Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Επειδή περιμένω ένα δέμα απο τη Γερμανία με την DHL,το οποίο είδα ότι ήλθε στην Ελλάδα στις 10/12,και έκτοτε ησυχία,πήρα τηλ. στην DHL και μου είπαν ότι θα καθυστερήσει πολύ,γιατί υπάρχουν βουνά από δέματα για αποστολή.Και υπ' όψιν ότι αυτά δεν περνάνε και Τελωνείο αφού έρχονται από τη Γερμανία.Σκέψου τα άλλα...

Στην ερώτηση μου γιατί έτσι,μου είπε ότι λόγω black Friday και Cyber Monday έγινε της κακομοίρας...

Αρα υπομονή σε όλους.

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Επειδή περιμένω ένα δέμα απο τη Γερμανία με την DHL,το οποίο είδα ότι ήλθε στην Ελλάδα στις 10/12,και έκτοτε ησυχία,πήρα τηλ. στην DHL και μου είπαν ότι θα καθυστερήσει πολύ,γιατί υπάρχουν βουνά από δέματα για αποστολή.Και υπ' όψιν ότι αυτά δεν περνάνε και Τελωνείο αφού έρχονται από τη Γερμανία.Σκέψου τα άλλα...

Στην ερώτηση μου γιατί έτσι,μου είπε ότι λόγω black Friday και Cyber Monday έγινε της κακομοίρας...

Αρα υπομονή σε όλους.

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Ακριβώς το ίδιο και εγώ!

Με DHL από Γερμανία και υποτίθεται απ'τις 10-12-19 είναι Ελλάδα!

Αν δεν έχουμε dhl στην πόλη μας, ποιος εξυπηρετεί;

Ευχαριστούμε για την ενημέρωση!

Ακριβώς το ίδιο και εγώ!

Με DHL από Γερμανία και υποτίθεται απ'τις 10-12-19 είναι Ελλάδα!

Αν δεν έχουμε dhl στην πόλη μας, ποιος εξυπηρετεί;

Πιο συχνά εξυπηρετεί η speedex Που συνεργάζονται.

Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εγώ έχω ένα "Περιμένοντας τελωνειακό έλεγχο" από 2/12.

Μάλλον την φάγαμε...

Γ.Ε.Τ.Α Αθήνας (Κ.Α.Τ) dispatch closed σήμερα το απόγευμα.

Φακός, Ali, epacket.

Καλημέρα.Τι είναι το epacket;

----- προσθήκη μηνύματος 9 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Θα πω και τα νεώτερα από την DHL.Κοιτώντας το Γερμανικό σάιτ,έβλεπα ότι το δέμα έχει φτάσει στην Ελλάδα.Κάποια στιγμή κοιτάω το Ελληνικό σάιτ,και βλέπω ότι το έχει πάρει ο κούριερ με το αυτοκίνητο για να μου το φέρει.

Ελα όμως που δεν το έφερε.Περίμενα λοιπόν ο καλός σου μέχρι τις 6 περίπου,και ξανακοιτώντας βλέπω ότι έγραφε με κόκκινα γράμματα ότι δεν έχουν πλήρη τα στοιχεία μου.Παίρνω λοιπόν τηλ. και μου λένε ότι ο κούριερ δεν με βρήκε.Τότε γίνομαι έξαλλος και τους λέω με φωνές ότι μέσα στη βδομάδα πήρα τρία δέματα από δω κι από κει και όλοι αυτοί με βρήκαν μια χαρά,ο δικός τους πώς δεν με βρήκε;

Τελικά,μου λέει ότι θα μου το φέρουν τη Δευτέρα,(ποιός τους πιστεύει πλέον),και αφού κλείσω, στέλνω ένα μαιλ στην Εταιρία και τους... στολίζω καλά.

Αα μα πια,μου τη σπάσανε,περίμενα πώς και πώς το...δώρο μου...:mad:

Φακός ήταν κι εμένα.:)

Κοσμοτε,100Mbps.

Θα πω και τα νεώτερα από την DHL.Κοιτώντας το Γερμανικό σάιτ,έβλεπα ότι το δέμα έχει φτάσει στην Ελλάδα.Κάποια στιγμή κοιτάω το Ελληνικό σάιτ,και βλέπω ότι το έχει πάρει ο κούριερ με το αυτοκίνητο για να μου το φέρει.

Ελα όμως που δεν το έφερε.Περίμενα λοιπόν ο καλός σου μέχρι τις 6 περίπου,και ξανακοιτώντας βλέπω ότι έγραφε με κόκκινα γράμματα ότι δεν έχουν πλήρη τα στοιχεία μου.Παίρνω λοιπόν τηλ. και μου λένε ότι ο κούριερ δεν με βρήκε.Τότε γίνομαι έξαλλος και τους λέω με φωνές ότι μέσα στη βδομάδα πήρα τρία δέματα από δω κι από κει και όλοι αυτοί με βρήκαν μια χαρά,ο δικός τους πώς δεν με βρήκε;

Τελικά,μου λέει ότι θα μου το φέρουν τη Δευτέρα,(ποιός τους πιστεύει πλέον),και αφού κλείσω, στέλνω ένα μαιλ στην Εταιρία και τους... στολίζω καλά.

Αα μα πια,μου τη σπάσανε,περίμενα πώς και πώς το...δώρο μου...:mad:

Φακός ήταν κι εμένα.:)

Εγώ πάλι βλέποντας στο Γερμανικό site της DHL, μου λέει ότι από 10-12 είναι Ελλάδα!

Στο Ελληνικό dhl δεν το βρίσκει καν!!

Δοκίμασα τον κωδικό αποστολής και στην speedex, γιατί στην πόλη μου δεν έχουμε dhl, αλλά τζίφος και εκεί!!

Πήρα τηλέφωνο στο dhl Ελλάδος σήμερα, αλλά η εξυπηρέτηση δουλεύει Δευτέρα εως Παρασκευή....

Edited by Titarasaudi

Καλημέρα.Τι είναι το epacket;

Έτσι λογικά λέγεται το China Post Registered Air Mail. Τουλάχιστον εγώ με αυτό παράγγειλα, 1€ νομίζω τα μεταφορικά.

edit: Βέβαια θυμάμαι από τους διάφορους συμφορουμίτες, πως αν το πακέτο κλείσει γρήγορα, τότε δεν χρεώνεται. Το δικό μου μπήκε βγήκε σε 2 ώρες.

Edited by AccelDrag

Παιδιά, έχει κανείς εμπειρία από priority direct mail του banggood με tracking number που παραπέμπει σε dhl;

Παρήγγειλα πριν λίγες μέρες , και μου έδωσαν tracking της μορφής CPxxxxxxxxxDE

Θα έρθει μέσω Γερμανίας και θα μου το φέρει dhl courier ;

Στάλθηκε από το MIX 2S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Παιδιά, έχει κανείς εμπειρία από priority direct mail του banggood με tracking number που παραπέμπει σε dhl;

τα ελτα θα στο φερουν μπορει και εμενα το ιδιο εγινε.

Δεν είναι σίγουρο.Συνήθως έρχεται χαρτάκι από τα ΕΛΤΑ και πάω και το παίρνω.Αλλά κανείς δεν ξέρει σίγουρα.

Κοσμοτε,100Mbps.

είχα παραγγείλει πριν 12 μέρες από Aliexpress με αποστολή μέσω Πολωνίας. μου είχαν δώσει ένα tracking number που δεν λειτούργησε ποτέ! και σήμερα παρέλαβα το δέμα κανονικά!

έχει συμβεί και σε άλλους αυτό?

Αυτο το μηνα διαφορα κουλα.Πχ στο tracking να ειναι στο pre adviced (πριν το στειλουν δηλαδη) και να μου εχει ερθει σπιτι.

Μάλλον την φάγαμε...

Γ.Ε.Τ.Α Αθήνας (Κ.Α.Τ) dispatch closed σήμερα το απόγευμα.

Ελεύθερος ο φακός τελικά.

Καλησπέρα..

Παράγγειλα απο ebay απο πωλητη αντικείμενο αξίας 30 € το οποιο ελεγε πως βρισκετε στo Δουβλίνο Ιρλανδία

Δυστυχως δεν προσεξα οτι στο Description εγραφε (Υπαρχει περιπτωση να το εχει προσθεσει αργότερα ?) πως βρισκομε εντος UK το αντικειμενο θα σταλεί απο Δουβλίνο διαφορετικα θα σταλεί απο Κίνα

NOTE: If the buyer has an UK address, we ship from our warehouse in Ireland/Dublin. Otherwise we ship from China" It always take 11-35days!plz understand. Thanks for your great cooperation !

Τωρα υπαρχει μεγάλη πιθανότητα να περάσει τελωνείο

Ποσο θα μου κοστίσει αν ξερετε?

Αν το ποσο εκτελωνισμου είναι μεγαλο μπορω να αρνηθω την παραλαβή και ο πωλητής να μου επιστεψει τα χρηματα?

Το αντικείμενο επιστρεφετε στον πωλητή ή δευμευετε?

Καλησπέρα..

Παράγγειλα απο ebay απο πωλητη αντικείμενο αξίας 30 € το οποιο ελεγε πως βρισκετε στo Δουβλίνο Ιρλανδία

Δυστυχως δεν προσεξα οτι στο Description εγραφε (Υπαρχει περιπτωση να το εχει προσθεσει αργότερα ?) πως βρισκομε εντος UK το αντικειμενο θα σταλεί απο Δουβλίνο διαφορετικα θα σταλεί απο Κίνα

NOTE: If the buyer has an UK address, we ship from our warehouse in Ireland/Dublin. Otherwise we ship from China" It always take 11-35days!plz understand. Thanks for your great cooperation !

Τωρα υπαρχει μεγάλη πιθανότητα να περάσει τελωνείο

Ποσο θα μου κοστίσει αν ξερετε?

Αν το ποσο εκτελωνισμου είναι μεγαλο μπορω να αρνηθω την παραλαβή και ο πωλητής να μου επιστεψει τα χρηματα?

Το αντικείμενο επιστρεφετε στον πωλητή ή δευμευετε?

1. Ναι, το πιθανότερο είναι να σταματήσει στο τελωνείο.

2. Τα έξοδα θα είναι 24% στην αξία +15€ τέλος ΕΛΤΑ

3. Μπορείς να αρνηθείς την παραλαβή στο ταχυδρομικό γραφείο, αλλά είναι μάλλον απίθανο να σου επιστρέψει τα χρήματα ο πωλητής, εκτός αν συνεννοηθείς και το δεχτεί.

4. Το δέμα επιστρέφεται στον πωλητή μετά από 20 μέρες.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου

Λογικα θα λάβω καποια ειδοποιηση( email ,sms , τηλέφωνο) απο το τελωνείο για να πληρωσω τα εξοδα εκτελωνσιμού

Εκει λοιπον τι πρεπει να κανω? να τους απαντήσω (γραπτως ή προφορικός οτι αρνουμαι την παραλαβή)?

Είναι σιγουρο οτι επιστεφει πισω στον πωλητη? ισως καταφερω τον πωλητή να μου επιστρεψει τα χρήματα αφου το παραλάβει.!!

Εάν σταματήσει, είτε θα το δεις στην παρακολούθηση του κωδικού είτε θα σου στείλουν μήνυμα, αν είναι γραμμένο το e-mail σου, για να στείλεις απόδειξη κάρτας/paypal.

Είτε την στείλεις είτε όχι, ο τελωνειακός θα υπολογίσει τα έξοδα και θα προωθήσει το δέμα στα ΕΛΤΑ για να παραλάβεις (από το γραφείο της περιοχής σου) αφού πληρώσεις.

Εάν δεν θέλεις να το παραλάβεις, μπορείς να πας στο γραφείο και να το δηλώσεις, για να επιστραφεί πιο άμεσα.

Τη συνεννόηση με τον πωλητή πρέπει να την κάνεις τώρα, για να κερδίσεις χρόνο και να πάρεις την οριστική σου απόφαση για την πααλαβή.

Aμα θέλω να ακυρώσω μία παραγγελία από το Banggood τι πρέπει να κάνω;

Κοσμοτε,100Mbps.

Aμα θέλω να ακυρώσω μία παραγγελία από το Banggood τι πρέπει να κάνω;

Πρώτα τον σταυρό σου ότι θα κάνουν αυτό που θα τους πεις γιατί σου λένε αμέσως ότι και καλά η παραγγελία σου έφυγε και δεν μπορούν να την ακυρώσουν και δεύτερον για μεγαλύτερη αμεσότητα μιλά μαζί τους στο live chat διαφορετικά με email.

Πρώτα τον σταυρό σου ότι θα κάνουν αυτό που θα τους πεις γιατί σου λένε αμέσως ότι και καλά η παραγγελία σου έφυγε και δεν μπορούν να την ακυρώσουν και δεύτερον για μεγαλύτερη αμεσότητα μιλά μαζί τους στο live chat διαφορετικά με email.

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί είναι out of stock.

Κοσμοτε,100Mbps.

Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί είναι out of stock.

Σε αυτήν την περίπτωση τότε θα κάνεις την δουλειά ακόμα και με email.

2019-12-16 21:26ATHENS AIRMAIL CENTER, DISPATCH UNLOADED - AWAITING CUSTOMS INSPECTION

θα μου στειλουν e mail ?

ειναι ενα παιχνιδακι μικρης αξιας απο αλι τι θα τους στειλω αφου δεν εχω αποδειξη πειπαλ?

2019-12-16 21:26ATHENS AIRMAIL CENTER, DISPATCH UNLOADED - AWAITING CUSTOMS INSPECTION

θα μου στειλουν e mail ?

ειναι ενα παιχνιδακι μικρης αξιας απο αλι τι θα τους στειλω αφου δεν εχω αποδειξη πειπαλ?

Printscreen από την κίνηση τράπεζας. Εκτός και αν αγόρασες και κάτι άλλο ταυτόχρονα και ξεπερνάει τα 22€ τότε στέλνεις και printscreen από την αγορά του παιχνιδιού από το Αλί. Αλλά μόνο τότε, αν πήρες μόνο το παιχνιδάκι στείλε απλά printscreen της τράπεζας.

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Printscreen από την κίνηση τράπεζας. Εκτός και αν αγόρασες και κάτι άλλο ταυτόχρονα και ξεπερνάει τα 22€ τότε στέλνεις και printscreen από την αγορά του παιχνιδιού από το Αλί. Αλλά μόνο τότε, αν πήρες μόνο το παιχνιδάκι στείλε απλά printscreen της τράπεζας.
Γράψε λάθος είναι πρωί και δεν είδα καλά! Τίποτα μη στέλνεις απλά περίμενε!

----- προσθήκη μηνύματος 4 λεπτά μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Γράψε λάθος είναι πρωί και δεν είδα καλά! Τίποτα μη στέλνεις απλά περίμενε!

οκ ευχαριστώ πολυ