Jump to content

Moto X (έκδοση 2014)

eleco
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 1,1χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

βρε παιδια αντιμετοπιζεται lag με τον google chrome? ειδικα στο fb κολλαει πολλυ απελπιστικα θα ελεγα

Έχει θέμα ο chrome γενικά.

Προσωπικά δεν βλέπω σε μεγάλο βαθμό lag αλλά γενικά με κάνει να σκέφτομαι να γυρίσω στον boat Pro browser.

Έχει θέμα ο chrome γενικά.

Προσωπικά δεν βλέπω σε μεγάλο βαθμό lag αλλά γενικά με κάνει να σκέφτομαι να γυρίσω στον boat Pro browser.

ειπα και εγω μηπος εχει θεμα το moto μου αλλα οκ.θα δοκιμασω τον boat

Παιδιά ερώτηση χρησιμοποιεί μήπως κάποιος ταχυφορτιστη; Αν ναι ποιον και τι χρόνους φόρτισης δίνει;

Sent from my iPad using Tapatalk

OnePlus 3T, iPad mini 2

Samsung Fast Charger EP-TA20EWE+DCU4AWE White-Bulk

Κωδικός: 23963.αυτον εδω ειναι απο το samsung s7 το πηρα απο το mobilecenter.gr.μαζι μετα μεταφορικα αξιζει 21 ευρω.απο 0% σε 50% σε 20 λεπτα μου κανει ειναι σωτηριος γιατι μεταξυ μας το moto μας εχει θεμα με τη μπαταρια

• Administrators
Samsung Fast Charger EP-TA20EWE+DCU4AWE White-Bulk

Κωδικός: 23963.αυτον εδω ειναι απο το samsung s7 το πηρα απο το mobilecenter.gr.μαζι μετα μεταφορικα αξιζει 21 ευρω.απο 0% σε 50% σε 20 λεπτα μου κανει ειναι σωτηριος γιατι μεταξυ μας το moto μας εχει θεμα με τη μπαταρια

8.90 € από το e-shop.

Modpic.gif

Μου ήρθε όντως φορτίζει σφαίρα. Απορία όμως νομίζω ότι και ο φορτιστής ανεβάζει θερμοκρασία κατά τη φορτιση και το κινητο, κάτι που δεν γινόταν ως τώρα με άλλο φορτιστή. Είναι φυσιολογικό;
OnePlus 3T, iPad mini 2

Μου ήρθε όντως φορτίζει σφαίρα. Απορία όμως νομίζω ότι και ο φορτιστής ανεβάζει θερμοκρασία κατά τη φορτιση και το κινητο, κάτι που δεν γινόταν ως τώρα με άλλο φορτιστή. Είναι φυσιολογικό;

Προτιμώ τον εργοστασιακό φορτιστή, μια χαρά γρήγορα φορτίζει.

Είναι μεγάλη συζήτηση αυτή που άνοιξες.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι γρήγοροι φορτιστές, μακροπρόθεσμα δεν κάνουν καλό στη μπαταρία.

Ναι ξέρω τι εννοεις. Το χω διαβάσει αν και δεν ξέρω κατά το πόσο είναι αποδεδειγμένο. Παρόλα αυτά τον fast charger δεν έχω σκοπό να τον χρησιμοποιω σε καθημερινή βάση. Για το βράδυ που φορτιζω συνήθως μία χαρά είναι τα 0.8 A Edited by Dpan9
OnePlus 3T, iPad mini 2

Καλησπέρα, είμαι κάτοχος τόσο του Moto X 2nd Gen όσο και του 3rd (pure, από Αμερική/Moto Maker). Θα ήθελα να γράψω δύο σχόλια συγκριτικά σε περίπτωση που κάποιος σκέφτεται να αναβαθμίσει (δεν το βάζω στο thread του pure γιατί όσοι ήθελαν να το αγοράσουν, το αγόρασαν ήδη :P).

Οθόνη: Χαοτική διαφορά υπέρ του 2nd gen. Ειδικά σε συνθήκες μηδενικού φωτισμού (σκοτάδι), το μαύρο της ips lcd φαίνεται χάλια. Εκτός τούτου, αποτελεί μαγνήτη αποτυπωμάτων. Κλάσεις ανώτερο το amoled. Οκ, προφανώς το γνωρίζουν οι περισσότεροι αυτό, αλλά άλλο να το λες θεωρητικά κι άλλο να το βιώνεις.

Ήχος: Το 3rd gen έχει καλύτερα ηχεία. Πιο υψηλά db και βάθος ήχου (χρήσιμο για όσους βάζουν μουσική ή μιλάνε σε ανοιχτή ακρόαση).

Εργονομία: Το Pure σε καμία περίπτωση δεν μπορεί κάποιος να το χρησιμοποιήσει με το ένα χέρι, οπότε γρήγορη πλοήγηση στα πεταχτά κατά τη διάρκεια οδήγησης ή καθόσον περπατάτε ξεχάστε την (εκτός κι αν έχετε δάχτυλα μπασκεμπολίστα). Από την άλλη είναι χρήσιμο για την ανάγνωση εγγράφων και e-mail (ειδικά σε landscape, γίνεται παιχνιδάκι) καθώς η μεγαλύτερη οθόνη του βοηθάει στο χειριστείς πιο ανθρώπινα τα μενού/υπομενού του wps/blue mail και λοιπών office apps. Τέλος, το Pure φαίνεται να είναι ελάχιστα πιο κυρτό και σίγουρα δεν κόβει στις γωνίες που ακουμπάει στις άκρες η οθόνη στην πρόσοψή του, με αποτέλεσμα να το αγκαλιάζει πιο γλυκά η χούφτα στο κράτημα.

Ποιότητα κατασκευής: Και τα είναι top of the line, nuff said.

Μπαταρία: Ετοιμαστείτε να κυκλοφορείτε με ένα φορτιστή η power bank με το Pure. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι μόνο 15 θέσεις η διαφορά τους στο endurance test. Επ' ουδενί μην σας ξεγελάσει 3χιλιαρη μιλιαμπέρ μπαταρία του. Ως εργαλείο δουλειάς, με ανοιχτά bluetooth, gps, wifi, χρήση mail, αβέρτα τηλεφώνα και οθόνη στη μέτρια φωτεινότητα το κινητό δεν βγάζει (εργάσιμη) ημέρα. Ακόμα και προσεκτικοί να είστε, θα φτάσετε στο σημείο να παίζετε με τα σώσματα του 10% για να βρείτε πρίζα και να το φορτίσετε. Το 2ng gen μου δίνει (με ίδιο στήσιμο software) τουλάχιστον 8-10 ώρες περισσότερο / ημέρα.

Ταχύτητα: Παρότι το antutu τους βγάζει σχετικά ισοδύναμους (ελαφρά ανώτερος εκείνος του pure), τα 32bit του κτήνους Krait των 2.5ghz στην καρδιά του 2gen σε σχέση με τα 64bit των 1.8/1.44Ghz Cortex, του ρίχνουν στα αυτιά σε καθημερινή χρήση. Αν νομίζετε ότι με 2nd gen έχετε lag στον chrome (εγώ προσωπικά δεν αντιμετωπίζω), τότε με το 3rd gen θα έχετε lag και στον ff, facebook κ.ά (που αντιμετωπίζω). Γενικά το 2gen δείχνει μακράν πιο αεράτο και σφαιράτο. Στα γραφικά το pure έρχεται με Adreno 418 και είναι σαφώς ανώτερο του 300 υποστηρίζοντας μεγαλύτερο εύρος open gl εντολών. Εντούτοις, αυτό είναι χρήσιμο για όσους παίζουν απαιτητικά παιχνίδια στο κινητό τους. Η ram δεν κάνει καμία διαφορά μεταξύ των 2/3Gb που έχουν αντίστοιχα (ποιος ξέρει όμως, αργότερα με το Android N, ίσως αυτό να αλλάξει). Τέλος, το Pure έρχεται με microsd θέση έως 128gb (θέλει μικρή προσοχή στην αγορά για να παίζει σωστά η λήψη φωτογραφιών/βίντεο 4k κατευθείαν στην sd) ενώ με το 2nd gen, πρέπει να κυκλοφορείς με ένα otg στην τσέπη σε περίπτωση που κάποιος έχει την 16gb rom έκδοση :/

Κάμερα: Διαφορά υπέρ του Pure. Δεν είναι τα pixels που κάνουν τον παπά αλλά το γεγονός ότι δεν χάνει το focus τόσο εύκολα όσο το 2nd gen. Η οπίσθια έρχεται με πολύ - πολύ καλύτερο flash ενώ η μπροστινή είναι εξίσου καλύτερη του 2nd gen και διαθέτει κι αυτή flash. Οι σκοτεινές φωτογραφίες με το pure είναι κλάσεις ανώτερες (χωρίς να είναι κάτι το ιδιαίτερο βέβαια σε καμία περίπτωση). Το μόνο πρόβλημα της front cam είναι ότι με flash στο σκοτάδι, οι ανοιχτωμάτηδες ας ετοιμαστούν να δουν τα μάτια τους να δαιμονίζονται με κόκκινες κόρες :P

Moto app: Παρότι το version αναγράφεται ως ίδιο, το Pure έχει αρκετά καλύτερη αναγνώριση φωνής και η δυνατότητα να ψιθυρίσεις εντολή είναι λειτουργική (όλες οι υπόλοιπες λειτουργίες είναι πανομοιότυπες).

Εν κατακλείδι: Όσοι έχετε 2nd gen, μην αγοράσετε pure/style. Όσοι δεν έχετε κανένα από τα δύο, αγοράστε τώρα το 2nd gen με τιμές χώμα που βγαίνουν κατά καιρούς. Πρακτικά θα έχετε ένα κινητό που θα κοστίζει ένα κλάσμα της τιμής του s6 και θα κάνετε πλάκα στους κατόχους του.

@cool_amigan

Εξαιρετικά ενδιαφέρον όσα έγραψες.

Μου κάνει εντύπωση όμως η αυτονομία.

Είσαι σίγουρος;;;

Λυστε μου απορία αν ξέρει κάποιος. Επειδή η υποστήριξη για το κινητό μας φθίνει σιγά σιγά από ο,τι αντιλαμβάνομαι, εάν βάλουμε μία custom ROM τύπου cm τότε θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε την οθόνη και την ομιλία της μοτορολα;
OnePlus 3T, iPad mini 2

Λυστε μου απορία αν ξέρει κάποιος. Επειδή η υποστήριξη για το κινητό μας φθίνει σιγά σιγά από ο,τι αντιλαμβάνομαι, εάν βάλουμε μία custom ROM τύπου cm τότε θα μπορούμε να χρησιμοποιούμε την οθόνη και την ομιλία της μοτορολα;

Όχι.

Όλα αυτά είναι τα καλούδια της μοτορόλα.

Εννοείται ότι θα μπορείς να βρεις μόντες από τους xda αλλά είμαι σίγουρος ότι θα έχουν bugs και δε θα έχουν καμία σχέση με τη μαμίσια έκδοση που φοράμε τώρα.

Το έχω σκεφτεί και εγώ. Αν βάλω cmod, αντίο active display. Θα με τρώει το χέρι όμως όταν θα βγάλουν την Ν και ούτε που θα σκεφτώ τα καλούδια της μοτορόλα! Χε χε

Εμ ναι αυτό είναι το θέμα. Από τη μία είναι το μότο app που για μένα πλέον είναι το αυτονόητο σε ένα κινητό μαζί με το όλο form factor του κινητού διαστάσεις, βαρος, σχεδιασμός, amoled ,κτλ που είναι ιδανικά για τα γούστα μου και από την άλλη είναι αυτό που λες. Μόλις βγει το Ν και εμένα θα με ξύνει άσχημα. Εκτός και αν γίνει κανένα θαύμα που δεν νομίζω..
OnePlus 3T, iPad mini 2

Εμ ναι αυτό είναι το θέμα. Από τη μία είναι το μότο app που για μένα πλέον είναι το αυτονόητο σε ένα κινητό μαζί με το όλο form factor του κινητού διαστάσεις, βαρος, σχεδιασμός, amoled ,κτλ που είναι ιδανικά για τα γούστα μου και από την άλλη είναι αυτό που λες. Μόλις βγει το Ν και εμένα θα με ξύνει άσχημα. Εκτός και αν γίνει κανένα θαύμα που δεν νομίζω..

Μπα. Με την καμία αδερφέ. Ούτε να το σκέφτεσαι για επίσημη Ν.

Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος, του απλού ρουτ. Τα έχεις όλα όπως τώρα αλλά μπορείς να διώξεις το bloat της Google.

Μπα. Με την καμία αδερφέ. Ούτε να το σκέφτεσαι για επίσημη Ν.

Υπάρχει και ο τρίτος δρόμος, του απλού ρουτ. Τα έχεις όλα όπως τώρα αλλά μπορείς να διώξεις το bloat της Google.

Ναι όντως ειναι και αυτή μια λύση. Βεβαια ακόμη το κινητό ειναι πολύ smooth οποτε εφόσον έχω ακόμη εγγύηση ουτε καν το σκέφτομαι να σου πω την αλήθεια. Αν απο τον καιρό αρχίσει και βαραίνει τοτε πιθανώς. Πάντως μου κάνει εντύπωση το ότι δεν εχει έρθει κάποιο security update γιατι τις προάλλες που έπαιζα με το Μότο g 1st gen του πατέρα μου ήρθε ένα.

OnePlus 3T, iPad mini 2

Καλησπέρα και καλό μήνα! Κλείνω 4μησι μήνες με το εν λόγω κινητό και η αυτονομία του δεν με έχει αφήσει ικανοποιημένο. Η χρήση που κάνω είναι μέτρια λίγο ιντερνετ άλλοτε με wifi άλλοτε με δεδομένα, κανα παιχνιδάκι για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μου βγάζει με το ζόρι μέρα. Επίσης κάποιες φόρες παρατηρώ χάνει λίγο παραπάνω απο το κανονικά η μπαταρία σε stand by με κλειστό wifi, δεδομένα. Ακόμη είχα παρατηρήσει το εξης: η μπαταρία ήταν 5% αμέσως πήγαινε 4, 3 και απενεργοποίηση συσκευής (2 φόρες μόνο μου το έχει κάνει αυτό βέβαια). Το κινητό έχει marshmallow 6.0

Υπάρχει περίπτωση περι προβληματικης μπαταρίας; Εσείς πως τα πάτε από άποψη αυτονομίας;

iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro 

Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a

Καλησπέρα και καλό μήνα! Κλείνω 4μησι μήνες με το εν λόγω κινητό και η αυτονομία του δεν με έχει αφήσει ικανοποιημένο. Η χρήση που κάνω είναι μέτρια λίγο ιντερνετ άλλοτε με wifi άλλοτε με δεδομένα, κανα παιχνιδάκι για πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και μου βγάζει με το ζόρι μέρα. Επίσης κάποιες φόρες παρατηρώ χάνει λίγο παραπάνω απο το κανονικά η μπαταρία σε stand by με κλειστό wifi, δεδομένα. Ακόμη είχα παρατηρήσει το εξης: η μπαταρία ήταν 5% αμέσως πήγαινε 4, 3 και απενεργοποίηση συσκευής (2 φόρες μόνο μου το έχει κάνει αυτό βέβαια). Το κινητό έχει marshmallow 6.0

Υπάρχει περίπτωση περι προβληματικης μπαταρίας; Εσείς πως τα πάτε από άποψη αυτονομίας;

Χριστός Ανέστη.

Μάλλον πρέπει να έχεις battery drain.

Κάνε πρώτα ένα factory cache και αν δεν δεις βελτίωση πας για factory reset.

Αν και πάλι έχεις θέμα, τότε ναι, έχεις θέμα με τη μπαταρία.

Μετά τη marshmallows η αυτονομία είναι καλύτερη στη συσκευή μας.

Παρατήρησα οτι τόσο καιρό άφηνα συνέχεια ανοιχτή την "τοποθεσία" υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό που φεύγει γρήγορα η μπαταρία;

iPhone 3G ➡ 5S ➡ 6S ➡ 7 Plus ➡ XR ➡ 11 ➡ 12 ➡ 14 Pro 

Samsung Galaxy A5, S7, S8, S22 Ultra

Other phones: LG Optimus L9, Motorola Moto X. Xiaomi Mi 8 Lite, Honor Play, Xiaomi Mi A1, Huawei P20, Google Pixel 6a

Παρατήρησα οτι τόσο καιρό άφηνα συνέχεια ανοιχτή την "τοποθεσία" υπάρχει περίπτωση να φταίει αυτό που φεύγει γρήγορα η μπαταρία;

Παίζει το ρόλο του και αυτό, φυσικά.

Ότι ανοιχτό υπάρχει (τοποθεσία, NFC, bt κτλ) επιβαρύνει τη μπαταρία. Δεν είναι όπως παλιά ρουφήχτρες, αλλά τρώνε πόρους.

Προσωπικά, ανοίγω τη τοποθεσία μόνο για τον καιρό και για καμία εφαρμογή του τύπου Foursquare, Trip advisor.

Για κατανάλωση, ναι.Για ρουφηγμα, μάλλον όχι.

Κάνε μια δοκιμή και θα δεις.

• The title was changed to Moto X (έκδοση 2014)