Jump to content

Τελωνείο και εκτελωνισμοί

alfa 156
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ευχαριστω που ασχοληθηκατε με το θεμα,θα πληρωσω αυτα που ζητανε αλλα εχω μια απορια.Αυτα που θα πληρωσω στη DHL δηλαδη τα 110€ ειναι μαζι με τον φορο εκτελωνισμου?ή μονο επειδη ασχοληθηκαν με το κουτι και θα δωσω αλλα τοσα για εκτελωνισμο?

• Απαντήσεις 10,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Καλησπέρα σας, ήθελα να σας ρωτήσω με EMS παραγγειλα 2 κινητα απο Κινα συνολικα 170Ε τι γίνεται με τελωνείο? διάβασα ολε τις συζητησεις που κανατε. υπάρχει τελικα το όριο των 150Ε?

Δεν είναι απόλυτο ότι δε θα περάσουν τελωνείο ούτε υπάρχει κάποιο όριο κόστους. Άμα του τη δώσει του τελώνη σε φορολογεί και για 20 ευρώ κόστος. Απλά δεν κάθονται να ασχοληθούν. Απλά περιμένεις και βλέπεις. Τώρα αν σου ρίξουν καμιά καμπάνα δε θα είναι πάνω από 50άρι πιστεύω ειδικά αν έχει τιμολόγια μέσα στο πακέτο ή αναγράφεται η τιμή (δηλωμένη αξία). Το καλό πάντως είναι ότι τα πήρες με EMS και θα γίνει ανταπόκριση μέσω Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ οπότε δε θα πληρώσεις κέρατα για κόστος εκτελωνισμού αν τελικά περάσουν τελωνείο.

Γενικά πράγματα που σταματάνε στο τελωνείο δεν αργούν πάνω από 2-3 μέρες.

Καλησπέρα παιδιά... Θέλω να αγοράσω ένα μπλουζάκι από αμερική, αλλά φοβάμαι το τελωνείο... Ψάχνοντας λοιπόν στο ιντερνετ βρήκα τη συζήτησή σας κ είπα να ρωτήσω και εγώ...

Από ότι κατάλα η πιο ασφαλής είναι με USPS. Οπότε μέχρι εκεί είμαστε καλά..

Εμένα ας πούμε το μπλουζάκι κάνει 22$ και άλλα 10$ περίπου τα μεταφορικά...

Από όσο διάβασα λογικά δεν θα υπάρξει κάποιο κόλημα στο τελωνείο, σωστά? Και λογικά θα μου το φέρουν τα ΕΛΤΑ και το πολύ να πληρώσω γύρω στα 3 ευρώ...

Άμα μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.... :D

Και κάτι ακόμη, συνήθως μέχρι ποια τιμή δεν σταματάνε στο τελωνείο, ή δεν έχει σχέση αυτο καθόλου... Επειδή μέχρι τώρα έπερνα πράγματα από Ε.Ε. και δεν είχαν ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Την μόνη φορά π πήρα από αμερική ήταν ένα παιχνίδι, αλλά μου το στείλαν σαν γράμμα και ήρθε απευθείας σπίτι μου χωρείς καμία επιπλέον χρέωση...

Τέσπα, πολλά είπα...

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει... Και πάλι ευχαριστώ...!!! :D

Καλησπέρα παιδιά... Θέλω να αγοράσω ένα μπλουζάκι από αμερική, αλλά φοβάμαι το τελωνείο... Ψάχνοντας λοιπόν στο ιντερνετ βρήκα τη συζήτησή σας κ είπα να ρωτήσω και εγώ...

Από ότι κατάλα η πιο ασφαλής είναι με USPS. Οπότε μέχρι εκεί είμαστε καλά..

Εμένα ας πούμε το μπλουζάκι κάνει 22$ και άλλα 10$ περίπου τα μεταφορικά...

Από όσο διάβασα λογικά δεν θα υπάρξει κάποιο κόλημα στο τελωνείο, σωστά? Και λογικά θα μου το φέρουν τα ΕΛΤΑ και το πολύ να πληρώσω γύρω στα 3 ευρώ...

Άμα μπορεί κάποιος να με βοηθήσει, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα.... :D

Και κάτι ακόμη, συνήθως μέχρι ποια τιμή δεν σταματάνε στο τελωνείο, ή δεν έχει σχέση αυτο καθόλου... Επειδή μέχρι τώρα έπερνα πράγματα από Ε.Ε. και δεν είχαν ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Την μόνη φορά π πήρα από αμερική ήταν ένα παιχνίδι, αλλά μου το στείλαν σαν γράμμα και ήρθε απευθείας σπίτι μου χωρείς καμία επιπλέον χρέωση...

Τέσπα, πολλά είπα...

Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει... Και πάλι ευχαριστώ...!!! :D

Mεχρι 40$ δεν βαζουν φορο. οπτε δεν θα εχεις προβλημα.

το καλοκαιρι μου ηρθε ξυριστικη μηχανη πανασονικ απο αμερικη αξιας 100$ στο σπιτι χωρις να πληρωσω φορο. ειπα του πωλητη να την βαλει 40$ αξια.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεσή απάντησή σου!!!

Ήθελα από καιρό να πάρω, αλλά φοβόμουν το τελωνείο.. Τώρα λέω να το τολμίσω... :D

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεσή απάντησή σου!!!

Ήθελα από καιρό να πάρω, αλλά φοβόμουν το τελωνείο.. Τώρα λέω να το τολμίσω... :D

ειναι χαμηλη η αξια του,δεν θα εχεις προβλημα.

εμενα της μικρης της παρηγγειλα φορεμα 20$ και ηρθε σπιτι σε 10 μερες. ουτε τελωνεια ουτε τιποτα.

Αν έρχεται από Κίνα,μπορούν να το κοιτάξουν δειγματολειπτικά γιατί γίνονται πολλά τελευταία με υποτιμολογήσεις και εσκεμένες λάθος περιγραφές.

Από αμερική είναι... Οπότε δεν νομίζω.. Αλήθεια σε περίπτωση που γίνει έστω και δειγματολιπτικός έλεγχος υπάρχει πιθανότητα να πληρώσω παραπάνω?

Aναλογα αν στις λίστες του τελωνείου το προιόν είναι "υποπτο" για διαφορά τιμής.

Τώρα βέβαια αν έχουν πληροφορίες ότι μπορεί να βρούν κάτι άλλο μέσα όπως κάνουν κάποιοι έξυπνοι από Κίνα ,φυσικά θα το πληρώσεις πολύ παραπάνω (και με πρόστιμο αλλά και με κατάσχεση αν δεν πληρει κάποιες προδιαγραφές).

Συνήθως όμως τα ελέγχουν και οι σοβαρές κουριερ εταιρίες πριν την αποστολή (σε χώρες που εχουν προδιαγραφές υπηρεσιών).

Μα δεν έχω σκοπώ να παραπλανησω κανέναν. Μια μπλούζα θέλω να πάρω. Και μπλούζα θα λέει ότι είναι με την κανονική της τιμή... Τι στο καλό.. Πόσο στραβά μπορεί να πάει...

Μα δεν έχω σκοπώ να παραπλανησω κανέναν. Μια μπλούζα θέλω να πάρω. Και μπλούζα θα λέει ότι είναι με την κανονική της τιμή... Τι στο καλό.. Πόσο στραβά μπορεί να πάει...

Στο τελωνείο δε σε ξέρουν,πέρα από μια διεύθυνση.....

Aπλά γίνεται χαμός από εισαγωγή προιόντων,γίνονται πάντα και αρκετές παρατυπίες (και φυσικά και παρανομίες) και λογικό είναι κάποιοι αρμόδιοι να προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους ανάλογα πως κρίνουν.

Ναι δεν αντιλέγω... Αλλά από τη στιγμή που δεν θα κάνω κάτι παράνομο, ούτε θα προσπαθήσω να εξαπατήσω κανέναν, μπορεί να υπάρξει πιθανότητα να χρεωθώ παραπάνω?

Δεδομένου ότι όλα θα είναι νόμιμα..

Το ξέρω αυτό... Αρκεί να είναι κάποιο νορμάλ ποσό... Όχι να δωσω ας πούμε 25 ευρώ για την μπλούζα και να πληρώσω άλλα τόσα στο τελωνείο... Αυτό δεν είναι λογικό...

Σίγουρα δε θα έχεις πρόβλημα. Είναι είδος ένδυσης και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η τιμή σε λογικά πλαίσια. Και μάλλον για 22 δολάρια δε θα ασχοληθεί κανείς. Εγώ έχω πάρει κομπιουτεράκι γραφικών παραστάσεων στα 100 δολάρια + 40 δολάρια μεταφορικά και δεν πέρασε τελωνείο. Όμως ήμουν απλά τυχερός. Όπως έχω καταλάβει, για να μην περάσει κάτι τελωνείο πρέπει να είναι δηλωμένο μικρής αξίας και να φαίνεται ότι είναι μικρής αξίας. Τότε δε στο πειράζουν.

Μέσα στην ΕΕ δεν υπάρχουν τελωνεία.

Edited by BabylonX

• 2 weeks later...
ειναι τώρα απο τις 20/9 περιμένω και είναι ακόμα τελωνείο, κινητο αξιας 140Ευρώ. τι να κάνω? να περιμένω ή να τους πάρω τηλ. ειναι 10 μέρες. το μόνο που με παρηγορεί είναι οτι έχουν αγοράσει άλλοι 3 απο αυτό, και οτι λόγω απεργείας θα μάζεύτηκαν αρκετα.

Με ότι έχει συσωρευτεί από εμπορεύματα στο τελωνείο με την απεργία των μεταφορέων, και τις ελλείψεις προσωπικού...... θα περιμένεις αρκετά:cry:

Εχω παραγγειλει κατι μνημες για το λαπτοπ μου απο Αγγλια.Το δεμα εχει ερθει απο τα ξμερωματα και το tracking number μου δειχνει οτι ειναι στο ΚΔ Αεροδρομιου σε συσκευασια.Απο εμπειρια ξερει κανεις ποτ θα το παραλαβω.Επισης αφου ειναι απο το πρωι δεν θα επρεπε να εχει φυγει για το τοπικο καταστημα των ΕΛΤΑ;

Μετεωρολογικός σταθμός Αμαρουσίου

http://users.otenet.gr/~oyxbc3/myweather/index.html