Jump to content

Μητρώο 11

binary_dreamer
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Η εισπρακτική εταιρεία δεν νομίζω να επηρεάζεται από το άρθρο 11 .

Αυτό είναι για διαφημιστικούς σκοπούς και απευθείας πωλήσεις

Ευχαριστω για τη διευκρινηση. Εικασια κανω, καθως δεν μου λενε ποιοι ειναι!!!!!

Δηλαδη πρεπει να τους ανεχομαι,

επειδη νομιζω οτι ειμαι πιθανως καποιος υποχρεος/οφειλετης;

Πραγματικα δυσκολευομαι να το διαχειριστω.

αν διαβάσετε προσεκτικά τι λέει το μητρώο του άρθρου 11

θα δείτε την φράση "Μη επιθυμητή επικοινωνία" ή αλλιώς "Μη ζητηθείσα επικοινωνία" σε αυτό είναι και οι εισπρακτικές εταιρείες και οποιοςδήποτε δεν έχει την συγκατάθεση μας να μας ενοχλεί στο προσωπικό μας τηλέφωνο (σταθερό/κινητό) - εργασίας και φυσικά καλύπτει και την ηλεκτρονική επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

διαβάστε την ιστοσελίδα της ΑΠΠΔ δεν θα χάσετε (Μητρώο άρθρου 11 Ν. 3471/2006)

προσωπικά γράφτηκα και στο μητρώο του άρθρου 13 της ΑΠΠΔ

σταθερά και κινητά είναι στο μητρώο του άρθρου 11

όποιος με ενοχλεί μπαίνω στην ιστοσελίδα της ΑΠΠΔ (έχω πραγματοποιήσει εγγραφή) και προχωράω σε επώνυμη καταγγελία με πλήρη στοιχεία αυτού που με κάλεσε - ποια εταιρεία εκπροσωπεί κτλ αμέσως μετά στέλνω μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με το πρωτόκολλο από την καταγγελία στην ΑΠΠΔ προς την εταιρεία που εκπροσωπεί και στον ίδιο και τον ενημερώνω ότι σε ενδεχόμενο που με ξανά ενοχλήσει παρά την προτροπή μου τότε θα αντιμετωπίσει τις ανάλογες νομικές κυρώσεις από τα αρμόδια δικαστήρια

Η τακτική αυτή μέχρι τώρα έχει αποδώσει καρπούς καθώς οι εταιρείες που εκπροσωπούν αυτοί οι κύριοι στέλνουν γραπτή συγνώμη και ότι θα ενημερώσουν τους πάντες για εξαίρεση μου από τις κλήσεις τους και το θέμα τελειώνει εκεί.

έτσι μέχρι τώρα δεν με έχει καλέσει κανείς από τηλεπικοινωνιακούς παρόχους - τράπεζες κτλ

ότι αφορά "εισπρακτικές" δείτε εδώ http://lawandtech.eu/2014/06/08/eispraktikes/

το ζουμί

Νομική Συμβουλή : Αν δεχτείτε ενημέρωση από εισπρακτική εταιρεία, ζητάτε πάντα τα στοιχεία του υπαλλήλου και της εισπρακτικής και στη συνέχεια αιτηθείτε γραπτώς το περιεχόμενο της τηλεφωνικής σας συνομιλίας. Αν η όχλησή σας γίνει δίχως προηγουμένως να έχετε ενημερωθεί σχετικά από τον δανειστή σας, προβείτε σε προσφυγή στην ΑΠΔΠΧ και στραφείτε δικαστικά κατά και των δύο, ζητώντας αποζημίωση. Αν δεχτείτε ενημέρωση από εισπρακτική εταιρεία κατά παράβαση του Ν. 3758/2009, προβείτε σε καταγγελία στην ΓΓΚ και στραφείτε δικαστικά κατά της εισπρακτικής αλλά και του δανειστή σας, ζητώντας αποζημίωση.

Edited by Zer0c00L

Xiaomi Poco F3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Poco X3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 9 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB/64GB , Huawei P Smart (2019) 3GB/64GB , Lenovo/Motorola Moto G4 Plus (Εκλάπει) , Lenovo Motorola Moto G5S Plus (Εκλάπει) , Xiaomi Redmi Note 4X (Παροπλίστηκε) , Lenovo/Motorola Moto G2 (Χαρίστηκε) , Asus Google Nexus 7 FHD WiFi

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

Όταν διαβάζουμε ένα άρθρο νόμου είναι καλό να το διαβάζουμε ολόκληρο . Κόβωντας το άρθρο στην μέση μπορεί να βγουν άλλα συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα το άρθρο 11 του νόμου 3471 λέει ( αντιγράφω από την σελίδα του Εθνικού τυπογραφείου, ο τονισμός έγινε από εμένα. )

Άρθρο 11

Μη ζητηθείσα επικοινωνία

1. Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς.

2. Δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών για τους ανωτέρω σκοπούς, εφόσον ο συνδρομητής έχει δηλώσει προς τον φορέα παροχής διαθεσίμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ότι δεν επιθυμεί γενικώς να δέχεται τέτοιες επικοινωνίες. Ο φορέας υποχρεούται να καταχωρίζει δωρεάν τις δηλώσεις αυτές σε ειδικό κατάλογο συνδρομητών, ο οποίος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Άρα ο νόμος δεν μιλάει για οποιουδήποτε είδους ανεπιθύμητη επικοινωνία όπως αυθέρετα ερμηνεύτικε προηγούμενα, αλλά αναφέρεται σε εκείνου του είδους την επικοινωνία που γίνεται για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς,

Η επικοινωνία μίας εισπρακτικής εταιρείας για να σου υπενθυμίσει ότι χρωστάς χρήματα μπορεί να είναι ανεπιθύμητη αλλά δεν αναφέρεται στον νόμο αφού ο σκοπός της δεν είναι ούτε διαφημιστικός ούτε προωθητικός .

Edited by Vasileios

Η επικοινωνία μίας εισπρακτικής εταιρείας για να σου υπενθυμίσει ότι χρωστάς χρήματα μπορεί να είναι ανεπιθύμητη αλλά δεν αναφέρεται στον νόμο αφού ο σκοπός της δεν είναι ούτε διαφημιστικός ούτε προωθητικός .

Ναι, αλλα οταν τους λες οτι 'δεν ειμαι εγω αυτος που ζητατε, δεν υπαρχει σε αυτο το τηλεφωνο αυτος που θελετε', δεν ειναι η επικοινωνια, spam/troll/ενοχληση, οταν συνεχιζουν να σου τηλεφωνουν γιατι....δεν σε πιστευουν;

Και δεν σου λενε κι απο που τηλεφωνουν....αφου δεν τους λες οτι εισαι αυτος που ψαχνουν...

Αν έκανες τον κόπο αγαπητέ μου φίλε να διαβάσεις το παρακάτω που δημοσίευσα θα έβλεπες ότι καλύπτει και τις εισπρακτικές εταιρείες είτε είσαι ο οφειλέτης είτε όχι καθώς είναι υποχρεωμένες από την στιγμή που καλούν το δικό σου νούμερο να πουν το όνομα/επώνυμο η υπάλληλος την επωνυμία της εταιρείας και από εκεί και πέρα για ποιο λόγο σε καλούν αν π.χ στα στοιχεία τους έχουν άλλο κάτοχο της τηλεφωνικής γραμμής (δύσκολο μεν σε σταθερή τηλεφωνική γραμμή αλλά όχι αδύνατο) οφείλουν με την παρέμβαση σου ότι κάνουν λάθος να το διορθώσουν και να μην σε ξανά ενοχλήσουν αν δεν γίνει αυτό τότε είναι ανεπιθύμητη κλήση και εννοείται ότι μπορείς να τους κάνεις καταγγελία στην ΑΠΠΔ.

ο νόμος λέει και για "υπηρεσίες" εκεί ανήκουν οι εισπρακτικές εταιρείες αγαπητέ μου φίλε.

σου κάνω παράθεση το απόσπασμα από γνωστή νομική πύλη.

Νομική Συμβουλή : Αν δεχτείτε ενημέρωση από εισπρακτική εταιρεία, ζητάτε πάντα τα στοιχεία του υπαλλήλου και της εισπρακτικής και στη συνέχεια αιτηθείτε γραπτώς το περιεχόμενο της τηλεφωνικής σας συνομιλίας. Αν η όχλησή σας γίνει δίχως προηγουμένως να έχετε ενημερωθεί σχετικά από τον δανειστή σας, προβείτε σε προσφυγή στην ΑΠΔΠΧ και στραφείτε δικαστικά κατά και των δύο, ζητώντας αποζημίωση. Αν δεχτείτε ενημέρωση από εισπρακτική εταιρεία κατά παράβαση του Ν. 3758/2009, προβείτε σε καταγγελία στην ΓΓΚ και στραφείτε δικαστικά κατά της εισπρακτικής αλλά και του δανειστή σας, ζητώντας αποζημίωση.

Όταν διαβάζουμε ένα άρθρο νόμου είναι καλό να το διαβάζουμε ολόκληρο . Κόβωντας το άρθρο στην μέση μπορεί να βγουν άλλα συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα το άρθρο 11 του νόμου 3471 λέει ( αντιγράφω από την σελίδα του Εθνικού τυπογραφείου, ο τονισμός έγινε από εμένα. )

Άρθρο 11

Μη ζητηθείσα επικοινωνία

1. Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης, ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με ή χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς.

2. Δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών για τους ανωτέρω σκοπούς, εφόσον ο συνδρομητής έχει δηλώσει προς τον φορέα παροχής διαθεσίμων στο κοινό υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ότι δεν επιθυμεί γενικώς να δέχεται τέτοιες επικοινωνίες. Ο φορέας υποχρεούται να καταχωρίζει δωρεάν τις δηλώσεις αυτές σε ειδικό κατάλογο συνδρομητών, ο οποίος είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου.

Άρα ο νόμος δεν μιλάει για οποιουδήποτε είδους ανεπιθύμητη επικοινωνία όπως αυθέρετα ερμηνεύτικε προηγούμενα, αλλά αναφέρεται σε εκείνου του είδους την επικοινωνία που γίνεται για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς,

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Ναι, αλλα οταν τους λες οτι 'δεν ειμαι εγω αυτος που ζητατε, δεν υπαρχει σε αυτο το τηλεφωνο αυτος που θελετε', δεν ειναι η επικοινωνια, spam/troll/ενοχληση, οταν συνεχιζουν να σου τηλεφωνουν γιατι....δεν σε πιστευουν;

Και δεν σου λενε κι απο που τηλεφωνουν....αφου δεν τους λες οτι εισαι αυτος που ψαχνουν...

όταν σε καλούν είναι υποχρεωμένοι από την νομοθεσία να σου πει η υπάλληλος τα στοιχεία της - επωνυμία της εταιρείας και μετά τον λόγο που σε καλεί π.χ αν είναι εισπρακτική εταιρεία θα καλεί γιατί στα αρχεία της έχει το τηλέφωνο σου σε άλλο όνομα εσύ οφείλεις να τους ενημερώσεις για το λάθος και να το διορθώσουν και από εκεί και πέρα αν σε ξανά ενοχλήσουν απλά καταγγελία στην ΑΠΠΔ

Edited by Zer0c00L

Xiaomi Poco F3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Poco X3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 9 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB/64GB , Huawei P Smart (2019) 3GB/64GB , Lenovo/Motorola Moto G4 Plus (Εκλάπει) , Lenovo Motorola Moto G5S Plus (Εκλάπει) , Xiaomi Redmi Note 4X (Παροπλίστηκε) , Lenovo/Motorola Moto G2 (Χαρίστηκε) , Asus Google Nexus 7 FHD WiFi

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

Αν έκανες τον κόπο αγαπητέ μου φίλε να διαβάσεις το παρακάτω που δημοσίευσα θα έβλεπες ότι καλύπτει και τις εισπρακτικές εταιρείες είτε είσαι ο οφειλέτης είτε όχι καθώς είναι υποχρεωμένες από την στιγμή που καλούν το δικό σου νούμερο να πουν το όνομα/επώνυμο η υπάλληλος την επωνυμία της εταιρείας και από εκεί και πέρα για ποιο λόγο σε καλούν αν π.χ στα στοιχεία τους έχουν άλλο κάτοχο της τηλεφωνικής γραμμής (δύσκολο μεν σε σταθερή τηλεφωνική γραμμή αλλά όχι αδύνατο) οφείλουν με την παρέμβαση σου ότι κάνουν λάθος να το διορθώσουν και να μην σε ξανά ενοχλήσουν αν δεν γίνει αυτό τότε είναι ανεπιθύμητη κλήση και εννοείται ότι μπορείς να τους κάνεις καταγγελία στην ΑΠΠΔ.

ο νόμος λέει και για "υπηρεσίες" εκεί ανήκουν οι εισπρακτικές εταιρείες αγαπητέ μου φίλε.

σου κάνω παράθεση το απόσπασμα από γνωστή νομική πύλη.

----- προσθήκη μηνύματος 2 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

όταν σε καλούν είναι υποχρεωμένοι από την νομοθεσία να σου πει η υπάλληλος τα στοιχεία της - επωνυμία της εταιρείας και μετά τον λόγο που σε καλεί π.χ αν είναι εισπρακτική εταιρεία θα καλεί γιατί στα αρχεία της έχει το τηλέφωνο σου σε άλλο όνομα εσύ οφείλεις να τους ενημερώσεις για το λάθος και να το διορθώσουν και από εκεί και πέρα αν σε ξανά ενοχλήσουν απλά καταγγελία στην ΑΠΠΔ

Φίλε μου η θέση μου ήταν από την αρχή ότι ο νόμος 3471 δεν αναφέρεται στις εισπρακτικές εταιρείες άρα η εγγραφή στο μητρώο του άρθρου 11 του νόμου 3471 δεν τις επηρεάζει.

Η αναφορά σου στον νόμο 3758 απλά επιβεβαιώνει τα όσα έγραψα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την επιβεβαίωση.

Φίλε μου η θέση μου ήταν από την αρχή ότι ο νόμος 3471 δεν αναφέρεται στις εισπρακτικές εταιρείες άρα η εγγραφή στο μητρώο του άρθρου 11 του νόμου 3471 δεν τις επηρεάζει.

Η αναφορά σου στον νόμο 3758 απλά επιβεβαιώνει τα όσα έγραψα.

Σε ευχαριστώ πολύ για την επιβεβαίωση.

αν διαβάσεις προσεκτικά και το λινκ που δημοσίευσα από μια νομική πύλη (υπάρχουν πολλές) αλλά και την παράθεση θα διαπιστώσεις ότι τις επηρεάζει και πολύ θα έλεγα (υπηρεσίες λέγεται το έργο που προσφέρουν και φυσικά είναι ανεπιθύμητη ενέργεια εφόσον δεν είσαι ο οφειλέτης τους και παρά της διαβεβαιώσεις συνεχίζουν να σε ενοχλούν)

επίσης αγαπητέ μου φίλε επειδή στο παρελθόν έχω κάνει καταγγελία στην ΑΠΠΔ για συγκεκριμένη εισπρακτική εταιρεία αλλά και συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο που εκπροσωπούσαν τράπεζα και με ενοχλούσαν στο προσωπικό μου κινητό τηλέφωνο καθώς στα αρχεία τους υπήρχε άλλος άνθρωπος καταχωρημένος και παρά την διαβεβαίωση μου αλλά και της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας εξακολουθούσαν και με ενοχλούσαν χωρίς να πουν τα στοιχεία της η αρμόδια υπάλληλος και την επωνυμία της (εγώ φυσικά τα έμαθα) το αποτέλεσμα αυτής της καταγγελίας βγήκε εναντίων τους και υποχρεώθηκαν από την ΑΠΠΔ να πληρώσουν πρόστιμο , φυσικά εγώ απαίτησα αποζημίωση την οποία και πήρα μετά από τις ανάλογες νομικές ενέργειες και μπορώ να πω ότι τους κόστισε αρκετά η ξεροκεφαλιά τους να με αγνοήσουν και εμένα και την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που τους έστειλε γραπτώς από πότε έχω το συγκεκριμένο κινητό νούμερο τηλεφώνου.

για αυτό μην είσαι τόσο απόλυτος στις απόψεις σου γιατί μπορεί να κάνεις λάθος (δεν λέω ότι εγώ είμαι πάντα σωστός και έχω πάντα δίκιο καθώς είμαι άνθρωπος και όχι θεός για να είμαι τέλειος και αλάθητος)

απλά το γράμμα του νόμου έχει πολλές ερμηνείες για κάποιον που έχει τις γνώσεις

εγώ φυσικά δεν είμαι δικηγόρος αλλά υπάλληλος γραφείου (διοικητικός)

αλλά σίγουρα υπάρχουν δικηγόροι (όπως ο δικός μου δικηγόρος που με έχει σώσει αρκετές φορές)

αυτά από μένα δεν έχω να πω κάτι άλλο ο φίλος μας μπορεί να κάνει ότι θέλει το διαδίκτυο είναι μια μεγάλη πηγή ενημέρωσης και αν δεν είναι σίγουρος μπορεί να ρωτήσει και την ίδια την ΑΠΠΔ στην ιστοσελίδα της να του πουν αν είναι σωστό ή λάθος.

όπως μπορεί φυσικά να δημοσιεύσει το τηλεφωνικό νούμερο στο διπλανό δημόσιο φόρουμ που ασχολούνται άνθρωποι με το θέμα και θα του πουν άμεσα ποια εταιρεία είναι τι κάνει και πως πρέπει να αντιδράσει.

Edited by Zer0c00L

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

Δηλαδή θεωρείς ότι αν γραφτεί στο άρθρο 11 θα πάψουν να τον ενοχλούν;

Δηλαδή θεωρείς ότι αν γραφτεί στο άρθρο 11 θα πάψουν να τον ενοχλούν;

εμένα μετά από την εγγραφή μου στο μητρώο του άρθρου 11 (σταθερό/κινητά τηλέφωνα) στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους που ανήκουν με την υποσημείωση ότι δεν δέχομαι ακόμα και από τους ίδιους ενοχλήσεις και με την εγγραφή μου στο μητρώο του άρθρου 13 της ΑΠΠΔ

μέχρι τώρα δεν με έχει ενοχλήσει κανείς (κρίμα γιατί θα έβγαζα ένα καλό χρηματικό ποσό ως αποζημίωση και θα το χρησιμοποιούσα για την αγορά του Google Pixel 2 XL ή του Apple Iphone X.)

αν με ενοχλήσουν (έχω γράψει σε προηγούμενα μηνύματα τον τρόπο που ακολουθώ εγώ προσωπικά).

ότι αφορά τον φίλο μας

του πρότεινα αρκετές λύσεις

η πρώτη να δημοσιοποιήσει τον τηλεφωνικό αριθμό (έναν από αυτούς που τον καλούν ή όλους) στο διπλανό φόρουμ (ADSLgr.com) που ασχολούνται άνθρωποι που κατέχουν το αντικείμενο αυτό που εγώ αποκαλώ "ανεπιθύμητες κλήσεις" και θα του πουν ακριβώς ποια είναι η εταιρεία αν είναι εισπρακτική ή δικηγορικό γραφείο ή κάτι άλλο

η δεύτερη αν δεν θέλει να γράψει το τηλεφωνικό αριθμό ή αριθμούς που τον καλούν μπορεί να τους αναζητήσει στο διαδίκτυο μέσω υπολογιστή

ή τρίτη μέσω της εφαρμογής true caller

ή τέταρτη να απευθύνει ερώτημα στην ΑΠΠΔ (βασική προϋπόθεση να κάνει εγγραφή στην ιστοσελίδα τους) σχετικά με τον αριθμό που τον ενοχλεί.

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

• 1 month later...

Όσοι έχετε κάνε εγγραφή στο μητρώο του άρθρου 11 δεν δέχεστε πλέον τέτοιες κλήσεις;

Εμένα εχθές με πήραν 76 φορές από το 13888

Το έβαλαν στον αυτόματο και στα @@ τους!

http://oi68.tinypic.com/1zpk094.jpg

Όσοι έχετε κάνε εγγραφή στο μητρώο του άρθρου 11 δεν δέχεστε πλέον τέτοιες κλήσεις;

Ο αριθμός σου είναι wind μήπως ; Παίζει να σε καλούν για να σου δώσουν το what's up προνομιακό, αν έχεις ακούσει τον τελευταίο καιρό. Είτε το θέλεις, είτε όχι το συγκεκριμένο πακέτο, απλά σήκωσε το και πες τους αντίστοιχα τι θες, λογικά μετά θα σταματήσουν να σε καλούν από το 13888.

http://oi68.tinypic.com/1zpk094.jpg

Φιλε μου ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με το 13888.Μπλοκαρισα το νουμερο,αλλα δυστυχως αρχισαν να με παιρνουν απο διαφορα 10ψηφια διαφορετικα νουμερα,απο τηλ. κεντρο και δεν μπορουσα να τα μπλκαρω αφου καθε φορα αλλαζαν.Τους μιλησα ηρεμα,φωναξα τους απειλησα ,αλλα τιποτα.Τελικα εστειλα μια καταγγελια στην ΕΕΤΤ και ησυχασα.Στην απαντηση απο την cosmote μου ελεγαν οτι εκ παραδρομης με καλουσαν,Τριχες βεβαια αφου 100 φορες τους ειχα πει οτι ειμαι εγγραμμενος στο μητρωο 11

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html

Στο κινητό μου (CU) από τότε που έχω μπει στο μητρώο του άρθρου 11 δεν έχω δεχτεί ούτε μία κλήση. Αντίθετα στο σταθερό (NOVA) συνεχίζω να δέχομαι κλήσεις

η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο του άρθρου 11 είναι απλή

κάθε τηλεφωνικό νούμερο που έχεις σταθερής τηλεφωνίας ή κινητής τηλεφωνίας μπορεί να γραφτεί

αν παρά την εγγραφή σου σε ενοχλήσουν τότε καταγγελία (τεκμηριωμένη) άμεσα στην ΑΠΠΔΧ ή στην ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ή στην ΕΕΤΤ

αν δεν κάνεις τίποτα (συχνό φαινόμενο που το αποκαλώ "ωχαδερφισμός") απλά δεν θα αλλάξει τίποτα θα συνεχίσουν να ενοχλούν

αν όχι εσένα γιατί π.χ τους έχεις μπλοκάρει (αν δίνει την δυνατότητα το smartphone σου) θα ενοχλούν άλλους

μόνο όταν ευαισθητοποιηθούμε ως καταναλωτές/πελάτες/πολίτες και κάθε τι που μας ενοχλεί κάνουμε την καταγγελία εκεί που πρέπει θα αρχίσει να τηρείται ο νόμος και να πέφτουν μεγάλα πρόστιμα που θα τους πονάει (γιατί θα πονάει η τσέπη τους)

το να γίνονται ελάχιστες καταγγελίες το αποτέλεσμα που θα έχουν είναι τα πρόστιμα που πρόσφατα το 2016 ανακοίνωσε η ΑΠΠΔΧ κάτι λίγα χιλιάδες ευρώ που για εταιρείες όπως η COSMOTE - VODAFONE - WIND είναι ψιλά γράμματα.

αυτό κάνω προσωπικά εγώ άσχετα αν έχω την δυνατότητα να τους μπλοκάρω έτσι ώστε να μην με ξανά ενοχλήσουν

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

Προσωπικά την εγγραφή στο μητρώο τη θεωρώ μια μπούρδα. Θα έπρεπε εξ ορισμού να απαγορεύεται η όχληση για τηλεπωλήσεις.

Φαντάσου να αρχίσω εγώ να παίρνω άσχετους τηλέφωνο και να προσπαθώ να τους πουλήσω ιστοσελίδες. Κι όποιος διαμαρτύρονταν να του έλεγα κάνε εγγραφή στο μητρώο του άρθρου 11.

Προφανώς και θα μπλοκάρω όποιον με παίρνει χωρίς να του έχω δώσει την άδεια, όπως μπλοκάρω κι όποιον μου στέλνει email χωρίς την άδεια μου.

Η εμπειρία μου από 3 καταγγελίες στον συνήγορο του πολίτη είναι ότι οι υπηρεσίες αυτές είναι ΓΤΠ! Δεν έκαναν απολύτως τίποτα και τζάμπα έχασα το χρόνο μου.

Όπως φαίνεται και στο screenshot με κάλεσαν 76 φορές σε μια μέρα. Αυτό δεν είναι καν τηλεπώληση, είναι ξεκάθαρη παρενόχληση και δεν μπορεί να το ξεπλύνει κάνε άρθρο 11.

Υ.Γ. έχω στείλει μήνυμα και στην cosmote και στην ΕΕΤΤ και περιμένω απάντηση. Αν και η εμπειρία από την ΕΕΤΤ για θέματα domain μου έχει δείξει ότι είναι στον κόσμο τους.

Edited by WebDevGr

Προσωπικά την εγγραφή στο μητρώο τη θεωρώ μια μπούρδα. Θα έπρεπε εξ ορισμού να απαγορεύεται η όχληση για τηλεπωλήσεις.

Φαντάσου να αρχίσω εγώ να παίρνω άσχετους τηλέφωνο και να προσπαθώ να τους πουλήσω ιστοσελίδες. Κι όποιος διαμαρτύρονταν να του έλεγα κάνε εγγραφή στο μητρώο του άρθρου 11.

Προφανώς και θα μπλοκάρω όποιον με παίρνει χωρίς να του έχω δώσει την άδεια, όπως μπλοκάρω κι όποιον μου στέλνει email χωρίς την άδεια μου.

Η εμπειρία μου από 3 καταγγελίες στον συνήγορο του πολίτη είναι ότι οι υπηρεσίες αυτές είναι ΓΤΠ! Δεν έκαναν απολύτως τίποτα και τζάμπα έχασα το χρόνο μου.

Όπως φαίνεται και στο screenshot με κάλεσαν 76 φορές σε μια μέρα. Αυτό δεν είναι καν τηλεπώληση, είναι ξεκάθαρη παρενόχληση και δεν μπορεί να το ξεπλύνει κάνε άρθρο 11.

Υ.Γ. έχω στείλει μήνυμα και στην cosmote και στην ΕΕΤΤ και περιμένω απάντηση. Αν και η εμπειρία από την ΕΕΤΤ για θέματα domain μου έχει δείξει ότι είναι στον κόσμο τους.

φίλε μου το πρόβλημα στην χώρα που ζούμε ξεκινάει από εμάς τους πολίτες που δεν σεβόμαστε τους νόμους και συνεχίζει στις εταιρείες που δεν σέβονται τους νόμους και φυσικά δεν υπολογίζουν τα χρηματικά πρόστιμα που συνήθως είναι λίγης αξίας για εταιρείες κολοσσούς

αν π.χ η ανεξάρτητη (οποιαδήποτε) αρχή έριχνε πρόστιμο στην COSMOTE που σε ενόχλησε 76 φορές

500.000 με 1.000.000 ευρώ πίστεψε με θα τους πόναγε και θα το ξανά σκεφτόντουσαν να σε καλέσουν

αν όμως τις ρίξει πρόστιμο 25.000 - 50.000 ευρώ όπως καταλαβαίνεις είναι ψίχουλα για την εταιρεία αυτά τα χρήματα βγαίνουν σε χρόνο dt

αν πας στην ιστοσελίδα της ΑΠΠΔΧ και δεις την τελευταία απόφαση 08/2016 που μοίρασε πρόστιμα σε (HOL) VODAFONE - WIND - (FORTHNET) NOVA θα καταλάβεις

δες πόσες καταγγελίες έγιναν και τι ποσά του κάλεσε να πληρώσουν

αυτό είναι "ΓτΠ"

διαφωνώ με την άποψη σου για τις ανεξάρτητες αρχές μια χαρά είναι απλά στην χώρα που ζούμε που λέγεται Ελλάδα δεν μπορούν να κάνουν σωστά την δουλεία τους.

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

• 3 weeks later...

Μεγαλη απατη το Μητρωο 11

Πηρα την Πεμπτη την εξυπηρετηση πελατων ΟΤΕ στο 13888 για μια ασχετη δουλεια για σταθερο τηλ..

Μου ζητησαν το κινητο για να μου στειλουν sms οτι εχει ενεργοποιηθει η υπηρεσια που αφορουσε Σταθερο! (υγ sms δεν ηρθε ποτε)

Μου ειπαν για να μου ριξουν σταχτη στα ματια οτι θα με βαλουν και στο Μητρωο 11 να μην με πριζουν διαφημιστικες

Το αποτελεσμα ειναι απο την Παρασκευη το πρωι με καλουν συνεχεια στο κινητο μου απο νουμερ: 69731586ΧΧ που ανηκουν σε συνεργατη του ΟΤΕ!!

Που μπορω να κανω επισημη κι επωνυμη καταγγελια???

Μεγαλη απατη το Μητρωο 11

Πηρα την Πεμπτη την εξυπηρετηση πελατων ΟΤΕ στο 13888 για μια ασχετη δουλεια για σταθερο τηλ..

Μου ζητησαν το κινητο για να μου στειλουν sms οτι εχει ενεργοποιηθει η υπηρεσια που αφορουσε Σταθερο! (υγ sms δεν ηρθε ποτε)

Μου ειπαν για να μου ριξουν σταχτη στα ματια οτι θα με βαλουν και στο Μητρωο 11 να μην με πριζουν διαφημιστικες

Το αποτελεσμα ειναι απο την Παρασκευη το πρωι με καλουν συνεχεια στο κινητο μου απο νουμερ: 69731586ΧΧ που ανηκουν σε συνεργατη του ΟΤΕ!!

Που μπορω να κανω επισημη κι επωνυμη καταγγελια???

καλό είναι να μην βγάζουμε αυθαίρετα συμπεράσματα

καταγγελία κάνεις στην ιστοσελίδα της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων http://www.dpa.gr απαιτεί εγγραφή όμως αν δεν θες υπάρχει και άλλος τρόπος που περιγράφεται σε προηγούμενα μηνύματα συνομιλητών μας.

Edited by Zer0c00L

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

Σε μία ημέρα είναι λογικό να μην προλάβουν να ενημερωθούν οι διαφημιστές. Νομίζω κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν το αρχείο τους. Δεν είναι online το σύστημα.

Σε μία ημέρα είναι λογικό να μην προλάβουν να ενημερωθούν οι διαφημιστές. Νομίζω κάθε εβδομάδα ή κάθε μήνα είναι υποχρεωμένοι να ενημερώνουν το αρχείο τους. Δεν είναι online το σύστημα.

ναι αυτό ισχύει

η ΑΠΠΔ λέει κάθε εβδομάδα

αλλά ανεπίσημα το κάνουν μια φορά το μήνα...

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

• 2 weeks later...
Εδώ και 5 χρόνια περίπου που εχω μπει στο μητρώο 11 δεν μ έχει ενοχλήσει ΚΑΝΕΙΣ!Υπομονή λίγες μερες(αν δεν σταμάτησαν ήδη)

• 1 month later...
Guest Bernadi7

Καλησπέρα,

ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη αν το θέμα που ξεκινώ είναι σε λάθος σημείο.

Από την Παρασκευή το βράδυ δεχόμαστε κλήσεις (εγώ, η κοπέλα μου και φίλοι μου) από κάποιους αριθμούς της μορφής 693690***5, 693690***8, 693***1254 όπου χτυπά για 2 φορές και κλείνει. Οι αριθμοί αυτοί φαινομενικά ανήκουν στη Wind, όπως διασταυρώσαμε κι απ' το site foritotita. Οι κλήσεις ξεκίνησαν Παρασκευή βράδυ στις 21:00 και συνεχίζονται συνήθως μεσημεριανές ώρες. Καλέσαμε πίσω έναν εξ' αυτών κι ακουγόταν ηχογραφημένο μήνυμα στ' Αγγλικά "δώστε τηλεφωνικό αριθμό και διεύθυνση". Ασφαλώς τερματίσαμε την κλήση, δε χρεωθήκαμε κάτι extra, γιατί η κλήση έγινε από καρτοσυμβόλαιο με υπόλοιπο κάρτας.

Όλοι οι αριθμοί μας, ανήκουν στην Cosmote, έχουν ενταχθεί εδώ κι αρκετά χρόνια στο Μητρώο 11 κι είναι απόρρητοι. Τους αριθμούς μας τους έχει μόνο η οικογένειά μας και στενοί φίλοι, δεν τους έχουμε δώσει σε κανένα άγνωστο, δεν έχουμε εγγραφεί σε κάποια υπηρεσία, δεν έχουμε δώσει αριθμούς σε sites/προσφορές/καταστήματα. Επικοινώνησα με τη Wind και μου είπαν πως θα το ερευνήσουν, βέβαια δεν έχει υπάρξει απάντηση. Η Cosmote από μεριάς της, το μόνο που απήντησε ήταν πως: στο Μητρώο 11 δε δέχεστε κλήσεις. Πιστεύω πως οι αριθμοί μας γνωστοποιούνται από την Cosmote, αλλά το θέμα που μου κίνησε την περιέργεια, είναι το ηχογραφημένο Αγγλικό μήνυμα.

Έχει δεχθεί κάποιος αντίστοιχες κλήσεις απ' τους αριθμούς που παραθέτω? Γνωρίζει κανείς περί τίνος πρόκειται? Και τέλος πως να κινηθώ? Σκέφτηκα να στείλω στην Ε.Ε.Τ.Τ. (κλασσικά!) και στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Υ.Γ. Ελπίζω να μην ενοχλεί που παραθέτω τους αριθμούς, έστω και με κρυμμένα ψηφία, αλλά ειδικά οι 2 πρώτοι είναι σχεδόν ίδιοι.