-
Δημοσιεύσεις
5.531 -
Εγγραφή
-
Days Won
3 -
Αξιολογήσεις
0%
Content Type
Προφιλ
Περιοχές Συζητήσεων
Κατάστημα
Αγγελίες
Calendar
Everything posted by minast
-
Μόλις επιβεβαίωσα διαβάζοντας ξανά την ανακοίνωση της Cosmote για τις αλλαγές των extra SIM από 21/11 ότι το όριο δεδομένων γίνεται 40GB.
-
Με τη σημείωση ότι έχω πετύχει περιπτώσεις σε Cosmote και Nova που έχουν τον όρο αλλά δεν τον έχουν ενεργοποιήσει. Η Vodafone είναι πολύ πιο "επιμελής".
-
Το καταναλώνει όλο ο τυφλός ποδηλάτης 😉
-
Και η σελίδα 20GB λέει, αλλά έχω δει και αλλού να αναφέρονται 40GB: https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/extra-sim.html
-
Το link που παρέθεσα είναι ο χάρτης ευρυζωνικότητας και μητρώο δικτύων, και είναι σχετικά επίκαιρο για να έχει κάποιος εικόνα κάλυψης οπτικών ινών. Απλά χθες ενεργοποιήθηκε το gigabit voucher και το ΧΕΜΔ έχει γονατίσει.
-
Εντάξει, μην γινόμαστε υπερβολικοί... Πέρα από το ότι έχουν βγει διάφορες ανακοινώσεις για τις πόλεις που γίνονται εγκαταστάσεις, οι εγκατεστημένες ίνες είναι αποτυπωμένες στο: https://broadband-assist.gov.gr/
-
Η ΔΕΗ ήδη πλησιάζει στον αριθμό ινών της Nova - στο τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν ~100.000 διαφορά και λογικά εντός του 2025 θα την προσπεράσει. Παρ' όλα αυτά, είναι πολύ σημαντικό να αρχίσει να δίνει υπηρεσία. Δεν είναι πολύ πρακτικό να έχεις 1.000.000 ίνες και να μην δουλεύει καμία. Από αυτή την άποψη, η Nova έκανε εξαιρετική κίνηση με τις χαμηλές τιμές στο ιδιόκτητο δίκτυο, γιατί απέκτησε κρίσιμη μάζα χρηστών και αύξησε γρήγορα το ποσοστό αξιοποίησης.
-
Η υπόγεια δεν είναι κλάσεις ανώτερη, και η εναέρια δεν είναι τόσο ευπαθής. Όλος ο εξοπλισμός που χρησιμοποιείται είναι πιστοποιημένος για τέτοια χρήση και σημαντικά πιο ανθεκτικός σε τάνυση και κραδασμούς από τον αντίστοιχο υπόγειο. Επίσης δεν θα την κόψει κατά λάθος ο επόμενος που θα σκάψει στον δρόμο 😉. Κάθε μέθοδος έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Βασικά πλεονεκτήματα της εναέριας είναι ότι δεν απαιτούνται άδειες για σκαψίματα, δεν χαλάει την άσφαλτο, και ολοκληρώνεται και ταχύτερα. Βασικό μειονέκτημα (για εμένα) ότι είναι αντιαισθητική.
-
Ναι, ρίξε μια ματιά και εδώ: https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/multisim_new.html
-
Μάλλον θα δίνει και λιανική. Μάλιστα ακούγεται ότι έχει ζητήσει τηλεφωνική διασύνδεση με τους υπάρχοντες παρόχους, οπότε θα γίνει πλήρης πάροχος τηλεπικοινωνιών. Μπορεί να δώσει και κινητή ως MVNO. Βέβαια ακόμη δεν έχει μεταφερθεί ένα bit δεδομένων 😉.
-
Με την Twin SIM δεν γίνεται σίγουρα. Μπορείς να το κάνεις με Multi SIM, αλλά θα έχεις επιπλέον μηνιαίο πάγιο.
-
Η ΔΕΗ μπορεί να μην έχει ακόμα ούτε έναν συνδρομητή, αλλά έχει με διαφορά τον μεγαλύτερο ρυθμό εγκατάστασης νέων ινών στην χώρα. Ένας από τους λόγους της ταχύτητας, είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος των ινών της αναρτάται στις κολώνες διανομής ρεύματος του ΔΕΔΔΗΕ. Έχει και υπόγεια υποδομή, αλλά σε πολύ λιγότερο μήκος από την εναέρια. Είναι δε σχεδόν βέβαιο ότι οι ανακοινώσεις για πενταπλασιασμό του upload και νέων πακέτων μεγαλύτερων από 1Gbps κοιτάνε λοξά προς την ΔΕΗ... Περισσότερα και εδώ: https://myphone.gr/forum/topic/203051/
-
Εάν θέλουμε να το αποδώσουμε σε κάποιον, πιο πολύ λόγω ΔΕΗ έγινε 😉 Πάντως εν γένει έπρεπε να τα βρουν όλοι όσοι δίνουν και παίρνουν χονδρική μεταξύ τους, οπότε μια χαρά είμαστε και με το 50% από τους τρεις μεγάλους.
-
Το υπογράφεις, αλλά στην πράξη για τις λίγες ώρες από τη στιγμή που θα ενημερωθεί ο παλιός πάροχος και πριν γίνουν τεχνικές ενέργειες από τον νέο πάροχο, μπορείς να υπαναχωρήσεις χωρίς να διεκδικήσουν τέλη πρόωρης διακοπής (σε συμβόλαιο) και χωρίς να χρειάζεται να κάνεις νέα φορητότητα για να γυρίσεις στον παλιό πάροχο. Εξάλλου, και στην περίπτωση των 14 ημερών, η αίτηση ξεκινάει να "τρέχει" μετά την εκπνοή τους, και μόνο τότε ενημερώνεται ο παλιός πάροχος.
-
Ισχύει αυτό που περιέγραψε. Η διαφορά της άμεσης φορητότητας με αυτή που διατηρείς το δικαίωμα υπαναχώρησης σύμβασης από απόσταση εντός 14 ημερών, είναι πότε ξεκινάει η διαδικασία που περιέγραψε. Εάν δεν ζητήσεις άμεση φορητότητα, για 14 μέρες μένει "στο συρτάρι" η αίτηση, και αμέσως μετά οι δύο περιπτώσεις είναι πανομοιότυπες. Το παράθυρο υπαναχώρησης είναι μέχρι να γίνουν τεχνικές ενέργειες από τον πάροχο προς τον οποίο γίνεται η φορητότητα.
-
Όπως ισχύει για τα περισσότερα σουπερμάρκετ, μπορείς να δεις τη σελίδα τους: https://www.lidl-hellas.gr/ Έχει τρέχουσες και μελλοντικές προσφορές, και ειδική κατηγορία για το plus.
-
Εάν δεν μπορείς να τα μεταφέρεις με αυτό: https://www.cosmote.gr/cs/cosmote/gr/ipiresia-easy-transfer.html Μπορείς να κάνεις καμιά δωρεά, πχ στο Χαμόγελο του Παιδιού.
-
Εάν λέγοντας "κουτσουρεμένο" κοιτάς προς συμμετρικό, οι συστημικοί πάροχοι δεν θα το κάνουν ποτέ στις οικιακές συνδέσεις, γιατί με τόσο μεγάλη διαφορά τιμής θα κανιβαλίσουν άγρια τις εταιρικές/μισθωμένες. Πάντως ακόμα και το 50% είναι μεγάλη ανάσα! Από την άλλη, μικρότεροι πάροχοι όπως η Inalan χάνουν μέρος του συγκριτικού τους πλεονεκτήματος, αλλά μπορούν ακόμα να χτυπήσουν στην τιμή. Θα δούμε και τι θα γίνει με το voucher, που για την ώρα φαίνεται να μην είναι επιλέξιμοι (αφού ακόμα δεν δίνουν χονδρική σε άλλους παρόχους).
-
Το συγκεκριμένο είναι για τεχνικούς λόγους. Εάν ένας πάροχος (πχ ο ΟΤΕ) αλλάξει τα OLT του να δίνουν συνολικά 50% upload, θα γίνει και για τις γραμμές των άλλων που εξυπηρετεί. Αντίθετα, εάν θέλει να το κάνει σε περιοχή που το OLT είναι άλλου (πχ της Nova) θα πρέπει η Nova να το κάνει για τους δικούς του πελάτες - δεν θα το κάνει για τους δικούς της; Είναι και ο λόγος που η έγκριση με την ενεργοποίηση είχαν και αρκετό διάστημα μεταξύ τους, ώστε να προλάβουν να ετοιμαστούν τεχνικά οι πάροχοι. Πάντως είναι πολύ καλό που αξιοποιείται και στην πράξη ένα τεχνικό (και συγκριτικό) πλεονέκτημα του FTTH. Πλέον όλοι δίνουν τα ίδια παντού, γιατί είναι και απαίτηση του Gigabit voucher, για το οποίο μόλις υπογράφηκε η ΚΥΑ. Απλά η Nova συνεχίζει να δίνει καλύτερες εκπτώσεις στη δική της υποδομή. Υποψιάζομαι βέβαια ότι μόλις κυκλοφορήσει το voucher οι καλές εκπτώσεις θα ελαττωθούν...
-
Το μποτάκι δεν αισθάνεται τίποτα, ό,τι και να του πεις 😉
-
Και το LTE στην αρχή opt-in ήταν, χρειάστηκε κάμποσο χρόνο επικαιροποίησης συσκευών από τους συνδρομητές και βελτίωσης συμβατότητας από τους παρόχους για να μπορούμε να πούμε ότι έχουν όλοι...
-
Οι πιστωτικές έχουν καλύτερες επιστροφές από τις χρεωστικές. Εάν πρόκειται να την χρησιμοποιείς για αγορές και άτοκες δόσεις, πιθανότατα θα εξοικονομήσεις τα 12€ που θα σου ζητήσουν. Προφανώς θα πρέπει να φροντίζεις να μην αφήνεις υπόλοιπο να τοκίζεται.
-
Oι προσφορές με Lidl Plus είναι δεδομένες, και συνήθως έχουν και δική τους κατηγορία στο φυλλάδιο. Εάν τις αξιοποιείς, κερδίζεις. Στο κατάστημα τα ταμπελάκια με τις τιμές είναι δίχρωμα (άσπρο κανονική τιμή, κόκκινο με Plus). Ένα μικρό ακόμα πλεονέκτημα (?) είναι οι ψηφιακές αποδείξεις. Ως "κράχτες" έχω δει εργαλεία κλπ ακριβά προϊόντα που έχουν σημαντική επιπλέον έκπτωση με Plus.
-
Όπως είπε και ο Νίκος, δεν υποστηρίζει ανέπαφη ανάληψη με NFC. Όμως νομίζω είναι σημαντικό να επισημανθεί ξανά ότι η ανάληψη με πιστωτική τοκίζεται ανά μέρα από την στιγμή της ανάληψης με επιτόκιο της τάξης του 20% (ετήσιο).
-
Αυτά είναι τα BEP τους. Η κουλούρα είναι αναμονή για να πάει στον κοντινό στύλο. Η όδευση γίνεται σε στύλους ΔΕΔΔΗΕ 60cm κάτω από το χαμηλότερο καλώδιο ρεύματος.