speed_fire08 Δημ. April 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2007 Καλα...μετα (χτυπαω ξυλο) που δεν θα εχεις, να δουμε απο που θα μπαινεις στο myPhone :( θα αρχισω να υποχρεωνομαι σε συγγενεις με λαπτοπ κ πισι!!!!:p η θα καταχρεωνομαι στα ιντερνετ καφε!!!!!:p εκανε κ αλλον σεισμο δυνατοτερο απ ολους στις δυο μιση 5,4ριχτερ!:worry: τι να κανω?ολοι αυτοι ειναι καλο να γινονται για να εκτονωνεται η Γη ή ειναι προσεισμοι καποιου μεγαλυτερου??:worry: :worry: :worry: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. April 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2007 θα αρχισω να υποχρεωνομαι σε συγγενεις με λαπτοπ κ πισι!!!!:p η θα καταχρεωνομαι στα ιντερνετ καφε!!!!!:p εκανε κ αλλον σεισμο δυνατοτερο απ ολους στις δυο μιση 5,4ριχτερ!:worry: τι να κανω?ολοι αυτοι ειναι καλο να γινονται για να εκτονωνεται η Γη ή ειναι προσεισμοι καποιου μεγαλυτερου??:worry: :worry: :worry: Αν κάνει πολλούς μικρούς, μην αγχώνεσαι, αλλά να χαίρεσαι, γιατί η ενέργεια εκτονώνεται σιγά-σιγά (είδαμε π.χ. τι έγινε στην Ινδονησία, όπου είχε να κάνει σεισμό κάτι αιώνες). Αρκεί βέβαια η πορεία τους να είναι φθίνουσα. Η ενέργεια ενός μεγάλου σεισμού ισοδυναμεί με αυτή δεκάδων μικρών, οπότε μη σου φανεί περίεργο αν σου πω να παρακαλάς να κάνει τουλάχιστον άλλη καμιά 10αριά μικρούς. Συχνοί μικροί σεισμοί ποτέ δεν με φόβιζαν (κι εδώ στη Βορειοανατολική Αττική δεν έχουμε λίγους... όλο και κάτι μας δίνει τακτικά η Πάρνηθα, η Αταλάντη και ο Νότιος Ευβοϊκός). Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
speed_fire08 Δημ. April 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2007 02:27--4,7ρ 06:17--5,4ρ 10:13--5,2ρ 10:14--5ρ 10:15--5,4ρ 13:45(περιπου)--5,5 αυτοι ειναι οι σεισμοι μεχρι στιγμης! με παρα πολλους ενδιαμεσους μικρους σεισμους. απο τις 6 μεχρι τις 7 εκανε τουλαχιστον 5 μικροσεισμους.φοβαμαι μηπως ερθει κανενας μεγαλυτερος!:worry:δν ακολουθουν φθινουσα πορεια Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ng78 Δημ. April 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2007 Ούτε αύξουσα θεωρείται όμως. Σχεδόν σταθερή είναι. Don't worry, be happy. Αφού έκανε τόσους πολλούς στα 5-5,5 το πολύ-πολύ να μείνουν για σήμερα σε τέτοια μεγέθη. Δεν νομίζω όμως να κάνει κάτι μεγαλύτερο από 5,8. Παράθεση this signature is under heavy construction Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
speed_fire08 Δημ. April 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2007 γενικα στην περιοχη ποτε δν εχει γινει πανω απο 6. ο μαγαλυτερος ηταν 5,7 το 1975. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. April 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2007 Μην ανησυχείς..Με τόσο "μικρά" νούμερα (5 με 5.5) δεν νομίζω να κάνει μεγαλύτερο..Πάντως και απέναντι στην Πελοπόννησο τους νιώσαμε κανονικά..ειδικά τον πρωινό στις 6 νόμιζα πως ήταν δικός μας... Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. April 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2007 Μην ανησυχείς..Με τόσο "μικρά" νούμερα (5 με 5.5) δεν νομίζω να κάνει μεγαλύτερο.. Ayto prokyptei apo meletes h einai apla h epaggelmatikh sou gnwmh? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
speed_fire08 Δημ. April 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2007 Μην ανησυχείς..Με τόσο "μικρά" νούμερα (5 με 5.5) δεν νομίζω να κάνει μεγαλύτερο..Πάντως και απέναντι στην Πελοπόννησο τους νιώσαμε κανονικά..ειδικά τον πρωινό στις 6 νόμιζα πως ήταν δικός μας... 5 με 5,5 δν ειναι μικρα νουμερα!κ για το ποσο αισθητος ειναι ο σεισμος η ποσες ζημιες θα προκληθουν δν παιζει ρολο μονο το μεγεθος.;) προφανως για να γινει αισθητος κ απεναντι πρεπει να ηταν σε μικρο βαθος! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
speed_fire08 Δημ. April 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2007 Ayto prokyptei apo meletes h einai apla h epaggelmatikh sou gnwmh? αν κ συμφωνω με την cookie τπτ δν ειναι σιγουρο! μπορει οι σεισμοι να σταματησαν για σημερα ή μπορει οοολοι αυτοι να ειναι προσεισμοι ενος μεγαλυτερου αν κ δν νομιζω....παντως δν μπορεις να προβλεψεις τι θα γινει... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
c00kiE Δημ. April 10, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 10, 2007 Ayto prokyptei apo meletes h einai apla h epaggelmatikh sou gnwmh? Προκύπτει από το γεγονός ότι ζω σε μια αρκετά σεισμογενή περιοχή και έχω ακούσει κατά καιρούς αρκετούς σεισμολόγους που λένε πως δεν πρέπει να ανησυχούμε όταν "ξεθυμαίνει" έτσι... 5 με 5,5 δν ειναι μικρα νουμερα!κ για το ποσο αισθητος ειναι ο σεισμος η ποσες ζημιες θα προκληθουν δν παιζει ρολο μονο το μεγεθος.;) προφανως για να γινει αισθητος κ απεναντι πρεπει να ηταν σε μικρο βαθος! πράγματι για το πόσες ζημιές θα προκληθούν παίζει ρόλο και το εστιακό βάθος..όσο πιο μικρό τόσο πιο έντονος ο σεισμός και περισσότερες οι ζημιές.. αν κ συμφωνω με την cookie τπτ δν ειναι σιγουρο! μπορει οι σεισμοι να σταματησαν για σημερα ή μπορει οοολοι αυτοι να ειναι προσεισμοι ενος μεγαλυτερου αν κ δν νομιζω....παντως δν μπορεις να προβλεψεις τι θα γινει... Αν μπορούσαν να προβλέψουν πίστεψέ με θα πήγαινα στην περιοχή με την μικρότερη σεισμικότητα.. Παράθεση 2 hearts are beating together, I'm in love I'm in love Is this forever and ever ?? I'm in love I'm in love Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Petros the Great Δημ. April 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2007 Σεισμός 5,4 ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής, βόρεια των Σποράδων πριν από 25 λεπτά περίπου. Κατάλαβε κανείς τίποτα; εγώ στη Θεσσαλονίκη τίποτα... Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
billakosss Δημ. April 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2007 Σεισμός 5,4 ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής, βόρεια των Σποράδων πριν από 25 λεπτά περίπου. Κατάλαβε κανείς τίποτα; εγώ στη Θεσσαλονίκη τίποτα... μπα ρε συ,δεν πηρα χαμπαρι τιποτα! εχουμε αλλες φουριες:p Παράθεση Never Give Up:!: Join friend! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
dexter_ Δημ. April 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2007 Σεισμός 5,4 ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής, βόρεια των Σποράδων πριν από 25 λεπτά περίπου. Κατάλαβε κανείς τίποτα; εγώ στη Θεσσαλονίκη τίποτα... Ούτε εγώ αλλά κοιμόμουν και με πήρε η μητέρα μου τηλέφωνο να με ρωτήσει αν είμαι καλά, οπότε μάλλον θα είπαν στις ειδήσεις ότι ήταν δυνατός σεισμός... Παράθεση http://agfacts.tamu.edu/D11/Extension/animal%20science/Kids/072303_baby_sheep.jpg Άντε πες του ότι ο κόσμος τώρα μπήκε σε κουτάκι, άντε πες του ότι η Dolly δεν είναι προβατάκι... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
FREAK_OF_NATURE Δημ. April 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2007 Σεισμός 5,4 ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής, βόρεια των Σποράδων πριν από 25 λεπτά περίπου. Κατάλαβε κανείς τίποτα; εγώ στη Θεσσαλονίκη τίποτα... μπα...και 5,4 και σε θαλασσια περιοχη που να νιωσουμε μεσα στην πολη Παράθεση :love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ* Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rigasnic1982 Δημ. April 19, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 19, 2007 εγω που ημουν αυτην την ωρα βαρη τον καταλαβα για σημερα λεω κατα τις 1 το μεσημερι Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achileas Δημ. April 20, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 20, 2007 Πριν μιση ωρα εκανε εναν μικρο.αισθητος εδω Μενιδι Βασικα μαλλον εκανε σεισμο διοτι επεστρεψα στο φορουμ. Παράθεση Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
John_Locke Δημ. April 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2007 Σεισμός 5,4 ρίχτερ στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής, βόρεια των Σποράδων πριν από 25 λεπτά περίπου. Κατάλαβε κανείς τίποτα; εγώ στη Θεσσαλονίκη τίποτα... Στον Βολο παντως κουνησε καλα..! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Forza Ferrari! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nmk1988 Δημ. April 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2007 Εγινε παιδια χθες/σημερα κανενας μεγαλος σεισμος ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achileas Δημ. April 21, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 21, 2007 Εγινε παιδια χθες/σημερα κανενας μεγαλος σεισμος ? Xθες το απογευμα καταλαβα εναν μικροσεισμο αλλα δεν ειδα να γινεται αναφορα. Μαλλον απο Παρνηθα. Παράθεση Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aerodeck Δημ. April 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 22, 2007 Xθες το απογευμα καταλαβα εναν μικροσεισμο αλλα δεν ειδα να γινεται αναφορα. Μαλλον απο Παρνηθα. Στις 20/04/07 γίνανε συνολικά τρεις (!!!) σεισμοί με μεγέθοι γύρω στα 3,0R με επίκεντρο την Πάρνηθα: Ο πρώτος στις 02:46 UTC. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να δεις στο EMSC ( http://www.emsc-csem.org/index.php?page=home ), αλλά και στη σελίδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών http://www.gein.noa.gr/services/monthly-list.html Ο δεύτερος στις 02:53 UTC. Δες http://www.gein.noa.gr/services/monthly-list.html Ο τρίτος στις 16:38 UTC. Δες http://www.gein.noa.gr/services/monthly-list.html Τον τρίτο τον κατάλαβε και ο "achileas" όπως γράφει παραπάνω, κάτι πολύ λογικό μιας και μένει στο Μενίδι. Δεν είμαι επιστήμονας, άλλα κάτι γίνεται (=ψήνεται) στη δυτική Ελλάδα. Οι επόμενοι μήνες (εβδομάδες ? ) θα δείξουν!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achileas Δημ. April 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 23, 2007 Οποτε καλα το καταλαβα. Απλα δεν ειδα αναφορα γι'αυτο και παραξενευτηκα. Παράθεση Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CakeNet Δημ. April 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. April 30, 2007 Πάντως...σε αυτό http://www.emsc-csem.org/index.php?page=home το site που έριξα μια ματιά, ψιλοχαμός γίνεται στην γειτονιά μας, ε; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
centaurus Δημ. May 1, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 1, 2007 όπως και να το κάνουμε είναι μέρος της ζωής μας οι σεισμοί εδώ στην Ελλάδα...θα πρέπει να τους συνηθίσουμε. Εγώ αυτό που φοβάμαι είναι οι εγκαταστάσεις φυσικού αερίου που ήρθαν σε μια χώρα με τόσους σεισμούς και με την γνωστή Ελληνική "προσεγμένη" δουλειά!:worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
achileas Δημ. May 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2007 Πάντως...σε αυτό http://www.emsc-csem.org/index.php?page=home το site που έριξα μια ματιά, ψιλοχαμός γίνεται στην γειτονιά μας, ε; Οντως,καθε μιση ωρα και σεισμος. Παράθεση Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aerodeck Δημ. May 2, 2007 Κοινοποίηση Δημ. May 2, 2007 Οντως,καθε μιση ωρα και σεισμος. Τα φαινόμενα απατούν ομως, διότι ... ξαφνικά η Θεσσαλονίκη στέλνει στο EMSC κάθε μικροσεισμό ( <3R ) που γίνεται στην Ελλάδα. Στη σελίδα του Αστεροσκοπείου Αθηνών http://www.gein.noa.gr/services/monthly-list.html μπορείτε να δείτε, οτι καθημερινά έχουμε πέρι τους δέκα σεισμούς έως 3,5R. Παρόλα αυτά, η κατανομή αυτών των μικροσεισμών παρουσιάζει ενδιαφέρον. Πολλοί γίνονται στη δυτική Ελλάδα ... και δεν είναι σίγουρο οτι όλοι είναι μετασεισμοί της πρόσφατης σεισμικής δράσης στην εκεί περιοχή. Κάτι άλλο τώρα. Έχει παρατηρήσει κανείς από εσάς, οτι φαίνεται να υπάρχει μία περιοδικότητα (δεκαπενθήμερο) στην εκδήλωση σεισμών; π.χ. περάσαμε ενα ήσυχο δεκαήμερο ως τις 28 Απριλίου. Ξέρω οτι για εκείνους που θεωρούν οτι κάνουν βραχυπρόθεσμη πρόγνωση σεισμών, η σελήνη παίζει κάποιο ρόλο. Σέβομαι την άποψη των επιστημόνων οτι οι βαρυτικές δυνάμεις που οφείλονται στη σελήνη, δεν αρκούν για να προκαλέσουν σεισμούς , αλλα μήπως δεν έχει εξεταστεί επαρκώς αυτό το ενδεχόμενο; Σημείωση: Δεν είμαι επιστήμονας Επειδή πιστεύω οτι μας διαβάζουν και σεισμολόγοι όμως, θα είχε ενδιαφέρον να ακούσουμε και μία επιστημονική άποψη (κανείς δεν αποκαλύπτει το πραγματικό του όνομα εδώ). Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts