Jump to content

blogging @ myphone.gr: Το καλύτερο κινητό στην ιστορία των κινητών Final [POLL]

vlachaquito
 Κοινοποίηση

Ποιό είναι το καλύτερο κινητό στην ιστορία των κινητών; Final  

1.199 members have voted

1. 1. Ποιό είναι το καλύτερο κινητό στην ιστορία των κινητών; Final

• Nokia N900
      88
    • Samsung Galaxy S
      59
    • Nokia 6310i
      105
    • HTC HD2
      121
    • Ericsson T28/T68
      72
    • Nokia 3310
      273
    • Apple iPhone
      302
    • Siemens SL45i
      40
    • Nokia 7650
      60
    • Samsung Galaxy Note
      79

Recommended Posts

Αν από αυτό δεν καταλαβαίνουμε κάτι, δεν καταλαβαίνουμε τίποτα.

@ddr2 , αν δεν θυμάσαι, έχω ψηφίσει SE.

Δεν το θυμόμουν, γι αυτό ρώτησα.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

• Απαντήσεις 241
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

είτε θέλουν καποιοι να το κατανοήσουν είτε όχι το iPhone άλλαξε την πορεία των smartphones κι όχι απλά την άλλαξε αλλά την τράβηξε βήματα μπροστά. Εάν θεωρήσουμε πως η Apple έπαψε να καινοτομεί (δεν συμμερίζομαι την άποψη) τότε θα δούμε πως τα βήματα προς τα εμπρός έχουν στματήσει και γίνονται μόνο βελτιώσεις αναμένοντας και πάλι την Apple να οδηγήσει τους κατασκευαστές σε κάτι καινούριο.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι τρολλάρεις με αυτό το ποστ...

Καλά, εδώ κάποιοι θεωρούν ότι και εγώ τρολάρω.

Ποιός είναι ο ορισμός του τρόλ? το να λες την άποψή σου??

Θα διαφωνήσω ποιος ο τίτλος του θέματος; και γιατί η άποψη μου σε τέτοιο θέμα θεωρείται trolling.

Καλά, εδώ κάποιοι θεωρούν ότι και εγώ τρολάρω.

Ποιός είναι ο ορισμός του τρόλ? το να λες την άποψή σου??

Θα διαφωνήσω ποιος ο τίτλος του θέματος; και γιατί η άποψη μου σε τέτοιο θέμα θεωρείται trolling.

Απλά δε γίνεται να λες "τα βήματα προς τα εμπρός έχουν στματήσει και γίνονται μόνο βελτιώσεις αναμένοντας και πάλι την Apple να οδηγήσει τους κατασκευαστές σε κάτι καινούριο". Αν δε το καταλαβαίνεις από μόνος σου δε χωράει εξήγησης. Εγώ το θεωρώ ψέμα στην ουσία και αφορμή για άλλους να πάνε στα άλλα άκρα.

Η προσφορά του πρώτου iphone στην εξέλιξη της κινητής είναι γεγονός, αλλά είναι μετρήσιμη. Η δύναμη του marketing της apple κατάφερε να την ωθήσει στο άπειρο αλλά δυστυχώς δεν ισχύει.

Απλά δε γίνεται να λες "τα βήματα προς τα εμπρός έχουν στματήσει και γίνονται μόνο βελτιώσεις αναμένοντας και πάλι την Apple να οδηγήσει τους κατασκευαστές σε κάτι καινούριο". Αν δε το καταλαβαίνεις από μόνος σου δε χωράει εξήγησης. Εγώ το θεωρώ ψέμα στην ουσία και αφορμή για άλλους να πάνε στα άλλα άκρα.

Η προσφορά του πρώτου iphone στην εξέλιξη της κινητής είναι γεγονός, αλλά είναι μετρήσιμη. Η δύναμη του marketing της apple κατάφερε να την ωθήσει στο άπειρο αλλά δυστυχώς δεν ισχύει.

Όντως είναι ακραίο, αλλά ήθελα να δείξω μέσω της υπερβολής πως η Apple είναι αυτή που οδήγησε την mobile τεχνολογία στο επίπεδο που είναι σήμερα, προσωπική πάντα άποψη!

Aκούγονται υπερβολές εκατέρωθεν. Τόσο από την πλευρά της Apple που θεωρούν τα επιτεύγματά της ως το σημείο καμπής στην ιστορία και εξέλιξη αυτού και των υπόλοιπων παραλλήλων συμπάντων, όσο και από τους υπόλοιπους που θεωρούν τα ίδια επιτεύγματα μικρότερα και από μήκος Planck.

Aς δούμε πως έχουν τα πράγματα.

1. Η Apple δεν καινοτόμησε. Όλες οι τεχνολογίες που συντέλεσαν στην επιτυχία του iPhone, προϋπήρχαν και ένα σημαντικό ποσοστό από αυτές ήταν ήδη σε στάδιο υψηλής ωριμότητας. Ακόμα και οι propriety αλγόριθμοι και η στοίβα λειτουργιών που καθορίζουν το iPhone OS (το σημερινό iOS), βασίζονται σε ερευνητικά πονήματα από οργανισμούς και ιδιώτες, οι οποίοι και φυσικά μνημονεύονται στα patent applications. Σαφώς και υπάρχουν κάποια features τα οποία είναι 100% IP της Αpple, αλλά αυτά δεν αφορούν μείζονα συστήματα και λειτουργίες.

2. Η Apple καινοτόμησε. Μπορεί στον τομέα της τεχνολογίας να μην πρόσφερε κάτι επαναστατικό, δεν συνέβη το ίδιο στον τομέα της ανάπτυξης προϊόντος. Αυτό που έκανε η Apple είναι ότι δημιούργησε disruption στην αγορά mobile συσκευών. Έσπασε το καλούπι του τι θεωρούσε ο Τεχνολογικός Κόσμος την τότε εποχή ως smartphone και επαναπροσδιόρισε (προς το βέλτιστον) την εν λόγω κατηγορία. Έθεσε πρωταρχικό στόχο την εμπειρία χρήσης και τη δυνατότητα μαζικής διείσδυσης στο αγοραστικό κοινό. Έτσι χωρίς να διαθέτει στα χέρια της την αιχμή της τότε τεχνολογίας, μπόρεσε και έκανε ριζοσπαστικές αλλαγές στο mobile οικοσύστημα. Όλα τα χαρακτηριστικά πρέπει να εμπίπτουν στο καλούπι του mobile συστήματος, αποκόπτοντας τις εξαρτήσεις με το παραδοσιακό μοντέλο που βασιζόταν στο desktop computing. Oι συσκευές θα πρέπει να λειτουργούν ως δίαυλος στο οικοσύστημα και τίποτα παραπάνω, καθώς όλα γίνονται με γνώμονα αυτό, από το OS, το app driven μοντέλο, τη διεπαφή με άλλες συσκευές εντός και εκτός οικοσυστήματος κτλ. Έτσι με μεθοδικότητα, δημιούργησε ένα εύληπτο και εύκολα διαχειρίσιμο προϊόν, το οποίο χαρακτηρίζεται από σχεδόν παθολογική εμμονή στη λεπτομέρεια, έμφαση στο σχεδιασμό, τα υλικά, τη συναρμογή και τον ποιοτικό έλεγχο και το κυριότερο, τη δημιουργία μιας διακριτής ταυτότητας η οποία δεν θα μπορεί σε καμία περίπτωση να ταυτιστεί με άλλην.

3. Οι υπόλοιποι κατασκευαστές πιάστηκαν στον ύπνο. Κάποιοι όντως γιατί ήταν κοιμισμένοι και δεν έβλεπαν πέραν του στενού ορίζοντα που οι ίδιοι έθεταν και άλλοι οι οποίοι αν και είχαν τους πόρους και τις δυνατότητες να διευρύνουν τον ορίζοντα αυτόν, επέλεξαν να αδρανήσουν. Η μόνη δικαιολογία που μπορεί να σταθεί είναι ότι η διατήρηση μιας σειράς προϊόντων με ικανοποιητικές πωλήσεις και η έλλειψη σοβαρού ανταγωνισμού, είναι όντως τάσεις που ευνοούν την επανάπαυση και την αδράνεια. Η Apple δεν είχε τίποτα από τα παραπάνω, ξεκίνησε από το μηδέν και έπρεπε να διαφοροποιηθεί δραστικά από τους τελευταίους. Σε μια από τις σπάνιες φορές που το ένστικτο πωλήσεων και marketing όντως έπρεπε να επικρατήσει της λογικής που επικρατούσε στον αμιγώς τεχνολογικό κόσμο του mobile οικοσυστήματος, η επιμονή/εμμονή του Jobs να δημιουργήσει Οικοσύστημα/προϊόν αντί για σκέτο προϊόν, είναι αυτή που έφερε τα πράγματα στο σημερινό επίπεδο.

Edited by gnt
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Αυτό είναι το παρελθόν, πιστεύω θα ενδιέφερε και η αποψη σου για το μέλλον, τι πιστεύεις πως έχουμε να περιμένουμε από την Apple στην επερχόμενη συσκευή αλλά και τις υπόλοιπες iOS συσκευές;

Η Αpple είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα. Ιστορικά δεν υπήρξε ομάδα ή οργανισμός, σε όλος το εύρος του ριζοσπαστισμού, που να διατήρησε τη δυναμική και τη διαφορετικότητα στον ίδιο βαθμό συναρτήσει χρόνου. Αν και είναι νωρίς ακόμα για να βγει σαφές πόρισμα, η Apple δείχνει σιγά σιγά ότι χάνει τη δυναμική της, αυτήν που τη διαφοροποίησε και τη γιγάντωσε, λειτουργώντας όλο και περισσότερο με τους ρυθμούς που χαρακτηρίζουν/χαρακτήριζαν τις εταιρείες που η ίδια δεν ήθελε να μοιάσει και περιγράφω στην τρίτη παράγραφο στο προηγούμενο μηνυμά μου. Πλέον δείχνει σημεία νωθρότητας, επανάπαυσης και αδυναμίας να θέσει η ίδια τις κατευθύνσεις που θα πάρει ο τομέας δραστηριοποίησης της.

Όπως έγραψα παραπάνω, είναι ακόμα νωρίς να κρίνουμε το αν η Apple έχει όντως απωλέσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Σε κάθε περίπτωση, η συνεχής καινοτομία και ριζοσπαστισμός δεν είναι βιώσιμη κατάσταση. Πάλι η ιστορία μας δείχνει ότι όσοι πίεζαν συνεχώς τα όρια και δεν επαναπαύονταν ποτέ, είχαν σχετικά χαμηλό προσδόκιμο επιβίωσης. Στον Τεχνολογικό Κόσμο είναι πάμπολα τα παραδείγματα εταιρειών με καινοτομικές ιδέες όπου εξαφανίστηκαν διότι δεν φρόντισαν να μετριάσουν τον ενθουσιασμό τους και να συγκεντρωθούν στη δημιουργία υποδομών υποστήριξης.

Αυτό είναι λοιπόν το κρίσιμο ερώτημα: Η Αpple βρίσκεται όντως σε μια περίοδο στρατηγικής περισυλλογής και προετοιμασίας για τις νέες απαιτήσεις της αγοράς, όποτε και αν αυτές εμφανιστούν ή μήπως η αλματώδης ανάπτυξη και οι back to back επιτυχίες την οδήγησαν στο να απωλέσει τον αυθορμητισμό, τη δημιουργικότητα και την εκρηκτικότητα που χαρακτήριζε την πρόσφατη ιστορία της και να υποστεί μεταστροφή προς το συντηρητισμό, τη νωχελική αλλά βιώσιμη ανάπτυξη (όχι στον οικονομικό τομέα) και τη δυστοκία όσον αφορά την προαγωγή της καινοτομίας.

Κρίνοντας από τη συνολική ιστορία της Apple αλλά και παρακολουθώντας τα τεκταινόμενα τόσο στον Τεχνολογικό κόσμο, όσο και γενικότερα τις συσχετίσεις ισχύος και την παραγωγή καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο, τείνω προς το δεύτερο.

http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

@gnt Συμφωνώ απολύτως και τα γράφω συνέχεια.

Η Apple έχει επιβραδύνει τους ρυθμούς της. Δεν έχει σταματήσει να καινοτομεί. Ώσπου να υλοποιήσει κάτι νέο, οι άλλοι το έχουν ήδη στην αγορά.

Και μην μου πείτε ότι ο 64αρης επεξεργαστής είναι καινοτομία.

Θεωρώ πολυ πιο σημαντικό το touch id που όταν το χρησιμοποιήσει κάποιος με τις δυνατότητες που του δίνει το Cydia, γίνεται εργαλείο πραγματικής ασφάλειας περιεχομένου αλλά και της ίδιας της συσκευής. Αρκεί να πω οτι για να κλείσει το iPhone μου η να ενεργοποιηθούν data και wifi χρειάζεται το δάχτυλο μου.

Το ίδιο και για να ανοίξουν συγκεκριμένες εφαρμογές.

Όμως η Apple το έδωσε κουτσουρεμενο γιατί το ψειριζει η γιατί θέλει να έχει κάτι καινούργιο να δώσει με το επόμενο ios.

Με το ISmartWach ακόμα χειρότερα. Όταν θα το βγάλει οι άλλοι θα έχουν φτάσει στην τρίτη γενιά και οι fan θα έχουν μονο να λένε ότι το δικό τους έχει μηλαρακι.

Αν το iHealth δεν δίνει τρομερά ξεχωριστή εμπειρία και αποτελεσματικότητα, δεν θα έχουμε τίποτα άλλο εκτός από την κυκλοφορία συσκευών με μεγαλύτερη οθόνη και ακόμα καλύτερα υλικά. Τίποτα καινούργιο εκτός από ένα ακόμα πιο προσεγμένο προϊόν.

Η όλη υπόθεση της δημιουργίας του iPhone στηρίχθηκε στις προσδοκίες ενός κορυφαίου και ταλαντούχου εμπόρου με σκοπό να χρησιμοποιηθεί για να πουλά -εκείνη την εποχή τουλάχιστον- την μουσική του itunes σε μεγαλύτερο κοινό απ ότι αυτό των iPod. Στην πορεία ήλθαν και τα υπόλοιπα.

Όμως όλα είναι χτισμένα με αντικειμενικό στόχο την πώληση υπηρεσιών και όχι το τι χρειάζεται ο καταναλωτής.

Και η Google το ίδιο έκανε. Η διαφορά είναι ότι αυτή τα έπαιρνε από αλλού και όχι από τους χρήστες.

Η άποψη μου είναι ότι επωφελήθηκε το κοινό και από τους δύο. Έμμεσα και άμεσα.

Edited by Te_salat
Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Νομίζω έχουμε νικητή και σας παρουσιάζω ένα εκπρόσωπό που έχω στην κατοχή μου, πόσοι από εσάς κατέχουν τη συσκευή; παρακαλώ ανεβάστε μία photo. Ισχύει για τις συσκευές της νικήτριας τριάδος! (iPhone 2G, Nokia 3310, HTC HD2).

http://www.myphone.gr/forum/attachment.php?attachmentid=45215&stc=1&d=1400348167

To μεγαλυτερο + του 33, ηταν οι προσοψεις του. Σε αυτες, που ηταν παρα πολλες και με παρα πολλα σχεδια, οφειλεται η επιτυχια του.:yinyang:

http://farm6.staticflickr.com/5174/5456648226_9b9427ce48_z.jpg

To μεγαλυτερο + του 33, ηταν οι προσοψεις του. Σε αυτες, που ηταν παρα πολλες και με παρα πολλα σχεδια, οφειλεται η επιτυχια του.:yinyang:

Και οχι μονο. Τα εικονομηνύματα, οι ηχοι κλησεις που πηγαιναν και ερχονταν εκεινη την εποχη. Ηταν εφηβικη συσκευη chatting.

[sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078

Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική

Δεν είχε όμως την ποιοτητα του 3210. Θυμάμαι όταν κυκλοφόρησε το 3310 οι περισσότεροι έλεγαν δείχνει πολύ ψεύτικο.

Εγώ ήμουν ένας απ αυτούς και πήγα στο 7110 με δεύτερο το 5210 γιατί τότε έκανα σκι το χειμώνα και ψάρεμα το καλοκαίρι.

Φιλικά, Κώστας [/b] [ HTC U11, iPad mini 4, iPhone 6, Galaxy S7 Edge, Xiaomi A1, Nexus 5X ,

Δεν είχε όμως την ποιοτητα του 3210. Θυμάμαι όταν κυκλοφόρησε το 3310 οι περισσότεροι έλεγαν δείχνει πολύ ψεύτικο.

Εγώ ήμουν ένας απ αυτούς και πήγα στο 7110 με δεύτερο το 5210 γιατί τότε έκανα σκι το χειμώνα και ψάρεμα το καλοκαίρι.

Είχε και προβληματάκια στο λογισμικό του...

Γενικά, ήταν η εποχή που τα νόκια είχαν αρχίσει να έχουν αρκετά bugs (7110, 6210,3310 όλα είχαν διάφορα κουλά bugs που με απομάκρυναν από την εταιρία για πολλά χρόνια.)

Είχε και προβληματάκια στο λογισμικό του...

Γενικά, ήταν η εποχή που τα νόκια είχαν αρχίσει να έχουν αρκετά bugs (7110, 6210,3310 όλα είχαν διάφορα κουλά bugs που με απομάκρυναν από την εταιρία για πολλά χρόνια.)

Δεν είχα κανένα πρόβλημα και μιλάμε ότι έμπαινα στις υποτυπώδεις σελίδες του ίντερνετ εκείνης της εποχής. Ούτε στο συρτάρι του 7110 είχα πρόβλημα στα 3 χρονια που έμεινε στην οικογένεια.

Το λάθος μου ήταν ότι τότε έδινα τις παλιές συσκευές σε μέλη της οικογένειας. Τις περισσότερες φορές τις έχαναν, διαφορετικά θα είχα πολλές αυτή την στιγμή.

Δεν είχα κανένα πρόβλημα και μιλάμε ότι έμπαινα στις υποτυπώδεις σελίδες του ίντερνετ εκείνης της εποχής. Ούτε στο συρτάρι του 7110 είχα πρόβλημα στα 3 χρονια που έμεινε στην οικογένεια.

Το λάθος μου ήταν ότι τότε έδινα τις παλιές συσκευές σε μέλη της οικογένειας. Τις περισσότερες φορές τις έχαναν, διαφορετικά θα είχα πολλές αυτή την στιγμή.

Εγώ είχα βρεί πολλά bugs, ειδικά στο 7110. :p

Μετά το 6210 που μου έβγαλε και πρόβλημα στην πλακέτα, έφυγα για siemens (s45, s55), μετά SE , μετά motorola, samsung και ξαναγύρισα στη νόκια με το Ε51 το 2007. Μετά κόλλησα (Ε51, Ε71, Ε72, Ε5, Ε6 ) :lol::lol: