...και παιζαμε ακομα με τις preview ετσι?..Και στα καπακια πετανε εκτος επισημης αναβαθμισης απο τα wm10 τα ικανοτατα 820-920-925-1020 που ηταν και οι περισσοτερες συσκευες στο συνολο εκει εξω και ενω το ειχαν υποσχεθει επισημα. Με τι κινητρα θα ασχοληθει ενας dev με την παραπανω <<κυκλοθυμική>> και <<αυτοκαταστροφικη>> εταιρια? Που δεν εχει δειξει ακομα, Ιουλιο του 2017 τι προκειται να κανει? Αφηνω στην ακρη δηλωσεις (καπου καλοκαιρι 2016) που ηδη ελεγε ο Προεδρος MS Γαλλιας οτι τελος το consumer Mobile. 4) Μην ξεχναμε ομως και τα updates που αλλα διορθωναν αλλα χαλουσαν ή αφαιρουσαν χαρακτηριστικα που προϋπήρχαν χωρις καμια λογικη...και αυτο δυστυχως συμβαινει ακομα και τωρα.. Και Καθομαι σημερα και τα βαζω κατω, και ΑΠΟΡΩ πραγματικα αν τελικα ειχε ποτε ελπιδες να πετυχει αυτο το ΑΞΙΟΛΟΓΟΤΑΤΟ λειτουργικο Ή αν ηθελε ποτε η MS να πετυχει..Διοτι Ολα τα παραπανω αποδεικνυουν το αντιθετο..Ή απλα δεν ηξεραν τι εκαναν.. Απο οτι φαινεται ομως με την απορία θα μεινουμε...Διοτι πλεον δεν την εμπιστευεται η συντριπτική πλειονότητα των σημαντικων devs εκει εξω και δεν ρισκαρουν χρημα και κοπο, οπως ειναι πολυ λογικο. Τώρα τα είπες όπως πρέπει! ;) Παράθεση Samsung Galaxy A52s 128/6GB 🙂 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest27 Δημ. July 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2017 evris δε μιλάμε για εφαρμογές που έχουν νόημα σε συσκευές με μεγάλη οθόνη(π.χ. laptop, pc ακόμη και tablet). Κατά κύριο λόγο απευθύνονται σε mobile συσκευές, δηλαδή συσκευές με μικρή οθόνη, έτσι ώστε είναι πιο βολικές οι λειτουργίες στην μικρή οθόνη και αρκετές φορές ακόμη και πιο εύχρηστη, πιο βολική λειτουργία, από τις αντίστοιχες που απευθύνονται σε pc. Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως π.χ. το viber. Στις περιπτώσεις αυτές η uwp όπως έχω αναφέρει δεν έχει προχωρήσει κυρίως για τους εξής λόγους: 1. Μια εταιρία συντηρεί ήδη εφαρμογή σε desktop περιβάλλον και δεν τη συμφέρει να τη μεταφέρει λόγω των επόμενων λόγων. 2. To ποσοστό χρήσης των Windows 10 παραμένει ακόμη απελπιστικά χαμηλό, ενώ ο ρυθμός αναβάθμισης σχεδόν έχει μηδενιστεί. Ιδιαίτερα μετά το πέρας της δωρεάν αναβάθμισης που προσφερόταν από τη MS. 3. Η μετατροπή (για μετατροπή πρόκειται και όχι για μεταφορά) των εφαρμογών δεν είναι εύκολη, ούτε γρήγορη. Σχεδόν απαιτείται ο ίδιος αρχικός χρόνος και κόπος κατά τη δημιουργία τους. Μεταφορά έχουμε μόνο μέσω desktop bridge που είναι σαφώς πιο γρήγορη διαδικασία (δεν υπάρχει καν σύγκριση), αλλά στην περίπτωση αυτή και πάλι δεν τρέχει σε arm επεξεργαστές. 4. Υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί (αρκετοί πιο λίγοι σε σχέση με το παρελθόν) στη uwp σε σχέση με τις desktop. 5. Είναι και το πρόβλημα του μεριδίου από το store. Αφορά εμπορικές εφαρμογές/παιχνίδια. Το 30% πάει στη MS. Δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει μια εταιρία να μεταφέρει την εφαρμογή της στο store. Φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Νομίζω οι κυριότεροι είναι αυτοί. Πάντως uwp εφαρμογές από ανεξάρτητους devs υπάρχουν. Το πρόβλημα είναι με τις δημοφιλείς εφαρμογές. Πιστεύω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για την μη χρήση apps σε desktop/laptop είναι ότι δεν υπάρχει στην συνείδηση του χρήστη η χρήση apps. Συμφωνώ πως στο 99% τις 100% δεν έχει ουσία η χρήση apps, αλλά σε κάποια θέματα είναι κορυφή. Π.χ. έχω το picsart, δωρεάν και υπεροχή εφαρμογή, που επεξεργάζομαι φωτογραφίες, χωρίς να ψάχνω στο web. Έχω το live sports and tv και δεν αγχώνομαι για την χρήση flash player και άλλων περιεργων player. Έχω το xodo, αντί του Adobe Reader για να μην αγχώνομαι για περίεργα update. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
faasf Δημ. July 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 6, 2017 Ναι. Σωστά. Ξέχασα να το προσθέσω. Έχει αυξηθεί η χρήση σε σχέση με τα 8.1, αλλά και πάλι χρησιμοποιούμε σπάνια apps από το store. Θα συμφωνήσω ότι υπάρχουν αρκετές αξιόλογες εφαρμογές. Και 'γω βολεύομαι. Βέβαια είναι και πιο "δυνατό" το api σε σχέση με τα 8.1, ενώ σε κάθε αναβάθμιση, γίνεται και πιο δυνατό. Οι προσθήκες περνάνε και στο onecore της uwp. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
boston34 Δημ. July 8, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 8, 2017 Παίδες καλημέρα ,σήμερα μου ήρθε μία αναβάθμιση που λειτουργεί πως είναι για windows phone που βασίζονται σεarm.Εχω 640 XL με w10 . Ξέρει κανείς κάτι; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
blackfox2k7 Δημ. July 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 9, 2017 Παίδες καλημέρα ,σήμερα μου ήρθε μία αναβάθμιση που λειτουργεί πως είναι για windows phone που βασίζονται σεarm.Εχω 640 XL με w10 . Ξέρει κανείς κάτι; Έτσι δίνονται πλέον τα updates κι έτσι θα βλέπεις τις ενημερώσεις. Ο μήνας θα αλλάζει [2017-06, 2017-07 και πάει λέγοντας]. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
AndreasQTEK Δημ. July 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2017 Ερώτηση: με την .414 εγκατεστημένη, σε περίπτωση επαναφοράς του τηλεφώνου (hard reset), με ποια έκδοση επαναφέρεται το κινητό (650); Δεν έχω κάνει ποτέ και θέλω να κάνω κάποια στιγμή, αν ποτέ βρω λίγο χρόνο. Επίσης, ο γιος μου έχει κάνα δυο παιχνίδια που παίζει στο τηλέφωνο. Για τα συγκεκριμένα μπορώ να πάρω κάποιο backup και να τα εγκαταστήσω και πάλι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
black3539 Δημ. July 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2017 Ερώτηση: με την .414 εγκατεστημένη, σε περίπτωση επαναφοράς του τηλεφώνου (hard reset), με ποια έκδοση επαναφέρεται το κινητό (650); Δεν έχω κάνει ποτέ και θέλω να κάνω κάποια στιγμή, αν ποτέ βρω λίγο χρόνο. Επίσης, ο γιος μου έχει κάνα δυο παιχνίδια που παίζει στο τηλέφωνο. Για τα συγκεκριμένα μπορώ να πάρω κάποιο backup και να τα εγκαταστήσω και πάλι με τα μέχρι στιγμής δεδομένα; Αυτά που θα σου πω δεν τα λέω με σιγουριά (μιας και εγω θέλω να κανω αλλα δεν βρισκω την ευκαιρία).Νομιζω από την πρώτη έκδοση που εχει βγει δηλ. 10586.0?.Και στο δεύτερο νομιζω μπορείς να κανεις ένα backup στο OneDrive και μετά restore Παράθεση Windows 10 Mobile 4 Life Αν και δεν υπάρχουν Apps Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
georgb Δημ. July 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2017 Αν κάνεις hard reset ξαναεγκαθιστά την έκδοση που έχεις περασμένη αυτή την στιγμή στο τηλέφωνο σου. Μόνο αν βάλεις καλώδιο να το φλασάρεις από το PC θα σου περάσει παλιότερη έκδοση. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
BURNIN_AMBITION Δημ. July 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2017 εχουμε ηδη απντειτ ε. δευτερη τριτη καθε μηνα στις 8 το βραδυ σκαει. λιγο που το ειδα παει σφαιρα. για τα υπολοιπα, θελει λιγο χρονο. σημαντικη διαφορα ακομα δεν ειδα Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts