Jump to content

Τα άπαντα για καφέ/τσάι (είδη, χαρμάνια, συμβουλές, απορίες)

Arky
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μας και έχω φτιάξει χιλιάδες καφεδες παιδιά ποτέ γάλα στο φραπέ

Ο φραπές είναι ο χειρότερος καφές και ποτέ δεν βγαίνει ίδιος στην γεύση

Σε αντιθέσει με τούς ιταλικούς

Επίσης ο φραπές είναι 100% ελληνικός και φτιάχτηκε πρώτη φορά το 1959

Κατά τύχη

Η ξένοι το πίνουν μονορούφι και έχει πλακά το έχω δει πολλές φορες και τους αρέσει

Επίσης σερβίρετε μονό εκτός Ελλάδας σε Ταϊλανδή και Σιγκαπούρη

Και στην Βουλγαρία....

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

• 1 month later...
  • Απαντήσεις 878
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καφες φιλτρου κολομβιανος χειμωνα-καλοκαιρι δεν τον αλλαζω με τιποτα..τελευταια ανακαλυψα οτι με λιγο baileys μεσα (απο 2 κουταλιες γλυκου μεχρι 25 ml που ειναι η κανονικη μεριδα,αναλογα με τη διαθεση)γινεται ακομα πιο υπεροχος ,ειδικα τωρα το χειμωνα ειναι ο τι καλυτερο μου εχει συμβει.και ειδικα αν βαλετε ΛΙΓΟ μπειλιζ,δεν προκειται να υποπτευθει κανεις οτι ο καφες του εχει αλκοολ;)οσοι τους το προσφερω ενθουσιαζονται και ρωτανε με μανια τι αρωμα ειναι ο καφες,αλλα δεν αποκαλυπτω το αθωο μυστικο ευκολα:shifty:

Υπάρχει μήπως και κανένα τόπικ σχετικό με το τσάι;

Δε νομίζω πως χρειάζεται ειδικό θέμα, μπορείς να χρησιμοποιείς το παρόν. :)

This blessed plot, this earth, this realm, this England...

William Shakespeare: King Richard II Act 2, Sc 1

London is a state of mind

^OK! Ρωτάω λοιπόν:

Προσπαθώ να μάθω να πίνω πράσινο τσάι ως εναλλακτικό του καφέ, καθώς λένε πως κάνει καλό αφού περιέχει αντιοξειδωτικά και άλλα καλά. :)

Το πρόβλημα είναι ότι το βρίσκω απαίσιο στη γεύση ακόμα και όταν βάζω μπόλικη ζάχαρη ή μέλι. Ακόμα και ένα πράσινο τσάι με γεύση πορτοκάλι που δοκίμασα, κάπως πίνεται μεν, αλλά η επίγευση είναι και πάλι χαρακτηριστική του πράσινου τσαγιού και μου χαλάει τη διάθεση.

Υπάρχει κάποιο πράσινο τσάι που να... μην μοιάζει με πράσινο τσάι να δοκιμάσω;

Ή μήπως ξέρετε κάποιο κόλπο, να του βάζω κάτι, κάποιο αρωματικό, κανέλλα γαρύφαλλο, δεν ξέρω, ώστε να καμουφλάρεται η γεύση και η επίγευση;

Τι λέτε πχ να αναμιγνύω το πράσινο τσάι με σοκολατούχο γάλα, κάτι σαν φραπουτσίνο τσαγιού; :O

ιδια φαση ακριβως.παντα τα σνομπαρα αυτα περι βοτανων.παντως ξεκινησα να πινω καθημερινα πρασινο τσαι εδω και λιγες μερες και πραγματικα όσο απαίσιο ειναι(γιατι ειναι απαισιότατο!)αλλο τοσο καλο κανει.στο μεταβολισμο,στα νευρα,στο δερμα και αλλα πολλα.με εχει σωσει.το μονο κακο ειναι οτι ειναι απλα ενα βαλσαμο,δεν αντισταθμιζει τον καφε.πρωι δηλαδη νανοιξει το ματι με πρασινο τσαι δε γινεται με καμια δυναμη.

αφου δοκιμασα ο τι βιολογικη ποικιλια υπαρχει,κατεληξα στο απλο λίπτον απτο σουπερμαρκετ ειναι το πιο ανεκτό σε γευση,κατα την αποψη μου.πρασινο τσαι με γιασεμι λεει το κουτι.και λιγη μεντα(φρεσκα φυλλαρακια)του παει επισης.και μαζι λιγη τριμενη πικρη σοκολατα.τοτε ομως αποκτα και λιγες θερμιδες.

:lol:

Έχω δοκιμάσει μερικά βότανα κατά καιρούς αλλά βαριέμαι την διαδικασία. Με τον εσπρέσο, έχω μηχανή και σε 3-4 λεπτά τον έχω έτοιμο και τον πίνω. Με τα "τσαγοειδή", θέλω να πιώ κάτι τώρα και ώσπου να βράσει το νερό, να γίνει το "μουλιασμα" και να κρυώσει λίγο το βότανο (δεν μπορώ να τα πιω καυτά, μόνο χλιαρά), θέλω στην καλύτερη 20'! :(

Δεν με πολυνοιάζουν οι θερμίδες, έτσι κι αλλιώς τώρα πίνω καφέ με 2 κουταλιές ζάχαρη και γάλα.

Παλιότερα το έπινα το πράσινο τσάι πότε-πότε ως ρόφημα για τον πονόλαιμό, με μπόλικο μέλι, και δεν με χάλαγε.

Όμως φέτος ήπια μπόλικο κρύο πράσινο τσάι σε ένα ταξίδι που πήγα στην Ινδονησία: το πουλούσαν παντού ως κρύο ρόφημα αντί για κόκα κόλα σε γυάλινο επιστρεφόμενο μπουκάλι και έπινα 2-3 κάθε μέρα στις στάσεις που έκανα όσο περιδιάβαινα τα αξιοθέατα -κόστιζε νομίζω 30σεντς! :lol:

Κάποια μέρα όμως, το σιχάθηκα! Δεν κατέβαινε με τίποτα.

Τώρα, και με μια μικρή γουλιά θυμάμαι πόσο είχα αηδιάσει στην Ινδονησία και με χαλάει εντελώς, μου ρίχνει τη διάθεση... :lol:

Τεσπα, θα ξαναδοκιμάσω το λιπτον που λες και το φραπουτσίνο που σκέφτηκα και βλέπουμε...

Μιας που λέτε για πράσινο τσάι δοκιμάστε το Zen απο τα Starbucks. (Πουλάνε και το πακετο με 25 φακελάκια, γύρω στα 5 ευρώ κάνει) Επισης θα βρείτε και στα coffeeway, αν και προσωπικά απ οσα εχω δοκιμάσει πίνω των Starbucks, και εννοείται σκέτο!!!!! Χωρίς ζαχαρες και add-ons :)

******* ειπα αιμ σορι.jasmin green tea και ειναι ποικιλια twinings της earl grey,oxi lipton.οπως και ναχει παντως,'tea can do that' ;)

τα coffeeway εχουν οντως θησαυρους γενικοτερα:shifty:

• 2 months later...

Καταγγελλω την κατασταση στη Λαρισα που αναγκασε τα starbucks να κλεισουν κ δε θα μπορω να απολαυσω αυτους τους ξεχωριστους συνδυασμους καφε κ γλυκων γευσεων. Ελπιζω να ανοιξει οσο πιο συντομα γινεται αλλα δυσκολο...

Κατα τα αλλα φραπες, το ποτο του Ελληνος

θα ήθελα να ρωτήσω πέρα από τους γνωστούς καφέδες για φραπέ (nescafe, jacobs), αν έχετε κάποια άλλη πρόταση με διαφορετικό άρωμα και γεύση...

tip... δοκιμάστε να ρίξετε λίγη κανέλα πάνω στο φραπέ.... :D

θα ήθελα να ρωτήσω πέρα από τους γνωστούς καφέδες για φραπέ (nescafe, jacobs), αν έχετε κάποια άλλη πρόταση με διαφορετικό άρωμα και γεύση...

tip... δοκιμάστε να ρίξετε λίγη κανέλα πάνω στο φραπέ.... :D

Ιρλανδικός? Affogato? Latte? Γενικά υπάρχουν άπειροι καφέδες άμα το ψάξεις.

Για μένα η καφεΐνη είναι από της πιο σάπιες ουσίες αλλά η χρήση της πλέον είναι πιο πολύ κοινωνική παρά "ιατρική", αλλιώς όλοι θα σνήφαραν καφεΐνη για να ξυπνήσουν.

Επίσης ο φραπές είναι 100% ελληνικός και φτιάχτηκε πρώτη φορά το 1959

Κατά τύχη

.... Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!!!!!!

So this is how liberty dies, with thunderous applause

.... Στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!!!!!!!!

σε μια εκθεση απο εναν υπαλληλο,ετσι εχω ακουσει..!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όσοι έχετε nespresso, απο που αγοράζετε καψουλάκια;;\

Απ'όσο ξέρω, απο το ιντερνετ, ή τηλεφωνικά.

Αλλά μου είχε πεί ένας πωλητής (απο εκέι που την πήρα πρόσφατα) ότι έχει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεν θυμάμαι που , μήπως ανακάλυψε κανείς;; ΠΟΥ;

Όσοι έχετε nespresso, απο που αγοράζετε καψουλάκια;;\

Απ'όσο ξέρω, απο το ιντερνετ, ή τηλεφωνικά.

Αλλά μου είχε πεί ένας πωλητής (απο εκέι που την πήρα πρόσφατα) ότι έχει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Δεν θυμάμαι που , μήπως ανακάλυψε κανείς;; ΠΟΥ;

Τηλεφωνικά και σου στέλνουν στο σπίτι (αν λες αυτά που παίρνουν οι krups). Κατάστημα έχουν στο Κολωνάκι το οποίο πάιζει να άνοιξε και πρόσφατα.

δεν με ενδιαφέρει το κολονάκι.

Για Θεσσαλονίκη μίλησα!

Διαβάστε και πάλι το Post μου , βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι

δεν με ενδιαφέρει το κολονάκι.

Για Θεσσαλονίκη μίλησα!

Διαβάστε και πάλι το Post μου , βαριέμαι να επαναλαμβάνομαι

Φίλε μου μάθε να διαβάζεις και εσύ τότε! Εννοώ πως στο κολωνάκι παίζει να είναι το μοναδικό κατάστημα που έχουν και παίζει να άνοιξε πρόσφατα.

Αλλά πέραν αυτού τους τηλεφωνείς, τους παραγγέλνεις το είδος καφέ που θες και την ποσότητα που επιθυμείς και στο στέλνουν με courier στον χώρο σου.

Και αν βαριέσαι άλλη φορά να μην απαντάς....Όπως δεν απάντησες αν ήταν της krups η μηχανή...

Edited by enigma84

Krups έχω,

Αλλά σας, είπα οτι υπάρχει μαγαζί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που πουλάει καψουλάκια, απλά δεν θυμάμαι σε πια οδό μου είπε ο πωλητής. Δεν με ενδιαφέρει άλλο μέρος , απλά να βρω Θεσσαλονίκη σημείο πώλησης.

Τα μέρη που πουλάνε μηχανές nespresso, τώρα αν έχει και κάψουλες δεν ξέρω αλλά δες μήπως σου θυμίζει τπτ σαν οδό:

http://www.nespresso.gr/displayStores.asp

Γενικά για παραγγελία

Παραγγείλτε οποιαδήποτε στιγμή

Για να έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε την αγαπημένη σας Εκλεκτή Ποικιλία οποιαδήποτε στιγμή, μπορείτε πολύ εύκολα να παραγγείλετε μηχανές, κάψουλες καθώς και αξεσουάρ Nespresso που επιθυμείτε 24/7

* μέσω Internet: http://www.nespresso.gr

* μέσω τηλεφώνου: 210-6771300, 210-6711007, 800-11-71300 (χωρίς χρέωση)

* μέσω fax: 210-6771301

http://www.nespresso.gr/displayClub.asp#

Πάρε και ρώτα να σου πουν οι ίδιοι...

Θα πάω στις οδούς του κέντρου που έχει μια βόλτα, θα ρωτήσω κιολάς εκεί.

Θα σας ενημερώσω εν τέλη για το που θα βρώ.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.

(Ο καλός καφές μου φτιάχνει την διάθεση και την μέρα. ο μερακλίδικος μόνο)

Λοιπόν Μητροπόλεως 40 στον 2ο όροφό , έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ απο νεσπρέσσο και καφέδες, γενικά ότι έχει στο ιντερνετ τα έχει και εκεί. ;)

Edited by VeCo

• 4 weeks later...
Εχω παρει μηχανη που κανει εσπρεσσο αλλα κ καπουτσινο κ βρηκα την υγεια μου. Εσπρεσσο λουγκο για να μην αναλωνουμε 3ευρα στις καφετεριες.

• 2 weeks later...
Μια ερωτησούλα, έχει κανείς την SPIDEM My Coffee RAPID STEAM ; Την έχουν προσφορά στο getitnow στα 199 και με έχουν βάλει σε σκέψη....

Tην είδα...Αν θες μηχανή, δλδ σκόπευες να πάρεις κάποια στιγμή για μένα πάρε την. Από άποψη τιμής στο λέω. Και δεν σε δεσμεύει με τον καφέ...

• 2 months later...

Μετά από 9 χρόνια χρήσης, μου χάλασε εσπεσιέρα μου... Μια braun E400T. :(

Έσπασε η θήκη του φίλτρου και δεν κουμπώνει πλέον στη μηχανή.

Οπότε, πρέπει να βγω στην έρευνα αγοράς για καινούργια. Το πρόβλημα είναι ότι όσες εσπρεσιέρες έχω δοκιμάσει σε άλλα σπίτια είναι τελείως πανάλαφρες και "ψεύτικες", και δεν μου γέμισαν το μάτι (αν και μπορώ να πω ότι κάποιες κάνανε καλό καφέ), ούτε με βόλεψαν στη χρήση.

Η μόνη που προσκύνησα ήταν μια Jura -των 600+€ όμως...

Πίνουμε περίπου 3-7 εσπρεσάκια την ημέρα και δεν μας ενδιαφέρει ο καπουτσίνο.

Δεν θέλω να πέσω στη λούμπα των μερίδων ή του νεσπρέσο, μου φαίνεται κλεψιά σε βάθος χρόνου και πολύ αντιοικολογικό με όλα αυτά τα υλικά να πετιούνται σε κάθε παρασκευή καφέ.

Να πάω για... "τζούρα"; :lol:

edit:

Βρήκα διάφορα fora σχετικά με καφέ και θα ρωτήσω εκεί!

Edited by tseapis