Jump to content

Moto G (έκδοση 2014)

lewton
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 4,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

21.11.23.titan_retaildsds.retaildsdsall.en.03reteu

δηλαδή όποιος έχει αυτή την έκδοση συστήματος μπορεί και κάνει αναβάθμιση χωρίς πρόβλημα?

δηλαδή όποιος έχει αυτή την έκδοση συστήματος μπορεί και κάνει αναβάθμιση χωρίς πρόβλημα?

Εγώ μέχρι στιγμής δεν τα κατάφερα..

Εγώ μέχρι στιγμής δεν τα κατάφερα..

δλδ είχες όλες τις προϋποθέσεις που έλεγε στο site του XDA και δεν τα κατάφερες να το περάσεις?

Κόλλησες κατά την αναβάθμιση?

Γιατί εγώ απ ότι βλέπω έχω τις προϋποθέσεις, έχω κατεβάση το αρχείο, το πέρασα στην κάρτα,....στη ρίζα φυσικά, και όταν πηγαίνω στο έλεγχο για νέα έκδοση μου λέει ότι υπάρχει η lolipop

Edited by tagtheodor

δλδ είχες όλες τις προϋποθέσεις που έλεγε στο site του XDA και δεν τα κατάφερες να το περάσεις?

Κόλλησες κατά την αναβάθμιση?

Δεν μου δείχνει ότι υπάρχει αναβάθμιση. Το αρχείο είναι στην sd, τώρα προσπαθώ να το μεταφέρω στην internal.

Δεν μου δείχνει ότι υπάρχει αναβάθμιση. Το αρχείο είναι στην sd, τώρα προσπαθώ να το μεταφέρω στην internal.

πρόσεξε......να το βάλεις στην ρίζα και όχι σε κάποιο κατάλογο

πρόσεξε......να το βάλεις στην ρίζα και όχι σε κάποιο κατάλογο

Ναι φυσικά, δίκιο έχεις, αλλά τελικά που μπαίνει στο root της sd ή στο root της εσωτερικής μνήμης ?

Λογικά στης εσωτερικής. Και οι 2 σαν κάρτες SD φαίνονται. Η εσωτερική σαν 0 και η εξωτερική σαν 1. Οπότε μάλλον έχει προτεραιότητα η εσωτερική

Τελικά πρέπει το zip. Ota να βρίσκεται στην sd! Τώρα μου δίνει την lollipop! Το θέμα είναι να προχωρήσω στο update? Ψιλό φοβάμαι. Υπόψιν δεν είμαι root! Στην περίπτωση που δεν κάτσει..... Εσείς βρε παιδιά τι λέτε?

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Λογικά στης εσωτερικής. Και οι 2 σαν κάρτες SD φαίνονται. Η εσωτερική σαν 0 και η εξωτερική σαν 1. Οπότε μάλλον έχει προτεραιότητα η εσωτερική

Ναι αυτό έλεγε και το XDA, αλλά τελικά κατέβασα το αρχείο από το laptop και το έκανα paste στην sd, και αμέσως έδειξε ότι υπάρχει ενημέρωση λογισμικού.

Κι εγώ το έχω κατεβάσει και με τρώει, αλλά το σκέφτομαι. Αν κάποιος στο XDA το αναβαθμίσει μέσω ΟΤΑ και μπορέσει να κρατήσει το αρχείο και είναι ίδιο με αυτό, μάλλον θα το περάσω. Από ότι διάβασα ήρθε σε έναν στην Ολλανδία, οπότε δεν αποκλείεται όπου νά'ναι να μας έρθει και επίσημα.

Νομιζω οτι θα συμφωνήσω μαζι σου.Ας περιμενουμε λίγο. Πιστευω πάντως οτι εφοσον ειναι official release δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά απ την άλλη ποτε δεν ξερεις...

Κι εγώ το έχω κατεβάσει και με τρώει, αλλά το σκέφτομαι. Αν κάποιος στο XDA το αναβαθμίσει μέσω ΟΤΑ και μπορέσει να κρατήσει το αρχείο και είναι ίδιο με αυτό, μάλλον θα το περάσω. Από ότι διάβασα ήρθε σε έναν στην Ολλανδία, οπότε δεν αποκλείεται όπου νά'ναι να μας έρθει και επίσημα.

Εφόσον δεν έχουν ακουστεί κάποια προβλήματα με την αναβάθμιση λογικά θα είναι η ίδια. Πάντως πιστεύω ότι θα πάρουμε το update μέχρι τέλος του μήνα.

Κι εγώ το είχα κατεβάσει και με έτρωγε αλλά δεν κρατήθηκα :).

Η εγκατάσταση διαρκεί περίπου 15 λεπτά. Οι δύο "πρακτικές" διαφορές που έχω παρατηρήσει είναι ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα εικονίδια των εφαρμογών που είναι αποθηκευμένες στην sd (για όσους δεν γνωρίζουν, όταν γινόταν επανεκκίνηση του κινητού τα εικονίδια των εφαρμογών που είχαν αποθηκευθεί στην sd εξαφανίζονταν από τις "επιφάνειες εργασίας").

Επίσης, το Clean Master με την Kit Kat μου έβγαζε σε αναμονή 64-68% χρήση ram, ενώ με την Lollipop δείχνει 50-54% χρήση ram στις "ίδιες" συνθήκες. Το κινητό δείχνει πιο σβέλτο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αντιμετώπιζα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα πριν την αναβάθμιση (δεν είμαι power user).

Αυτά...

Το ίδιο λέγαμε και πριν της γιορτές οτι δλδ θα παρουμε την αναβάθμιση αλλά τίποτα. Απλα εγώ σκεφτόμουν πως αν δεν έχω προβλημα απο την αναβάθμιση θα προχωρούσαν αλλά θα ήθελα εφόσον βγει η γνήσια να μπορω να περάσω και εκεί αργότερα.

πιστεύω μέχρι τέλος του μήνα να κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του android δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε (κατά την γνώμη μου) έτσι σκεφτόμουν και για το asus google nexus 7 tablet που έχω

ότι αφορά το Motorola Moto G 2nd gen τελικά με βλέπω να αγοράζω σίγουρα POWER BANK (CELL) έχω βρει ένα πάρα πολύ καλό που θα κρατάει το τηλέφωνο μια εβδομάδα χωρίς να το βάζω στην πρίζα (καθημερινά όπως κάνω τώρα) καθώς με την χρήση που του κάνω με το ζόρι βγάζει την μέρα (θα πρέπει να έχω απενεργοποιημένα 3G , WIFI , GPS) αλλιώς δεν βγάζει την μέρα

όπως και μάλλον φορτιστή (πρίζας)

για θήκη θα αργήσω να πάρω...άλλωστε η οθόνη δεν υπάρχει περίπτωση να γρατσουνιστεί και γενικά το τηλέφωνο αντέχει.

Xiaomi Poco F3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Poco X3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 9 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB/64GB , Huawei P Smart (2019) 3GB/64GB , Lenovo/Motorola Moto G4 Plus (Εκλάπει) , Lenovo Motorola Moto G5S Plus (Εκλάπει) , Xiaomi Redmi Note 4X (Παροπλίστηκε) , Lenovo/Motorola Moto G2 (Χαρίστηκε) , Asus Google Nexus 7 FHD WiFi

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

To δικό μου το έχω ακριβώς 3,5 μήνες, και ειδικά τον τελευταίο μήνα το βάζω συνέχεια σε τσέπες χωρίς να προσέχω ιδιαίτερα ενώ μου έχει πέσει και 2 φορές κάτω. Το καθάριζα προχθές και δεν είδα ούτε μία γρατζουνιά.

Δοκίμασα να βάλω το zip του update στο root της εσωτερικής κάρτας, και αφαιρώντας την micro sd μια χαρά το είδε. Δεν το προχώρησα, και αντί αυτού έκανα factory reset καθώς ακόμα και με σβήσιμο του zip επέμενε πως μπορεί να συνεχίσει την αναβάθμιση. Λίγο υπομονή και αυτοσυγκράτηση να έρθει επίσημα. Πιστεύω μέχρι την άλλη βδομάδα θα είναι εδώ.

Αν και εγώ αναβάθμισα σε Lollipop, πιστεύω ότι είναι πιο συνετό όσοι δεν έχουν προχωρήσει στην αναβάθμιση, να περιμένουν την επίσημη OTA.

Δεν είχα κάποιο πρόβλημα με την αναβάθμιση, αντιθέτως η συμπεριφορά του κινητού έχει βελτιωθεί αισθητά. Όμως αν μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο θα διαπιστώσετε ότι έχουν αναφερθεί "μικροπροβλήματα" (προσωπικά δεν αντιμετώπισα κανένα):

http://forum.xda-developers.com/moto-g-2014/general/android-lollipop-5-0-2-bugs-troubles-t3003290

ότι αφορά το Motorola Moto G 2nd gen τελικά με βλέπω να αγοράζω σίγουρα POWER BANK (CELL) έχω βρει ένα πάρα πολύ καλό που θα κρατάει το τηλέφωνο μια εβδομάδα χωρίς να το βάζω στην πρίζα (καθημερινά όπως κάνω τώρα) καθώς με την χρήση που του κάνω με το ζόρι βγάζει την μέρα (θα πρέπει να έχω απενεργοποιημένα 3G , WIFI , GPS) αλλιώς δεν βγάζει την μέρα.

Με όλο το σεβασμό, ακόμα και με Power Bank (ή Power Pack) πάλι πρέπει να συνδέεις το κινητό σε αυτό. Αν λοιπόν βρίσκεσαι σε χώρο με πρίζα ή υπολογιστή (ακόμα και σε αυτοκίνητο μέσω car charger) για ποιο λόγο να δαπανήσεις τόσα χρήματα;

Για το moto g της πρώτης γενιάς γνωρίζω ότι υπήρχε Power Bank που εφάρμοζε στο κινητό ως back cover (με τιμή κοντά στα 45-50 €), αλλά από ότι γνωρίζω δεν υπάρχει αντίστοιχο για το moto g 2nd.

Το 2ο από τα προβλήματα που αναφέρουν στο link αυτό του xda, το είχα κι εγώ στο 4.4.4 από τότε που έγινε η ανανέωση στον google now launcher. Πριν λίγο έκανα factory reset στην 4.4.4 και τώρα πλέον δεν το ξανακάνει. Όπως είχα γράψει και στο παρελθόν, θεωρώ σχεδόν απαραίτητο ένα reset μετά από μια τέτοια μεγάλη αναβάθμιση. Δεν είναι ότι δεν θα δουλεύει χωρίς αυτό, αλλά μικροπροβλήματα που μπορεί να προκύψουν ίσως έτσι τα γλυτώσουμε.

πιστεύω μέχρι τέλος του μήνα να κυκλοφορήσει η νέα έκδοση του android δεν υπάρχει λόγος να βιαζόμαστε (κατά την γνώμη μου) έτσι σκεφτόμουν και για το asus google nexus 7 tablet που έχω

ότι αφορά το Motorola Moto G 2nd gen τελικά με βλέπω να αγοράζω σίγουρα POWER BANK (CELL) έχω βρει ένα πάρα πολύ καλό που θα κρατάει το τηλέφωνο μια εβδομάδα χωρίς να το βάζω στην πρίζα (καθημερινά όπως κάνω τώρα) καθώς με την χρήση που του κάνω με το ζόρι βγάζει την μέρα (θα πρέπει να έχω απενεργοποιημένα 3G , WIFI , GPS) αλλιώς δεν βγάζει την μέρα

όπως και μάλλον φορτιστή (πρίζας)

για θήκη θα αργήσω να πάρω...άλλωστε η οθόνη δεν υπάρχει περίπτωση να γρατσουνιστεί και γενικά το τηλέφωνο αντέχει.

μήπως έχεις βάλει κάποια εφαρμογή που έχει σκαλώσει και τρώει την μπαταρία; ή κάνεις κάποια τεράστια χρήση;

είμαι με wifi/3g όλη μέρα, location services σε high accuracy και αρκετά συχνά, αλλά όχι συνέχει bluetooth. την μέρα την βγάζει άνετα, με αρκετό πείραγμα, πολύ whats app και 1-2 ωρες κλησεις (άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο.)

μήπως έχεις βάλει κάποια εφαρμογή που έχει σκαλώσει και τρώει την μπαταρία; ή κάνεις κάποια τεράστια χρήση;

είμαι με wifi/3g όλη μέρα, location services σε high accuracy και αρκετά συχνά, αλλά όχι συνέχει bluetooth. την μέρα την βγάζει άνετα, με αρκετό πείραγμα, πολύ whats app και 1-2 ωρες κλησεις (άλλοτε λιγότερο άλλοτε περισσότερο.)

ακριβώς ότι λες έχω και εγώ ανοικτά

απλά η διαφορά μας είναι ότι χρησιμοποιώ αρκετά εφαρμογές που λειτουργούν με το GPS καθώς είναι φύση της δουλειά μου τέτοια που έχω μετακινήσεις σε διάφορες περιοχές της αττικής (ίσως αυτό να είναι η εφαρμογή που τρώει την μπαταρία)

+ ομιλία περίπου τα ίδια.

από εφαρμογές που χρησιμοποιούν το GPS έχω αυτές τις εφαρμογές google maps , Here Maps (NOKIA) , Sygic , Navigon και για τις συγκοινωνίες αυτές τις εφαρμογές Athens Transportation , Λεωφορεία , Moovit

από ασφάλεια χρησιμοποιώ το Zoner Antivirus

από εργαλεία έχω Cleanmaster , Battery Doctor , Greenfly

και μια εφαρμογή office.

Xiaomi Poco F3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Poco X3 Pro 8GB/256GB , Xiaomi Redmi Note 10 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 9 Pro 8GB/128GB , Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6GB/64GB , Huawei P Smart (2019) 3GB/64GB , Lenovo/Motorola Moto G4 Plus (Εκλάπει) , Lenovo Motorola Moto G5S Plus (Εκλάπει) , Xiaomi Redmi Note 4X (Παροπλίστηκε) , Lenovo/Motorola Moto G2 (Χαρίστηκε) , Asus Google Nexus 7 FHD WiFi

COSMOTE (GR)

WIND (GR)

Με εκτίμηση.

το Zoner Antivirus δεν το έχω, αλλά για δοκίμασε να το απεγκαταστήσεις και δες πως θα ειναι η μπαταρία σου για 2-3 μέρες. συνήθως τα antivirus και παρεμφερείς εφαρμογές θέλουν διαρκώς να τρέχουν, που σημαίνει ότι καταναλώνουν πόρους και άρα μπαταρία.

και δεν ξερω τι ρυθμίσεις έχεις στα Cleanmaster , Battery Doctor και greenify που μπορεί να κάνουν conflict το ένα με το άλλο.

νομίζω πάντως ότι σε πρώτη φάση αν βγάλεις το av θα δεις μια βελτίωση. δεν ξερω αν θα σε καλύψει βέβαια, αλλα δεν χανεις τιποτα αν το δοκιμασεις για λίγες μερες

Παιδιά μια βοήθεια αν μπορείτε γιατί είμαι ψιλοασχετος για να μην πω χοντρό. Έχω και εγω το κινητό 2 μέρες και ψάχνομαι, καλό μου φαίνεται αν και πάρα πολύ απλό σε σχέση με το lg l9 2 που είχα, και είχε πολλές επιλογές να αλλάξεις θέματα κτλ, τα εικονίδια πολύ πιο όμορφα, αλλά εντάξει κατάλαβα οτι μάλλον αυτο σημαίνει το pure android που διαβαζα τόσο καιρό. Μόνο ένα θέμα μου την έχει σπάσει, οταν κάνει ενημέρωση η εφαρμογή google, εκτός ότι μου αλλάζει όλα τα εικονίδια στην οθόνη και τα widget, αλλά μου βγάζει ένα λευκό φόντο μέσα στο μενού που είναι απαίσιο, και το χειρότερο είναι οτι πολλες φορές δεν καταλαβαίνω ποτε ενημερώνετε, προφανώς κατι πατάω ναι, η μονο του? και κατεβάζει το google now, αν δεν κανω λάθος, που εμενα τουλάχιστον δεν μου αρεσε και δεν μου φαίνεται και πολυ χρήσιμο. Μπορω να το αποφύγω καπως αυτό? Πάνω που τα φτιάχνω, μετα απο μια μέρα παίρνει την ενημέρωση και γίνετε το κινητό όπως ηταν στην αρχή. Αναγκαζομαι και κανω απεγκατασταση την ενημερωση google και το ξαναφτιαχνω. Επισης δεν χρησιμοποιω καποιο louncer. Καμια βοήθεια? Σορυ αν είναι ανόητη η ερωτηση..

Για όποιον ενδιαφέρεται να πω οτι εγκατέστησα το προαναφερθέν ΟΤΑ στη συσκευή μου. Απλά έκανα copy το zip και στην εσωτερική και στην εξωτερική sd card και πήγα στο check for updates (οπότε δε ξέρω από ποια sd τελικά το τραβάει). Με το που το εγκατέστησα ήταν αρκετά laggy και το wifi σερνόταν. Έκανα όμως ένα factory reset (νομίζω απαραίτητο μετά από κάθε μεγάλο update) και όλα έστρωσαν. Θα το δουλέψω αύριο όλη τη μέρα και θα επανέλθω.

• The title was changed to Moto G (έκδοση 2014)