Jump to content

[Επίσημο] Windows 10 Mobile Series

niotheros
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

......... Και δεν εξετάζω το πως και το γιατί αλλά το αποτέλεσμα αφού αυτό με ενδιαφέρει ως χρήστη.

Μα, σε διάβασα. Στο γιατί υπάρχει αυτή η ασφάλεια υπάρχει, απάντησα.

Γι αυτό είπα ότι δεν με διάβασες.....;)

Για τον χρήστη το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα, όχι η αιτία. Αν ποτέ αλλάξει το συζητάμε. Το ίδιο (αλλά ανάποδα για την ms) ισχύουν στο θέμα fb. Τόσο απλά.

SEX is like NOKIA (connecting people)

http://i.imgur.com/zWrMLZe.jpg

• Απαντήσεις 9,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Μάλλον δεν διαβάζεις προσεκτικά φίλε μου. Εγώ απάντησα στο γιατί δεν βγαίνουν πολλές εφαρμογές στον υπολογιστή. Δεν αναφερόμουν στα κινητά και δεν είπα ποτέ ότι είναι άχρηστες οι εφαρμογές στα κινητά.

Όχι δεν ανέφερα τη λέξη άχρηστες, απλώς, όπως έγραψε και ο tasose, τι να τις κάνουμε τις εφαρμογές και στο τηλέφωνο αφού μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον browser όπως σε υπολογιστή.

Για τον χρήστη το ζητούμενο είναι το αποτέλεσμα, όχι η αιτία. Αν ποτέ αλλάξει το συζητάμε. Το ίδιο (αλλά ανάποδα για την ms) ισχύουν στο θέμα fb. Τόσο απλά.

Προσωπικά, πάντα με ενδιαφέρει το γιατί. Δίνει πολλές φορές πληροφορίες το "γιατί".

Huawei Nova 5T

ειρωνικό ηταν το σχόλιο μου,πάνω στην φράση,τι να την κάνω την εφαρμογή.

Κλήσεις κάνω και από το σταθερό πχ.Ακόμα καλύτερα.

Έχεις το σταθερό παντού;

Φανταστικό

----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Όχι δεν ανέφερα τη λέξη άχρηστες, απλώς, όπως έγραψε και ο tasose, τι να τις κάνουμε τις εφαρμογές και στο τηλέφωνο αφού μπορούμε να χρησιμοποιούμε τον browser όπως σε υπολογιστή.

Ούτε εγώ είπα άχρηστες αλλά (για να καταλάβουν κάποιοι)αφού το λειτουργικό που μου αρέσει και δεν έχω κάποιες εφαρμογές,προσπαθώ να εργαστώ όπως μπορώ.

Τώρα αν αυτό το βλέπουν κάποιοι ειρωνικά ας αλλάξουν,εγώ λέω τις λύσεις που υπάρχουν σε wp σε όποιον αρέσει.

Regardless of how users acquire Universal Windows apps, they can use them with increased confidence. Unlike Windows Classic applications, which can run with elevated privileges and have potentially sweeping access to the system and data, Universal Windows apps run in an AppContainer sandbox with limited privileges and capabilities. For example, Universal Windows apps have no system-level access, have tightly controlled interactions with other apps, and have no access to data unless the user explicitly grants the application permission.

In addition, all Universal Windows apps follow the security principle of least privilege. Apps receive only the minimum privileges they need to perform their legitimate tasks, so even if an attacker exploits an app, the damage the exploit can do is severely limited and should be contained within the sandbox. The Windows Store displays the exact capabilities the app requires (for example, access to the camera), along with the app’s age rating and publisher.

In the end, the Windows Store app distribution process and the app sandboxing capabilities of Windows 10 will dramatically reduce the likelihood that users encounter malicious apps on the system.

https://technet.microsoft.com/en-us/itpro/windows/keep-secure/windows-10-security-guide

Τα προβλήματα που θα είχε να λύσει ο επιτιθέμενος είναι πολλά. Πέρα από το πως θα βρει τρόπο να περάσει η εφαρμογή του το certification του store ή να σε πείσει να την εγκαταστήσεις θεωρώντας τον trusted source, θα πρέπει να βρει τρόπο να ξεπεράσει την ασφάλεια του sandboxing που εξηγείται παραπάνω. Και σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσεις ότι το λειτουργικό πατσάρεται συνεχώς κάθε μήνα με ενημερώσεις ασφαλείας.

Αν υπήρχε κενό ασφαλείας στο UWP θα το εκμεταλλεύονταν και στα PC. Τα mobile windows 10 σχεδιαστικά είναι το ασφαλέστερο λειτουργικό που έχει φτιαχτεί.

Ασφαλέστερο θα γίνει όταν ολες οι εφαρμογες θα εγκαταστούνται μόνο απο το μαρκετ της.

Δηλαδη αφου θα εχουν ελεχθει απο την Microsoft και θα ξες οτι θα ειναι ασφαλης.

Και το πραγματικα ασφαλέστερο λειτουργικο που εχει φτιαχτει ειναι το λινουξακι με ολα τα καλα και τα κακα του αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση.

Sony Xperia x10 mini->Jiayu G4S->Microsoft Lumia 640 DS->Xiaomi Mi4->Xiaomi Redmi Note 5 AI

Ασφαλέστερο θα γίνει όταν ολες οι εφαρμογες θα εγκαταστούνται μόνο απο το μαρκετ της.

Δηλαδη αφου θα εχουν ελεχθει απο την Microsoft και θα ξες οτι θα ειναι ασφαλης.

Και το πραγματικα ασφαλέστερο λειτουργικο που εχει φτιαχτει ειναι το λινουξακι με ολα τα καλα και τα κακα του αλλα αυτο ειναι αλλη συζητηση.

Δεν μπορεί το τηλέφωνο να σε αναγκάζει να βάζεις μόνο εφαρμογές του store γιατί πχ πολλές εταιρείες - οργανισμοί τρέχουν δικά τους προγράμματα στο τηλέφωνο και έχουν δικό τους εσωτερικό "store". Αυτό που κάνει είναι ότι δεν μπορεί να εγκατασταθεί εφαρμογή που δεν είναι signed με private key του οποίου το public key είναι στα trusted certificates του τηλεφώνου. Πρακτικά δηλαδή δεν μπορεί να εγκατασταθεί άγνωστος κώδικας χωρίς να θελήσεις εσύ να βάλεις τα πιστοποιητικά στο τηλέφωνο. Αλλά ακόμα και αν επιλέξεις να τρέξεις οποιοδήποτε κακόβουλο κώδικα πρακτικά δεν μπορεί να κάνει ζημιά. Θα σε ρωτήσει αν πχ θέλεις να του δώσεις access στο location κτλ. Ακόμα και εκεί να πατήσεις ναι δεν μπορεί να βλάψει το λειτουργικό ή να βλέπει τι γράφεις στο πληκτρολόγιο ή να κλέψει στοιχεία από μια άλλη εφαρμογή. Μπορεί πχ να στείλει την θέση σου (λογικό αφού του επιτρέπεις να βλέπει την θέση σου). Πιο ασφαλής σχεδιασμός από αυτόν δεν γίνεται.

Προσωπικά, πάντα με ενδιαφέρει το γιατί. Δίνει πολλές φορές πληροφορίες το "γιατί".

Μάλιστα. Θα το συνεχίσω τότε.

Θέλω πχ εγώ, για τους λόγους μου, το ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ. Το γιατί έχει σημασία ή το ποιο?

Είναι η τάση να θέλουμε να μειώσουμε τα όποια πλεονεκτήματα.....

Βέβαια το "γιατί" δεν το ψάχνουμε όταν μιλάμε πχ για το FB. Εκεί μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα.

Y.Γ. Αφορμή πήρα από το σχόλιό σου. Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα;)

Μάλιστα. Θα το συνεχίσω τότε.

Θέλω πχ εγώ, για τους λόγους μου, το ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΟ. Το γιατί έχει σημασία ή το ποιο?

Είναι η τάση να θέλουμε να μειώσουμε τα όποια πλεονεκτήματα.....

Βέβαια το "γιατί" δεν το ψάχνουμε όταν μιλάμε πχ για το FB. Εκεί μας ενδιαφέρει μόνο το αποτέλεσμα.

Y.Γ. Αφορμή πήρα από το σχόλιό σου. Δεν απευθύνομαι προσωπικά σε σένα;)

Να το συνεχίσεις. Και τα 2, για 'μένα. Όσο πιο πολλά ξέρεις, τόσο περισσότερη δύναμη έχεις.

Δε μειώνω κανένα πλεονέκτημα.

Και στο fb μα ενδιαφέρει, που η *********** η fb χρησιμοποίησε τα δικά της εργαλεία μετάφρασης, αντί αυτά της Microsoft, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή τη ******* για app. Επίσης, φταίει και η Microsoft, που την έκανε δεκτή.

P.S.: Κανένα πρόβλημα. Κάνουμε σοβαρές συζητήσεις, εδώ και καιρό.

Huawei Nova 5T

Να το συνεχίσεις. Και τα 2, για 'μένα. Όσο πιο πολλά ξέρεις, τόσο περισσότερη δύναμη έχεις.

Δε μειώνω κανένα πλεονέκτημα.

Και στο fb μα ενδιαφέρει, που η *********** η fb χρησιμοποίησε τα δικά της εργαλεία μετάφρασης, αντί αυτά της Microsoft, με αποτέλεσμα να έχουμε αυτή τη ******* για app. Επίσης, φταίει και η Microsoft, που την έκανε δεκτή.

P.S.: Κανένα πρόβλημα. Κάνουμε σοβαρές συζητήσεις, εδώ και καιρό.

Για το fb δεν φταίει η ms. Δεν είναι στο χέρι της. Τόσα χρόνια περίμενε την εφαρμογή της. Τώρα θα το έπαιζε και δύσκολη. Εμείς πιεζαμε (και με το δίκιο μας). Όμως για τον τελικό χρήστη δεν έχει σημασία ότι δεν φταίει η ms. Σημαία έχει η κακή εφαρμογή και έτσι πάει αλλού να βολεύει. Θέλει την καλύτερη λύση και δεν τον απασχολεί το γιατί. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα της ασφάλειας.

Ηχογράφηση κλήσεων έχουμε; Στις ρυθμίσεις κλήσεων δεν βλέπω τίποτα. Ουτε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης βλέπω κάτι! :worry:

Samsung Galaxy  A52s 128/6GB 🙂

Ηχογράφηση κλήσεων έχουμε; Στις ρυθμίσεις κλήσεων δεν βλέπω τίποτα. Ουτε κατά τη διάρκεια μιας κλήσης βλέπω κάτι! :worry:

Η λειτουργία αυτη υπάρχει μόνο στα μοντέλα που είχαν 10αρια από κατασκευής, π.χ. 650. Όσα πήραν τα 10αρια αναβαθμίζοντας από 8.1 δε την έχουν αυτη τη λειτουργία.

Η λειτουργία αυτη υπάρχει μόνο στα μοντέλα που είχαν 10αρια από κατασκευής, π.χ. 650. Όσα πήραν τα 10αρια αναβαθμίζοντας από 8.1 δε την έχουν αυτη τη λειτουργία.

Ούτε σε επόμενες αναβαθμίσεις;

Εχω ενα σοβαρο προβλημα με τις επαφες του τηλεφωνου μου που εχει λειτουργικο συστημα τα windows 10.Χρειαστηκε να κανω reset στο τηλεφωνο γιατι το ειχε πριν ο γιος μου και τωρα δεν περναει τις επαφες μου που τις εχω αποθηκευμενες στο gmail.Τα e-mail μου τα παιρνω κανονικα ,φαινεται οτι εχει προστεθει κανονικα ο λογαριασμος gmail αλλα οι επαφες εξαφανισμενες,Μηπως καποιος μπορει να με βοηθησει?

Εχω ενα σοβαρο προβλημα με τις επαφες του τηλεφωνου μου που εχει λειτουργικο συστημα τα windows 10.Χρειαστηκε να κανω reset στο τηλεφωνο γιατι το ειχε πριν ο γιος μου και τωρα δεν περναει τις επαφες μου που τις εχω αποθηκευμενες στο gmail.Τα e-mail μου τα παιρνω κανονικα ,φαινεται οτι εχει προστεθει κανονικα ο λογαριασμος gmail αλλα οι επαφες εξαφανισμενες,Μηπως καποιος μπορει να με βοηθησει?

Έχεις πάει στο "Επαφές-Ρυθμίσεις-Προσθήκη λογαριασμού" και έχεις βάλει τον gmail λογαριασμό, έτσι?

Επιπλέον, έχεις ορίσει να φαίνονται οι επαφές που εκεί περιλαμβάνονται?

Έχω προσθέσει το λογαριασμο Gmail παίρνω τα e- mail κανονικά,κι έχω ορίσει να φαίνονται οι επαφές από όλους τους λογαριασμούς.Επίσης δοκίμασα να προσθέσω νέα επαφή και να ορίσω να αποθηκευτεί στο Gmail και εμφανίζεται κανονικά μόνο οι επαφές που είχα αποθηκευμένο στο Gmail δεν εμφανιζονται,

Έχω προσθέσει το λογαριασμο Gmail παίρνω τα e- mail κανονικά,κι έχω ορίσει να φαίνονται οι επαφές από όλους τους λογαριασμούς.Επίσης δοκίμασα να προσθέσω νέα επαφή και να ορίσω να αποθηκευτεί στο Gmail και εμφανίζεται κανονικά μόνο οι επαφές που είχα αποθηκευμένο στο Gmail δεν εμφανιζονται,

Από τις επαφές θα πας ρυθμίσεις και προσθήκη λογαριασμών. Το έχεις κάνει αυτό;

TCL 40 NXTPAPER

Θα πας Ρυθμίσεις ---->Λογαριασμοί ---->Λογαριασμοί ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και εφαρμογής ---->Gmail κλικ----> Διαχείριση ---->Αλλαγή ρυθμίσεων γραμματοκιβωτίου ------>Επιλογές συγχρονισμού -----> Επαφές ------> Ενεργό.

Από τις επαφές θα πας ρυθμίσεις και προσθήκη λογαριασμών. Το έχεις κάνει αυτό;

Τελικα τα καταφερα σβηνοντας και ξαναπροσθετοντας το λογαριασμο μου gmail την τριτη φορα εμφανιστηκαν οι επαφες μου

Πήρε και αναβάθμιση η κάμερα στο 950 μου, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι μόνο για τη Release Preview που είμαι εγώ ή γενική.

Έκδοση 2016.1101.21.0

Η τηλεμετρια στην αποθήκευση παίρνει καθαρισμό Γιατί μου έχει φτάσει στα 150 mb

Έχει. Από τα προσωρινά αρχεία θα τη βρεις στο χώρο αποθήκευσης!

Όχι. Κι εγώ το έκανα αρκετές φορες. Δεν είδα διαφορά στη λειτουργία του!