Jump to content

ADSL in a box by Forthnet: Σχόλια - Εντυπώσεις

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ναι παίδες, το ήξερα αυτό. Η Forthnet 'νοικιάζει' τη γραμμή από τον ΟΤΕ, γι αυτό αν θες να φύγεις από αυτήν, πληρώνεις το κόστος ενεργοποίησης. Έτσι κι αλλιώς, στο κάνει δώρο με το dsl-box, άρα δε το πληρώνεις εξ αρχής. Anyway, πήρα τηλ και μου είπαν ότι αν είναι να συνεχίσω με Forthnet, παίρνω σύνδεση τη μέρα της λήξης ή το πολύ 1 μέρα μετά και όλα εντάξει. Αν είναι να πάω αλλού, η γραμμή ελευθερώνεται από τη Forthnet σε 10 μέρες.

Κάτι τελευταίο: από ταχύτητες πως πάει η ΗΟL στη Πάτρα, περιοχή Ψηλά Αλώνια;

100 ευχαριστώ!

eleutheronete ti enoeis? stin klinoun kai prepei na ksanakaneis aitisi gia egkatastasi grammis, i apla mporeis na allaksei parocho prosvasis?

• Απαντήσεις 558
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το ίδιο συνέβη και σε μένα. Μου ήρθε μετά από λίγες μέρες απόδειξη πληρωμής με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Υ.Γ.: Το σήμα της Forthnet δεν είναι ο δίσκος της Φαιστού λιγάκι παραλλαγμένος; Η έδρα της είναι η Κρήτη και όχι η Αθήνα. Καλό αυτό, δεν το ήξερα. Ήταν η πρώτη εταιρεία νομίζω που έφερε το ίντερνετ στην Ελλάδα. Έτσι λίγα ιστορικά στοιχεία για την εν λόγω εταιρεία. :p

Μόνο που κάνεις λάθος, καθώς οι πρώτες εταιρίες που έφεραν το internet στην Ελλάδα ήταν η compulink και η HOL.

Η Forthnet (όπως λέει και το όνομά της) ήταν το τέταρτο δίκτυο που δημιουργήθηκε, και μάλιστα όχι στην Αθήνα.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Άριστη εξυπηρέτηση; Άμεση ανταπόκριση; Σεβασμός του πελάτη;;)

To na sou stelnoun apodeiksh plhrwmhs einai aristh ekyphrethsh?

Tespa. Ypoxrewsh tous einai kai malista apo tis pio typikes.

Exw thn entypwsh oti ksekinhse apo th thessalonikh h forthnet, eksou kai o nana o server.

Γι αυτό λέγεται Fo-u-rth(4η)net... :lol:

Αλλιώς θα λεγόταν Firstnet... :p :w00t: :alien:

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Το να στείλουν απόδειξη με το ταχυδρομείο δεν σημαίνει άριστη εξυπηρέτηση...

Αντιθέτως το να μη στείλουν, αποτελεί φορολογική παράβαση...

Καλά τόσο εύκολα είστε ευχαριστημένοι εσείς;

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Το να στείλουν απόδειξη με το ταχυδρομείο δεν σημαίνει άριστη εξυπηρέτηση...

Αντιθέτως το να μη στείλουν, αποτελεί φορολογική παράβαση...

Καλά τόσο εύκολα είστε ευχαριστημένοι εσείς;

Μερικές άλλες εταιρίες ίσως δεν έστελναν! (Και ξέρεις τι εννοώ!! ;))

Epeidh ki emena teleiwnei to 3mhno tou in-a-box kai skeftomai na kanw ananewsh,mporeite na mou peite poso peripou vgainei gia 256 aoristou?an ypologisa kala einai 43,7 euro telikh me fpa grammh+syndesh(ontws toso einai to diplotsekarisa).Kapoios me empeiria apo th 256 pou prin eixe 384(opws oloi me to in-a-box)?einai 10 euro diafora to mhna ta 256 me ta 384 kai mias kai den me endiaferei toso h taxythta alla kyriws to always on nomizw einai to kalytero gia mena.Eseis ti proteinete?

Akoma na rwthsw,meta me thn aoristou 8a xrewnetai h pistwtikh kai de 8a fainetai ston OTE ka8olou an katalava kala?

p.s to crypto einai mia xara,me monadikh exairesh oti epivarynei arketa ton ypologisth.Exw ena celeron 2GHz kai ton gonatizei ousiastika.8a einai kalh kinhsh na parw ki egw ena router?eyxaristw

kai mena m to xe kanei sthn arxh.Alla meta den to ekane.Thn prwth mera kai thn defterh pou to eixa valei (vradi), to epomeno prwi eixe pesei.Alla meta den xerw ti egine.Os diamagias estrwse. :)
tempelis :cool:

Ebala ena palio systhma pou eixa os server. Eixa perasei kai drivers gia to modem se ekeino. Exo tora treis meres pou eimai synexomena syndedemenos xoris problhma. Ypo8eto oti htan 8ema driver kai sosths egaktastashs.

Kapoia stigmh sot allo sythma eixe pesei to reuma kai eixe sbhsei to modem kai mallon kati 8a phge straba sto installation tou modem genikotera.

Den eixa asxolh8ei na apegkatasthso kai na ksana egkatasthso tous drivers tote.

Mallon auto 8a htan.

Tora douleuei ok pantos.

THX

Γειά σας!

Είναι το πρώτο μου μήνυμα εδώ αλλά έχω καιρό που διαβάζω το συγκεκριμένο θέμα.

Ηθέλα τα φώτα σας σε ένα θέμα που αφορά τη σύνδεση aDSL (και γενικότερα της σύνδεσης στο Internet).

Έχω αγοράσει το aDSL-In-a-Box πρόσφατα (σε 5 εργάσιμες σύνδεση + τη ρύθμιση του dslam από τον ΟΤΕ, που μου ζήτησε και συγνώμη).

Ωστόσο έχω ενα πρόβλημα. Επειδή το τηλεφωνικό καλώδιο που τραβάω από την πρίζα έιναι πολύ μεγάλο (15 μέτρα), νομίζω ότι χάνω κάποιες στιγμές τη δύναμη του σήματος και κατεβάζει πολύ πιό αργά. Αυτό το είχα παρατηρήσει και με dialup σύνδεση, όπου με το συγκεκριμένο καλώδιο είχα προβλήματα, ενώ με 4μέτρο δεν είχα.

Ξέρετε αν μπορεί να γίνει κάτι σχετικά (με τηλεφωνικούς επαναλήπτες ή ενισχυτές που παρεπιπτόντως δεν ξέρω που να βρω?).

Επίσης, ξέρετε που πουλάνε aDSL filters?

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Φώτης

Γειά σας!

Είναι το πρώτο μου μήνυμα εδώ αλλά έχω καιρό που διαβάζω το συγκεκριμένο θέμα.

Ηθέλα τα φώτα σας σε ένα θέμα που αφορά τη σύνδεση aDSL (και γενικότερα της σύνδεσης στο Internet).

Έχω αγοράσει το aDSL-In-a-Box πρόσφατα (σε 5 εργάσιμες σύνδεση + τη ρύθμιση του dslam από τον ΟΤΕ, που μου ζήτησε και συγνώμη).

Ωστόσο έχω ενα πρόβλημα. Επειδή το τηλεφωνικό καλώδιο που τραβάω από την πρίζα έιναι πολύ μεγάλο (15 μέτρα), νομίζω ότι χάνω κάποιες στιγμές τη δύναμη του σήματος και κατεβάζει πολύ πιό αργά. Αυτό το είχα παρατηρήσει και με dialup σύνδεση, όπου με το συγκεκριμένο καλώδιο είχα προβλήματα, ενώ με 4μέτρο δεν είχα.

Ξέρετε αν μπορεί να γίνει κάτι σχετικά (με τηλεφωνικούς επαναλήπτες ή ενισχυτές που παρεπιπτόντως δεν ξέρω που να βρω?).

Επίσης, ξέρετε που πουλάνε aDSL filters?

Ευχαριστώ προκαταβολικά,

Φώτης

για να λες ότι το καλώδιο σου έκανε προβλήματα και στην pstn, πρέπει να έχει κάποιο πρόβλημα το καλώδιο. γιατί 15 μέτρα δεν είναι τίποτε μπροστά στα εκατοντάδες μέτρα των καλωδίων από το κέντρο του ΟΤΕ μέχρι τη πρίζα σου.

Φίλτρα στον ΟΤΕ πουλάνε νομίζω.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Ειμαι και γω ενας χρηστης aDSL , πλεον

Speed 212.3 Kbps

Your download speed : 193466 bps, or 188 kbps.

A 23.6 KB/sec transfer rate.

True Speed (estimated) 238 Kbps (inc. overheads)

Δεν μου φαινονται και πολυ καλες οι ταχυτητες :( ειναι ενταξει , η κατω απ τα λογικα πλαισια? (σε modem USB , αν εχει σημασια)

Ειμαι και γω ενας χρηστης aDSL , πλεον

Speed 212.3 Kbps

Your download speed : 193466 bps, or 188 kbps.

A 23.6 KB/sec transfer rate.

True Speed (estimated) 238 Kbps (inc. overheads)

Δεν μου φαινονται και πολυ καλες οι ταχυτητες :( ειναι ενταξει , η κατω απ τα λογικα πλαισια? (σε modem USB , αν εχει σημασια)

XXMMMM! Κάτι δε μου πάει καλά!! Πάρε επιγόντος DEMO HOL ή από όποιο άλλο ISP θές και δες την ταχήτυτα!!

Αν έχεις τα ίδια χάλια σημαίνει ΠΑΡΑΓΕΜΗΣΜΕΝΟ DSLAM!!

Η Forthnet έδωσε ανανεωμένους drivers για το Crypto F200 που παρέζει στο aDSL in a box.

http://dialup.forthnet.gr/support_site/html/files/cryptof200.zip

τσιρς!

switch life, switch to mac

Τους καινουριους deivers δεν καταφερα να τους εγκαταστησω. Δηλαδη:

Τους εγκατεστησα , εκανε και test τους drivers ο installer... μετα παω στο control panel , που ανοιγει το aDSL Line , και δε μπορει να τους ανοιξει :( να μεινω με τους παλιους η να το παλεψω?

Τους καινουριους deivers δεν καταφερα να τους εγκαταστησω. Δηλαδη:

Τους εγκατεστησα , εκανε και test τους drivers ο installer... μετα παω στο control panel , που ανοιγει το aDSL Line , και δε μπορει να τους ανοιξει :( να μεινω με τους παλιους η να το παλεψω?

κάνε πρώτα απεγκατάσταση των παλιών και μετά βάλε καινούριους.

Παιδιά αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα με τo DSL in a box αλλά δεν μπορώ να περιγράψω και εδώ την κατάσταση.Αν κάποιος μπορεί να το δει εδώ: http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=16237 και να μου απαντήσει είτε σε εκείνο το φόρουμ είτε εδώ θα ήμουν ευγνώμων!!

Βασικά διάβασα σχεδόν όλες τις σελίδες σ ' αυτό το thread αλλά μόνο o xρήστης ayrio νομίζω θα μπορούσε να με καταλάβει πως είμαι αυτή τη στιγμή.

Με το λαμπάκι απ' ότι κατάλαβα γίνεται ότι να ναι στα τάδε Modems που κυκολφορούν.

2)drivers: πιο καινούριους κ από αυτούς που έχει η Crypto στο site της

Παιζει να φταιει και αυτο :lol: εμενα με τους παλιους drivers παιζει κανονικα , ενω με τους καινουριους μενει στο attempting to connect.

Παιζει να φταιει και αυτο :lol: εμενα με τους παλιους drivers παιζει κανονικα , ενω με τους καινουριους μενει στο attempting to connect.

σοβαρά? θα το δοκιμάσω και θα πω... αν και δεν παίζει ούτε το Modem του OTE με τον τεχνικό από πάνω.

Η Forthnet έδωσε ανανεωμένους drivers για το Crypto F200 που παρέζει στο aDSL in a box.

http://dialup.forthnet.gr/support_site/html/files/cryptof200.zip

τσιρς!

οι καινουργιοι drivers ειναι κυριως για αυτους που εχουν προβλημα με κεντρο Ιντρακομ. βεβαια παιζουν κανονικα και με Siemens (όπως εμενα). Πλήρη απεγκατασταση τους παλαιους, restart το pc, εκτατασταση και ρυθμιση με ALT+P στο Control Panel του Crypto (annex A or Annex B) Automatic ITU, Texas η Alcatel η Unknown Vendor. Δοκιμαστε για λιγο...εμενα παιζει οκ παντως, σημερα το πρωι ημουν με 40.5 σταθερα σε πολλα downloads..

:)

switch life, switch to mac

milhsa me to kentro exuphrethshs ths forthnet,giati eixa mia aporia me to lampaki.Lene kleiste kai 8a se paroume.Mou thl meta apo wra kai m lene oti afou den exete provlima me thn syndesh,na mhn empistevosaste to lampaki sas,einai anaziopista-mono to control panel.Fantasthte poso axiopista modem einai ta crypto.
tempelis :cool:

OI καινούριοι drivers δεν είναι έτοιμοι για ANNEX B (ISDN) και έπρεπε να το τσεκάρω απο το control panel. Try it! :whip:

http://www.danasoft.com/sig/Da_I3oSS.jpg

Epeidh ki emena teleiwnei to 3mhno tou in-a-box kai skeftomai na kanw ananewsh,mporeite na mou peite poso peripou vgainei gia 256 aoristou?an ypologisa kala einai 43,7 euro telikh me fpa grammh+syndesh(ontws toso einai to diplotsekarisa).Kapoios me empeiria apo th 256 pou prin eixe 384(opws oloi me to in-a-box)?einai 10 euro diafora to mhna ta 256 me ta 384 kai mias kai den me endiaferei toso h taxythta alla kyriws to always on nomizw einai to kalytero gia mena.Eseis ti proteinete?

Akoma na rwthsw,meta me thn aoristou 8a xrewnetai h pistwtikh kai de 8a fainetai ston OTE ka8olou an katalava kala?

p.s to crypto einai mia xara,me monadikh exairesh oti epivarynei arketa ton ypologisth.Exw ena celeron 2GHz kai ton gonatizei ousiastika.8a einai kalh kinhsh na parw ki egw ena router?eyxaristw

Δεν μπορείς να πας σε 256, μένεις αναγκαστικά στα 384 η αν θες αναβαθμίζεις την γραμμή σε 512 - 1024. Αν θες οπως+δηποτε 256 κάνεις διακοπή της γραμμής, αίτηση εκ νέου στον ΟΤΕ για 384 και μετά συνδρομή στην FORTHnet για 256.

Οσον αφορά το Crypto, εγώ το πέταξα απο την δεύτερη μέρα. Ετρωγε τρελλά κολλήματα ο υπολογιστής και πήρα ενα USR 9105. Φυσικά απο τότε κανένα πρόβλημα, όλα είναι πολύ καλύτερα. Το συγκεκριμένο το βρίσκεις φτηνα σχετικά (~70 ευρώ αν θυμάμαι καλα) και αν βρείς να σπρώξεις το Crypro για κανα 30ρι, σου βγαίνει σχεδόν τζαμπα. Επίσης θα γλιτώσεις και την διαδικασία του dial-up κάθε φορά που ανοίγεις τον υπολογιστή.

Phantom Of The Opera