Jump to content

[OnePlus One] Αναβαθμίσεις - Τροποποιήσεις - ROM - Tweaks

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Θενκς, τα βρήκα και τα gapps και το supersu, αλλά... δε θέλει να αναβαθμιστεί ! :lol:

Screenshot_20180820_235903.jpg

Δεν πειράζει, καλά είναι και έτσι. :)

Εμ πώς να αναβαθμιστεί το καημένο, χαχα.. αφού για να πας από nougat σε Oreo χρειάζεται format data και διαγραφή όλων των δεδομένων του κινητού. (Σε παλιότερες εκδόσεις Android επαρκούσε και το wipe data αλλά τώρα θέλει format data)

----- προσθήκη μηνύματος 8 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Το χρησιμοποιώ ακόμα για βασικό τηλέφωνο με 13.1.2 Cos !!

Το τηλέφωνο πάει σφαίρα και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα (ουσιαστικό) από τα καινούρια μοντέλα.

Εχει αρχίσει να με τρώει το χέρι μου για Lineage 15.1 κι εμένα πλέον.

Ερώτηση, πρέπει να το κάνω με συγκεκριμένο twrp (παλιά έπαιζε αυτό με κάποιες rom) η αυτό που έχω (2.8.6.0) είναι κομπλέ?

SuperSU έχω το 2.76 να το βάλω ξανά η να πάω ψηλότερα?

Παίζει να φλασάρω πάνω από Cos?? (Λογικά όχι αλλά να ξέρω σίγουρα)

Sent from my A0001 using Tapatalk

Όντως τηλέφωνο - ορόσημο. Θυμάμαι ότι το είχα μετανιώσει πικρά όταν το έδωσα για να πάω σε OP2.

Όμως το να λέμε ότι δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα καινούργια τηλέφωνα, είναι μεγάλη υπερβολή.

Δεν έχει καν fingerprint scanner, δεν έχει AMOLED οθόνη, έχει παλιό επεξεργαστή, κάμερα που πλέον σήμερα θεωρείται ανύπαρκτη, οχι usb type c, οχι γρήγορα εσωτερική μνήμη κλπ.

Η τεχνολογία των κινητών μεσα σε 4 χρόνια έκανε άλματα.

• Απαντήσεις 7,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εμ πώς να αναβαθμιστεί το καημένο, χαχα.. αφού για να πας από nougat σε Oreo χρειάζεται format data και διαγραφή όλων των δεδομένων του κινητού. (Σε παλιότερες εκδόσεις Android επαρκούσε και το wipe data αλλά τώρα θέλει format data).

Ο τιφοζι πως το έκανε ?

Χαίρομαι, εγώ κλείνω δέκα μέρες με τη ρομ και όλα καλά, μόνο ένα παιχνιδάκι που παίζω κρασάρει που και που, ενώ πριν έπαιζε. Ίσως κάτι δεν έκατσε καλά, γιατί έριξα την oreo πάνω απ' τη nougat χύμα, χωρίς wipe :O

http://www.ibizaclub.gr/lottaria.gr/marras//titans/caliber002.jpg

Ευτυχώς που ξέχασα να μεγαλώσω...

Ο τιφοζι πως το έκανε ?

Ο τιφοζι αναφέρει ότι του ήρθε OTA από lineage. Με ΟΤΑ είναι η μοναδική περίπτωση που γίνεται, που και πάλι δεν συνίσταται καθόλου.

Εσύ κάνεις την αναβάθμιση manually. Με manual τρόπο, θέλει format data αλλιως δεν θα μπουτάρει ποτέ.

Θέλω κι εγώ ΟΤΑ !!! :lol::lol::lol:

Format και wipe δεν έχει, σιγά μη κάτσω να ξαναπεράσω 250+ παιχνίδια και εφαρμογές !

Προτιμώ να το αφήσω στην 7.1.2. :)

Format και wipe δεν έχει, σιγά μη κάτσω να ξαναπεράσω 250+ παιχνίδια και εφαρμογές !

Αν έχεις ροοτ, με εφαρμογές όπως Swift back κάνεις back up όλες τις εφαρμογές σου μαζί με τα δεδομένα τους και τις επαναφέρεις σε λίγα λεπτά.

Δεν είναι τίποτα πράγματικα, και έτσι απολαμβάνεις μια καθαρή εγκατάσταση χωρίς bugs.

Είναι κακή πρακτική να αναβαθμιζεις από μια έκδοση Android σε μια άλλη χωρίς factory reset / format data. Μπορεί να εμφανιστούν πολλά bugs , αστάθειες και μειωμένη απόδοση μπαταρίας.

Ο καθένας όπως βολεύεται φυσικά!

Αν έχεις ροοτ, με εφαρμογές όπως Swift back κάνεις back up όλες τις εφαρμογές σου μαζί με τα δεδομένα τους και τις επαναφέρεις σε λίγα λεπτά.

Δεν είναι τίποτα πράγματικα, και έτσι απολαμβάνεις μια καθαρή εγκατάσταση χωρίς bugs.

Είναι κακή πρακτική να αναβαθμιζεις από μια έκδοση Android σε μια άλλη χωρίς factory reset / format data. Μπορεί να εμφανιστούν πολλά bugs , αστάθειες και μειωμένη απόδοση μπαταρίας.

Ο καθένας όπως βολεύεται φυσικά!

Backup - restore μαζί με τις μετακινήσεις τους, τα 25-30 γίγα δεν είναι λίγα λεπτά, είναι λίγες ώρες ! :lol:

Πλάκα κάνω, όμως δεν είναι εκεί το θέμα. Το θέμα είναι ότι δεν έχω windows υπολογιστή και ότι κάνω το κάνω επί τόπου στο κινητό. Ενα format data και system θα σβήσει και τη ρομ που πρόκειται να εγκατασταθεί και τα backup, οπότε... μια χαρά είναι και το νουγκάτ, τουλάχιστον προς το παρον. Από τη στιγμή που στο κινητό δουλεύουν όλα στην εντέλεια άλλωστε, δεν επείγει κάτι.

Θενκς πάντως. :)

Edited by marras

• 4 weeks later...

Για κάποιο περίεργο λόγο σταμάτησε να μου στέλνει ειδοποιήσεις από το thread και τώρα είδα τα μηνύματα. Το κατάφερες τελικά; :)

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι ωραία καινούρια χαρακτηριστικά θα έχουν!! Περιμένοντας καινούργιες συσκευές σήμερα: πωωω, άραγε ποια χρήσιμα χαρακτηριστικά θα κόψουν...

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE

--GPad 8.3 > Galaxy Tab S6

Για κάποιο περίεργο λόγο σταμάτησε να μου στέλνει ειδοποιήσεις από το thread και τώρα είδα τα μηνύματα. Το κατάφερες τελικά; :)

Όχι, ΟΤΑ δεν έρχεται, δεν ξέρω γιατί αλλά δεν το ζορίζω παραπάνω. Απλά το άφησα στην τελευταία 7.1.2. :)

Edited by marras

Όχι, ΟΤΑ δεν έρχεται, δεν ξέρω γιατί αλλά δεν το ζορίζω παραπάνω. Απλά το άφησα στην τελευταία 7.1.2. :)
Χμ... περίεργο. Μπήκες στις ρυθμίσεις, να κάνεις χειροκίνητη αναζήτηση; Μήπως έφαγε κάποιο κόλλημα

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Περιμένοντας καινούργιες συσκευές πριν μερικά χρόνια: πω πω, άραγε τι ωραία καινούρια χαρακτηριστικά θα έχουν!! Περιμένοντας καινούργιες συσκευές σήμερα: πωωω, άραγε ποια χρήσιμα χαρακτηριστικά θα κόψουν...

--Motorola M3588 > Ericsson T65 > Sharp GX25 > Sony Ericsson T650i > Samsung Jet > Samsung Galaxy S > OnePlus One > Samsung Galaxy S9+ > Samsung Galaxy S21FE

Χμ... περίεργο. Μπήκες στις ρυθμίσεις, να κάνεις χειροκίνητη αναζήτηση; Μήπως έφαγε κάποιο κόλλημα

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Βγάζει την ενημέρωση του 8, αλλά δεν την κάνει ΟΤΑ όπως τις προηγούμενες. Απλά μου δίνει λινκ και με οδηγεί σε σάιτ με τις οδηγίες εγκατάστασης, αλλά αυτός ο τρόπος προυποθέτει καθαρή εγκατάσταση, κάτι που δεν έχω σκοπό να κάνω προς το παρόν. Δοκίμασα να κατεβάσω την ενημέρωση και να την κάνω dirty (χωρίς wipe/format data και system) πάνω από την άλλη μέσω twrp (σαν ΟΤΑ δηλαδή), αλλά δεν προχώρησε, έχω βάλει screenshot παραπάνω, το βάζω και εδώ.

Screenshot_20180820_235903.jpg

Δεν με πειράζει όμως, μια χαρά είναι και το 7. Από τη στιγμή που όλα δουλεύουν στην εντέλεια, όλα καλά. :)

Edited by marras

Βγάζει την ενημέρωση του 8, αλλά δεν την κάνει ΟΤΑ όπως τις προηγούμενες. Απλά μου δίνει λινκ και με οδηγεί σε σάιτ με τις οδηγίες εγκατάστασης, αλλά αυτός ο τρόπος προυποθέτει καθαρή εγκατάσταση, κάτι που δεν έχω σκοπό να κάνω προς το παρόν. Δοκίμασα να κατεβάσω την ενημέρωση και να την κάνω dirty (χωρίς wipe/format data και system) πάνω από την άλλη μέσω twrp (σαν ΟΤΑ δηλαδή), αλλά δεν προχώρησε

Δεν με πειράζει όμως, μια χαρά είναι και το 7. Από τη στιγμή που όλα δουλεύουν στην εντέλεια, όλα καλά. :)

Ναι ναι, αυτό έκανα! ΟΤΑ εννοούσα ότι μου ήρθε μέσω της ρομ η ειδοποίηση για την έκδοση 15.1 και μετά ακολούθησα τις οδηγίες. Σόρρυ, τελείως λάθος διατύπωση :( Επίσης η 15 ήθελε άλλο recovery απ' αυτό που είχα ως τότε με την lineage 14, συγκεκριμένα εγκαταστάθηκε με την έκδοση TWRP 3.2.1-0

Το τελευταίο που λες είναι 100% σωστό, ό,τι δουλεύει, δεν το αλλάζεις. Σε μένα το dirty δούλεψε, μπορεί σε άλλον να μη κάτσει καλά.

Edited by il_tifosi

• 2 weeks later...
Εδώ και καμιά δεκαριά μέρες το έχω με android 9 (arrowos)από xda,δεν το έχω σαν κύριο τηλέφωνο αλλά μόνο για wifi στο σπίτι ήταν της κόρης μου και λυπάμαι να το αποσύρω, τέτοια συσκευή δεν πρόκειται να ξαναυπάρξει, οποίος πάει να βάλει την rom μην ξεχάσει να αναβαθμίσει το twrp

• 2 months later...

Καλησπέρα παιδιά.

Πρόσφατα απέκτησα ένα μεταχειρισμένο OnePlus One 64GB από το οποίο έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο θέμα που έχω είναι το εξής.

Με την τελευταία επίσης CyanogenOS 13.1.2 και οποιαδήποτε άλλη custom ROM έχω δοκιμάσει, έχω το εξής θέμα. Κάποιες εφαρμογές στο Play Store όταν πρόκειται να τις κατεβάσω, μου δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσω πολύ παλιές εκδόσεις (δηλαδή σε Facebook, Messenger, Instagram οι εκδόσεις είναι, του 2015 και του 2016).

Υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό;

Έχει κανείς τη συγκεκριμένη συσκευή με την τελευταία COS 13.1.2 να μου πει αν έχει το ίδιο θέμα;

Η μόνη ROM που δεν είχε θέμα με εφαρμογές (αλλά είχε άλλα προβλήματα για αυτό και δε τη κράτησα) ήταν η OxygenOS 2.1.4 στην οποία, το Play Store δούλευε σωστά και κατέβαζε τις τελευταίες εκδόσεις όλων των εφαρμογών

Καλησπέρα παιδιά.

Πρόσφατα απέκτησα ένα μεταχειρισμένο OnePlus One 64GB από το οποίο έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος. Το μόνο θέμα που έχω είναι το εξής.

Με την τελευταία επίσης CyanogenOS 13.1.2 και οποιαδήποτε άλλη custom ROM έχω δοκιμάσει, έχω το εξής θέμα. Κάποιες εφαρμογές στο Play Store όταν πρόκειται να τις κατεβάσω, μου δίνει τη δυνατότητα να κατεβάσω πολύ παλιές εκδόσεις (δηλαδή σε Facebook, Messenger, Instagram οι εκδόσεις είναι, του 2015 και του 2016).

Υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό;

Έχει κανείς τη συγκεκριμένη συσκευή με την τελευταία COS 13.1.2 να μου πει αν έχει το ίδιο θέμα;

Η μόνη ROM που δεν είχε θέμα με εφαρμογές (αλλά είχε άλλα προβλήματα για αυτό και δε τη κράτησα) ήταν η OxygenOS 2.1.4 στην οποία, το Play Store δούλευε σωστά και κατέβαζε τις τελευταίες εκδόσεις όλων των εφαρμογών

Εμένα έχει lineage επάνω. Κανονικά έχω όλες τις εφαρμογές και έρχονται και οι αναβαθμίσεις τους κάθε λίγο και λιγάκι.

Εμένα έχει lineage επάνω. Κανονικά έχω όλες τις εφαρμογές και έρχονται και οι αναβαθμίσεις τους κάθε λίγο και λιγάκι.

Έρχονται οι αναβαθμίσεις στις εφαρμογές που ανέφερα πιο πάνω;

• 1 month later...
Καλησπέρα στην παρέα. Μετά από καιρό είπα να ανοίξω το OPO μου που είχα στο συρτάρι. Το έχω με την τελευταία oxygen και παρατήρησα πως έχει τρελό battery drain από το λειτουργικό σύστημα και δεν έστρωσε ούτε μετά από hard reset. Θα έλεγα φταίει που δεν το χρησιμοποίησα για καιρό, αλλά γιατί να μου τρώει την μπαταρία το σύστημα? Μήπως να βάλω άλλη ρομ? Ξέρουμε καμία καλή και σταθερή?

Καλή και σταθερή είναι η τελευταία los 15.1 nightly. Τη χρησιμοποιούσα μέχρι πριν λίγες μέρες, όλα μια χαρά και μπαταρία πολύ καλή.

7+ years with the legend...

Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

• 2 weeks later...
Καλή και σταθερή είναι η τελευταία los 15.1 nightly. Τη χρησιμοποιούσα μέχρι πριν λίγες μέρες, όλα μια χαρά και μπαταρία πολύ καλή.

Είδα 10 οδηγούς πώς να την περάσω, αλλά κανένας δεν ήταν ξεκάθαρος. Υπάρχει κάποιος απλός και σίγουρος τρόπος?

Είδα 10 οδηγούς πώς να την περάσω, αλλά κανένας δεν ήταν ξεκάθαρος. Υπάρχει κάποιος απλός και σίγουρος τρόπος?

Καταρχάς πρέπει να ξεκλειδώσεις bootloader και να εγκαταστήσεις το πιο πρόσφατο TWRP.

Μετά τα βήματα είναι απλά. Αφού μπεις στο TWRP πατάς στο wipe και κάνεις format data.

Μετά πας στο install, βρίσκεις το zip και το εγκαθιστάς.

Μετά κάνεις reboot στο recovery πάλι για να εγκαταστήσεις με τον ίδιο τρόπο τα google apps (pico ή nano μέγεθος, ARM).

Τέλος κάνεις reboot system και αν σε ρωτήσει να εγκαταστήσει μια νεότερη έκδοση του twrp λες όχι.

Υπάρχει και ο κλασικός οδηγός εδώ --->Install LineageOS on bacon.

Oneplus One // Xiaomi Mi 6 // Huawei P30 // Apple iPhone 11 // Apple iPhone 13 + Google Pixel 6a

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Καταρχάς πρέπει να ξεκλειδώσεις bootloader και να εγκαταστήσεις το πιο πρόσφατο TWRP.

Μετά τα βήματα είναι απλά. Αφού μπεις στο TWRP πατάς στο wipe και κάνεις format data.

Μετά πας στο install, βρίσκεις το zip και το εγκαθιστάς.

Μετά κάνεις reboot στο recovery πάλι για να εγκαταστήσεις με τον ίδιο τρόπο τα google apps (pico ή nano μέγεθος, ARM).

Τέλος κάνεις reboot system και αν σε ρωτήσει να εγκαταστήσει μια νεότερη έκδοση του twrp λες όχι.

Υπάρχει και ο κλασικός οδηγός εδώ --->Install LineageOS on bacon.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου. Πέρασα την 15.1. Μια χαρά τη βλέπω και δεν υπάρχει αυτό το drain του συστήματος που είχα στην oxygen. Βέβαια θέλει ένα καλιμπράρισμα η μπαταρία μιας και από το 100 πήγε πολύ γρήγορα στο 85, αλλά μέχρι τώρα που είναι στο 45, τη βλέπω μια χαρά να κρατάει. Βέβαια βλέπω κάτι κουλά, όπως για παράδειγμα πήγα να κάνω εγκατάσταση Facebook και messenger και οι τελευταίες εκδόσεις που έβαλα, ήταν του 2016. Τις κατέβασα μετά εκτός play store, αλλά και πάλι δεν ξέρω τι παίζει.

Edited by magiktigra

Να σου πω την αλήθεια δεν τις έχω κατεβάσει αυτές τις εφαρμογές, μόνο κάποιες άλλες βασικές καιρού, στατιστικών μπαταρίας κλπ.

Δεν ξέρω γιατί στο έκανε αυτό.. :confused:

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

Να σου πω την αλήθεια δεν τις έχω κατεβάσει αυτές τις εφαρμογές, μόνο κάποιες άλλες βασικές καιρού, στατιστικών μπαταρίας κλπ.

Δεν ξέρω γιατί στο έκανε αυτό.. :confused:

Την ξαναπέρασα και δοκίμασα και με άλλα gapps και πάλι τα ίδια. Τελικά πέρασα την pie και όλα δείχνουν πολύ καλά προς το παρόν.

Και εγώ με pie πια... Νομίζω έχει καλύτερη μπαταρία κιόλας! :)

Apple Watch SE

Apple iPad (6th gen)

• 2 weeks later...

Μια γρηγορη ερωτηση...

Εχετε θεμα στο viber με την ενδειξη της τελευταιας συνδεσης με την εκδοση 10?

Με τις πιο παλιες, η μπαρα πηγαινε προς τα αριστερα για να την δεις, τωρα με την 10, μενει παγωμενη και πρεπει να το γυρισεις στο πλαι για να την δεις.

Παιδιά μιας και θα το βγάλω πάλι στην κυκλοφορία για πείτε τελικά ποια είναι η πιο απροβλημάτιστη ρομ 8 ή 9 ? Η LineageOS ή παίζει και τίποτα άλλο ?

΄΄η ΑΕΚ είναι κυρίως ιδέα. Και αι ιδέαι δεν αποθνήσκουν΄΄

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

• The title was changed to [OnePlus One] Αναβαθμίσεις - Τροποποιήσεις - ROM - Tweaks