Feregorn Δημ. February 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2017 (edited) Αφού το κινητό ήρθε με την DHL, τα πράγματα παίρνουν την οδό του εκτελωνισμού είτε μέσω αυτής με επιπλέον έξοδα (αμοιβή εκτελωνιστή κλπ) είτε από εσένα που θα γλυτώσεις την αμοιβή αυτή αλλά θα πληρώσεις τη διασάφηση. Ζητάνε την απόδειξη πληρωμής για να υπολογίσουν τα έξοδα. Μα το συνολικό ποσό που αναγράφεται στο paypal αφορά 5 αντικείμενα, χωρίς να τα σημειώνει λεπτομερώς, πως λοιπόν θα εξάγουν την αξία 1 αντικείμενου; Edited February 6, 2017 by Feregorn 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Yannis_004 Δημ. February 6, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 6, 2017 Τύπωσε την αναλυτική χρέωση από το κατάστημα (κατ' είδος) και την συνολική από το paypal που θα συμφωνούν. Κάνε ένα λογιστικό σημείωμα από κάτω τόση αξία μείον τόση αξία να φαίνεται η αγορά του συγκεκριμένου. Βάλε την υπογραφή σου και στείλτο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1 Παράθεση http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0807.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feregorn Δημ. February 7, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2017 Τύπωσε την αναλυτική χρέωση από το κατάστημα (κατ' είδος) και την συνολική από το paypal που θα συμφωνούν. Κάνε ένα λογιστικό σημείωμα από κάτω τόση αξία μείον τόση αξία να φαίνεται η αγορά του συγκεκριμένου. Βάλε την υπογραφή σου και στείλτο ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Για το 1ο έστειλα ήδη στο gearbest να μου δώσουν ένα αναλυτικό invoice που να τα περιλαμβάνει όλα μαζί με τον αριθμό παρραγελίας και θα το δώσω μαζί με το αποδεικτικό του paypal. Το λογιστικό σημείωμα δεν ξέρω κατά πόσο μου χρειάζεται, αφού προσανατολίζομαι να εξουσιοδοτήσω την DHL για να μου κάνει τον εκτελωνισμό. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 7, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2017 Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Για το 1ο έστειλα ήδη στο gearbest να μου δώσουν ένα αναλυτικό invoice που να τα περιλαμβάνει όλα μαζί με τον αριθμό παρραγελίας και θα το δώσω μαζί με το αποδεικτικό του paypal. Το λογιστικό σημείωμα δεν ξέρω κατά πόσο μου χρειάζεται, αφού προσανατολίζομαι να εξουσιοδοτήσω την DHL για να μου κάνει τον εκτελωνισμό. Δεν χρειαζόταν αναλυτικό τιμολόγιο αφού στην παραγγελία σου στο Gearbest αναγράφονται όλα όσα παρήγγειλες με την τιμή καθενός. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Yannis_004 Δημ. February 7, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2017 Ευχαριστώ για τη συμβουλή. Για το 1ο έστειλα ήδη στο gearbest να μου δώσουν ένα αναλυτικό invoice που να τα περιλαμβάνει όλα μαζί με τον αριθμό παραγγελίας και θα το δώσω μαζί με το αποδεικτικό του paypal. Το λογιστικό σημείωμα δεν ξέρω κατά πόσο μου χρειάζεται, αφού προσανατολίζομαι να εξουσιοδοτήσω την DHL για να μου κάνει τον εκτελωνισμό. Το Λογιστικό σημείωμα το κάνεις όταν όπως λες είχες συγκεντρωτικό αποδεικτικό πληρωμής μέσω paypal και φοβόσουν πως δεν θα φαίνεται-προκύπτει η αξία του συγκεκριμένου είδους. Επίσης κατά τον εκτελωνισμό πέρα του αποδεικτικού πληρωμής χρειάζεται και τιμολόγιο αγοράς. Αν δεν υπάρχει και αυτό, τότε απαιτείται οποιοδήποτε πρόσφορο μέσω προκειμένου να προσδιοριστεί η αξία όπως η παραγγελία ( Kontrato ) 1 Παράθεση http://yoursmiles.org/tsmile/religion/t0807.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
anikologr Δημ. February 7, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2017 Αγόρασα από ebay κάτι φιλτρα για κανάτα. Το θέμα είναι πως στην παραγγελία φαίνονται 3 tracking number UPAAB....... σε ερώτηση στον πωλητή μου απάντησε αόριστα πως ένα tracking είναι για εντός UK και το άλλο για εκτός.. Πρώτη φορά τόσες παραγγελίες και δεν βγάζω άκρη.. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feregorn Δημ. February 7, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 7, 2017 Το Λογιστικό σημείωμα το κάνεις όταν όπως λες είχες συγκεντρωτικό αποδεικτικό πληρωμής μέσω paypal και φοβόσουν πως δεν θα φαίνεται-προκύπτει η αξία του συγκεκριμένου είδους. Επίσης κατά τον εκτελωνισμό πέρα του αποδεικτικού πληρωμής χρειάζεται και τιμολόγιο αγοράς. Αν δεν υπάρχει και αυτό, τότε απαιτείται οποιοδήποτε πρόσφορο μέσω προκειμένου να προσδιοριστεί η αξία όπως η παραγγελία ( Kontrato ) Επικοινώνησα ξανά μαζί τους και τους έστειλα το συνολικό αποδεικτικό πληρωμής του paypal καθώς και screenshot από την αγορά των προϊόντων του gearbest γιατί όπως μου είπαν, δεν γίνεται δεκτό το invoice του gearbest. Τώρα το μόνο που απομένει είναι να μάθω την πρόσθετη επιβάρυνση για εκτυπωτή αξίας 140 ευρώ. 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feregorn Δημ. February 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2017 Και τελικά έμαθα την συνολική επιβάρυνση. Για 3Δ εκτυπωτή αξίας περίπου 140 ευρώ, μου είπε η DHL ότι εκτίμηση των φόρων είναι 85 ευρώ. Το κόστος της διαχείρισης είναι στα 54 ευρώ. Εγώ προσωπικά, αδυνατώ να αντιληφθώ που βασίζεται η 60% φορολογική/δασμολογική επιβάρυνση. Υπάρχει κάποια εγκύκλιος, κάποια οδηγία; Να φανταστώ επίσης, ότι άμα αναλάβω εγώ την ταλαιπωρία για τον εκτελωνισμό, γλιτώνω το 54αρικο και πληρώνω αντί αυτού πληρώνω μόνο το 12αρικο στη δημόσια υπηρεσία; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. February 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2017 Και τελικά έμαθα την συνολική επιβάρυνση. Για 3Δ εκτυπωτή αξίας περίπου 140 ευρώ, μου είπε η DHL ότι εκτίμηση των φόρων είναι 85 ευρώ. Το κόστος της διαχείρισης είναι στα 54 ευρώ. Εγώ προσωπικά, αδυνατώ να αντιληφθώ που βασίζεται η 60% φορολογική/δασμολογική επιβάρυνση. Υπάρχει κάποια εγκύκλιος, κάποια οδηγία; Να φανταστώ επίσης, ότι άμα αναλάβω εγώ την ταλαιπωρία για τον εκτελωνισμό, γλιτώνω το 54αρικο και πληρώνω αντί αυτού πληρώνω μόνο το 12αρικο στη δημόσια υπηρεσία; 30 είναι ο φόρος και 12 τα έξοδα 42. Η DHL χρεώνει και άλλα έξοδα όμως για αυτό και τα 85. Αν πας μόνος σε ένα 3ωρο θα τελειώσεις θα πληρώσεις το ΦΠΑ μονο. Send From Note 3 With Note 7 Port Rom Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 9, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2017 Και τελικά έμαθα την συνολική επιβάρυνση. Για 3Δ εκτυπωτή αξίας περίπου 140 ευρώ, μου είπε η DHL ότι εκτίμηση των φόρων είναι 85 ευρώ. Το κόστος της διαχείρισης είναι στα 54 ευρώ. Εγώ προσωπικά, αδυνατώ να αντιληφθώ που βασίζεται η 60% φορολογική/δασμολογική επιβάρυνση. Υπάρχει κάποια εγκύκλιος, κάποια οδηγία; Να φανταστώ επίσης, ότι άμα αναλάβω εγώ την ταλαιπωρία για τον εκτελωνισμό, γλιτώνω το 54αρικο και πληρώνω αντί αυτού πληρώνω μόνο το 12αρικο στη δημόσια υπηρεσία; Έχει γραφτεί κατ' επανάληψη ότι οι εταιρείες courier χρεώνουν, εκτός από ΦΠΑ, αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Ζήτησε ανάλυση εξόδων και όχι γενικόλογες κατηγορίες. Μπορείς να παζαρέψεις την αμοιβή λέγοντας ότι θα το εκτελωνίσεις εσύ. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feregorn Δημ. February 9, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2017 Έχει γραφτεί κατ' επανάληψη ότι οι εταιρείες courier χρεώνουν, εκτός από ΦΠΑ, αμοιβή εκτελωνιστή, αποθήκευτρα και άλλα μικροέξοδα. Ζήτησε ανάλυση εξόδων και όχι γενικόλογες κατηγορίες. Μπορείς να παζαρέψεις την αμοιβή λέγοντας ότι θα το εκτελωνίσεις εσύ. Υπάρχει κάπου να διαβάσω σχετικά με τη διαδικασία και τα όποια δικαιολογητικά απαιτούνται για να προχωρήσω εγώ ο ίδιος στον εκτελωνισμό; Τα τελωνεία και η DHL δουλεύουν και τα Σάββατα; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 9, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. February 9, 2017 Υπάρχει κάπου να διαβάσω σχετικά με τη διαδικασία και τα όποια δικαιολογητικά απαιτούνται για να προχωρήσω εγώ ο ίδιος στον εκτελωνισμό; Τα τελωνεία και η DHL δουλεύουν και τα Σάββατα; Μπορείς να διαβάσεις το τελευταίο κεφάλαιο του οδηγού της υπογραφής μου, όπου υπάρχει και link για τη σχετική διαδικασία. Πάντως, εάν αποφασίσεις να κάνεις τον εκτελωνισμό, για να γλυτώσεις την αμοιβή του εκτελωνιστή, πρέπει να γνωρίζεις ότι θα σου ζητήσουν χρήματα για τη διασάφηση. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feregorn Δημ. February 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2017 Μου έδωσαν σήμερα πιο λεπτομερή απάντηση, λέγοντας ότι το τα 85 ευρώ φόρος προκύπτουν από το άθροισμα της αξίας του προϊόντος 141 ευρώ και των μεταφορικών 80 δολάρια συν 1.7% δασμός. Τα μεταφορικά βέβαια όπως αναγράφονται στο λογαριασμό του Gearbest είναι 63 ευρώ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν ισχύει ότι πληρώνω φόρο στο άθροισμα αξίας προϊόντος και μεταφορικών. Μόνο το αγαθό δεν φορολογείται; 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. February 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2017 Μου έδωσαν σήμερα πιο λεπτομερή απάντηση, λέγοντας ότι το τα 85 ευρώ φόρος προκύπτουν από το άθροισμα της αξίας του προϊόντος 141 ευρώ και των μεταφορικών 80 δολάρια συν 1.7% δασμός. Τα μεταφορικά βέβαια όπως αναγράφονται στο λογαριασμό του Gearbest είναι 63 ευρώ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν ισχύει ότι πληρώνω φόρο στο άθροισμα αξίας προϊόντος και μεταφορικών. Μόνο το αγαθό δεν φορολογείται; Μόνο το αγαθό φορολογείται προφανώς. Απλά χρεώνουν ότι θέλουν σε αρκετές περιπτώσεις. Send From Note 3 With Note 7 Port Rom Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 10, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2017 (edited) Μου έδωσαν σήμερα πιο λεπτομερή απάντηση, λέγοντας ότι το τα 85 ευρώ φόρος προκύπτουν από το άθροισμα της αξίας του προϊόντος 141 ευρώ και των μεταφορικών 80 δολάρια συν 1.7% δασμός. Τα μεταφορικά βέβαια όπως αναγράφονται στο λογαριασμό του Gearbest είναι 63 ευρώ. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι εάν ισχύει ότι πληρώνω φόρο στο άθροισμα αξίας προϊόντος και μεταφορικών. Μόνο το αγαθό δεν φορολογείται; Όλα τα δέματα εκτελωνίζονται με βάση την αξία CIF (κόστος+μεταφοριικά+ασφάλεια). Με βάση τη νομοθεσία, στις αξίες CIF μέχρι 150€ χρεώνεται ΦΠΑ 24% και πάνω από αυτή και δασμός ανάλογα με τη δασμοφορολογική κλάση του αντικειμένου. Η διαφορά μεταξύ εισαγωγής με courier και ταχυδρομείου είναι ότι με την 1η εξαντλείται αυστηρά η νομοθεσία ενώ με τη 2η δεν εφαρμοζόταν αυστηρά μέχρι πριν 3 μήνες και το τελευταίο διάστημα χρεώνουν ΦΠΑ και τέλη ΕΛΤΑ αλλά όχι δασμό για αξίες CIF πάνω από 150€. ----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Μόνο το αγαθό φορολογείται προφανώς. Απλά χρεώνουν ότι θέλουν σε αρκετές περιπτώσεις. Κάνεις λάθος στο ότι φορολογείται μόνο το αγαθό. Δεν χρεώνουν ότι θέλουν αλλά ότι γράφει το τιμολόγιο κάθε εταιρείας courier. Επειδή, όμως, είναι πανάκριβο το κόστος τους, αποφεύγουμε να επιλέγουμε αυτό τον τρόπο αποστολής. Edited February 10, 2017 by makap Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
king2009 Δημ. February 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2017 Όλα τα δέματα εκτελωνίζονται με βάση την αξία CIF (κόστος+μεταφοριικά+ασφάλεια). Με βάση τη νομοθεσία, στις αξίες CIF μέχρι 150€ χρεώνεται ΦΠΑ 24% και πάνω από αυτή και δασμός ανάλογα με τη δασμοφορολογική κλάση του αντικειμένου. Η διαφορά μεταξύ εισαγωγής με courier και ταχυδρομείου είναι ότι με την 1η εξαντλείται αυστηρά η νομοθεσία ενώ με τη 2η δεν εφαρμοζόταν αυστηρά μέχρι πριν 3 μήνες και το τελευταίο διάστημα χρεώνουν ΦΠΑ και τέλη ΕΛΤΑ αλλά όχι δασμό για αξίες CIF πάνω από 150€. ----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Κάνεις λάθος στο ότι φορολογείται μόνο το αγαθό. Δεν χρεώνουν ότι θέλουν αλλά ότι γράφει το τιμολόγιο κάθε εταιρείας courier. Επειδή, όμως, είναι πανάκριβο το κόστος τους, αποφεύγουμε να επιλέγουμε αυτό τον τρόπο αποστολής. Μα η απλή λογική δεν λέει ότι το ΦΠΑ μπαίνει στο προϊόν? Τα μεταφορικά τα πέρνει η κάθε εταιρεια από το καταστημα που στέλνει το προϊόν. Τι σχέση έχει η χώρα παραλαβής να βάλει φόρο σε αυτό το πασο? Και αν το πάμε βάση τιμολογίου είδα άτομα να περνουν προϊόν αξίας 60 ευρώ και να φορολογούν για 100 ευρώ γιατί τόσο το βρήκαν στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση δεν κοιτάνε το τιμολόγιο που μπορεί ο πελάτης να το πήρε ακόμα φθηνότερα με τίποτα πόντους που είχε στο κατάστημα? Βλέπω να επικρατεί ένα χάος γενικά άλλος με 60 ευρώ κινητό πλήρωσε 40 ευρώ ακομα άλλος με 3 κινητά αξίας 500 ευρώ όλα μαζί πέρασε κανονικά. Πολύ φλου η κατάσταση. Send From Note 3 With Note 7 Port Rom Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Feregorn Δημ. February 10, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2017 Όλα τα δέματα εκτελωνίζονται με βάση την αξία CIF (κόστος+μεταφοριικά+ασφάλεια). Με βάση τη νομοθεσία, στις αξίες CIF μέχρι 150€ χρεώνεται ΦΠΑ 24% και πάνω από αυτή και δασμός ανάλογα με τη δασμοφορολογική κλάση του αντικειμένου. Η διαφορά μεταξύ εισαγωγής με courier και ταχυδρομείου είναι ότι με την 1η εξαντλείται αυστηρά η νομοθεσία ενώ με τη 2η δεν εφαρμοζόταν αυστηρά μέχρι πριν 3 μήνες και το τελευταίο διάστημα χρεώνουν ΦΠΑ και τέλη ΕΛΤΑ αλλά όχι δασμό για αξίες CIF πάνω από 150€. ----- προσθήκη μηνύματος 5 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου ----- Κάνεις λάθος στο ότι φορολογείται μόνο το αγαθό. Δεν χρεώνουν ότι θέλουν αλλά ότι γράφει το τιμολόγιο κάθε εταιρείας courier. Επειδή, όμως, είναι πανάκριβο το κόστος τους, αποφεύγουμε να επιλέγουμε αυτό τον τρόπο αποστολής. Την ίδια απάντηση έλαβα μιλώντας και με ανεξάρτητους εκτελωνιστές του ΣΕΠΑ. Προφανώς αυτή είναι η νομότυπη διαδικασία. Προσωπικά μου φαίνεται παράλογο να πληρώνω φόρο στα μεταφορικά, αλλά ΟΚ, οι κανόνες της ΕΕ αυτοί είναι... Sent from my D5503 using Tapatalk 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 10, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. February 10, 2017 Μα η απλή λογική δεν λέει ότι το ΦΠΑ μπαίνει στο προϊόν? Τα μεταφορικά τα πέρνει η κάθε εταιρεια από το καταστημα που στέλνει το προϊόν. Τι σχέση έχει η χώρα παραλαβής να βάλει φόρο σε αυτό το πασο? Και αν το πάμε βάση τιμολογίου είδα άτομα να περνουν προϊόν αξίας 60 ευρώ και να φορολογούν για 100 ευρώ γιατί τόσο το βρήκαν στην Ελλάδα. Σε αυτή την περίπτωση δεν κοιτάνε το τιμολόγιο που μπορεί ο πελάτης να το πήρε ακόμα φθηνότερα με τίποτα πόντους που είχε στο κατάστημα? Βλέπω να επικρατεί ένα χάος γενικά άλλος με 60 ευρώ κινητό πλήρωσε 40 ευρώ ακομα άλλος με 3 κινητά αξίας 500 ευρώ όλα μαζί πέρασε κανονικά. Πολύ φλου η κατάσταση. Το αν η τελωνειακή νομοθεσία είναι σύμφωνη με τις προσωπικές μας απόψεις είναι άλλο θέμα και το πως αυτή εφαρμόζεται τελείως άλλο. Όλα τα εισαγόμενα προιόντα από τρίτες χώρες εκτελωνίζονται με βάση την αξία CIF είτε ο εισαγωγέας είναι έμπορος είτε ιδιώτης. Και στο παράδειγμα των εισαγωγών κινητών, ο τελωνειακός ψάχνει να βρει την αξία cif που πουλάει ο κινέζος, δηλαδή κόστος + δωρεάν μεταφορικά. Εάν δεν τη βρει είτε βάζει μια ενιαία των 100€ (το έχουμε διαβάσει πολλές φορές εδώ). Αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας. Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
junglist Δημ. February 11, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 11, 2017 Υπάρχουν άλλα θέματα για τελωνείο. Μην γεμίζετε εδώ με τα ίδια καλύτερα. Sent from my m1 note using Tapatalk Παράθεση ONEPLUS 12 16/512gb: rooted Blackview Tab 11 tablet 8/128gb Amazon Fire stick 4k max Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ziaba Δημ. February 13, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 13, 2017 Αγόρασα για έναν συγγενή μου ένα κινητό (honor 5X) από το ιταλικό άμαζον... περίπου στα 190€ (μέσα στην τιμή και τα άπλα μεταφορικά) με τι θα έρθει η συσκευή? με κάποια Courier ή με τα ΕΛΤΑ και θα πρέπει να πάω από κει για να το παραλάβω? 1 Παράθεση Xperiaλόγος Optimuλόγος Motoλόγος Μηλοφωνολόγος Ascendολόγος Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scorpio3 Δημ. February 17, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2017 Υπάρχουν άλλα θέματα για τελωνείο. Μην γεμίζετε εδώ με τα ίδια καλύτερα. Sent from my m1 note using Tapatalk που μπορούμε να μάθουμε τι γίνεται με τελωνείο για απλα δέματα περνανε ολα πλέον... διαβαζω πολλες περιπτώσεις που έχουν κρατηθεί Παράθεση IPhone 15 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
makap Δημ. February 17, 2017 Author Κοινοποίηση Δημ. February 17, 2017 Δεν υπάρχει κάτι νεώτερο από το μέτωπο. Εξακολουθεί η ίδια κατάσταση του τελευταίου τριμήνου (δειγματοληπτικός έλεγχος). Παράθεση :thanks: Αγορές από το εξωτερικό Οδηγός ανανέωσης συμβολαίου και φορητότητας αριθμών Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
scorpio3 Δημ. February 25, 2017 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2017 γνωριζει κάποιος κανένα πωλητή που να στέλνει με τριγωνική? Παράθεση IPhone 15 Pro Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
LionKing Δημ. March 3, 2017 Κοινοποίηση Δημ. March 3, 2017 Ένανα μια αγορά από ebay και ο πωλητής απο την αγγλία το στέλνει με pbi και το tracking αρχιζει UPAAA έχει κάποιος κάποια εμπειρία από την συγκεκριμένη μεταφορική? 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
malenatax Δημ. April 1, 2017 Κοινοποίηση Δημ. April 1, 2017 Kαλησπερα στην ομαδα Σας βρηκα μετα απο αναζητηση για τους φορους για ληψη δεματος απο χωρες εκτος Ε.Ε. και θα ηθελα μια βοηθεια. Ενδιαφερομαι να αγορασω δυο smartphones απο το Ebay τα οποια ερχονται απο Αμερικη (διαφορετικοι sellers). Όμως με προβληματιζει εαν θα πληρωσω πολλα στο τελωνειο. Η συνολική τιμη των δύο κινητών είναι 45,56 ευρώ (μου το βγάζει το Εbay μετά από μετατροπή από GPB και C αντίστοιχα). Και τα δύο έχουν free shipping για Ελλάδα. Διάβασα το αρχικό ποστ σας αλλα και παλι δεν ξερω πως να υπολογισω το ποσο και αν θα πληρωσω, γιατι δεν καταλαβαινω τι εννοει ο ποιητης με τον ορο "εμπορικου χαρακτηρα ". Εγώ επιλέγω δωρεαν αποστολή και αρα ερχεται με ΕΛΤΑ, σωστα; Τουλαχιστον ετσι γινεται σε ολα τα υπολοιπα δεματα τα οποια ειχα παραγγειλει κατα καιρους απο το συγκεκριμενο σαιτ και δεν πληρωσα ποτε κκατι παραπανω στο ταχυδρομειο, με τη διαφορα ότι εφταναν το πολυ τα 10 ευρώ και ήταν πιο μικρα και ελαφρια απο τα 2 κινητα που θελω να παραγγειλω τωρα. Άρα τι να υπολογισω? Βάρος, φόρο, κάτι άλλο ή τιποτα;;; :p Επισης εχω κι αλλο ενα προβλημα με αυτη την παραγγελια. Τα δυο κινητα υποτιθεται οτι ειναι τελευταια μοντελα γνωστης εταιρειας, και ομως η τιμη ειναι εξευτελιστικη. Οι sellers δεν εχουν πολλα αστέρια, παρολαυτα εχουν γινει πολλες παραγγελιες των κινητων αυτών σε διαστημα δυο ημερων. Να τα παραγγειλω ή θα ειναι φούσκα; Εμπιστευομαι το site γιατι ποτε δεν εχει γινει λαθος και μου εχει γινει full refund. Αλλα απ οσο το εψαξα ειναι ολα καλα, καινουρια κινητα κλπ κλπ. Έχω και την Paypal οποτε λεω οτι θα ειμαι ενταξει εαν γινει κατι και μου στειλουν τα κινητα σε μινιατουρα. Τι με συμβουλευετε? Σας ευχαριστω πολυ και συγγνωμη για το μεγαλο ποστ!!!! :) 1 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts