Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

ένας εξωτερικούς εκτελωνιστής από αυτούς που τριγυριζουν στο parking του τελωνείου ψάχνοντας πελάτες, ζητάει 50 ευρώ αμοιβή. αν υπολογίσεις και την διαδικασία για άδεια από γεωπόνο, θα σου κοστίσει τουλάχιστον 100 ευρώ.

Σε ευχαριστώ παρα πολύ dimi. προφανώς και δεν θα τα παραλάβω. να δω αν θα μου κάνει refund ο πωλητής από το ebay αν και δεν νομίζω

HTC Touch Diamond 2 ----> LG Optimus G ----> Redmi Note 3 PRO ----> Xiaomi Mi Mix 2  ----> Huawei P30 Pro

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Προσπάθησα να αγοράσω το ίδιο προϊόν και δίνει 3 επιλογές.

1) Priority direct mail

2) Air parcel register

3) EU priority line

Λέει πως επέλεξε την τρίτη.

Αν μπορείς να ανοίξεις τη σελίδα με τις λεπτομέρειες της παραγγελίας που ήδη έκανε (δεν είμαι σίγουρος βέβαια αν υπάρχει τέτοια σελίδα σε περίπτωση που κάνει την παραγγελία κανείς σαν guest και δεν έχει προηγουμένως κάνει εγγραφή με τα στοιχεία του στη σελίδα τους...), θα γράφει και τον τρόπο που το έστειλαν.

Δεν γράφει βέβαια ακριβώς τα ίδια με τις επιλογές που σου βγάζει κατά την παραγγελία (π.χ. το priority direct mail αφού έχουν στείλει το προϊόν το γράφουν -νομίζω- κάτι σαν priority air mail, ενώ για το EU απλώς... δεν ξέρω), αλλά μια ιδέα ίσως την πάρουμε...

Καλησπέρα παιδιά!

Αγόρασα (δυστυχώς) κάτι βολβους για ζεφυρανθο (λουλούδι) από την κίνα στα 20 euro μένοντας ήσυχος ότι δεν θα περάσει τελωνείο...

τελικά σταμάτησε και μου ήρθε μήνυμα ότι υπόκεινται σε περιορισμούς. πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι πρέπει να μιλήσω με εξωτερικό εκτελωνιστή εφόσον πρόκειται για λουλούδι ο οποιος θα πάρει έγκριση από γεωπόνο και θα εκτελωνίσει τους βολβούς!!!

Έχει μήπως κάποιος αντίστοιχη εμπειρία?

φαντάζομαι δεν αξίζει και μάλλον έχασα τα λεφτά μου... :(:(

Και βέβαια δεν αξίζει να πληρώσεις το ειδικό τέλος για γεωπόνο+ εκτελωνιστή +παράβολο 15€ για κάθε παραγγελία.Συνενοήσου με τον πωλητή και εξηγησέτου όλο το σκηνικό, στείλε μια φωτογραφία από το έντυπο που θα σου έρθει ταχυδρομικός από τι τελωνείο, screenshot από το site του ΕΛΤΑ στα αγγλικά με το trucking number της παραγγελίας και ζητατου ότι δεν επιθυμείς την παραλαβή του δέματος για τους παραπάνω λόγους και ότι θα του τα επιστρέψεις και με την παραλαβή από των πωλητή μετά από κάποιες μέρες.να σου επιστρέψει όλα τα λεφτά.Εντομεταξει ξεκίνα την διαδικασία άρνησης παραλαβής και επιστροφής του δέματος στον πωλητή στέλνοντας mail στο site του τελωνειου.Οταν φτάσει και γίνει παραλαβή από των πωλητή,το βλέπεις μέσο 17truck,ξεκινάς να ενοχλείς των πωλητή για την επιστροφή των χρημάτων.Φυσικα θα σου κάνει των κινεζο με διάφορες ******** περί επιστροφής χρημάτων.Επιμενεις ΜΟΝΟ επιστροφή χρημάτων και όχι οτιδήποτε άλλο . Αν τα βρεις σκούρα και δεν βγάζεις άκρη,ελπίζω η πληρωμή να είναι με paypal,πήγαινε στην επίλυση προβλημάτων του paypal και θα δικαιωθείς 100%

Και βέβαια δεν αξίζει να πληρώσεις το ειδικό τέλος για γεωπόνο+ εκτελωνιστή +παράβολο 15€ για κάθε παραγγελία.Συνενοήσου με τον πωλητή και εξηγησέτου όλο το σκηνικό, στείλε μια φωτογραφία από το έντυπο που θα σου έρθει ταχυδρομικός από τι τελωνείο, screenshot από το site του ΕΛΤΑ στα αγγλικά με το trucking number της παραγγελίας και ζητατου ότι δεν επιθυμείς την παραλαβή του δέματος για τους παραπάνω λόγους και ότι θα του τα επιστρέψεις και με την παραλαβή από των πωλητή μετά από κάποιες μέρες.να σου επιστρέψει όλα τα λεφτά.Εντομεταξει ξεκίνα την διαδικασία άρνησης παραλαβής και επιστροφής του δέματος στον πωλητή στέλνοντας mail στο site του τελωνειου.Οταν φτάσει και γίνει παραλαβή από των πωλητή,το βλέπεις μέσο 17truck,ξεκινάς να ενοχλείς των πωλητή για την επιστροφή των χρημάτων.Φυσικα θα σου κάνει των κινεζο με διάφορες ******** περί επιστροφής χρημάτων.Επιμενεις ΜΟΝΟ επιστροφή χρημάτων και όχι οτιδήποτε άλλο . Αν τα βρεις σκούρα και δεν βγάζεις άκρη,ελπίζω η πληρωμή να είναι με paypal,πήγαινε στην επίλυση προβλημάτων του paypal και θα δικαιωθείς 100%

Μάλλον, δεν έχεις ξανακάνει τις διαδικασίες που προτείνεις.

1. Σε περίπτωση που δεν παραλαμβάνεις ένα δέμα, αυτό είτε επιστρέφει στον πωλητή μετά από 20 μέρες είτε καταστρέφεται.

2. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το δέμα μπορεί να εκτελωνιστεί, αλλά μόνο με ειδική διαδικασία και αν διαπιστωθεί ότι το περιεχόμενο επιτρέπεται να εισαχθεί στη χώρα.

3. Σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιώσει τον παραλήπτη το Paypal, όταν το δέμα έχει φτάσει στη χώρα προορισμού και είτε ο παραλήπτης δεν το παρέλαβε, για οποιοδήποτε λόγο, είτε δεν επιτρέπεται η εισαγωγή του περιεχομένου στη χώρα.

Αν μπορείς να ανοίξεις τη σελίδα με τις λεπτομέρειες της παραγγελίας που ήδη έκανε (δεν είμαι σίγουρος βέβαια αν υπάρχει τέτοια σελίδα σε περίπτωση που κάνει την παραγγελία κανείς σαν guest και δεν έχει προηγουμένως κάνει εγγραφή με τα στοιχεία του στη σελίδα τους...), θα γράφει και τον τρόπο που το έστειλαν.

Δεν γράφει βέβαια ακριβώς τα ίδια με τις επιλογές που σου βγάζει κατά την παραγγελία (π.χ. το priority direct mail αφού έχουν στείλει το προϊόν το γράφουν -νομίζω- κάτι σαν priority air mail, ενώ για το EU απλώς... δεν ξέρω), αλλά μια ιδέα ίσως την πάρουμε...

Δεν μπορώ, μιας και δεν θυμάται καν με τι mail έχει κάνει την εγγραφή του.

Τέλοσπάντων, το θέμα είναι αν το EU τελικά δεν αξίζει τα λεφτά του.

Πάντως ο κλασσικός εγγυημένος τρόπος που γράφεις, δίνει ίδιο χρόνο παράδοσης με το EU. Περίμενα να είναι κανένας μήνας αλλά και οι δύο τρόποι γράφουν περίπου 2 εβδομάδες, το πολύ.

Μάλλον, δεν έχεις ξανακάνει τις διαδικασίες που προτείνεις.

1. Σε περίπτωση που δεν παραλαμβάνεις ένα δέμα, αυτό είτε επιστρέφει στον πωλητή μετά από 20 μέρες είτε καταστρέφεται.

2. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το δέμα μπορεί να εκτελωνιστεί, αλλά μόνο με ειδική διαδικασία και αν διαπιστωθεί ότι το περιεχόμενο επιτρέπεται να εισαχθεί στη χώρα.

3. Σε καμία περίπτωση δεν θα δικαιώσει τον παραλήπτη το Paypal, όταν το δέμα έχει φτάσει στη χώρα προορισμού και είτε ο παραλήπτης δεν το παρέλαβε, για οποιοδήποτε λόγο, είτε δεν επιτρέπεται η εισαγωγή του περιεχομένου στη χώρα.

Φίλε,makap,με όλο τον σεβασμό και την εκτίμηση που έχω τόσο καιρό προς εσένα και με ότι έχεις προσφέρεις σε αυτό το νήμα και σε ευχαριστώ για τις απαντήσεις _λυσεις προς όλους πίστεψε από αρχές Απριλίου βρίσκοντας και εγώ σαν τον φίλο κάποια ριζώματα από παιώνιες(φυτά) ενθουσιάστηκα και έκανα και εγώ αρκετές παραγγελίες από διαφορετικούς πωλητές στο ebay.Συνολικο κόστος,250€!Μέσα σε μια βδομάδα ήρθαν Ελλάδα-τελωνειο-αναμονη χαρτί γεωπόνου.Απο τότε τηλέφωνα στο ΓΕΤΑ,email με όλους τους πωλητες κλπ,κλπ.Στην ουσία τώρα.οπως είπα, με

ΣΥΝΕΝΌΗΣΗ με των πωλητή θα γίνει όλη η διαδικασία.Ταυτοχρονα mail στο ΓΕΤΑ για άρνηση -παραλαβη δεμάτων για ποιο γρήγορη επιστροφή στον παραλήπτη.Μεχρι σήμερα έχω καταφέρει κατά το 80%να έχω πλήρεις επιστροφή χρημάτων,είτε άμεσα με καλούς πωλητές,είτε με χρήση paypal.Το υπόλοιπο 20%ειναι αυτή την βδομάδα ,πάλι μέσο paypal. Απάντησα στον φίλο γιατί όταν ζήτησα και εγώ μια βοήθεια ,εδώ στο νήμα κάποια άτομα ειρωνεύτηκαν με το είδος αγοράς,και προσπάθησα να βοηθήσω όσο μπορούσα λόγω απίστευτης ταλαιπωρίας που τραβάω ακόμα.Και πάλι σε ευχαριστώ για την βοήθεια σου για πολλά πράγματα .

Μακάρι να ξεμπερδέψεις και το υπόλοιπο ποσοστό ανέξοδα, αλλά στο μέλλον πρέπει να προσέχεις πολύ περισσότερο με τις αγορές από το εξωτερικό και ιδίως από Κίνα.

Καλά έκανες και ακύρωσες την παραγγελία.

Σε ότι αφορά στο συγκεκριμένο πωλητή, είναι δικό σου θέμα.

δεν μου γυρναει τα λεφτα τωρα ο μλκ....ς επειδη σαν ακυρωση παραγγελιας επελεξα την αδυναμια αποστολης αντικειμενου απο των πωλητη , που στην ουσια αυτο ειναι , αδυναμια αποστολης προοιοντος με την μεθοδο που υποσχεθηκε, δλδ ups κ χωρις τελωνειο , δεν πειραζει , ανοιχτηκε case στο allixpres θα το βρουμε το δρομο . δεν ειναι η πρωτη φορα με τους κολοκινεζους , στην ουσια θελει να παρω εγω την ευθυνη για να μην φαει αρνητικη , δεν του τα πανε καλα :ninja::mad::mad:

Xiaomi Mi 9t pro red

Καλησπέρα στο forum! Μιλώντας πριν λίγο στο chat του BANGGOOD με διαβεβαίωσαν ότι επιλέγοντας ΕU Priority Line θα έρθει η παραγγελία μου (ΧΙΑΟΜΙ ΜΙ9Τ που σκέφτομαι να πάρω) με UPS και θα είναι tax free. Να τους πιστέψω? Έχει κανείς κάποια πρόσφατη εμπειρία? Είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να παραγγείλω από κει.

Παιδες εχει παραλαβει κανείς απο Banggood πακετο με το νεο τρόπο αποστολής που χρησιμοποιουνε (τον 14ψηφιο κωδικό;

Τα παραδιδουν τα ΕΛΤΑ ή κάποια εταιρεία κούριερ;

Παιδες εχει παραλαβει κανείς απο Banggood πακετο με το νεο τρόπο αποστολής που χρησιμοποιουνε (τον 14ψηφιο κωδικό;

Τα παραδιδουν τα ΕΛΤΑ ή κάποια εταιρεία κούριερ;

Εγώ πάντως τίποτα,με παραγγελία από τις 12/06.:mad:Στις 12/08 θα ανοίξω dispute στο PayPal.

Edited by Theodore41

Κοσμοτε,100Mbps.

Ηifiman HM801,Westone UM3X,Yuin PK1,Fischer Audio DBA-02,Koss Porta Pro,

JVC HAFX1X / HA-FX1X Xtreme Xplosives.

Καλησπέρα στο forum! Μιλώντας πριν λίγο στο chat του BANGGOOD με διαβεβαίωσαν ότι επιλέγοντας ΕU Priority Line θα έρθει η παραγγελία μου (ΧΙΑΟΜΙ ΜΙ9Τ που σκέφτομαι να πάρω) με UPS και θα είναι tax free. Να τους πιστέψω? Έχει κανείς κάποια πρόσφατη εμπειρία? Είναι η πρώτη φορά που σκέφτομαι να παραγγείλω από κει.

To EU Priority είναι ακόμα λίγο αδοκίμαστο και -νομίζω ότι- υπάρχει ακόμα μια σχετική αβεβαιότητα στον κόσμο εδώ, σχετικά με την αποτελεσματικότητά του...

Γιατί δεν πας για την πολυδοκιμασμένη και -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ασφαλή μέθοδο του Priority Direct Mail;

Βέβαια, με αυτά που διαβάζουμε τελευταίες εβδομάδες για τη νέα/εναλλακτική εταιρία με την οποία φαίνεται να τα στέλνουν και να έχουν τρελλές καθυστερήσεις, και αυτή η μέθοδος φαίνεται ξαφνικά λιγότερο ελκυστική...

To EU Priority είναι ακόμα λίγο αδοκίμαστο και -νομίζω ότι- υπάρχει ακόμα μια σχετική αβεβαιότητα στον κόσμο εδώ, σχετικά με την αποτελεσματικότητά του...

Γιατί δεν πας για την πολυδοκιμασμένη και -μέχρι στιγμής τουλάχιστον- ασφαλή μέθοδο του Priority Direct Mail;

Βέβαια, με αυτά που διαβάζουμε τελευταίες εβδομάδες για τη νέα/εναλλακτική εταιρία με την οποία φαίνεται να τα στέλνουν και να έχουν τρελλές καθυστερήσεις, και αυτή η μέθοδος φαίνεται ξαφνικά λιγότερο ελκυστική...

Άρα, με λίγα λόγια να μην τους προτιμήσω? Από την άλλη η Gearbest, από την οποία δεν έχω ξαναψωνισει επίσης, αξίζει? Αυτοί οι «τίμιοι» γράφουν 10-25 εργάσιμες.

Άρα, με λίγα λόγια να μην τους προτιμήσω? Από την άλλη η Gearbest, από την οποία δεν έχω ξαναψωνισει επίσης, αξίζει? Αυτοί οι «τίμιοι» γράφουν 10-25 εργάσιμες.

Εγώ έχω πάρει απ´ αυτούς με priority και μια χαρά.Συν λογικότατος χρόνος.

Κοσμοτε,100Mbps.

Εγώ έχω πάρει απ´ αυτούς με priority και μια χαρά.Συν λογικότατος χρόνος.

Αναφέρεσαι σε Gearbest ή BANGGOOD? Όταν λες λογικοτατος χρονος, πόσες μέρες εννοείς?

Αναφέρεσαι σε Gearbest ή BANGGOOD? Όταν λες λογικοτατος χρονος, πόσες μέρες εννοείς?

Σε Gearbest.Εχω αγοράσει ένα ακριβό drone.

Aπό την Banggood έχω αγοράσει πάνω από 50 πράγματα,πολλά απ' αυτά με priority,και ήμουν πολύ ευχαριστημένος.Από τότε που άλλαξαν εταιρία όμως τάχουν κάνει σκατά,οπότε δεν θα ξαναγοράσω,αν δεν την αλλάξουν.

Κοσμοτε,100Mbps.

Εμενα ενα δεμα με τη νεα μεταφορικη έφτασε Αθηνα και "εκλεισε" απο αεροδρομιο.

Να δουμε πότε θα παραλαβω και με ποια υπηρεσια (ελτα/κουριερ)

Εμένα πάλι, ο φίλος δεν μπορεί να μου πει τίποτα. Άλλά επειδή η τιμή είναι καλή από Banggood, παράγγειλα για μία φίλη με EU priority line και θα σας κρατήσω ενήμερους.

Με μεγάλη μου έκπληξη,είδα ότι σήμερα το δέμα έφτασε τελικά στην Πολωνία.Τώρα το πότε θα φτάσει εδώ δεν το ξέρω,αλλά από τη στιγμή που ξεκόλλησε από το hub,με έκανε να ελπίζω ότι τελικά θα το πάρω.

Κοσμοτε,100Mbps.

Το banggood πάντως το pdm το στέλνει πάλι με NL

Απ΄ό,τι είχα καταλάβει από τις διάφορες αναφορές στο θέμα, φαίνεται ότι έστελναν και με NL, και με τη 'νέα' (χάλια) μεταφορική - με ποιο κριτήριο δεν ξέρω...

Τελευταίες 2 εβδομάδες όμως βλέπω να πυκνώνουν οι αναφορές για NL μόνο. Μακάρι να... έβαλαν μυαλό και να γύρισαν στο παλιό σχήμα!

(περιμένω κι εγώ κανα-δυο παραγγελίες με PDM, αλλά δεν τις έχουν στείλει ακόμα, λόγω μη διαθεσιμότητος των προϊόντων - και έχω μείνει να αναρωτιέμαι με τι -και πότε- θα μου 'ρθουν...)

Εμενα ενα δεμα με τη νεα μεταφορικη έφτασε Αθηνα και "εκλεισε" απο αεροδρομιο.

Να δουμε πότε θα παραλαβω και με ποια υπηρεσια (ελτα/κουριερ)

Τελικά σήμερα, ενόσω ήμουν στη δουλειά, έγινε προσπάθεια παράδοσης από την UPS, με άλλο αριθμό φορτωτικής ασφαλώς.

Απεστάλη στις 16 Ιούνη, έφτασε 1 μήνα μετά.

Να δούμε πώς θα παραλάβω τώρα, γιατί η UPS δεν έχει κατάστημα εντός δήμου Θεσσ/νίκης, θα πρέπει να τρέχω για να μην περιμένω τη Δευτέρα (και πάλι θα πρέπει να κάνω συνεννοήσεις για τη παράδοση...ίδωμεν...)

Απ΄ό,τι είχα καταλάβει από τις διάφορες αναφορές στο θέμα, φαίνεται ότι έστελναν και με NL, και με τη 'νέα' (χάλια) μεταφορική - με ποιο κριτήριο δεν ξέρω...

Τελευταίες 2 εβδομάδες όμως βλέπω να πυκνώνουν οι αναφορές για NL μόνο. Μακάρι να... έβαλαν μυαλό και να γύρισαν στο παλιό σχήμα!

(περιμένω κι εγώ κανα-δυο παραγγελίες με PDM, αλλά δεν τις έχουν στείλει ακόμα, λόγω μη διαθεσιμότητος των προϊόντων - και έχω μείνει να αναρωτιέμαι με τι -και πότε- θα μου 'ρθουν...)

Εκανα ένα chat και τους έριξα ένα...χέσιμο που το κατάλαβαν καλά.Μου είπαν ότι θα το διαβιβάσουν στο κατάλληλο τμήμα,και φαίνεται ότι το έκαναν.:)

Εμένα πάντως ξεκόλλησε, και βρίσκεται κάπου στην Πολωνία.Σε καμιά 15ριά μέρες πιστεύω να το πάρω.

Κοσμοτε,100Mbps.

Οπως έγραψα πιο πριν,το δέμα ξεκόλλησε από το hub,και προχώρησε,γι' αυτό θα ήθελα να ρωτήσω το παρακάτω.

Τώρα γράφει μία πόλη στην Πολωνία με ημερομηνία 19/07,και το in transit.Αυτό σημαίνει ότι έχει φύγει από κει και έρχεται εδώ, ή ότι βρίσκεται ακόμα εκεί περιμένοντας να φύγει κάποτε;:confused:

Κοσμοτε,100Mbps.