moboy Δημοσιεύτηκε March 15, 2014 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε March 15, 2014 Σκεφτομαι μια απο τις 2 γλωσσες,απλα δεν ξερω ποια ειναι η πιο "ευκολη" για καποιον που αρχιζει τωρα...ξερω οτι γενικα η C ειναι πολυ σημαντικη και βασικη,αλλα η php ειναι πολυ λειτουργικη,απο οτι βλεπω και το συγκεκριμενο site αυτη χρησιμοποιει(οπως και το Fb)! Παράθεση If today was perfect, there would be no need for tomorrow... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
NetSurfer_g7 Δημ. March 15, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2014 Εξαρταται για τι δουλεια την θες.Η C ειναι γενικης χρησεως.Η C++ ειναι αντικειμενοστρεφης γλωσσα για πιο συνθετες εφαρμογες.Η php ειναι καθαρα γλωσσα για διαδικτυακο προγραμματισμο και web designing. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moboy Δημ. March 15, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. March 15, 2014 Βασικα μου λενε οτι καλυτερο για αρχη ειναι Sql και Java....εχω μπερδευτει με τοσες επιλογες! Γενικα θελω να μαθω τα παντα,αλλα επειδη πρεπει απο καπου να αρχισω,θελω να φτιαξω κανενα προγραμμα,εφαρμογη ή/και παιχνιδι για pc ή Android! Να παω Sql που λενε οτι ειναι απλη και μετα Java?? Παράθεση If today was perfect, there would be no need for tomorrow... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. March 17, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2014 Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις να κάνεις και που θα απευθύνεται το πρόγραμμα που θες να γράψεις. Αν μιλάς για δίκτυο τότε πας σε php, αν μιλάς για συστήματα τότε πας σε C/C++, αν θέλεις Android τότε ξεκινάς Java. Υπόψιν ότι δεν είναι κάτι απλό και θέλει μπόλικο διάβασμα. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mcde Δημ. March 17, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2014 Να προσθέσω ότι η SQL που αναφέρεις έχει να κάνει με βάσεις δεδομένων. Παράθεση http://mcde.gr/tw/twitter-bird-light-bgs.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moboy Δημ. March 17, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. March 17, 2014 Τωρα κοιτάω για Python,για να αρχισω με μια γλώσσα που δεν έχει "πεθάνει" απλά έχω βρει διάφορα και δεν ξέρω απο που να αρχίσω, έχω βρει 2 μεταφρασμένα στα ελληνικά (οχι google translate) και ψάχνομαι. Το σκέφτομαι κάπως έτσι: Python - Java - Php - Sql (διαφορετικό το καθένα αλλά ακριβώς γιαυτό) και κάπου εκεί να βάλω και τη C++/C#. Είναι καλη ιδέα πριν να μάθω Html,CSS? (ασχετα βεβαια με τα προηγούμενα, απλά σαν σκεπτικό) Παράθεση If today was perfect, there would be no need for tomorrow... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
manolog3 Δημ. March 18, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 18, 2014 Φιλε μου δεν υπαρχει μπουσουλας ουτε σωστη σειρα για τον προγραμματισμο. Ο προγραμματισμος δεν ειναι γλωσσα.... ειναι ενα εργαλειο "μεταφρασης" της ιδεας που θελει να υλοποιησεις. Αρα λοιπον πρεπει να σκεφτεις τι θες να κανεις και τι θες να μαθεις. Γενικα ομως μιλωντας περα απο ολα αυτα, απο αποψη ευκολιας μαθησης σε σχεση με τις αλλες ειναι η PHP. Γινεται δηλαδη πιο ευκολα κατανοητη. Πρεπει να ξερεις ομως οτι προγραμματισμο θα μαθεις μονος σου και αποκλειστικα με την τριβη και το ζηλο που θα δειξεις. Παράθεση Πάρε τηλέφωνο τη μοναξιά σου, ή βγες ξανά στο δρόμο της φωτιάς!! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gnt Δημ. March 20, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 20, 2014 Θα σου πρότεινα πριν πιάσεις το εργαλείο στο χέρι σου (γλώσσα προγραμματισμού), πρώτα να βάλεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να εντοπίζεις το πρόβλημα, να αναλύεις την κατάσταση, να βρίσκεις τη βέλτιστη λύση υπό τους όποιους περιορισμούς και να κάνεις διαχείριση του χρόνου σου. Από τα παραπάνω, κάποια σαφώς και προϋποθέτουν θεωρητικό υπόβαθρο (στοιχειώδεις γνώσεις οργάνωσης και αρχιτεκτονικής υπολογιστών, βασική θεωρία υπολογισμού και αλγόριθμοι, θεωρία και διαχείριση πληροφορίας κα) και άλλα εξαρτώνται από τις ικανότητές σου και μπορούν να βελτιωθούν με την κατάλληλη τριβή και ενασχόληση. Αν εφοδιαστείς με τα παραπάνω, ύστερα θα είναι εύκολο να πιάσεις οποιοδήποτε εργαλείο χρειάζεσαι για να λύσεις το όποιο πρόβλημα κληθείς να αντιμετωπίσεις και θα έχεις μια ιδέα που χρειάζεται να εστιάσεις και με ποιον τρόπο να πορευθείς. Παράθεση http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
moboy Δημ. March 26, 2014 Author Κοινοποίηση Δημ. March 26, 2014 Εχω ξαναρωτήσει κάτι σχετικό,αλλά τωρα θα ξεκαθαρίσω λίγο το τοπίο,οπότε χρειάζομαι λίγη βοηθεια απο τους πιο έμπειρους! Αρχικά να πω οτι έχω ένα site που το πληρώνω ανα μήνα 10-11€ σε πλατφόρμα Squarespace. (http://www.entertaintheking.com). Θέλω να αρχίσω να φτιάχνω παιχνίδια/εφαρμογές για Android κυρίως αλλά και γενικά. Οπότε Java θα μου πείτε. Επειδή δεν έχω εμπειρία,είπα να αρχίσω με Python για να μπω στη λογική (εξαλλου ο Πυθωνας χρησιμοποιείται σε διάφορα). Το πρόβλημα είναι τώρα οτι σκέφτομαι να μεταφέρω το site σε wordpress.org (οχι το μπλογκ δλδ) για να μη πληρώνω έστω αυτά στη πλατφόρμα και επειδή το wordpress εχει πολυ καλο SEO σύμφωνα ακομα και με τη Google! Ερώτημα: Να μάθω Html,CSS,Sql που απαιτεί το wordpress ή να συνεχίσω να πληρώνω το μικρό αυτό ποσό και να συνεχίσω με Python και μετά Java? To κακό είναι οτι καποια πράγματα που ζητάει το Wordpress μου είναι άγνωστα! http://www.wpgreece.org/%CE%B5%CE%B3%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-wordpress/ Όπως: 1. Δημιούργησε μία βάση δεδομένων για το WordPress. . . 5. Ανέβασε όλα τα αρχεία στον web server. Μήπως χάσω πολύ χρόνο με το Wordpress? Το ξέρω οτι είναι σχετικό τι είναι πιο χρήσιμο...αλλά κάθε γνώση είναι καλη,μ? Κάθε γνώμη είναι χρήσιμη,σας ευχαριστώ όλους! Παράθεση If today was perfect, there would be no need for tomorrow... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zxr Δημ. March 28, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 28, 2014 Για να στήσεις site σε word press ή Joomla μπορεί και να μην χρειάζεται καθόλου γνώση php, CSS, sql ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να βάλεις με το μυαλό σου. Στοιχειώδη αντίληψη και το στήνεις μια χαρά. Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikos523 Δημ. March 29, 2014 Κοινοποίηση Δημ. March 29, 2014 Για να φτιαξεις ενα παιχνιδι που θα σταθει σημερα ο προγραμματισμος ειναι το λιγοτερο. Ο "κοσμος" δεν θα γινει απο μονος του με μερικες γραμουλες κωδικα. Ο κωδικας θα δωσει ζωη/θα κανει παιχνιδι το ολο concept (τερειν, σπιτια, npc, χαρακτηρες, αμαξια, οπλα κλπ) και αυτο ειναι ολο. Εκτος αν μιλαμε για παιχνιδια τυπου flappy bird που ειναι 3 texture πιξελιασμενα και μια μερα coding :p Για να αρχισεις με τον προγραμματισμο εγω θα ελεγα C. Απλη και ωραια για αρχη. Μετα πας σε java που ειναι απλα top. Μολις μπεις στη λογικη του προγραμματισμου, διαλεγεις οτι θελεις και το μαθαινεις. Χρειαζεται υπομονη, πολυ διαβασμα, πολυ προσπαθεια και χρονια για να γινεις ενας αξιολογος προγραμματιστης και οχι 1-2. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts