Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί


alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Εχει παραγγείλει τίποτα κανείς απο Ισραήλ?προσφατα πήρα μια θήκη για ένα psp. Και είμαι στην 20 μέρα αναμονής,περνάει τελωνείο?εχει καθυστερήσεις?ειναι μικρής αξίας.

 

Είχα παραγγείλει πριν από 5 χρόνια περίπου κάτι από Ισραήλ, μικρής αξίας όμως (25 € περίπου) και δεν είχε περάσει τελωνείο.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

ενα ζευγαρι παππουτσια δεν ειναι μεγαλο πακετο.ο φιλος μου εχει ψωνισει 170 ζευγαρια αθλητικα,καθοτι συλλεκτης.οποτε ξερει τον νομο.επισης αυτο που και αυτος και μεις ξερουμε ειναι οτι τον εφαρμοζουν οποτε θελουν.αρα δεν βρισκεις ακρη ποτε θα σε σταματησουν.170 ελευθερα 1 τελωνειο.δεν το λες τυχη αυτο.

οταν ρωτησα ενα τελωνη στο τηλεφωνο μια φορα γιατι αλλες φορες τα περνατε ελευθερα και αλλες οχι,ακουσα χιλιες δυο βλακειες.δεν υπαρχει καποιος να τους ελεγξει και κανουν οτι θελουν.καινομικα να τρεξεις δεν θα βρεις ακρη η' θα αργησεις πολυ.

μη τους παιρνετε τηλεφωνο και ρωτατε και τους ,..ξυπνατε...

απλα ειναι τα πραγματα .,..εξαρταται απο

1. την εταιρια αποστολης (απλο ταχυδρομειο-courier κλπ)

2. την διαθεση τους

3. τον ογκο δουλειας και δεματων τη δεδομενη στιγμη

ONE PLUS 2 * MAZE ALPHA * UMI SUPER * LG G3* NEXUS 6* XIAOMI MI MAX * MEIZU M3 NOTE*

NOKIA 808 * NOKIA N9 * HTC HD2 * LUMIA 930 * BLACKBERRY Z30 *

ONDA V919 WINDOWS * SAMSUNG TAB S2

Link to comment
Share on other sites

.κουριερ μονο απο ευρωπη.φιλε σωστα ειναι αυτα που λες,τα ιδια μου ειπε και εμενα .εγω μονο με usps ψωνιζω χρονια τωρα απο αμερικη.αλλα παντα ερχονται σε 10-15 μερες στο ταχυδρομειο μου ελευθερα,με χρεωση 3 ευρω.δεν καλεσα ποτε,γιατι δεν χρειαστηκε.ουτε εψαξα σε φορουμ ποτε για τον ιδιο λογο.

αυτην την φορα καλεσα γιατι εκτος του οτι εκανε να μου ερθει απο αμερικη 3 εβδομαδες,το βλεπω στημενο πρωτη φορα στο τελωνειο-κεντρικο ταχυδρομειο (μαζι ειναι αυτα) επι 10 μερες .αυτο εχει να γινει σε μενα απο το 2005,που τελικα δεν παρελαβα ποτε.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Επειδη πολλα ακουγονται γενικα σε πολλα sites, εδω θα βρειτε τις απαραιτητες πληροφοριες σχετικα με εισαγωγες απο τριτες χωρες που περνανε τελωνειο.

 

Πλεον, με την οικονομικη κριση, οτιδηποτε και να περναγε «ελευθερο» απο το Τελωνειο ειτε λογω του πολυ μικρου βαρους ή της πολυ χαμηλης αξιας, πλεον κρατειται υποκειμενο στο Τελωνειο (ΦΕΡΤΕ ΛΕΦΤΑ λεει το κρατος) και απαιτει εκτελωνισμο, ειτε απο σας ως κυριος του εμπορευματος ειτε απο καποιον εξουσιοδοτημενο εκτελωνιστη.

 

Το οριο οριζεται στα 44 δολλαρια για να περνανε ελευθερα εμπορευματα που ερχονται απο τριτες χωρες. Τα παντα μεσω Ευρωπαικης Ενωσης νοουνται ως κοινοτικα εμπορευματα και δεν οφειλουν κανενα απολυτως δασμο και φορο (σαν να τα αγοραζουμε απο τη Θεσσαλονικη π.χ), πλην καπνικων, αλκοολουχων, αυτοκινητων οχηματων και μοτοσυκλετων που εντασσονται στον ειδικο φορο καταναλωσης τα πρωτα 2, στον ειδικο τελος ταξινομησης τα 2 τελευταια. Για αυτους που ρωτησουν και θα πουν, «οι 2 προηγουμενες αγορες που εκανα, δεν περασαν τελωνειο και ειχαν αξια 100 ή 200 δολλαρια!». Το οτι κατι περασε ελευθερο για τον οποιοδηποτε λογο ενω δεν επρεπε, δε χρειαζεται να το διατυμπανιζετε, οι λογοι ειναι προφανεις.

 

Το οριο συνηθως για ιδιωτες ειθεισται να ειναι μεγαλυτερο (κοντα στα 150 ευρω νομιζω) αλλα επισημως, μονο απο ταξιδιωτες, δηλαδη για επιβατες που ερχονται απο τριτες χωρες και εχουν μαζι τους εμπορευματα. Δεν νομιζω πως ισχυει κατα την εισαγωγη εμπορευματων απο τριτη χωρα στην χωρα μας, αν εχει αλλαξει η διαταγη δεν το ξερω προσωπικα.

 

Ας παμε στα πιο ουσιωδη.

Οι δασμολογικες κλασεις των ανωτερω προιοντων αλλα και των δασμολογικων επιβαρυνσεων, οριζονται βασει του ευρωπαικου δασμολογιου. Το ΦΠΑ ειναι το ιδιο για ολα τα παραπανω καθοτι δεν εντασσονται σε κατηγοριες χαμηλου ή χαμηλοτατου συντελεστη ΦΠΑ (οπως πχ κρασια, ψαρια, ζωντανα, μοσχευματα, οποτε δεν ειμαστε σε αυτη την κατηγορια)

 

 

Οι δασμολογικες κλασεις απο οσο καταλαβαινω δεν σας ενδιαφερουν, οσο το τι θα πληρωσετε.

 

Παραδειγμα λοιπον του ποσο θα πληρωσει καποιος που εχει παραγγειλει ενα κινητο αξιας 500 δολλαριων. Εδω να σημειωσουμε πως το ελληνικο τελωνειο εχει μια λιστα με ισοτιμιες που αλλαζουν καθε μηνα και ΟΧΙ καθε μερα. Ειναι standard λοιπον η μηνιαια ισοτιμια και αλλαζει μονο αν εχει μεγαλη αποκλιση απο την πραγματικη (συν/πλην 5%). Την Τελωνειακη μηνιαια ισοτιμια, μπορειτε να την βλεπετε στο site του Συλλογου Εκτελωνιστων Πειραιως Αθηνων στην κατηγορια «Ισοτιμια Συναλλαγματος»

 

Εδω πρεπει να καταλαβουμε πως δασμοφορολογειται ενα εμπορευμα. Ενα εμπορευμα, πληρωνει δασμους και φορους στη στατιστικη αξια του και οχι στην τιμολογιακη. Οποτε εχουμε και λεμε:

 

Αξια $500 : 1.3506 (ισοτιμια Φεβρουαριου 2011) = € 370,20

+ Ναυλος μεταφορας - αν ειναι μεσα στο τιμολογιο αγορας σας δεν συνυπολογιζεται extra, που συνηθως ειναι. (αν δεν ειναι, υπολογιζεται ως 9-10 € / kg μεικτου βαρους ή σηνυθως στην περιπτωση των ΕΛΤΑ αναγραφεται εξω απο την συσκευασια στο κολλημενο voucher)

+ Ασφαλιστρα € 3,70 (το 1% της καθαρης αξιας του εμπορευματος)

 

Αυτη λοιπον ειναι η στατιστικη αξια του εμπορευματος, πανω σε αυτην την αξια θα πληρωσουμε τους αναλογουντες δασμους και φορους.

Οποτε εχουμε ενα συνολο € 373,90

 

Μιας και μιλαμε για κινητο τηλεφωνο, ο δασμολογικη επιβαρυνση ειναι 0%, αρα εχουμε

(Οταν ενα εμπορευμα εχει δασμο, οπως πχ τα MP3 η και τα MP4 players, συνυπολογιζονται καποια μικρα ποσοστα στην τελικη αξια, οπως το 0.50% το οποιο ειναι εισφορα Τραπεζης Ελλαδος και το 0.15% το οποιο ειναι εισφορα Πανεπιστημιου Θεσ/νικης.Στην προκειμενη, που ειναι και η πιο διαδεδομενη κατηγορια, δηλαδη κινητα τηλεφωνα και ενιοτε tablets, εκτος του ΦΠΑ 23%, συνυπολογιζεται και το 0,15%)

 

Αρα: 373.90 x 0.15% = 0,56

******* Το συνολο, συν την στατιστικη αξια του εμπορευματος, πολλαπλασιαζονται επι 23% για να βγαλουμε το ΦΠΑ***********

374,46 x 23% = 86,13

--------------------------------

Συνολο € 86.69

+ ΔΕΤΕ € 2,00 (0,50% επι της στατιστικης αξιας / ελαχιστο €2)

----------------------------------------------------------------------------

88,69

 

Οποτε, στο Τελωνειο θα πληρωσει καποιος (ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ) για μια κιθαρα αξιας $500 (στην τιμη ειπαμε πως περιεχεται και ο ναυλος), περιπου 89 ευρω.

 

Απο κει και περα, θα πρεπει να λαβετε υπ'οψιν πως εχετε κι αλλα εξοδα, οπως τα πρακτορειακα δικαιωματα διατακτικης, (δηλαδη ολη η χαρτοδουλεια που γινεται απο το εκαστοτε courier) και τα εργατικα της εκαστοτε αποθηκης που κανει το handling του καθε courier (ξεφορτωμα, διαλογη, κατανομη, παραδοση). [Πρακτορειακα 15,50 εως 33.20 €, ενω εργατικα απο 15,98 € (ελαχιστο) μεχρι οσο το αφησετε μεσα και ΟΛΑ ΑΥΤΑ, αναλογως του courrier και της τελωνειακης αποθηκης]

Επιπροσθετως, οταν σας καλουνε απο καποιο courier και σας λενε πως τα εξοδα για να εκτελωνιστει το εμπορευμα σας ειναι το ταδε ποσο, μεσα σε αυτο περιλαμβανονται ολα τα προαναφερομενα, συν την αμοιβη του εκτελωνιστη και την μεταφορα στο σπιτι σας.

 

Τωρα που ελπιζω να καταλαβατε κατι απο ολα αυτα , να σας πω και ενα πιο ευκολο τροπο επι ποσοστου για να βρισκετε τα εξοδα που θα πληρωνετε στο τελωνειο ως συνολικο ποσοστο:

 

Tα κινητα και τα tablets, δεν εχουν προσθετους εισαγωγικους δασμους, οποτε οφειλουν 23,18% ως δασμοφορολογικη επιβαρυνση κατα την εισοδο τους στη χωρα μας απο τριτη χωρα (εκτος EU). Οτι παραγγελνετε απο ΕU, δηλαδη απο χωρες της ευρωπαικης κοινοτητας, ειναι σαν τα παραγγελνετε απο το μαγαζι της γειτονιας σας, δεν περνανε απο τελωνειο και οποιος σας πει το αντιθετο, σας προτρεπω να τον χτυπησετε.

 

 

ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ειναι αυστηρα για εισαγωγες μεσω courier. Οσοι δε θελουν να τα στειλουν με καποιο απο τα 4 courier (ΤΝΤ, UPS, DHL or FedEx) μιας και το κοστος ανεβαινει, μπορουν να ζητησουν να σταλουν εφοσον ο αποστολεας εχει τη δυνατοτητα αυτη με ταχυδρομιο (USPS απο Αμερικη, EMS απο Κινα, κλπ κλπ).

Ας πουμε και λιγα λογια για τα ΕΛΤΑ ομως. Λογικα οι συσκευες που αγοραζουμε εχουν αξιες που ξεπερνουν το οριο ελευθερης διακινησης, οποτε μενουν Τελωνειο μιας και τα ΕΛΤΑ εχουν τελωνειακο κομματι, απλα θα πληρωσετε μονο αυτα που αναλογουν στο τελωνειο και αφου το δεμα σταλει στα ΕΛΤΑ της περιοχης σας, θα πληρωσετε με αντικαταβολη τους δασμους και τους φορους. Να τονιστει πως τα ΕΛΤΑ καθυστερουν υπερβολικα αρκετα λογω υπερβολικου φορτου εργασιας και ελλειψης προσωπικου, οποτε μην περιμενετε να τα παρετε οπως απο τα courier. Μεχρι να σταλει ενα εμπορευμα απο τον παραληπτη, μεχρι να τελωνιστει, να σταλει στο ΕΛΤΑ της περιοχης σας και να σας ερθει ειδοποιηση για παραλαβη, το χασαμε το κορμι πατριωτη. Βεβαια, για οσους δεν εχουν προβλημα αναμονης για να γλιτωσουν καποια εως καμποσα ευρω, ειναι μια καλη λυση. Για τους ανυπομονους, δεν συνισταται. Βεβαια, για αυτους που θα πουν πως εχουν λαβει δεματα αρκετα μεγαλυτερης αξιας απο τα ΕΛΤΑ χωρις να πληρωσουν τελωνειο, καλο θα ειναι να μη το διατυμπανιζουν :P

 

Και κατι τελευταιο, μην νομιζετε πως οι τελωνειακοι ειναι γιδια ή αγραμματοι ή ασχετοι. Μπορει να μην ειναι μεσα στο edge of technology οπως εμεις αλλα κανουν αυτη τη δουλεια 20 χρονια, οποτε gift και αλλα τετοια χαριτωμενα δεν παιζουν. Επισης το Τελωνειο εχει τη δυνατοτητα να μην πιστεψει ολους εσας που θα βαλετε καποιο χαμηλο τιμολογιο και να σας προσαυξησει την τιμη τιμολογιου . Για αυτους που θα πουνε «ΜΠΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝΟΤΙ ΕΙΝΑΙ?», θα σας πω πολυ απλα πως εχουν το δικαιωμα να το κανουν (υπαρχει Υπηρεσια Αξιων αλλα ασχολειται με αξιες ανω των 20.000 € και με αλλα διαδικαστικα εισαγωγων που δεν αφορουν εσας, οποτε οι Τελωνειακοι Εποπτες ειναι επιφορτισμενοι με αυτο). Μπορει καλλιστα, να σας ζητησει αποδειξη PayPal ή εμβασματος, οποτε εκει θα καειτε. Για αυτο το λογο, μην το παιζετε μαγκες ή θιγμενοι ή ξερολες. Ολη η διαδικασια που κανει ενας τελωνειακος υπαλληλος για να εκτελωνισετε το εμπορευμα σας μονοι σας, δεν ειναι δουλεια του - ειναι σαν να πηγαινετε στην εφορια και να ζητατε απο τον Εφορο ή τον εφοριακο ελεγκτη να σας συμπληρωσει την δηλωση. Καπως ετσι γινεται και η χαρτουρα στο τελωνειο. Τελωνειακος δεν ειμαι, αλλα ειμαι πολλα χρονια στο χωρο για να βλεπω πολλους ιδιωτες σαν τους περισσοτερους απο μας, ξερω ποτε χαντακονονται μονοι τους απο τις "υστερικες" αντιδρασεις τους. Αν εχετε παει σε Εφορια, Πολεοδομια, Νομαρχια κλπ κλπ, θα ξερετε πως η γραφειοκρατια κυβερνα παντου και παντα σε αυτη τη ρημαδα τη χωρα, γιατι να διαφερει η Τελωνειακη Υπηρεσια? Think About it.

 

Το παρων αρθρο ειναι τροποποιημενο απο παρομοιο που ειχα κανει στο noiz.gr

Εκει τα πραγματα ειναι καπως πιο δυσκολα με τα τελωνεια, καθως τα μουσικα οργανα και ολα τα περιφερειακα τους που ειναι το ειδος του noiz.gr, ειναι κατα βαση αρκετα πιο ακριβα και το τελωνειο ειναι αρκετα πιο επιπονο. Οποτε να ξερετε πως υπαρχουν και χειροτερα :P

 

Οποιος εχει απορια, μπορει να μου στειλει στο mail μου για να του απαντησω μιας και δεν ειμαι συχνα πυκνα online.

Edited by R3b3L
Justice for All...
Link to comment
Share on other sites

Για τα ρολόγια πόσο % είναι παραπάνω τα έξοδα; Είχα ακούσει ότι επειδή θεωρούνται κοσμήματα έχουν υψηλό συντελεστή.
Link to comment
Share on other sites

λοιπον σωστα τα λεει ο παραπανω και τα επιβεβαιωνω και εγω.οπως εχω ηδη πει εχω παραγγειλει απο τριτη χωρα πολλες φορες.ψωνιζω ομως μονο ρουχα αναγκαια καθε εξαμηνο που εδω δεν μπορω να τα αγορασω γιατι ειναι διπλασια τιμη ακομα και στις εκπτωσεις..μεχρι τωρα γνωριζοντας για το ατυπο οριο των 100 ε μαζι με τα μεταφορικα,δεν πληρωσα ποτε τελωνειο εκτος το 3ευρω.παντα με ελτα.τωρα ομως πρωτη φορα βλεπω αυτο

Πλεον, με την οικονομικη κριση, οτιδηποτε και να περναγε «ελευθερο» απο το Τελωνειο ειτε λογω του πολυ μικρου βαρους ή της πολυ χαμηλης αξιας, πλεον κρατειται υποκειμενο στο Τελωνειο (ΦΕΡΤΕ ΛΕΦΤΑ λεει το κρατος)
.μου ετυχε δεμα που κολλησε,οποτε ειναι αληθεια.μου το ειπε και η τελωνειακος που επικοινωνησα.μου ειπε ακριβως τα εξης.για ενα πραγμα μικρης αξιας(μεχρι 100ε) συνηθως αφηνεται ελευθερο(3ευρω).το συνηθως παιζει αναλογα με την δουλεια και την διαθεση.αλλα τωρα που δεν εχουν υπαλληλους δεν ισχυει τιποτα αλλο απο ελεγχο.αρα παιζει μονο η τυχη σου.επισης ο διευθυντης του ταχυδρομειου μου ειπε οτι εχουν αλλαξει τα πραγματα και εχουν παρει εντολη για ''εσοδα''.

 

Να τονιστει πως τα ΕΛΤΑ καθυστερουν υπερβολικα αρκετα λογω υπερβολικου φορτου εργασιας και ελλειψης προσωπικου, οποτε μην περιμενετε να τα παρετε οπως απο τα courier.
3 εβδομαδες απο αμερικη(εχουν και αυτοι θεμα γιατι η USPS κλεινει αυτο τον μηνα τα μισα κεντρα εξυπηρετησης) και 2 εβδομαδες για να εκτελωνιστει.επειδη στην αναγραφομενη αξια οι αμερικανοι εξω απο το κουτι βαζουν μονο την αρχικη αξια και οχι τα μεταφορικα η' καποια μεγαλη εκπτωση που γινεται το εστειλα για επανελεγχο.περιμενω 2 εδβομαδες επιπλεον εως τωρα και βλεπουμε.συνολο αναμονης 7 εβδομαδες μαζι με επανελεγχο και βλεπουμε....

 

Βεβαια, για αυτους που θα πουν πως εχουν λαβει δεματα αρκετα μεγαλυτερης αξιας απο τα ΕΛΤΑ χωρις να πληρωσουν τελωνειο, καλο θα ειναι να μη το διατυμπανιζουν :P
εγω δεν εχω παραγγειλει για να ξερω αν την γλυτωσα.αλλα αυτη η αποψη να ην το διατυμπανιζουμε και σχετικα που την ακουω συνεχεια εδω μεσα....ο κοσμος τοχει τουμπανο και εμεις κρυφο καμαρι!!! αφου σου λεω οτι μουτοπε ο ιδιος ο τελωνης.αναλογα την δουλεια και την διαθεση.οποτε αν γουσταρουν αφηνουν οτι θελουν να περασει.αλλος φιλος μου εφερε ρολοι 300 ε και δεν πληρωσε και αλλος με 120 ε πληρωνει.αφου το ξερουν και οι ιδιοι και το διατυμπανιζουν ρε παιδια!!!

 

Επισης το Τελωνειο εχει τη δυνατοτητα να μην πιστεψει ολους εσας που θα βαλετε καποιο χαμηλο τιμολογιο και να σας προσαυξησει την τιμη τιμολογιου
εχω ψωνισει κατι 200 $ μαζι με τα μεταφορικα.+ 45 $ δλδ =245 $ συνολο.εχω εκπτωση ομως στην αρχικη αξια 20% δλδ 40 $= 160$ = 45 $ =205 τελικη με τα μεταφορικα.ξερεις απο εξω τι γραφει η USPS στο βαουτσερ?την αρχικη τιμη χωρις εκπτωση δλδ 200$ .και λενε σωστα οι τελωνειακοι αλλα 45 =245$ γιατι αυτοι δεν εχουν το αναλυτικο τιμολογιο στα χερια τους και δεν ξερουν για την εκπτωση.και εγω τι φταιω να με φορολογησουν για παρπανω αποτι πληρωσα?.και τους στελνω το τιμολογιο-αποδειξη για επανελεγχο,ωστε να επιβεβαιωσω την εκπτωση.αυτο γινεται για πολλους πολιτες συνεχεια.οποτε ξερουν αφου ξερουν τι παιζει με τα βαουτσερ της USPS.γιατι αφου ξερουν και εχουν το δικαιωμα αντι να παιζουν το ''σε πιστευω ,δεν σε πιστευω'' να μην ανοιγουν το πακετο να βλεπουν την συνολικη αποδειξη?και να γινεται σωστη δουλεια και οχι μαντεψιες και πρασινα αλογα?και μην πειτε για υπαλληλους γιατι το ιδιο γινοταν και οταν ειχαν.βεβαια για να πουμε και την αλλη αποψη φταιει και η USPS.τους ρωτησα αν μπορουν να βαζουν μια φωτοτυπια αναλυτικη αξια-αποδειξη μαζι με το κοστος των μεταφορικων απεξω απο το κουτι στο βαουτσερ και μου ειπαν οτι απαγορευεται απο τον νομο τους.δλδ η USPS δεν κανει τιποτα,οι τελωνες δεν τους νοιαζει και την πληρωνουμε εμεις και σε χρημα και σε ταλαιπωρια!!!

 

 

Ολη η διαδικασια που κανει ενας τελωνειακος υπαλληλος για να εκτελωνισετε το εμπορευμα σας μονοι σας, δεν ειναι δουλεια του - ειναι σαν να πηγαινετε στην εφορια και να ζητατε απο τον Εφορο ή τον εφοριακο ελεγκτη να σας συμπληρωσει την δηλωση.

 

και ποια ειναι η δουλεια του τελωνη?να κοιταει μονο αν περναει κατι απαγορευμενο?αν ειναι ετσι φταιει το κρατος που δεν εχει υπαλληλους γιαυτην την δουλεια γιατι υπαρχει μεγαλη κινηση.θα μπορουσαν να φορολογουν λιγοτερο και να βγαζουν περισοτερα απο την μεγαλυτερη ποσοτητα των παραγγελιων.για την εφορια που λες υπαρχουν οδηγιες και μπορεις και να ρωτησεις και ενα γνωστο σου λογιστη η' οικονομολογο.εδω ουτε οδηγιες υπαρχουν εξω απο το τελωνειο,ουτε ξερεις ποτε θα εφτασε,ουτε μπορεις να τους βρεις στο τηλεφωνο για ξερεις ποτε να πας,ουτε γνωστο για οδηγιες χρησης μπορεις να βρεις.αλλο προιον.ασε την γραφειοκρατια που πρεπει να αντιμετωπισεις αποτι εχω ακουσει.αυτην πληρωνεις εξτρα γιατι αυτοι το κανουν σε 5' ενω εσυ σε 2 μερες.οπως παντου στο δημοσιο.

 

Τελωνειακος δεν ειμαι, αλλα ειμαι πολλα χρονια στο χωρο για να βλεπω πολλους ιδιωτες σαν τους περισσοτερους απο μας, ξερω ποτε χαντακονονται μονοι τους απο τις "υστερικες" αντιδρασεις τους

 

σε ποιο χωρο εισαι δλδ και εχεις δει τοσους απο εμας?αν θες να πεις κατι πες το ανοικτα .αφου μπηκες εδω ,να πεις που και τι εισαι,οχι σε μειλ,αλλιως να μην το ελεγες.και τι εννοεις χαντακωνονται με υστερικες αντιδρασεις?δλδ αν εχουμε δικιοαν μην το λεμε για να μην τους νευριασουμε?γιατι αλλιως θα μας εκαναν την δουλεια?δλδ αυτοι να φωναζουν και εμεις να καθομαστε να ακουμε σαν χαζοι?το τελωνειο φιλε ειναι υπηρεσια του κρατους οπως πολλες που δεν δουλευουν παντα σωστα.και στο υφος που μιλανε θα τους μιλαμε και εμεις.μην νομιζεις και μην διαδιδεις αυτην την χαζη αποψη ,αν αυτο ενοεις οτι πρεπει να τα εχουμε καλα μαζι τους για να γινεται δουλεια.αυτα δεν ισχυουν και αν ισχυαν καποτε να αλλαξουν επιτελους.ειναι εργαζομενοι σε μια υπηρεσια δεν ειναι πρωθυπουργοι,ουτε θεοι!!!

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο για μένα είναι η σωστή συνεννόηση με τον πωλητή.

Τόσο για να επιλέξει την σωστή εταιρεία αποστολής (για να γλυτώσουμε κερατιάτικα απο courier) αλλά και για να συμφωνήσουμε την τιμή που θα γράφει πάνω το πακέτο.

Έτσι, εξασφαλίζουμε το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Link to comment
Share on other sites

Το πρώτο για μένα είναι η σωστή συνεννόηση με τον πωλητή.

Τόσο για να επιλέξει την σωστή εταιρεία αποστολής (για να γλυτώσουμε κερατιάτικα απο courier) αλλά και για να συμφωνήσουμε την τιμή που θα γράφει πάνω το πακέτο.

Έτσι, εξασφαλίζουμε το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.

 

αυτο ισχυει μονο σε περιπτωση που αγοραζεις απο ελευθερο πωλητη δλδ η' απο ενα καταστημα ιδιοκτητο.απο μεγαλες εταιρειες ,αλυσιδες κατστηματων,πολυεθνικες που ειναι απροσωπες δεν μπορεις να διαπραγματευτεις,υπαρχει κανονισμος-διαδικασιες που αν θες τις ακολουθεις αν δεν θες πας απο αλλου.επομενως αφου εγω δεν μπορω να βρω σε χαμηλη τιμη αυταο που ψαχνω απο αλλου ας δωσουν την σωστη σημασια οι τελωνες μας εδω.μα εγω δεν ζητησα να παρανομησω η' να κρυψω-κλεψω το κρατος.ζητησα να φορολογηθω γιαυτα που πραγματικα πληρωσα και οχι για παραπανω .

Link to comment
Share on other sites

Για να τα βαζουμε στη σειρα ενα-ενα. Εκτελωνιστης ειναι το επαγγελμα μου, απλα δεν ηθελα να το γραψω για να μην πει κανεις πως εκανα το συγκεκριμενο post για να "ψαρεψω" πελατες. Παμε στα ενδοτερα:

 

Οταν λεω να μην το διατυμπανιζεις, δεν εννοω προφανως εδω. Εννοω σε αντιστοιχη εισαγωγη σου απ'εξω που θα στο κρατησουν για εκτελωνισμο, να μην τους πεις πως "την προηγουμενη φορα δε πληρωσα τιποτα και τα πραγματα μου κανανε 200 δολλαρια!"

 

Για τις εκπτωσεις, ο τελωνειακος κωδικας αναφερεται ρητα στην ΑΞΙΑ των εμπορευματων, οχι στην μειωμενη αξια που θα εχει ενα τιμολογιο για οποιοδηποτε λογο. Αν πχ το τιμολογιο σου γραφει 250 δολλαρια και σου κανει ο αποστολεας ενα discount και στο τελος βγαινει συνολο 200 δολλαρια, ο τελωνειακος θα παρει τα 250 δολλαρια για δασμολογητεα αξια. Μην ρωτησεις γιατι, ετσι ειναι. Πληρωνεις δασμους με την πραγματικη αξια του εμπορευματος, οχι με αυτην που πληρωνεις για αυτο. Αν βεβαια δεν αναφερεται πουθενα, δε θα το δει και κανεις.

 

Προφανως και δεν ειναι η δουλεια του τελωνειακου να συμπληρωνει τις διασαφησεις του καθενος. Για τους εφοριακους αυτο που λες δε το ξερω, λεω αυτο που βλεπω οταν πηγαινω εκει. Εμεις ως εκτελωνιστες βοηθαμε αρκετες φορες τους τελωνειακους με το να γραφουμε διασαφησεις για ιδιωτες, γιατι οπως καταλαβαινεις κανεις δε ξερει να συμπληρωσει τετοιο εντυπο.

 

Οσο αναφορα το πως θα μιλας στους τελωνες, το αφηνω στη διακριτικη σου ευχερεια. Πας σε ενα μερος ασχετος τελειως και τι... απαιτεις να σε παρει καποιος απο το χερι? Μπα. Οπως σου ειπα, επειδη και εκτελωνιστες και τελωνειακοι καταλαβαινουμε την κατασταση βοηθαμε αρκετα τους περισσοτερους. Βεβαια παντα υπαρχει και μειοψηφια που ερχεται για να μανουριασει γιατι δεν ξερει απο πριν (οι περισσοτεροι απο αυτους) ειτε μανουριαζει με αυτα που καλειται να πληρωσει, λες και φταιω εγω ή ο τελωνειακος... Εν πασει περιπτωσει, τυγχανει να ειμαι και συμφορουμιτης και εκτελωνιστης, οποτε σου λεω καποια πραγματα για να μην φας κανα πακετο. Για να σου λεω οτι με την ευγενεια δεν εχασε κανεις, δε στο λεω τυχαια. Απο την αλλη, δε σου λεω να μην διεκδικισεις το δικιο σου οταν σε αδικει ο οποιοσδηποτε, αυτο ελειπε. Εκει και θα φωναξεις και μανουρα θα κανεις. Το πρωτευον ειναι να κανεις τη δουλεια σου, οι καταστασεις δεν εχουν αλλαξει εδω και τοσα χρονια οποτε δε θα αλλαξουν σε μια μερα ή ενα μηνα. Κρινε απο αυτα που σου λεω και πραξε αναλογως.

Edited by R3b3L
Justice for All...
Link to comment
Share on other sites

pektis7, μονο τα ρολογια απο πολυτιμα μεταλλα θεωρουνται κοσμηματα και υπαγονται στον φορο πολυτελειας και φυσικα, για αξια τεμαχιου ανω των 1000 ευρω το τεμαχιο. Βεβαια, ρολοι επωνυμο απο πολυτιμα μεταλλα ( χρυσος, πλατινα κλπ) δε νομιζω οτι υπαρχει ουε καν με 1000 ευρω, ειναι πολλα παραπανω συνηθως :p
Justice for All...
Link to comment
Share on other sites

Για να τα βαζουμε στη σειρα ενα-ενα. Εκτελωνιστης ειναι το επαγγελμα μου,
το καταλαβα γιαυτο και ηθελα μιλησεις ανοιχτα.το οτι εισαι εκτελωνιστης και συμμετεχεις δεν σημαινει οτι εισαι και παρεξηγησιμος.δεν ειναι ολοι το ιδιο.διαφωνιες θα υπαρχουν.ετσι γινεται μια δημιουργικη συζητηση.

 

Εννοω σε αντιστοιχη εισαγωγη σου απ'εξω που θα στο κρατησουν για εκτελωνισμο, να μην τους πεις πως "την προηγουμενη φορα δε πληρωσα τιποτα και τα πραγματα μου κανανε 200 δολλαρια!"
αυτο με το να εχουμε καποια πραγματα που να φοβομαστε να τα πουμε θυμιζουν αλλες εποχες συναλλαγης με το δημοσιο...μα το λενε οι ιδιοι φιλε μου.πηρα τηλεφωνο να ρωτησω την πρωτη φορα(το ευτυχημα ειναι οτι με την πρωτη επιασα γραμμη οταν ζητησα απλα πληροφοριες,το δυσαρεστο ειναι οτι οποτε χρειαστηκε δεν τους βρηκα ποτε στο τηλεφωνο)απο ποιο ποσο και πανω μπαινει φορολογια.και μου ειπε απο μονος του ολα αυτα που ανεφερα συν αυτο που λες εσυ.οτι δλδ κοιτα φιλε(γνωριζομασταν και απο χθες?που καλεσα?) αν περασει κατι μεχρι 100-120 ευρω την μια φορα και μετα δεν περασει μην ερθεις και μου πεις μετα γιατι δεν το περασα.δλδ του λεω χαρη μας κανετε?φυσικα μου λεει.του λεω το σωστο θαταν αν θελετε να μας κανετε χαρη να μας πειτε οτι ολα τα πακετα μεχρι 120 ευρω θα περνανε με 3 ευρω και να αφηναμε το 45 ευρω που ειναι τωρα μονο για τα τυπικα.αλλα να μας τρωει η αγωνια για το αν θα περασει η' οχι τελωνειο δεν κανετε χαρη,μας τρελαινετε.

γιαυτο κυριοι δεν παει καλα το δημοσιο .γιατι οι νοοτροπιες αυτες συνεχιζονται παντου.το τελωνειο ειναι ενας τομεας συναλλαγης με τον πολιτη .δεν υπαρχει εξυπηρετηση πελατων,δεν υπαρχει καν επικοινωνια με το τηλεφωνο αφου δεν απαντα κανεις και δεν υπαρχει μεθοδικοτητα και τηρηση διαδικασιων και νομων.

 

Πληρωνεις δασμους με την πραγματικη αξια του εμπορευματος, οχι με αυτην που πληρωνεις για αυτο
αυτο ειναι τρελλο.μα και η εκπτωση ειναι αξια του εμπορευματος.η πραγματικη αξια μειωμενη απο τον εμπορο.αυτην πληρωνω αυτη ειναι η αξια.το λεει και το λεξικο.θα χασουμε και τα στοιχειωδη που ξερουμε απο την αγορα.ποσο λογικο ειναι αυτο που λες οτι ισχυει?για να παω το διπλωμα μου στον πρυτανη να το σκισω.

το αντιθετο ομως που γινεται δεν το λες.οταν καποιος ζητησει απο τον εμπορο στην τριτη χωρα να βαλει απεξω μειωμενη αξια η' γκιφτ και ο τελωνης το υποψιαστει ανοιγει το δεμα να δει τι εχει.οταν ομως εχει μια αξια απεξω , δεν ανοιγει να δει μεσα την πραγματικη αξια βαση της αποδειξης.να τιμωρουμε ξερουμε,μα βρισκουμε την σωστη αξια και να μην αδικουμε τον πολιτη,δεν ξερουμε.

 

Πας σε ενα μερος ασχετος τελειως και τι... απαιτεις να σε παρει καποιος απο το χερι? Μπα.
μπαααα γιατι μηπως βρισκομαστε στην ευρωπαικη ενωση,σε καποιο πολιτισμενο κρατος?οχι μωρε λειτουργουμε σαν ευρωπαιοι οπως σε ολα τα κρατη.

ναι φιλε μου περιμενω στην ελλαδα που θελουμε ολοι μας να υπαρχει σεβασμος και εξυπηρετηση στον πολιτη απο τους μονιμους υπαλληλους που δεν κανουν σωστα την δουλεια τους και σε βριζουν κιολας εσενα που τους πληρωνεις κιολας.επρεπε να μην υπαρχει μονιμοτητα και να δεις τι καλα που θα δουλευαν ολοι και ποσο ευγενικοι θα ηταν οταν θα φοβουνται μην χασουν την δουλεια τους.εμεις φταιμε που μας φερονται ετσι.

και ναι θαθελα να υπαρχει ενας υπαλληλος που να εξυπηρετει και να μας δειχνει πως να το κανουμε εκει και να γλυτωνουμε τα 12 ευρω χαρατσι.ετσι γινεται σε ολες τις πολιτισμενες χωρες.

 

Για να σου λεω οτι με την ευγενεια δεν εχασε κανεις, δε στο λεω τυχαια
δλδ οταν παιρνω τηλεφωνο και τους λεω οτι πιστευω οτι ειναι υπερβολικη η χρεωση μηπως μπορει να ξαναγινει ενας επανελεγχος,πολυ ευγενικα...ξερεις τι μου απαντησε?τισιριζε και ελεγε οτι δεν εγινε κανενα λαθος και αν δεν μου αρεσει η χρεωση να μην το παραλαβω και να το στειλω πισω.αυτο ειναι η ''ευγενεια'' που εισεπραξα για τον ωραιο τροπο που του μιλησα.ακου φιλε με ολη την καλη προθεση που εχεις να βοηθησεις τον κοσμο.ο τονος που χρησιμοποιεις επειδη εισαι και σε ενα σαιτ που διαβαζουν πιτσιρικαδες ,ειναι αυτος που μαθαινει στους νεους την ανεχεια σαυτο το σαπιο κατεστημενο που και εσυ κατακρινεις αλλα αποδεχεσαι.σαυτες τις νοοτροπιες που βαλτωσαν την ελλαδα μας.''να κανεις την δουλεια σου'' ειναι λεξεις και προτασεις που σε μειωνουν και διδασκουν στους νεους πως να υποκυπτουν σε αθλιες νοοτροπιες του παρελθοντος και δυστυχως του παροντος.δεν ειμαι εμπορος φιλε για να κανω καμμια δουλεια.εφοσον τα πραγματα ειναι ετσι δεν ξαναπαραγγελνω απο τριτη χωρα..δεν τους εχω αναγκη ,ουτε τους εχω ορεξη να μαλωνω μαζι τους και να μιλαω σε τοιχο.οταν του ειπα πολυ ευγενικα οτι ειναι πολλα τα χρηματα και δεν μπορω να τα πληρωσω,μου ειπε πολυ απαξιωτικα και αγενεστατα,δεν με ενδιαφερει,αν δεν πληρωσω να το στειλω πισω.οταν ομως του ειπα και εγω οτι ειναι απαραδεκτο να περιμενω για ενα πακετο 20 μερες να το ελεγξουν ,μου ειπε ναι το ξερω εχω κανει αναφορα ,μας μειωσαν τους μισθους και μεταθεσαν ατομα.και ειπα και εγω , δεν με ενδιαφερει.αυτη ειναι η αλληλεγυη που ζουμε.

 

οι καταστασεις δεν εχουν αλλαξει εδω και τοσα χρονια οποτε δε θα αλλαξουν σε μια μερα ή ενα μηνα.
και πως να αλλαξουν οταν καποιοι συμβουλευουν τους νεους να συνεχισουν αυτες τις συμπεριφορες ?θα περιμενα απο εσενα που συνεργαζεσαι μαυτους και παραδεχεσαι οτι υπαρχει προβλημα, να προσπαθεις να δινεις συμβουλες που θα αλλαξουν τα πραγματα και οχι να τα συντηρουν.η μιζα και το συμφερον καποτε πρεπει να καταργηθουν.ετισ η' αλλιως ,ναι σε μια μερα,δεν μας παιρνει αλλο,τερμα πια μαυτα που μας εφεραν ως εδω.καταργηση της μονιμοτητας ειναι το ενα που θα λυσει το θεμα και διεκδικηση του δικιου σου ειτε αμεσα ,ειτε εμεσα και νομιμα. Edited by protoporos
Link to comment
Share on other sites

Ειναι πολλα που δε γνωριζεις απο την τελωνειακη νομοθεσια, οπως ειναι και πολλα που δε γνωριζεις απο το πως διακπεραιωνονται οι δουλειες στο τελωνειο.

Γιατι καλο ειναι να γινονται ολα οπως λες, αλλα ελα να δεις επι του πρακτεου πως παιζει μπαλα η φαση και μετα εισαι ελευθερος να κρινεις οτιδηποτε.

 

Οταν λεω πως οι εκπτωσεις δεν γινονται δεκτες, σημαινει ακριβως αυτο. Απο κει και περα, υπαρχουν υποπεριπτωσεις που εσυ ΔΕΝ τις γνωριζεις. Προφανως ανεφερα επιτηδες την υπαρξη της Υπηρεσιας Αξιων η οποια δεν ασχολειται με τοσο μικρες αξιες, για να σου δοσω να καταλαβεις πως οι τελωνες ειναι επιφορτισμενοι με τετοιες μικροαξιες. Και να σου φερω και ενα παραδειγμα για να μην σκισεις τα πτυχια σου. Εστω οτι εισαγεις ενα iphone 4 με αξια 200 ευρω. Αν ειναι καινουριο, θα δασμολογηθεις με παρεμφερη αξια του εμπορευματος με την αντικειμενικη αξια που εχει στην Ελλαδα γιατι πολυ απλα, στην ελλαδα πωλειται 3 φορες πανω. Εαν ειναι μεταχειρισμενο, το ελεγχεις με τον ελεγκτη και αν διαπιστωθει οτι ειναι οντως ετσι, τις πιο πολλες φορες δεχοντι την μικροτερη ξια. Εαν το χεις στειλει εξω για επισκευη, υπαρχει συγκεκριμενο καθεστως προσωρινης εξαγωγης / επανεισαγωγης για αυτη τη δουλεια και αν δε το χεις κανει ενω πρεπει γιατι ΑΠΛΑ ΔΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ, προσκομιζεις την αποδειξη αγορας απο Ελλαδα, συσχετιζεις τα στοιχεια με το προιον κι στο δινουν ατελως. Υπαρχουν κι αλλες υποπεριπτωσεις αλλ δε θα τις αναλυσω απο δω, οποτε μην σκισεις τα πτυχια σου.

 

 

Τωρα αν εσυ, ως ατομο παντα, πιστευεις σε μια ιδεατη κατασταση λειτουργειας δημοσιων υπηρεσιων και πρεπει εγω ως συνεργατης των δημοσιων υπηρεσιων να τα προβαλλω, σορυ εισαι στο κοσμο του καλου παγωτου. Και μενα θα μου αρεσε να δουλευαν ολα ετσι, αλλα δεν.

Οποτε γραφω μαλλον ρεαλιστικα αναλογα τις καταστασεις που ξερω για να βοηθησω ατομα, που φανταζομαι ειναι οι περισσοτεροι, σχετικα με το τελωνειο και να μην βασιζεται καποιος σε προσωπικη εμπειρια καποιου αλλου που ετυχε ευνοικης μεταχειρισης ή και το αντιθετο.

 

Δεν θελω να επεκταθω περεταιρω, εκανα το ποστ για να βοηθησω, οχι για να απανταω και να δικαιολογουμαι για τις ελληνικες δημοσιες υπηρεσιες. Αυτο ελειπε κι ολας... Αν οντως εχεις αποριες, στειλε μου πμ να στις λυσω.

Edited by R3b3L
Justice for All...
Link to comment
Share on other sites

Τωρα αν εσυ, ως ατομο παντα, πιστευεις σε μια ιδεατη κατασταση λειτουργειας δημοσιων υπηρεσιων και πρεπει εγω ως συνεργατης των δημοσιων υπηρεσιων να τα προβαλλω, σορυ εισαι στο κοσμο του καλου παγωτου. Και μενα θα μου αρεσε να δουλευαν ολα ετσι, αλλα δεν.

Οποτε γραφω μαλλον ρεαλιστικα αναλογα τις καταστασεις που ξερω για να βοηθησω ατομα, που φανταζομαι ειναι οι περισσοτεροι, σχετικα με το τελωνειο και να μην βασιζεται καποιος σε προσωπικη εμπειρια καποιου αλλου που ετυχε ευνοικης μεταχειρισης ή και το αντιθετο.

 

Δεν θελω να επεκταθω περεταιρω, εκανα το ποστ για να βοηθησω, οχι για να απανταω και να δικαιολογουμαι για τις ελληνικες δημοσιες υπηρεσιες. Αυτο ελειπε κι ολας... Αν οντως εχεις αποριες, στειλε μου πμ να στις λυσω.

 

για τους υπολογισμους που λες δεν ξερω τιποτα.υπαρχουν ομως καπου για να μαθει αυτος που παραγγελνει κατι, ωστε να τα ξερει ολα αυτα?οχι.υπαρχει καποιος να του τα εξηγησει σε ενα γραφειο η' ενα τηλεφωνικο κεντρο?οχι.γιατι αν ξερεις ,γνωριζεις και τι σε περιμενει και δεν ζητας τα ρεστα.το αν ειναι σωστοι οι τροποι υπολογισμου η' οχι ομως αυτο ειναι αλλο θεμα,που θελει πολυ αναλυση και γνωση.που δεν διαμοιραζεται για προφανης λογους γιατι καποιο μπορει να μειωναν τις αποδοχες τους.

 

δεν στελνω π.μ. γιατι πιστευω οτι πρεπει να ειπωνονται πραγματα που πρεπει να διαβαζονται απο ολους και να κρινουν.αλλωστε γιαυτο ειναι το φορουμ.αν ηθελες να μιλας με π.μ. ας μην μιλουσες στο φορουμ .ολα καλα γιαυτα που ειπες για τις λεπτομερειες του εκτελωνισμου και τους υπολογισμους αλλα επρεπε να μεινεις μονο σαυτο.τα υπολοιπα που υποστηριζεις για το υφος και την λειτουργια των δημοσιων υπηρεσιων ειναι κρινομενα.

οχι φιλε εσυ εισαι στον κοσμο του καλου παγωτου,που με τα λεγομενα σου υποστηριζεις εναν κοσμο της κακομοιριας και του γλειψιματος.ετσι βοηθας εσυ?αφου θα σου αρεσαν και εσενα οπως λες να δουλευουν σωστα, γιατι δεν τα προσβαλλεις δλδ? τουλαχιστον εδω μεσα στο φορουμ?πως πιστευεις οτι θα αλλαξουν?με την ''ιδεατη ευγενεια''?ειδαμε τοσα χρονια.δυστυχως δεν βοηθας ετσι.αν ηθελες να βοηθησεις θα μπορουσες απο εδω να προτρεψεις στους πολιτες να μην καταφευγουν σαυτα που λες εσυ ''ρεαλιστικα'' και να προσπαθουν να αλλαξουν την κατασταση.στην αρχη ενας μετα εκατον ενας.ετσι αλλαζει η κατασταση.ετσι θα βοηθουσες τα ατομα που θελουν να κανουν την δουλεια τους.

απο ποτε το σωστο δεν ειναι ρεαλιστικο και η μιζα και η υποτακτικη συμπεριφορα στον ''ανωτερο'' δημοσιο υπαλληλο μην τυχον και δεν σου κανει την δουλεια ειναι ρεαλιστικο?ρεαλιστικο ειναι αυτο που πρεπει να ειναι.δλδ δημοσιοι υπαλληλοι που λειτουργουν με ευγενεια και διαθεση να βοηθησουν τον πολιτη,οχι να τον μανουριασουν οπως λες η' να τον γλειφουν.οι δημοσιοι υπαλληλοι ειναι στην υπηρεσια των πολιτων και οχι το αντιθετο.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και καποιοι θελουν να μην ειναι για να δουλευουν αλλιως.αλλα οι νεοι ξυπνησαν και καταλαβαινουν και διαμαρτυρονται και αυτο.. ειναι ρεαλιστικο!!ευτυχως και καποιοι δημοσιοι υπαλληλοι το καταλαβαν αυτο γιατι καποιοι πολιτες τους το εδωσαν και το καταλαβαν και σιγουρα οχι με την ευγενεια και τις χαλιφιες που υποστηριζεις οτι πρεπει να προσφυγουν.κι ας μην σωσει να ''γινει η δουλεια τους''.

εγω στελνω το μηνυμα οτι οποιος παραγγελνει πρεπει να ξερει τι να περιμενει διαδικαστικα με φορολογιες και δασμους και οτι συμπεριφορες και καταστασεις μπορει να βρει,οχι απο ολους τους τελωνειακους γιατι υπαρχουν και εξαιρεσεις οπως παντου ,αλλα και πως να αντιμετωπισει αυτες τις καταστασεις με τα δικαιωματα που προβλεπονται απο τον κανονισμο με θαρρος και αξιοπρεπεια.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Μπήκα στο forum να χαζέψω και είδα το παρόν θέμα.

Είχα παραγγείλει κάτι γυαλιά από το εξωτερικό. Από την Αμερική και η εταιρία της αποστολής είναι η FedEx. Αφού είχε γίνει η παραγγελία και είχε προχωρήσει η διαδικασία έψαξα στο διαδίκτυο για την εν λόγο εταιρία και διάβασα κάποια αρνητικά σχόλια. Σκέφτηκα πως καλύτερα να το είχα ψάξει πιο νωρίς και να μην είχα κάνει την παραγγελία.

 

Στο θέμα μου τώρα, αφού έφτασε στην Ελλάδα το πακέτο (βάρους 1.0 lbs) με πήραν και μου είπαν να μου στείλουν e-mail με την τιμή που χρειάζεται για να περάσει από το τελωνείο. Πίστευα πως θα είναι μια χαμηλή τιμή (120 η τιμή με το προϊόν και τα μεταφορικά χωρίς ΦΠΑ οπότε λέω 30 με 40 να πληρώσω εξτρά) αλλά τελικά είναι ένα κατοστάρικο απάν. Δυστυχώς δε μπορούσα να δώσω και άλλα τόσα για τα γυαλιά οπότε είπα να μην τα στείλουν και να τα γυρίσουν πίσω στην εταιρία.

 

Το θέμα μου είναι πως έχω πληρώσει το αρχικό ποσό και ότι το δέμα είναι ακόμα στο τελωνείο με βάση αυτά που αναφέρει η FedEx στην κατάσταση για την παράδοση του προϊόντος. Συγκεκριμένα τς τελευταίες μέρες αναφέρει :

 

4/5/2012 12:00 πμ ATHENS 19400, GR Εξαιρούμενο αποστολής

3/5/2012 11:59 μμ ATHENS 19400, GR Άδεια διεθνούς αποστολής - Εισαγωγή

3/5/2012 7:42 πμ ATHENS 19400, GR Εξαιρούμενο αποστολής

...

...

25/4/2012 1:52 πμ ATHENS 19400, GR Καθυστέρηση άδειας - Εισαγωγή

24/4/2012 9:23 μμ ATHENS 19400, GR Καθυστέρηση κατά τον εκτελωνισμό.

 

Να πάω στο τελωνείο και να τα πάρω είναι λιγάκι δύσκολο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην πληρώσω τόσα πολλά για τον εκτελωνισμό ή να αποσταλεί το προϊόν πίσω στην εταιρία και να μου επιστραφεί το ποσό ?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα! Μπήκα στο forum να χαζέψω και είδα το παρόν θέμα.

Είχα παραγγείλει κάτι γυαλιά από το εξωτερικό. Από την Αμερική και η εταιρία της αποστολής είναι η FedEx. Αφού είχε γίνει η παραγγελία και είχε προχωρήσει η διαδικασία έψαξα στο διαδίκτυο για την εν λόγο εταιρία και διάβασα κάποια αρνητικά σχόλια. Σκέφτηκα πως καλύτερα να το είχα ψάξει πιο νωρίς και να μην είχα κάνει την παραγγελία.

 

Στο θέμα μου τώρα, αφού έφτασε στην Ελλάδα το πακέτο (βάρους 1.0 lbs) με πήραν και μου είπαν να μου στείλουν e-mail με την τιμή που χρειάζεται για να περάσει από το τελωνείο. Πίστευα πως θα είναι μια χαμηλή τιμή (120 η τιμή με το προϊόν και τα μεταφορικά χωρίς ΦΠΑ οπότε λέω 30 με 40 να πληρώσω εξτρά) αλλά τελικά είναι ένα κατοστάρικο απάν. Δυστυχώς δε μπορούσα να δώσω και άλλα τόσα για τα γυαλιά οπότε είπα να μην τα στείλουν και να τα γυρίσουν πίσω στην εταιρία.

 

Το θέμα μου είναι πως έχω πληρώσει το αρχικό ποσό και ότι το δέμα είναι ακόμα στο τελωνείο με βάση αυτά που αναφέρει η FedEx στην κατάσταση για την παράδοση του προϊόντος. Συγκεκριμένα τς τελευταίες μέρες αναφέρει :

 

4/5/2012 12:00 πμ ATHENS 19400, GR Εξαιρούμενο αποστολής

3/5/2012 11:59 μμ ATHENS 19400, GR Άδεια διεθνούς αποστολής - Εισαγωγή

3/5/2012 7:42 πμ ATHENS 19400, GR Εξαιρούμενο αποστολής

...

...

25/4/2012 1:52 πμ ATHENS 19400, GR Καθυστέρηση άδειας - Εισαγωγή

24/4/2012 9:23 μμ ATHENS 19400, GR Καθυστέρηση κατά τον εκτελωνισμό.

 

Να πάω στο τελωνείο και να τα πάρω είναι λιγάκι δύσκολο. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μην πληρώσω τόσα πολλά για τον εκτελωνισμό ή να αποσταλεί το προϊόν πίσω στην εταιρία και να μου επιστραφεί το ποσό ?

 

Κάποιοι πωλητές δέχονται να τους επιστρέψεις το πακέτο και να σου επιστρέψουν τα χρήματα.

Θα πρότεινα να το συζητήσεις με τον πωλητή και ευγενικά να του ζητήσεις να το πάρει πίσω.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Link to comment
Share on other sites

Κάποιοι πωλητές δέχονται να τους επιστρέψεις το πακέτο και να σου επιστρέψουν τα χρήματα.

Θα πρότεινα να το συζητήσεις με τον πωλητή και ευγενικά να του ζητήσεις να το πάρει πίσω.

 

Έχω κάνει μέσω του λογαριασμού στο site της εταιρίας κάποια κίνηση, δήλωσα ότι δεν έχω παραλάβει το προϊόν τους και στο mail που μου έστειλαν αναφέρει :

Once we receive your item(s), we'll process your return within 5-7 business days.

If a credit is issued, it will be posted to the account you used to place the order.

 

Οπότε περιμένω πότε θα επιστραφεί στην εταιρία και θα επιστραφούν τα χρήματα στον λογαριασμό που έκανα την αγορά. Σωστά? :p

Κρίμα γμτ και τα θέλω πολύ τα γυαλιά αυτά.. :/ κόλλημα και γω..!! χαχα

 

Γενικά η FedEx έχει τέτοια θέματα με το τελωνείο ?

Link to comment
Share on other sites

Με Fedex είναι στάνταρ ότι πας για κερατιάτικα.. ;)

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
αν αγοράσω 2 ζευγάρια παπούτσια kai 1-2 t shirt από κίνα και μου τα στείλουν με ems το συνολικό κόστος της αγοράς δεν θα είναι πάνω απο 80 ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής. τι πιθανότητες έχω για τελωνείο? Edited by impreza_sti
PaOk RE!!!!
Link to comment
Share on other sites

Το EMS ειναι κατι σε φαση λαχειο. Δε θα πρεπε, αλλα ετσι ειναι. Δινουν πολυ σημασια πλεον στα EMS διοτι πολλες εταιρειες προσπαθουν να περασουν απο κει δεματα για να αποφυγουν το Τελωνειο. Επι του πρακτεου, με 2 ζευγαρια παπουτσια και ενα μπλουζακι με τετοια αξια, εχεις πολλες πιθανοτητες να στα αφησουν ελευθερα, ασχετως αξιας και νομοθεσιας. Ειναι πολυ πιο ελαστικη η εφαρμογη εκει διοτι ειναι καθαρα στο χερι του Τελωνειακου που τσεκαρει τα δεματα και αποφασιζει ποια θα μεινουν μεσα στο Τελωνειο και ποια θα περασουν free.

Στα courier, οι διαδικασιες ειναι αυτοματοποιημενες, το 95% των δεματων εχουν παρει ηδη High η Low priority οσο αναφορα το Τελωνειο πριν καν ερθουν στην χωρα μας.

Justice for All...
Link to comment
Share on other sites

αν αγοράσω 2 ζευγάρια παπούτσια kai 1-2 t shirt από κίνα και μου τα στείλουν με ems το συνολικό κόστος της αγοράς δεν θα είναι πάνω απο 80 ευρώ μαζί με τα έξοδα αποστολής. τι πιθανότητες έχω για τελωνείο? επίσης gift να δηλωθεί? ή πρέπει απαραίτητα να δηλωθεί ως 80 ευρώ?

 

Πιο ασφαλές θα είναι να σταλούν χωριστά και σε διαφορετικές ημερομηνίες.

Έτσι και μικροτέρα πακέτα θα είναι κάτι με χαμηλότερη αξία ανά πακέτο.

Και θα μπορείς πιο άνετα να βάλεις gift στο καθένα και ας έχει και αξία.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Παρασκευή, 1 Ιούνιος 2012 5:33:12 μμ ` ` ` `

`

ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤ

 

Αντικείμενα σε Συσκευασία

 

Παρασκευή, 1 Ιούνιος 2012 5:34:26 μμ ` ` ` `

`

ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤ

 

Αποστολή Συσκευασίας

 

Παρασκευή, 1 Ιούνιος 2012 6:56:49 μμ ` ` ` `

`

ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤ

 

Αποστολή Συσκευασίας

 

Σάββατο, 2 Ιούνιος 2012 1:32:37 πμ ` ` ` `

`

ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤ

 

Αποστολή Συσκευασίας

 

Σάββατο, 2 Ιούνιος 2012 11:24:35 πμ ` ` ` `

`

ΤΜΗΜΑ EMS - ΚΑΤ

 

Αποστολή Συσκευασίας

 

 

γιατί έχει τόσες φορές το Αποστολή Συσκευασίας? να ανησυχώ?

PaOk RE!!!!
Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν αναφέρει κάτι για τελωνείο, δεν φαίνεται να είναι κάτι άσχημο.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση


×
×
  • Create New...