Jump to content

ZTE V5 (Red Bull)

athanaso77
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 2,2χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Εγω την δοκιμασα για κανα 10 λεπτο με wipe βέβαια καλη μου φάνηκε ελαφριά όλα οκ... Αλλα από τη στιγμή που δεν μπορώ να βάλω την τελευταία έκδοση της nubia camera ξαναγυρισα στην stock...

Βοήθεια παίδες.

Έχω το 2/8 από vickmall κανένα 3ήμηνο με την cm11 (πατάει πάνω στην 1.13 αν δεν κάνω λάθος). Όλα καλά μέχρι πριν από 3 ημέρες. Τώρα η μπαταρία κρατάει ελάχιστα.

Εξηγούμε: από φουλ φόρτιση που το αφήνω το βράδυ το πρωί έχει πέσει γύρω στο 55%. Και σχεδόν χωρίς καθόλου χρήση φτάνει δεν φτάνει μέχρι το απόγευμα. το μόνο που παίζει στο background είναι το ξυπνητήρι.

To Watchdog Task Manager Lite δεν δείχνει κάτι να τραβάει πόρους.

Πάμε για μπαταρία; Να στείλω μήνυμα στο vickmall; Παίζει να αλλάξει κάτι με αλλαγή rom;

Τα φώτα σας please.

Λοιπον ερώτηση. Ποιον launcher έχετε βολευτεί με την lollipop? ποιος "καθεται" καλύτερα με την lollipop? ο default είναι για τα πανηγήρια.. σε κάθε ρεσταρτ χάνει τους φακέλους που έχω φτιάξει και ο nova launcher σε κάθε ρεσταρτ χάνει τα settings ότι είναι default, χάνει τα widgets του και δεν έχει ειδοποιήσεις για κλήσεις/sms (εκτος και αν εχεις την pro έκδοση).

Διαβάζοντας κάτι τέτοια προβλήματα, θα ήθελα να ρωτήσω αν η CM11 είναι σταθερότερη ή όχι.

Καλημέρα,

Έχει κανείς χρησιμοποιήσει το Flash Tool για να περάσει rom στο κινητό? Μου το πρότεινε το vickmall για να περάσω κάποια rom, για να δω αν έτσι λύνεται το πρόβλημα που έχω με το ηχείο που σταμάτησε να δουλεύει 7 μέρες μετά την παραλαβή. Δοκίμασα και reset to factory settings αλλά πάλι δεν δούλεψε.

Το flash tool πρέπει να είναι το παρακάτω. Προβληματίζομαι λίγο γιατί λέει "created by MediaTek Inc" ενώ το κινητό έχει Snapdragon...

http://androidxda.com/smart-phone-flash-tool

http://androidxda.com/flash-stock-rom-using-smart-phone-flash-tool

Προσωπικά θα γυρίσω σε στοκ ρομ. η στοκ καμερα, κατι ψιλοεφαρμογές κ ψιλολεπτομεριες, με έκαναν να θελω να γυρισω στην στοκ. δυστυχως δεν εκανα σωστό backup και δεν μου το αναγνωριζει και πρέπει να τα περασω ολα απο την αρχή... κατα τα άλλα αν διορθωσει ψιλοπροβληματάκια, θα ειναι σουπερ! αυτό που με προβλημάτισε ήταν ότι με τις ίδιες εφαρμογές, το stock rom ήταν κομπλέ, ενώ η cm12.1 μου έκανε κολπακια με πρόβλημα χώρου..

Ευτυχώς διάβασα το μήνυμά σου. :) Όπως ανέφερα μερικά post πριν, θα έχω ένα 4Gb/1Gb στα χέρια μου για φίλο που είναι σε άλλη πόλη. Με γνώμονα το να είναι όσο πιο απροβλημάτιστο γίνεται και με πλήρη ελληνικό περιβάλλον, τι προτείνεις; Βλέπω ότι αναφέρεις στοκ ρομ, ποιά; Αν έχει ελληνικά μήπως να την προτιμούσα; Αν όχι η άλλη "επιλογή" ποια είναι, cm11;

Δεν το χρειάζεσαι μπορείς να περάσεις την τελευταία rom 1.17 εσυ πια rom φοράς ?

Φοράω την Mulltilang που βάζει το vickmall (ZTE V9180_CNCommon_V11.13) και τώρα μου πρότειναν από vickmall να δοκιμάσω αυτήν (V9180_4.4_update_H117) που λογικά είναι stock rom (πιθανώς είναι αυτή που αναφέρεις εσύ).

Δοκιμές με custom rom δεν έκανα γιατί το πρόβλημα είναι μάλλον hardware και δεν θέλω να βάλω κάτι άλλο μην μου ακυρώσουν την εγγύηση.

Edit: ΠΡΟΣΟΧΗ

Η rom που μου πρότειναν παραπάνω από το vickmall δεν έχει ελληνικά ούτε Google apps (playstore etc), και έχει αρκετά κινέζικα. Συνεπώς μην την επιλέξετε εκτός αν θέλετε να κάνετε δοκιμή. Ενημερωτικά, βελτιώνει πολύ το θέμα που είχα με το touch sensitivity, όχι όμως και το πρόβλημα του ηχείου (hardware?), οπότε το τηλέφωνο ετοιμάζεται για το ταξίδι επιστροφής..

Edited by batatoudis

Ευτυχώς διάβασα το μήνυμά σου. :) Όπως ανέφερα μερικά post πριν, θα έχω ένα 4Gb/1Gb στα χέρια μου για φίλο που είναι σε άλλη πόλη. Με γνώμονα το να είναι όσο πιο απροβλημάτιστο γίνεται και με πλήρη ελληνικό περιβάλλον, τι προτείνεις; Βλέπω ότι αναφέρεις στοκ ρομ, ποιά; Αν έχει ελληνικά μήπως να την προτιμούσα; Αν όχι η άλλη "επιλογή" ποια είναι, cm11;

Τα προβληματα που έχω είναι αμελητέα στην cm12.1. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο default launcher είναι προβληματικός και θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις άλλον.

Απο κει και περα το μονο ουσιαστικό πρόβλημα που έχω βρει, είναι στο boot του κινητού, δεν μου κρατάει την ρύθμιση για το ποιον launcher να έχει σαν default. το επιλεγεις και πατάς "ΠΑΝΤΑ" και είσαι κομπλέ μέχρι την επόμενη επανεκκίνηση. Α! επισης θα πρέπει να εχεις υποψιν σου ότι θέλει και τα widgets απ την αρχή ρύθμιση.

Αυτά τα προβλήματα μου τα έχει βγάλει υποψιν με τον nova launcher. Mε άλλον ίσως να μην τα παρουσιάσει! κατά τα άλλα θα πρότεινα cm12.1 αντί για cm11. Μου άρεσε καλύτερα, άσχετα με τα μικροπροβληματάκια που μου έβγαλε. και είναι πλήρως λειτουργική και με καλη αυτονομία.

Απο κει και περα το μονο ουσιαστικό πρόβλημα που έχω βρει, είναι στο boot του κινητού, δεν μου κρατάει την ρύθμιση για το ποιον launcher να έχει σαν default. το επιλεγεις και πατάς "ΠΑΝΤΑ" και είσαι κομπλέ μέχρι την επόμενη επανεκκίνηση. Α! επισης θα πρέπει να εχεις υποψιν σου ότι θέλει και τα widgets απ την αρχή ρύθμιση.

Μου θυμίζει το ανέκδοτο με την καμήλα :D

Το κακό είναι ότι είναι αρκετά σοβαρό για να το αποφύγω... Αν "αποκλειστεί" για αυτούς τους λόγους, τι θα σύστηνες; 11 ή κάποια στοκ και ποιά;

Με την μέχρι τώρα εμπειρία μου από CM σε διάφορα κινητά, ναι μεν σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ταμάμ, αλλά κατά κανόνα δεν ήταν τόσο καλές όσο οι πειραγμένες στοκ, οι οποίες είχαν καλύτερη λειτουργία, καλύτερη μπαταρία κτλ...

Αυτά τα προβλήματα μου τα έχει βγάλει υποψιν με τον nova launcher. Mε άλλον ίσως να μην τα παρουσιάσει! κατά τα άλλα θα πρότεινα cm12.1 αντί για cm11. Μου άρεσε καλύτερα, άσχετα με τα μικροπροβληματάκια που μου έβγαλε. και είναι πλήρως λειτουργική και με καλη αυτονομία.

το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που είδα εγώ ότι δεν δίνει την επιλογή για usb mas storage Αν δεν σου κραταει τον default launcher κανε delete τον trebucket λογικα μετα θα ειναι κομπλε !!

το μόνο ουσιαστικό πρόβλημα που είδα εγώ ότι δεν δίνει την επιλογή για usb mas storage Αν δεν σου κραταει τον default launcher κανε delete τον trebucket λογικα μετα θα ειναι κομπλε !!
εννοεις για otg? γιατι αν λες αυτό, μια χαρά το έχει. αν λες για όταν συνδέεις το κινητό στον υπολογιστή, δεν το χρειάζεται. το αναγνωρίζει αυτόματα και διαβαζει της εσωτερική και εξωτερική μνημη κανονικότατα.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Μου θυμίζει το ανέκδοτο με την καμήλα :D

Το κακό είναι ότι είναι αρκετά σοβαρό για να το αποφύγω... Αν "αποκλειστεί" για αυτούς τους λόγους, τι θα σύστηνες; 11 ή κάποια στοκ και ποιά;

Με την μέχρι τώρα εμπειρία μου από CM σε διάφορα κινητά, ναι μεν σε αρκετές περιπτώσεις ήταν ταμάμ, αλλά κατά κανόνα δεν ήταν τόσο καλές όσο οι πειραγμένες στοκ, οι οποίες είχαν καλύτερη λειτουργία, καλύτερη μπαταρία κτλ...

Kοιτα.. αφού θες ελληνικά τότε μονόδρομος είναι η cm11. δεν υπάρχει σωστά μεταφρασμένη stock rom. και όσες είναι μισομεταφρασμένες, είναι παλιές και μεσ' τα bugs. AN τελικα αποφασισεις ότι δεν σε νοιαζουν τα ελληνικά, τότε για μένα η καλύτερη ρομ είναι η 1.17 stock rom. Υποψιν, από μέρα σε μέρα θα κυκλοφορήσει η 1.19. είναι ακόμα σε beta οποτε δεν εχουμε κάποια διαρροή, ουτε καν changelog. Παντως η cm11 που την έχω βαλει στον κολλητό μου (και ειναι κ περιεργος) δεν μου έχει κάνει κάποιο παράπονο. ισα ισα κιολας..

Edited by kallair

εννοεις για otg? γιατι αν λες αυτό, μια χαρά το έχει. αν λες για όταν συνδέεις το κινητό στον υπολογιστή, δεν το χρειάζεται. το αναγνωρίζει αυτόματα και διαβαζει της εσωτερική και εξωτερική μνημη κανονικότατα.

----- προσθήκη μηνύματος 6 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Kοιτα.. αφού θες ελληνικά τότε μονόδρομος είναι η cm11. δεν υπάρχει σωστά μεταφρασμένη stock rom. και όσες είναι μισομεταφρασμένες, είναι παλιές και μεσ' τα bugs. AN τελικα αποφασισεις ότι δεν σε νοιαζουν τα ελληνικά, τότε για μένα η καλύτερη ρομ είναι η 1.17 stock rom. Υποψιν, από μέρα σε μέρα θα κυκλοφορήσει η 1.19. είναι ακόμα σε beta οποτε δεν εχουμε κάποια διαρροή, ουτε καν changelog. Παντως η cm11 που την έχω βαλει στον κολλητό μου (και ειναι κ περιεργος) δεν μου έχει κάνει κάποιο παράπονο. ισα ισα κιολας..

σε mac δεν δουλευει :/ και που το ειδες αυτο για την 1.19 ??? εχεις link ?

σε mac δεν δουλευει :/ και που το ειδες αυτο για την 1.19 ??? εχεις link ?

Σε windows δουλευει απροβλημάτιστα. στο ztehn είδα που το ανέφεραν. δεν έχω κάποιο λινκ εύκαιρο.

Σε windows δουλευει απροβλημάτιστα. στο ztehn είδα που το ανέφεραν. δεν έχω κάποιο λινκ εύκαιρο.

το ειδα και εγω.. το θεμα ειναι να Βγαλουν το Nubia UI 2.9 Lollipop να δουμε και εμεις ασπρη μερα !! !!!

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Παλιά όταν είχα το Xperia έβρισκα πολλές custom KitKat rom με xperia Framework

Προφανώς το είχε γίνει port από καπoιο νεότερο μοντέλο Xperia με KitKat

Απορώ δεν μπορούν να κάνουν κάτι αντιστοιχο τώρα ? Να πάρουν την Nubia UI 2.9 Lollipop Rom του Ζ7 και να την κάνουν port στο V5 ?

Βοήθεια παίδες.

Έχω το 2/8 από vickmall κανένα 3ήμηνο με την cm11 (πατάει πάνω στην 1.13 αν δεν κάνω λάθος). Όλα καλά μέχρι πριν από 3 ημέρες. Τώρα η μπαταρία κρατάει ελάχιστα.

Εξηγούμε: από φουλ φόρτιση που το αφήνω το βράδυ το πρωί έχει πέσει γύρω στο 55%. Και σχεδόν χωρίς καθόλου χρήση φτάνει δεν φτάνει μέχρι το απόγευμα. το μόνο που παίζει στο background είναι το ξυπνητήρι.

To Watchdog Task Manager Lite δεν δείχνει κάτι να τραβάει πόρους.

Πάμε για μπαταρία; Να στείλω μήνυμα στο vickmall; Παίζει να αλλάξει κάτι με αλλαγή rom;

Τα φώτα σας please.

up παίδες, καμία ιδέα;

πάω να περάσω την 1,17 αλλά μου λέει abort.

το zip που πάω να βάλω είναι το "1.17 update" από εδώ σωστά;

μήπως πρέπει να βάλω κάποια άλλη recovery(ακολουθώ το ποστ του kallair) ή κάνω κάτι άλλο λάθος;

σσ την cm την παίρνει κανονικά με την stock έχω θέμα

Δεν είναι τόσο απλό να πας απο την 1.13 στην 1.17 είναι τρια πακέτα που πρεπει να περάσεις εγώ θυμάμαι οτι περασα απο 1.13 σε 1.14 και μετα εκανα τα υπόλοιπα updates ενα ενα

Custom recovery πρωτα

Full wipe

KAI META, CUSTOM ROM...

Χωρίς custom recovery.......

Δε γινεται,

Kυριως cwm

In the down down of the writing we became robes...

την 1.14 δεν την έχει στον φάκελο που έβαλα πιο πάνω. Να βάλω με την σειρά πρώτα την 1.15 μετά την 1.16 και μετά την 117;

Custom recovery πρωτα

Full wipe

KAI META, CUSTOM ROM...

Χωρίς custom recovery.......

Δε γινεται,

Kυριως cwm

Κάνε αυτά που σου λέει ο celtic. δεν χρειάζεται να περνας και να ξαναπερνάς τπτ. μόνο full wipe μέσω custom recovery.

επισης δοκιμασε να καλιμπράρεις την μπαταρια σου με κάποιο εργαλείο από το market (πχ αυτό).

Μονο με καθαρή εγκατάσταση και μετά calibration της μπαταριας μπορεις να βεβαιωθεις ότι δεν τα έφτυσε η μπαταρια σου.

Καταρχάς σας ευχαριστώ και τους δύο.

Η recovery που σου βάζει το .bat αρχείο custom δεν είναι; Αυτήν έχω. wipe cache και wipe-factory reset εννοείται πως έκανα.

Χθες μετά τα wipe έμεινε προφανώς η cm11. Και μέχρι στιγμής η μπαταρία δουλεύει-κρατάει σωστά για κάποιο λόγο :confused:

Καταρχάς σας ευχαριστώ και τους δύο.

Η recovery που σου βάζει το .bat αρχείο custom δεν είναι; Αυτήν έχω. wipe cache και wipe-factory reset εννοείται πως έκανα.

Χθες μετά τα wipe έμεινε προφανώς η cm11. Και μέχρι στιγμής η μπαταρία δουλεύει-κρατάει σωστά για κάποιο λόγο :confused:

καλό θα ήταν να περάσεις την πιο πρόσφατη cm11 ΚΑΙ το radio h117 (κάπως έτσι το γράφει. δεν θυμαμαι απ έξω) και το camera_h117. έτσι θα είναι up to date η ρομ σου με καλυτερο σήμα και κάμερα σε σχέση με πριν.

Το κακό με την cm12 είναι ότι χρησιμοποιεί ART αντί για Dalvik cache κ έτσι οι εφαρμογές πιανουν περισσότερο χώρο.

• The title was changed to ZTE V5 (Red Bull)