Jump to content

Xiaomi Redmi / Hongmi 1s

gerstavros2
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

καταρχας σας ευχαριστω

η συλλογικη δουλεια ειναι μαστ

τωρα λοιπονπου ειμαι miui & root (υπουιθεται)

προσπαθηασα με το link2sd να παω καποιες εφαρμογες (in.gr και αλλες) στην sd card

ελα ομως που μου λεει απαιτειται αδεια απο superuser

και μετα το ριμπουτ superuser δεν βλεπω

τι κανουμε τωρα?

κουκουρουκου

• Απαντήσεις 3,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

καταρχας σας ευχαριστω

προσπαθηασα με το link2sd να παω καποιες εφαρμογες (in.gr και αλλες) στην sd card

τι κανουμε τωρα?

Ας πει κάποιος που έχει μπροστά του το κινητό που στις ρυθμίσεις λέει για χορήγηση δικαιωμάτων διαχειριστή ή κάπως έτσι.. Νομίζω στην ασφάλεια αλλά δεν είμαι σίγουρος.. Πατάς εκεί on και μετά είσαι ρουτ.. Το έχουν για ασφάλεια από προεπιλογή στο off

σημερα ηρθε και το δικο μου

με multilang και root απο minideal

επειδη ειναι το πρωτο μου κινητο με android εχω μερικες αποριες

1) η ελληνικη ρομ το μονο πλεονεκτημα που εχει ειναι οτι εχει ελληνικο μενου;

ή εχει διαφορα και στην αποδοση;

προσωπικα προτιμω τα αγγλικα οποτε τι πρεπει να κανω; να αφησω αυτο που εχει ή να βαλω την Official αγγλοκινεζικη;

2) πως διαγραφεις εφαρμογες;

3) υπαρχει καποιο προγραμμα ωστε να καθαριζω τη ραμ ωστε να μην υπαρχουν εφαρμογες που θα μου τρωνε τη μπαταρια;

4) κατεβασα το osmand για gps αλλα κλειδωνει στου διαολου τη μανα

εκανα καποια βλακεια; χρειαζεται να ενεργοποιησω/κατεβασω κατι; (το gps προφανως το χω ανοιχτο)

Βάλε την stable English Chinese νομίζω είναι καλύτερη από αυτή των Κινέζων

Πατάς Παρατεταμενα πάνω στην εφαρμογή και αν σβήνεται την πετάς σε έναν κάδο που σου εμφανίζει στο πάνω μέρος της οθόνης.. Αν δεν στο εμφανίζει τότε κατέβασε από το playstore το titanium back up και την διαγράφεις από εκεί.. Πρόσεχε μην σβήνεις τίποτα σημαντικό.

Πατάς Παρατεταμενα το home button και κάνεις swipe προς τα πάνω στις εφαρμογές που δεν θες.

Δοκίμασε με Google maps σε πόση ώρα κλειδώνει δορυφόρους ή κατέβασέ το Test GPS

Edited by Xander

καταρχας σας ευχαριστω

τι κανουμε τωρα?

Πάνε στην εφαρμογή 'Ασφάλεια' , επέλεξε 'Δικαιώματα' και ενεργοποίησε τα Δικαιώματα Διαχειριστή.

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο λειτουργεί το link2sd στο τηλέφωνό μας...!

Βάλε την stable English Chinese νομίζω είναι καλύτερη από αυτή των Κινέζων

Πατάς Παρατεταμενα πάνω στην εφαρμογή και αν σβήνεται την πετάς σε έναν κάδο που σου εμφανίζει στο πάνω μέρος της οθόνης.. Αν δεν στο εμφανίζει τότε κατέβασε από το playstore το titanium back up και την διαγράφεις από εκεί.. Πρόσεχε μην σβήνεις τίποτα σημαντικό.

Πατάς Παρατεταμενα το home button και κάνεις swipe προς τα πάνω στις εφαρμογές που δεν θες.

Δοκίμασε με Google maps σε πόση ώρα κλειδώνει δορυφόρους ή κατέβασέ το Test GPS

σε ευχαριστω πολυ

οταν παταω παρατεταμενα το home button και κανω swipe παρολο που τα σβηνει ολα μου λεει οτι εχω ελευθερα 230mb/1gb

πως γινεται αυτο;

τι τρεχει που καταναλωνει τοσο πολυ;

δε νομιζω να ναι το λειτουργικο

σχετικα με το gps της google με βγαζει τελεια

αλλα το θεμα ειναι οτι το osmand βολευει γενικα γιατι ειναι Offline

(και ενα ακομη που δοκιμασα το MapFactor: GPS Navigation παλι τα ιδια σκατα με το osmand μου βγαζει)

σε ευχαριστω πολυ

οταν παταω παρατεταμενα το home button και κανω swipe παρολο που τα σβηνει ολα μου λεει οτι εχω ελευθερα 230mb/1gb

πως γινεται αυτο;

τι τρεχει που καταναλωνει τοσο πολυ;

δε νομιζω να ναι το λειτουργικο

σχετικα με το gps της google με βγαζει τελεια

αλλα το θεμα ειναι οτι το osmand βολευει γενικα γιατι ειναι Offline

(και ενα ακομη που δοκιμασα το MapFactor: GPS Navigation παλι τα ιδια σκατα με το osmand μου βγαζει)

Όλοι κάπου τόσα έχουμε ελεύθερα. Πρέπει να συμβιβαστείς. Άντε με καποια ρομ που θα βγεί με πολύ καλή διαχείρηση πόρων να δεις άλλα 50mb ελεύθερα.

Επίσης παίζε ρόλο και πόσες εφαρμογές εκκινούν μαζί με την συσκευή.

[ΟFF ΤΟPIC]

Κάποτε στήναμε desktops με 256 (το όριο να εγκατασταθούν τα windows xp) και 512 mb ram.

Και το όριο των windows 7 ήταν το 1Gb. Και τώρα τα θεωρούμε λίγα στο κινητό τηλέφωνο......

[/OFF TOPIK]

Το GPS του είναι ταχύτατο και ακριβέστατο. Δοκίμασε το sygic. Θα δεις ότι είναι οκ.

Edited by gbuster
- Κωνσταντίνος -

Όλοι κάπου τόσα έχουμε ελεύθερα. Πρέπει να συμβιβαστείς. Άντε με καποια ρομ που θα βγεί με πολύ καλή διαχείρηση πόρων να δεις άλλα 50mb ελεύθερα.

Επίσης παίζε ρόλο και πόσες εφαρμογές εκκινούν μαζί με την συσκευή.

[ΟFF ΤΟPIC]

Κάποτε στήναμε desktops με 256 (το όριο να εγκατασταθούν τα windows xp) και 512 mb ram.

Και το όριο των windows 7 ήταν το 1Gb. Και τώρα τα θεωρούμε λίγα στο κινητό τηλέφωνο......

[/OFF TOPIK]

Το GPS του είναι ταχύτατο και ακριβέστατο. Δοκίμασε το sygic. Θα δεις ότι είναι οκ.

σχετικα με τις εφαρμογες και τη ραμ δεν εχω προβλημα

ειχα ποσες ανοιχτες και δεν υπηρχε θεμα

απλα ηθελα να ρωτησω για σιγουρια

για το gps το sygic οντως ειναι πολυ καλο και δεν ειχε προβλημα να με βρει οπως τα αλλα δυο

μου λεει ομως οτι εχω μια βδομαδα

μετα αμα δε πληρωσω τι γινεται;

σταματα να λειτουργει τελειως ή χανονται καποιες δυνατοτητες;

Καποτε ο υπολογιστης επιανε ενα δωματιο και δεν εκανε ουτε το 1/100 που κανουν σημερα τα τηλεφωνα και 200 φορες πιο αργα.

Και;

---

ΜΙUI ειδικα με 1gb ram δεν θα επαιρνα με τιποτα, ειναι πολυ βαρια, απο 2 και πανω θελει.

Αφού δεν θα έπαιρνες ποτέ το redmi 1s, γιατί κάθεσαι και διαβάζεις στο φόρουμ του;

Προφανώς κι εμείς άμα είχαμε 400Ε εύκαιρα δεν θα παίρναμε κινητό των 120Ε...

Καλησπερα παιδια ευχαριστω για τη βοηθεια σας μολις περασα την 3.10. Μια ερωτηση πριν συνεχισω διαβασα οτι τωρα πρεπει να κανω wipe. Αλλα πιο wipe να κανω? Το wipe cashe, το wipe user data η το wipe all data? η να μην κανω τιποτα και να κανω reboot? Edited by ducatileon

Πάνε στην εφαρμογή 'Ασφάλεια' , επέλεξε 'Δικαιώματα' και ενεργοποίησε τα Δικαιώματα Διαχειριστή.

Δεν ξέρω βέβαια κατά πόσο λειτουργεί το link2sd στο τηλέφωνό μας...!

ειμαι ρουτ απο το miui

αλλα να στειλω εφαρμογες στην sd card μεσω app2sd δεν μπορω

αλλος τροπος υπαρχει???????????????????

κουκουρουκου

Καλησπερα παιδια ευχαριστω για τη βοηθεια σας μολις περασα την 3.10. Μια ερωτηση πριν συνεχισω διαβασα οτι τωρα πρεπει να κανω wipe. Αλλα πιο wipe να κανω? Το wipe cashe, το wipe user data η το wipe all data? η να μην κανω τιποτα και να κανω reboot?

Δεν χρειάζονται τα wipes εάν προερχεσαι από προηγούμενη έκδοση. Αυτό ισχύει για τις miui roms. Το wipe cache διαγραφεί την προσωρινή μνήμη της συσκευής. Ουσιαστικά είναι ακίνδυνο και συνίσταται κάποιες φορές για να τρέχουν ομαλά οι εφαρμογές. Το wipe user data είναι η επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων. Χάνεις προγράμματα, κωδικούς κλπ.

Παράδειγμα: Έστησα το κινητό με τα όλα του στην κινεζική multilanguage. Πέρασα από πάνω την ελληνική 3.10 και έκανα reboot. Όλα δούλεψαν ρολόι και δεν έχασα το παραμικρό.

αν δεν μας πείς πόση οθόνη έχεις δεν λέει κάτι αυτό που ανεβάζεις.. πάντως της κοπέλας μου τα πάει πολύ καλά από αυτονομία.. 4 ώρες οθόνης και ήταν στο 20%.. μια χαρά

Ναι ρωτάω πόση ώρα είχες ανοιχτή την οθόνη.. Το λέει αν πατήσεις πάνω στην οθόνη στα στατιστικά της μπαταρίας. Εγώ υπολογίζω ότι είχες περίπου 5 ώρες οθόνης που είναι μια χαρά.. Δεν ξέρω πολλά κινητά που βγάζουν 5 ώρες ανοιχτής οθόνης

Καλησπέρα,

σήμερα έκανα νέα δοκιμή της μπαταρίας να δω πόσο κρατάει και πάλι τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά......κράτησα και τις μετρήσεις για την οθόνη και τα λοιπά στοιχεία, όπου αποδεικνύεται ότι το 5ωρο ανοιχτής οθόνης που αναφέρεις, είναι ευσεβής πόθος και μόνο, με την πραγματική διάρκειά της να είναι μόλις 3ω30λ !!!......:cry: .....ιδού τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Συνολική Διάρκεια Μπαταρίας

http://i34.photobucket.com/albums/d108/topmar/Forum%20Pics/Screenshot_2014-06-12-21-13-02.png

Διάρκεια Οθόνης

http://i34.photobucket.com/albums/d108/topmar/Forum%20Pics/Screenshot_2014-06-12-21-13-10.png

Διάρκεια Κλήσεων

http://i34.photobucket.com/albums/d108/topmar/Forum%20Pics/Screenshot_2014-06-12-21-13-44.png

Διάρκεια Σύνδεσης WiFi

http://i34.photobucket.com/albums/d108/topmar/Forum%20Pics/Screenshot_2014-06-12-21-13-35.png

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η μπαταρία του κινητού δεν κρατάει ούτε 24 ώρες με την νορμάλ (έως μέτρια θα έλεγα) χρήση που του κάνω, χωρίς παιχνίδια και χωρίς να έχω την φωτεινότητα της οθόνης στο 25 - 50% ΜΑΧ!!!!

Πάσχει παιδιά στο θέμα της μπαταρίας, να μην το κουράζουμε άλλο το θέμα..... υπάρχει καμιά άλλη γνήσια Miui μπαταρία με 3000mAh που να διορθώνει το πρόβλημα άραγε?

Edited by topmar

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

Δεν χρειάζονται τα wipes εάν προερχεσαι από προηγούμενη έκδοση. Αυτό ισχύει για τις miui roms. Το wipe cache διαγραφεί την προσωρινή μνήμη της συσκευής. Ουσιαστικά είναι ακίνδυνο και συνίσταται κάποιες φορές για να τρέχουν ομαλά οι εφαρμογές. Το wipe user data είναι η επαναφορά εργοστασιακων ρυθμίσεων. Χάνεις προγράμματα, κωδικούς κλπ.

Παράδειγμα: Έστησα το κινητό με τα όλα του στην κινεζική multilanguage. Πέρασα από πάνω την ελληνική 3.10 και έκανα reboot. Όλα δούλεψαν ρολόι και δεν έχασα το παραμικρό.

Ευχαριστω πολυ φιλε μου! Μια ερωτηση ακομα. Πως ακριβως θα ξανακανω root το κινητο?

Ευχαριστω πολυ φιλε μου! Μια ερωτηση ακομα. Πως ακριβως θα ξανακανω root το κινητο?

Πολυ απλά με το framaroute.

Οι τέσσεροι τροχοί κινούν το σώμα, οι δύο την ψυχή.

Πολυ απλά με το framaroute.

Φιλε μου δεν σου διευκρινησα οτι ημουν root και τωρα μου βγαζει μηνυμα οπου και να μπω οτι ειναι απενεργοποιημενο απο προεπιλογη για εξασφαλιση της ασφαλειας του συστηματος. Αν χρειαστει να την ενεργοποιησετε παρακαλω πηγαινετε στις ρυθμισεις. Σε ποιες ρυθμισεις εννοει?

Από ότι ειπώθηκε σε προηγούμενο post είναι στο υπομενού ασφάλεια.

(σχεδόν) πάντα φιλικά, Αλέξης

Apple iPhone 12 Pro 256GB Gold + Apple iPhone 7 Plus 128GB Gold + Xiaomi Redmi 4X Dual sim Black + Apple Watch Series 3

Από ότι ειπώθηκε σε προηγούμενο post είναι στο υπομενού ασφάλεια.

Μολις το ειδα φιλε μου το εικονιδιο με το σταυρο γιατι εψαχνα τοση ωρα στο εικονιδιο με το κλειδι. Ευχαριστω.

Καλησπέρα,

σήμερα έκανα νέα δοκιμή της μπαταρίας να δω πόσο κρατάει και πάλι τα αποτελέσματα ήταν απογοητευτικά......κράτησα και τις μετρήσεις για την οθόνη και τα λοιπά στοιχεία, όπου αποδεικνύεται ότι το 5ωρο ανοιχτής οθόνης που αναφέρεις, είναι ευσεβής πόθος και μόνο, με την πραγματική διάρκειά της να είναι μόλις 3ω30λ !!!......:cry: .....ιδού τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Συνολική Διάρκεια Μπαταρίας

http://i34.photobucket.com/albums/d108/topmar/th_Screenshot_2014-06-12-21-13-02.png

Διάρκεια Οθόνης

http://i34.photobucket.com/albums/d108/topmar/th_Screenshot_2014-06-12-21-13-10.png

Διάρκεια Κλήσεων

http://i34.photobucket.com/albums/d108/topmar/th_Screenshot_2014-06-12-21-13-44.png

Διάρκεια Σύνδεσης WiFi

http://i34.photobucket.com/albums/d108/topmar/th_Screenshot_2014-06-12-21-13-35.png

Όπως αντιλαμβάνεσαι, η μπαταρία του κινητού δεν κρατάει ούτε 24 ώρες με την νορμάλ (έως μέτρια θα έλεγα) χρήση που του κάνω, χωρίς παιχνίδια και χωρίς να έχω την φωτεινότητα της οθόνης στο 25 - 50% ΜΑΧ!!!!

Πάσχει παιδιά στο θέμα της μπαταρίας, να μην το κουράζουμε άλλο το θέμα..... υπάρχει καμιά άλλη γνήσια Miui μπαταρία με 3000mAh που να διορθώνει το πρόβλημα άραγε?

δεν φαίνονται οι φώτο.

πάντως εμένα για 2η μέρα μου έβγαλε οθόνη πάνω από 5 ώρες δες το χθεσινό post #908.

μήπως παίζει κάτι άλλο...???

Edited by ANTONIS_V

δεν φαίνονται οι φώτο.

πάντως εμένα για 2η μέρα μου έβγαλε οθόνη πάνω από 5 ώρες δες το χθεσινό post #908.

μήπως παίζει κάτι άλλο...???

Μόλις έφτιαξα τα λινκ των φωτογραφιών..... δες τα...

Ποια ΡΟΜ έχεις;

Lenovo S650 - Xiaomi Hongmi Red Rice 1S - Coolpad F1 - Lenovo S660 - Xiaomi Redmi Note - Mlais M52 Note - Landvo S6 - Xiaomi Redmi Note 2 - Lenovo A806 Golden Warrior - Xiaomi Redmi Note 3 - Xiaomi Redmi Note 4 - Xiaomi Redmi Note 5 - Xiaomi Redmi Note 6 Pro - Mi9 Lite - POCO X3 Pro - Poco X5 Pro 5G ......what next?

Μόλις έφτιαξα τα λινκ των φωτογραφιών..... δες τα...

Ποια ΡΟΜ έχεις;

https://xiaomi-miui.gr/community/wsif/index.php/Entry/5874-Stable-24-0-Xiaomi-RedMi-1S-miuiandroid-com/?acd37d2c#files

Αυτή είναι η προηγούμενη έκδοση, 4.5.30 multi με την 3.9 ελληνική μέσα..... αυτήν είχα και εγώ πριν και είχε καλύτερη διάρκεια η μπαταρία....

Τώρα έχω την τελευταία 4.6.6 multi με την 3.10 ελληνική μέσα και η μπαταρία έχει θέμα.... καλύτερα να κρατήσεις αυτή που έχεις και να περιμένεις την επόμενη....

Αυτή είναι η προηγούμενη έκδοση, 4.5.30 multi με την 3.9 ελληνική μέσα..... αυτήν είχα και εγώ πριν και είχε καλύτερη διάρκεια η μπαταρία....

Τώρα έχω την τελευταία 4.6.6 multi με την 3.10 ελληνική μέσα και η μπαταρία έχει θέμα.... καλύτερα να κρατήσεις αυτή που έχεις και να περιμένεις την επόμενη....

μου έκανε αναβάθμιση πριν καναδυό μέρες σε : JHCCNBD24.0.1

Γεια σας, το 1S το εχω προτείνει σε μια φιλη που ειδε το THL μου και θέλει και αυτη κινεζο. βεβαια εγω το προτεινα με κυριο ατου τα ΟΤΑ updates. Με Multilingual out of the box rom θα εχει ΟΤΑ udates? διαβασα καμια 10+σελιδες προσπαθώντας να βρω μονος μου την απαντηση αλλα ματαια. Γιατι πολλοι μονοι σας περνατε τις τελευταιες ΡΟΜ . Ευχαριστω εκ των προτερων. Για ολα τα αλλα του κινητού εχω παρει απαντήσεις μιας κ έριξα μπόλικο διάβασμα.